Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Januari kavalkad

Publicerad 2009-01-31 17:19:53 i Kavalkad,

Januari måste vara en rekordmånad. Det ser ut som en miljon små eotd tillverkats och lagts upp! Att jag varit så produktiv! Så går det när man kör "dubbelt" under en vecka. Alla blomtemadagarna blev ju två. ;D
En ganska varierad och rolig månad också. Funderade på om jag inte skulle ha med naturtemaveckans makeuper här, men sen tänkte jag att vadå, de är ju månadens makeuper de med, även om de inte var ämnade för jobbet. Så, nu är det svårt att välja favoriter för mig. Jag säger att jag gillar orange den här månaden! Och rött! Ni då? Någon säskild favorit?
1.
2.
3.
4.
5.
6.
8.
9.
10.
11.
12.

13.
14.
15.
16.
17.
18.

Ljuvliga Emma gav oss några väldigt olika, men också tjusiga looker. Kanske är ändå vågen min favorit. Den är verklgen snygg! Men även den med cut crease tekniken är grym!  Eller båda ska jag väl säga. Se bara på tolkningen av Marianergraven! Ja, alla är fina på sina olika sätt. En poppig look i klara gula och rosa färger är väl inte fel! Vampyrbiten? Vem blir inte det när man sett Emma med röd eyeliner? OCh om vi snackar vampyrer så missar ni väl inte veckans boktema med en annan läcker röd och svart sminkning? Klicka upp miniatyrerna eller spana in hela hennes fotd genom att klicka på länkarna.

OPI Give me the Moon

Publicerad 2009-01-31 13:08:04 i Naglar i svart, grått, silver,


Kommer ni ihåg Night Brights kollektionen jag beställde från Ebay och som kom hem till mig med en trasig flaska? Jag mailade säljaren och hon skickade genast en ny flaska och den har jag testat idag!


Give me the Moon är ett skirt, kjusgrått lack med blå flash. Kanske lite grålila till och med när man tittar på det. Väldigt vackert och med fint skimmer.


Ni vet att jag hatar VNL (Visible Nail Line) men trots att jag får det i det här lacket, i alla fall med de två lager jag bär här, så gör det ingenting. Jag tycker inte det är galet fult, som jag brukar  göra annars!

Två lager alltså, av lättapplicerat och behagligt lack som torkar fort. Jag använde inte ens överlack här.

Några bilder under lysrör behöver vi väl?

Mer Vampyre

Publicerad 2009-01-31 10:02:49 i Boktema 2009,


Ni trodde jag skulle lämna boktemat va? Sällan! Har man möjligheten att sminka sig vit i anisktet så tar man den!
Sen är det här en inte alltför extrem makeup på temat. En ganska mysig och fullt passabel look faktiskt. Så hur är då detta kopplat till veckans boktema?

Jo... jag inledde med att lägga paint pot Blackground på ögonlocket och Painterly från globlinjen till brynet. Därefter tog jag Make Up Stores eye dust Vampyre i auberginelila med massor av skimmer och lade ovanpå Blackground. För lite extra djup valde jag svarta, matta Twilight från Paula Dorf som lades i ett klassiskt V i yttre ögonvrån. Under ögat lades mer av Vampyre. Sen highlightade jag med den färgskiftande Kaleidoscope Illusion från Pure Luxe och blendade alla skarvar.

Något för ljus bild här ovan men man ser skimret i Vampyre så bra här! 
Så det är alltså namnen på skuggorna som leder mig till boktemat idag. Inte så mycket looken i sig. Eller vänta...
Kommer ni ihåg att jag igår pratade om min favoritfounation för extra blek hy?

Här ser ni den!
Kryolan TV White. Ett fetsmink med lite mer naturlig blekhet än en kritvit bas. Den är fortfarande vitare än folk normalt sett kan bli, men den går att tona ut i hårfäste och mot hals utan att man får konstiga skarvar. Man uppfattas som onaturligt blek men behöver inte se ut som man sminkat sig vit, om ni förstår skillnaden. Så alla mina gotiska vänner som längtar efter att se bra ut men ändå vara blekare än döden. Här har ni svaret på era böner. Finns att köpa, billigt, på Smink&Perukmakaren. Kryolan har dessutom en uppsjö av olika nyanser även av "nästan vitt" så man kan hitta sin nyans även om man vill ha den mer gul eller neutral än denna. Eller om man är t.ex latinamerikan eller så och ändå vill ha en blek nuna. Gipsvitt brukar inte se så bra ut då, men man kan hitta nyanser som ligger tre-fyra snäpp under den egna hudfärgen och som ger den där sjukliga lungsotslooken man eftersträvar. Jag älskar Kryolan och jag älskar Smink och Perukmakaren! Och så här fin är jag i TV White!

Ni ser att den går att tona ut på ett bra sätt mot hårfästet. Ändå är jag väldigt blek. Med puder på blir man ännu blekare! Och även här finns en massa roliga att välja på! Porslinsvitt är snyggt! Silver kan göra en till något alldeles fantastiskt omänskligt men tjusigt! Ja, det är bara att experimentera sig fram! Så iväg med er! Spring till Smink och Perukmakaren nu! Plocka fram vampyrerna i er och släng alla äckliga gamla bronzers! Vem vill vara brun när man kan vara blek!

Emmas Twilight-tolkning

Publicerad 2009-01-30 21:18:15 i Boktema 2009,

Här kommer då min Twilight-tolkning. Som ni ser så har Sminkan och jag tänkt ganska lika, men jag tycker ändå att det blev ganska stor skillnad, då jag hade svårt att släppa min fascination för skarpa linjer. När jag gjorde sminket så morrade jag åt mig själv på grunda av det, nu när jag såg Sminkan tycker jag att det är en herrans tur att jag körde på skarpa linjer. För mig känns det som om rött, svart och vitt är det mest naturliga valet när det kommer till vampyrtolkningar. När Twilightböckerna dessutom ser ut som de gör så tyckte jag inte att det var så mycket att fundera över faktiskt. Eftersom Sminkan i veckan gjorde en svart sotning med röda kanter så bestämde jag mig för att göra en röd sotning med svarta kanter istället. Från början hade jag tänkt att jag skulle göra en mjuk och softad kant, men när jag väl satt där och sminkade mig så levde penseln sitt eget liv. Det svarta hamnade alltså som en skarp kontur runt det röda istället.


Hyn

Foundation: Everyday Minerals Matte Foundation sandy fair
Concealer under ögonen: MAC Studio Finish Concealer NW 20          

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intenisive Fair Concealer

Puder: Elemental Beauty Matte

Ögon

Ögonbryn: Clarins ögonbrynspenna Lightest Brown
Ögonskuggsbas: MAC Paint Pot Bare Study 
Ögonskuggor: Barry M Dazzledust nr 73 och MUS Pollution

Highlighter: Isadora Gleaming Eyeshadow Sulver White

Eyeliner: Clinique Brush On Cream Eyeliner Black

Kajal: MAX Factor Black

Mascara: Define-A-Lash Volume

Lösögonfransar: H & M Long med Ardell franslim

Läppar

Läppstift: Givenchy 715


Efter Bare Study så målade jag med Barry M skuggan på hela den rörliga delen av ögonlocket, samt en bra bit upp på brynbenet. Den röda konturen fyllde jag sen i med svarta Pollution från MUS. Silver white från Isadora som highlighter under brynet, den lilla biten som inte redan var fylld med svart och rött. Silver white valde jag att fukta, då jag kände att det var min chans att få in lite vitt i ögonsminket. Dessutom så ville jag hemskt gärna få in lite skimmer, då vampyrerna i Twilight glittrar i solljus. Ja jag vet, vampyrer förväntas inte vistas i solljus, men Twilightvampyrerna tar ingen hänsyn till detta, deras enda eftergift är att de glittrar när solens strålar faller på dem.


Efter highlightern var det dags för lösögonfransar. Dessa fäste jag så nära mina egna fransar som möjligt, och när de satt fast drog jag en linje med svart eyeliner ovanför fransarna. Svart kajal under ögat och lite Pollution ovanpå. Fransarna målades med define a lash, en för mig ganska ny mascara som visade sig funka suveränt ihop med lösfransarna. Kinderna fick vara rougelösa eftersom jag tycker att Twilightlooken fodrar ljus hy. Helst kritvit hy så klart, men vitt smink är inget jag håller mig med, så det fick bli den allra ljusaste foundationen jag ägde. Läpparna målades med Givenchy 715, ett läppstift som faktiskt är vitt i hylsan, alltså en liten eftergift för min inte helt kritvita hy. Sådär, det var min tolkning av Twilight.

Twilight

Publicerad 2009-01-30 17:50:50 i Boktema 2009,


En måttligt inspirerad Twilighttolkning kommer här. Jag valde att inspireras av omslagens färger, rött, svart och vitt. Sen är det ju roligt också att använda skuggan Twilight från Paula Dorf!
Nå, låt oss gå steg för steg lägs denna sminkstig...

Jag inledde med att lägga Paint Pot Painterly över hela ögonlocket upp till brynet. Därefter lade jag den svarta, matta skuggan Twilight längs globlinjen och i inre ögonvrån. På ögonlocket lade jag en röd dazzle dust från Barry M, nr 84, och den blandades lite försiktigt in i det svarta, men inte för mycket. Jag ville ha separation men inte helt skarp övergång. Shinkirou från Fyrinnae är min highlighter här, som vanligt.
Därefter en massa svart eyeliner längs övre fransraden, jag använde Indelible Gel Eyeliner i färgen Black Out. Sedan målade jag mascara.

Sen lade jag på min favorit av vita foundations, Kryolans TV White, vit men inte pappersvit. Man har lite lyster och färg kvar i ansiktet och den kan tonas mot håräste och hals på ett ganska "naturligt" sätt. Mycket bra val om man vill se ut som en någorlunda vital och välnärd vampyr!
Under ögat lade jag Vampyre, en eye dust från Make Up Store väldigt skirt, bara som en skugga eller blånad. Under ögat drog jag sedan en linje med en röd penna från Tigi Bedhead Cosmetics. Ögonbrynen fylldes i med brun skugga. Ja, det var det. Jag pudrade ine över min foundation så den ser lite blank ut. Ett tag lekte jag med tanken på att trycka dit ett lager skimmerskugga i vitt men det kändes som slöseri faktiskt. Ska ju inte på maskerad utan kommer sitta här med en trave böcker och uppsatser. Och min hostmedicin....;D
Det blir dock inte Twilight-serien jag ska läsa i helgen. Nej, jag ska ägna mig åt en annan författare och en annan bokserie som vi kommer ta upp här i framtiden. Mycket inspirerande och fantastisk läsning!

Ni som gillar kärlek och spänning och har en liten vampyrromantisk ådra i er kan med behållning läsa Stephanie Meyers böcker. Jag läste dem i rasande takt och med en ask näsdukar bredvid mig då tårarna strömmade nerför kinderna. Sen är det, som Emma säger, inte världens bästa språk och historien är även ganska lättsmält. Men, det är underhållning och det är vampyrer! Inte illa! Och så får man även varulvar som bonus, vilket inte heller är illa!
En liten grym bild får det bli på slutet av mitt inlägg och så väntar vi med spänning på vad Emma hittat på!

Boktema: Twilight

Publicerad 2009-01-30 15:15:39 i Boktema 2009,

Igår kväll spånade jag och Sminkan över idéer till teman och kom fram till att ett boktema skulle vara kul. Jaha, och vad sjutton har böcker med smink att göra undrar ni? Ja ni, kanske inte så mycket, eller kanske ganska mycket beroende på hur man ser på saken. Kan man göra en temavecka av blommor kan man väl göra ett tema av böcker. Till saken hör såklart också att både Sminkan och jag gillar både smink och böcker, och dessutom påfallande ofta gillar samma böcker. Ett boktema kändes alltså som en kul idé, hoppas att ni också tycker det!


Vår idé är följande: Varje fredag kommer vi att välja en bok alternativt en bokserie som vi båda har läst och tycker om. Vi kommer att skriva en liten presentation och ett personligt omdöme om boken/serien. Sen är det dags för själva sminkdelen, som går ut på jag och Sminkan gör varsin tolkning av den aktuella boken. Den kan vara en tolkning av omslaget, en tolkning av en karaktär, eller helt enkelt en tolkning av våra känslor och inre bilder av boken. Sminkdelen är alltså ganska fri. För att inte vi, läs jag, ska bli helt utmattade av temat så har vi alltså valt att göra det till en veckogrej, varje fredag kommer det komma ett boktips med tillhörande sminktolkningar.


Först ut i boktemat är som ni nog redan har gissat, Twiligth, av Stephenie Meyer. Jag tvivlar på att ni har lyckats missa hypen kring dessa böcker, särskilt som den första delen gick upp på biograferna i november förra året, med Robert Pattinson och Kirsten Stewart i huvudrollerna. Serien består av fyra stycken böcker, den första Twilight kom ut 2005 (svensk titel Om jag kunde drömma),  andra boken New Moon kom 2006 (När jag hör din röst) , tredje delen Eclipse kom 2007 (Ljudet av ditt hjärta) och den fjärde och sista (?) delen Breaking Dawn, ännu inte översatt till svenska kom ut 2008.


Boken har ett ganska klassiskt tema, Isabella Swan är nyinflyttad i Forks, hennes barndomsstad, och första dagen i skolan möter hon Edward. Förödande vackre Edward, med de underliga ögonen, den likbleka hyn och det minst sagt avvisande sättet. Ni hör vart åt det lutar va? Bella faller självfallet för Edward och det är bara en liten hake, Edward är såklart vampyr och vill inget hellre än dricka Bellas blod. Eller jo, Edward är mer intresserad av att hålla Bella vid liv, men ibland tycks han ha lite svårt för att bestämma sig. Hur som helst så är detta upptakten till ett gigantiskt kärleksdrama. Just gigantiskt eftersom Edward Cullen får kvinnor världen över att falla som käglor och gråta sig till sömns om kvällarna. Jag klandrar dem inte, jag är en av dem... Nåja, nu suckar Sminkan åt mig, alltså dags att sluta sucka över hur fantastiskt perfekt Edward är. Ja förlåt, men du lät mig skriva, vad hade du väntat dig?


Twilight är faktiskt ett riktigt spännande vampyrdrama. Dessutom så är det en bok som passar även den som inte redan är vampyrbiten, eftersom denna bok i mångt och mycket är en vanlig kärleksroman för, företrädelsevis, kvinnliga läsare. Egentligen skulle jag säga att Twilight i första hand är en roman om kärlek med komplikationer och i andra hand en vampyrroman. Boken handlar heller inte bara om hur fantastisk Edward är men det är ett viktigt inslag. (Herregud, killen har egna grupper på facebook  varav en heter "Because of Edward Cullen human boys have lost their charm", vad hade ni väntat er?)

Edward har dock även en tämligen fantastisk familj, självfallet vampyrer även de, och även för att vara vampyrer är de ganska speciella. Familjen Cullens är till exempel vegetarianer, det vill säga avstår från att dricka människoblod och livnär sig istället på vilda djur. Edward har dessutom en syster som kan se in i framtiden, ett tämligen praktiskt inslag. Självfallet finns det även otrevliga typer i Twilight, som ni kanske har hört så är vampyrer faktiskt kända för att suga blod, inte enbart för att skriva personliga vaggvisor och sjunga sin älskade till sömns med. Bellas och Edwards förhållande kommer alltså att prövas, både av nära och kära, och inte fullt så nära och kära. Nu tänker jag dock inte säga mer, för jag vill inte förstöra den fantastiska läsning som ni har framför er om ni väljer att läsa Twilight. Det är faktiskt en suverän bok och om jag inte har lyckats få fram det så får ni helt enkelt tro mig på mitt ord! Tro dock inte att Stephenie Meyer kommer att få nobelpriset för sin fantastiska språkliga insats, i den ligan spelar hon inte. Språket är inte hennes starka sida, men kan ni bortse från det så har ni mycket hisnande läsning framför er, uppskattningsvis cirka 2000 sidor.

Omslagsbilderna är följande, och klickbara. Det återstår att se vad de kan resultera i...

//Emma


Skimrande härlighet

Publicerad 2009-01-29 21:12:03 i Eotd i rosa och rött, Sminkans EotD,


Åh, vad jag var nöjd med den här makeupen! Helt perfekt och ändå inte alls vad jag tänkt mig när jag började.
Grund för makeupen är Sinful Colors vita stiftskugga Diamonds&Pearls. Sedan gjorde jag som jag ibland gör, öppnade en låda i pigmentbyrån på måfå och plockade upp tre burkar. I detta fall var det tre samples från Makeupcosmetics. Donna, Angel och Blue Brown.

Är man en trogen gammal Sminkan-räv som läst här länge vet man att jag avskyr Blue Brown från MAC. Den blir rödbun och blåtireaktig på mig. Usch! Jag trodde faktiskt inte att den från Makeupcosmetics skulle vara bättre men, det är den!!

Ja, massa blundbilder, men klicka upp dem och njut av skimret! NU! Det är fantastiskt!
Jag började med att lägga Blue Brown på halva ögonlocket. Det blir en ganska skir men otroligt skimrig färg som inte alls blir blåtirebrun på min hud utan lystrigt chokladbrun med denna enorma rikedom av blåsilvrigt skimmer. Mmmm!
På inre halvan av ögonlocket hamnade  Angel, en rosalila, lite skir och skimrande skugga som känns väldigt feminin och bärbar. Denna ska ni ha till sommarens bruna hud, tjejer, om ni nu blir bruna. Jag blir inte det men jag ska ha den alla fall! ;D

Ovanför Blue Brown, under brynet, lade jag Donna, en mattare rosa färg som känns väldigt mild och fin den också.  Under ögat är det lite kajal från Make Up Store, Dusty Smoke, som även markerar övre fransraden, och så har jag pressat dit lite av skimret från Blue Brown. Mascara så klart, men sen var det klart.

Visst blev det fint!  Jag är väldigt nöjd med mina pastelliga look idag!

Shopping! Swatcher!

Publicerad 2009-01-29 19:31:06 i Swatchbibliotek övrigt,


Titta här vad jag kom hem med idag! Hehe! lbland är det farligt att ha ärenden på stan. Skulle köpa en Facefinity då min nuvarande börjar bli halvtom/halvfull och jag inte kan leva utan en backup i badrumsskåpet. Resten är impulsköp.
Det blev alltså två Facefinity. Nej, det var inte nedsatt pris, det var svårt att hitta min färg. När jag hittade den tog jag båda som låg kvar. Man vet ju aldrig hur det ser ut när det är dags nästa gång. Då var jag på H&M, som ni säkert listat ut, och kom på att jag skulle titta på den där paletten Rouaa pratat om att köpa. Jag var inte intresserad alls tills idag då Orchid lade ut en eotd och den såg rätt intensiv ut. Klämde lite på paletten och beslöt att jo, den får följa med hem. Nagellacket vet jag inte hur det hamnade i korgen. Inte kan väl jag ha tagit ett sådant med mig med vilje? ;D
Det är Dasing Diva i orange i alla fall. Ser fint ut i flaskan!  Obs! Jag är inte speciellt förtjust i orange som verkligen inte klär mig. Det märks va? Att jag inte gillar orange alltså... :D
Hårsnoddar behöver väl inte förklaras?
Dessutom blev det tre behå på Lindex. Inte smink, men väl beauty. Frångick även mina principer om svart under i alla lägen och köpte två vita. Varför? Ingen aning... Jag håller nog på att utveckla något läskigt syndrom.
Ja, det var det. Nu är jag pank och fågelfri igen. Men jag förtjänade detta, eller hur! ;D

Swatcher på ögonskuggorna:

Ser ni hur läckra de ser ut!!

Utan blixt i halogenspotlight-ljus och de är lagda på bar, torr hud med torr skumgummiapplikator, den som följde med i förpackningen.

Samma men aningens annorlunda vinkel.
Den bruna och den grå är bra pigmenterade men den i orange känns lite mesigare. Nå, det lär väl vara den jag använder minst så det gör inte så mycket.

Två olika My Private Jet från OPI

Publicerad 2009-01-29 16:10:37 i Nagellack - jämförelser,

1.  2.
Ni vet kanske att det talas om två versioner av det mörkgrå holografiska lacket My Private Jet från OPI? jag har nu två flaskor. Jag har alltid trott att min första flaska, 1 här ovan, var den nya, mindre holografiska versionen. Typiskt, har jag tänkt. Alltd samma otur... Sen fick jag den briljanta idén att skaffa hela Night brights-kollektionen och då hamnade flaska nummer 2 i min ägo. Och ja, de är väldigt olika. Och nej, min första flaska var inte den mindre holografiska...
På pekfinger och långinger har jag lacket från flaska nummer 2, ja, ologiskt, jag vet det, men nu är det så. Flaska 2, den nya flaskan på pek-. och långfinger alltså. Naglarna , så klart. Flaska nummer 1 på ring- och pekfingersnaglarna.

Ser ni? Ja, klart ni gör!
Det är två lager lack och inget överlack på alla naglarna. Den nya flaskan (2) är mer grå och mer täckande men betydligt mindre holografisk. Den gamla flaskan (1) är mer holografisk men också mer bruntonad och mindre täckande. Den hade behövt tre lager för full opacitet.

Som ni ser har jag tagit galna mägder bilder för att bevisa denna, ganska tydliga, skillnad. Och jag ställer mig frågan varför OPI gör så här? Varför? Båda lacken är fina, men de är lika olika som många av de röda eller brunröda som OPI glatt lanserar under olika namn. Varför ska dessa båda heta samma?

IRL är det ännu större skillnad, men även så här är det väl ganska olika? Jag tycker det i alla fall.

Ni ser här på detaljen vilka olika grundfärg som är och hur olika de holografiska glitterkornen reflekterar ljuset. Just denna bild är tagen med blixt. Även den precis nedanför här är med blixt. De ovanför är tagna under lysrör.

Tyvärr var dagsljuset ör svagt för att ta bra bilder i.
En sista under lysröret då:

FOB nr 53

Publicerad 2009-01-29 05:53:17 i Naglar i lila,


Ni har ju redan sett ett av mina fina FOB-lack som jag fick av Metal Barbie CC. Här är det andra. Och vilken färg sen! Wow! Mörkaste lila med blått och rött skimmer!

Jag valde att förtunna lacket något när jag använde det. Det var lite i tjockaste laget annars.Men, några droppar Poshé Polishreviver och lacket var som nytt! Jag är förtjust i att det både blev lättlackat och smidigt och ändå kontrollerbart och bra! Ett riktigt trevligt lack, alltså. Ett enda lager täcker helt och torktiden är normal med snabbtorkande överlack.

På ringfingernageln klistrade jag några söta fjärilar för att lätta upp det mörka lacket lite. De kom på posten idag, inköpta på ebay, så klart, vad annars? Jag gillar dem, det ser lite grand ut som ett emaljsmycke med de vita järilarna med guldskimrande punkter mot den mörka, svartlila basen.
För att återgår till lacket, det är otoligt fnt! Mörkt purpurlila med massa microskimmer i blått och rött, som sagt. tittar man inte jättenoga ser naglarna svarta ut på håll. Det blir en väldigt fin glossig yta i lacket dessutom. Otroligt snyggt! Tusen tack, CC!

Sally Hansen Aquamarine Chrome

Publicerad 2009-01-28 17:25:49 i Naglar i blågrönt&turkos,

Naglar ur arkivet kommer här. Dock är det inte så farligt länge sedan. Några veckor bara...

På jullovet låg jag, bredbandslös, och pratade i telefon med Rouaa. Jag berättade att jag budat på 10 Sally Hansen Chrome-lack, dem har ni redan sett, och att jag skulle ge henne två av dem, dubletterna, om jag vann dem. Rouaa blev nyfiken, kollade efter chromelacken på NailGal och tjöt i mitt öra: "Aquamarine är underbar!"
"Va?" sa jag, "den finns inte bland mina tio". För att göra en lång historia kort så slutade det med att Rouaa fick logga in på mitt ebay-konto och leta rätt på en Aquamarine att skaffa för mig. Här är det. Visst är det UNDERBART!

Nu säger vi det i kör: Sminkan älskar sina chrome-lack! Sminkan älskar sina chrome-lack!
Visst är de ljuvliga allihop, men Aquamarine kan vara den ljuvligaste av dem alla! Åh, åh, åh, åh... Ser ni?

Perfekt nyans av svalt aquablå med grönton. Perfekt metallisk yta med ganska begränsade problem vad gäller penseldragsmärken. Ett lager. Inget överlack. Torrt på minuten. Det perfekta lacket!

Det är ett snäpp ljusare och med mer grönt än China Glaze Adore. Som om man tagit två tredjedelar Adore och en del Cherish och frankat ihop. Så fullständigt totalt utimat! Har ni någonsin sett en så ljuvlig färg? Okej, jag inser att frågan är felställd, har ni sett en vackrare metallicblå? Nej, kunde inte tro det! :D

Jag sörjer att jag inte kan ta dagsljusbilder, men känner jag mi själv hinner jag,trots min heta kärlek, smeta på något annat lack innan jag får en chans att se solen. Ska jobba sent imorgon så jag både går och kommer hem medan mörkret råder. Så synd för det förtjänar bättre bilder. Men i sommar ska ni se, då kommer det nog fram titt som tätt. ;D

Yes diskmedel Clean&Care

Publicerad 2009-01-27 19:30:19 i Hud och hand,


Med Aloe Vera och gurka ska detta handdiskmedel vårda mina händer, lovar det. Det låter ju bra för en sådan som jag som ständigt diskar och alltid "glömmer" handskarna. Jag lovar mig själv att jag ska bättra mig gång på gång, men icke.
Diskmaskin känns så onödigt i min pyttelägenhet som delas av mig och mina katter. Oj, vad patetiskt det lät! Hihihi! Jag är ju vansinnigt nöjd med att ha det så, tro inte annat. Jag är liksom urtypen för särbo-förhållandet! :D

Nå, diskar gör jag ju som sagt, och dessutom varje dag, ofta flera gånger. Diskmedel ska ju inte vara så bra för händerna så om detta är skonsammare än mitt vanliga är det ju bra. Doften är ganska läskig dock. Inte så fräsch och "nydiskat" utan mer som en handtvål. Annars verkar den fungera som vilket diskmedel som helst. Inget fel på det alltså.
Nå, när jag skriver detta är det dag ett med mitt nya diskmedel. Jag ska lämna detta inlägg ett tag bland det opublicerade och återkomma om huruvida det känns bättre när jag använt det ett tag. Okej? Ja, ni har ju inget val, ni vet ju inte att jag skriver detta så det måste vara okej. 

                                                                          _______________________


Jaha, nu är flaskan slut och det är ett  diskmedel jag inte kommer köpa igen. Det är väl vare sig bättre eller sämre än Yes vanliga diskmedel, men det luktar inte gott, enligt mig, eller inte rent och fräscht gott i alla fall. Dessutom fäster doften i hud och naglar och sitter länge, länge. Jag gillar inte det alls. Naglarna mådde inte vare sig bättre eller sämre av det och inte nagelbanden heller. Det är samma sak för mig som den vanliga flaskan Yes, i alla all vad jag kan se och känna själv.

Har någon annan provat och i så fall, vad tycker ni?

Crabtree&Evelyn Summer Hill handkräm

Publicerad 2009-01-27 19:21:44 i Hud och hand,


Mängder av Sheasmör och  en härlig, gammaldags doft gör den här handkrämen till en favorit i samlingen. Det är dock en hel del minus med den. Krämen ligger lite som en halkig hinna på huden och tar tid innan den sjunker in helt. Dessutom är tuben, hur söt den än är, väldigt opraktisk. Jag gillar den gammaldags känslan men det är inte så lätt att få ut det sista ur tuben.

Doften är mild, lite salvig och inte alls speciellt blommig. Den luktar lite mormorsaktigt, men på ett charmerande sätt. Tuben innehåller 100 ml och är alltså förhållandevis dyr, 100 kronor dyrare än t.ex Natusans handkräm som man får samma mängd av och som dessutom är en bättre produkt i mina ögon. Att den har den gammaldags charmen är alltså det största försäljningsargumentet, som jag ser det. Den ger en bild av engelska damers gemak där den vilar bredvid en hårboste på rosenträbordet med spegeln och de små lådorna med nipper i. Krämen är helt okej men inte så enastående att man ska köpa den för innehållet. Mer för romantiken och mysfaktorn.

FOB nr 14

Publicerad 2009-01-27 18:00:21 i Naglar i övriga färger,


Sminkbloggare är nog bland de snällaste människor man kan hitta. Eller rockflickor. Svårt att veta vilka som är snällast. Metal Barbie CC är i alla fall snäll och tillhör dessutom båda kategorierna. Hon skänkte mig tre härliga lila lack varav detta är ett. FOB nr 14.

FOB var en linje med smink och penslar som anns hos H&M en gång i tiden. Som allt annat bra och billigt så försvann märket och efterlämnade en massa skönhetsälskande människor med saknad. Penslarna var fantastiska och även andra delar av sortimentet riktigt bra, prisvärda och härliga.

Nagellacket jag fått av CC är alltså inte nytt utan har stått ganska många år. Det märks inte speciellt mycket på det. Det är lite tjockt och simmigt, men  det minns jag att de var redan då det begav sig, för tio år sedan. ett par droppar thinner kan fixa det dessutom. Problemet med ett tjockt lack är att et lätt blir märken efter penseldragen. Lite så blir det här, men märkena som verkligen syns är faktiskt efter mitt försök att få bort katthår som fastnat i den ännu inte torra ytan...

Jag hade problem att få till bra bilder men detaljen här ovan visar färgen väldigt korrekt. Ett grålila skimmerlack med guld och rosa skimmerpartiklar. Det är mycket vackert! Färgen är mild och romantisk men ändå med lite edge. Fantastiskt fint!
Två lager lack och det är helt täckande, kan nog räcka med ett lite tjockare lager också. Det torkar normalsnabbt med Poshé. Glansen är fin och ytan känns glaserad eller lite plastaktig. Mycket trevligt! Ett superfint lack som jag är jätteglad åt!

Zoya Kierra

Publicerad 2009-01-26 19:28:02 i Naglar i lila,


Kierra är ett av de lack som kom med mitt Nail Mail-paket  nu i januariutskicket. En trevlig rödrosalila färg som tillhörde Edgy-paketet. Kanske inte så helt edgy enligt mig, men väldigt snyggt, Det påminner en hel del om de lack som kom i Zoyas höstkollektion Pulse, och dem älskade jag.

Kierra är ett skimmerlack, men skimret är så finkorningt att det knappast märks i dagsljus. Om ni tittar på dessa bilder, tagna i dagsljus i fönstret, så ser det ut som en glossig krämfinish. I alla fall oftast. Det ni ser på bilderna är två lättlackade lager utan överlack. Kollar torktid nu medan jag har tid. Det torkar bra, fullständigt normalt, men så klart rekomenderar jag ett snabbtorkande överlack. Vet inte längre hur man klarade att lacka naglarna utan det!

Kierra var först lite av en besvikelse. Jag hade nog förväntat mig mer oumpf i färgen. Men det är en väldigt bärbar nyans som nog passar att ha på de flesta arbetsplatser där man får ha nagellack. Det är kanske inte edgy men väl användbart och funkar alla årstider och i de flesta stilar. Funkar med dräkt men även med jeans, liksom. Den mest gotiska flickan med det vitaste fetsminket och längsta spetskjolen (oh, om jag ändå vore hon....) skulle kanske inte bära det, men jag som aldrig når ända dit kan absolut göra det. Jag ser en romantisk tolkning med viktorianska spetsblusar, lösa knutar och liljevit hy som inte är fetsminkad utan "naturlig". Och kamésmycken på sammetsband. Och dessa naglar. Det funkar.

I lampsken kommer allt det dolda skimret fram och lacket får också en betydligt varmare ton. Jag föredrar faktiskt det lite dammiga dagsljuslacket framför det glammiga lampljuslacket.

Men det är klart, det är fint så här med. Men det blir mer cyklamenrosa än lilarosa.
Hur som helst är det ett trevligt lättlackat och fint lack. Inte ett av dem jag kommer tänka på först när jag öppnar lacklådan, men absolut inte ett lack jag skulle vara missnöjd med. Ett bra lack för mina mer sobra stunder, ni vet, de då jag vill låtsas vara lite vuxen. ;D

Lampljus, dagsljus, lampljus...

OPI I Only Drink Champagne

Publicerad 2009-01-26 14:41:02 i Naglar i vitt, nude, beige,


Ett av lacken i Night Brights kollektionen som jag nyligen fick hem. Vacker färg men sååååå besvärlig. Kommer aldrig mer ge mig på detta som lack för sig själv. Helena, aka LipGLoss Bitch, tipsade om att använda det i franska manikyrer och så får det nog bli i fortsättningen.

Lacket har en vacker champagneton, som blekaste guld eller snarare som en gulnad sidenklänning från sekelskiftet. Alltså inte millenieskiftet utan sekelskiftet innan dess. Kanske en brudklänning? Förstår ni vilken nyans jag menar. Usch, det år mig att minnas när jag lånade mammas brudklänning fö en maskerad. En vit 60-talsklänning i spets. Någon gång under kvällen fick jag för mig att en korv med mos var en bra idé. Slutade med ketchup på spetsen och den gick aldrig att få ren igen...

Åter till lacket. det kanske inte är perfekt till min hudton, men jag skulle bära det ändå för det är så fint, om inte et vore så förbannat skirt. Fyra lager och ändå är det VNL på alla naglar. Tack och lov torkade det med ett lager Poshé, och ganska snabbt, ör jag skulle på bostadrättsörenngsmöte och hade inte direkt tid att sitta och vänta på att lacket skulle torka. Problemet var dock att lacket, som var slätt och fint igår, bubblade under natten när det sista och djupaste lagret torkade...

Fyra lager lack alltså. Fyra. Och underlack och överlack. Sex lager lack... Nå, det har jag haft förr med, men att det trots dessa lager ändå inte är helt opakt gör mig lite ledsen. dessutom saknar det något som mitt avoritlack i champagne har, kanske ett kallare skimmer? Större skimmerpartiklar? Vad vet jag? Favoriten? Glamour Game så klart! Dessvärre lider även GG av samma sjuka. Det krävs alltså tålamod och beslutsamhet för dessa skönheter.
Någon gång ska jag skaffa en sådan där apa som blåser naglarna torra, ni vet vad jag menar. Då kanske mina champagnefärer får komma ut oftare!

Sammanfattning av temaveckan med naturfenomen

Publicerad 2009-01-26 11:51:25 i ,

Förra veckan höll Rouaa i en temavecka med olika naturfenomen som inspiration. Jag var medskyldig till att hitta på ämnena så jag fick även bita ihop och försöka göra dem, något som inte alltid gick så lätt. ;D
För er som efterfrågat mer temaveckor kan jag berätta att det finns en del två av denna som kanske kommer dyka upp någon gång när vi känner oss motiverade. Just nu behöver Rouaa vila upp sig lite och bli frisk och jag, ja, jag behöve vila upp mig från allt glitter och alla lösögonfransar. Nej, men jag har också varit förkyld hela veckan och tycke vi kan skjuta del två av naturfenomenen lite på framtiden.

Så till själva sammanfattningen av veckan. Det har varit väldigt roligt och väldigt svårt. Jag har varit missnöjd mer än en gång, men jag har tagit mig igenom veckans alla dagar och Emma, min söta medbloggerska, fixade två av utmaningarna med den äran! Här är våra bidrag:

En meteor susar genom rymden och bryter jordens atmosfär. I en brinnande gnistrande bana närmar den sig och lyser upp en djupblå natthimmel.

När meteoren slår ner glöder den ännu och det torra riset i en skog börjar pyra. Plötsligt tar det fyr och en rasande skogsbrand bryter ut. Lågorna står höga och gnistor flyger  i luften. Sot, rök, eld och kaos... Hettan är fruktansvärd och elden förtär allt i sin väg.

Ingenting kan stoppa elden förutom en mäktig flodvåg. En rasande, ohejdbar naturkraft som kastar sig med sina vattenmassor mot land, sköljer bort och krossar allt i sin väg, släcker skogsbranden och lämnar landskapet avspolat och rent

Tiden går och en ny skog reser sig upp. En regnskog. Skimrande och ogenomtränglig. Lummig och frodig. Fylld med sällsynta fåglar och djur. Jaguaren smyger här bakom trädstammarna, fukten är påträngande, ångande. Grönskan tät. Men något förändras. Det regn som faller blir hårdare och hårdare, piskar sönder lövverken. Vinden ökar i styrka och böjer trädens grenar...

Mörka, tunga moln drar in över regnskogen. Snart syns inte solen längre, himlen är täckt av lila och grått. Mullrande mörkgrå  är molnen, men med silverkant. Mäktiga basröster dundrar ut över skogen, blixtar i silver gnistrar till över en allt mer dramatisk himmel. Åskovädret är ett faktum.

Vädrets makter härjar alltså vår lilla regnskog. Om den nyss plågades av det hårda åskvädret är den nu i total chock, insvept i ett tjockt lager snö och is. Jaguaren skakar av köld  och söker skydd från snön och den isiga vinden. Vad är detta kalla, våta som smälter på hans nos? Världen känns inte längre igen, snön piskar i jaguarens ögon. Hans första snöstorm...

Som ni förstått så kommer vår skog drabbas av ytterligare en katastrof. Nej, inte avverkning, men förintelse av ett annat slag. Slutligen skjunker sakta vår lilla regnskogsö, likt Atlantis, till havets absoluta botten. Ner, ner sjunker den, allt djupare i mörker. Underliga formationer av sten syns medan vi sakta snurrar neråt. Till slut är mörkret totalt. Vi ser inget mer och vilar i den svarta Marianergraven.

Emmas djuphavsgrav är lite elegantare och skapad med hennes senaste favoritteknik, cut crease.

Och naturligtvis vill vi efter en tid sköljas upp på land igen. Vi använder Emmas brusande vackra flodvåg till det!

Så var det med den veckan, nu är det ny vecka och nya tag! Hoppas ni hade lika roligt som jag på naturenomensveckan och glöm inte kolla Rouaas blogg efter sammanställningen av alla länkar. De kommer så snart hon kan sitta uppe utan att bli yr.

Emmas tolkning av Marianergraven

Publicerad 2009-01-25 22:47:47 i Emmas FOTD 2009,


Här kommer alltså min tolkning av Marianergraven. En Cut Crease-sminkning i turkosblått och svart. Här blir det lite bildspam, för jag tycker att denna blev fin, även om jag inte lyckats få linjerna riktigt så knivskarpa som jag önskar.

Hyn

Foundation: Elemental Beauty Nude
Concealer under ögonen: Clarins Instant Light 00

Concealer i ansiktet: Elemental Beauty Healing Concealer Bright Eyes

Puder: Elemental Beauty Matte

Rouge: MAC Mineralize Blush Gentle

Ögon

Ögonbryn: Clarins ögonbrynspenna Lightest Brown
Ögonskuggsbas: Nars Eldorado 
Ögonskuggor: MUC Peacock, TMM Pop och MUS Pollution

Highlighter: Viva la Diva 390

Eyeliner: Maybelline Line Definer i svart

Kajal: MAC Feline

Mascara: Define-A-Lash Volume

Lösögonfransar: Depends singelfransar med tillhörande lim

Läppar

Läppstift: MAC Slimshine BarePrecis som vid min förra Cut Crease sminkning så inledde jag med att sätta tejp i vinkel upp mot ögonbrynen och därefter körde jag igång med att måla ögonlocket i klara färger. Min tanke var att jag skulle använda Pop på den yttre delen och Peacock på den inre delen, för att få lite kontraster. Precis som i onsdags så hade jag dock problem med att få Peacock att samarbeta. Det gick visserligen bättre idag, men det fanns inte utrymme för skuggor som funkade halvbra då jag ville ha riktigt klara och intensiva färger på ögonlocket, för att skapa en kontrast mot det svarta i globlinjen. Jag målade därför med Pop över hela den rörliga delen av ögonlocket. Därefter tog jag Pollution från MUS och målade med i globlinjen, samt en bit upp. För att få en riktigt intensiv färg så valde jag att fylla i Pop med mer skugga och fuktad pensel, ett smart drag, för nu blev det riktigt tokintensivt. Efter att jag hade dragit bort tejpen så fäste jag några singelfransar från Depend längs med den yttre delen av fransraden och ungefär in till mitten av ögat. Jag målade sen en linje med Line Definer och lät eyelinern följa skuggornas kontur i yttre ögonvrån. Under ögat målade jag först med svart kajal och tryckte sedan fast lite Pollution även där. Kajalen applicerade jag även på vattenlinjen, alltså som en inliner. Mascara, rouge och läppstift och sen var det klart.   


Elegant Vampyre- FOTD av Emma

Publicerad 2009-01-25 15:12:38 i Emmas FOTD 2009,

Jag erkänner, jag tog med Vampyre för namnets skull. Elegant vampyre känns som ett drömnamn på en sminkning av mig! Halleluja vad jag älskar vampyrer. Eleganta vampyrer är helt klart drömmen, så titeln, ja jag älskar den helt enkelt. Men färdigsvamlat om vampyrer nu då, det här har jag använt:

Hyn

Foundation: Elemental Beauty Nude
Concealer under ögonen: Stila Perfecting Concealer Shade B

Concealer i ansiktet: Elemental Beauty Healing Concealer Bright Eyes

Puder: Elemental Beauty Matte

Rouge: Lumene Mineralrouge Winter Rose

Ögon

Ögonbryn: Clarins ögonbrynspenna Lightest Brown
Ögonskuggsbas: Nars Eldorado 
Ögonskuggor: MUC Elegant och MUS Eyedust Vampyre

Highlighter: Isadora Matte Chocolat den ljusaste skuggan

Eyeliner: Clinique Brush On Cream Eyeliner Black, MUS Cakeeyeliner Red Och Amuse Glittereyeliner i rött.

Mascara: Define-A-Lash Volume i svart

Läppar

MUS Lip & Cheek Tint


Bilderna blev kanske inte så storslagna, men annars så tycker jag faktiskt att denna sminkning blev rätt fin. Inte superglammig lördagssminkning utan lite enklare lördagssminkning med lite färg och glitter. Ja som ni förstår så är detta alltså gårdagens.


Jag använde Elegant från Makeupcosmetics på inre delen av ögonlocket. Därefter tog jag Vampyre från MUS och målade på/tryckte fast på den yttre delen av ögonlocket. Som highlighter körde jag den ljusaste skuggan i Matte chocolat-paletten från Isadora. När jag var klar såg jag att den nog egentligen var lite i mörkaste laget, men det var ju så dags då. Svart eyeliner från Clinique längs med övre fransraden och ut i en linje eller ett streck eller vad vi nu ska kalla det. Röd kakeyeliner från MUS längs med den undre fransraden. Därefter kunde jag inte låta bli att måla med en röd glittereyeliner från Amuse ovanpå den svarta eyeliner. Det blev rätt fint tycker jag. Från början var det Sminkans eyeliner men hon tyckte att den var crap men att den kunde få en chans hos mig i stället. Jag fick en lila likadan med. Och håll i er. Jag tycker att den är asbra! Jag är egentligen ingen glittertjej. Glitter är fint, men det gör mig lite nervös och i nio fall av tio, nej i 99 fall av hundra så föredrar jag en vanlig eyeliner framför en glittereyeliner. Jaha, men vad är då så bra med denna undrar ni? Det är så glest med glittret, det täcker inte alls nästan. Det låter ju ganska mesigt, men det blir fint att lägga ovanpå en annan eyeliner och se, där har vi glitter som jag känner mig bekväm i. Tack Sminkan för den alltså. Avslutningsvis så applicerade jag svart mascara och svepte på lite grann av Lumenes mineralrouge på kinderna, samt lite Tint från MUS på läpparna. Jag kände för att hålla kinder och läppar lite neutrala, och det blev de ju definitivt här. 

OPI Ink

Publicerad 2009-01-25 12:06:56 i Naglar i blått,


Mitt! Äntligen MITT! Ah, Ink.... Visst är det fint!
När jag först föll för OPI-lacken köpte jag Russian Navy och hade någon, ogenomtänkt och konstig, idé om att det räckte med den. Sen blev jag liiiiite mer besatt, skaffade Who are you Wearing och tyckte att den var blaha blaha, för lila, för svart och så vidare. Gav bort det. Fick ett nytt(!) och ställde i lådan utan att använda. Russian Navy användes inte heller. Jag hade alltså ingen tank på att skaffa Ink. Ett annat blåsvart skimmer lack med lila ton? Varför?

Ja, jag gillar ju blå lack, det vet ni, men jag är mer förälskad i blå-blålack, mörka gärna, men med lite mindre lila. Lila är inte min favoritfärg, även om det är fint. Nå, tiden gick. Den blå samlingen expanderade. Det har alltid funnits många blå  min samling, men som saagt, blåare blå. Så en dag fanns inte Ink hos 8ty8 eller H2T längre. Den dök upp här och var på bloggar och alla, även jag, hänfördes av skimmer och härlighet. DÅ slår begäret till. Plötsligt måste jag ha Ink. Tack och lov för Ebay...

Snabbt sök och snabbt resultat. Hela Night Brights- kollektionen finns hos en säljare och jag lägger ett bud. Och vinner. Och två veckor senare har jag dem i min ägo. Dessvärre, som ni vet, med en krossad Give me the Moon, men det ska nog ordna sig. Ink var hel. Jag blev lite rädd först när jag tog upp flaskan och den var helt full med nagellack, men jag såg ju att det inte var den färgen som Ink har. Ingen skada på den här flaskan alltså, mer än vad som gick att åtgärda med ett par bomullspad med remover.

Ink är ett vackert, mörkblålila lack med skimmer i rött och rosa. I vissa ljus är det, så klart, nästan svart, men i min mening är det vackrare än båda de syskon jag nämnt, Russian Navy och Who are you Wearing. Ingen av dem är så gnisterglimmig och härlig som Ink! Jag är mycket nöjd med detta lilla inköp och rekomenderar varmt alla andra som gillar den här typen av fär att skafa ett bums! De är inte d/c de bara är inte i lager hos de stora e-tailerfirmorna just nu. Håll utkik, och den kan ju faktiskt kommit in igen under de två veckor jag väntat på mitt paket... :D
Sen måste jag säga att lacket är snyggare i lampljus än i dagsljus. Men klicka upp även dagsljusbilderna så ser ni skimret och hur det ter sig i dagsljus.

Två lager lack och överlack. Lätt att måla med om man bortser från OPI:s gräsliga pensel som inte passar mina små naglar. Fast i ärlighetens namn gick det rätt bra den här gången, att lacka med Pro-Wide ändå. Men jag får hålla tungan rätt i mun. Lite för mycket tryck så den brer ut sig maximalt och borsten blir bredare än min lillfingernagel typ. Nå, kanske inte trycker så hårt ändå, men ni fattar vad jag menar. Det kanske ses som tidssparande att lacka nageln med ett enda drag, och det gör jag på alla naglar utom tummen för penseln är så bred, men kontrollen man har med en smalare pensel saknar jag...

En sista bild.. Och guldet på tipparna är Passion från China Glaze.

Gnistrande naglar i flakes från Nfu Oh

Publicerad 2009-01-25 08:48:37 i Naglar - flakes,


Se detta som en sorts kombinationsnagel som passar flera teman. Både lite stjärnfall, lite flodvåg och en gnutta regnskog kan man väl ana här? Och inte minst en del Marianergrav! Jag tycker i alla fall det passar in i temaveckan.

Det började med att jag använde Miners gröna lack Shout som bas. Därefter lade jag på ett lager flakes från Nfu Oh nr 52. Kom på att det var fel flakes, jag hade velat ha de gröna, inte de blå, så jag lade mer flaskes på naglarna, men nu nr 56. Dessvärre blev de blå flakesen dominerande. Tanken var annars att det skulle bli lite mer regnskog... Ja, det är naglarna jag skulle haft den dagen.

Ni ser att det blev rätt blått va? Nå, det blev ju fint skimmer i alla fall! Och flakesen är rätt små i dessa lacken, inte så prominenta som i t.ex 49:an. Visst är det fint!

Se på den här detaljen bara! Visst är det läcket!

Och lite mer bilder... Jag vet, jag spammar er, men det är fiiiiint!

En sista. Se på skimret bara! Visst är det härligt!

Som vanligt tröttnade jag dock mellan fotograferingen och natten så en ny manikyr fixades raskt. Glitter är härligt och uppiggande men verkligen inte någon längre stund. Nå, det är alla fall en mjukstart av dagens tema, Marianergraven. Vi ses senare med min tolkning av den. Det värsta är att det var mitt förslag. Vi diskuterade ju ämnena då, i julas, och jag hade en bild framför mig då. Den bilden är borta nu...

Emma testar MAC Mineralize Foundation Loose

Publicerad 2009-01-24 16:28:27 i Emma testar,

I somras när jag var i Göteborg och ägnade mig åt shoppingorgier på MAC slank bland annat MACs mineralfoundation Mineralize Loose Foundation ner i shoppingkassen. Jag har alltså använt denna foundation av och till sen i juli så nu känns det som om det är dags att ge ett utlåtande. 


MACs mineralfoundation har faktiskt inte blivit någon favorit hemma hos mig, därför använder jag den mest av och inte så mycket till. Anledningen till att den inte riktigt faller mig på läppen är helt enkelt att jag tycker att den ger alldeles för dålig täckning. Min nuvarande favorit när det gäller mineralfoundation är Everyday Minerals och jag använder omväxlande deras foundation i formulan Matte och Intensive. Att MACs mineralfoundation skulle ge samma täcknings om EMs Intensive-formula hade jag inte förväntat mig, men att den inte skulle komma ens i närheten av lika bra täckning som Matte, det uppfattar jag som lite av en besvikelse. Jag vill helst ha en foundation som ger medium- hög täckning och ett kriterium för att en mineralfoundation ska anses som bra hos mig är att täckförmågan ska gå att bygga upp utan allt för mycket jobb. Tyvärr så känns detta fullständigt omöjligt när det kommer till MACs mineralfoundation, det är som att det inte vill fastna mer än en tämligen begränsad mängd puder i mitt ansikte. Visst går täckförmågan att bygga upp lite grann, men inte alls så mycket som jag skulle önska. När jag använder denna foundation är concealer på ojämnheter i huden ett absolut måste, något som jag ofta kan hoppa över i vanliga fall, eller åtminstone använda i begränsad utsträckning.


Vidare är burkens utformning tämligen underlig, då den innehåller ett slags svampapplikator, som tyvärr är rätt kass. Detta gör visserligen burken ganska skrymmande, men är egentligen inget problem, då det går utmärkt att cirkla runt med en kabukiborste i burken. Finishen anser jag ligger någonstans mellan matt och semimatt. Finishen tycker jag är väldigt fin, så där har jag absolut inget att invända. Hållbarheten tycker jag också är bra, så på så sätt är detta en bra vardagsfoundation, då den håller sig fräsch ganska länge. Jag har den ljusaste nyansen som heter Light, en neutral färg. En anledning till att jag faktiskt använder denna foundation ibland, trots att jag tycker att den täcker alldeles för dåligt, är att det är en så himla bra färg för mig! Om vi ser till färgmatchningen så är det nog den av mina foundations som jag tycker passar mig bäst, men om man jämför med många andra mineralmärken så är färgurvalet inte så jättestort. Ytterligare något som jag hajade till över är att denna foundation innehåller vismuth chloride. Det är egentligen inget som stör mig, men då en del kan få allergiska reaktioner till följd av ämnet tycker jag ändå att det är värt att nämna.


Om vi ska sammanfatta lite så kan nog detta vara en bra foundation för den som vill ha en ganska lätt täckning och en tämligen matt yta samt en mineralfoundation med bra hållbarhet. Jag kommer dock inte köpa denna produkt igen, då den ger alldeles för lätt täckning för min smak.


3/5 får MAC Mineralize loose Foundation i betyg av mig

Sally Hansen Magical Crystal Ball

Publicerad 2009-01-24 12:44:59 i Naglar - holografiska lack,


Ännu ett ebay-fynd! Jag är väldigt förtjust i mitt tokholografiska underbara Sally Hansen Crystal Ball! Jag har sällan sett så mycket holo i ett lack! Fantastiskt!

Förutom att vara nästan larvigt holograiskt så är det dessutom lättlackat, snabbtorkande och täcker med två lager. Lite tendens till cuticle drag, men låt det torka ett par minuter mellan första och andra lagret så funkar det prima!

Visst är det magiskt! Jag tröttnar visserligen fort på så här blingiga lack, men man kan inte komma ifrån att de är fascinerande! Jag skulle inte vilja vara utan det i min samling, det kan jag säga. Och jag tror att Sally Hansen lyckats skapa i alla fall tre av de mest holografiska lack jag sett. Detta, Blue Aura och ett vackert rosalila som jag inte minns namnet på just nu. Hur som helst, det är magiska lack! Crystal Ball är kanske min stora favorit bland hololacken. Jag älskar det, men bara en dag åt gången...

Sally Hansens Nail Prisms Diamond

Publicerad 2009-01-24 09:07:03 i Naglar - holografiska lack,

Precis som igår mjukstartar vi dagen med ett nagellack från arkivet. Jag tänkte silvervitt och hollografiskt när det är temadag "snöstorm". Vad tycker ni? Självklart kommer det smink också, lite senare.

Ett av mina holograiska lack i silver. Inte mitt mest holograiska dock, men ganska fint. Vad tycker ni?
Man ser ju holoeffekten men den är inte anslående. Lagom, kanske?

Lacket är ganska skirt och kräver gärna fyra eller fem lager för att bli täckande. Man kan ju fuska, som jag gjort här, och lägga ett silvermetalliskt lack under så vet man att man inte behöver lacka fem varv i alla fall, utan klarar sig med två lager av Diamond på silvret. Lackets konsistens är extremt tunn och lite rinnig. Det är därför det krävs så många lager. Inte det enklaste att lacka med, med andra ord.

Effekten  är fin men inte tokblingig. i de flesta fall ser det bara ut som vilket silverlack som helst. Nära ser man dock den vackra regnbågen breda ut sig i lacket. Ni ser här ovan hur det blir under lysrör. Soljus kan jag dessvärre inte åstadkomma. Med blixt ser det ut som här nedan. Inte extremt då heller. Ett mittfårelack som inte riktigt vågar ta ut svängarna, tycker jag.

Okej, ett PP-test till...

Publicerad 2009-01-23 22:00:19 i ,

Ni minns min serie med testande av färgskillnader på makeup utirån vilken paint pot man har som bas. Upprinnelsen var bland annat att t.ex Blackground rekomenderas som bas för sotningar för den ska tillföra extra djup, andra färger ska tillföra olika undertoner till skuggorna och förändra dem när man lägger dem på ögat. För att undvika missförstånd vill jag säga ett par saker innan jag visar mitt senaste test.
1) Jag gillar paint pots. Det är den enda MAC-produkt jag faktiskt tycker är speciell och inte kan hitta en ersättare för. Jag använder mina paint pots nästan varje dag. Det kanske inte är den absolut bästa ögonskuggebasen i alla lägen, ibland är Dignity bättre, men den har två fördelar. Den kan i princip inte creasa då den blir helt torr och den går extremt snabbt att applicera då man inte behöver vara noga.
2) Jag vet också att man kan välja att lägga skuggan skirt eller välja en skugga som är skir i sig själv och då få en bottenfärg att lysa igenom, men säljarna på MAC har inte poängterat detta när de visar paint pots. Inte för mig alla fall. Har man paint poten som jag nästan alltid använder den, som bas, alltså istället för primer, för ögonskuggor så är färgen på den inte så viktigt. Vid en sotning är det ingen stor skillnad på en ljus eller mörk paint pot, kom jag fram till i mitt förra test.
Det testet jag gjorde igår med Painterly och Blackground överraskade mig helt. Jag vill poängtera det. Jag trodde det skulle bli betydande skillnad. Rocketqueen skrev att jag borde låtit bli Viva la diva skuggan i mitt test då dessa skuggor "täcker allt". Ja, Viva la Divas skuggor är bland de mest pigmenterade som finns på marknaden, men jag valde den gröna jag hade till det testet då jag trodde det skulle bli en skillnad och att det skulle visa sig som att den på svart bas skulle likna Night Porter från NARS och på beige bas skulle likna skuggan som den ser ut i burken. Så blev det inte, men det var vad jag förväntade mig.

Idag ska jag visa hur skillnaden blir med en ljus och ganska skir färg på svart respektive beige paint pot. Alltså det jag tog upp som nummer två här ovan. Och JA, det blir skillnad. Självklart. Skuggan jag använder är alltså i sig själv skir och lätt och dessutom har jag använt en fluffig, stor pensel och lagt den tunt. Så, alltså kan man inte misslyckas med att få fram skillnaden mellan baserna. ;D

Återigen en slarvig applicering av paint pot, Painterly på ena ögat, Blackground och Painterly på andra. Inte så elegant, men det handlar ju om ett test, inget annat.

Ljuvliga ljuslila skimmeskuggan Angel från Makeupcosmetics. Helt underbar för att bara ge en svag lila ton med massor av skimmer.

Ta da! Ja, det blir skillnad. Hade det inte blivit skillnad nu hade jag befunnit mig i the twilight zone. Allvarligt. Här har jag gjort allt för att få fram skillnaden.  Tunt lager ljus och skir skugga applicerad med stor, mjuk pensel.
Så, efter detta lade jag lite av Drama, min nya favorit från Makeupcosmetics på yttre delen av ögonlocket och i globlinjen med samma fluffiga stora pensel och också tunt. Den är lite mörkare och mer pigmenterad så skillnaden åts upp lite. Dessutom  svepte jag lite av Donna, också från makeupcosmetics under brynen, men det är inte betydelsefullt för själva testet då det är samma bas där på båda ögonen. Sen drog jag en linje runt hela ögat med MsChics buna gel eyeliner och målade mascara. Då såg det ut så här:

Man ser fortarande att det är skillnad, men igen är jag överraskad att redan en mellanmörk färg som appliceras med stor borste och tunt, för så gjorde jag även med Drama, kan få hela basens skillnad att försvinna där den är pålagd. Eller så ser det ut för mig i alla fall. Som sagt, jag ser också skillnaden, men den framkommer alltså bara riktigt tydligt med ljusa, skira skuggor. 

Åh, vad kladdigt och ojämnt, men det är inte ett rättvisande test om man inte gör en komplett look, tycker jag, även om den är slarvig, för det är ju så man ska använda produkterna "på riktigt".  Man ser hur trött jag är och återigen vindar jag när jag stirrar in i sökaren. :D
Ett gäng klickbara för den som vill titta närmare på hur det tar sig ut...Alla bilder är tagna i mitt badrum med belysning av spotlights med halogenlampor. Ingen blixt. 

Och nu ger jag nog upp testandet. Någon som vill ta upp stafettpinnen? Kom igen! 
 

Zoya Kotori

Publicerad 2009-01-23 15:34:19 i Naglar i blått,


Med Nail Mail idag kom det här fantastiska lacket. Zoya Kotori!
Visst är det fint! Jag tycker det är jättefint! Det är en gråsvart bas, ganska skir, och med massor av turkosblå glitterkorn. Tre lager av lacket på bilderna, inget överlack här.


Visst är det vackert! Glittrande blå härlighet! Bilderna är tagna i svagt januariljus. Färgen är dock välfångad. Så här ser det ut på mig. Jag är nöjd. ytan blir ganska slät trots glitterkornen och bristen på överlack, altså inga grova partiklar på ytan. Lite mattat blir det dock då glitter alltid äter glans, men det går att fixa med överlack. Ville kolla hur torktiden var utan och kan säga att de tre lagren kändes yttorra i alla fall, på en kvart tjugo minuter. Vågar inte svara på om det då hade klarat att hackas i med ett vasst föremål eller att knöla in handen i en tight jeansficka...

Om vi lämnar dagsljubilderna nu så kan vi titta lite på hur det ter sig under lysrör. Här kommer glittret än mer till sin rätt men lackets svarta bas framtäder också mer. Men visst är det tjusigt!

Avslutar med en sista lysrörsbild. Det här var en riktigt fin blå. Ett lack jag tittat på länge men aldrig beställt. Hade nog inte gjort det heller om det inte vor för Nail Mail. Jag har hört en del om lackets skirhet så jag var lite ängslig när jag satte igång med manikyren. Tre lager alltså, men inte svårlackat. Första lagret såg hemskt ut, grådassigt och strimmigt, men det rättar till sig när de andra lagren kommer på. Så, var inte rädda för Kotori. Det är en skönhet som platsar väl i nagellacksgarderoben!

China Glaze Black Diamond

Publicerad 2009-01-23 08:56:13 i Naglar i svart, grått, silver,

Vi mjukstartar dagen med ett par åskmolnsgrå naglar ur arkivet. Jag är hemma idag. Hostar och snorar men kommer att lägga upp en, förhoppningsvis tjusig, tema-åskovädersmakeup om ett tag. Vill vakna först bara. ;D

China Glaze Black Diamond är ett mörkgrått skimmerlack som faktiskt förtjänar att lyftas fram lite. Okej, Dying Love från Misa är (förra)årets gråsvarta, men jag undrar om jag inte gillar den här gamla godingen mer. Mer skimmer och den härliga glaserade looken som China Glaze ofta har. Som ett lager glas skulle ligga över färgen. Så läckert! 

Skimret plockar upp både silvriga och blå dagrar och ger liv åt lacket. Det är verkligen vackert. På bilden ser ni två lager lack. Inget överlack. Läckert, läckert!

Just idag utser jag det här gråsvarta till favoriten bland dem jag har i min nagellacksgarderob. Det är extremt lättmålat, har fin glans och lyster samt en skön känsla när man rör vid det. Helt perfekt!

Finns det något att invända så är det nog att det är aningens för sofistikerat. Inte så rock'n'roll. Men tillräckligt för en gammal tant som jag. Jag är ju ingen hårding egentligen.  

Nytt test med MAC Paint Pot, Painterly och Blackground

Publicerad 2009-01-22 22:13:03 i ,


För inte så länge sedan gjorde jag ett test med två av mina paint pots, Rubenesque och Artifact. Där trodde jag att det inte skulle bli någon skillnad, men det blev det, i alla fall om man tittar riktigt noga...
I kommentarerna skrev många att jag hade fel om paint pots, det blev stor skillnad, tänk bara på skillnaden mellan Bare Study och Blackground. Jag blev nästan lite stött ett tag, jag menar, hallå, jag fattar väl själv att det blir skillnad på svart och vitt, typ. Sen insåg jag att jag nog varit otydlig. Och sen började jag fundera på om det inte kunde tänkas vara så ändå. Att skillnaden inte är så stor ens på dem. Sååååå stor skillnad ser jag inte mellan min Blackground och den ljusaste jag har, Painterly.  Nå, funderar man så får man testa!

Sagt och gjort. Här är jag nu, förkyld och rödögd med ett Paint Pot test.
Väldigt hafsigt påmålat, som ni ser. Painterly från frans till bryn på ena ögat och Blackground på ögonlocket upp på brynbenet och så Painterly från skarven upp till brynet.

Fram med ögonskugga! Här Viva la Divas gröna. En gammal goding till pensel från F.O.B.

Ta da! Här är den då på ögonlocken.
Nej. ingen skillnad. Eh? Hur är det möjligt? Ni får två klickbara om ni vill häpna ännu mer på detta stadium.

Jaha, vad tar vi sen då? Egentligen spelar det ingen roll för testet för nu är ju all yta som är omålad kvar med Painterly...

Sea från Makeupcosmetics. Såååå vacker!

Och så Silver, också från Makeupcosmetics som highlighter och allmänt skimmer.
Sen blev det bara eyeliner och mascara. Och lite grön Viva la Diva skugga ovanpå den svarta kajalen under ögat.
Så mitt test leder fram till denna slutsats: ingen skillnad över huvud taget om man använder Painterly eller Blackground som bas för en skugga. Lite trist slutsats faktiskt. Jag trodde det skulle märkas. Då var det mer skillnad på Rubenesque och Artifact i så fall...

Stängda ögon igen

Öppna ögon

Jag ser kladdig, rödögd och inte minst vindögd ut... Vad sjutton ska man göra? Jag har en slarvigt pålagd makeup (observera, det är en test, inte en gå på stan grej), jordens förkylning och har tagit massor av bilder i så jämnt ljus jag kan varvid jag stirrar in i sökaren (=vindögd). Ljuset är från spotlights i badrummet och det är bara ljus rakt framifrån. Släckte min sidolampa. Försökte verkligen göra detta så rättvist jag kunde.

Spännande? Hoppas ni tyckte det. För mig var resultatet överraskande.

Regnskog

Publicerad 2009-01-22 17:24:32 i Eotd med lösögonfransar 07-09, Sminkans EotD,


För mig är regnskog grön. Här är alltså min tolkning av regnskog. Bara grönt! Jag är väldigt nöjd med själva makeupen, den ser bra ut, men kanske inte så mycket skog ändå. Mer gräsmatta?

MAC Painterly Paint Pot som bas från frans till bryn. Därefter har jag använt tre gröna skuggor. Make Up Stores City Jungle och Amazonas samt Lancomes Deep Forest. Ni får gissa varför jag valde just de tre gröna. Dessutom beslöt jag använda mina gröna kontaktlinser för lite extra djungelkänsla. Och mina lösögonfransar i grönt glitter natuligtvis.
I tisdags när jag stod och väntade på bussen, ni vet, den dag jag gjorde Skogsbrand innan jag behövde åka till jobbet för vi hade en förskjuten arbetsdag, så kom en kollega fram till mig och undrade i vilken värld jag var. Hon hade vinkat och viftat och tjoat och jag hade bara stirrat rakt ut i rymden och fånflinat. Den värld jag befann mig i var Sminkans värld och det jag just kommit på var att jag kunde använda dessa lösögonfransar till den här makeupen. Jag har aldig haft dem till en grön makeup förut. Till blått och blågrönt flera gånger, till guldiga och till bruna toner, men inte till rent grönt. Det blev rätt häftigt!

Hur som helst, jag lade först City jungle i en trekant med basen från inre ögonvrån till mitten av ögonlocket och spetsen mot brynets inre vinkel. Därefter lade jag Deep forest på yttre tredjedelen av ögonlocket och ut mot tinningen och sen in mot City jungle med en skarp, rak kant parallellt med brynets linje. Därefter fyllde jag på med Amazonas mitt över ögonlocket upp till brynet och längs brynet/på brynet också.

Sedan drog jag en linje med Tigis mörkgröna kajal innanför fransarna och under ögat. Därefter en bred eyeliner med Indelible Gel Eyeliner Endangered (gissa varför! Nej, inte bara för att den är grön!) längs övre fransraden och ut i en läng vinge. Den suddade jag dock mjuk med City Jungle ovanpå. Man ser väldigt tydligt på bilden hur jag gjort, faktiskt, så jag är nöjd med den!

Därefter drog jag ett drag mascara på mina fransar så de inte skulle se dammiga ut under lösfransarna och så avslutade jag med att limma på mina gröna glitterfransar. Visst blev det bra!

Ja, som ni ser av bildspammet så känner jag att jag har lyckats. Och återigen, mina damer och herrar, det är en fantastisminkning. Inte en skönhetssminkning. Men fin ändå!
Inspirationsbilden är grön den med!

Emmas tolkning av flodvågen

Publicerad 2009-01-22 00:07:05 i Emmas FOTD 2009,

Okej, här kommer min tolkning av flodvågen. Jag hade ett herrans besvär med den här sminkningen, skuggorn aville inte fastna vilket resulterade i att jag plockade fram fler skuggor och smutsade ner fler penslar. 14 stycken penslar och borstar använde jag, en riktig liten penselgris är vad jag är!


Hyn

Foundation: Elemental Beauty Nude
Concealer under ögonen: Dream Mousse Concealer

Concealer i ansiktet: Elemental Beauty Healing Concealer Bright Eyes

Puder: Elemental Beauty Matte

Rouge: Taylor Made Minerals Flush

Ögon

Ögonbryn: Clarins ögonbrynspenna Lightest Brown
Ögonskuggsbas: MAC Paint Pot Bare Study
Ögonskuggor: MUC Peacock, MAC Pigment Blue, MAC Mineralize duo, Sea & Sky, den mörkblåa, MAD Minerals Cobolt och Jelly Pong Pong Dynamic Duo Cellulite Free den gröna delen

Highlighter: Isadora Gleaming Eyeshadow Silver White och L'oreal Platinum Real silver

Eyeliner: Indelileble Gel Eyeliner scuba Dive och MAC Fluidline Silverstroke
Mascara: L'oreal Beauty Tube double Extensions

Inliner: Collistar Professional Eye Pencil Nr 8

Läppar

Läppglans: Face JasmineVad jag gjorde var egentligen bara att jag applicerade först Peacock och därefter Blue på den inre halvan av ögonlocket. Sea & Sky och Cobolt på den yttre halvan. Real Silver och Silver White som highlighter och lite av den mintgröna delen av Cellulite Free insuddad mellan det blå-turkosa och det silvervita fältet. Först ett streck med blå eyeliner längs med övre fransraden och därefter Silverstroke. Jag applicerade även en linje med silvertroke under ögat, och lät den smälta samman med den övre eyelinern. Dock vette sjutton om det syns på bilderna. Synd för det blev faktiskt fint i verkligheten. En av de sakerna jag gillar mest med den här sminkningen faktiskt, för annars blev den sådär... Nåja, jag lyckades fånga en del av flodvågens färger i alla fall.

Sally Hansen Magical Blue Aura

Publicerad 2009-01-21 23:14:54 i Naglar - holografiska lack,

Det här är de naglar jag haft i veckan. Tänkte de skulle få visa upp sig nu innan de byts ut mot något mer regnskog. Blått och holografiskt kan väl passa efter flodvågen?

Helt värdelösa bilder så jag varnar er redan nu... Men jag ville föreviga det ändå, jag vet ju inte när jag sliter fram det igen. Måste säga att jag verkligen gillat att bära det. Det är ett mycket vackert lack i verkligheten.

Det är blått, det är holografiskt och det täcker med tre lager. Ganska häftigt! Färgen är himmelsblå och de hologrfiska glitterkornen medelstora skulle jag säga. Något lite större än ChG OMG!-kollektion men mindre än OPI DS eller ChG Kaleidoscope. Det är bra med holo i det här lacket dessutom!

Av någon anledning ser alla mina bilder oskarpa ut, men färgen på lacket överensstämmer med verkligheten. Det är så blått. Mina fingrar har dock fått en lite annan kulör... Laxrosa? Hehe! Nå, inte på alla bilder, tack och lov.
Lacket är lite knepigt då det vill bli "cutical drag" om man är för snabb och det dessutom ser ut att valla sig emellanåt, något som löser sig själv om lacket får ett lager Poshé och en minut för sig själv...

Här ser ni lite av holo-effekten. Den är väldigt markant i vissa ljus. I andra ljus kan det bli mer glitterlack över det och för att illustrera detta har jag ännu en bild, tro det eller ej!

För er som känner att ni inte kan leva utan det här lacket så rekomenderar jag ebay. Jag köpte mitt av en trevlig säljare som såde den i par med Copper cauldron i samma serie lack. Så ut och jaga! Det här är ett av mina finaste holo-lack!

NOTD av Emma - Glamour Game och Yoga-ta Get This Blue

Publicerad 2009-01-21 01:56:37 i Emmas NOTD nail art,

Stackars Sminkan har inget internet idag, så ni får titta på mina naglar i stället för hennes. Så här ser mina naglar ut nu. I förra veckan fick jag hem ett paket med fem stycken av OPI Toyland-lacken och ett överlack från Redi. Bättre sent än aldrig verkar vara även 8ty8s motto...Först ut för testning var Glamour Game. Det här var egentligen inget lack som var självklart att jag skulle köpa, men eftersom 8ty8 inte skickade internationellt under en lång period så hade jag dels gott om tid att spana in lacken på Kicks, och dessutom gott om tid att få tips från lyckliga ägare. I flaskan ser skimret i detta lack otroligt fint ut! Det är guldigt med antydan till andra färger och det är nästan som små flakesglitterkorn. När det gäller Glamour Game så var det helt klart skimret som fick mig på fall! Dessvärre så är skimret inte särskilt framtydande på naglarna. Eller ja, det ser skimrigt ut, men man ser inte mini-flakesen. Desutom så såg GG lite gulare ut på mina naglar än vad jag hade förväntat mig. Färgen har beskrivits som en blandning mellan guld och silver och även som champagnefärgat. Champagnefärgat kan jag hålla med om, däremot så tycker jag att det är mer guld än silver. Eftersom jag inte tyckte att GG på egen hand kändes så kul så bestämde jag mig för att försöka mig på att måla blåa nagelmånar ovanpå GG med Yoga-ta Get This Blue, ytterligare ett lack från OPI. Jag måste säga att jag blev otroligt mycket mer förtjust i lacket tillsammans med blått! Det blåa tog liksom bort lite av det gula och gjorde det lite kallare, en klar förbättring enligt mig. Sen huruvida formen på "nagelmånarna" blev bra kan väl diskuteras. Jag hade velat ha dem mer böjda, men då jag använde de små tejpmallarna som är konstruerade för fransk manikyr hade jag dock inte full kontroll över resultatet. En duktig frihandare hade säkert kunnat få ett bättre resultat, tyvärr hör inte jag dit. Jag är i alla fall nöjd med helheten, så då tycker jag inte att vi ska gräva ner oss i detaljer. Två lager av Glamour Game, ett lager av Yoga-ta, plus ett lager av Redis överlack på bilderna.

Skogsbrand

Publicerad 2009-01-20 09:20:13 i Eotd i orange och gult, Sminkans EotD,


Sätt inte morgonkaffet i halsen nu, alla ni som föredrar en mer nedtonad look på jobbet, jag ska inte ha denna glitterfest idag. Jag bara roade mig lite i badrummet medan mina rara hantverkare arbetade här, nu på morgonen. Jag har en så kallad förskjuten arbetsdag.Jag tycker ordet borde användas av min chef på samma sätt som man gör i t.ex bibeln: "Gå, Tisdag, jag förskjuter dig!" men istället betyder det bara att jag börjar senare än vanligt och inte kommer hem förrän till natten... :-(
Nå, jag hann ju leka lite i alla fall! Ni ser att alla era uppmuntrande ord lönade sig. Jag har inte gett upp glitter. Dessvärre misskötte det sig idag också, men jag tänker ignorera det.

Jag inledde dagens övning med att lägga MAC Paint Pot Blackground på ögonlocket och en bit upp och så MAC Paint Pot Rubenesque från där jag slutade med Blackground och upp till brynet. Därefter tog jag en svart ögonskugga från Paula Dorf, Twilight, och lade över ögonlocket. Därefter tog jag samma pensel i en orange skugga från min ebaypalett och lade på brynbenet, lite oregelbundet. Jag ville få fram en lite smutsig, rökig ton med klarare partier. Förstår ni hur jag menar?

Ni ser det knappt, men det finns skiftningar i det orangetonade som kommer fram i andra ljus där det blir som sot eller svärta i färgen. Med en ren pensel lade jag sedan lite brandgult och lite mjukare orange i sjok, blendade, lite för väl kanske, och lät det gå upp i ögonbynet och ut mot tinningen. Jag gjorde ingen gradering mot ljusare egentligen utan lät färgen vara ganska stark hela vägen.

Ah, här ser ni lite mer det där sotfläckade jag talade om! Hur som helst, det fick alltså gå upp mot hårfästet och tinningen. Sen var jag nöjd med ögonskuggan och gick vidare till kajal och eyeliner. Jag målade först kajal under ögat och valde en klassisk tonårs-Sminkan med liten spets i ögonvrån. Tro mig, när jag var tolv gick den spetsen till näsvingen! Därefter gjorde jag en vinge åt andra hållet med min älskade Indelible Gel Eyeliner Black Out köpt från MAD Minerals. Sedan tog jag mitt röda och mitt kopparfärgade glitter, blandade dem med lite gel för fäste och tryckte dit det rätt grovt med fingertoppen. Det ska se ut som glöd, förstår ni. Ganska bra effekt ändå, eller vad säger ni?

Här nedan är inspirationsbilden, mina vänner, så nu är det bara att sätta fart! Hoppas Rouaa får fart på kameran för jag vill verkligen se hennes bidrag för dagen! Själv är jag faktiskt nöjd med mitt eget. Det blev väl inte så tokigt? Jag tycker jag lyckades förmedla både brand, rök och glöd. Kanske inte så mycket skog dock...
Ha en bra dag nu, så ses vi sent ikväll!

Sinful Colors Opal Glitter

Publicerad 2009-01-20 08:11:29 i Naglar - glitter för layering,


Igår pratade jag med Rouaa som ville visa sina stjärnfallsnalar men hade problem med kameran. Jag orkade inte göra ett nagelinlägg just då jag heller, var trött och sur och snorig, men den som väntar på något gott... Här hade jag redan glittriga NYX Las Vegas på naglarna men beslöt gå hela vägen med tokglitternaglar. Ett lager Opal Glitter från Sinful Colors fick alltså toppa härligheten.

Ovanstående bilder tagna i dagsljus.
Ni ser att Opal Glitter är ett regnbågsfärgat glitter i transparent lack. Det är alltså ett lack man kan använda över andra lack om man vill för att ge dem en lite blingbling-touch. För det glittrar som sjutton om detta!
Tre bilder under elektriskt ljus får visa upp det i all dess glans.

Inte så illa, va? Riktigt festligt gnistrande som stjärnor eller fyrverkerier mot nyårsnattens svarta himmel. Eller kanske som ett stjärnfall? Lovely!

Sminkan testar: Färgskillnaden med olika Paint Pots

Publicerad 2009-01-19 17:02:34 i ,

Det är ju ett av försäljningsargumenten vad gäller Paint Pot att de påvekar skuggorna olika. Jag vet att Purity skrivit om det, Rouaa gjorde en swatch till mig på det. Man ser den dramatiska skillnaden på handen, utan tvekan. Men jag har med en dåres envishet hävdat att jag inte ser skillnaden  på ögat. Under ögonskuggor spelar det ingen roll vilken jag använder. Alla har skakat på huvudet och sagt: "Sminkan, Sminkan, det fattar du väl att det blir skillnad. Det ser du ju själv här på min handrygg!"
Okej, upp till bevis alltså. Ett öga med vinröda Artifact som bas, ett öga med persikofärgade Rubenesque.
Och jag fattar att det är skillnad på en svart bas upp till brynet, som Blackground, eller en hudfärgad som t.ex Painterly, men vill visa at mellanreistret av färger, det vill säga flertalet paint pots, inte är så dramatiskt olika.

Så här ser de ut i burk och vilken jag använder mest kan ni nog gissa... Och nu vill jag utfärda en varning. Det här inlägget kommer bli späckat med, till en början, ganska skrämmande bilder. Blunda och scrolla till slutet om ni vill slippa se dem.
Här kommer den första otäckingen. Jag med ett öga i vardera paint pot. Och det ser kladdigt ut och ojämnt, något det säkert var. Jag gjorde ju inte det här fem minuter innan ja skulle till jobbet utan mitt i natten när jag hade tråkigt. ;D

Japp... Det var det. Vad ska i lägga på detta då? Hm, ena sidan ser ut som en blåtira så vi år på blått!

Fujiro i skimrande blått lades på båda ögonen med en stor gethårspensel.
Nästa otäcka bild:

Hu, vad otäckt. Här ser det ut som att den blå kommer bli klarare på Artifact. Hm, tror det mer beror på att det är en mörkare skuggning på brynbenet. Vi får se i steg två och tre...

Equality är nästa skugga. Tyvärr ser inte "nya" Equality ut som gamla. Mer grå och mindre gnister silver. Trist. Men den lades i alla fall på brynbenets yttre del. Sen blev det gyllene Polar Bear från inre ögonvrån upp mot brynet.
Nu har ni vant er va? För här kommer det en till otäck:

Ni ser. Nu när det mesta av paint poten är täckt ser man ingen direkt skillnad längre.
Nå, nu är det bara finliret kvar. Eyeliner Amethyst Shine från MsChic längs övre fransarna, lite lila penna från Tigi på nedre fransraden, svart inliner från MUS och mascara samt brynskugga.

Ta da! inte så otäckt längre...Aningens skillnad ser man i globlinjen där jag blendade in Equality. Det är den minst täckande skuggan. Men skulle ni tänka på det om ni så mig komma gåendes? Nej, knappast.

Mer skillnad i och med att mitt ärr i ena ögonvrån efter att man opererade min tårkanal som liten syns. Pennan vägrar fästa där ibland...


Vansinnigt spännande, va? Så, vad säger ni? Är det någon större skillnad i era ögon? Samma belysning på båda ögonen. Samma penslar. Samma i så hög grad jag kunde. Men jag måste ge mig. Det blir inte samma färg på makeupen. Den med Artifact  får en lite rödare underton. Själv skulle jag inte ha några problem med att ha den här makeupen ute. Tvivlar starkt på att den skillnad man ser på bilderna märks IRL. Jag såg den inte själv i badrummet i alla fall. Men som sagt, jag ger mig. En viss skillnad blir det då, Rouaa. Du hade rätt.

Länksamling för temaveckan med blommor ur min trädgård

Publicerad 2009-01-19 15:57:41 i ,

Här är alla bidrag ni lämnat under förra veckan! Uppdateringar har skett lite oregelbundet så glöm inte kasta ett öga på varje dag och se om ni missat någon godbit. Det finns många riktigt läckra sminkningar!

Måndagen var rosa
Det är ju inte bara jag som är rosablommig idag! Klicka in er hos alla sköna sminkgalningar och njut av sommaren om än bara i färg och fantasi
Emelie på P'ssion visar en klassisk svart eyeliner till en skimrande rosa look!
Metal Barbie CC visar exakt samma skuggor men på ett helt annat sätt! Mycket vackert!
Bioluminescence visar en mjuk look i dova rosa nyanser. Får mig att tänka på vackra gammaldags botaniska tryck av Redouté!
Drottningen av pasteller, BettieLi, ger oss inte bara en sminkning i rosa utan tre! Vilken som är ljuvligast? Ja, jag kan då inte välja!
Alexlyndra ger oss en knallrosa look idag med hjälp av en pulver-eyeliner från Viva la Diva. Den vill jag gärna höra mer om!
Karusell-Lina ger oss en otroligt läcker och look med en twist! Ja, in och kolla med er, för det är en riktigt rolig sminkning. Och snygg!
Aja på Beautyblogger visar en sval och fräsch sminkning med isrosa läppar till. Och en spännande mascara från Berlin! Den är dock inte rosa.
Anna på Cherry Kisses ger oss en rockig look i rosa! Intensiv och härlig!
Sminkjante visar också en rosa look!
Suss ger oss Baby Doll, en skugga från Make Up Store som eyeliner!
Fizz Ivy visar en rosa look i milda toner och dessutom en snygg hatt!
Ika gör en förtjusande tolkning av rosenblom!
Marina ger oss en läcker rosa variant med en skvätt Baltic som krydda!
Orchid ger oss en tvådelad rosa och grön!
Marybeth visar en ljuvlig rosa makeup med både mörkare och ljusare rosa nyanser.
Make it Fab-Lina visar en lilarosa look med matchande läppar!
Saint Bella visade hur vacker man kan bli i de isiga rosa från Viva la Divas svarta palett!

Tisdagen var gul:
Ni är ju några som har vågat er på gult! Kan säga att även om vi inte är lika många idag som vi var igår, i alla fall inte än, så är de makeuper som gjorts verkligen värda att se och något att inspireras av! Vilka fantastiska ögon ni bjuder på tjejer! En applåd till er från mig!
Suss vågade gult och gjorde ett strålande jobb!
Fizz Ivy-Marie gjorde en av de läckraste sminkningar jag sett på länge med påmålade ögonfransar i globlinjen!
Bioluminescence skapar en ornamenterad orientalisk look med Taxi!
Emelie visar nagellack i mildaste gult! Banana Pudding från Maybelline!
Karusell-Lina visar en dramatisk look i mjukt gult och skimrande kaffebrunt! Så snyggt!
Sminkjante visar en makeup som skimrar så att det känns som solen tittat fram! Underbara färger till hennes gröna ögon!
Aja Beautyblogger visar solgult på både ögonlock och naglar. Och ett snyggt konadjobb!
BettieLi visar också en gul look med grön ram!
Marybeth visar att gult kan vara väldigt mjukt och bärbart. Vackert!
Make it Fab-Lina visar gula skuggor från Taylor Made!
Marina är en geting i svart och gult!
Saint Bella visar gula naglar!

Onsdagen var lila:
Lila dagen är en härlig dag med många fina naglar och sminkningar! Tack för alla länkar och för ert engagemang! Jag tycker det är så roligt!
Sminkjante gör en lila och grön look med skimmer och stuns!
Otroligt läckra naglar och ny blogg hittar ni här hos Therese!
Metal Barbie CC ger oss en lilarosa look som verkligen klär henne!
Yta gör en romantisk lavendellook!
Sanna gör en makeup hon själv beskriver som en akvarell. Mycket vacker tycker jag!
El Mika-Maria lade en gyllene makeup med lila accent!
Emelie gör mig lycklig genom att både bjuda på vackra ögon i rosa och lila och läppar!
Bioluminescence visar vackert tonade lila i en elegant och stilren makeup.
Karusell visade Sour Apple med Kunzite i en dramatisk och intensive eotd!
Marina ger oss en lila look med en aningens gult och grönt. Vackert, som alltid!
Suss gör en vacker lila look på sin och sambons 2,5-årsdag! :D
Marybeth ger oss en lila makeup där lila verklgen får vara den primadonna hon är!
Fru Choklad har sminkat sig i plommon!
MakeitFab-Lina ger oss Mystic Night!
Saint Bella visar läckra naglar i Fashionist-lila och en lila makeup med NYX!
BettieLi visar en hökjpunkt ur sin lila produktion!
Aja visar en lila look med spännande eyeliner och även tjusiga läppar och naglar!
Fizz Ivy är fantastiskt snygg och soistikerad i lila!

Tordagen var blå:
Här kommer en liten länksamling att klicka sig igenom för att njuta av alla läckra blå skapelser!
Suss är lovely i Lovely Linnea!
Sminkjante visar en vacker blå med glitter både i och runt blick!
Karusell rockar en makeup modell punkgeranium! Jag älskar den!
Isabelle visar en otroligt tjusig look med blå och rosa toner.
Bioluminescence ville inte vara en gearnium utan valde att vara en vacker svensk insjö istället. Bra val!
MetalBarbie CC visar en skir blå som jag tycker påminner om sommarhimlen!
Anna på Cherry Kisses använder blå skugga som eyeliner.
Alexyndra plockar poäng med sin blomlika tolkning! ;D
IntheMake ger oss en kraftfull tolkning med turkosa toner!
BettieLi visar en höjdpunkt ur sin blå produktion!
Sanna lyckas med en makeup som matchar hennes ögonfärg så perfekt som något kan!
Emelie visar läckra naglar i mörkblått och i klarblått! Sen är hon extra generös och ger oss en skimrande eotd i tre blå nyanser!
Adrasteiah använder sin ebay-palett för att skapa denna vackra makeup!
Kajalpennan hakar också på dagens blå.
Yta skimrar i blått och bär rosa rouge.
Saint Bella visar blå naglar.
Therese visar kornblå naglar.
Marybeth är ljuv i rosa och blått!
Fizz Ivy visar turkosa toner och glittereyeliner.
Fru Choklad visar upp Make Up Stores skugga Ginger Leaf.
Karin visar ett av Zoya-lacken vi väntar på. Blå Kotori!
Lina visar en vacker blå look till sina vackra bruna ögon! Sen är hon generös nog att bjuda på en till makeup! Go, Lina!!
Aja frestar med sötaste blå manikyren med konadstämplar!
Marina plockade fram en skugga från Mary Quant och lyckades ånga min blomma på pricken!

Fredagen var grön:
Ni har varit flitiga ni med och bjudit på mängder av grönt! Här är länksamlingen till den gröna dagen!
Att Sminkjante ville vara med den gröna dagen är väl ingen överraskning? Se vad fin hon är i favoritfärgen!
Naildesignbloggen har en tutorial för mörkgröna naglar med blomma!
Isabelle visar en supercool 60-talslook a la Twiggy med knallgrönt på locken!
Cherry Kisses visar grönt med Nouba!
Adrasteiah vandrar in i skogens skugga!
Alexlyndra gör en grön tolkning med bland annat Viva la Divas skuggor.
Sanna glittrar förföriskt i vårgrönt!
Bioluminescence har en ljuvlig grön skapelse med mycket skimmer idag!
Emelie ger oss mänder av ögongodis! Ett galet vackert och alldeles underbart nagellack, Electric Apple! Den vill jag ha!  Och en till nagellacksfrestelse för alla dem som gillar grönt. Tack och lov äger jag redan, tack vare just Emelie, ett eget San Francisco! Dessutom visar hon oss en vackert skimrande eotd i mossgrönt och brons! Att Emelie är världens generösaste bloggtjej visar hon när hon kastar in en eotd till i leken, nu i limegrönt och svart!
LipGloss Bitch kastar sig in i temaveckan med de allra läckraste glittergröna små nageltippar Så läckert!
Karusell tolkar grönt på sitt superhäftiga, intensiva sätt! Dessutom är det inte mindre än TVÅ tolkningar! jag bara älskar den här tjejen!
BettieLi är vacker i lysande blågrönt!
Fru Choklad gillar också grönt!
Bjooti är ljuvlig med sina bladgröna ögonlock mot röda, röda håret!
Aja visar söta blomstämplade naglar och vackert vårgröna ögon!
Yta visar gröna nyanser av "lummig buske"-karaktär. Fint i alla fall!
Marina är en sommaräng med en klar himmel som inliner!
Saint Bella matchar klargröna naglarna med en diskretare grön ögonmakeup!
Lina på Make it Fab visar dels denna gröna, sköna look och dels denna makalöst vackra granskogsgröna eotd!
Orchid ger oss också sitt bidrag i lime och oliv!
Hos Fizz Ivy kan vi njuta av grön makeup och grönt hår. Och glada leenden!
Marybeth ger oss en skir vårgrön look! Jättesöt!

Lördagen var röd:
Och ni då? Har ni hittat på något roligt i rött? Ja, så klart ni har! Här är länklistan:
Adrasteiah visar Misa naglar i vackert vinrött!
Emelie visar också upp naglar, här med IsaDora Barbeque Red. För att sedan även göra mig toksugen på ett nytt läppstift... Passionate red från Maybelline. Jag måste ha det!
Suss visar en riktigt snygg röd look. Mycket vackert!
Karusell är mästare på rött och här kommer en läcker look från henne!
Alexlyndra har en mjukare rosaröd look!
Yta går hela vägen och använder klarrött på både ögon, kinder och läppar! En härlig färgklick!
Marina gör en liten tolkning av rödavnbär på en kvist inne i en lummig buske. Härligt!
Daniella visar två versioner på röda eotd och dessutom lite nailart!
Biolumiescence är härligt, köttigt röd! Jag gillar!
BettieLi är otroligt snygg i intensivt rött från MAC Dangerzone!
Bjooti är också en generös person och bjuder på ett dubbelinlägg med två olika varianter av sminkning i rött!
Metal Barbie CC visar steg för steg hur hon gjort dagens läckra ceriseröda look!
Fizz Ivy tar temat på allvar och gör en riktig bär-look!
Marybeth visar ett rubinrött läppglans!
Aja visar naglar, läppar och ögon i bärröda nyanser!
Saint Bella är snyggare än snygg med röda lockar, sotiga ögon, vampiga läppar och naglar i rödaste rött. Hon ger oss sambon med röd accent som liten bonus dessutom!
Make it Fab Lina är verklgen fab i röd ögonskugga från Viva la Diva och läckert röda läppar från MUS!
Sminkjante visar upp bärröda naglar!

Och söndagen, den var orange!
Så till era länkar:

Metal Barbie CC er oss en look som ser ut som en tropisk solnedgång!
Suss visar en mjukare orange med mycket fransar till!
Adrasteiah ger oss läckraste nagellacket i flammande orangerött! Missa inte att hon även bjuder på en flammande eye of the day!
Sminkjante uppfyller min önskan och visar en lotd, lip of the day, med underbaraste orangetonen
!
Dorion är med för första gånen och gör en mjuk orange look som funkar till det mesta!
Karusell är het som eld i sin flammande makeup!
Therese på Naildesign ger oss orangefärgade naglar!
Emelie har längtat efter att få plocka fram de orangefärgade skuggorna för en härlig eye of the day! dessutom får vi se ett av hennes favorit nagellack!
Marina tog fel inspirationsbild och blev besviken, men jag måste säga att det blev vackert ändå. Vallmon kan väl komma en annan dag?
Marybeth visar en orange med skuggor från Danni!
Saint Bella ger oss naglar och läppar i en härlig orange!
Härligt orange på läppar, naglar och ögon får vi se hos Aja Beautyblogger!
Marie på Fizz Ivy kominerar Sunrise och Amazonas i en läcker look. Dessutom visar hon sin sambos naglar i ett riktigt läckert lack!
Lina gör en mjuk version men med en dramatisk eyeliner!
Bioluminescence visar en duochrom skugga i rosa och orange! Läcker!
BettieLi visar en look i läckert orange och guld!

Sammanfattning av blomtemaveckan

Publicerad 2009-01-18 23:19:27 i ,

Slut på blomtemaveckan! Men det var riktigt roligt! Har, trots förkylningen, känt mig piggare och mer hoppfull om en ny vår när jag fått spraka loss i färg! Och alla ni som var med, STORT TACK! Vad underbara bidrag ni kommit med! Härliga färgglada makeuper! En glädje och kreativitet som inte går att beskriva! Ni har verkligen gjort veckan rik och spännande och rolig! Nya bekantskaper dök upp i länkarna, gamla vänner gjorde sig påminda och jag hoppas ni inspirerat och inspirerats av varandra! Jag är så överväldigad av all positiv respons och vill bara säga en sak till. Jag har klickat på alla länkar och tittat på alla makeuper och ni är alla fantastiska! Ni har vågat er på färger som ni normalt inte provar, ni har experimenterat med former, jag menar, vem glömmer Fizz Ivys vinbär? Ni har tagit risker och ni har visat entusiasm, kretativitet och generositet! Kram på er, alla bloggkollegor! Låt oss göra om detta snart! Ni är UNDERBARA!

Länksamlingen väntar på några eftersläntrare men kommer upp imorgon, måndag, under kvällens lopp!

Nästa vecka ska jag ut på nya äventyr då Rouaa lockat mig med en ny temavecka. Ja,  jag vet, de kommer slag i slag... Jag vet inte själv hur det kommer sluta men Rouaa ska lägga upp ämnen och bilder på sin blogg någon gång i natt, om jag känner henne rätt. Häng gärna med om ni vill och orkar. Jag hakar på efter jobbet imorgon. ;D

Här är en sammanfattning av min vecka! Sov gott alla sminkgalningar! Imorgon är det dags för nya tag i penslar och skuggor!

Emma P börjar ju bli något av en inventarie här hos Sminkan. Lika bra att ni vänjer er, för hon är här för att stanna! Och tur är väl det!
Hon gjorde två fantastiska fotd för er att njuta av under temaveckan. Dels en kombination av rosa och gult och dels en otroligt tjusig cut crease look i rött och svart. Har ni tänkt på hur ofta hon visar rött i sina fotd? Det gillar vi!
Här är bilder på min vackra medbloggerska!

Mer orange men med gult också...

Publicerad 2009-01-18 19:01:49 i Eotd i orange och gult, Sminkans EotD,


Okej gott folk. Jag är snuvig och snorig men jag är på gång! Ha! Trodde ni ni skulle komma undan va? Åh nej! Det blir en bonus idag! Det här, som ni ser ovan, hade jag velat få fram i mitt färgval. Det blev dessvärre inte ens i närheten... En ganska tråkig makeup i en väldigt lysande färg, hur man nu lyckas med det. Och alldeles för skarpa färger mot bildens mjuka orangegula.
Nå, jag ville experimentera lite och nu har jag gjort det. Kanske får den här bilden komma fram igen och vara inspiration för en annan makeup i framtiden. Jag gillar verkligen de mjuka färgskiftningarna här nämligen.

Nå, här är jag. Orangegul. Grunden är Paint Pot Rubenesque rån MAC. Ovanpå den har jag lekt med ögonskuggor från min Ebay-palett. Det är några av de mer milda orangefärgade och så några mjukare gula, men på blev allt väldigt skarpt. Sen beslöt jag mig för att se om jag kunde klara en orange look helt utan svart. Tja.. det gick väl sådär...

Under ögat lade jag lite IsaDora-kajal i guld. Längs övre fransraden lade jag Lucky, en kopparfärad penna från Urban Decay. Och så mascara och brynskugga då. Det var allt. Inte så bra som jag hade hoppats men heller inte så hemskt som man kunde ha trott. ;D

Orange är nog den piggaste färgen i hela världen. Sen passar den kanske inte mig så himla bra egentligen, om man tänker hud och hårfärg. Men jag gillar orange ändå. Jag ska träna mig på att använda den utan den obligatoriska svarta ramen. Och man måste ju inte kräma på upp till ögonbrynet med den. Det gör jag mest för det är roligt. Orange är en färg som väcker lite leklust. Kul!!
Men näst gån ska ja försöka mig på att få den så här gräddig och mild. Som persika!

Misa Tarot Reader

Publicerad 2009-01-18 18:31:50 i Naglar i korall&persika,


Jag ska alldeles strax uppdatera er med en liten bonus, så ta detta som en sorts mellanmål. En gammal notd som jag tänkte kunde få komma fram. Och jag vet, kanske inte samma färg som på liljorna, men liljorna ville vara med... Så, varsågoda, min notd från i maj med Misa Tarot Reader. Och det lacket har faktiskt en färg som glider mellan rött och orange och dessutom med ett kallt, rosaaktigt sken i magenta! Det är ett duochromatiskt lack även om bilderna inte får med det så tydligt.
image4806
Okej, jag erkänner, jag köpte det enbart för namnet... Men det är ju lite läckert också! Det har ett par riktiga plus och ett litet minus. Låt mig börja med minuset. Det är lite för transparent för min smak. Här är det två lager lack och man kan ana kanten melan nageltipp och nagel. Jag hatar det... Men lösningen kan vara ett lager Vodka&Caviar under! Det ska jag prova nästa gång! Det finns nämligen många fördelar med det här lacket!
Det är en vansinnigt pigg färg! En blandning av orangerött och magenta! Wow! grundfärgen är varmt klarröd och i den finns skimmerpartiklar i ceriserosa och magenta. En makalöst läcker kombination!

Ser ni de läckra skiftningarna? Det är ju enastående! Man blir spralligt glad av att titta på naglarna! Man vill gestikulera och se hur färgen frändras i olika ljus. Det är verkligen fascinerande med duochromelack!
Misa är bra för konsistensen är tunn och lättmålad. Den har hög glans och den torkar snabbt. Transparencen kan man som sagt med stor sannolikhet råda bot på med ett täckande lack under. Förmodligen kan man också förstärka skiftningarna åt olika håll med olika lack under. Förutom Vodka&Caviar skulle det vara intressant att se vad som händer om man har detta över Monsooner or Later eller Koala Bear-y!

Temavecka med inspiration från min trädgård: Vallmoorange

Publicerad 2009-01-18 13:55:07 i Eotd i orange och gult, Sminkans EotD,


Flammande orangerött som en orientalisk vallmo! Det är sommar! Det är liv, energi, kraft! Det är härligt!
Jag ville fånga något av det i min sönagsmakeup, men det är inte så lätt som man tror. Orange i olika nyanser från min ebay-palett användes i alla fall, och så Shinkirou från Fyrinnae, Twilight från Paula Dorf och lite svart kajal.

Jag började med en grund av Dignity. Ovanpå den lades sedan en neonorange skugga från Ebay-paletten över hela ögonlocket. Andra orangefärgade skuggor lades omkring den i olika grad av styrka och klarhet. Lite orangegult  fick ge liv åt inre delen av brynbenet och upp mot själva brynet. Lite svart skugga, Twilight, blandades med Sunrise från Make Up Store för den "smutsiga" orange som ligger längst ut mot yttre ögonvrån och mot tinningen.

Allt suddades ihop med en stor pensel och jag försökte få det både starkt och mjukt på samma gång. Under ögat lade jag kajal från Make Up Store och längs övre fransraden en svart gel eyeliner, Black Out.

Även eyelinern försökte jag sudda så den inte skulle bli för skarp. Ögonfransarna målades med Lumene Blackberry Volyme. Och när jag såg det färdiga resultatet insåg jag att jag inte alls fått till några vallmo. Nej, tyvärr, återigen har jag inte klarat att å fram känslan i färgen. Men, jag ser vad jag istället har lyckats med!  Vänta, ni förstår snart! Innan vi tittar på det vill jag bara passa på att säga att även den neonorangea var förhållandevis lätt att jobba med. Tillsammans med det svarta fick man tillräcklig kontrast mot den och kunde hålla den "i styr". Jag gillade de här varma färgerna oväntat mycket. Orange-svarta sotningar har jag ju alltid gjort men jag tenderar att lägga mer svart då runt ögat. För inte så länge sen började jag tänka på mina tidiga sminkår och hur jag gilade att kombinera färger och då mindes jag min favoritkombination, klargult och orange med massa svart eyeliner. Det var en vinnande kombination då, för 23 år sedan, och jag tror det kan vara en vinnare nu med, även om min nuvarande tolkning får betraktas som väldigt tam i jämförelse.

Sista bilden. Bästa bilden tycker jag. Lite sämre ljus förvisso, men jag gillar blicken i den! Och nu ska ni få se vad jag kom att tänka på. Mina föräldrar har en liten ros som är väldigt spännande att följa. Den slår ut i gult, mörknar til lorange nyanser och blir sedan mer och mer röd. På min bild är den lite "nyutsprungen" men den har ändå skiftningarna där. Jag kände mig lite som rosen i den här makeupen. Mer ros än vallmo i alla fall. Vad säger ni? Och vad är ni idag? Rosor eller vallmo?

Så till era länkar:

Metal Barbie CC er oss en look som ser ut som en tropisk solnedgång!
Suss visar en mjukare orange med mycket fransar till!
Adrasteiah ger oss läckraste nagellacket i flammande orangerött! Missa inte att hon även bjuder på en flammande eye of the day!
Sminkjante uppfyller min önskan och visar en lotd, lip of the day, med underbaraste orangetonen
!
Dorion är med för första gånen och gör en mjuk orange look som funkar till det mesta!
Karusell är het som eld i sin flammande makeup!
Therese på Naildesign ger oss orangefärgade naglar!
Emelie har längtat efter att få plocka fram de orangefärgade skuggorna för en härlig eye of the day! dessutom får vi se ett av hennes favorit nagellack!
Marina tog fel inspirationsbild och blev besviken, men jag måste säga att det blev vackert ändå. Vallmon kan väl komma en annan dag?
Marybeth visar en orange med skuggor från Danni!
Saint Bella ger oss naglar och läppar i en härlig orange!
Härligt orange på läppar, naglar och ögon får vi se hos Aja Beautyblogger!
Marie på Fizz Ivy kominerar Sunrise och Amazonas i en läcker look. Dessutom visar hon sin sambos naglar i ett riktigt läckert lack!
Lina gör en mjuk version men med en dramatisk eyeliner!
Bioluminescence visar en duochrom skugga i rosa och orange! Läcker!

Sally Hansen Mandarin Garnet

Publicerad 2009-01-18 09:23:06 i Naglar - holografiska lack,


Hej mina vänner. Jag är fullständigt medveten om att detta inte alls är inspirationsbilden för dagen. Tänkte att vi får göra en praktisk lösning idag. Jag är snorig och eländig men kommer göra min orangea makeup någon gång under dagen. Jag vet inte när ni kommer vilja länka era inlägg så jag tänkte att ni kunde få göra det i denna notd som ju kan ses som del av temaveckan om än inte helt och fullt. Den har en lite orangerosa ton i sig så helt fel är det ju inte. Och vill ni hellre inspireras av dessa bilder så är det ju helt okej!  ;D

Här är alltså ett av de lack Glamqueen delar ut gratis på Pret--ty just nu. Vackra Sally Hansen Mandarin Garnet. Det lustiga är att jag funderat på att klicka hem den från ebay flera gånger men aldrig kommit till skott. Jag tror nämligen detta kan vara en ultimat sommarfärg på mina naglar. Korallig och härligt späckad med skimmer.

Översta bilden är tagen i dagsljus men de tre klickbara här ovan under lysrör. Ni ser hur färgen ändras från en mjukare terracottarosa till en mer mandarinorange. Den funkar dock rätt bra ändå mot min hudton. Jag tror detta kan vara min nya varma sommarfärg eftersom jag aldrig kommer stå ut med alla lager som krävs av Give me a Coral Sometimes från OPI. Jag brukar ha svåt att hitta varma, orangetonade röda nyanser som jag kan bära men den hä känns, i alla fall nu, helt okej.

I dagsljus blir den som sagt en mycket mild och fin nyans. Skimret är underbart och multiskiftande men ändå ganska diskret.

Här är ett försök att visa hur fint det är. Vaför syns skimmer och glitter alltid bättre på suddiga bilder?

Lacket är utmärkt att lacka med men kräver tre fulla lager för att bli helt opakt. Första lagret ser strimmigt ut men sen rättar det snabbt till sig. Lacket ger en tjock, lite glaserad känsla på nageln som jag uppskattar. Det är helt klart ett lack väl värt sin plats i samlingen. Ni som gillar den här typen av färger, PM:a Glamqueen och se om det finns lack kvar. Att få lacket gratis, bara att skicka ett frankerat kuvert, är ett klipp!

Försöker visa hur skimret blir under lampa också.

Visst är det fint! Jag är väldigt nöjd! Ett riktigt vackert lack! Helt klart ett av de finaste jag har i denna färgskalan! Och Sally Hansens lack är inte dumma alls! De jag har provat har alla haft goda egenskaper!

En ganska mjuk start på orange som ni ser. Men jag kommer igen, då i den vallmoorange som jag visade med de andra inspirationsbilderna! Vi ses alltså senare idag!

Temaveckan rött- FOTD av Emma

Publicerad 2009-01-18 00:50:39 i Emmas FOTD 2009,

För ett tag sen gjorde Purity en fantastisk snygg sminkning med Cut crease-tekniken. Jag föll omedelbart som en kägla och bestämde mig för att testa. Det tog ett tag, men jag är ju då inte alltid så snabb. Nu har jag i alla fall gjort en. Från början hade jag tänkt mig en i svart och vitt, men i brist på täckande vita skuggor högg jag istället en röd, eller ja egentligen två röda, vilket ju passade suveränt bra med tanke på Sminkans temavecka.


Hyn

Foundation: Elemental Beauty Nude
Concealer under ögonen: Elemental Beauty Healing Concealer Bright Eyes

Concealer i ansiktet: Elemental Beauty Healing Concealer Bright Eyes

Puder: Elemental Beauty Matte

Rouge: MUS Carmel

Ögon

Ögonbryn: Clarins ögonbrynspenna Lightest Brown
Ögonskuggsbas: MAC Paint Pot Bare Study
Ögonskuggor: MAC Danger Zone den röda, MUS East och Everyday Minerals Black

Highlighter: Viva la Diva 390

Eyeliner: Clinique Brush On Cream Eyeliner Black
Mascara: Mirenesse Secret Weapon Mascara

Kajal: Mac Factor Khol Pencil Black

Inliner: Mac Factor Khol Pencil Black

Lösögonfransar: H&M Medium, lim från Ardell

Läppar
Läppstift: Givenchy 715


Jag inledde själva ögonmakeupen med att sätta tejp längs med den yttre ögonvrån, ungefär i en sådan vinkel att den pekade upp mot mitt ögonbryn. På den rörliga delen av ögonlocket målade jag först med Danger Zone. Sen fick jag dock för mig att jag ville ha en mer blåröd färg, varpå jag plockade fram East. Globlinjen målade jag med Everyday Minerals svarta matta skugga Black. Idén var att det skulle var smalt inåt ögonvrån och bredare utåt ögat. Eftersom det hela kändes som en enda messig kladdig sörja så tänkte jag "rädda vad som räddas kan" och slängde på lösögonfransar. Efter det vände det faktiskt. Nu tycker jag att det blev ganska fint, även om linjerna inte blev tillnärmelsevis så distinkta som det var meningen. Nåja, det är väl bara att öva, för det är en kul look! Meningen är ju att man från och med globlinjen ska måla med en kontrasterande skugga och få en tydlig gräns. Purity var suverän på detta, jag var väl sådär.  Jag kladdade nog lite väl redan från början dessvärre. När jag gör detta igen, för det ska jag göra, så ska jag se till att begränsa färgen till själva ögonlocket. Min tanke var nu att det skulle ju ändå målas över, men tyvärr blev inte linjerna så bra och det röda går in i det svarta och vice versa på en del ställen. Fast det syns egentligen bara när jag blundar och hur ofta går man omkring och blundar bland folk. Sen blev det kanske lite mycket svart egentligen. men va tusan, det var ju första försöket och jag blev hyfsat nöjd ändå.

IsaDora Jazzy Red

Publicerad 2009-01-17 17:12:37 i Läppar,


Bärrött kan ju vara så många olika färger. Hallon, vinbär, smultron och jordgubbe... Jag har nog inte tänkt jordgubbe när jag målat mina läppar i Jazzy Red förut, men det passade rätt bra ihop med en bild från min födelsedagstårta. Oj, vad länge sedan det var man satt där i trädgården och firade att man levt ännu ett år. Och snart är vi där igen. Det är bara att hålla ut! Vintern må vara grå och kall men sommaren kommer alltid tillbaka. Nå, nog om detta. Jag snörvlar vidare med min förkylning så istället för en bonusmakeup som de andra dagarna får ni nöja er med den röda look jag redan visat. Jag tänkte att ni får trösta er med en gammal notd och så detta. Lite läckert röda läppar! ;D

Ett bra budgetalternativ när det gäller läppstit är IsaDora. Det finns en uppsjö av snygga färger och de mesta håller en riktigt bra kvalitet. Det här är ett av mina klassiska röda läppstift, Jazzy Red, och det trivs jag väldigt bra i.
Det är ett ganska tjockt stift med tung känsla på läppen. Det sitter bra och behåller lystern länge utan att torka ut speciellt mycket. Självklart är hållbarheten lägre än hos t.ex MAC eller Lipstick Queen, men mina läppar slipper flaga dagen efter, och det kan vara mycket värt...

Och ni då? Har ni hittat på något roligt i rött? Ja, så klart ni har! Här är länklistan:
Adrasteiah visar Misa naglar i vackert vinrött!
Emelie visar också upp naglar, här med IsaDora Barbeque Red. För att sedan även göra mig toksugen på ett nytt läppstift... Passionate red från Maybelline. Jag måste ha det!
Suss visar en riktigt snygg röd look. Mycket vackert!
Karusell är mästare på rött och här kommer en läcker look från henne!
Alexlyndra har en mjukare rosaröd look!
Yta går hela vägen och använder klarrött på både ögon, kinder och läppar! En härlig färgklick!
Marina gör en liten tolkning av rödavnbär på en kvist inne i en lummig buske. Härligt!
Daniella visar två versioner på röda eotd och dessutom lite nailart!
Biolumiescence är härligt, köttigt röd! Jag gillar!
BettieLi är otroligt snygg i intensivt rött från MAC Dangerzone!
Bjooti är också en generös person och bjuder på ett dubbelinlägg med två olika varianter av sminkning i rött!
Metal Barbie CC visar steg för steg hur hon gjort dagens läckra ceriseröda look!
Fizz Ivy tar temat på allvar och gör en riktig bär-look!
Marybeth visar ett rubinrött läppglans!
Aja visar naglar, läppar och ögon i bärröda nyanser!
Saint Bella är snyggare än snygg med röda lockar, sotiga ögon, vampiga läppar och naglar i rödaste rött. Hon ger oss sambon med röd accent som liten bonus dessutom!
Make it Fab Lina är verklgen fab i röd ögonskugga från Viva la Diva och läckert röda läppar från MUS!
Sminkjante visar upp bärröda naglar!

Misa Golden Thread

Publicerad 2009-01-17 17:10:40 i Naglar i rött,

Ja, jag är ju förkyld och ynklig så det blir inga fler makeuper från mig idag. Jag ger er istället en gammal röd notd som legat och väntat på sin tur någonstans i arkivet. Lite röda naglar är ju aldrig fel en bärröd dag. :-) 

Misa Golden Thread är en varm röd som inte är väldigt djup utan någonstans i mittenegistret.

Den har både bruna och orangeröda skiftningar och en glöd i sig som är väldigt attraktiv. Jag hade dock önskat att den var något lite mörkare i färgen. Fast då hade den ju blivit lika så många anda brunröda lack att jag kanske tar tillbaka den önskan...

Det är som alla Misas lack väldigt lättlackat. Det täcker efter två lager och har en skön glans i sig. Visst finns det en uppsjö av lack som liknar den här, men Misa har ändå en ovanligt god kvalitet på lacken så söker man ett mediumrött skimmerlack med guldtoner är detta en het kandidat.

Om två minuter publicerar jag dagens länklista. Vänta lite...

Rimmel Camoflage

Publicerad 2009-01-16 16:54:06 i Naglar i grönt,


Lite gröna naglar måste vi väl ha en grön fredag! Inte det gröna lack jag har idag, idag har jag faktiskt ett lack jag fick av Ika i julklapp. Det har dock burit sig illa åt och bubblat så det ska förtunnas och provas igen. Men, Emma frågade nyss om jag inte har Camoflage på bild. Det har jag ju! Inte nail of the day alltså, men bra ändå!
Sötaste Sanna fixade ju fram Rimmel Camoflage till oss alla! Yippeee! Ännu ett grönt måste-ha-lack som kan bockas av från listan!

En trevlig, ganska ljus grön färg som ger mig rosa små prinskorvar till fingrar. Jag överlever det med ett leende, ty grönt är skönt! Den lite turkosa tonen är ganska attraktiv på bilderna, men jag såg det inte som så blått i tonen IRL. Alltså är färgen på bilderna inte som i verkligheten. Tänk med grön-grönt.

De tär lättlackat, täcker med ett lager men jag körde med två för säkerhets skull. Det är en bred mopp till pensel så ett drag täcker verkligen hela nageln, utan problem. Det torkar dessutom rasande snabbt. Färgen är lite sidenskimande och väldigt fin. De flesta av bilderna togs i dagsljus men några under elektriskt ljus. Som sagt, färgen på lacket är inte helt verklighetstroget...

Harmony- NOTD av Emma

Publicerad 2009-01-14 22:33:26 i Emmas NOTD i rosa, lila och rött,

För ett litet tag sen var Sminkan vänlig nog att skänka mig Harmony från China Glaze, trots att hon inte ens hade hunnit testa den på naglarna. Tydligen så ansåg hon det vara en dupe till det Sally Hansen chromelack hon visade tidigare under kvällen. Svårt att avgöra eftersom bilderna är tagna med så olika ljusförhållanden, mina bilder är nämligen, hör och häpna, tagna utomhus i dagsljus. Ett riktigt fint lack är i alla fall!


Jag var från början inte alls intresserad av Romantique-lacken, men detta är faktiskt fint, och dessutom mycket bättre att måla med än vad jag hade väntat mig. Efter min överlacks-olycka var jag inte så sugen på att ge Sally Hansen-överlacket en ny chans, och då det bara var lite lite kvar i min flaska med Fast Forward så passade detta lack utmärkt då det täckte helt med bara ett lager och dessutom var så snabbtorkande och metalliskt att det klarade sig utan överlack. Vad ni ser är alltså ett lager av Harmony ovanpå två lager av Orly Bonder. Inte alls illa och otroligt skönt att ha så få lager. Jag är van vid att måla åtminstone fem lager med under-, färgat- och överlack. Harmony är alltså ett riktigt trevligt lack, och dessutom snyggt. Tacl så mycket Sminkan!

Maybelline Mirror Image

Publicerad 2009-01-14 21:14:46 i Naglar i svart, grått, silver,


Mitt i min klematislila dag kommer här ett silverlack. Det har dessutom legat och väntat på att få bli provlackat med, så jag hade kunnat klämma in det före veckan kom igång.  Hur som helst, Emma, som väntar på sitt, vill väldigt gärna se det och i utbyte mot att jag visar silver har hon lovat visa lila, närmare bestämt Harmony från China Glaze! Maybelline Mirror Image har setts på många bloggar på det senaste. Adrasteiah, en ständiga fresterska, fick halva Sveriges befolkning att kasta sig ut i ebay-havet för att klicka hem den här lilla  skönheten. Jag köpte en till mig, Emma en till sig, Crazy Nails köpte... Alla köpte!

Det här är ett tvåstegslack. Man har en bas som ska jämna ut nagelns yta och sedan silverfärgen. Jag började med NNS, sedan ett lager Redi Basecoat, sedan basen till lacket och så silvret. Allt såg för djävligt ut. Ojämna åsar och mystiska rivmärken efter penseln. Nytt försök!

Nu provade jag NNS, basen till lacket och så silvret. Nej. funkade inte så bra. Jo, nio naglar av tio fixade det men den tionde fick katthårsanfall och sen blev allt misär med den och hela manikyren. Tillbaka till ruta ett.

Nå, nu var jag rätt less på att lacka naglarna. NNS igen. Baslack till lacket. Silver. Silver igen för at jämna till där det blev ojämnt. Överlack på det för att försöka rädda det som räddas kunde. Nytt lager silver....

Ett lager silver räcker egentligen för full täckning, men det blir oerhört lätt spår eller hack i det. Penseln kan riva upp sår i det som i en metallfolie. Få man det bra är det så snyggt att man dånar! Nästa gång ska jag köra NNS+överlack+lackets bas+silver. Det tror jag blir perfekt!
Lite penseldrag syns här, men inte farligt. Mina bilder är inte i närheten av Adrasteiahs, men vad sjutton...

Och en liten uppdaering med dagsljusbilder. Okej, dagsljus ä väl att ta i, men i alla fall ine lamsken...

och små klickbara:

Sally Hansen Chrome Royal Purple

Publicerad 2009-01-14 17:49:08 i Naglar i lila,


Ännu ett av mina åtta, på ebay inropade, chromelack från Sally Hansen. Det här är ett lack som i hög grad liknar China Glaze Harmony, som jag också haft  min ägo en kort stund. Dock testades det aldrig på naglarna innan det fick flytta till Emma så jag kan inte jämföra konsistens och lackningsegenskaper.

Det är så tråkigt att alla bilder man tar är under lysrör, men det är ju fortfarande den mörka årstiden...
Hur som helst, lacket täcker med ett lager. Det blir inga större penseldragsmärken och jag tycker färgen är riktigt trevlig.
Det torkar helt på under fem minuter. Otroligt snabbt och bra. Lättlackat som sjutton, faktiskt mer lättlackat än det turkosa i samma serie då detta lack har ännu bättre formula.

Jag använder inget överlack för att behålla den metalliska känslan på lacket.

Revlon Purple Pleasure

Publicerad 2009-01-13 21:54:53 i Naglar i lila,


Adrasteiah lockade mig nyligen med att man på en av oss tätt frekventerade ebay-store fått in underbara Revlon Dark Pleasures Purple Pleasure! Genast klickades det hem! Och vilket lack! Det landade i brevlådan idag, tisdag, och genast var jag tvungen att frossa i dess lila härlighet. Imorgon är det ju lila temadag så det passade ju perfekt!

Två lager lack här. Lättlackat och med bra pensel, men första lagret vill bli ojämnt. Det jämnar dock ut sig bra i nästa vända. Lacket är en djup lila med massor av skimmer i rött och blått. Kanske inte så unikt men snyggare än mina andra i samma genre, menar jag. Den klår både Who are you Wearing från OPI och Midnight Ride från China Glaze. Enklare applicering och mindre tendens att bli svart i svagare belysning. Det syns faktiskt att det är lila även i relativt skumma ljusförhållanden.

Glansen är fin men här ser ni den med en förstärkning av Poshé överlack. Jag hade en ambitiös tanke att behålla manikyren ett tag nämligen, men det blir nog inte så för jag lyckades lacka fast katthår på tre naglar på högerhanden och det lär reta mig till vansinne imorgon. Men till i morgon kväll får det i alla fall sitta! Det här ska vara mitt lack den lila dagen! Ser ni hur härligt det är på detaljbilden? Mmm!

Temavecka med inspiration från min trädgård: Gul lilja

Publicerad 2009-01-13 06:12:40 i Eotd i orange och gult, Sminkans EotD,


Om jag normalt sett är lite skraj för rosa så kan jag säga att gult är rena fasan... Fast när jag var ung, för sisådär en 23 år sedan(!) så var min favoritkombination av ögonskuggor kromgult och knallorange. Och massor av svart eyeliner. Nå, de senaste 20 åren har det blivit mindre och mindre gult, men tänker jag på min sommarstugeträdgård så är det mycket där som är gult. Jag är inte så där förnäm av mig så att jag utesluter någon färg och gult är ju faktisk härligt! Det är solen infångad och kvarhållen på något sätt!

Idag var det ingen lek att stiga upp. Ögonen är irriterade och röda av för lite sömn. Det kommer väl att ge sig vartefter jag vaknar, men just nu är de inte i sitt vackraste... Gult till dessa rödsprängda ögonvitor blev i och för sig inte så illa som jag trodde. Nå, så här gjorde jag min tolknng av de klargula asiatiska liljorna jag älskar och har massor av i min trädgård:
Paint Pot Painterly på hela ögonlocket från frans tll bryn. Därefter öppnade jag ebay-paletten och öste på av en kromgul skugga från frans till halva brynbenet. Sista biten mot brynet valde jag en något ljusare gul. Fortfarande är det samma gul som på en kanariefågel i en Disneyfilm, men det är alla fall något mer dämpat sista centimetern mot brynen.

Därefter ville jag fånga den orangebruna tonen på ståndarna och de små fräknarna i blomsvalget. Lite bränd orange och aningens matt ljusbrun skugga blandades och lades försiktigt på yttre halvan av ögonlocket upp lite mot brynets slut.

Längs övre fransraden lade jag sedan en aningens bun eyeliner från MsChic. Mascara på övre fransarna, och äntligen fick jag användning av min Cover Girl Lash Blast i brunt! Det är ju normalt sett hopplöst med en brun mascara, men här blev det ju perfekt! Ögonbrynen fyllde jag inte i idag, de passade bäst så här oifyllda med den mjukare mascarafärgen och allt. Eller hur?

Så här ser jag alltså ut idag. Det är rätt sällan jag får för mig att vara gul. Senast jag minns var när jag testade Urban Decays Honey, och det är bara att inse, den är inte i närheten av att vara så här GUL. Det här är inte en diskret färg. Det här är så gult att jag förväntar mig att påskharen ska komma ilande. Vågar ni er på en makeup i gult? Visa mig! Och glöm inte kolla den nu på morgonen uppdaterade rosa länklistan under gårdagens inlägg "blomma i rosa" och Emmas kombination av två dagar i sin rosagula look!

Just ja, läpparna ska jag försöka komma ihåg igen. Det är Maybellines läppstift i Gem Crushed Merlot: En lite nude-aktig färg som i alla fall inte konkurerar med ögonskuggan.

Temaveckan rosa och gult - Golden Lemon och Fuchsia

Publicerad 2009-01-12 21:13:36 i Emmas FOTD 2009,

Första dagen i temaveckan och i ett svagt ögonblick lovade jag Sminkan en gul och rosa sminkning, alltså ett sammanslag av måndagens och tisdagens färger. Jag kan säga att det ångrade jag i morse när jag halade mig ur sängen en kvart tidigare för att hinna fixa och fota. Det är otroligt tidigt på bilderna och jag ser inte piggare ut än så här klockan kvart i sex på morgonen. Jag beklagar att jag ser så hemskt sur ut, men jag klarade bara inte av att le imorse. Ska jag vara ärlig så slog mig aldrig tanken, jag kommer knappt ihåg hur man ler så tidigt på morgonen. Vi får vara glada att jag hade sinnesnärvaro nog att ta av mig morgonrocken, som jag annars brukar ha ovanpå kläderna när det är kallt och ruggigt.


Hyn

Foundation: Everyday Minerals Intensive Foundation Fairly Light
Concealer under ögonen: MAC Studion Finish Concealer NW 20

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Fair Concealer
Puder: Everyday Minerals Finishing Dust

Rouge: MAC Pink Swoon
Ögon

Ögonbryn: Clarins brynpenna i Lightest Brown
Ögonskuggsbas: Maybelline Color Definer
Ögonskuggor: MAC Pigment Golden Lemon och Fuchsia

Highlighter: Collistar Crema

Eyeliner: Clinique Brush On Cream Eyeliner Black

Kajal: Max Factor Khol någonting i svart
Mascara: L'oreal Double Extension Beauty Tubes

Läppar

Läppglans: Benefit Her Glossiness Didn't Hear It From Me


Som ni ser så blev det inte så mycket gult, utan mest rosa. Golden Lemon var först hopplös att få fast ovanpå Color Definer, och när jag väl fick fast den så käkade kameran helt fräckt upp den gula färgen. Nåja, den finns där i inre ögonvrån och ni kan nog ana den som ett guldgult skimmer, men i själva verket var färgen betydligt starkare. Golden Lemon i inre ögonvrån alltså, Fuchsia på den yttre halvan. Highlighter från Collistar, eyeliner från Clinique och mascara från L'oreal. Kinderna fick lite rosa ton med Pink Swoon och läpparna målades neutrala med Benefit Didn't Hear it From Me. Resultatet blev jag faktiskt rätt nöjd med. Jag har använt denna kombination tidigare och blev uppmanad av en kompis att göra om samma sminkning. Synd att kameran trilskades, men ni får tro mig när jag säger att Golden Lemon och Fuchsia är väldigt fina tillsammans.

Blomma i rosa

Publicerad 2009-01-12 18:31:03 i Eotd i rosa och rött, Sminkans EotD,


Rosa! Mer rosa! Rosa är faktiskt en rätt härlig färg har jag insett nu. jag trivdes i min rosa och gröna makeup idag, den kändes fin och glad och vårig. Nu när jag ändå skulle sammanställa alla härliga länkar i ett nytt inlägg beslöt jag att göra en annan tolkning, av några andra bilder. En enklare variant än morgonens, men ganska snygg den med! Lite ung och oskuldsfull på något sätt. Lätt som en sommarvind!

En tolkning av rosa sommarblommor alltså, utan bladverksgrönt. Istället är det mörkare och ljusare rosa nyanser och en aningens lila. Jag har använt Rubenesque Paint Pot som grund. Ovanpå den ligger sedan Seduce Me från Make Up Store på yttre delen av ögonlock och upp mot brynet. Seduce me är en av mina favoritskuggor från Make Up Store och det är synd att den inte finns kvar i sortimentet. Riktigt bra pigmenterad och en härlig nyans av rosa. Den möter Madame från Makeupcosmetics som ligger på inre delen av ögonlocket och upp mot brynet.
En aningens lila penna från Tigi under ögat och längs halva övre fransraden.

Mascaran är Define-a-Lash Volyme från Maybelline.
Otroligt snabbt och enkelt men ändå ganska fint. Eller hur! Och här spelar den rosa verklgen huvudrollen!


Nu till era länkar! Det är ju inte bara jag som är rosablommig idag! Klicka in er hos alla sköna sminkgalningar och njut av sommaren om än bara i färg och fantasi!
Emelie på P'ssion visar en klassisk svart eyeliner till en skimrande rosa look!
Metal Barbie CC visar exakt samma skuggor men på ett helt annat sätt! Mycket vackert!
Bioluminescence visar en mjuk look i dova rosa nyanser. Får mig att tänka på vackra gammaldags botaniska tryck av Redouté!
Drottningen av pasteller, BettieLi, ger oss inte bara en sminkning i rosa utan tre! Vilken som är ljuvligast? Ja, jag kan då inte välja!
Alexlyndra ger oss en knallrosa look idag med hjälp av en pulver-eyeliner från Viva la Diva. Den vill jag gärna höra mer om!
Karusell-Lina ger oss en otroligt läcker och look med en twist! Ja, in och kolla med er, för det är en riktigt rolig sminkning. Och snygg!
Aja på Beautyblogger visar en sval och fräsch sminkning med isrosa läppar till. Och en spännande mascara från Berlin! Den är dock inte rosa.
Anna på Cherry Kisses ger oss en rockig look i rosa! Intensiv och härlig!
Sminkjante visar också en rosa look!
Suss ger oss Baby Doll, en skugga från Make Up Store som eyeliner!
Fizz Ivy visar en rosa look i milda toner och dessutom en snygg hatt!
Ika gör en förtjusande tolkning av rosenblom!
Marina ger oss en läcker rosa variant med en skvätt Baltic som krydda!
Orchid ger oss en tvådelad rosa och grön!
Marybeth visar en ljuvlig rosa makeup med både mörkare och ljusare rosa nyanser.
Make it Fab-Lina visar en lilarosa look med matchande läppar!
Saint Bella visade hur vacker man kan bli i de isiga rosa från Viva la Divas svarta palett!

Och det är inte försent för att få sin länk publicerad här. Har ni något rosenrosa, ett lack, ett läppstift, en hel makeup, så släng in länken i kommentarerna så pillar jag in den här när jag hinner. Och glöm inte att det är GULT imorgon! :D

Blomtemavecka - inspirationsbilder

Publicerad 2009-01-11 17:48:10 i ,

Här kommer nu starten för nästa veckas temavecka här på Sminkans blogg! Jag längtar efter sommaren och bestämde mig för att ha en temavecka med blominspiration. Blommor från min trädgård, närmare bestämt. Massor med bilder har gåtts igenom och här kommer ett urval på inspirationsbilder inför vecka 3. Alla som vill får gärna delta och då länka till sina makeuper i kommentarerna under varje dags makeup. Som vanligt, alltså. Och snälla ni som vill vara med och bli länkad till, ge mig länken i kommentaren! Det är så mycket enklare då och går snabbare än om jag ska leta i era bloggar utan att veta vem som är med.

Nå, här kommer bilderna!
Måndag blir rosenrosa. Eller liljerosa. Eller rosa, helt enkelt. Rosa är ju min mest fruktade färg så jag går ut hårt och satsar på att få den avklarad på direkten! ;D

Tisdag blir gul! Gul som dessa asiatiska liljor. Ingen lätt utmaning... Gult är faktiskt riktigt knepigt, men jag ska försöka hitta på något lysande soligt i alla fall. Får jag totalt hjänsläpp har jag i alla fall ett gult nagellack att ta till!

Onsdag blir lila. En lite enklare färg att ge sig på... Lila är ju en färg jag har massor av ögonskuggor i!

Torsdag blir blå. Blått är en av de vackraste färger jag vet. Här en blå som drar lite mot lila, men låt er inte begränsas av det! Pluspoäng till den som lyckas inkorporera de mörka ståndarna och de rosa strimmorna i kronbladen!

Fredag ska vi frossa i grönt! Grönt är våren och sommaren och glädjen och gräset! Dessutom är det en annan av mina favoritfärger!

Lördag är en dag för rött. Smaskigt sensommarrött! Hurra för läppar i hallon och naglar i vinbärsrött!

Söndagen vill jag se i orange! Färgsprakande och fyllt av energi och färgglädje! Ett kraftfullt fyrverkeri av färg!


Så, låt oss lyfta fram färgen i en vecka! Låt oss frambesvärja solen och sommaren. Låt kung Bore darra i sin vinterskrud av vit och grå färglöshet. Visst är det vackert med silverskimmer och kristallgnister, men man tröttnar  rätt snabbt. Nu är det dags för hetta och färgrikedom! Häng med på en tur i min sommarträdgård!

Snabbgenomgång av Peacockveckan, ögon och naglar...

Publicerad 2009-01-11 14:02:02 i ,

Jaha, nu är alltså Peacockveckan slut, denna vecka dedicerad till min Indelible Gel Eyeliner inhandlad från MAD Minerals i påfågelsblått. Även om de även dyker upp i januaris sammanfattande kavalkad tänkte jag att en snabb recap kan vara roligt, speciellt som jag även kastade ut alla påfågelslack ur arkivet också. Så här kommer veckan som var:

Måndag:

Tisdag:

Onsdag:

Torsdag:

Fredag:

Och lite senare på fredagen även denna:

Lördag:

Söndag:

Alla förenade av en enda sak alltså, att det är samma eyeliner. Nå, naglarna då? Ja, jag hade två nya notd, med Sally Hansen Chrome Turquoise och med China Glaze Adore, men passade på att rensa ut lite ur arkivet. Här kommer dem alla.Okej den sista bilden längst ner är faktiskt Butter London Thames från jullovet, men den passade in så fint... Ja, det var det. Min favoritsminkning var den med New Copper från i tisdags. Jag gillade den. Jag använder så sällan koppar och orange så det var kul att prova det och dessutom få det att se bra ut, för tycker jag att det gjorde. Jag var nöjd den dagen.  Emmas önkan med lila ögonskugga rån torsdagen ser bra ut den med. Och nu ska jag inte använda Peacock på ett tag. Kanske återkommer det en eyelinervecka i framtiden. Jag har ju flera som vore roliga att sätta tänderna i. Uppity, Silver stroke, Cobolt, Endangered, Black Cherry, den lila från MsChic... Ja, ni förstår hur jag menar. Däremot bir det aldrig med Urban Decays otäcka eyeliner Revolver. Usch! Sämsta köp jag gjort.

Om ni kommer tillbaka om några timmar ska jag nog vara helt redo med inspirationsbils-inlägget för nästa veckas temavecka. Blommor från min trädgård. Men, nu ska jag göra lunch och se en film. Tror det blir Barnhemmet av Juan Antonio Bayona. Har ni sett den?

Rimmel Mania II

Publicerad 2009-01-11 12:19:57 i Naglar i blågrönt&turkos,

Det här får bli sista lacket ut av de påfågelsblå i arkivet. Dessutom är det en repris. Jag har fortfarande inte testat min Orly Its Up to Blue, vi får se när jag blir sugen på den, men det kommer alltså fler påfåglar i framtiden. ;D
Senare idag kommer, förutom en sista eotd med Peacock, även ett inlägg med nästa veckas tema-inspiration för de som vill leka med färg tillsammans med mig. Vi ses alltså lite senare igen. ;D

Det här lacket har jag visat förut, och då såg det annorlunda ut. Det beror på ljuset. Det här är ett lack som i vissa ljus får mycket mer av en grönton i sig. I dagsljus blir det dock en trevlig och användbar turkos som inte sticker i ögonen men känns sval och snygg. Det torkar fort, flaskan utlovar 60 sekunder och det är väl att ta i, men det är ändå ett snabb-manikyr lack. Hållbarheten är också god, tycker jag.

Jag använder det ibland under andra lack, t.ex. NYX Jungle, som är aningens transparent för min smak. Mania behöver också två lager för fullständig täckning, men fördelen med det är att dels är lättmålat och snabbtorkat, dels att man inte behöver köra två lager om man använder det för layering då det endast låter en ana nagelkanten efter ett lager. Det är inte skirt alltså. På bilderna ser ni två lager lack. Konsistensen är behagligt mittemellan tunn eller tjock, beroende på hur man vill se det. Det är inte rinnigt eller segt och det lägger sig jämnt och fint på nageln. Ett fantastiskt budgetlack!

Emma testar Squeaky Green, schampokaka från Lush

Publicerad 2009-01-10 21:41:01 i Emma testar,

I mitten av november gick jag för första gången in på Lush. Meningen var egentligen att jag och min kompis bara skulle lukta lite. Jo men tjena. En mycket medveten liten säljare högg mig direkt när jag kom in i affären och innan jag visste ordet av så hade jag sagt att jag skulle vilja testa en schampokaka. Valet föll på Squeaky Green då jag har väldigt besvärlig hårbotten som kliar och lätt får eksem och börjar flaga. Squeaky Green ska vara bra för besvärliga hårbottnar och den innehåller bland annat ros, vanilj, rosmarin, nässlor, pepparmynta, tea tree och kamomill. Efteråt förbannade jag faktiskt köpet. Jag avskyr när folk tvingar på mig saker och jag hade som sagt inte tänkt handla över huvud taget, jag hade nämligen fått för mig att schampokakorna från Chagrin Valley är mycket bättre än de från Lush. Förväntningarna var alltså inte så stora, men självklart skulle jag testa produkten när jag nu hade köpt den.


Och nu till den stora överraskningen. Jag tycker att min schampokaka är suverän! Jag tror faktiskt att detta är det bästa schampot jag har testat! Jag gillar miljövänliga produkter och för mig är det ett stort plus att schampokakorna är fria från konserveringsmedel! Min är även fri från Sodium Laurylium Sulfat, ett ämne som kan irritera känsliga hårbottnar, men det gäller inte alla schampokakorna i Lushs sortiment. Dessutom så blir håret riktigt rent och fint med schampokakan! Jag var tveksam till ifall den skulle löddra tillräckligt mycket, men det är verkligen inget problem! På Lushs hemsida står det att man för att använda schampokakorna ska blöta håret och därefter dra kakan tre varv runt huvudet, schamponera in och därefter skölja ur. Jag brukar dra runt kakan 3,5-4 varv alternativt köra lite extra på längderna och då får jag ett finfint lödder. Löddret försvinner lite snabbare än vad vanligt schampolödder gör, så man får vara lite snabb, men detta är verkligen inget problem för mig. För mig funkar denna produkt alldeles utmärkt, håret blir rent, ser fint ut och jag tror banne mig att det håller sig rent lite längre än med vanligt schampo också. Mitt hår blir väldigt rakt och slätt med denna produkt utan att för den delen bli platt och det tycker jag är så himla bra, för det är precis så jag vill ha det! Dessutom så är detta en dryg produkt. På Lushs hemsida står det att en shampokaka motsvarar ungefär tre flaskor schampo. Jag räknar med att den kommer räcka i 4-5 månader och det tycker jag är riktigt bra! Jag tvättar mitt hår cirka 5 gånger i veckan, så det är en ganska flitigt använd liten tvål.


Finns det inga nackdelar då? Jo några, men de är ganska små i sammanhanget. Lushs schampokakor ser ut som små runda, platta tvålar och för att bäst kunna använda den på ett smidigt sätt köpte jag en av plåtaskarna som säljs för ändamålet. Konstruktionen på asken tycker jag dock är lite småkorkad, för att inte säga rätt puckad. Dels så är asken så liten att när kakan väl har tryckts ner, då sitter den där den sitter. Visserligen är det praktiskt eftersom man inte behöver fundera över ifall tvålen ska ramla ur när man kör runt med den men jag hade faktiskt föredragit att kunna ta upp kakan ur asken, vi snackar ingen hal tvål här, så jag tror inte att det är någon risk för att den ska halka ur händerna på en precis. Ytterligare en nackdel med asken är kanten. En dag när jag svishade runt med min burk så sa det nämligen stopp, då hade jag fastnat med en tio hårstrån i den böjda metallkanten, vilket jag såklart inte märkte och vips så satt hårstråna fast i burken men inte på mitt huvud. Ingen katastrof, men heller inte så kul. Ytterligare en nackdel med burken är att den gör det svårt att komma åt när man har kommit en bit in på kakan. Det är helt enkelt lite för höga kanter och schampokakan sitter som sagt som limmad i asken. Dessutom så har schampot kanske inte riktigt de vårdande egenskaper jag hade önskat mig. Min hårbotten mår helt okej, men jag sköter den även med kompletterande produkter för att undvika att den ska bli torr och flagig.


Jag tycker faktiskt att detta är en superbra produkt och jag kan mycket väl tänka mig att köpa den igen, om inte annat så ska jag testa fler schampokakor från Lush, vem vet, det kan ju finnas någon som är ännu bättre. Sammanfattningsvis så tycker jag alltså att ni ska köpa schampokakan men hitta en annan burk, så tänker i alla fall jag göra fortsättningsvis.

5/5 poäng till Squeaky Green

Pure Ice Mint Dream över marinblått

Publicerad 2009-01-10 09:29:51 i Naglar i blågrönt&turkos,


Här kommer en till gammal notd från innan vintern och snön gjorde entré i våra liv. Color Clubs Naughtycal Navy har här fått sällskap av ett lager Pure Ice Mint Dream. En underbar turkosblå färg med massa skimmer uppstod då på nageln! Helt perfekt ör min Peacock-blå vecka!

Färgen påminner lite om Misa Ben Her. Kul! Dessutom finns det ett duochromet inslag i den som gör den superläcker!När jag bar det här kunde jag inte sluta titta på mina naglar. jag vände och vred på dem mot ljuset för att se hur de skiftade och förändrades. Verkligen fint! Och ni ser att färgen i flaskan är vit med ett turkost skimmer. Den kan alltså ge ett helt annat, men lika spännande, resultat över ett annat lack. Det är så roligt att "byta" färg mitt i en manikyr genom att förändra grundlacket med antingen något som Pur Ice Mint Dream eller med glitteflakes eller vad man nu kommer på. Variation utan att lacka om. Bara lacka till!

Det var en fantastiskt fin present, att få Pure Ice-lacken av Rocketqueen! Wow! En generös och härlig människa är hon! Hon har gjort mig glad många gånger med små oväntade presenter och fantastiska kommentarer. Jag minns ännu det fantastiska "Ode till Sminkan" som en gång fick mina ögon att tåras! Puss på dig Rocketqueen, och tack för allt fint du fört in i mitt liv. Ord, gester, vänliga och uppmuntrande tillrop! Tack!
Hoppas din födelsedag blir fantastiskt bra nu på söndag och att du får erfara samma vänlighet och generositet som du visar andra. Kram!

DV8 med Wireless som överlack

Publicerad 2009-01-09 15:34:47 i Naglar - holografiska lack,

Vi fortsätter den påfågelsblå veckan med mer naglar ur arkivet. Här kommer en av sommarens manikyrer. Dock var den något av en besvikelse.

DV8 är ett av de holografiska lacken från China Glaze OMG!-kollektion. Det har en mycket vacker turkoston och jag gillar verkligen färgen. Så himla holo är det dock inte på mig. Inte i skugga, inte i solsken, inte utan Wireless som överlack och heller inte med, som på bilderna i detta inlägg.

DV8 är dock det mest lättmålade av mina OMG-lack. Det täcker bra och får fin finish utan streck eller kladdighet. Lättmålat, helt enkelt. På bilderna ser ni två lager lack men jag undrar om det inte hade klarat sig med ett. Det såg jämnt och fint ut direkt nämligen.

Bilderna i full sol borde ju vara blingiga till max, men det är de inte. Tyvärr. Det blir inte mer än så här och det är trist. Både 2NITE och L8R G8R bjuder på mer regnbåge!

Ful fredag med Everyday Minerals

Publicerad 2009-01-09 07:15:26 i Eotd neutralt och klassiskt, Sminkans EotD,


Det är lite tråkigt att lägga upp en ful sminkning och putta ner Emmas intressanta inlägg som avhandlar både ett hypat lack och ett dåligt överlack. Glöm alltså inte kolla in vad hon pysslat med i natt! Och ni som inte hann med, missa inte heller det inlägg hon också lade ut igår, det om rouge. Rouge är ju sällsynta här på min blogg annars. Tur att jag har Emma, va? Jag är otroligt glad att ha henne!

Nå, jag puttar ju ner hennes notd nu så då kan jag ju lika gärna även berätta a) vad jag har gjort och med vad samt b) varför det är fult. fast det senare ser ni kanske själva?

Jag har ju tänkt använda mina Everyday Minerals skuggor lite mer nu igen. De har liksom glömts bort då de faktiskt inte är särskilt spännande bredvid de gnistrande, skimrande och färgspakande pigmenten från MAD och Fyrinnae. Jag har dock alltid hävdat att EM haft hög kvalitet. Jag vet inte det längre... Förut använde jag alltid Dignity eller möjligen en Nouvola från Nouba som grund. De är mycket krämigare och håller fast pigmenten mer än en paint pot. Senaste tiden har jag mer och mer övergått till paint pot då det är mycket snabbare att jobba med. Dignity är precision för att få rätt mängd och man måste ha en noggrann applicering för att den inte ska korva sig medan en paint pot går att måla på rätt grovt med en syntetpensel på några sekunder. Men, paint pots är inte speciellt klibbiga. De torkar snabbt till en pudrig sidenyta och då faller EM pigmenten bort... Helt makalöst bleksiktigt resultat.

Nå, så här gick det i alla fall till. Jag lade Paint Pot Painterly från frans till bryn. Därefter tog jag den lila skuggan Net Surfing med rött skimmer i. Den ser ljuvlig ut och mitt tidigare intryck av den har varit positivt. Den lade jag på tre fjärdedelar av ögonlocket, bara innersta delen lämnades bar. Som ni ser blev det ingen färg. Bara en lite grålila anstrykning. Allt skimmer försvann och bara basfärgen stannade och inte ens den i speciellt hög grad.
Därefter lade jag Ginger Peach, en aprikos skimmerskugga från inre ögonvrån upp på brynbenet. Den behöll både färg och skimmer men det är också en del skimmer på rymmen...
En linje av Peacock längs övre fransarna. Mascara från L'Oreal, Telescopic. Klart.
Verkligen inte bra. Verkligen inte kul eller fredagsfint. En utomordentligt tråkig look som inte alls känns speciell på något vis. Tanken var en sorts kombination av min tisdagsfavorit i koppar och gårdagens lila och det jag fick fram är en makeup som ser lite smutsig ut.
Så, alla ni EM-användare. För att få fram djup och intensitet funkar inte paint pot för mig med dessa skuggor. Vad använder ni? Jag måste göra ett försök med Dignity som bas igen också, med samma skugga, så jag vet om det är det som är problemet. Kanske är bara EM sämre än jag mindes. Jag slutade ju använda dem när jag började med MAD och Fyrinnae...

Louvre Me, Louvre Me Not- NOTD av Emma

Publicerad 2009-01-09 01:47:59 i Emmas NOTD i rosa, lila och rött,

I samma veva som jag köpte mina andra OPI France-lack så köpte jag även detta. Det var alltså i augusti, och det är först nu jag kommer mig för att använda det. Egentligen är det ett ganska fint lack. Det är bara det att sen så är det inte så mycket mer med det. Det har alltså kommit bort i mitt lackskåp där jag har ett antal lack som är betydligt mer än ganska fina. Men nu fick det i alla fall komma fram och leka. Hur gick det då? Nja, inte så bra, rätt fruktansvärt faktiskt. LMLMN täckte bra, vid två lager uppnår det full täckning. Det här lacket har dock precis samma dilemma som de övriga France-lacken. Det täcker, men tenderar att valla sig på nageln om man går in och pillar vidare, vilket leder till att vissa delar av nageln får mycket lack och andra får lite mindre, det kan alltså se lite flammigt ut. Jag vet inte om detta är ett problem för folk i allmänhet, men jag upplever lacken så. Färgen är rödlila och innehåller fint skimmer i lila. I flaskan fick jag intrycket att det nästan rörde sig om glitterkorn, men på nageln blir det bara fint skimmer. Färgen är fin, men känns lite platt, det är liksom inget djup i det här lacket.


Jaha ja, men var ligger problemet då undrar ni nu? Det är fint men lite trist, big deal. Problemet mina vänner ligger i överlacket. Jag lider tämligen stor brist på snabbtorkande överlack. Poshe är bara några mycket sega droppar kvar av och fast forward håller på att gå samma väg. För att spara in lite på de dyra (nej inte särskilt) dropparna så bestämde jag mig för att använda Sally Hansen Power Shield istället. Ett överlack som jag har haft i över ett år, men då det inte är snabbtorkande har det inte tjocknat ett dugg. Väl medveten om att det inte är snabbtorkande lät jag naglarna torka en halvtimme innan jag kröp till kojs. Så lång torktid brukar de aldrig få, så jag tyckte att det borde räcka. Dagen efter vaknade jag upp med märken i inte mindre än nio naglar. Vänster pekfingernagel har lacket korvat sig på, småmärken har jag på alla naglar nästan och den högra lillfingernageln har lacket dels korvat sig på och dels bubblat något alldeles extremt. Lillfingernageln fick dubbla lager av överlacket, då jag kom emot den nästan direkt. Ett lager extra överlack brukar dock jämna ut det defekta resultatet. Så blev inte riktigt fallet här. Tummen ner för Sally Hansen Power Shield alltså.

Veckans bloggtema v 52 av Emma

Publicerad 2009-01-08 21:15:38 i Veckans bloggtema,

Ja nu är jag sen igen, bättre sent än aldrig verkar bli mitt motto när det gäller bloggtemana... Det här temat är så sent så att jag inte ens har lyckats pricka rätt år. Nåja, ni får väl ta det som lite allmänt babbel. Temat är i alla fall "Rosiga kinder- Rouge helt enkelt" och det är Mayaline som har kommit på det. Jag kan väl börja med att säga att jag är galen i rouge, det är en av de produkter som jag tycker är allra roligast! Ja faktiskt lika kul som nagellack och ögonskuggor. Rouge är en så himla fantastisk produkt, då det ger ett otroligt fräsch intryck. Jag älskar rosa rouge i kalla färger men även lite varmare persikorosa rouge, och ett fint rouge kan verkligen lyfta en annars ganska tråkig sminkning.


Tills för några år sedan var jag dock en ganska sparsam rougeanvändare. Jag tyckte helt enkelt att rouge täppte igen mina porer och gjorde så att jag fick finnar på kinderna, inte så snyggt. Men sen började jag med mineralsmink, något som var en verkligen aha-upplevelse, och helt plötsligt kunde jag använda rouge varje dag utan att få orena kinder som resultat. Lycka! Sen dess har min rougekollektion ökat väldigt mycket, jag har nog i runda svängar en 30-40 stycken, och jag jobbar ständigt på att skaffa fler! Jag använder heller inte bara mineralrouge, men jag försöker att hålla användandet av vanligt rouge nere, för fortfarande så blir mina porer lite tilltäppta om jag använder för mycket vanligt rouge. Nu finns det ju så många fina mineralrouge, och även i pressad form, så egentligen borde det inte vara något problem, men det finns ju så många fina rouge som inte är mineraler också och jag vill kunna använda dem med.


Om vi tar oss en titt bland favoriterna så är mina favoritmärken när det gäller rouge MAC och Fyrinnae. Fyrinnaes mineralrouge är suveräna att jobba med! De ger fin färg, lagom mycket pigment och täpper inte till mina porer. För närvarande har jag bara två, Mesmerize, den stora burken och Enrapture, sampleburken, men jag vill ha fler! Här ska jag dessutom tillägga att Fyrinnaerougen är otroligt dryga! Min lilla provburk är fortfarande massor kvar i trots att jag har haft den i över ett år. Om du inte hör till de som använder samma rouge varje dag, vilket jag inte gör, så kommer du antagligen att komma otroligt långt med en provburk. I fortsättningen ska jag nöja mig med dem, om det inte är någon färg jag älskar extra mycket!


MACs rouge då? Där har jag fyra och jag vill såklart ha fler av dem också! Framförallt MACs Mineralize-rouge är en produkt jag älskar helhjärtat! Så fina färger, underbart skimmer och fantastiskt smidiga att använda eftersom de är i pressad form. Nackdelen med dessa rouge är dock innehållet, de innehåller nämligen talc, ett ämne som tyvärr täpper igen mina porer. Varför i hela fridens namn MAC väljer att ha talc i sina mineralrouge kan jag inte för mitt liv förstå, men så är det. Detta sorgliga faktum hindrar dock inte mig från att vilja ha fler, jag skulle gärna ha alla, och jag ser verkligen fram emot när det kommer nya färger i Mineralize-serien. På bilden ser ni Pink Swoon, Love Thing, Gentle och Dainty, varav de tre sista hör till Mineralize-serien.


Sen kan vi väl ta en liten titt på ytterligare två favoriter. Dessa är favoriter hos mig, men inte märkena i sig, utan mer färgerna och hur just dessa produkter uppför sig. Först ut är Flush från Taylor Made Minerals. Ser ni hur galet knallrosa det är i burken? Jag höll på att få en hjärtattack när jag öppnade den första gången, för så här galet neonrosa såg bilderna verkligen inte ut på hemsidan. Flush har dock visat sig vara en riktig vinnare i min bok. På kinderna blir den skir och en fantastiskt fin rosa, bara man applicerar den lite försiktigt.


Ytterligare en rougefavorit är East ifrån MUS. Även denna ser rätt galen ut i burken, men på är det en riktigt fin färg som ger en  fräsch rodnad. Denna är dock lite mer pysslig att applicera, för East är otroligt högpigmenterad, men när man väl tar sig besväret, så är det verkligen värt det!


Så, det var alltså mina tankar kring rouge och mina favoriter. Har ni några särskilda tankar kring ämnet eller några favoriter? Ni kan väl berätta, jag vill gärna ha en anledning att köpa ännu fler rouge!

China Glaze Adore

Publicerad 2009-01-08 16:25:26 i Naglar i blågrönt&turkos,


Dagens turkosblå lack, alltså inte ur arkivet, ser ut så här. Det är China Glaze Adore från Romantique-kollektionen. Det är en mjuk blågrön färg med metallsik finish. Här kom jag ihåg vad jag gjorde för fel igår så jag har inget överlack. Det täcker inte hundraprocentigt med ett tunt lager, antingen ett riktigt tjockt alltså eller två tunna, om man vill få det perfekt. I alla fall tycker jag det. Det är lite vattnigt i färgen. Eller är det bara det att jag hade ett så mycket kraftfullare lack igår? Sally Hansens chrome-lack var betydligt mer blått och metallsikt. Det här är en mjukare, mer gröntonad blå och det får mig att tänka på 80-talets pastelltrend. Det ser mörkare ut än jag upplever det på bilderna.

Färgen är alltså förhållandevis mild i tonen men ändå inte något blygt lack. Det syns men blir inte skrikigt. Jag gillar den mjuka gröna tonen som ger den en medelhavsvibb. En gång i tiden hade jag kontaktlinser i den här färgen...

Ganska snyggt alltså. Helt klart godkänt vad gäller färg. Lite penseldrag kan dock anas. Jag kan leva med det, men jag är å andra sidan långt ifrån en perfektonist. Torktiden är segare än på Sally Hansen lacken. Lackade naglarna en kvart före sänggåendet och då hann de inte bli hundra procentigt torra utan vissa märken syns i speciellt ena tumnagelns yta.


Och så måste vi ju lyssna på det här. Ett mästerverk man aldrig kan tröttna på!

BeYu 377

Publicerad 2009-01-08 15:03:42 i Naglar i blågrönt&turkos,

Vi fortsätter tömma arkivet på turkosa lack under denna vecka, dedicerad till eyelinern Peacock. Ologiskt? Inte! Vi har ju någon sorts färgtema! Så, här kommer ett till turkos lack.

Bytte lack med Badbomben och fick denna lilla turkosa dröm i min ägo! Yay! visst är det ljuvligt!
Turkos med gröna dagrar som visade sig omöjliga att fånga på bild en regnig dag som den då jag skriver denna notd. Man vet ju inte när den blir publicerad så för den som är intresserad kan jag avslöja att det är 6/9 2008. ;D

Lacket kräver tre lager för att bli som flaskfärgen. Den är fullständigt ljuvligt jätteblank och tokturkos!
Den skiljer sig från mina andra turkosa just för den har en grönaktig flash på nageln.


Tusen vinklar men ingen som verkligen fångar den gröna tonen...
Nå, det är ganska lättlackat trots de tre lagren men torktiden ger minus. Färgen är klockren! Är kär i den! Annars vet jag inte vad mer att säga. Det är en kul och pigg färg som verkligen passar i min samling! Tack Badis!

Nytt i Emmas sminkväska

Publicerad 2009-01-08 00:45:54 i Emmas sminkväska,

Som jag berättade innan jag åkte, så har jag varit i Malmö några dagar. Där träffade jag bland annat vackra Rouaa som hjälpte mig med lite sminkshopping. Så, vad blev det då? Ja till min stolthet och lättnad kan jag säga att jag höll mig i skinnet faktiskt. Lite av en bedrift för oss MAC-tokiga tjejer som bor i små städer och endast ett par gånger om året släpps lösa på MAC...

Hur som helst inköpen blev följande:


Dainty ett rouge från Mineralize-serien. Jag älskar rouge och jag älskar Mineralize-rougen nästan mest, så detta är ett ganska logiskt köp. Jag hade tänkt hugga Gleeful, men sen tyckte jag att den såg så brun ut och Rouaa sa att Dainty fick mina ögon att se grönare ut och då var det såklart ett givet köp!


Smokey Eyes paletten från H&M. Ytterligare ett mycket logiskt köp, och dessutom ett riktigt fynd. Denna palett kostar 60 kronor från början och H&M sålde den för halva priset. Vem kan motstå? Ja i alla fall inte jag.


Två stycken mineralskuggor från Isadora. Det minst logiska av mina köp. Jag skyller på att de Kicks reade dessa, 59 kronor i stället för 80 kronor gav jag för dessa. Och ja jag har dåligt med ljusa skuggor. Återstår att se om det är något att ha.

Steel Turquise

Publicerad 2009-01-07 21:56:41 i Naglar i blågrönt&turkos,

Har bestämt mig för att tömma arkivet på alla turkosa nagellack under Peacock-veckan. Vad säger ni om det?
Finns nog en fem, sex stycken som skvalpar runt i arkiv-limbot. Här är en av de äldsta, i mer än en bemärkelse. Nagellacket är minst tio år och notd:n minst 8 månader...
image4790
H&M har ibland gjort riktiga fullträffar när det gäller smink och nagellack. Vissa dyrgripar vill man aldrig skiljas ifrån, men självklart är det de produkterna som försvinner. FOB-penslarna, Creme ögonskuggorna och Steel nagellacken. Ja, den svarta, matta ögonskuggan från Divided inte att förglömma!
Det här inlägget ska dock handla om Steelnagellacket Turquise. Jag minns inte när jag köpte det här nagellacket, men det var medan jag pluggade på universitetet. Jag gissar att det rör sig om mitten på 90-talet, men det kan vara tidigare. Lacket är i alla fall en given sommarfavorit. Det är knallturkos med undebar lyster!

Det är ett lack i samma färg som poolvatten. Klorerat sådant! En färg som lovar semester och sommarsol! Visst är det underbart! Kan ni inte se hur vit sand rinner mellan fingrarna, känna salt havsluft mot ansiktet och solens värme? Jag kan! Dessvärre finns inte denna lilla semester i flaskform kvar att köpa.

Sally Hansen Chrome Turquoise

Publicerad 2009-01-07 17:25:00 i Naglar i blått,


Nu när jag har Peacockvecka på bloggen så passar det väl ypperligt att lacka naglarna med ett av mina nya chromelack från Sally Hansen. Turquoise är mitt val för dagen.

Egentligen borde jag inte lägga ut de här bilderna för jag lyckades misslyckas med ett lack man inte kan misslyckas med. Jag började, som vanlgt med underlack, Redis, i två lager. Därefter ett lager lack. Perfekt. Hade jag lämnat det där så hade naglarna haft en slåt, tukosblå yta i metalliknande lack. Men nej. jag skulle absolut ha på överlack. Det behövs verkligen inte för det här lacket torkar fortare än man kan säga out the Door, men just Out the Door blev mitt val av överlack. Det funkar inget bra. Det torkar långsammare än lacket gör av sig själv och dessutom skapades en yta som blev mer skimmer än chrome. På med ett lager Turquoise till alltså för att få tillbaka ytan, och vad får vi på köpet? jo, bubblor. Men, jag tänker inte lacka om. Nej, det får vara så här i alla fall en dag. Och i kan ju se hur ljuvligt superfantastisk färgen är i alla fall!

Precision After Dinner Mints

Publicerad 2009-01-06 18:55:18 i Naglar - glitter för layering,

Det är ju Peacockvecka så lite påfågelsfärgade naglar kan väl vara kul? Här är en gammal notd med ett av mina Pecisionslack. Vackert, eller hur?

Jag har här två lager Precisions After Dinner Mints ovanpå ett lager av ett blått lack. Det är nämligen så att After Dinner Mints inte är så täckande som man kunde önska...

Som layering lack är det helt enastående vackert. Massor med grönaktigt skimmer, men på egen hand blir det mjäkigt och tamt. fördelen är att man kan lägga den på olika basfärger och få helt olika resultat. Trevligt!

Jag vet inte om det beror på att jag har ett annat lack under men jag tycker det är mer lättlackat än systern Wine, Shine and Dine. Effekten ovanpå blått blir förresten ganska likt Adorée Holy Green, men lite mörkare.

Mulberry Wine med tippar av Amber

Publicerad 2009-01-05 19:43:42 i NailArt,


För att matcha dagens makeup med solnedgångsfärge men ändå vara lite skönt vampig så valde jag att måla naglarna med två lager av IsaDora Mulberry Wine, eftersom jag inte har Plum... Buhuhuhuhu. :´(
På tipparna blev det sedan Sally Hansen Chromelack i färgen Amber. Okej, jag kladdade till det på lilfingret, men ganska bra va?

IsaDora Mulberry Wine är kraftigt pigmenterat.  Ett lager räcker för täckning. Här målade jag dock två lager ändå. Ett lager på topparna med Amber. Chromelacken är galet täckande. Mycket bra!

Röda glitterlack

Publicerad 2009-01-05 14:45:39 i Nagellack - jämförelser,

Möjligen är detta ett i raden av inlägg om löjligt lika lack, men jag har en favorit! Idag när jag kom hem från landet låg Twinkle Toes från Precision i min brevlåda och det är det bästa av de röda glitterlack jag äger, lätt!
Låt oss dock titta på dem alla.

VIva la Divas röda glitterlack från julkollektionen, Ruby Pumps från China Glaze, Color Clubs Ruby Slippers och så Precisions Twinkle Toes.


Nå, en nagel med varje lack. Lillfingret med Viva la Diva, Ringfingret med Ruby Pumps, Långfingret med Ruby Slippers och pekfingret med Twinkle Toes.

I lampsken

I dagsljus
Första skillanden kommer ram omedelbart. Twinkle Toes är mer pigmenterad. Ett lager räcker för full täckning. De andra lacken har jag två lager av och då är Viva la Diva och China Glaze inte helt täckande. De båda är dessutom i princp omöjliga att skilja på med ögat.Om man verkligen studerar dem noga ger Ruby Pumps ett något lite mörkare intreyck i vissa ljus, men det är verkligen svårurskiljbart. Ruby Slipper från Color Club blir matt innan det ens hunnit torka. Tyvärr. Annars är färgen fin och glittret lite mer åt det orangeröda hållet. Snyggt i flaskan och kanske med ett bra överlack. Här avstår jag helt från överlack.

Twinkle Toes har lite större glitterpartiklar och har mer djup än de andra.  Det är mest glittrande av dem alla.  Efter femton minuter är bara Ruby Slippes torr. De övriga tre är llika sega och avtrycksbenägna. efter ytterligare fem minuter har de alla tokat till på ytan men får stötmärken om man hackar i dem med en annan nagel.

dagsljus                           blixt                                    dagsljus

Lampljus
För mig vinner Precisions Twinkle Toes på att det är mer täckande än Ruby Pumps och Viva la Diva. Dessutom ger det en känsla av större djup och rikare glitter. Ruby Pumps och VlD är helt utbytbara sinsemellan enligt mig, och Ruby Slippers kan man hoppa över. Den ser inte bra ut när den så snabbt blir matt.
Hoppas denna swatch kommer någon till nytta.
Och tack för vinsten, Sofia! Jag älskar Twinkle Toes!

China Glaze Awaken

Publicerad 2009-01-04 18:11:39 i Naglar i svart, grått, silver,


Idag fick min underbara strömvirvlar ge vika och det blev istället ett av mina nya China Glaze, från Romantique-kollektionen. Det är ett mörkgråmetalliskt lack, lite gunmetal grey, som är hyfsat lättarbetat för att var ur den här kollektionen.

Många lack av metallic-karaktär blir ju ett randigt helvete när man lackar. Penseldragen syns tydligt och man blir vansinnigt irriterad... Okej, det här är inte perfektion, men det är inte uselt heller. Lite randigt blir det, men jämfört med t.ex det gröna i samma kollektion är detta en dröm! Ett lager räcker, det är vad ni ser på bilderna, och det torkar hyfsat snabbt även utan snabbtorkande överlack. Ett ganska trevligt lack, alltså.

Cover Girl True shine Lip Color

Publicerad 2009-01-03 16:01:51 i Läppar,


Nu har det bara varit ögon och naglar här ett tag så det känns som dags för lite läppar. Vad säger ni? Jag har redan skrivit om mitt första True Shine från Cover Girl. Nu har jag skaffat två till. Ja, jag älskar dem! Dessutom är de billiga! Den här gången blev det Raspberry shine för oss med ljus hy och Plum shine för mörkhyade. Ni behöver inte oroa er, Plum shine passade mig helt perfekt!
Vi börjar med Raspberry shine.

Mjukt, lent och rosa! Alldeles perfekt Brigitte Bardot-nyans. Den är mjukare och lenare än det första jag testade, Wine shine, och är precis som det helt befriat från klistrighet. Att det är mjukare gör det väldigt likt Maybelline stiften i konsistensen. Man slipper dock melondoften. Inget dumt köp, tycker jag. Kommer nog användas mycket!


Det andra True shine jag fick nu är alltså Plum shine, en färg som ska passa de mörkare hudtonerna. det gör den säkert, men des passar även mig! En kall, lite lilatonad rosa:

På bilden ovan ser den ut att vara mindre glossig än sina systrar, vilket den inte är. Det är bara att den här bilden bäst visar färgen. Nedan ser ni en bild som är lite ljusare än stiftet men med mer glans. Jag erkänner gärna att jag kladdat med appliceringen. Jag skulle bara snabbtesta dessa båda skönheter och visa dem för er, inte gå ut på stan med dem, så ni får acceptera det. I och för sig slarvar jag allid med appliceringen... Hur som helst, jag är jättenöjd med mina senaste inköp från easy, breezy, beautiful - Cover Girl!

Strömvirvel

Publicerad 2009-01-02 19:36:14 i NailArt,


Jag lade ju idag upp bilder på vackra Butter London Thames. Var tvungen att publicera en repris på den precis nu då det av någon anledning inte fungerade att kommentera eller klicka upp bilder. Vad är det för problem med blogg.se? Hela tiden dessa knepigheter... Hur som helst, detta vackra lack har blivit dekorerat också. Virvelstämplar. Kanske mer av brokadtygskänsla än virvlar egentligen, men det är ingetdera. Det är alltså en konadstämpel med ett slingmönster som jag verkligen gillar. Mina båda storfavoriter är just den här slingan och den slingan jag hade på nyår.  Båda är fantastiskt fina, tycker jag.


Här är det Butter Londons havsblågröna lack Thames som bas och det pistagegröna metalliclacket från China Glaze Romantique-kollektion som mönsterlack. De är ypperliga att stämpla med, men man får vara toksnabb om de inte ska torka innan man hinner lyfta dem från brickan.

Som ni ser har jag fått skarva lite då mönstret är för kort för mina naglar, trots att jag klippt ner dem några millimeter. Jag förstår inte varför Konad envisas att göra stämplarna så korta?
Bilderna här ovan är tagna direkt manikyren blev klar, under lysrör, de nedan är tagna dagen efter i dagsljus i fönstret.

Inte så tokigt va? Jag är faktiskt bara mer och mer nöjd med både färgerna och formen, för att inte tala om skarvarna! Man retar sig inte så farligt på dem utan de flesta ser helt okej ut! JAg skarvade nere vid nagelroten istället för på tippen den här gången, och det verkar funka med det här mönstret.

Butter London Thames

Publicerad 2009-01-02 19:32:23 i Naglar i blågrönt&turkos,


Min julklapp från Emma var det här underbara nagellacket! Thames, en djup, skimrande blågrön nyans. Duokromatiska skiftningar där nageln kan visa en gradering från blågrönt till smaragdgrönt är inte ovanligt. Dessvärre verkar min kamera bara plocka upp det blå i lacket på bilderna. Sanningen är att det faktiskt ger ett mer grönt intryck väl på nageln. Mina föräldrar kallar båda färgen grön, utan tvekan, och min mamma tycker dessutom att det är den vackraste gröna hon sett. Faktum är att hon till och med ville ha en manikyr med detta lack och det är hennes färgpremiär. Annars använder hon mest ofärgade lack eller franska manikyrbaser.


Lacket kräver tre lager för att få flaskans djup och färg. Det ser väldigt ojämnt och blaskigt ut efter första lagret men jämnar ut sig bra på andra och tredje. Penseln går att arbeta med men är inte den allra bästa jag provat.  Bättre än OPI-moppen, sämre än Misas precisionsverktyg. Om OPI har en pensel som en slö brödkniv, Misa och Color Club har skalpeller av kirurgstål så är detta en bra förskärare. Kanske inte den man skaffar som kock, men helt fungerande för att hacka en lök. Ni fattar hur jag menar?


Alla bilder här ovan är tagna i dagsljus  i fönstret. Den nedan är tagen under lysrör. Som ni ser är skimret helt underbart! Färgen är oemotståndlig! Det är ett underbart lack som jag är oerhört glad att äga och definitivt rekommenderar andra! Tack Emma!!

Nyårsafton med Teal och lösögonfransar- FOTD av Emma

Publicerad 2009-01-01 19:18:33 i Emmas FOTD 2009,

Först och främst så vill jag önska er alla ett riktigt Gott Nytt år! Jag hoppas att 2009 blir ett toppenår för oss alla och att alla våra beautydrömmar ska gå i uppfyllelse! Sen vill jag såklart inleda 2009 med att visa er min sminkning ifrån nyårsaftonen! Ni får även se en bild av min nyårsklänning, då jag vet att Sminkan är nyfiken på den och jag har lovat att lägga ut en bild på den i samband med sminket.  Ni får ursäkta att fotografen är lite skakis, bilden är tagen efter tolvslaget...Hyn

Foundation: Elemental Beauty Nude
Concealer under ögonen: MAC Studio Finish Concealer NW 20

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Fair Concealer
Puder: Everyday Minerals Finishing Dust + the Balm Sexy Mama

Rouge: Glo Minerals Blush Sunset och MUS Carmel
Ögon

Ögonbryn: Clarins ögonbrynspenna Lightest Brown
Ögonskuggsbas: MAC Fluidline Shade
Ögonskuggor: MAC Pigment Teal

Highlighter: MUS Cybershadow Warlock

Eyeliner: Clinique Brush On Cream Eyeliner
Mascara: Mirenesse secret Wapon Mascara

Kajal: Mac Factor Khol Pencil Black+ MAC Feline

Läppar

Läppstift: TINte Peppermint

Läppenna: MUS Golden PurpleMin sminkning är inte så avancerad egentligen. I grund och botten är det vad jag brukar kalla för en LGB-sotning. LipGloss Bitch gjorde en liknande tutorial i lila för något år sedan. Jag har istället använt mig av den gröna fluidlinen Shade från MAC som bas och därefter har jag använt Teal ett pigment från MAC hela vägen ovanpå eyelinern. Även under ögat har jag målat med Teal, här dock med Feline, en kajalpenna från MAC som bas. Därefter har jag fyllt på med lösögonfransar med strass på från Ardell, målat över limmet med svart eyeliner och målat svart mascara på fransarna, samt svart kajal från Max Factor på vattenlinjen. Läpparna målade jag med Peppermint från TINte och läppennan Golden Purple från MUS.  Därefter övergick jag till att våga håret. Hoppas att ni alla hade en trevlig kväll och ännu en gång, Gott Nytt år! Imorgon åker jag till Malmö för att fira trettonhelgen hos min mormor och kommer tillbringa några dagar utan internat. Men när jag kommer hem lovar jag att svara på alla era kommentarer, så skriv gärna något, det är alltid kul att läsa och jag blir verkligen glad för alla era fina kommentarer!

Crystal Reddy

Publicerad 2009-01-01 12:41:22 i Naglar i blått,

Varför inte fira in nyår med lite glittrande naglar också, när vi nu ändå är i farten.

På en manikyr med CC Naughtycal Navy blev det en matta av glitter från Crystal International. Färgen heter Reddy och är turkosblå.

Den är något mindre täckande än syskonlacken i lila och grönt som jag också testat från Crystal. Här ser ni ett lager av glitterlacket och då lyser den mörkblå bottenfärgen igenom rätt mycket.

Blingigare blå än så här kan man knappt åstadkomma! Det är en fantastiskt pigg och glad kombination som vekligen fångar ljuset. Mer glitter åt folket!

Visst livar det upp en smula? Men man tröttnar fort...

Om


sminkan_@hotmail.com

emmap85@live.se

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela