Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Misa Under My Sunbrella

Publicerad 2012-08-31 16:30:00 i Naglar i gult,

Här är bilderna på U. Under My Sunbrella från Misas sommarkollektion 2011. Det enda av dem jag köpte. Det var Sofias bilder som fick mig på fall, jag beställde det och sen blev det stående tills nu. Jag kunde låtit det stå kvar för jag dummade mig och gjorde en layering av det över Orly Glow i nudebeige. Jag visste att det skulle vara skirt och ville inte jobba så hårt för lacken var svårtorkade också om jag minns rätt. Nu blev det lättmålat och täckande och snabbtorkat men fult. Det är ett rätt dåligt alternativ så jag vet inte hur jag ska göra i fortsättningen.
Den gula färgen är stark och stöter i orange. Brandgult. Glassflecksen i jellyformulan skulle kunna vara fina om man inte dödat dem med det platta nudelacket i botten. Japp, jag misslyckades verkligen. Sorgligt att man tänker så mycket och så fel. 
Jag låter väl lacket stå kvar i sin låda och en dag när jag har tålamod som en ängel ska jag prova det på egen hand. Jag tror jag skulle gilla det mer om den fick mer djup. Vad tror ni?

Brucci Typhoon Lagoon

Publicerad 2012-08-31 05:27:00 i Naglar - duokromatiska,

Vi närmar oss i rasande fart slutet på alfabetet. Idag är det T. Sen är det sex bokstäver kvar. Det blir inte holo, som ni ser. Istället blir det ett lack jag fått av en av mina käraste blogg-vänner, Sofia. Hon vet att jag älskar duokroma lack så jag fick en gång ett paket med det här (plus lite annat underbart som flakelacket Relampago och hololacket Superior). Jag har använt det förr men jag kan inte fota det. Inte nu heller. Jag får inte fram färgerna. Det är inte roligt alls att visa dessa bilder för lacket är vackert som en dröm och det syns inte här.
En sådan poetiskt blå färg som jag älskar. Sommarkvällens blå timme och violer om våren. Sval och lite mystisk. Jag älskar färgen! De lila tonerna förstärker bara tankarna på violerna i gräset eller blåklockor genomlysta av solen. Duokromt alltså i blått och lila om ni inte förstod det i allt mitt svammel. 
Tre lager. Inga problem att måla med eller seg torktid eller så. Ypperligt. Det lack jag kan komma på som ligger närmast i min samling är Models Own Aqua Violet. Det här har lite större bredd i skiftningarna och lyckas sprida sig från blekt rosa via lila till aquablått och indigo. Se på Sofias bilder av lacket så får ni se fler dimensioner av det. Hon får fram till och med en gnutta grönt i det men det såg inte jag. 

Nya lack i Sminkans samling

Publicerad 2012-08-30 17:07:00 i Nytt till lacklådan!,

Jag har förstått på andas bloggar att vi alla är lite nyfikna på vad våra lackgalna medsystrar får hem i posten eller från affären. Jag är ju lite sporadisk med mina inlägg i den här kategorin men jag ska bättra mig tänker jag. Det här är dagens skörd. De tre makalösa hololacken från FNUG! Oerhört häftiga! Jag har dock lite holo-baksmälla efter sommaren och sol verkar vara en bristvara på helgerna och definitivt på kvällarna när jag kommer hem från jobbet. Vi får se när jag hinner visa dem alltså. Egentligen är det ingen panik heller för ingen gör det bättre än Karianne. Här är hennes swatcher av lacken. Alltså, de ser så enastående ut att jag får andnöd av att se på hennes bilder. Gah! Så många hololack har kommit senaste tiden att jag blir alldeles virrig, darrig, stirrig...
Förutom FNUG-lacken kom också ett pkaet från TD med de tre Bohemian Lustre Chrome-lack jag gav efter för. Swanky Silk var jag ju sugen på och Deviantly Daring säger både Anne och Sofia att jag måste ha och då är det nog så. Anne hade Unpredictable på sig när jag såg henne senast och först var den kanske inte så spännande men den växte ju mer jag såg av den och nu har jag en egen flaska. Sorry för skumt fokus i bilden...
I samma paket som Bohemian-lacken låg Blonde Bombshell och Some Like it Haute från Eye candy. Ja, jag är sent på bollen, jag vet det, men bättre sent än aldrig. Så snappade jag åt mig Orlys Glam Fx R.I.P också. Jag vet inte hur jag hade fått för mig att glittret skulle vara rött och inte kopparbrunt, men tji fick jag. Den kanske blir fin ändå men lite onödigt lik ChG Fortuneteller. Jag skulle ha tagit Monster Mash istället...

Zoya Suri

Publicerad 2012-08-30 15:11:00 i Naglar i lila,

S är nästa bokstav i alfabetet och vi väljer Suri. Jag följer presenttemat för precis som med Ray-diant så är Suri ett bonuslack nerstoppat i en beställning. Den här dök upp i en beställning av några av Zoyas höstlack, jag köper från eBay och min säljare är Le Polish Boutique. Hon har haft mig som kund i många år och ibland överraskar hon mig med ett extra lack som present. Jag skulle inte köpt Suri själv eftersom lila inte är min favoritfärg och få lila får mig så där riktigt lycklig så det var jätteroligt att få den som gåva. Den är riktigt trevlig dessutom. 
Jag tror det var två lättlackade lager och här ser ni den utan överlack. Jag bara swatchade den för jag trodde inte jag skulle bli så där alldeles till mig av den. Det blev jag inte heller men jag tycker den är fin. Jag vet inte om den är så fin att jag kommer välja den en av de dagar då jag längtar efter lila men jag utesluter det inte. Den får stå och mogna lite i min Zoyalåda och så får vi se om jag sträcker mig efter den någon gång. Egenskaperna är jättebra så av den anledningen om inte annat. 
Vad tycker ni? Är det en färg ni skulle vilja bära? Är ni förtjusta i lila? Jag har massor av lila lack men jag har rätt sällan lila tycker jag själv. Jo, rödlila, aubergine, purpur och så, men inte lila-lila. Lila måste vara speciellt, som holografiskt eller glitter eller något för att jag ska vilja ha den här typen av nyans. 

China Glaze Ray-diant

Publicerad 2012-08-30 06:33:00 i Naglar - glitter för layering,

Ni kanske minns att vi började ABC med Agro. Jag bar den inte ensam den dag jag hade den utan den fick ett tunt lager av glitterlacket Ray-diant över sig. Faktum är att den faktiskt, andra dagen, fick ett tunt lager till på nageltipparna så det blev en gradient men jag kunde inte fota det för jag hade för dåligt ljus. Ray-diant blir alltså mindre grön och mer silvrig om den får bli täckande men här har min tanke varit att den murriga olivgröna ska få lysa igenom.
Ray-diant är alltså ett glitterlack i en lite obestämbar färg med lite olika storlekar på glitterkornen. som simmar i en klar bas. Det är små, silvriga glitter och små guldiga glitter och lite större i orange, rött, lila, blått och grönt. Den är väldigt bra att använda i en layering eller som gradientlack då den fördelar sig jämnt och lätt att kontrollera. Jag tycker formulan var bra för att vara ett glitterlack. Inga problem med torktiden heller.
Ni får komma ihåg att färgen här är betydligt mer grön och mörk än vad lacket hade varit på egen hand. Jag ska visa Ray-diant själv också någon gång men jag tänkte att det var roligt att visa den nu när den nu passar in i temat. 
Visst är det ett tjusigt lack! Jag fick den som present i en lackbeställning. Jag hade inte för avsikt att köpa några lack från Prismatic-kollektionen för jag var så besviken på att det inte var holografiska lack. Nu skulle jag kunna tänka mig flera av dessa om alla har lika bra egenskaper. 
Jag kan ju passa på att berätta att jag just nu sitter med flera skärsår. Signe och Siv lyckades välta Signes favoritskål som hon brukar sova i. Det är en salladsskål och den har stått överst på ett vitrinskåp i vardagsrummet. Siv har inte kunnat ta sig upp där förrän på senaste tiden och nu får inte Signe vara ifred i sin skål längre. Jag har varit lite orolig att tyngdpunkten ska bli fel och att skålen ska falla men jag vet inte hur det gick till egentligen för jag sov. Jag vaknade av smällen, vacklade ut i vardagsrummet, tände lampan och såg ett hav av glas framför mig. Ingen katt är skadad men jag har som sagt skärsår på händerna och fötterna. Så kan det gå. Grannarna blev nog ledsna också när dammsugaren gick igång klockan halv två på morgonen. Så, den här synen kommer man inte se igen hemma hos mig:

Sinful Colors Queen of Beauty

Publicerad 2012-08-29 18:36:00 i Naglar - glitter för layering,

Här kommer ett till lack som är ganska tråkigt. Det ligger över bokstaven Y faktiskt så ni kan ju klura ut vad det blir. Nu är det inte Y utan Q och då tittar vi på silverglittriga Queen of Beauty. Jag hade ingen aning om att den den var så pass täckande, därav mina layeringförsök. Tanken var en gradient men lacket var tjockt och tätt packat med glitter så det funkade inte så bra.

Jag gillade inte formulan. Den är tjock och klumpig och har inget flöde utan måste bredas ut över nageln genom att man petar runt det med penseln. För layering hade det behövt vara glesare kan jag tycka. Förmodligen blir det rätt häftigt på egen hand men jag tänker inte prova det. Inte just nu alla fall. 
Finns inte så mycket mer att säga. Det är inget lack jag känner något för när jag ser det på naglarna. Det är liksom bara ett silverglitter och jag tror det finns andra lika fina och säkert även sådana med bättre egenskaper. 
 
 
 

Gina Tricot Python Green

Publicerad 2012-08-29 05:52:00 i Naglar i gult,

Pythons Green är gul. Jag tycker alla fall att den är det. Gul med en grön anstrykning. En mycket bättre bild på den kan ni se på My Nail Polish Onlines blogg. Jag lade två tunna lager av den över ett nudelack så jag fick den inte mer intensiv i färgen än så här. Blekt snorfärgad. Japp. Snor med penseldrag. Men den är inte så tokig ändå. Jag kan nog tänka mig att bära den igen.
Formulan är crap. Jag skulle inte ge mig på att få den opak på egen hand och även så här är den inte rolig att måla med. LAcket är lite halkigt och vill inte torka så bra. Som snor. Japp, den har många likheter med snuva. Helt ärligt, hade jag vetat innan hur den skulle vara att måla med så nej, jag hade inte köpt den. Nu har jag den och jag hatar den inte. Den är okej men den är inte mer än så. 
Alltså, den här alfabetsresan... Alla lack som är oprovade är ju lacken jag inte direkt brinner för så det är väl inte det mest intressanta som ni sett. Jag blir lite deppig själv. Helt ärligt, det är väl typ två spännande lack som kommer upp och resten är rätt meh innan vi klarat av alla bokstäverna och kan börja med något annat. Jag är ju rätt bra på att använda mina lack så jag har sällan några stora mängder otestade och de som blir liggande är som sagt de som inte är så skojiga. Pamsan har nog mer spännande lack i sitt ABC. Hon verkar spara på godbitarna hon till skillnad från mig. :D

IsaDora Opposites Attract

Publicerad 2012-08-28 20:32:00 i Naglar i grönt,

Jag äger två magnetiska lack, inte mer. Jag har gillat bilder på hur de ser ut på andra, det kan vara rätt coolt, men jag har känt att det inte är för mig då mönstret ger en liten 3D-känsla. Som att naglarna skulle vara buckliga.Det här mönstret får mig att tänka på vågor som för med sig sand i små räfflor eller på sanddyner i öknen. Jag tycker effekten är häftig att iaktta men jag blir lite yr av att ha det på naglarna.
Jag har aldrig försökt använda en magnet innan så det här är mitt första försök. Jag började med långfingret och lyckades lägga magneten mot nageln när jag höll på. De andra klarade jag bättre. Mönstret kommer omedelbart och hela processen är väldigt enkel. Jag kanske gör om det och försöker bära det en stund för att känna efter lite om jag kan ha det. Nu tog jag bort det i princip direkt så det är ingen manikyr. Jag ville bara se om det funkade. 
Lacket köpte jag helt impulsivt när jag var och hälsade på Emma och vi var på hennes lokala H&M. Jag vet inte vad som for i mig, men jag ogillar det inte, jag är bara inte säker på att jag gillar det heller. Färgen är fin och ja, det är ju effektfullt. Jag målade två lager och sen magnetade jag och så blev det så här. 
 

Butter London No More Waity, Katie

Publicerad 2012-08-28 17:54:00 i Naglar i lila,

Dags för bokstaven N i alfabetet. Det här är lite roligt för det här är andra gången jag bär det här lacket, förra inlägget försvann i stora utkast-katastrofen som var i början på sommaren. Förra inlägget var dessutom mer kritiskt. Jag tycker det är så mycket finare nu än jag gjorde då. Där ser man att det finns lack som tjänar på att det är mulet och grått ute. I solen plockades det upp toner i lacket som gjorde det mycket mer osmickrande och oattraktivt än det är nu.
Det betyder itne att jag älskar det. Det är en helt okej lila nu när den inte får bruna undertoner, glittren är helt okej de också, men formulan är tjock och kass och jag hatar att måla med det. Det jämnar inte ut sig bra på nageln heller utan känns, och värre, ser ut att vara, buckligt. jag har försökt tunna det med Seche Restore och ska tunna det ytterligare för än är det inte bra.
Jag har för mig att det här lacket släpptes av BL till bröllopet mellan den engelske prinsen (William?) och hans tjej som väl heter Katie. Jag antar att hon fått vänta länge på den dagen hon blev prinsessa? Vem vet. Jag vet inte om jag tycker namnet är fånigt eller smaklöst eller bara ointressant. Det ska nog vara sött. Det jag är mest nyfiken på är om Katie hade det här nagellacket när hon gifte sig. Det hade ju varit kul. Har svårt att tro det dock. Grålila naglar på en kunglig brud verkar lite väl edgy för Stor Britannien. Eller de är kanske mindre konservativa än jag tror. Jag har absolut ingen koll på kungligheter i något land förutom vårt eget. 
 
 
 

Zoya Manhattan Mixer

Publicerad 2012-08-28 05:48:00 i Naglar i gult,

Här kommer ett av de där lacken jag köpt för länge, länge sedan med någon lysande idé om hur det ska användas och som jag sedan glömt bort. Varje gång jag sveper med blicken över raden av oprovade lack i mitt spread sheet så tänker jag att jag måste plocka fram det här och prova det och så funderar jag över vad det var för briljant idé jag hade... Nå, nu är det alla fall provat. 
Två lager över ett lager av Nubar yellow Primrose. Jag ville hålla mig nära i färg så man ser hur lackets färg faktiskt är. Manhattan Mixer är ett glassflecklack med iridiscerande(?) flecks i en skir smutsgul bas. Det är faktiskt otroligt fint. Jag gillar det så här när färgen faktiskt syns. Flecksen är väldigt fina dessutom och växlar färg med ljuset mellan guld, rosa och ljusgrönt.Jag tror det är tänkt att läggas över något annat än blekaste gult men jag gillade den här kombinationen oväntat mycket faktiskt. 
Som ni redan listat ut är det här mitt bidrag på bokstaven M i alfabetet. Jag har ju ABC-tema med inspiration av Nailin' It som gjorde samma sak för ett tag sedan. Nu har även Pamsan hängt på och stavar sig igenom sina oprovade lack. Det är verkligen ett roligt sätt att välja lack så häng på allihop! Låt oss stava oss igenom hösten!
Här kommer lite oprovocerat bildspam bara för jag kan och vill! ;D
 
 

Grålila med matta skuggor

Publicerad 2012-08-27 13:52:00 i Emmas FOTD 2012,

Lördagens smink kommer här. Jag måste skärpa mig och visa smnink när det faktiskt är nytt, känns inte askul att alltid säga att jag har glömt vad jag använde för produkter. Skärpning alltså, här vet jag i alla fall vad jag har haft för produkter. Precis som jag har börjar gilla krämlack mer på sistone så tycker jag att det är roligare med matta skuggor än vad jag tyckt tidigare så jag bestämde mig för att göra en matt sminkning med grå och lila skuggor. Sen var ju de grå rätt mesiga men de lila är ju pigmenterade i alla fall. Eftersom jag mest använt skimriga skuggor sen hur länge sen som helst så har jag inte supermycket matta skuggor och jag vet inte riktigt vilka som är bra, tips på schysta matta skuggor mottages tacksamt alltså:)
 

Hyn

Foundation: Everyday Minerals It Foundation Light Neutral

Concealer: MAC Studio Sculpt Concealer NW 20

Puder: Laura Mercier Translucent Powder

Bronzer: Bare Minerals Warm

Rouge: Fyrinnae Enrapture
Ögon
Ögonbryn: Laura Mercier Brow Definer Soft
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance
Ögonskuggor: Isadora Smokey Eyes de två ljusaste grå, Coastal Scents CM #007 Deep Grape 

Highlighter: Highlighterskuggan i Isadora Smokey Eyes

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Eyeliner: Lars Wallin Sharon

Mascara: Double Extension Beauty Tubes

Lösögonfransar: Ardell Wispies

Läppar

Läppstift: MAC High Tea

  

Den allra ljusaste av de grå skuggorna från Isadoras Smokey kvintett ligger i den inre ögonvrån, på mitten har jag den något mörkare skuggan och längs ut är lila Deep Grape. Highlightern kommer också från Isadorapaletten. Istället för en flytande eyeliner använde jag skuggan Sharon från Lars Wallin, den är galet pigmenterade och djup i färgen så den passar alldeles utmärkt som eyeliner. Sen hade jag mascara, kajalpenna och lösögonfransar och bronzer, rouge och läppstift. Tycker att det blev fint och det matchade ju bra med mina nya örhängen från Dyrberg/Kern som jag verkligen älskar, de är så gnistriga och fina och det är så underbar färg.

 

L'Oreal Luxembourg Garden

Publicerad 2012-08-27 06:09:00 i Naglar i svart, grått, silver,

Måndag och dags för en ny vecka på jobbet. Den första "riktiga" veckan med fullt schema. Ska bli roligt att komma igång ordentligt. Yay! Rutiner är härligt och jobbet är ju kul, alla fall de flesta dagarna. Det blir så klart ett nytt lack på min alfabetsresa också. Vi har kommit till L. ja, det går raskt framåt. Luxembourg garden från L'oreal är lacket som får representera dagens bokstav.
Jag älskar färgen. En svärtad kolgrå botten med blått skimmer. Som en regntung himmel. Underbart! Det täcker med två-tre lager och penseln är lika hemsk som i de andra L'Oreal lacken. Samma breda pilformade elände. Svårt att få snygga linjer men det gick hyfsat och jag kunde korrigera det värsta med en orangepinne. 
Jag gillar det här. Det har en sorts industristadskänsla över sig i mycket högre grad än vad namnet ger anledning att tänka. Jag skulle ha kallat det här något helt annat. Hamburg kanske. Eller München. Något tyskt alla fall. Eller vänta, jag hade kallat det Sheffield! En av Englands stålstäder! Japp, Sheffield borde det här lacket ha hetat. Jag tycker det är ett himla snyggt lack alla fall, trots att de gett det fel namn. 
 
Den här bilden hittade jag på Wikipedia när jag googlade Luxembourg garden. Ser det ut som lacket? Nej.
Wikipedia bjuder på den här bilden om man väljer att söka på Sheffield.
 File:MontageSheffield.png
 
Mer i stil med lacket, eller hur?
 
 
 
 
 
 

OPI Kangarooby

Publicerad 2012-08-26 20:09:00 i Naglar i rött,

Jag började morgonen med att säga att det skulle bli en lång, lat söndag. Det var helt sant. Långa, lata söndagar betyder många inlägg också för jag har lite lagom tråkigt. Jag borde läsa en bok eller något men istället har jag läst bloggar, målat naglarna och ja, slappat framför datorn. Det kommer alltså en bokstav till idag. K. Kangarooby är inte nytt, det har varit på bloggen förut för tusen år sedan, men jag tyckte det var dags för lite nya bilder. Fasen, vad mycket bättre jag har blivit! 
Som ni ser är det en mörkröd jelly. Samma sak som med Orly Ignite, man ser VNL och gränsen mellan vit tipp och rosa nagelbädd verkar vara en sorgkant under nageln även om jag så klart inte har skitiga naglar. Det är mindre framträdande på Kangarooby som ju är mörkare, men den finns där. Lacket är vackert körsbärsrött och högglansigt. Jag gillar det trots att jag får den lite skitiga looken för det märks inte så mycket i verkligheten som på bild. Det är en bra formula och missödena är bara den breda penselns fel. Jag lyckas bara med OPI.s pensel om formulan är perfekt (som OPI Germany lacken) annars blir det alltid lite utanför. Jag förstår inte hur de med smalare naglar än jag beter sig när de målar med OPI-lack. 
Visst är det en fantastisk glans i det! Jag tycker det är ett av mina finaste röda jellylack. Även OPI Got the Blues for Red är oerhört vacker så OPI kan verkligen det där med rött och nagellack. Det är faktiskt synd att sådana här godbitar försvinner ur medvetandet på lacksamhället för det är ju absolut tjusigt nog att platsa i någon av höstens kollektioner. Det är ju inte ens så himla längesen som OPI släppte kollektionen Australia. Kan det ha varit våren 2007? Hur som helst, de är för länge sedan bortglömda men jag gillar den här och i ännu högra grad min favorit i rosa, Koala Bear-y. Vilka röda jellylack gillar du och vilka gamla kollektioner önskar du inte vore bortglömda redan? 
 
 

Girly Bits January Morning

Publicerad 2012-08-26 13:50:00 i Naglar - glitter för layering,

Vi kör vidare på mitt ABC-tema och kommer till J. January morning från Girly Bits är ett lack jag köpte mest för den vackra berättelsen om lackets tillblivelse. Pam som gör Girly Bits förlorade sin far och om jag minns rätt så är lacket en tribut till honom inspirerad av hur trädgården såg ut på morgonen efter begravningen. En sådan där magisk januaridag med frost som gnistrar och täcker trädens grenar och får allt att se förtrollat ut. Jag vet inte, det lät liksom trösterikt och fint och jag köpte lacket. Sen visade det sig att det inte är ett lack för mig men jag tycker fortfarande att  historien är fin. Jag tänker ju på min moster som dog när jag var 17 varje gång jag lackar med något vampigt så kanske var det därför det här lacket grep tag i mig. 
January Morning är en skir historia i vitt med glitter i. Jag har provat det en gång förr, över vitt, och det var hemskt. Så hemskt att jag gjorde ett inlägg med det som jag raderade ur arkivet innan jag visade det. Det såg omodernt sockerbitsvitt ut. Jag provade alltså igen men den här gången över Nubar Marble Tower. Ett ljust grått krämlack. Det blev lite, lite bättre än det första försöket men fortfarande inte bra. Ids jag göra ett tredje försök så blir det över OPI Don't Touch my Tutu men funkar det inte då så vet jag inte vad jag ska göra. 
Girly bits säljs på Llarowe och lacken jag har är top coats eller rätt skira och gör sig bäst som layeringlack med undantag av min absoluta favorit, Stormy Skies. Det är alla fall min erfarenhet fast jag har inte jättemånga av lacken. Det är dock vackra glitter- och skimmerlack som inte är av den tröga och tungjobbade glitterbombstypen utan trevliga, lättmålade och tunna glitter som torkar utan problem. 
 
 

Nail Twist - quick and gentle nailpolish remover

Publicerad 2012-08-26 12:06:00 i Hud och hand,

Jag är ju inne i en prova remover fas och har så klart nya removers på gång här hemma för att se vad som finns på marknaden som jag vill använda eller varna för. Här kommer en att varna för. Jag tyckte den lät himla spännande när jag snurrade runt på elevens webshop och egentligen skulle ha en hårborste eller två. Det blev alltså ett köp men det ångrar jag nu. 
 
Man kan läsa detta om produkten på elevens webshop:

Glöm kladdiga bomullstussar. NailTwist är en praktisk nagellacksborttagare som trollar bort lacket på några sekunder. Det enda du behöver göra är att stoppa ner fingret i burken och snurra runt - efter några sekunder är lacket borta. Klibbar inte och lämnar en lätt jordgubbsdoft.

 

En remover som luktar jordgubbe låter väl trevligt. Dessutom är det ju roligt att prova en annan dip in burk än Depends. Allt jag kan säga nu är undvik den här. Undvik den till varje pris. Den är förskräcklig. 

Så här såg den ut efter att jag använt den en gång. Då hade jag Zoya Song i blått på naglarna och det var lika mycket blått på mina fingrar som det är i burken. Jag fick använda en annan remover för att göra rent huden och då är ju själva poängen med burken rätt bortkastad. Visst, det luktar jordgubbe och visst, den känns inte uttorkande, men i övrigt har den inte en enda kvalitet. Den tar lång tid på sig att lösa upp lacket och lacket fastnar sedan på svampens insida och försvinner inte därifrån. Det blir en oljig smet av allt och lacket klibbar fast på huden för glatta livet. Nästa gång jag skulle använda den provade jag bara på en nagel. Ni ser den nedan.
Ja, det blå lacket från gången innan bet sig omedelbart fast på huden då det sitter kvar i svampen. Jag är inte så förtjust i smurffingrar så jag lade ner projektet och kastade burken. Det här är inte okej och removern blir väldigt dyr om man inte kan återanvända burken. Fasen, jag kunde ju inte använda den ens en enda gång. Klumpar av halvupplöst nagellack fastnar på insidan av naglarna. Den oljiga blå smeten från gången innan suger fast i huden och är svårt att få bort då den är just oljig. Oljigheten kommer från glycerinet som de blandat med aceton, destillerat vatten och armoämnen för att skapa denna förfärliga lilla produkt. 49 kronor i sjön. 
 
 
 

Orly It's Up to Blue

Publicerad 2012-08-26 08:12:25 i Naglar i blått,

God morgon! En lång, lat söndag sträcker ut sig framför mig och jag tänker börja med att presentera lacket på bokstaven I i min alfabetsresa. Det är det lack som jag målade över med Hillary's Dream, som jag visade igår. Jag gillade nämligen inte det här lacket på mig. Det var inte alls vad jag hoppats på och jag var väldigt besviken när jag precis målat med det. Det slutade alltså med att det täcktes över i princip direkt. Lacket heter It's Up to Blue och är ett Orly. 
Jag fick det här lacket i present av min kompis och kollega som också gillar naglar och nagellack. Hon har konstnaglar så nu är det nästan bara fransk manikyr på henne men då, för fyra år sedan, hade hon långa, vackra, äkta naglar som hon målade mest i bärfärger. Jag var alltså förvånad den dag hon bar ett lack som såg närmast grönt ut på hennes naglar. Hon hade köpt det för det matchade hennes tröja som definitivt var grön. Lacket hette It's Up to Blue och vi skojade om att de hade varit färgblinda på fabriken för det var ju inte blått, det var grönt. Ungefär samma grön som China Glaze Outta Bounds som jag ofta bar på den tiden. Hur som helst, eftersom hon är en raring köpte hon en flaska till mig med, Jag fick den, jag tog hem den, jag tittade på den och den såg blå ut. Jag provade den inte utan ställde den i min Alex och där stod den tills nu. Jag hade en fåfäng förhoppning om att färgen skulle bli mer grön på nageln men nej. Det ser inte ut som samma lack som min kollegas. Det här är inte bara blått, vilket man ju kunde gissa av namnet, det är även skirt och så blir det penseldragsmärken i det. Jag misstänker starkt att en av oss har en felmärkt flaska och jag tror inte det är jag...

Smitten Polish Hillary's Dream

Publicerad 2012-08-25 14:00:00 i Naglar i svart, grått, silver,

Alfabetstemat som jag startade med inspiration från Nailin' It har spridit sig till Pamsan, missa inte att följa hennes resa också. Kanske är ni fler som hakar på? Det är ju ett roligt tema, tycker jag. Jag har kommit till bokstaven H. Hillary's Dream blir det då och jag kan berätta lite kort om lackets tillblivelse. Jag hänger på ett antal forum och ett av dem har massor av indie-tillverkare, bland annat Noelie som gör Smitten Polish, som medlemmar. En tjej, Hillary, skrev en önskan om att någon skulle göra ett lack med svart bas och multifärgat glitter som verkligen glittrar. Noelie satte genast igång och det här var resultatet hon fick fram. Vill du ha en egen Hillary's Dream? Här är Noelies Etsy och hon finns även på Llarowe inom kort!
Som ni ser har jag lagt det över ett turkost lack. Jag gillade inte det turkosa och orkade inte börja från noll. Det är två lager av Hillary's Dream över den gamla manikyren och lacket fungerar bra att måla med. Som vanligt är basen ganska tjock, det är ju så med de flesta indie-lack och har att göra med hur mycket man späder ut suspension basen. Jag tycker det här var okej för mig att måla med utan att jag tunnade det ytterligare och dert bredde ut sig bra på nageln och glittren distribuerades jämnt och fint. 
Ja, ni ser att det är en svart bas. I den är det glitter i rött, grönt, blått och lila. Det påminner mig om Butter Londons Black Knight men bättre. BL BK har mindre storlek på glittren och mindre klarhet i dem. Det har heller inte lika många fantastiska färger som Hillary's dream har. Hillary's Dream vinner alltså matchen, lätt! Det är ett jättevackert lack och jag som älskar alla lack som innehåller röda glitter är så klart extatisk. Och kopparfärgade glitter finns där också! Så mycket fint! 

Orly Glow

Publicerad 2012-08-25 08:08:00 i Naglar i vitt, nude, beige,

Vad säger ni om att fortsätta ABC-temat med ännu ett av lacken från Orlys höstkollektion? Glow heter det och det är alltså dags för bokstaven G. Jag är verkligen förtjust i det här lacket. Det är ett fantastiskt nudelack. neutralt i tonen, perfekt för mannequinn hands, alla fall för mig. Dessutom är det lättmålat trots den långa, böjliga penseln óch det täcker väl på två lager. 
Vill ni ha ett bra underklädeslack är det här perfekt, jag har använt det som det och då räcker det med ett lager. Ska man ha det som "riktigt" lack behövs två för att få det jämnt. Eller tre om man är snål som jag oftast är. Det här är dock två lager och då är det ett mer flödigt ovanpå det första, tunnare. 
Färgen är hudbeige med en kall underton. Lite åt det grå hållet, precis som jag. Jag är verkligen förtjust i tonen på det och när det dessutom är så bra formula och torkar så snabbt så blir jag lycklig. Alltså, det har kommit så många bra nudelack nu på sista tiden. De båda i OPI Germany och det här är ju tre riktiga höjdare. Jag har insett att jag verkligen gillar nudelack dessutom. Det är skönt som neutral landningsplats mellan färggladare manikyrer och enkelt att lacka över med något när man tröttnat på att vara färglös. 

Depend 2026, Sand Grey

Publicerad 2012-08-24 19:13:52 i Emmas NOTD i glitter och holo,

 
Ganska dåliga inomhusbilder på fina Sand Grey från Depend. Jag bar det i förra veckan och gillade det verkligen, grymt nudeholo som dessutom sitter tillräckligt bra för att kunna med en hel jobbvecka, i alla fall på mina naglar. Jag skulle egentligen ha visat det förra fredagen men var så trött efter min första jobbvecka att jag somnade ifrån allt. Formulan var i och för sig inte jättekul, det var rätt tjockt och pölade sig men samtidigt lite skirt, jag bar tre lager och ni ser att jag har ju bara stumpar just nu. Jag trivs dock rätt bra med helt nerklippta naglar så det var inget klagomål, bara ett konstaterande. Och lacket är kalasfint, det jag gillar bäst av de Dependlacken jag har testat och den enda jag övervägt att skaffa en dupe av.
 

Layla Flash Black, en andra gång

Publicerad 2012-08-24 06:02:00 i Naglar - holografiska lack,

Det är alfabetsresa och det är holofredag. Bokstaven F. Jag kunde ha hoppat holot och visat FeiFei eller Flicker eller något annat lack men nej, jag hade ett inlägg i arkivet som förenar både bokstaven och holot! Ja, okej, meningen var att i huvudsak visa lack som ligger oprovade förutom på de bokstäver som det saknades oprovade lack och så är ju inte fallet här. Jag gör alla fall ett undantag för det finns ju ingen Flash Black film på bloggen sedan tidigare. 
Det här är alltså bilder från i somras. Lacket är Layla Flash Black och det är ett grått hololack, linjärt, och det täcker bra med två lager. Applikationen är inte speciellt krånglig om man tunnar den lite och sedan skakar ut eventuella klumpar av oupplöst pigment. Sådana klumpar fanns i mitt lack men nu är det hur smidigt som helst. 
Det är ett fantastiskt fint holografiskt lack även om det finns de som är svartare. Mer holografiska svarta finns dock inte. Jag säger inte så mycket mer eftersom jag redan presenterat lacket en gång på bloggen. Ni har dessutom sett det överallt gång på gång så det är liksom inte några nyheter...
 
 
 
 
 
 

Sminkans Empty Night

Publicerad 2012-08-23 17:55:00 i Naglar i svart, grått, silver,

Jag insåg imorse att jag, förutom ett frankenlack, bara visat China Glaze i min alfabetsresa. Det var inte meningen. Nu blir det alla fall ännu ett frankenlack även om det, som sagt, känns lite som fusk. Den här kallar jag Empty Night och den var del av en liten kollektion med tema taget från Jim Butchers bokserie om Harry Dresden. Det är en urban fantasy/noir serie med en trollkarl/detektiv som löser övernaturliga brott i Chicago. Han har en halvbror, Thomas, som är halvvampyr och en av Thomas favoritsvordomar är Empty Night. Därav namnet på lacket. Det finns några till i denna minikollektion som ska tweakas lite men en dag kanske ni får se dem allihop. 
Empty Night är en blåsvart halvjelly med silverglitter glest strödda som avlägsna stjärnor på en midvinterhimmel.
Mitt mål var att det skulle bli glansigt och ge en känsla av oändligt djup men det blev inte så magiskt som jag hade hoppats. Jag är dock inte missnöjd med det utan ser det som "färdigt". Det funkar för kollektionen och jag trivs verkligen bra i det. Det ser ut som att mina naglar är lite längre och smalare i det dessutom, vilket alltid är ett plus. Är ni trötta på frankenlack nu? Ja, okej, jag lovar att inte visa fler under resten av alfabetsresan. Imorgon är det holofredag och bokstaven är F. Ni kan få gissa vad det blir för lack då. ;D
 
 

Semesterskittle

Publicerad 2012-08-23 12:56:00 i Emmas NOTD övrigt,

Ett snabbt litet inlägg, det börjar bli läggdags för mig nämligen. Ja jag schemalade inlägget, det är en rätt pratisk funktion. Den här manikyren hade jag på semestern. Jag skulle ha haft en funky french med Hot Hibiscus som bas men så bröt jag en nagel och då gick ju det åt skogen och då valde jag en skittle istället, ville passa på att bära nåt skoj på naglarna när jag var långledig och såna här manikyrer har jag inte på jobbet.
Lacken är nästan uteslutande Isadoralack, från tummen till långfingret är det Hot Pink, Marzipan och South Beach alla tre från Isadora. Peporomia Pixie som kommer från Priti NYC och alltså bryter Isadoratrenden ligger på ringfingret och så slutligen Hot Hibiscus på lillfingret som också är från Isadora. Tror att jag har målat två lager på alla naglarna men nån kan ha varit tre lager i ärlighetens namn, antagligen Peporomia Pixie. Duktiga snälla lack alla fem i alla fall, jag hade manikyren i en 4-5 dagar och den satt bra och var fin och inbringade en del komlimanger och sånt är ju alltid roligt.

China Glaze Desert Sun

Publicerad 2012-08-23 06:03:00 i Naglar i brunt,greige,beige,

Jag vet inte om det är orange eller brunt eller en kombination däremellan. Lite åt det orangefärgade hållet tycker jag nog ändå att det är. Eller? Lite brunt också. Åh, så svårt att bestämma... Lacket är alla fall från China Glaze höstkollektion On Safari och det heter Desert Sun. Det är ett lack som faktiskt är snyggare än jag vågade tro. Det är även lättlackat och täcker bra med två lager varav ett flödigt. Det torkar snabbt och har fin glans även utan överlack.
Av de lack jag köpt från On Safari är det detta och Kalahari Kiss jag gillat bäst. Det här är ju en klockren höstfärg. Murrig och varm och dämpad och så tänker jag på rostad pumpa när jag ser det. Jag vill ha det på mina naglar en oktoberdag med dimma över sjön och en långpromenad genom frasande lövhögar. En regnig dag. En dag med hemstickade grå yllekoftor. En dag då man kommer hem och är lite frusen och så kryper man upp i  soffan med en rykande kopp te och så har man sina raggsockor och sin favoritpyjamas på. Precis sådant är det här lacket. Mysigt, gosigt, varmt och tröstande. Dessutom börjar det på D så vi har nu tagit oss fyra bokstäver på alfabetsvägen. 

Sminkans Cernunnos

Publicerad 2012-08-22 17:42:00 i Nagellack jag frankat, Naglar - holografiska lack,

Det är nästan som fusk men Sofia kan intyga att jag döpt det här lacket till Cernunnos innan jag startade alfabetstemat. Det är ett frankenlack och den ska ju hänga ihop med mina andra frankenlack namnmässigt och Cernunnos kändes lämpligt. Jag har skrivit om Cernunnos på bloggen förut, inte lacket alltså utan guden, då i ett boktema. De som är jättenyfikna kan alltid titta på det inlägget och lära sig mer om honom. Han är alla fall kopplad till både Herne och "the green man" och därför passade hans namn att bäras av det här lacket. Mörkt, nästan svart, med scattered holo modell A England. Jag gjorde det åt Sofia som inte är jättegalen i massor av regnbågar men jag tänkte att en liten diskret holoeffekt i den här mörka färgen kan vara spännande. 
Jag är rätt nöjd med det här lacket, det blev som jag tänkt mig. Det är dock inte en superformula på det utan det är rinnigt och eländigt. Min sämsta formula hittills. Hade jag varit ett lackmärke hade det inte tagit sig igenom min quality contol utan kasserats men nu finsn det bara två flaskor i hela världen så det gör inget om den är så här usel. :D
Och som grädde på moset så kommer en kattbild. Siri och Siv. Ja, de gosar inte som Signe och Siv men de gillar varandra ändå. 

China Glaze Summer Neons

Publicerad 2012-08-22 17:21:00 i Nagellack - kollektioner,

Ett litet avbrott i alfabetet som dock kommer återupptas snart. Ni ska bara få en snabb sammanfattning av Summer Neons från China Glaze. Alla fall av de sju jag har. Jag tror jag kommer överraska er lite med min rankning av lacken, för den här gången kommer de i ordning från det jag gillade bäst till det jag gillade minst. 
Klicka på bilden så kommer ni till inlägget. Berätta gärna hur ni skulle rankat dem och om jag behöver köpa fler ur kollektionen. :D

China Glaze Beach Cruise-r

Publicerad 2012-08-22 05:35:00 i Naglar i rosa,

Igår beslöt jag mig ju för att ta mig igenom alfabetet med oprovade lack, alla fall merparten oprovade lack, i Nailin' It-anda. Jag tyckte det var en så rolig idé! Nåväl, jag har nu gett mig ut på min egen alfabets-odyssé och hoppas ta mig i hamn på Z men vem vet hur det går. Jag tar mig alla fall tll B som i Beach Cruise-r.
Beach Cruise-r är ett av lacken i China Glaze sommarkollektion Summer Neons. Det är en sorts mellannyans mellan lila och rosa men jag tänker kalla den rosa när jag stoppar in den i en kategori. Den var lättlackad och trevlig precis som mer lila men ganska lika Under the Boardwalk. Tre lager på mina bilder och det torkade fort med ett lager Seche Vite.
Jag tycker verkligen det är en snygg färg även om jag inte skulle kalla den neon. Det är inte så många av Summer Neons som faktiskt är neon "på riktigt" även om färgerna är lysande och starka. Det här är en färg som kunde ha ingått i vilken sommarkollektion som helst men det betyder inte att jag är besviken, tvärtom, jag gillar det verkligen och det är bärbart och funkar även om man inte vill ha naglar som skriker "här är vi!" hela tiden men ändå tycker det är roligt med färg.
Det är ett fint, rosa skimmer som inte är så framträdande på naglarna i lacket och som sagt, ett av kollektionens bästa lack att måla med. Det är också det sista lacket jag har att visa av dem jag köpte från kollektionen. Jag har inte alla så det blir ingen kollektionssammanfattning men jag funderar på att göra en rankning/sammanfattning av dem jag har. Vi får se. 
 
 
 

China Glaze Agro

Publicerad 2012-08-21 17:48:54 i Naglar i grönt,

Kommer ni ihåg när Solveig på Nailin' it hade alfabetstema med oprovade lack. Jag får i princip ihop ett alfabet jag med just nu. Okej, inte helt, men nära, så jag tänker sno hennes idé. Vi får se om jag verkligen klarar att ta mig igenom alfabetets alla bokstäver men friskt vågat, hälften vunnet! Jag börjar med bokstaven A, så klart, och så kör vi på till Z om jag orkar genomföra det. 
Agro var det enda lacket jag köpte från China Glaze kollektion inspirerad av Hungerspelen. Jag var så himla exalterad först, jag älskade böckerna och ni minns kanske att jag och Emma gjorde roliga (tycker jag) boktema-tolkningar på alla fall två av böckerna i trilogin. Hur som helst, när China Glaze släppte de första promo-bilderna så hade alla lacken andra namn och var mer tydligt kopplade till karaktärer och händelser i böckerna. Jag var mer sugen då och sen när lacken döptes om så blev det liksom platt fall. Bara ett av dem köptes alltså och jag sörjer inte det.
Agro är lättlackat och klarar sig med två flödiga lager. Det torkar snabbt och har inga formulaproblem. Färgen är olivgrön med guldskimmer. Den är inte superunik men trevlig. Lite murrigare än Peace on Earth från samma märke men inte helt olik den. Jag gillar den här typen av gröna så jag är så klart glad att ha den men den var kanske inte helt nödvändig.
 
 

China Glaze For Audrey

Publicerad 2012-08-21 06:39:00 i Naglar i blått,

Tillbaka till det pastellblå och dessutom till en klassiker. China Glaze For Audrey var kanske först att plocka fram den Tiffanyblå nyansen på naglarna men det är inte bäst. Nubar Mod Aqua är mer i min smak när det gäller lackegenskaper. Fortfarande så är det ju roligt att ha även det här lacket i samlingen, speciellt med tanke på hur hypat det blev när det kom och hur ofta man ser det omnämnt på olika lackforum och så. Jag stod emot länge innan jag köpte det och blev faktiskt besviken när jag väl provade det. Nu har jag lärt mig att det gör sig bäst med ett annat lack under. Jag får en jämnare och enklare applicering om jag har underkläder. Lacket är alltså opakt utan underkläder men för att slippa få det strimmigt och segtorkat så kör jag alltså ovanpå ett annat lack, i det här fallet Picture Polish Tiffany, 
Det här är första gången jag faktiskt uppskattar det här lacket till fullo. När appliceringen inte kräver för stora ansträngningar och resultatet är slätt och blankt så känner jag mig nöjd och tillfreds. Det är ju en härlig färg, Nu kan jag se det utan attt behöva irritera mig på strimmor. 
Vi avslutar med en bild på Siv för om Mod Aqua fick kattbilder ska väl For Audrey också ha det. 
Och en till bild fast en söt med Signe. ♥

China Glaze Love Marilyn

Publicerad 2012-08-20 17:38:00 i Naglar i rött,

För en tid sedan skaffade jag Lorelei's Tiara efter att ha sett Sofias magiska bilder av det. När jag köpte det passade jag på att även köpa Annes favorit från kollektionen Eye Candy och det är röda Love Marilyn. Rött glitter och silverglitter i en salig blandning. Faktiskt är den mycket snyggare än jag hade trott så det var absolut inget felköp. 
Jag hade ett rött lack i botten när jag använde det här för jag var inte så sugen på att lägga fler lager, inte för att det krävs så många men glitterborttagning är ju ingen favoritsyssla. Ibland går det lättare att ta bort glitter om man har ett vanligt krämlack eller, som här, skimmer, i botten. Jag kan säga att det blev en liten kamp ändå men det var värt det för att få ha så vackra naglar. 
Den röda färgen passar min hudton och det här är ett lack som framhäver mina naglar på ett bra sätt. De ser längre och mer välformade ut än vad de faktiskt är, vilket ju alltid är roligt. Jag var tveksam till de silvriga glittren och det är anledningen till att lacket inte inköpts tidigare, men det blev snyggare på naglarna än jag förväntat mig. Det såg faktiskt riktigt bra ut. 
Ett lättlackat lager över ett rött lack, Nubars Fiery Red, och naglarna var klara. Det torkar snabbt men kräver några lager överlack för att bli slätt och extra blankt. 
Jag har ett litet klipp på lacket i rörelse, tyvärr inte i sol men det kan kanske vara till hjälp för någon ändå. 
vad tycker ni om Love Marilyn? Är det er Eye Candy favorit?
 
 
 
 

Sminkans Sofia

Publicerad 2012-08-20 06:27:00 i Naglar - duokromatiska,

Sofia fyllde ju år igår och jag hade faktiskt fått iväg en liten present till henne innan dess. Det råkade sammanfalla men hon skulle ha fått presenten oavsett om vi ska vara ärliga. Det jag hade gjort var ett gäng frankenlack och ett av dem är gjort med tanke på just Sofia. Det är det här som jag visar nu för jag gjorde en flaska till mig själv också. ;D 
Lacket är gjort med bland annat ett duokromt pigment som växlar från rosa till lila och så blått. Det är lite grövre i storlek så den blir lite glassflecklik. Sen är det även en vampig bottenfärg med lite brun underton och så ytterligare skimmer som går i kopparnyanser. Det är skitsvårt att fota lack som har färgskiftande pigment, man får inte med nyanserna, inte jag alla fall, men jag tyckte lacket var fint när jag gjort det och jag hoppas Sofia, som ju gillar vampar och duokromer, ska gilla det. 
 
 
 

Orly Ignite

Publicerad 2012-08-19 19:20:00 i Naglar i rött,

Förhoppningsvis är ni peppade på att se ännu ett lack från Orlys höstkollektion Fired Up. Jag fortsätter med ännu ett lack som inte blir vad jag hade hoppats när det väl hamnar på mina naglar. Röda jellylacket Ignite.
 Det här är fyra lager av Ignite men det hade räckt med tre. Ja, två om man hade nöjt sig med mindre djup i färgen. Den är lättmålad och har inte någon knepig pensel så det är absolut inga problem med det på så vis. Det är et klassisk, härlig röd dessutom och den har den där glossigheten som jellylack har. Vad är då problemet? Jo, den får mina naglar att se ut som om jag hade grävt i en rabatt och inte använt nagelborsten efter. Det är inte så, jag hade helt rena naglar, men det syns som ett band mellan den vita tippen och själva nagelbädden och det lyser igenom och ger den här sorgkantade känslan. 
 
Med ett nudelack i botten hade jag sluppit det här problemet men nu hade jag inte det. Förutom den detaljen var dock lacket utmärkt. Lättmålat, som sagt, och snabbtorkande. Inga problem vad gäller formulan alltså. Tyvärr är alltså inte det här heller dagens manikyr men hade jag haft kollektionens beigefärgade som botten tror jag det hade varit helt underbart.
 
 
 

H&M Nail Polish Remover vitamin E och No Aceton

Publicerad 2012-08-19 15:31:00 i Hud och hand,

I sommar har jag ju skrivit lite om en produkt alla vi nagellacksgalna gör av med litervis. Nagellacksremover. Jag har inga dyrbara vanor när det kommer till removers, förr hade jag Ciens, nu använder jag huvudsakligen Depends blå men jag hade en period däremellan då det var H&M blå remover jag älskade mest. Jag köpte en av dem när jag var och hälsade på Emma i somras och även en av den rosa removern som innehåller vitamin E. Nu har jag använt upp den blå och, klantigt nog slängt flaskan, och jag är mer än halvvägs genom den rosa. Dags att delge er några tankar alltså.
 
Den blå removern har ändrats sedan jag använde den. Jag minns att jag älskade doften av den, lite citronblomsaktig genom lösningsmedeldoften. Den doften var inte kvar och när jag kom hem till stan igen så letade jag i mina gömmor och hittade en halv flaska av min "gamla" blå och den har en helt annan doft än den jag köpte nu. Synd att de ändrat det för jag måste säga att det i min näsa luktar gott. Tänk då på att jag även gillar doften av white board pennor. ;D
 
Jag slängde alltså den blå flaskan från nu innan jag skrev det här inlägget och kan inte se vad den innehöll. Min gamla flaska innehåller ethyl acetate, alkohol denat,capric triglyceride, parfym, butyl acetate, cl 61565, butylphenyl methylpropional, citronellol, linalool, hexyl cinnamal, geraniol och d-Limonene.
 
Förutom doften så är också min gamla flaska effektivare. Jag är så puckad som kastade flaskan för något mer än parfymen måste ha ändrats. Nu känns den "vattningare" och löser inte upp lacket lika fort. Båda kräver dock att man blöter sin bomullsrondell rejält för att få någon effekt. Den är alltså odryg. Flaskan innehåller 145ml och kostar 29.50. 
 
Den rosa med Vitamin E hade jag inte provat innan. Precis som den blå kräver den att man använder rät mycket av den för att den ska lösa upp lacket och den känns också vattnig. Den är dock väldigt mild. Båda är faktiskt milda. Det svider inte att använda dem och huden blir inte vit eller speciellt uttorkad. Den rosa innehåller dock aceton vilket alltså den blå inte gör.
 
Aceton är huvudingrediensen i den rosa, och förutom det innehåller den vatten, polysorbate 20, PEG-20 glyceryl laurate, tocopherol, lineoeic acid, retinyl palmitate, benzophenone-4, cl 17200.
 
Det är ingen skillnad i effektivitet på dem så valet kan göras utifrån innehåll eller färg. Jag märker ingen skillnad vad gäller grad av uttorkning på huden. Ingen av dem svider eller så. Att de är så pass odryga är dock störande för mig. Jag tror jag kommer behålla depends blå remover även om den känns starkare och huden blir lite mer irriterad av den.

Orly Rapture

Publicerad 2012-08-19 14:25:32 i Naglar i brunt,greige,beige,

Förra veckan kom ju ett pressutskick från Orly med deras höstkollektion. Jag började med det guldiga och hade problem med det. Jag provade sedan Orly Rapture och fick ännu mer problem. Den har en ganska knepig pensel. Hur som helst, första gången blev en katastrof och jag kunde inte fota utan fick ta av allt på en gång. Idag försökte jag vara försiktig men det gick åt helvete igen och eftersom jag inte är så tålmodig så beslöt jag fota det ändå och jag lägger även ut bilderna. Jag skäms lite, men helt ärligt, jag har lackat naglarna så många gånger i mitt liv och jag borde vara åtminstone hyfsad på att hantera en pensel och lite lack men den här var problematisk och det behöver ni som eventuellt vill ha den få veta. Det här är mitt synnerligen usla resultat:
Japp, skakiga linjer och översvämning i nagelbanden igen. Lacket är rinnigt och jag har försökt stryka av penseln ordentligt. Hade penseln varit bättre hade jag nog klarat att lacka med det men jag har alltid svårt med styra Orlys penslar som för mig är för långa och böjliga för att jag ska känna att jag har kontroll. Den här penseln är dessutom defekt. Dels spretar det hår åt olika håll, dels är den lite böjd åt sidan och så är toppen frissig och påminner om en liten svamp. Det är alltså svårt att stryka av överflödet från penseln. Nej, det här fungerar inte att måla med och hade jag köpt lacket hade jag reklamerat och krävt en ny pensel. Nu fick jag det skickat som pressprov och jag behöver inte ett mörkbrunt krämlack till så jag kommer strunta i det, men som sagt, kolla penseln innan ni köper lacket. 
 
 

Zoya Katherine

Publicerad 2012-08-19 09:44:00 i Allmänt, Naglar, vampy,

Jag hakar nog på Sofias skämsvecka. De senaste inläggen jag visat har verkligen inte haft bra bilder eller bra applikation. Jag känner mig hur kass som helst. Jag hinner inte lacka om, fota om och hålla på nu när jag jobbar för timmarna med bra ljus är för få, speciellt med det molniga och mulna väder vi haft. Jag vet inte om jag hade orkat bry mig oavsett faktiskt. Det har varit en period där vart och vartannat lack har gett mig problem av olika slag och ibland lider nästa manikyr av den föregåendes bekymmer, om ni förstår hur jag menar. Det här är bilder från igår. Då jobbade jag inte så jag har ingen ursäkt för hur det ser ut men jag kan berätta om hur det blev så här. Jag tänkte använda China Glaze Prey Tell. Det är en väldigt mörk vamp. Jag har provat den flera gånger förut men aldrig fått till det då den rinner ner i nagelbanden och allt blir kladd. Jag har provat på olika sätt men hittills alltså inte fått till det. Eländet är dessutom väldigt pigmenterat och biter sig fast i huden. Den mörka kanten runt naglarna är alltså Prey Tell som jag försökt skrubba loss med remover, olja, tvål och nagelborste, mer remover, ren aceton, ja, allt jag kom på att jag kunde prova. Det sitter där ändå. Alltså tänkte jag att det nog märks mindre om jag tar en annan vamp. Jag beslöt att Zoya Katherine var vampen jag ville ha.
Jag ville ha Katherine redan första gången hon släpptes av Zoya och nu när hon lanserades i deras höstkollektion högg jag som en kobra och nu är hon min! Jag önskar jag hade gjort henne lite mer rättvisa på bilderna för det är ett underbart, glossigt jellylack i vinrött/lila. Jag har fyra lager här och då är hon täckande nog för att inte visa VNL men det är ett äkta jellylack så det är mycket transparent. Det ger också det där saftiga intrycket och känslan av djup som är speciell för jellys. Försök bortse från att min hud är infärgad av det förbannade Prey Tell och försök bortse från även andra saker, som att jag har en hinna av handkräm över lacket och att det ligger ett katthår och balanserar på mitt pekfinger. Det ser fördjävligt ut, jag vet det, och min hud runt fingrarna kommer se fördjävlig ut ett tag framöver för jag har skrubbat och gnuggat så mycket med starka medel att de är alldeles fnasiga. Jag tror jag måste deklarera Prey Tell som ett mission impossible för mig och lägga den till handlingarna. Katherine hoppas jag få bättre bilder av en annan dag.
 

Orly Flare

Publicerad 2012-08-18 21:41:49 i Naglar i guld, koppar, brons,

Som ni sett på flera bloggar under veckan så har Orlys höstkollektion landat i våra brevlådor som pressutskick. Det är en kollektion som jag tycker ser vacker ut rent färgmässigt, det är de färger jag spontant dras till i t.ex heminredning och så, även om det för att vara höstlack inte direkt överraskar eller sticker ut. Nästan alla har börjat med kollektionens stjärna, Smolder, så jag började från andra hållet. Guldlacket Flare blev först ut och jag tror det var i torsdags jag bar det. Det är fotat tidigt på morgonen så ljusförhållandena var inte direkt perfekta.
Jag provade lacka tre lager med det, det behövdes för att få det jämnt och opakt, men när jag skulle överlacka med Seche Vite skrynklade det ihop sig och jag fick börja om från början. Då valde jag, för det började bli sent, att lägga ett lager av guldlacket över ett lager Zoya Minka. Den här gången funkade det med Seche Vite och jag kunde gå och lägga mig och sedan gå till jobbet dagen därpå utan alltför gräsliga naglar. Det blev inte direkt snyggt heller, men det funkade. Lacket är rinnigt och tunt och det är svårt att styra med de långa, lite sladdriga, penslar som är Orlys. Jag blev inte så förtjust i det här lacket, tråkigt nog. 

Lite sommarljuvt i lila

Publicerad 2012-08-18 11:53:00 i Emmas FOTD 2012,

Hallå på er kära vänner. Misstänker att många av er precis som jag och Sminkan har börjat jobba denna veckan. Jag började faktiskt med det här inlägget redan i tisdags men orken var inte på topp precis så jag orkade inte slutföra utan kollade på Harry Potter istället.
 
 
Nu till sminket. Det är rätt gammalt, tror jag gjorde det runt första juli. Jag var i Stockholm en liten vända i jobbet och passade då på att ta en liten sminkshopingvända på stan med Isabell från Plutodrive. Hon hade en väldigt fin lila sminkning och jag blev inspirerad att göra en egen. Var länge sen jag hade flera olika lila nyanser så här tror jag, oftast kör jag lila tillsammans med nån annan färg. 
Eftersom jag hade sminket för ett tag sedan så minns jag såklart inte vad jag hade för grejer riktigt. De lila skuggorna har jag i alla fall koll på, den ljusaste är Crystal, ett pigment från MAC, sen är det Amy får Makeupcosmetics och längs ut så är det Psychedelic Sister från Urban Decay. Sen vet jag att jag har individuella lösögonfransar här också men resten har fallit i glömska tyvärr, ni får nöja er med att kolla på bilderna och kanske inspireras:) Locktången kan jag berätta är denna. Jag älskar såna här lösa lockar som tyvärr går ut mitt hår alldeles för fort, har ni tips för hållbarare lockar är jag tacksam för dem. Iaf, locktången var bra så länge den höll, men den gick sönder efter två användningar. Jag ska skicka den till Net On Net dock och jag hoppas innerligt på att jag bara fick ett måndagsexemplar för det jag har testat locktången verkar den superbra...
 
 
 

L'Oreal Couture Green

Publicerad 2012-08-18 09:30:00 i Naglar i grönt,

God morgon flickor! Har ni börjat jobba den här veckan ni också? Jag har haft en rätt jobbig första vecka så det var skönt när det blev fredag. Jag hade en liten vin-och snacks-kväll här med en kompis igår och nu har jag precis vaknat. Det blir alltså inte ett så himla roligt inlägg nu utan ett av de där som har hamnat i mitt (pyttelilla) arkiv för att det kändes oinspirerande att skriva och visa.
L'Oreals Couture Green handlar det om. Det är ett förskräckligt lack om man betänker formula och pensel. Jag tror man kan få det att täcka med två lager, jag minns inte ens om jag hade två eller tre lager här, men jag minns att jag tyckte det var svårt at måla med på grund av den lite siliconiga känslan. Jag hade lärt mig av mitt misstag med det gula och försökte vara flödigare med lacket på nageln men då vallade det sig och ville inte flyta ut. Samma sak som med det gula jag visat tidigare. Där kan ni även se den hemska penseln i närbild. Många gillar den så min åsikt om den ska inte döma ut den, precis som min åsikt om penslar från IsaDora, OPI, Orly och BB Couture inte måste delas av alla andra och många kan ha precis motsatt uppfattning. Penseln kan alltså vara något man gillar om man inte är som jag, men formulan är jag mer kritisk till. Jag tycker inte riktigt att  det här lacket var värt pengarna ens efter att ha köpt det på extrapris. 
 
 

OPI DS Exclusive

Publicerad 2012-08-17 05:48:00 i Naglar - holografiska lack,

En av mina stora lemmings har varit OPI DS Exclusive och i våras fick jag chansen att köpa den rätt billigt av en medforumist. Jag var så himla glad! Är fortfarande. Det är härligt att ha den ståendes med de andra klassikerna från OPI DS-serien i min låda!  Det är inte för att lacken är de mest holografiska i världen eller ens för att de alltid är så superunika, men det är de lack som fanns när jag började samla på hololack så de har en speciell plats i hjärtat, precis som OMG och Kaleidoscope, och jag var snål då för de kostade $7.45 på 8ty8 och TD då och jag tyckte inte jag hade råd att köpa alla... Ja, ni vet ju hur det gick med det och nu kostar det här över $50 på eBay, utan frakt... 
Exclusive är ett av de snyggaste färgmässigt av DS-lacken, alla fall av de som är holografiska. Nu är ju DS-lacken bara vanliga lack som kostar mer, tyvärr, men förr var det ju lack med "diamond dust" i dem. Här är det en djup bärfärg, lilaröd skulle jag kalla den om jag är mer prosaisk, och så en scattered holo på det. En snövit-färg kallar Emma och jag den för då den har en tendens att få huden att se vitare ut. Man får porslinshänder, helt enkelt.
Det är oerhört vackert tycker jag. Filmklipp så klart, så ni får beundra det ordentligt.
Och en sista bild. Jag är så nöjd att jag har det här lacket och det finns även en sensmoral. Om man vill ha något och har tid och tålamod så kan man också få det! Yay!

China Glaze I'm with the Lifeguard

Publicerad 2012-08-16 06:31:00 i Naglar i grönt,

Det finns neonlack kvar att visa och sommaren är väl inte riktigt slut än så jag kör på. Det här är I'm with the Lifeguard från China Glaze Summer Neons. Jag har sett så många vackra bilder på den och så säger Nailtastic-Anne att jag måste ha den och henne litar jag på så ja, nu har jag den. Jag är glad för det för den är härlig!
Färgen är lysande överstrykningspennegrön. Skimret gör den intressant även om det så klart finns andra neongröna med skimmer. Den är glad och uppiggande. Man ser den hela tiden och förväntar sig nästan att det ska vara självlysande, något det så klart inte är. 
Formulan är bättre än på de sämsta lacken i kollektionen men inte så bra som på de bästas, om ni förstår hur jag menar. Det är okej men inte fantastiskt att måla med. Jag har tre lager om jag minns rätt, och det var smärtfritt att få dit och det torkade normalsnabbt. 
Jag tycker det är väl värt att ha och kommer absolut använda det igen även om den totala förälskelsen ändå uteblir. Jag är nog mer förtjust i några av de andra lacken ur kollektionen faktiskt, trots att det här är grönt, en av mina favoritfärger på nagellack. 
 
 
 

BB Couture Bassins Bleu II

Publicerad 2012-08-15 07:10:33 i Naglar i blått,

Kommer ni ihåg att jag visade vackra Nubar Mod Aqua för några dagar sedan? Jag kom på när jag hade den att BB Couture Bassins Bleu II är ganska lik i färgen men med skimmer. Innan jag tog av manikyren så plockade jag alltså fram den för att känna efter hur jag tänker på färgen nu några år efter att jag provade den första gången.
Det är ett lager över den befintliga manikyren och jag kände nog att det var snyggaremed den krämiga Mod Aqua än med det här lite mörkare blå med antingen ett grovt silverskimmer eller om det är microglitter. Vilket det än är så syns det inte så mycket på nageln utan på en armslängds avstånd så ser det ut som ett krämlack. Det är ett typiskt BB Couture vad gäller formulan. Jag är inte så förtjust i penseln som är lång och svår att styra med. Jag föll inte för det här lacket den här gången. Vad tycker du?
 
 
 
 

China Glaze Liquid Leather

Publicerad 2012-08-14 18:37:10 i Naglar i svart, grått, silver,

Jag har ju inte gjort av med så många flaskor lack eftersom de inte hinner användas så många gånger per år. Jag berättade att jag är på min andra flaska av Zoya Ivanka och den har jag haft god hjälp med plus att jag hade den som pedikyrlack i en smärre evighet. Det här är också ett lack jag gjort slut på en flaska av, En och en halv faktiskt. Det är dels mitt svarta favoritlack och dels är det helt perfekt för att franka med. China Glaze Liquid Leather. En svart jelly/halv jelly som täcker med tre lager och är glossig, glossig, glossig!
Om den är en jelly eller inte är väl en aningens omtvistat men den har många jellyegenskaper. Den ser lite genomskinligt ut och ger ett ständigt vått intryck. Glansen är underbar! Den är enkel att måla med, det är en härlig formula, och den har en helt normal torktid. Det som gör att jag ändå jagar efter ett svart krämlack är att jag tycker det känns onödigt att måla tre lager om man ska ha det under ett annat lack i en layering. Ska jag bara ha svart för att svart är snyggt, vilket det är, så väljer jag självklart Liquid Leather.
Ni minns att jag pratade om att det är perfekt att franka med. Vill man ha ett bra, kolsvart, holografiskt lack är en kombination av ofärgat lack, detta och en skvätt av valfritt linjärt hololack ett perfekt recept. Det blir dessutom inte mindre täckande för att man mixar upp det med det klara lacket. Jag vet inte hur det funkar men 25% holo, 25% LL, 50% klarlack ger dig svart holografiskt lack. Jag har gjort två varianter, Bran och Air&Darkness, och båda är kolsvarta. 
Vi avslutar med något annat som är svart. Siv. Visst är hon söt när hon myser med Signe. 

China Glaze Splish Splash

Publicerad 2012-08-14 06:44:32 i Naglar i blått,

Dags för mer Summer Neons från China Glaze. Jag trodde ju inte jag skulle "behöva" ett enda av lacken men plötsligt så har halva kollektionen hamnat i min ägo och jag gillar verkligen hur lacken ser ut. Formulan är ju inte fantastisk på alla av dem, men fasen vad snygga färger!
Splish Splash är det ena blå, jag har inte skaffat det andra (än) men den här gick ju inte att avstå ifrån. Ser ni hur härlligt, lysande blå den är! En mellanblå med ljusare blått skimmer. Mycket tjusigt! Det är dessutom en av de bättre lacken rent formulamässigt. Det här är tre relativt lättlackade lager. Det var inte så tjockt och jobbigt som några av syskonlacken varit.
Bilder både i sol och skugga, dessa ovan och nedan är tagna i sol. Man ser verkligen skimret. Jag har så klart överlack för det torkar lite satinmatt då det finns neonpigment i det. Jag skulle dock inte kalla det en äkta neon. Ändå väl värt att köpa för det är läckert och lysande ändå. 

Ett av mina röda frankenlack

Publicerad 2012-08-13 18:21:00 i Nagellack jag frankat,

Är ni sugna på lite mer frankenlack? Jag visade ju ett grönt jag gjort med det grova holografiska pigmentet. Jag var ju himla nöjd med det lacket och ville göra fler färger. Jag har gjort det här på samma sätt, det är en röd jelly med pigmentet i som ger en prismatisk glittereffekt. Jag tycker det ser smaskigt ut!
Jag använde ca 25% av en befintlig röd jelly, resten klarlack och så några knivsuddar pigment. Det är förvånandsvärt täckande ändå, ungefär som jellyn var innan. Man behöver ofta väldigt lite färg i frankenlacken, jag fattar inte varför men så är det. Några få droppar ger mycket färg. Det ni ser här är två lager av lacket och jag tror fasen jag brukar göra tre med original-jellyn. Knepigt det där...  Det glimmar och glittrar jättefint alla fall, och i skugga ser det mest ut som silver men så fort ljuset träffar glittret så får man regnbågens alla färger på det. Jag har så klart en liten film för jag tycker ju det är roligt...
Vad tycker ni? Är det mer jul än sommarlov för er? Jag är galen i rött så jag bär det året om med stor glädje men jag vet att många skyggar för rött med glitter om det inte är julsäsong. 
Ni får en kattbild också, för det gör en alltid glad!
 
 
 

China Glaze Flirty Tankini

Publicerad 2012-08-13 06:15:14 i Naglar i korall&persika,

Ännu ett av Summer Neon från China Glaze kommer här. Korallrosa Flirty Tankini. Det är himla sött och jag blev mer förtjust i färgen än jag hade trott att jag skulle bli men jag måste säga att jag var förvånad när jag tog av det och mina naglar var kraftigt infärgade i rosa. Det missfärgar något vansinnigt och jag hoppas jag kommer ihåg att lägga ett bufferlack mellan nageln och detta nästa gång. Inte ett ofärgat baslack alltså utan ett nudelack, eventuellt en hel manikyr. Man kan ju inte buffa naglarna efter varje användning av det här men jag var tvungen att göra det nu. Jag försökte få bort det med remover efter några manikyrer, alltså att det skulle blekna med tiden, men det funkade inte. Efter en vecka och lika många manikyrer som dagar så var naglarna fortfarande knallrosa. Det är det värsta jag någonsin sett. 
Formulan var åt det segare hållet och man kan se det på långfingrets "S" som bildats i lacket då det torkat innan det flutit ut ordentligt. Jag ska tunna det nästa gång. Lite segt alltså, även torktidsmässigt med tanke på att det är ett neonlack. Jag fick lägga tre lager för jämnhet och tunnar man det tror jag man kan klara sig med två och får det mer snabbtorkande på köpet. Ja, ni fattar. 
Det låter som om jag klagar på lacket nu, det gör jag också, men överlag är jag positiv. Jag tycker färgen är härlig och skimret är fint. Jag har liknande lack i krämformula men inte i skimmer så den är unik. Jag tycker det är en söt och rolig färg som känns ung och fräsch på fingrarna. Inte min favorit från kollektionen men jag är glad att jag har den och kommer använda den igen. Med flera lager lack som barriär mot missfärgning.
 

Nerd Lacquer Don't Blink

Publicerad 2012-08-12 17:55:00 i Naglar i svart, grått, silver,

En grå och regnig dag passar det väl bra med ett grått lack? Det här är dagens manikyr. Ni har sett det förr men det gör väl ingenting? Nerd Lacquer Don't Blink är värd en repris tycker jag. Alla mina Nerds är värda repriser för av alla indies är det Nerds jag älskar mest. Jag hoppas fortfarande Amanda ska komma tillrätta och öppna butiken igen men det verkar inte sannolikt...
Don't Blink är ett av hennes Doctor Who lack. Det är en ljusgrå bas med olika storlek på glittren, små runda mörkgrå och stora och lite mindre silvervita hexglitter, plus skimmer i silver. Det lyckas vara både edgy och diskret på samma gång. Känslan är lite som snöblandat regn på fönsterrutan. Jag vet att ni alla är sommaflickor som vill ha solsken men snöblandat regn har också sin tjusning.
Två lättlackade lager som torkar snabbt men kräver minst två lager överlack för en slät yta. Första gången jag använde det var det lite tjockt men jag har så klart tunnat det med Seche Restore så jag fått det lätthanterligt. Nerd Lacquer har alltid haft den mest utmärkta formula man kan tänka sig med tanke på att de är glitterlack. De är lättmålade och förhållandevis "släta", inga glitter som krullar sig eller sticker upp i konstiga vinklar. Jag tror det hade kommit in luft i min flaska som fått den att tjockna lite, men som sagt, ett par droppar Seche Restore och man har en perfekt formula. Dessutom kom jag undan med två lager istället för tre då jag fick en slätare yta på varje lager.
Visst är det läckert med "lagren" i det. Det blir fantastiskt fint djup i Nerdlacken och man måste inte måla massor av lager för det. Det är synd att de inte går att köpa längre, inte till vettiga priser alla fall. Jag är glad för varenda flaska jag hann skaffa.

Fokus på nagelvård

Publicerad 2012-08-12 15:59:02 i Hud och hand,

Aila ville ha ett inlägg där jag berättar om hur jag sköter mina naglar. Jag vill alltid ge er svar på alla frågor ni har så självklart kommer ett sånt inlägg på en gång. Jag skulle ändå lacka om naglarna så grejerna var framme. Grejerna är i och för sig nästan alltid framme för jag lackar om naglarna snudd på hela tiden... ;D
Ovan ser ni en samlingsbild på det jag använder, en del saker oftare medan annat mer sällan. Handkrämer, salvor och liknande är viktigt för mig, som ni kanske minns från tidigare inlägg, och så har jag en gammal kärlek som aldrig rostar till OPI Natural Nail Strengthener. Korrigeringspennan skaffade jag efter en tutorial hos Alizarine men jag har inte fått kläm på det där med clean up än. Jag använder den ytterst sällan och oftast blir det inte bra men, den finns där och då och då åker den fram om jag tror den ska kunna hjälpa mig. Filar och buffers använder jag ännu mer sällan. Om en nagel rivits upp och har ojämna kanter så filar jag precis där men jag filar aldrig fram formen på naglarna. Det borde jag säkert men jag gör inte det för jag tycker det är obehagligt att fila. Buffar gör jag i princip aldrig men nu hade jag så missfärgade naglar efter ytterligare två ChG som färgade nagelns yta att jag faktiskt var tvungen att buffa lite. Jag har ett buff-block för de tillfällena och för de tillfällen som en nagel skivat sig och behöver "slätas ut" på ovansidan.
Att jag kör en Derma Nail-kur vet ni ju. Jag tror fasen att det hjälper. Inga hörn har gått av sedan jag började med det i juni och jag tycker naglarna växer fortare. Det att det växer snabbare kan ju vara sommaren också, men jag hoppas det är Derma Nail. Jag är inne på min andra flaska för jag spillde min första till hälften första veckan... Jag använder alla fall Derma Nail varje gång jag lackar om. Jag dränker in hela nagelplattan och droppar på nagelns fria kant och nere vid matrix. Ibland kommer jag ihåg att droppa vid nagelbandet/matrix på kvällen också. Efter att ha droppat det på mina nakna naglar låter jag det sjunka in någon minut innan jag går till min nästa produkt.
Det här vågar jag inte släppa nämligen. Det är min OPI Natural Nail Strengthener. En nagelstärkare jag använt sedan 2007. Den är perfekt för mina naglar och nuförtiden skivar de sig i princip aldrig och de är hårdare men fortfarande oerhört flexibla så jag är enormt tacksam för att OPI gör den här, för mig, magiska produkten! Jag har den som baslack och det är det enda baslack jag använder. 
Behöver jag ta ner längd på mina naglar så är det den här nagelklipparen jag använder. Orangepinnarna använder jag, som ni ser, för att dra bort lack som hamnat i nagelbanden. Det funkar om det inte är för mycket. Jag använder dem aldrig till något annat fast jag tror man kan peta nagelband med dem? Jag petar inte på mina nagelband. De får vara som de är. Inga removers eller annan skit på dem. 
Fukt däremot, det använder jag. Här ser ni dels lite nagelolja, OPI Avoplex. Det är den enda nagelolja jag gillat hittills, fast jag provat Myrra och Argan och lite allt möjligt. Mina naglar oljar jag aldrig på, det misstaget gjorde jag förr och mina naglar trivs inte med det. De blir övermjuka och genomskinliga och går att böja åt vilket håll som helst vilket till sist gör att de rivs av som man river ett papper ungefär. Det är inte fukt av oljeslag som naglarna behöver hos mig utan de gillar en dos formaldehyd som stärker kopplingarna mellan nagelplattorna och gör dem hårdare. Huden på fingrarna trivs däremot med lite olja ibland eftersom jag ofta använder remover som torkar ut. Jag oljar alltså in huden på fingrarna efter att jag lackat naglarna. Efter oljan använder jag en kräm som kapslar in oljan. Ofta hoppar jag oljan och använder bara kräm eller salva. Jag har hundratals handkrämer, salvor, nagelbandskrämer och grejer som ligger överallt och i varje handväska. På min kateder på jobbet står en handkräm, i lådan ligger en annan och på mitt arbetsbord en tredje. Bredvid min säng står tre olika krämer, i badrummet bredvid tvålen finns det en annan. Ni fattar. Varje dag smörjer jag mina händer så många gånger som jag kommer ihåg. Det spelar egentligen ingen roll med vad. Krämen håller hudens naturliga fukt innesluten i huden och skyddar händerna. Jag har billigt och dyrt och allt funkar om man kommer ihåg att använda det. 
 
Slutligen en snabb genomgång av hur jag lackar naglarna.
1) Ta bort nagellacket jag hade innan med remover och bomullsrondeller. 
2) Tvätta händerna med nagelborste och tvål eller diska disken i köket och sen tvätta händerna med tvål. 
3) Badda händerna med en handduk så de inte droppar. 
4) Dränker in naglarna med Derma Nail. Låter det sjunka in från 3-10 minuter. 
5) Ett eller två lager OPI Natural Nail Strengthener. 
6) Två-tre lager nagellack
7) Seche Vite
8) Fuktgivande produkt/er.
 
Saker jag aldrig gör är att bada/duscha med olackade naglar. De blir för mjuka och går lätt av. Jag har brutit så många naglar när jag tvättat håret eller duschat. Jag använder inte naglarna som verktyg när jag ska öppna förpackningar eller ska pilla upp tejprullar eller så, inte om jag hittar ett alternativ. Just tejp som ska skrapas från olika ytor har sabbat mina naglar så många gånger men ibland går det ju inte att använda en sax eller ett gammalt kontokort eller man har inte ett rakblad och då händer det ju att man missköter sig men man får ju betala priset då. Det sätt som flest naglar brutits på är dock, helt bisarrt, när jag sitter på en stol och ska flytta in den. Om jag slinter då så brukar långfingernageln böjas bakåt och sedan gå av i "vecket" som blivit. Sängbäddning är också nagelfarligt för mig och jag vet inte hur jag ska undvika det helt heller... 
 
Hoppas det svarar på dina frågor, Aila. Är det något som någon undrar mer över så skriv en kommentar så ska jag försöka svara så gott jag kan. Jag är inte speciellt bra på nagelvård generellt sett men det här funkar för mig just nu. 
 
 

LA Girls Electrify

Publicerad 2012-08-12 08:15:00 i Naglar i grönt,

Ännu ett lack som jag bar på landet för någon vecka sedan. Det är fantastiska Electrify från LA Girls. Jag vet att vi sett många neonlack i sommar, och många lysande gröna, men det är inte alltid man vill ha ett överstrykningspennegrönt utan kanske en mer mättad grön som ändå är helt lysande!
Electrify har jag visat förr på bloggen, sommaren 2010. Jag är väldigt förtjust i det för nyansen är så vacker. Den är inte en äkta neon men snubblande nära. Naglarna syns definitivt! Det är dessutom lättmålat och utmärkt på alla sätt.
Tre lager av lacket som beter sig utmärkt när man målar med det. LA Girls håller faktiskt en riktigt hög kvalitetsnivå på sina lack så låt inte lura er av att de framstår som budget. Kvaliteten är fullt i par med salongsmärkena.
Ni ser att jag totalt bildspammar. Vad kan jag säga, det var svårt att välja. Sen kan jag så klart inse att det inte är befogat med tusen bilder på ett grönt krämlack. Ni får tänka som så att det är det sista sommarinlägget. På måndag börjar jag jobba och det här är de sista bilderna för i år från trädgården. Från och med nu blir det bara balkongbilder. Lite vemodigt är det allt, men samtidigt så kan man ju se fram emot att få träffa alla kollegor och komma in i vanliga rutiner och så kommer ju snart hösten, min favoritårstid! 

Nubar Mod Aqua och katter

Publicerad 2012-08-11 15:38:50 i Naglar i blått,

Igår fick jag ett våldsamt sug efter något lugnt och fint. Harmoniskt till färg och så gärna lättlackat. Luftigt skulle det kännas. Enkelt. Jag valde Nubar Mod Aqua. Jag har burit det förut på bloggen men ni kan ju knappast ha något emot att se ett så mjukt och fint lack igen. Som min babyfilt när jag var liten! Perfekt formula dessutom. Två lättmålade lager. Jag älskar Nubars krämlack! Nubar har fantastisk kvalitet på lacken och de har bra penslar dessutom. Enkelt att måla gör att det känns så mycket roligare att lacka naglarna. Efter eländiga och tröga China Glaze krämer så behövde jag verkligen få njuta av ett sådant här perfekt lack vad gäller egenskaper. 
Förutom att dela denna manikyr med er så ska jag även visa mina älsklingar när de myser på balkongen. 
Vad säger ni? Ser de inte ut att ha det bra? Jag misstänker att Siv kommer att bli platt som en pannkaka efter att ha agerat liggunderlag åt Signe men hon ser ju glad ut alla fall. Alla tre var faktiskt på balkongen men Siri har egen "säng". Om ni undrar vad det är för vit låda jag har på golvet så är det en lekstuga jag konstruerat av en kartong från eleven. Inte det snyggaste bygget men det fungerar bra för Siv. Siri och Signe tenderar att fastna i "dörren". 

China Glaze Purr-fect Plum

Publicerad 2012-08-11 09:35:44 i Naglar i lila,

Tråkiga och dåliga bilder på ett lack som inte inspirerar särksilt mycket. Det här var en stor besvikelse. Jag hade inte så höga förväntningar på China Glaze höstkollektion On Safari men Scrangie fick mig ändå att slänga ner några av dem i ett paket från TD. Purr-fect Plum var den jag trodde jag skulle gilla mest, en lite dammig purpurlila liksom, vad kan gå fel? Ja, formula kan ju alltid påverka så klart. I det här fallet är formulan lackets fall.
Det är klistrigt och tjockt och flyter inte ut bra på nageln. Jag hatar att måla med det. Jag provar tunna lager för att bygga lacket men det funkar dåligt för lacket känns som att det biter sig fast i underlacket och inte vill följa med penseln alls. Jag provar med flödiga lager och får översvämning istället. Jag vet inte hur man ska måla med det för att få det att fungera, Bilderna är från försök två som ändå blev något bättre på bild. Två flödiga lager. Jag har försökt städa lite efter att lacket flutit ut men som vanligt ser det inte bättre ut utan bara färgar in mina nagelband och ger en annan sorts kladdighet än innan, men fortfarande kladdigt.Färgen är inte tillräckligt intressant för att motverka min aversion mot formulan. Den är helt okej men inte hänförande. Jag vet inte ens om jag kommer bry mig om att tunna det och se om det blir bättre så. Jag vet inte, jag känner inte att det är en färg som jag orkar jobba med för att få att funka. Vad tycker ni om Purr-fect Plum? Är det en färg som ni kommer köpa i höst?

Layla Coffe Love

Publicerad 2012-08-10 14:36:00 i Emmas NOTD i glitter och holo,

Holofredag igen mina vänner. Jag var ju inte med förra veckan, vi hade tusen saker att göra, håller på och bygger nytt kök och dessutom så flydde vi röran för en sväng till vänner utanför Stockholm på fredagen. Jag är på resande fot nu med men det där med att tidsinställa inlägg är inte så tokigt faktiskt, smidigt när man har mycket kreativitet en dag och mindre en annan till exempel eller när man har svårt att hinna med en holofredag.
 
Layla Coffe Love är ytterligare ett lack ni redan sett här på bloggen, och säkert på en massa andra bloggar också. Jag tänkte hur som helst att ni skulle få se mina bilder också, inte för att de nödvändigtvis är så bra, det var lite växlande molnighet när jag tog dem, jag försökte dock pricka solen och tror att jag lyckades hyfsat. Jag börjar få slut på sparade holobilder och vill inte missa ytterligare en holofredag så har inte så mycket att välja på för övrigt. 
Coffe Love är ju ett av de nyare Laylalacken och jag älskar verkligen deras formula! Tycker att penseln är grym och om man grundar med Make Up Store Aqua Fix så får man ett väldigt lättmålat lack som faktiskt täcker med ett enda lager, vilket är det ni ser på mina bilder. Jag målade faktiskt min kompis naglar med det här lacket innan jag bar det själv och skippade då Aqua Fixen för jag tycker att den kan va segt att få bort och tänkte bespara henne det. Lacket var dock inte alls lika snällt och lättemålat utan andra lagret tog med sig det första och betedde sig allmänt jobbigt. Ni vet kanske hur MUS-holona och Nfu Oh-holona är, detta hade samma tendens om än inte lika kraftig. Har ni en Aqua Base kan det alltså vara smart att använda den tillsammans med Laylalacken, om inte annat kan ni spara in ett lager och det är väl inte så tokigt på så galet fina och ganska dyra droppar:) Sen håller de inte vrålbra men jag tror inte att det spelar så stor roll vad det är för bas, supermegaholografiska lack är tyvärr sällan det hållbaraste man kan ha på naglarna. Men det kan jag leva med, för det är så förbannat vackert!
 

La Femme Unica

Publicerad 2012-08-10 09:00:00 i Naglar - holografiska lack,

Holofredag hos Kerstin alltså och då blir det La Femme Unica och hennes vänner har jag haft på "att köpa listan" men jag har inte kastat mig över de hololacken för så roliga har inte färgerna sett ut. Så visade Cactus upp Unica en dag ganska nära att jag hade burit mitt egenfrankade Arawn och jag tyckte det var rätt likt det så jag ville självklart jämföra och jämföra bums. Beställde alltså från Ninja Polish (som har den sämsta packning av lack jag sett, flaskorna rullandes i en stor kartong men knappt någon bubbelplast alls. Det är en anledning för mig att dra mig från att beställa från dem men de gånger jag gjort det har ju flaskorna ändå kommit oskadda fram.) och en vecka senare när jag kom hem väntade lacken på mig.
De här bilderna är utan överlack. Jag märkte sen att färgen ändras och blir lite gulare med överlack. Två lager, ganska flödiga, och formulan är lättmålad och penseln kort och medelsmal och ger god kontroll. Jag hade inga problem när jag målade med det. Färgen är en militärgrön med lite grått i sig om man inte har överlack men den blir lite mer oliv med överlack. Fortfarande är den mörkare och mer grå än Arawn men de är rätt lika. Unica är mer scattered än Arawn men båda lacken har bra holografisk effekt så jag klagar verkligen inte på Unica. Tvärtom. Det är ett härligt lack! 
Jag älskar ju de här färgerna på nagellack och jag älskar hololack. Med tanke på hur många som velat köpa en flaska Arawn av mig (men det går ju inte för jag har ju inte ingredienserna kvar) så är det här ett mycket välkommet lack i den holografiska regnbågen. Den är utan tvekan unik bland köpelacken. 
Filmklipp, som vanligt och så avslutar vi med en bild till för hololack kan man inte få för många bilder av. :D

Sally Hansen Nail Prisms Pink Rose Diamond

Publicerad 2012-08-10 08:39:00 i Naglar - holografiska lack,

Det är holofredag och jag passar på att lägga ut ett av de få arkivinlägg som inte försvann vid omläggningen av blogg.se. Det här är Pink Rose Diamond från Sally Hansen. Det är ett av deras Nail Prisms och jag fick den för många år sedan av Glamqueen. Jag älskar det här lacket och det var under flera år del av min topp 20. Det är den svala nyansen kombinerat med en kraftfull holografisk effekt som gör den så vacker i mina ögon. 
Det är massor av holo i den. Massor! Jag älskar att se regnbågarna spela över naglarna. Förr fanns det inte så många holografiska lack, det var China Glaze gamla kollektioner, Nail Prisms och OPI DS som var tillgängliga. Det här lacket var defintivt ett av de mest holografiska. Fortfarande är det det. Scattered, härlig holo. Färgen är en blek, lilatonad rosa som kanske inte är spektakulär jämfört med Jade eller Hits lack men den är vacker och den är en bra bakgrund för de ljuvliga regnbågarna. 
Ett litet filmklipp för att visa upp det i rörelse.

Revlon Top Speed Royal

Publicerad 2012-08-09 19:08:43 i Naglar i blått,

Jag har ju visat den jelly sandwich jag gjorde med Revlon Royal men jag visade inte grundmanikyren för er. Jag hade det här dagen innan jag lade till glitter och fixade mackan. Revlon Royal är ett av mina blå favoritlack och jag tycker förtjänar lite egen uppmärksamhet. Visst är det härligt!
Två lager. Magiskt vackert! En perfekt blå jelly. Lacket har så härligt djup och så fin glossighet som man bara kan önska. Den VNL som är stör mig inte alls i verkligheten utan gör bara att lacket känns än mer levande och djupt. Mina bilder kan verkligen inte göra det här rättvisa.
Jag fick den för något år sedan i en swap och jag var inte alls så säker på att den skulle bli någon succé för mig. Jag är ingen jelly-älskare om det inte är jelly med glitter eller glassflecks i. VNL brukar göra mig nervös och jag tycker naglarna lätt ser skitiga ut. Revlon Royal överraskade dock och nu är den absolut ett av de lack jag uppskattar mest att bära. Jag kunde inte sluta titta på naglarna.
Min mamma och jag har ju ganska lika smak men hon brukar inte falla för blå lack. Den här älskar hon dock. Det är den här och Deborah Lippmanns Across the Universe som har fångat hennes hjärta när det gäller blå lack. Båda är ju dessutom klassiker så hon har ju bra smak. ;D
Vad tycker ni om Revlon Royal? Är det ett lack ni äger? Tyckte ni i så fall det levde upp till hypen? För mig gjorde den det, utan tvekan!
 
 
 
 

Fel namn på OPI Germany lack!

Publicerad 2012-08-09 16:27:37 i Allmänt,

Vi svenska bloggtjejer som fick OPI Germany har, som ni kanske märkt, vänt på lacken German-icure by OPI och Every Month is Oktoberfest. De båda lacken har varit felmärkta i våra pressutskick. Jag kommer nu ändra mina inlägg så det blir rätt namn och jag vill be er alla som funderar på att köpa ett av dem men inte båda att kolla upp så ni köper rätt lack. Every Month is Oktoberfest är det lila lacket och German-icure by OPI det brunröda. Det känns helt galet när man vant sig vid det omvända men det är ju viktigt att vi får det rätt. 
 
 

China Glaze Hang-Ten Toes

Publicerad 2012-08-09 10:10:24 i Naglar i rosa,

En väldigt aktuell maikyr kommer här. Den är fotad igår men sitter faktiskt kvar ännu. Jag tycker färgen är härlig även om jag inte är så imponerad av formulan på lacket. Det är en helt underbar neonrosa med blått skimmer. Helt klart den typ av rosa som går hem hos mig. Den klär mig och den gör mig glad!
China Glaze Hang-Ten Toes kommer från årets sommarkollektion, Summer Neons. Jag tyckte det var en lämplig färg att bära igår eftersom neonernas drottning skulle fika med mig. Jag lackade om rätt snabbt på eftermiddagen och det var inte direkt en lättarbetad formula utan lacket var segt och klistrigt, vallade och betedde sig allmänt illa. Jag har kladdat, jag vet, och man ser att lacket inte velat jämna ut sig på ett bra sätt. Jag var helt övertygad om att jag skulle ha otäcka hack i det och att det skulle vara segt och inte torka någonsin men det blev inte riktigt så. Efter ett lager Seche Vite och en försiktig behandling av lacket under en timme ungefär så hade det jämnat ut sig mer än på bilderna och faktiskt härdat. Det finns spår i det från var jag försökt breda ut lacket mot nagelns sidor och så, men det är acceptabelt.
Färgen är som sagt helt underbar! Lysande rosa med ett vackert skimmer i blått om jag ser rätt. Eftersom det var så tjockt och klistrigt så har jag svårt att säga hur många lager det faktiskt är. Två kanske, eller tre, det är lite oklart för mig. Jag försökte göra tre för jag ville göra tunna lager, men lacket ville ju inte stanna på plats utan följde md penseln fram till nagelns tipp och vallade upp sig. Jag petade i det mer än målade med det. Det blir nog en rejäl skvätt Seche Restore i det här och i flera andra av Summer Neons med. 
Jag förlåter lacket alla applikationsproblem för det är så snyggt. Härlig, härlig färg. Jag blir glad av att titta på det och jag är lite imponerad av att det torkade trots allt. Visst är det fint! Rosa när det är som bäst!
 
 

Color Club I Always Get My Man-darin

Publicerad 2012-08-08 08:56:28 i Naglar i orange,

Innan jag lämnade landet för den här sommaren så bar jag ett av mina gamla favoritneonlack från Color Club, I Always Get My Man-darin. Ett ganska fånigt namn på ett rätt fint lack. Det är en ljusorange med skimmer och den är, precis som resten av den kollektionen, doftsatt.
Man skulle ju kunna tro att den luktar mandarin men så roligt är det inte. Kanske mandarinklyfta i konserv. Sött och lite artificiellt. Det är tre lager här och jag grundade med China Glaze Kalahari Kiss. Jag älskar skimret i den, det ger den ett verkligt lyft. Jag är förtjust i samtliga fyra färger jag köpte från den här kollektionen. Man ska dock bara skaffa dem om man tål att naglarna är lite parfymerade. 
I år släppte ju China Glaze också en kollektion med skimrande neoner men de här, som är från förra året, är lika fina. Alla fall tycker jag det. Sen har ju den här kollektionen inte lika många eller samma färger. Den här skulle dock kunna vara en konkurrent till Orange You Hot? från China Glaze Summer Neons. Alla fall tänkte jag så och hoppade över den. De kanske inte alls är lika? Anne, vad säger du som väl har båda?
Jag tänkte avsluta med några bilder på Signe som luktar på blommorna. Blommor i vas den här gången. Visst ser hon ut som en lite lurvig tjuren Ferdinand?

Depends holografiska kollektion

Publicerad 2012-08-07 21:50:00 i Nagellack - kollektioner,

 Depend är ett svenskt kosmetikmärke och de är väl mest kända för sina nagellack i 5ml flaskor. De brukar vara snabba på att fånga upp trender och de har de gjort även i år. Till sommaren släppte det en kollektion med 12 holografiska lack och jag hoppas verkligen ni har snappat upp några av dem för de är verkligen fina. Flaskorna kostade nästan 50 kronor styck, vilket är dubbla priset, och det är ju inte ovanligt att hololack får en lite högre prislapp eftersom det holografiska pigmentet är förhållandevis dyrt (jämför med t.ex gamla OPI DS och även China Glaze holografiska kollektioner kostade mer även när de släpptes än vad detas core-lack gjorde. Den holografiska kollektion som Color Club släpper nu i Augusti kommer också med en högre prislapp). Det tråkiga är att 5ml inte räcker långt.
 
12 lack alltså, alla faktiskt väldigt fina. Flera av dem är ganska skira och flera av dem kräver upp till fyra lager för att få samma färgdjup på nageln som i flaskan. Några är välpigmenterade och lite tjockare att måla med. Ni hittar inläggen till varje lack i länkarna under bilden. Inlägget är extremt långt dessutom eftersom det är 12 lack och jag har med både bilder med länkarna och så de tolv videoklippen på lacken. Jag tycker videoklippen tillför en hel del vad gäller holografisk effekt så är det något lack ni funderar extra på så rekommenderar jag en koll på filmen. 
 
Mina favoriter är Denim Blue, Sand Grey, Laurel Green, Heather Pink och Ocean Green med Ocean Blue och Steel Blue som Raspberry som runner ups. Vilka favoriter har ni?
2026 Sand Grey
2035 Laurel Green
2034 Steel Blue
2033 Ocean Blue
2028 Heather Pink
2029 Charm Pink
2030 Plum
2031 Lavender
 
Och i annat bildformat eftersom just det mystiskt ändrades mitt i mitt swatchande eftersom blogg.se transformerades till den buggiga röra det är just nu och i och med det fick större bilder:
2036 Ocean Green
2027 Raspberry
2025 Silver
 
Och som videoklipp:

Halo Hues

Publicerad 2012-08-07 18:09:33 i Allmänt,

 
Iiiiiiih! Snart kommer de! Halo Hues från Color Club! Jag tror releasedatum i USA är 15:e augusti. Tydligen släpps de i Europa en månad senare. Jag ser fram emot att lägga tassarna på dem även om färgerna är väldigt ounika. Det är ju holo alla fall, och de swatcher man sett har i och för sig varit crap men de verkar ha bra stuns i holoregnbågarna. Vi håller tummarna för det. De kan ju bli ett prisvärt alternativ till Layla eventuellt, med tanke på vad CC normalt kostar. Dessa ska vara dyrare men frågan är hur mycket dyrare. Även med en prislapp på dubbla summan så är de ju billiga om vi köper dem från USA.

Ett av mina frankenlack

Publicerad 2012-08-07 14:58:00 i Nagellack jag frankat,

Jag ägnade en kväll här för lite sen åt att franka lite nagellack. Dels har jag lovat Andrea en Erin så den skakade jag ihop, jag gjorde även tre lack till Sofia som hon ska få i present och så gjorde jag ett till mig. Jag vet inte vad jag ska kalla den så har ni namnförslag tar jag glatt emot dem.
Det är ett blåbaserat mörkgrönt krämlack, lite klarlack (jag borde haft i mer egentligen för att få den lite mer jellylik men jag kan alltid reglera det i efterhand) och så ett holografiskt pigment som är ordentligt grovt så det blir ett prismatiskt glitter i lacket. 
I skugga ser det mest ut som silver som simmar i den lite petrolgröna basen. Vackert så med men det blir mer spännande i solsken eller elektriskt ljus där glittret vaknar till liv och reflekterar alla färger. Som vanligt kan jag inte fånga det på bild. Det är lite som solgnister i en mörk vattenyta.
Jag försökte fånga det på film men jag vet inte om den heller blev så himla bra. Lacket blev dock bra. Jag gillar det! Det är ju roligt att franka, jag hade nästan glömt det. 
Jag måste testa det här pigmentet i andra färger på baser också. Mörkrött, lila, blått... Finns ju massor av vackra varianter och jag har massor av pigmentet. 

Depend 2030 Plum

Publicerad 2012-08-07 08:02:55 i Naglar - holografiska lack,

Jaha... Texten försvann när jag publicerade. Hade nog glömt spara den. Typiskt. Här kommer alla fall den sista av Depends holografiska lack. Plum. Det är en trevlig lila som jag har fyra lager av för fullt färgdjup. Man kan ha färre lager men får då en mindre distinkt lila.
Lacket har genereösa scattered regnbågar och jag tycker det är ganska fint. Lila är ju en färg jag har massor av men sällan blir riktigt förälskad i och det här hamnar väl i min mellankategori. Det är fint, riktigt fint, men jag blir inte alldeles till mig och gör bakåtvolter av lycka. Det är dock helt klart värt att äga och bära.
En liten film som visar hur fint det är i solen. det går aldrig att fånga holoeffkten rättvisande på en stillbild. 
Vi avslutar med en bild på lacket och min fina clematis. 
 
 

Lila smink hos Sminkan!

Publicerad 2012-08-06 19:38:40 i Eotd i lila, Sminkans EotD,

Ni minns att jag berättade att jag trålade bildarkivet på jakt efter bilder från de förlorade inläggen. Jag sparade även några bilder på smink, vissa som jag visste var opublicerade och andra som jag är osäker på. Jag saknar fortfarande många opublicerade sminkningar men det är omöjligt att leta efter dem så jag har gett upp det. Det jag fiskade upp tänkte jag dock visa under hösten lite nu och då. Det sorgliga är att jag i många fall inte vet alls vad det är jag använt. Jag gissar på att det här är MUS Flamenco för den använde jag väldigt intensivt ett tag. Det ser ut att vara enbart en lila ögonskugga och en vit highlighter samt kajal. Enkelt och bra och väldigt typiskt för mig en vardag. Jag blir nästan lite sugen på att plocka fram penslarna igen faktiskt. Det är ju inte så jobbigt egentligen. Problemet är att jag, efter två års sminkvägran, inte har vare sig foundation eller mascara... :D

Jade Fascinio Violeta - igen!!!

Publicerad 2012-08-06 11:58:37 i Emmas NOTD i glitter och holo,

Som ni kanske märkte blev det inget holofredaginlägg för mig i fredags. Jag ägnade mig åt ett massivt städprojekt i stallet och sen åkte Erik och jag bort över helgen så det hanns helt enkelt inte med. Jag har dock bilder på flera olika hololack i kameran så jag tänkte att vi kör en liten holomåndag istället. Vi är ju rätt okonventionella och kör gärna holo alla dagar i veckan. Det jag tänkte visa er nu är Fascinio Violeta från det amerikanska märket Jade! Jag har 4 Jadelack men har faktiskt inte köpt något själv, jag har fått alla av Sminkan, hon är så snäll!!! Hon har nog redan visat alla Jadeholona men skulle jag bry mig om sånt så skulle jag aldrig få göra några inlägg. Här kommer alltså Fascinio Violeta en gång till.
Inte nog med att det här är ett av de vackraste lila hololacken ni kan hitta, egenskaperna är dessutom utmärkta. Det täcker med tyå lager, är utmärkt att applicera och dessutom så sitter det jävligt bra, jag är galet förtjust. Jag bar det i hela fem dagar och det chippade inte alls. Lite slitet i kanten blev det såklart men inte mer än att det såg helt nytt ut när jag klippte naglarna igår kväll. Dock åkte det av iaf, man måste ju hinna bära många lack på semester, men ni fattar, det är ett asbra lack med tydlig holoeffekt i solen, jag fick faktiskt komplimanger för det på en kräftskiva i lördags. Inte så många bilder här tyvärr, jag tog korten på onsdagsmorgonen innan vi skulle iväg till Skänningemarken och vi var redan sena, vilket iofs var min kompis fel och och inte mitt, men jag ville inte sinka oss ytterligare. Vill ni se fler bilder på det har ju Sminkan redan visat det och de bilderna kan ni se här. Hon visar betydligt fler än två bilder också:) 

Gina Tricot Beauty #77, Monaco Blue

Publicerad 2012-08-05 17:41:14 i Naglar - glitter för layering,

det är en lugn söndag här hos mig, jag har målat naglarna och lagat mat men annars har inte mycket hänt. Det blir alltså ytterligare ett litet inlägg som jag puttar ut ur det lilla utkastarkivet. Ni minns min jellysandwich? Den hade ju Monaco Blue som fyllning och jag berättade ju då att jag hade bilder på det lacket för sig. Eller för sig, det är ju en layering. Två lager över Revlon Royal. Jag hade det så här några timmar men jag längtade tillbaka till Royals blå djup och det var så det blev en sandwich. 
Det är inget fel på Monaco Blue. Det är ett glitterlack i klar bas. Silver hexglitter i lite större storlek och så mindre hexglitter i blått och grönt. Det är ganska glestmed glitter och basen är ganska tjock, som alltid i glitterlack som ju behöver mer "suspension" för att inte sjunka till botten. Problemet är att man för att få en jämn fördelning av glittren behöver fler lager och det är aldrig kul med ett tjockt lack. Jag tycker den hade tjänat på att man hade varit mer generös med glittren helt enkelt. 
Det är definitivt ett lack för layering. Om det här är två lager så förstår ni hur många som skulle krävas om man vill ha det täckande. För layering är det dock alldeles utmärkt och ett bra standardglitter i blått. Inget speciellt men inte fult heller. Trevligt.
Här ser ni den ojämna glitterspridningen. På pekfingret är det rätt tomt. 

Derma Nail uppdatering 1

Publicerad 2012-08-05 17:19:20 i Hud och hand,

7/7 2012 såg mina naglar ut så här. Det var då en månad sedan jag hade startat min behandling med Derma Nail och det första inlägget med bilder från utgångsläget hittar ni om ni tittar här
Nu har det gått en månad till, i princip alla fall, och jag tänkte ge en liten uppdatering av läget. Jag lyckades ju hacka av lite nagel med en kniv när jag skulle skära upp en gurka till en grekisk sallad. det betyder att naglarna fick klippas in några milimeter och att jag har en skada på pekfingernageln. En rispa i nageln som jag är osäker på hur djupt den går. Den försvagar så klart nageln så jag håller tummarna för att den ska hålla när den skadan hamnar i den fria kanten.
Naglarna är något mindre genomskinliga men det kan bero på att de inte utsatts för så mycket olja som innan. Jag använde faktiskt till och med nagelolja på nagelbanden under en period i våras som verkligen fick mina naglar att bli bjängliga och se ut som glas. Jag ska förmodligen ändå försöka komma igång med olja på huden igen för att få bukt med de torra nagelbanden. Hoppas naglarna klarar det och inte blir så där genomskinliga igen, det ser så obehagligt ut. Fast det är ju bara jag som ser det i och för sig...
Jag ser ingen direkt skillnad på naglarna. De skivar sig inte speciellt mycket men det gjorde de egentligen inte innan heller. Kanske växer de ändå lite fortare, men det kan vara sommarens förtjänst också. De  känns bra, böjliga och stabila, så förhoppningsvis har Derma Nail gjort något med dem och jag kommer fortsätta med behandlingen så länge jag inte ser något negativt resultat. det tar tid innan man kan se skillnad på nagelkvalitet och som sagt, det är bara två månader än så länge. 
 

Jämförelse mellan OPI RRR och German-icure

Publicerad 2012-08-05 15:33:25 i Nagellack - jämförelser,

Jag lovade göra en jämförelse mellan OPI Every Month is Oktoberfest och den gamla godingen OPI Royal Rajah Ruby. Båda är underbart vackra. Inte dupes, det trodde vi ju inte heller, men ni ville ju ändå se dem sida vid sida.
OBS! Lacket var felmärkt och heter egentligen German-icure by OPI! Vi hade fått felmärkta lack i pressproverna, därav förvirringen. Det är alltså en jämförelse mellan Royal Rajah Ruby och German-icure by OPI.
Jag har kladdat så klart. Dels är det tråkigt att måla naglarna bara för att ta av det igen så jag är inte så noga, och delsär penseln rätt bred, som ni vet. RRR är så klart Royal Rajah Ruby och EMIO är every Month is Oktoberfest. RRR är mörkare röd och har mer finmalet skimmer. Båda har en brunton. Båda är magiska!
Ovan i skugga och nedan i sol. Oktoberfest har mer skimmer och är ljusare  med RRR känns mer klassisk och sofistikerad. Älskar man vampar behöver man absolut båda. Och ni kommer väl ihåg att RRR har en dupe i China Glaze Branding Iron, så har man den kan man skippa RRR även om RRR har bättre formula. Just ja, jag glömde säga det, formulan på både EMIO och RRR är bra men RRR täcker på två lager medan EMIO kräver tre. 
Vilken gillar ni mest? Om ni nu kan välja en när ni tvingas se bilder med så mycket klet... Jag borde gjort ett bättre jobb när jag nu ändå gav mig på det men ni vet hur det är. Man har lätt för att vara efterklok...

China Glaze Lorelei's Tiara

Publicerad 2012-08-05 08:37:47 i Naglar i svart, grått, silver,

Det finns några nagelbloggar som verkligen är farliga för plånboken. One Inch Nails är en av de farligaste. Jag vet inte hur många gånger jag sett något på Sofias naglar och sedan känt det omedelbara behovet att köpa det för att bära det själv. Hennes långa vackra naglar kan få vad som helst att se fantastiskt ut och hennes bilder får mig att salivera. Lorelei's Tiara är ett av lacken hon har på sitt samvete. Jag hade inte sett någon bild av lacket som verkligen kickat igång köpsuget förrän hon visade lacket i det här inlägget. Jag beställde det samma dag och nu bär jag det. 
Jag kan inte skapa den sorts bildmagi som Sofia men jag har försökt fota det i lite olika indirekt ljus på balkongen. Min vita gardin har skärmat av solen för annars är det här lacket rätt svårfotat. Som ni ser är det en ett glitterlack. Basen är tätt silverglitter som ger ett foillikt intryck. I det finns större aquablå glitter som skiftar lite i grönt beroende på ljuset. Det är oerhört täckande, det här är två lager, ett tunt och ett flödigt. Torktiden är snabb. Helt fantastiskt!
Jag har svårt att välja bilder. Hur visar man ett sådant här lack på ett bra sätt? Glittret kanske bäst kommer fram med en liten film? Då kan man få fram det som stillbilderna missar.
Vi avslutar med mer bilder. Jag vill inte ta av det här lacket. Jag vill verkligen inte. Det är så vackert!
Som att bära vintern på sina fingertippar!
Uppdatering: Jag behöver inte fundera öve om jag ska behålla det eller inte. Det klarade inte att duscha. Det har flagat av på två naglar i stora "lösnagelsjok". 
 
 
 
 
 

W'n'W Rockin' Rubies

Publicerad 2012-08-04 23:06:18 i Naglar i rött,

För dem som längtar efter vintern så kanske den här juliga manikyren, även den räddad från bildarkivet efter att utkasten gick upp irök, kan hjälpa upp stämningen. Det är Wet'n'Wilds röda lack med prismatiskt glitter som kom förra hösten. Rockin' Rubies. Jag har inte burit det på egen hand utan använde det för att täcka min chippande manikyr med Perceval från A England.
Det är ju något fel på mig för A England tenderar att chippa inom 10-12 timmar och istället för att lacka om valde jag den här gången att lägga Rockin' Rubies över för att maskera lagningarna.Tyvärr är det inte så mycket mer jag minns om det här lacket. Det var ju i vintras som sagt, och texten är ju borta i och med att utkasten försvann. Jag hittade förresten en bild till av Perceval i kombination med Rockin' Rubies. Då i form av en halvnagel med glitter. Jag visar den med. 
Jag gillar ju sådana här halvnaglar/gradients. Den här var dessutom väldigt enkel att göra för lacken passar så bra ihop. Jag kommer definitivt göra om det!
Vi avslutar med en bild tagen under lysrör. 

NYX Deep Space

Publicerad 2012-08-04 18:51:01 i Naglar, vampy,

Så fler än jag längtar efter höstlacken har jag förstått. De vampiga, murriga färgerna. Jag har ju precis fått min fix med de två vackra vamparna i OPI Germany kollektionen men jag kan ju passa på att visa lite andra vackra vampar. Det här är NYX Deep Space. Ni ser av bildstorleken att det är bilder räddade efter det stora utkasthaveriet som skedde i början av sommaren. Jag minns alltså inte antalet lager. Jag har burit det förr, men jag länkar inte ens om inlägget skulle ligga kvar för det var pinsamt dåliga bilder och jag har precis läst ett inlägg hos Alizarine som fått mig att inse att jag nog borde censurera vad jag öser över er mer. Alla fall om jag gjorde det här bara för er skull. Ni vet ju att jag vill ha ett arkiv med bilder på de lack jag äger så jag snabbt och enkelt kan inspirera mig själv att plocka fram vissa lack som annars kanske skulle bli glömda och komma ihåg sånt som hur många lager och vilken torktid. Nu föll ju just den biten här men eftersom lacket blivit buret flera gånger av både mig och mamma så är det nog tre lager och bra egenskaper. Standardlack alltså. 
Färgen är dock inte standard. Det är djup lila eller mörkt brun med guldflecks. En brunlila. Eller ibland ser jag den som brun bara, men ibland lila. Den är spännande. Den är vacker. NYX gör en hel del väldigt tjusiga vampies så kolla upp dem när ni ändå är i farten och beställer. Det är ju billiga lack så man kan chansa lite om man inte vet om man kommer älska det eller inte. Jag har inte ångrat ett enda av mina NYX-lack faktiskt. 
 

China Glaze Sun Kissed

Publicerad 2012-08-04 12:09:12 i Naglar i gult,

Ni vet ju att Anne på Nailtastic gjort mig neonberoende. Här är ett av mina senaste inköp. Sun Kissed var inget lack jag trodde mig behöva, och man kan nog argumentera för att jag hade rätt i det, men det är en härlig neongul. Inte nödvändigtvis ett bra lack, men en bra neongul. Lysande. 
Formulan är inte bra. Den är tjock, klistrig och knepig. Jag har fyra lager här och det är ändå inte jämnt. Dessutom torkar det sakta. Jag blev lite aktiv framåt natten, många timmar efter att jag lackat naglarna, och beslutade sortera in alla mina hololack i en egen Helmer. Numer bor de i en av mina vita Helmrar som står i sovrummet och jag har frigjort massor med plats för nya lack inne på kontoret i de röda Helmrarna. Jag uppdaterade även mitt spread sheet igår. Japp, aktiv! Hur som helst, aktiviteten renderade tre naglar med tryckmärken i nagellacket. det är inte okej efter kanske tre timmars härdande.
Färgen är lysande, som ni ser, men den är lika lysande hos Glowstick eller Get your Lem-on som är mina två andra favoriter bland gula neoner. Sun Kissed har skimmer, precis som Get Your lem-on, men inte grönt som den utan gult, tror jag, eller guld. det är fint men den tar inte topposition på favoritlistan.
Neon är verligen kul och naglarna lyser verkligen. Det är lite tråkigt att jag måste ta bort det redan, men på högerhanden är märkena för tydliga för att jag ska vilja behålla det. I och för sig, lacka naglarna är inget tungt jobb, tvärtom, jag gillar det. Men mina nagelband är lite ledsna efter de senaste removertestningarna så de blir nog inte lika glada som jag... 
Vad tycker ni? Är det ett lack ni har eller tänker skaffa? Är ni fortfarande sugna på neon eller har höstlacken börjat locka? Jag har några nya neoner nu som jag ska leka med innan sommaren är över för den här gången. Och varför skulle inte en neon vara tjusig en regnig dag i november? Fast man kanske har hunnit överdosera helt till hösten? Så här mycket neon kan jag inte minnas att jag burit på så kort tid. eller jo, sommaren jag upptäckte LA Girls Brights. Då var det också en sommar med neon!
 
 

China Glaze Adventure Red-y

Publicerad 2012-08-04 10:14:14 i Naglar i rött,

Så jag har några lack kvar att visa i mitt nu mycket mer begränsade arkiv. Det här bar jag för någon vecka sedan, det är Adventure Red-y från China Glaze. Ett lack från deras höstkollektion On Safari. Tre lager om jag minns rätt, den är alla fall väldigt pigmenterad så man borde komma undan med två om man inte är alltför snål. 
Det stora skälet till att jag köpte Adventure Red-y är att Scrangie påstod att det var ett av de bästa röda krämlacken hon provat, typ. Visst, det är bra pigmentering men det har vissa nackdelar också. Vilka då, undrar ni nu. Jo, dels är det lite rinnig formula vilket kan tala emot min idé om att man kan prova med två flödigare lager och jag rekommenderar inte ett tjockt lager, vilket nog skulle täcka men ge dålig kontroll. Eftersom lacket är så pigmenterat vill man inte få något pölande ner i nagelbanden för clean up kan vara svårt att få snyggt. Jag fick lite darriga linjer när jag målade men tack och lov inte så farligt med kladd. Jag gör ju ingen clean up i vanliga fall, jag är för dålig på det.
En annan nackdel är också relaterad till pigmenteringen. Det här lacket färgar naglarna. Jag rekommenderar absolut två lager baslack eller kanske underkläder till det av den anledningen. Mina naglar var lite lätt rosa efter att jag tagit bort det här lacket och det satt i kanske tre borttagningar till innan det släppte. det färgar även huden så när removern löst upp lacket och vätskan läckte ut på fingrarna blev huden tydligt rödtonad och det krävdes en hel del skrubbande och insmörjning med handkräm som löser upp infärgningen innan det släppte. 
Det är nackdelarna. Fördelarna är att det är en klassisk röd, opak och med kall underton. Det är ett bra lack på många sätt. Det är inte perfekt. 
 
 
 
 
 
 

OPI Germany 2012 - en sammanfattning

Publicerad 2012-08-04 00:24:00 i Nagellack - kollektioner,

En sammanfattning på årets bästa höstkollektion! Den här gången till och med i någon sorts ordning med favoriterna överst. Jag måste säga att det här var en häpnadsväckande bra kollektion. Oerhört bra formula på vartenda lack. Vackra, glowiga skimmerlack med metalliska inslag. Utmärkta krämlack med hög pigmentering och glans. Ja, jag kan inte klaga på någonting. Bra jobbat, OPI!
 
German-icure by Opi
Every Month is Oktoberfest
Don't Pretzel my Buttons
Klicka för att stänga bilden
Nein! Nein! Nein! Ok, fine!
My Very First Knockwurst
Deutsche You Want Me Baby?
Unfor-Greta-bly Blue
Klicka för att stänga bilden
Danke-Shiny Red
Klicka för att stänga bilden
Berlin there, Done that!
Klicka för att stänga bilden
Suzi and the Seven Düsseldorfs
Klicka för att stänga bilden
Don't Talk Bach to Me!
Schnapps Out of it!

Blå holografiska lack i en jämförelse (swatchsicles)

Publicerad 2012-08-03 20:04:22 i Nagellack - jämförelser,

vad fasen, vi firar holofredag med ännu ett av de inlägg jag knåpade ihop med mina swatchstickor. Att jag har många blå holografiska lack är väl inte förvånande. Många ganska lika varandra också. Blått är en underbar färg på hololack så jag ångrar inte att jag har dessa mängder som ju är fallet. Låt oss titta lite närmare på några av dem.
Tre linjära skönheter ska det här vara. Nfu Oh 65, köpt 2008 eller 2009, MUS Siw och Layla Mermaid Spell. Som ni ser är Laylas lack det överlägset mest holografiska även om det är bra kräm i Siw också. Alla mina Nfu Oh verkar dock ha blivit mindre holografiska eller möjligen har jag först nu jämfört dem noga med andra holosar. Jag minns mina Nfu Oh som svårlackade och har bara använt dem typ en eller två gånger var. Jag har alltid tyckt att de ser holografiska ut på nageln och vet att Nfu Oh ska vara linjära och fantastiska men jag tycker faktiskt inte det ser ut så här. Hur som helst, vill man ha ljusblått holo ska man inte gå över ån efter vatten utan kan lika gäran köpa Siw om man inte vill ha mest effekt för pengarna så klart för då måste valet bli Layla. 
En annan sorts blå har vi här. En hel liten grupp av samma färgtyp faktisk. Ludurana Magnifica och Depend Ocean Blue är ganska lika i effekt och partikelstorlek, de är scattered men inte långt ifrån linjära. Linjär är Sally Hansen Magical Blue Aura som är ett helt enastående lack men svårt att få tag på eftersom det inte produceras längre. Depend 132 är en svensk klassiker. Linjär och ljuvlig. Jag älskar den! Jade Hypnose är mer blå och på gränsen att vara linjär medan Layla Ocean Rush är den definitivt mest holografisk av dem alla. Den och Glitter Gal Blue är av samma färg men Blue är scattered. Japp, det var det. En massa blå skönheter. 

Mer jämförelser av holografiska lack (lila)

Publicerad 2012-08-03 17:04:35 i Nagellack - jämförelser,

Mer av jämförelser på holostickorna. Jag hoppas de är till någon nytta för någon. Idag blir det lila och lila i det mörkare registret. Vill ni se ljusare lila jämförelser så kan jag eventuellt fixa det. Säg bara till om det är något som ni är nyfikna på. Dagens jämförelse är inte gjord för att jag trodde lacken var dupes. Nej, det var mer för att visa fem alternativ i mörkare lila så man kan se vilka skillnaderna är. 
Hits Dionisio är den mörkaste av dem. Scattered holo med mycket rött i regnbågarna. A England Lady of the Lake (LotL) är ett lack jag kanppt kallar för holo. Det har en svag scattered holo som knappt märks. den lila färgen är rödbaserad, vilket faktiskt också Dionisio är. Jade Fascinio Violeta är blåbaserad och ljusare än de andra lacken i den här jämförelsen. Den är scattered men närmar sig de linjära lacken och har inga problem att producera regnbågar. Den är väldigt vackert holografisk. Slutligen de två lila från Laylas senaste kollektion med holgramlack. Det är Cloudy Violet som är blåbaserad och Misty Blush som är rödbaserad. I övrigt är de båda ganska lika. Samma linjära, kraftfulla holografiska effekt och samma egenskaper vid lackning. 
Några som är dupes är Glitter Gal Purple och Ozotic Pro 513. Här ser GG Purple mindre holografisk ut men det är bara vinkeln. De är indetiska, precis som t.ex Glitter Gal Red Sparkle och Ozotic Pro 621. Det finns flera exempel men jag saknar då Ozotic-lacket så jag har inte gjort egna jämförelser. Jo, vänta, GG Copper är samma som Ozotic Pro 522. Dem har jag båda två. Det ska alltså i princip finnas en dupe till samtliga OP hos GG. 
En hel solfjäder i lila. Jag är förvånad att jag har så många lila hololack faktiskt, men ännu mer förvånad är jag över de galna mängder rosa hololack som finns i min samling. :D

Depend 2026 Sand Grey

Publicerad 2012-08-03 12:56:47 i Naglar - holografiska lack,

Oj, oj vad mycket mer tid det tog att packa upp och ordna här hemma. Har inte hunnit handla än heller så jag måste göra det här lite kort för jag är hungrig! Igår kom jag alla fall hem från landet och pappa hjälpte mig sätta upp gardinstänger i taket. Självklart skulle de sågas av med bågfil för att få rätt längd och hela lägenheten blev full med metalldamm. Nå, nu är det klart och jag har gardiner i ytterligare ett fönster. Bara vardagsrummet kvar nu!
Ja, lack var det ju. Det är holofredag. Jag hade alla Le femme-holosarna här när jag kom så egentligen borde jag visa dem men jag  orkar inte lacka om naglarna. På naglarna just nu har jag en chippad manikyr med Depends holo Plum men jag kan inte visa den heller för jag har inte tömt kameran på den (ochippad och fin på landet) så ni får se en lite tidigare manikyr. Det är Sand Grey som också är från Depend. Den är en favorit och jag har så klart en backup på den. Helt underbar färg! 
En beige med grå underton. Unik och vacker! Scattered holo som bildar vackra regnbågar. Jag gillar verkligen den här! Jag har här tre lager över OPI My Boyfriend Scales Walls. 
Jag tycker den är en av höjdarna i kollektionen Depend släppt med 12 holografiska lack. helt klart värd ett köp om man uppskattar en diskretare färg men en distinkt effekt på hololacken.
Filmklipp, så klart! 

OPI German-icure by OPI

Publicerad 2012-08-02 11:44:00 i Naglar, vampy,

Jag tidsinställer det här inlägget för jag vill inte dra ut på det längre. Efter att igår ha visat Every Month is Oktoberfest, det ena av de två galet vackra vamparna i kollektionen, så måste jag ju visa även den här skönheten. German-icure by OPI!
Anne visade ju magiska bilder på det och det här är mina, inte fullt så magiska men de får alla fall fram den bruna tonen i lacket och lite av skimret.
Ja, det skimrar så oerhört vackert! Lacket är alltså en djup brunröd med skimmer i rött. Det är av samma familj som Royal Rajah Ruby och det är lika vackert som den gamla klassikern är, lätt. Jag uppfattar skimret i den här som mer framträdande men basen är mer brun och mörkare, tror jag. Det är inte en åsikt baserad på en jämförelse utan bara från minnet. Jag borde helt klart göra en riktig jämförelse när jag kommer hem men förmodligen finns redan en sådan ute på nätet redan om man jagar lite.
Tre tunna lager på mina bilder. Det var lite rinnigare än de andra lacken i kollektionen så jag kladdade lite men förhoppningsvis så lite att ni inte tänker på det. Jag har försökt ge er bilder i både sol och skugga. Det är vackert oavsett men i solen blir det spektakulärt. Varför väntar vi med vamparna till hösten? Det är ju nu de ger full valuta för varje skimmerpartikel som finns i dem!
Jag vet, det är ett hysteriskt bildspam. Jag kan inte välja bilder. Jag kan inte begränsa mig. Det här är verkligen höstens vackraste lack. Det är underbart. Orden räcker inte till... 
 
 
 
 

China Glaze Kalahari Kiss

Publicerad 2012-08-02 08:04:25 i Naglar i vitt, nude, beige,

Jag förstår om det här lacket inte är allas kopp te men jag är faktiskt inte missnöjd med det. Det är en varm, gulbeige färg som får mig att tänka på de lädersäten vi hade i vår gamla Saab. Några av er kommer tycka det ser ut som rökar-händer eftersom färgen är så pass gulaktig, men jag fick inte den känslan. 
Nej, läder och mocka ligger närmare i min föreställningsvärld och det kan väl vara vettigt i en kollektion med safaritema. När jag hade sett alla lacken från China Glaze Safari-kollektion så ska jag villigt erkänna att jag inte tänkte köpa särskilt många, kanske inte ens något. Jag var besviken och tyckte färgerna var lite tråkiga. Det var två som stack ut lite, den här och den som ser ut som kolasås, så dem velade jag lite fram och tillbaka om ifall jag skulle ha dem. När jag sedan beställde lack från Trans Design så var det plötsligt fyra platser över i en order (jag hade alltså lagt fem lack i kundkorgen och kan ha nio i en flat rate box) och då såg jag det som ett tecken att jag skulle köpa den här och tre till. Jag är fortfarande lite tveksam till kollektionen och upplever den som trist men jag kan komma att ändra mig om jag får se riktigt bra bilder på dem. 
Det här är alla fall två lager. Första lagret, som jag gjorde så tunt jag brukar, blev väldigt strimmigt och svårt att få ut bra på nageln så jag bytte taktik och körde rätt flödigt på andra lagret. Hyfsat enkelt att måla med, det höll sig där man hade penseln. Inga klagomål på det alltså. Torktiden var bra också.
Som ni ser är det inte jätteglossigt ens med Seche Vite som överlack. Utan SV blir det ännu mer glanslöst så det behövs överlack. Det är inte så att det torkar matt men det är väldigt...kompakt och tungt för ögat. Ingen riktigt lyster. Vad tycker ni om färgen? Den är alla fall helt okej som underklädeslack kan jag avslöja. Jag har provat. Sen skulle ja, om någon ville ha ett underklädeslack, fortfarande rekommendera någon av de tre damerna i Zoyas Touch-kolllektion eller ett av de båda nudelacken som OPI släpper i sin höstkollektion. De är ännu bättre enligt mig och dessutom snyggare. Det här lacket är helt okej. Jag tycker det kan vara lite roligt. Det är dock inte en favorit i sin färggrupp. 
Idag åker jag hem från landet och återvänder till lägenheten. Det kan innebära en viss frånvaro från min sida här på bloggen så om jag inte svarar på kommentarer eller lägger ut hundratals inlägg så beror det på att jag åker bil, packar upp, sätter upp mina nya gardinstänger eller vad man nu kan tänkas göra första dagen hemma efter semestern. Håll tummarna för att hemresan går bra för oss. Signe gillar inte att åka bil. Ni får en bild på Siv som avslutning på det här inlägget. Visst har hon växt mycket!

Några jämförelser på holostickorna (grönt)

Publicerad 2012-08-01 22:05:47 i Nagellack - jämförelser,

Grönt är ju en liten regnbåge i sig med lack som är väldigt nära både gult, brunt, blått och grått. Jag lyckas aldrig något vidare med mina gröna jämförelser på stickorna, tyvärr. De röda och de gröna är klart svårast att bemästra. Här kommer alla fall tre jämförelser, lite slumpmässigt valda, som jag hoppas kan ge någon klarhet till någon holoälskare där ute i världen.
Blågröna holografiska lack finns det massor av. Verkligen massor. Den här jämförelsen är av fyra relativt aktuella lack, Hits Hera, Jade Energy, Depend Ocean Green och Layla Emerald Divine. GBDA står för Grow Back Down Again och är ett av de holografiska lacken från vår svenska indie-drottning Sannas märke Brite Bird. Den är inte tillgänglig för köp just nu tyvärr. Hits och Jade finns att köpa från Llarowe och Depend i svenska butiker. Layla köps enklast från deras italienska webshop. Som ni ser är Hits Hera djupast påfågelblå om än ganska snarlik Jadelacket i basfärg. Jade Energy har dock mindre grad på de holografiska partiklarna och är så gott som linjär men inte riktigt där, medan Hitslacket är scattered. Så gott som linjär är också Depend Ocean Green, den har finare partikelstorlek än Hitslacket, ungefär samma som Jade faktiskt. Den är också mer skir och har på fyra lager inte samma täckningsgrad som Jade Energy får med två lager.Layla Emerald Divine är linjär och klart mer grön i basfärgen. Den är närmare Nubar Reclaim i färgen även om de absolut inte är dupes då Reclaim är mer linjär och mer varm i tonen. 
Blekgrönt då. Ska vi titta lite närmare på det med. Nfu Oh 66 och Koh Metallic Green är oerhört lika. Jag kan i praktiken inte skilja dem åt även om jag tror att Nfu Oh är aningens mer holografisk. Det är dock rätt hugget som stucket vilken man väljer. Koh har betydligt snyggare flaska, enligt mig, och finns att köpa i deras webshop. Layla Jade Groove är mer blåtonad, jag kallar nyansen för sjöskum, och är mest holografisk av dessa tre som ju samtliga är linjära. China Glaze He's Going in Circles är scattered och har samma sjöskumsfärg som Jade Groove. Depend Laurel Green är varmare grön men med mycket grått i. Som ni ser är den scattered men har finare partikelstorlek än HGIC och får mer sammanhållen regnbåge. 
Av de mer gultonade nyanserna då? Det här är en samling lack som gränsar klart mot gult eller brons. 
Ludurana Superior är kanske mer gul än grön. Den är alla fall en favorit och oerhört nära att vara linjär. Layla Gold Idol är linjär och har mer grönton än Superior. Den är magiskt vacker! Rivka Vanessa och Up Colors Ouro Boreal har samma basfärg och skillnaden på dem är minimal. Up Colors är något mer holografisk men har sämre pensel. Annars är det samma sak i flaskan. A England Princess Sabra, min favorit från A England faktiskt. Så bronsig att den nästan är brun men med en smutsig, grön ton. Gyttja. Scattered, precis som Vanessa och Ouro Boreal. Faktiskt scattered i så hög grad att det är svårt att urskilja en regnbåge men skimret finns där och det bildas ändå en svag regnbåge i det. Helt klart en unik färg. 
 
 
 
 

Zoya Ivanka

Publicerad 2012-08-01 16:26:07 i Naglar i grönt,

Vill ni se ett lack jag bar för några veckor sedan och som jag burit så många gånger att jag gjort slut på en flaska? Okej, jag fick hjälp med det av min mamma som också har det här lacket som en av de absoluta favoriterna. Zoya Ivanka. 
Jag har utsett den till ett av topp 20 of All Time. Jag har visat det här och här och det fanns minst ett inlägg i arkivet med det, från i påskas, men det inlägget försvann ju och jag orkar inte leta rätt på bilderna. Jag har älskat det här lacket så innerligt och använt det så mycket att jag nog måste köpa en flaska till av det. Det gör sig egentligen inte som bäst på sommaren, trots att det tillhörde en sommarkollektion. Solen fräter ur den lite och glittrigheten syns bäst i elektriskt ljus. Eller, gör sig ännu bättre kanske jag ska säga. Det här är ett lack som alltid är vackert.
Det kommer ett par filmsnuttar med lacket i både sol och skugga. Vackra Ivanka. Så underbar hon är! Har ni några favoritlack ni ständigt återkommer till? 
 

Sotigt med Natural At Night

Publicerad 2012-08-01 10:00:00 i Emmas FOTD 2012,

Mera smink ska vi ha! Det här sminket hade jag i måndags och inlägget är tidsinställt, om allt går som det ska så är jag i Skänninge och säljer smycken med min kompis, regnbågsarmband med mera. Ska bli jättespännande, hoppas på fint väder och mycet folk:) Men nu, till sminket. I måndags var jag sugen på en sotning i brunt och jag valde länge mellan Naked-paletten och Too Faced Natural At Night och valet föll slutligen på Natural At Night. Det brukar vara tvärtom, men Too Faced-paletten har några skuggor som känns lite roligare ock unikare än Naked-paletten faktiskt, typ Moon Stone och Night Fever, mina absoluta favoriter i den paletten.  Sen har jag även börjat gilla krämbeiga Spotlight, den får huden att se ut som sammet tycker jag. Sen är Nakedpaletten mer komplett än Natural At Night, ska jag på en resa tar jag hellre Naked-paletten, man hittar alltid nåt bärbart, som för den sakens skull inte är trist där. Har faktiskt beställt Naked 2 också, ska bli jättespännande att testa den och se om den håller måttet, förväntingarna är ju rätt höga med tanke på hur fantastisk ettan är. 
 

Hyn

Foundation: Everyday Minerals It Foundation Light Neutral

Concealer: MAC Studio Sculpt Concealer NW 20

Puder: Laura Mercier Translucent Powder

Bronzer: Bare Minerals Warm

Rouge: MAC Mineralize Blush Dainty
Ögon
Ögonbryn: Nyx Auto Eyebrow Pencil Medium Brown
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance
Ögonskuggor: Too Faced Night Fever, Moon Stone och Full Moon

Highlighter: Too Faced Spotlight

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Eyeliner: Catrice Cosmetics Gelliner i 020

Mascara: Shiseido Perfect Mascara Svart

Lösögonfransar: Singelfransar från Ardell, Medium och Short

Läppar

Läppstift: MAC High Tea

Jag började med att applicera Night Fever på hela ögonlocket och en bit upp på brynbenet. Jag applicerade sen Moon Stone i mitten för lite extra djup och blendade kanten uppåt. Highlightade med Spotlight och ljusade upp inre ögonvrån med Full Moon. Eyeliner körde jag på en skimrig gråbrun istället för svart för att det inte skulle bli så hårt. Och så mascara, individuella ögonfransar, kajal under ögat och så mera Night Fever uppe på kajalen. Blev väldigt nöjd med resultatet faktiskt, kände mig väldigt bekväm i detta. Jag är ju inte lika bra på individuella fransar som hela fransrader men nu tycker jag att jag börjar få lite grepp om det och det känns rätt kul att öva faktiskt. 

OPI Every Month is Oktoberfest

Publicerad 2012-08-01 09:17:52 i Naglar, vampy,

Nailtastic-Anne visade min ena favorit från OPI Germany igår så jag sparar den lite och visar istället min andra favorit, Every Month is Oktoberfest. Ett enastående lack! Ser ni hur vackert det är? Köper ni bara två lack ur kollektionen så måste det vara de båda vamparna. De är så helt totalt perfekta!
EMiO är en mörkt auberginelila med skimmer i rött. Den har en helt enastående glöd och äntligen har jag ett lack som kan ta upp tävlan med min gamla skimmer-vampfavorit OPI Black Cherry Chutney. Helt ärligt, OPI har inte gett ut ett riktigt bra vamplack sedan OPI India 2008 men nu fick vi två som faktiskt toppar de BCC och varma Royal Rajah Ruby. Äntligen! Inte för att de lacken inte varit vackra nog men jag har haft på känn att OPI kan ännu bättre!
Okej, EMiO är mer lila än BCC så den knockar inte BCC av banan direkt, men den är ett fantastiskt komplement. Jag har målat två flödiga lager på mina bilder, formulan kalas återigen. Den här kollektionen är formulamässigt den absolut bästa OPI gjort, alla fall av de jag testat och helt ärligt, jag har missat många (tråkiga) kollektioner de senaste åren så jag kanske inte är mest välinformerad. Jag har dock svårt att tänka mig att man kan göra bättre lack än så här för de är i samma klass som mina formulafavoriter från Zoya Wicked. Kunde OPI bara sätta tillbaka sina gamla penslar i lacken, ni vet de smalare, så skulle min lycka vara gjord.
Visst är det vackert! En härlig möklila som nog mest påminner om Zoya Valerie
I solen kommer det fantastiska skimret fram. Andlöst vackert! Och vänta bara tills ni får se German-icure, den är ännu vackrare! Alltså, jag är i himmelriket! Vampiga himmelen strax bortom de rosa molnen!
Vi avslutar med lite skuggbilder också, och en där man tydligt ser skimret i flaskan. Rött mot det lila. Mmm!

Holojämförelser MUS Madeleine och Britta

Publicerad 2012-08-01 07:51:04 i Nagellack - jämförelser,

Nej, jag ska inte jämföra Madde och Britta med varandra men däremot med andra, liknande lack. Jag håller ju på att träna mig att använda mina swatchstickor när jag gör jämförelser och jag hoppas några av de här inläggen kan vara till nytta eller glädje.
Vi börjar med att jämföra Madde med Madde. Här är tre olika batcher av Make Up Store Madeleine och som ni ser är de olika i basfärgen och i den holografiska effekten. Alla versionerna är linjära men det finns skillnader i partikelstorlek och effekt på "holometern".
En lite annan vinkel visar samma sak. 101 och 701 är mer beigetonade medan 001 är mer rosa. 701 har en annan typ av holo, ännu mer linjär, och 101 är mer holografisk än 001. 
Vi fortsätter att spana på Madeleine och lägger till Nfu Oh 62 (köpt 2008) som ska vara en tvilling till Madde. Nfu Oh är mindre holografisk, vilket förvånade mig. Min är köpt långt innan Nfu Oh fick dåliga batcher av sina hololack. Här spelar vinkeln också en roll, jag fick ganska osmickrande bild av Nfu Oh 62, men den är mindra holografisk på stickorna och samma sak gäller även den blå Nfu Oh 65 som har samma lite gryniga partiklar. Jag måste undersöka detta närmare när jag kommer hem till stan och mina flaskor.
Så hur står sig Madeleine då mot några andra rosabeige holografiska lack? Layla Coral Glam är mer rosa och mer holografisk, här jämförd med Madeleine från batch 701, Sally Hansen Magical Copper Cauldron är ungefär lika i färgen som Coral Glam men mindre holografisk. 
Nu flyttar vi oss lite mot det mer rosa. Make Up Store Britta är ju en klassisk rosa holoskönhet. Hur står hon sig mot Laylas Retro Pink?
Här ser ni dem båda. Britta och Retro Pink har väldigt lika basfärg men Laylas lack är mer holografiskt. Båda är linjära holografiska lack. Britta är dock betydligt svårare att måla med. 

Om


sminkan_@hotmail.com

emmap85@live.se

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela