Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Kavalkad i maj

Publicerad 2008-05-31 13:09:04 i Kavalkad,

Månaden majs makeuper. Jag har flera favoriter, bland annat alla på tredje raden. Hur är det med er? Hittar ni någon som ni gillar lite extra mycket? Kanske mittenbilden på andra raden? Den gillar jag! Eller de tre med Barry M:s Dazzle Dust på sista raden? Berätta om ni hittar något ni tycker var värt att göra om!NYX Las Vegas II

Publicerad 2008-05-29 22:22:20 i Naglar i grönt,


NYX Las Vegas köpte jag från Cherry Culture i vintras och om ni klickar på länken ser ni ursprungsinlägget om det. Jag tyckte färgen var snygg men lacket för skirt. Jag fick jobba en del för att få täckningen relativt god och jag tyckte ändå att jag kunde se nagellinjen vid tippen. Usch! Det är det värsta jag vet!

MakeUpMyLack-Sanna visade sedan hur snyggt det blev med Las Vegas över ett svart lack och då kom jag på att jag kunde använda det över ett lack i grönt, svart eller annan mörk färg. Layering är ju inte fel! Dessvärre glömde jag helt bort mitt Las Vegas till Sofia på One Inch Nails gjorde en manikyr med den. Och på henne är den ju såå snygg! Genast kastade jag mig ner i lacklådan och slet upp min egen flaska! Här ska lackas i grönt! Jag lade ett lager mörkgrönt Zoya Suvi på nageln. Det är egentligen inte heller helt täckande men det spelar ingen roll för kombinationen blir det. Las Vegas i ett lager ovanpå alltså. En helt perfekt, täckande och gnistrande grön är resultatet och jag älskar det!

Allra snyggast är det i skymning eller vid mulet väder, tycker jag, då dess rika gröna färg verkligen är djup och härlig! På dagen, i solljus, kan det dra mot en gräsigare grön.

På bilderna är det alltså bara ett lager Suvi och ett lager Las Vegas ovanpå. Nu har jag även ett lager Poshe överlack ovanpå.

Sublim i brunt

Publicerad 2008-05-29 06:30:35 i Eotd i brunt, Sminkans EotD,


Okej, gårdagens blå var jag så missnöjd med att den fick hamna i papperskorgen men jag kämpar vidare med tema Barry i alla fall. Vi får se hur jag känner för den här innan dagen är slut. Bilderna blev rätt risiga idag och jag har mascara under ena ögat. Ja, inte nu längre, men när jag fotade. Ni får överleva. Tanken är ju inte att det ska vara perfekta bilder utan att det ska vara ett arkiv för mig så jag minns vad jag gjort och med vilka produkter.

Grunden är Indelible Creme Eyeshadow, som, trots att den är ganska trög som underlag funkar bäst med Barrys Dazzle Dust. Därefter lade jag mörkbruna nr 53 i globlinjen och ner i inre och yttre ögonvrån samt under ögat. Mitt på ögonlocket samt längs övre delen av den mörkbruna skuggan i globlinjen lade jag Sublim, en ljusgrön skugga från Pure Luxe. Den fick äta sig in i det bruna en bit som ni ser. Därefter lades Naked, ett MAC-pigemnt precis under brynet. Den skulle lätt kvala in på min tio-i-topp vad gäller highlighterskuggor! Wow! Skaffa den genast allihop! Den kan utföre ren magi när man använder den! Mascaran är Beyond Length från Max Factor.

Sen ville ju Rocketqueen ha en revival av Burgundy. Okej, jag gillar ju också det läppstiftet men idag vill jag inte vara så röd om läpparna. jag snyter mig eftersom jag återigen lyckats bli förkyld. Alla vi i personalen är sjuka hela tiden verkar det. Förkylningsvirusen går runt runt och man får vara frisk i två veckor och sen kommer nästa hosta eller halsont eller snuva.
Hur som helst, RQ, här är Burgundy men uttonad. En rosaröd blir det då! Det är rätt fantastiskt vad man kan gra med smink. Ett starkt rtt kan bli ett diskret rosa lätt som en plätt!

Veckans bloggtema: I handväskan

Publicerad 2008-05-28 20:40:53 i Veckans bloggtema,

Okej. Fåfängan vill veta vad för smink som är med oss i handväskan. Kort svar. Ingenting. I min handväska finns det säkert 20 pennor, massor av mynt, flera paket med Kleenex, nässprayer av olika slag, värktabletter i olika styrkor och även papperslappar, kvitton och en eller flera pocketböcker. Handkrämer finns det också minst en av i väskan. Smink däremot har jag bara i badrummet. I enstaka undantagsfall stopar jag ner ett gloss eller läppstift men jag brukar ändå aldrig använda dem och sen ligger de i väskan i en evighet och jag kan inte komma på var de är någonstans när jag vill ha dem nästa gång. Så är det. Kort inlägg, trist inlägg men så är det nu. Inget smink i Sminkans väska...

China Glaze Seduce Me

Publicerad 2008-05-28 19:52:41 i Naglar i rött,


Okej, idag blir det nagellacksfrossa! Inte nog med att ni fick en megastor notd på gårdagens och dagens OPI DS Royal nej, ni får även nyhämtade och nypålackade Seduce Me från China Glaze!  Kvällens färg! Det här är ett kallt rött krämlack som jag tittat på rätt länge men inte köpt. Istället har andra, poppigare färger hittat hem till mig. Så, en dag, ser jag den på en notd på fantastiska bloggen One Inch Nails och faller för den som en fura! Dessutom har jag den stora turen att Sofia på One Inch Nails inte alls har fallit på samma sätt utan ser färgen som ganska trist och onödig i samlingen. Ett byte sker, Seduce Me mot min extra flaska Vampy från samma märke, och ännu ett rött krämlack har hittat hem till min samling.


China Glaze Seduce Me påminner mig om mitt Viva la Diva i bibliotekarierött, men de är långt ifrån samma. Systrar dock. Båda har en kall, blåröd ton även om Seduce Me är rödare. Jag är en kall brud så färgen passar mig som hand i handske!


Jag gillar ju lack som genast ger full täckning och som är lättmålade. Gissa vad! Seduce Me har båda de kvaliteterna. Ett lager lack ser ni på bilderna och inget överlack. Jag tycker det är enastående bra! Här är ett lack att ta till i krislägen då man har minimalt med tid men ändå vill göra ett snyggt jobb. Jag rekommenderar det verkligen!

Och som en liten parantes så har mitt internet återkommit, men jag vet inte varför. Det borde inte ha gjort det för det funkade inte nyss och elektrikern skulle inte kunna fixa förrän i morgon. Men vi är glada så länge det varar, eller hur!

OPI DS Royal eller Layering Experiment 2

Publicerad 2008-05-28 15:57:41 i Naglar - holografiska lack,


De senaste dagarna har jag haft det här nagellacket. Ikväll byter jag dock. Det är OPI DS Royal, ett nagellack jag vid några tillfällen totalt dissat men sedan i alla fall lockas av och ibland förförs av. Visst har det kvaliteter? Det blå skimret ver den rödlila basfärgen är ju svårt att motstå. Eller vad säger ni? Att det sedan krävs att man ger lacket en grund av ett mrkare lack och har detta bara för layering är en annan sak. Jag lägger det gärna över Siberian Nights eller Russian Navy men det finns givetvis ändlösa möjligheter här. Om man bara jobbar med DS Royal får man dock lägga massor av lager och det blir aldrig något riktigt djup i färgen. Här ser ni ett lager DS Royal över ett lager Siberian Nights.


När jag hade testat det här lacket första gången var jag omåttligt besviken och redo att göra mig av med det bums. Av någon anledning blev det dock kvar i lådan och sedan har jag upptäckt en viss tjusning med det. Jag vill inte vara utan det längre, om vi säger så. Kanske är det mer av ett sommarlack än ett vinterlack? Det verkar som att det gör sig bättre i dagsljus än i lysrörsbelysning. Men vem gör inte det? Mja, när jag tänker till kan jag komma på ett par bland de holografiska som faktiskt ska upplevas i varmt innomhusljus för att vara till sin absoluta fördel. Att DS Royal är del av den holgrafiska serien från OPI är dock knappast möjligt att se oavsett belysning. Eller DS-lacken kanske bara är bling-blingiga och inte alls holo-lack? De andra jag har från den kollektionen är dock defintivt i holo-genren.

Okej, jag vet, jag bildspammar just nu. Hela inlägget är bara glitterblått och lila, men jag har svårt att hitta en  bild som verkligen visar hela lackets charm. Samma som med t.ex My Private Jet eller andra holo-lack. Detta trots att detta lack alltså mest ser ut som ett vanligt glitterlack. Det ser ut att vara ett femtikronors lack från Viva la Diva snarare än ett dyrt OPI-lack. Eller vad tycker du?
Några bilder tagna i direkt solljus:

Och i morgonsol men filtrerat:

Alla övriga bilderna är tagna i eftermiddagsljus vid ett österfönster. Ingen direkt sol alltså. Samtliga bilder är korrekta i förhållande till det ljus som var vid tillfället.

Safirblå med Barry M

Publicerad 2008-05-27 07:50:06 i Sminkans EotD,

Mitt tema med Barry M-produkter fortsätter och idag är det blått som gäller! Dels en mörkblå, nr 23, och dels en som jag fått av rocketqueen, Sapphire. Där kan jag inte numret tyvärr.

Jag har valt att använda Indelible Creme Eyeshadow i Bare Necessity som bas. Ovanpå den lade ag sedan den mrkare blå på hela ögonlocket. Jag lade den i en rundad form som går in mot inre vinkeln av ögonbrynet och näsroten. När jag lagt den formen tog jag Sapphire och blendade ut skarven mot ögonbenet.

För en ännu mjukare övergång lade jag en aning av en offwhite, matt skugga från tigi precis under brynet. Därefter lade jag min svarta, uppskruvbara ögonpenna från Barry M under ögat och ut i en liten spets i yttre ögonvrån. Längs övre fransraden lade jag en mörkblå, glimrande eyeliner från Fyrinnae. Dazzeling Darkness heter den färgen. Fransarna målades med Masterpiece Max från Max Factor. Ögonbrynen fylldes i med lite brynskugga från Face.
         
Läpparna fick färg av min favorit från MAC, Sci-fi-delity. Det är verkligen snyggt, men, ni som beundrat mina vita tänder kan nog bli förvånade idag. Nej, jag har inte kritvita tänder annars heller, men de är betydligt vitare än så här. Bilden är lite gulstickig i sig själv men även läppstiftet bär skuld i detta. Kalla färger tar fram mina vita tänder, varma gör inte det... Men som sagt, jag ser inte ut som en gammal snusare IRL...

Dagens med dazzle dust

Publicerad 2008-05-26 19:06:58 i Sminkans EotD,


Är det någon som undrar var dagens make up tog vägen? Ja, jag har inte haft internet hemma i lägenheten. Det är också därför jag har kommenterat knapphändigt om alls i era bloggar. Surfade runt en sväng på jobbet när jag hade lunch men det har blivit dåligt med tid för att hinna med alla mina pret-tisar. Just nu funkar dock internet igen, men inte telefonen, lustigt nog. Ja, jag har bredband via telefonnätet... Hur som helst, för att kompensera min sena dagens så kommer en halvbild. ;-)

Dagens make up gjordes med två av mina dazzle dust från Barry M. En beige och en blågrön. Nu har jag glömt numren på dem, men är ni jättenyfikna så kan jag säkert kolla upp det. Grunden är en Indelible Creme Eyeshadow i matt beige. Därefter den blågröna dusten i globlinjen. Sedan tog jag den skimrande dusten i beige och lade på ögonlocket och som highlighter.
           
Under ögat kom min svarta uppskruvbara eyelinerpenna till pass. Den är också från Barry M och dessutom en riktig favorit! Den är vattenfast och håller perfekt hela dagen! Längs övre fransraden drog jag en linje med min Stila Smudge Pot i grått. Ögonbrynen är väldigt rufsiga. Jag behöver klippa och noppa lite, men jag orkar inte bry mig så hårt. De fick i alla fall en liten aningens färg av en brynskugga från HM, den mörkaste i duon. Ögonfransarna målade jag med Max factor Beyond Length-mascaran. Bara den svarta delen.
             
Jag bytte mitt OPI Rosepetallack mot ett lipgloss från Burt's Bee i en vinröd färg, Merlot. Det valde jag att prova och jag blev väldigt positivt överraskad av både färg och känsla på det. Inte illa! Tack för bytet, Emmi!

My Private Jet

Publicerad 2008-05-26 15:35:27 i Naglar - holografiska lack,


OPI My Private Jet från Night Brights-kollektionen. Ett lack som ska vara holografiskt svart, helt unikt på nagellacksmarknaden! Det är nu inte ett svart-svart lack, mer av en antracitgrå nyans som ytterligare ljusas upp av det gnisterregn som bor i det. Så enastånde vackert!


Två lager MPJ utan överlack ser ni på bilderna. Visst är det fantastiskt! Att det återfinns på min topp 20-lista är äl inte förvånande? Det lyckas med konsstycket att vara relativt sofistikerat samtidigt som det är lite vilt och galet. Ett fyrverkeri mot natthimlen, en regnbåge mot en åskmolnsgrå sky, diamantstoft mot pärlsvart siden... Man kan bara älska det!

Make Up Remover

Publicerad 2008-05-25 10:37:49 i Hud och hand,

Vi Pret-tiesar ska ju idag berätta om våra make up removers. Jag kommer presentera två. Och dessutom två riktiga budgetfynd.
image5027image5025
Det är Iserees Intensive Cleansing Foam och Iserees Sensitive Cleansing Milk. De är köpta för någon tia på Lidl. Extremt billigt men faktiskt fullt dugligt för en sådan som jag.

Vi börjar mad Iseree Intensive Cleansing Foam
Det är en mousseliknande produkt som enligt förpackningen inte ska torka ut huden. Min hud känns inte heller särskilt torr eller stram efter att jag använt den, men min hud klarar tvål och blir sällan uttorkad. Jag är alltså ingen bra måttstock för om produkten är uttorkande eller ej. Den innehåller vitamin E och pro-vitamin B5, vad det nu gör för något, och skummet är luftigt och lätt mot ansiktet. Det löser upp det mesta av sminket, ögonen kan behöva en extra duvning om man har mycket kajal och eyeliner eller mascara som är vattenfasta men även det försvinner om man låter skummet verka en stund och sedan torkar bort eller sköljer av. Jag brukar fluffa in skummet och sedan gnugga lite lätt med fingertopparna och sedan skölja med ljummet vatten.

Doften är lite melonig på ett artificiellt sätt. Inte äcklig men jag gillar den inte speciellt heller.
Den är dryg. Jag har använt den varje dag ett par månader utan att den tagit slut. Man får 250 ml i flaskan som är försedd med en pump. Jag tar oftast mer än en dos, alltså pumpar upp kanske två eller tre gånger. Vet inte varför egentligen, men det blir så. Man blir i alla fall inte fattig på den här produkten så man kan slösa med den!
Den kan svida lite i mina ögon om jag har en känslig ögondag, men oftast känns den helt okej.
Det är enligt mig en prisvärd produkt som jag i alla fall tar hellre än t.ex en oljig remover. Den känns fräsch nog och löddrig nog för att få mig att ta den istället för tvålen. Det är bra betyg!
Sen är den inte optimal, men vilken remover är det egentligen? Jag har inte hittat någon...
3.5/5


Iseree Sensitive Cleansing Milk är en mer klassisk remover i krämtyp. Den innehåller hamamelis, vitamin E samma provitamin B5 som moussen. Den ska dock vara utformad för känslig hud och alltså mildare. Jag tycker den svider betydligt mer om man får in den i ögonen, men huden känns återfuktad och mjuk efter att man använt den. Den är också ganska effektiv om man tar den på en bomullspad. Då släpper all mascara och allt annat, även vattenfast smink, utan större problem. Den är inte lika starkt parfymerad som moussen heller.
Även den är removern är dryg. Samma antal ml, 250, och samma praktiska och stabila pump.
Jag gillar ju inte den "krämiga" känsla som blir efter att man sköljt av den så de gånger jag använder den avslutar jag med moussen efteråt för att få känslan av ren hud. Alltså den mer tvål-och-vatten känsla som jag gillar. Men jag använder ändå den här väldigt ofta just till ögonmakeupen, trots visst svid ibland. Den är effektiv och jag slipper gnugga så mycket. Den är inte vare sig bättre eller sämre än andra removers av samma typ, men den är väldigt mycket billigare! 
3/5 

20 favoriter

Publicerad 2008-05-24 09:56:03 i Allmänt,

En liten kavalkad av mina favoritlack just nu. Självklart växlar favoriterna med humöret, men idag var det dessa 20 jag plockade ut som favoriterna. Några av dem har hängt kvar på listan länge, andra är nykomlingar, några kanske skulle bytas mot andra imorgon, andra är alltid med. Att grönt är favoritfärgen blir ganska tydligt, men jag tror att jag borde ha bytt ut något av de grna mot Glacier Bay Blues, men nu orkar jag inte ändra...Är det något av dessa lack som är med på din favoritlista?

China Glaze Liquid Leather

China Glaze Lubu Heels

OPI My Private Jet

CND Hyde in the Dark

Misa Earthward

Sinful Colors San Francisco

OPI Rainforest

Zoya Suvi

Rescue Beauty Lounge Recycle

Max Factor Momentum Moss

Nubar Peacock Feathers

Rimmel Mania

Zoya Akyra

China Glaze Up All Night

OPI Yoga-ta get this Blue

Zoya Yasmeen

China Glaze Coconut Kiss

OPI Koala Bear-y

OPI An Affair in Red Square

OPI Got the Blues for Red

Prinsessa

Publicerad 2008-05-23 06:27:10 i Eotd neutralt och klassiskt, Sminkans EotD,


Med lite hjälp av Princesse-paletten från Bella il Fiore som jag nyligen fick så kom denna makeup till. ICE Bare Necessity som bas. Därefter Dancing Queen, en rosalila skugga i lite glassig pastell på hela gonlocket. Som highlighter använde jag två nyanser ljusare skuggan Dancing Queen i samma palett. Mascara beyond Length från Max Factor.
Jag har precis börjat testa den, men recension kommer snart! Håll utkik efter den!

Läpparna målade jag med ett gammalt Bourjoisläppstift i färgen Mandoline:

Everyday Minerals rouge och bronzer

Publicerad 2008-05-22 21:09:30 i Swatchbibliotek övrigt,

En läsare bad mig göra swatcher på mina rouge och bronzers från EM. Pust och stön, tänkte jag, men vad gör man inte för sina medsminkisar? Jag är inte supernöjd med bilderna, men håll till godo!

Waffle Cone är extremt skir och väldigt gnistrande

Sunday Brunch. Skimrande röd

Everyday Bronzer. Den här har jag aldrig använt förut. Drog bort plasten för att skaka ut lite på handen. Ingen höjdarfärg direkt. Väldigt brun.

Siesta är orangetonad och påminner kanske lite om NARS Orgasm?

Back to School är en ganska trist färg den med. Funkar kanske på någon annan men inte på mig.

Tea Time är ytterligare en tråkig brun nyans som jag aldrig har använt.

B&B är persikoskimrande och härlig. Kan göras 80-talsintensiv med brunton eller skirare med mer rosa glöd.

Apple är en stor favorit. Inget glitter, bara rent rosa. Underbar!

Light Pink är fantastisk som highlighter eller för att ge huden en porslinslyster! Jag älskar den! Här har jag öst på massor av den för att visa den fantastiska silverglansen i den.

Soft Bronzer är en naturlig oc fin nyans som jag faktiskt har använt en del. Passar även oss ljushyade som inte gillar att bli solbrända. Ger fräsch färg utan att bli "brun".

Girl's Day Out är terracottaskimrande och kan byggas från skiraste guldskimret till ganska tegelrött.

Plum Dust är en kall, vinröd färg som är matt. Trevlig men svårjobbad då den är kraftigt pigmenterad. För kraftigt tycker jag som gärna bygger rouge i flera lager. Men jag är otränad på rouge också eftersom jag nästan aldrig orkar använda det... 

Soft Touch är härligt rosa och matt. Naturlig färg som ger pigg och fräsch rodnad utan att bli skarp eller gräll. En favorit.

Det var det. Jag tror jag har glömt någon eller några av mina rouge. Har i alla fall en bronzer till som är oöppnad och ett eller fler rouge. Några ligger på landet, några kanske i någon kasse eller necessär efter flyttandet från lägenheten. Dyker de upp medan jag kommer ihåg att de ska med här så kompletterar jag. Hoppas det var till någon nytta även om bilderna är lite blåstickiga och ljuset var otillräckligt. Plus att jag bara kladdade på lite på handryggen utan att använda rougeborste...

China Glaze Coconut Kiss

Publicerad 2008-05-21 16:29:06 i Naglar i lila,


En ljuvlig lila färg har Coconut Kiss från China Glaze. Det här är ett lack jag förälskade mig i när jag såg en notd gjord av Sofia på One Inch Nails. Genast beställde jag den och nu är den min!


Först trodde jag att färgen skulle vara ganska lik den hos Zoya Hope men det är en betydligt kallare, blåare, lila i Coconut Kiss. Jag måste säga att den här är såååå mycket vackrare! Glansen är enorm och skiftningarna mellan rödare och blåare toner i det lila är utsökt! Jag har njutit av att titta på mina vackra naglar idag och komplimangerna för lacket har formligen haglat! Och det är det värt, det här lacket! Det har bara kvaliteter. Formulan är av den "gamla" China Glaze typen med ett lite tjockare men ändå lättmålat lack som inte rinner, droppar eller kladdar utan lägger sig precis där man vill. Det behövs två lager och sedan är nageln täckt och glansen enastående. Det torkar fort, det blir inga penseldragsspår, det ger en jämn, perfekt yta. Jag kan inte nog lovorda Coconut Kiss! Tack Rocketqueen för att du gjorde det inlägg där du lyfte fram Sofias blogg, och tack Sofia för tipset och de frestande bilderna!

Misa Fire Coral

Publicerad 2008-05-20 20:04:38 i Naglar i orange,


Det här är en notd som jag glömt att publicera. Jag lackar ju om naglarna varje dag och av någon anledning kom inte den här upp när den skulle på bloggen. Dagens nagellack har ni i inlägget längre ner, också ett Misa men blått. Det här är en härlig korallröd som jag hade i slutet av förra veckan. Jag har helt, totalt och hämningslöst gett efter för orange, korall, rött och rosa. Efter 35 års motstånd är jag nu helt i deras våld! Speciellt känner jag att hjärtat bultar när det är korallrött! Här är det Misas underbara Fire Coral som pryder naglarna. En färg som ger relativt god täckning efter två lager. Färgen är lätt att lacka med och lämnar en slät, blank yta på nageln. Det finns dock en liten tendens till att man kan ana skarven mellan nagel och tipp, precis som i alla mina rödorange och orange lack. Varför? Här är det, precis som hos t.ex Don't Socra-tease me från OPI, inte så väldigt störande. Det är bara i vissa ljus som den linjen kan skönjas genom lacket.

Färgen är stark men inte störande stark, om ni förstår hur jag menar. Det är inte diskret alls, men det sticker ändå inte i ögonen som t.ex vissa skarpa färger kan göra. Det är en färg med lite attityd. Det gillar jag. Dessutom blir den inte för tonårstrotsig utan går att bära även av en lite lekfull vuxen utan att man helt hamnar i "forever young-fällan".
Jag kan se mig äta lunch på en uteservering med mina tjejkompisar, shoppa och vinka in en taxi med de här naglarna. Inte så mycket picnic i parken, mer café och lunchsallad. Vet inte varför, men så känner jag. Ni då?

Misa Blueberry Glaze

Publicerad 2008-05-20 17:25:24 i Naglar i blått,


Otroligt läckra Misa Blueberry Glaze är  färgen som pryder mina naglar idag. Och vilken färg! Det är en midnattsblå med skimmer och lilaton, en blurple-färg men med mer blått än lila.  I svagt ljus ser den nästan svart ut, men i dagsljus är det faktiskt just blåbärsblå den är! Underbar! Efter fiaskot med det rosa Fleeting hibiscusigår  kändes det underbart att plocka fram den här lilla godbiten och se naglarna i en färg jag trivs i.

Blueberry Glaze är ett lack som kräver tre tunna lager för att få full täckning. Konsistensen är väldigt tunn och rinnig, därör kan man inte lägga två tjockare lager för samma effekt. Om man försöker får man bara vallar i lacket.På bilderna är det tre lager lack och ett lager Poshe överlack. Även utan överlack har man riktigt hög glans i lacket. Det är ganska lättmålat trots att det krävs tre lager. Självklart lyckas jag sabba båda tumnaglarna i olika hög grad när jag målat dem. Den ena på remmen til kameran och den andrra när jag ska lirka ut mina Poshe Polish Reviver för att förtunna mitt överlack. Det är bara att hoppas att det inte är någon som lägger märke till det. Fördelen är att jag har anledning att lacka om naglarna igen! Det ska jag göra nu!

Veckans bloggtema: Nätshopping

Publicerad 2008-05-19 20:58:50 i Veckans bloggtema,

Veckans bloggtema på PRET-ty är valt av Beauty by Me och handlar om var man helst shoppar över nätet och vilka fynd man gjort.

Jag älskar nätshopping. Att slippa trängas med folk och åka någonstans är underbart. Bara sitta vid datorn, knappa lite och så kommer grejerna inom ett par veckor. Om det inte är Fyrinnae då...
Jag tappar ofta shoppingsugen när jag är i affärer. Då lockar ingenting speciellt mycket. Men på nätet är det svårare att stå emot.

Jag köper böcker, filmer, musik, smink och ibland även kläder och smycken över nätet. Inga skor dock, där går min gräns. Skor måste man prova. Hittills har jag dessutom bara goda erfarenheter av nätshoppandet. Tack och lov! Inga felaktiga varor eller så. Allt har funkat perfekt. Ett enda paket har kommit bort och det skickades inom Sverige. Ett nagellack. Men det ordnade sig och jag fick ett nytt utan att behöva betala eller så. Det enda problem jag står inför när det gäller internet och shopping är det satans paypalkontot. Det funkar inte. Paypal vill inte godkänna mitt telefonnummer och det är bara tvärstopp. Alltså kan jag inte handla på ställen som kräver PayPal. Ebay är stängt för mig. Jag kan inte handla på the Body Needs eller MAD  eller EM. Fast jag kunde förut. Då funkade allt utan PayPal. Fråga mig inte varför. Nu har jag haft god hjälp av min kära Rocketqueen som agerar mellanhand och ser till att jag får mina OPI Rainforestlack från Ebay och mina Sultry Green-pigment från MAD. Tack RQ!

Det jag just nu shoppar mest av är nagellack. Det handlar jag huvudsakligen från Head2Toebeauty. Jag köper lacken 4 åt gången och det tar cirka en vecka att få hem dem. Jag har beställt från 8ty8 också, men frakten tog längre tid båda gångerna. Kan ju lägga till fraktkostnaderna för H2T och 8ty8 som extra service!
Head2Toe:
1-4 lack kostar $11.90 i frakt,
5-7 lack kostar $15.10 i frakt,
8-10 lack kostar $18.30 i frakt.
Om du väljer billigaste fraktalternativet alltså!
8ty8:
1-6 lack kostar $13 i frakt
7-12 lack kostar $26 i frakt
Samma sak här, det jag redovisar är lägsta fraktkostnad. Det finns flera fraktalternativ att välja mellan.

Att säga ett specifikt fynd går inte. Jag tycker att mitt OPI Rainforest var ett fynd, men inte var det billigt. Men så värt det! Jag hade aldrig fått tag på det i Sverige i en vanlig affär. Internet och Ebay är enda alternativet. Även andra lite udda grejer är fynd tycker jag, eftersom jag aldrig kunnat köpa dem på Kicks, liksom. Att kunna handla från USA nu när dollarn har varit låg är ju enastående bra! Det är att fynda varje gång! Sedan jag började shoppa över nätet och beställa hem grejer från andra länder så har jag kunnat handla så mycket mer utan att öka min sminkbudget. Jag skrev ett inlägg om det förut en gång, och jag säger det gärna igen, en ögonskugga från MUS motsvarar 10-15 från mineralmärkena man kan beställa från USA. Och kvaliteten är densamma eller bättre! Med de samlingar jag dragit ihop kan man lätt tro att jag bränner tusentals kronor på smink varje månad. Det gör jag inte. Men hade jag handlat på Kicks så hade det varit fallet. Alltså fyndar jag varje gång jag klickar hem något! ;-)

Här är en lista på ställen jag själv handlar från:
Head2toe
8ty8
Cherry Culture
Fyrinnae
MAD Minerals

Everyday Minerals
Elemental Beauty
HqHair
Beverly Beaute

Nail de Royal
TransDesign
JW Cosmetics
LookFantastic
Pure Luxe
Parfym.se
The Body Needs
Taylor Made Minerals
Inezza
Eleven
Satine
Blush
Meow
Det är en lista med lite blandat, svenskt och utländskt, smink, naglar och skönhet. Förmodligen har jag glömt något, men det här är de ställen jag snabbt kommer på som jag har shoppat hos och blivit nöjd och även återvänt till. Samtliga ställen har jag handlat mer än en gång hos, och på samtliga ställen har allt fungerat smärtfritt vad gäller leveranser och produkter. Ja, med undantag för Fyrinnaes ökända leveranstider på ett par månader då, men det vet man ju redan när man lägger sin order så det räknas inte.

Lycka till med nätshoppingen och hoppas ni gör många fynd! Jag väntar just nu på fyra nagellack från Head2Toe som jag klickade hem igår. OPI Retro Fun!! Gissa vilka färger!

Fleeting Hibiscus från Misa

Publicerad 2008-05-18 19:19:47 i Naglar i rosa,


Ett ljusrosa nagellack med silverglans. Mitt första egenköpta ljusrosa... Jag föll totalt för Emelies notd på det här lacket och beställde raskt ett eget. Och ja det är ju fint. Väldigt tuggummirosa. Och jag gillar glansen i det, det gr jag. Men mina fingrar och naglar är inte så snygga som de kunde vara i det här lacket. Jag ser smutsig ut. Fingrarna blir gulaktiga och nagelbanden ser slitna ut.

Om mina fingrar och händer hade varit lite gyllenbruna eller liljevita kanske, hade det nog funkat bättre. Nu ser det plastigt och billigt ut.  Jag känner mig inte fin i det här lacket, tyvärr, trots den fina färgen. Jag kanske inte är en rosa flicka trots allt...Men samtidigt har det en underlig lockelse. Det är så extremt i sin rosa ton att det emellanåt får mig att känna en barnslig förtjusning. Bara emellanåt dock, inte hela tiden. Ett lack som jag alltså är väldigt ambivalent till...

Bella il Fiore-sminkning

Publicerad 2008-05-18 16:25:06 i Eotd i guld, Sminkans EotD,


Den här paletten har jag använt idag, skuggorna Funky House, Call me, Dancing Queen och Celebrate. Jag lade den på en grund av paint pot Rubenesque. Först lade jag Funky House i globlinjen och under ögat. Det är en guldig skugga med bruna inslag. Både Dancing Queen och Call me fick sedan samsas som highlighters. På ögonlocket lades Celebrate, en rosalila. Ingen eyeliner, ingen kajal. Mascara Masterpiece Max och ovanpå den bronsfärgade delen från Beyond Length-mascaran, också från Max Factor.

Peppermint Chic

Publicerad 2008-05-17 12:47:49 i Eotd i grönt, Sminkans EotD,

image5072
Jelly Pong Pongs söta ögonskuggeduo i färgen Peppermint Twist är det som anänts i denna sminkning.

Det här är en superenkel makeup med en krämskuggebas av Dignity och sedan bara den mörkare gröna skuggan på ögonlocket och upp på brynbenet, rätt högt. Därefter uttonad under brynet i den ljusare färgen. Under ögat ligger en blandning av den mörkare och den ljusare nyansen. Svart kajal från MUS innanför fransarna och svart glittereyeliner från H&M läng övre fransraden och ut i en liten kråkspark. Ögonbrynen målades med Smashbox ögonbrynsskugga i färgen Brunette. Mascaran är Masterpiece Max.

Canyon Clay med Shell

Publicerad 2008-05-16 17:47:02 i Eotd i orange och gult, Sminkans EotD,


En sminkning som åtminstone i viss mån tar upp den orangea färgen från naglarna. Okej, inte ens i närheten av samma intensitet eller så, men i alla fall. Basen här är Rubenesque från MAC, en persikofärgad paint pot. Ovanpå den ligger Canyon Clay från MAD Minerals på hela ögonlocket och upp på brynbenet. Precis under brynet ligger Shell, en ljus, skimrande nyans som också är från MAD. Under ögat har jag en grön kajal från Tigi och som eyeliner en gel eyeliner i grönt. Mascara Masterpiece Max från Max Factor.  

Saint Berry

Publicerad 2008-05-15 21:52:00 i Läppar,


Stiftet är mörkt vinrött med brunton. Jag tittar lite skeptiskt på det när jag skruvar upp det ur hylsan. Skulle inte Saint-läppstiften från Lipstick Queen vara ljusa och transparenta? Hmmmm....
Så provar jag det på, och det är verkligen skirt. Så skirt, så skirt. Nästan som att vara utan läppstift alls. När man målar på det så ser det ut så här:

Det känns ganska mjukt och lent men inte så speciellt annorlunda. Mjukt och lite balm-aktigt liger det på läpparna. Inte samma hållbarhet som hos Sinners, men helt okej ändå. Färgen är matt, vilket känns bra. Det ser supernaturligt ut. Vill man vara väldigt återhållsam med sminket är det helt perfekt. Eller om man vill ha en oskulsfull look. Jag förstår varför Poppy King kallade dessa Saints...

Om man verkligen väljer att kräma på rejält med färg då? Om man vill få full valuta för de 10% pigment Saint Berry innehåller, ja då får man lite mer tryck i tonen.

Mer färg än så här kan man inte få ut ur stiftet. Det är precis som det ska vara i och med att man köpt ett transparent och skirt stift. Jag tycker det har varit väldigt intressant att jämföra Saint och Sinner. Man inser ganska snabbt att det i t.ex Maybellines läppstift inte kan vara mer än 10% pigment medan mina gamla röda Dior nog har en ganska hög pigmentprocent. Kanske är det faktiskt så att prestigemärkena har laddat sina stift med "mer färg"? Det skulle vara bra om fler än Poppy King deklarerade pigmenthalten i sina läppstift, tycker jag, för då vet man vad man har att vänta sig av dem. Jag kan säga att Saint Berry är söt, men inte lika imponerande som mina båda Sinners. Det här kan man få av ett billigt budgetstift. Ett IsaDora eller ett Maybelline på rea. Sinners är värda sina 199 kronor, men det här är jag mer tveksam till. Även om det är fint i sig.

OPI Don't Socra-tease me!

Publicerad 2008-05-15 18:07:51 i Naglar i orange,


Dagens naglar har inte på något sätt matchat läppar eller ögon. Nix, nej! Jag var ju tvungen att testa mitt  nya lack i orange! OPI Don't Socra-tease me är en härlig intensivorange med pärlemoglans. En pigg och energisk färg som man inte kan blunda för! Med detta lack har man naglar som syns!

Det är en starkt pigmenterad färg som täcker bra efter ett lager lack, två ger exakt samma färg som i flaskan. Nyansen är mer orange än röd men är definitivt i den röda änden av orangespektrat, om ni förstår hur jag menar. En lite uppkäftig färg. Optimisitisk och djärv. Här har vi ett riktigt litet energiknippe till lack. Alltid glad och med tusen bollar i luften. Inte ett dugg lik mig, med andra ord. ;-)

I min samlingen är den besläktad med Playtime och Mon-sooner or Later.

Farseer Golden Rose

Publicerad 2008-05-15 06:19:22 i Eotd i brunt, Sminkans EotD,


Idag har jag lagt en grund av paint pot Rubenesque från frans till bryn. Därefter drog jag en linje med en brun kajalpenna från Tigi längs nedre fransraden. I globlinjen och på yttre tredjedelen av gonlocket lade jag sedan en brun, skimrande skugga från TMM, Cocoa. Den fick även liva upp kajalen lite. På ögonlocket tog jag sedan turkosblå Farseer från Fyrinnae. Ingen uttonad kant mellan den och Cocoa. Slutligen Pure Luxe Golden Rose på brynbenet upp till brynet. Kanten mellan Cocoa och Golden Rose blendades lätt.

Längs övre fransraden drog jag en linje med MsChics bruna eyeliner i gelform. Den är fantastisk! Avslutningsvis mascara, idag Double Extensions Beauty Tubes från L'Oreal, och så ögonbrynen ifyllda med Ash Brown, en matt ögonskugga från MsChic.

Läpparna målades med mitt nya läppstift från Lipstick Queen, Saint Berry. Mer av den får ni se lite senare. Färgen blir i alla fall så här:

Red Sinner

Publicerad 2008-05-14 20:17:09 i Läppar,


Ännu ett av Lipstick Queen-läppstiften, Red Sinner! Så röd, så syndigt, härligt röd! En primärfärgsröd, som verkligen är täckande, matt, högpigmenterad och perfekt!

Det är samma känsla som med Rouge Sinner, en lite pudrig, torr känsla när man applicerar vilken sen övergår till en len, mjuk känsla som håller i sig länge. Lika länge som färgen faktisk.
Precis som jag sade om Rouge Sinner så gäller det att vara försiktig vid appliceringen. Jag slarvade här igen, stiftet direkt på läppen, och man får ngen andra chans att rätta till något. Som ni ser...
Det är ett enastående rött läppstift. Vacker färg och hållbar formula.
Poppy King is the Lipstick Queen! Long live the Lipstick Queen!

Och en jämförelse ska vi väl klara av också:

Rouge Sinner                   Red Sinner

OPI Rose Petals

Publicerad 2008-05-14 17:11:56 i Naglar i övriga färger,


OPI Rose Petals är utan tvekan ett av mitt fulaste lack. Jag kommer inte använda det någonsin. Extremt fult är det. Förstår inte vad jag tänkte på när jag klickade hem det. Idag ser jag inga försonande drag alls i det. Fult, fult, fult. Usch...
Emelie, om du vill ha en länk till mina fulaste lack så varsågod. Det är det här och även detta. Det kommer jag inte heller ha igen. Kanske är den faktiskt allra fulast.  Havregrynsgröten kvalade in som trea i det här gänget fulingar...

Royal blue

Publicerad 2008-05-13 21:04:25 i Sminkans EotD,

image4162
Okej, nu tror ni nog att jag blivit tokig, men här kommer en bonus-eotd. Det är ju så att om man har naglar i en färg som heter Dating a Royal måste man ju passa på att prova en ögonskugga som heter Royal Blue. Den är dessutom matt vilket i mina gon är ögonksuggornas motsvarighet till krämlacken!

Grunden för makeupen är Rubenesque, en paint pot från MAC.

Ovanpå den har jag lagt Royal Blue, en helmatt, klarblå skugga från MAD Minerals. Den ligger på yttre halvan av ögonlocket samt under ögat. På inre halvan av ögonlocket ligger en helmatt, svart skugga från HM Divided. Som highlighter använde jag skimrande Kaleidoscope Illusion från Pure Luxe.

Mascara från Lancome, Hypnose.

Inte jättebra bilder, men ni får stå ut. Imorgon kan jag lova er, om blogg.se bara håller ihop och inte kraschar, att det kommer ett till Sinner-läppstift. Fram till dess får ni njuta av dagens enorma antal inlägg, jag har varit flitig som en liten myra, och så får ni drömma om Mod-naglar och Lipstick Queen! ;D

Rouge Sinner

Publicerad 2008-05-13 19:15:25 i Läppar,


Lipstick Queens Rouge Sinner var först ut i min test av de nya läppstiften. Det är ett rosarött läppstift med massor av pigment, precis som utlovat. Det är matt, det är hålbart, ni ska snart få se hur hållbart, och det är snyggt!
Det känns lite torrt att stryka på läpparna och ger frst en lite pudrad känsla, som om man bitit av läpparna och lagt löspuder på dem fast man inte har det, men efter ett tag smälter det in i läpparna och känns mjukt och skönt. Det är så pigmentrikt att man nog ska vara noggrannare än jag var vid appliceringen. En miss och man står där med en bomullstuss och remover, för den fäster som attan! Jag höftade lite och använde stiftet direkt på läppen, som vanligt, men pensel kanske hade varit att föredra. Jag är nte så petig till vardags, men som sagt, man vill inte missa med det här stiftet.

Efter att jag målat på det beslöt jag mig för en liten måltid bestående av kaffe och ett par rejäla mackor. Efter denna måltid såg mina läppar ut så här:

Det tycker jag att är, efter omständigheterna helt okej! Mer än okej till och med. Jag hade haft mindre slitage på läppstiftet om jag ätit med kniv och gaffel än när jag mumsar på rågbröd och pålägg. För att jämna till tonen räcker det dessutom med att gnugga läpparna lite mot varandra och that's it. Lite blekare, men bra ändå.
Första kollen av stiftet är mer än godkänd! Det känns fortfarande mjukt och vårdande och som sagt, det behvs inte mycket för att återställa det efter en lunch. Man behöver i alla fall inte lägga på mer färg utan kan nöja sig med att jämna ut den färg som redan är.

Vad säger ni? Verkar det lovande? Jag önskar de vore lite billigare. 199 kronor för ett läppstift är för dyrt enligt mig. Men jag kunde ju inte låta bli att köpa några i alla fall. Kanske visar det sig att de är värda varenda krona!

OPI Dating a Royal

Publicerad 2008-05-13 17:33:51 i Naglar i blått,

image5148
Här kommer den äntligen!
OPI Dating a Royal är en vacker blå färg från OPI Mod About Brights-kollektion. Det är ett klarblått krämlack som känns ganska ordinärt ändå. Inget som får hjärtat att banka extra hårt. Jag tycker det är fint men knappast speciellt.

Det finns inte så mycket att säga om det här lacket. Vad tycker ni? Är det sommarens blå?

Veckans bloggtema: Mitt (obefintliga) badrumsskåp

Publicerad 2008-05-12 21:47:29 i Veckans bloggtema,

Emelie på P'ssion har gett veckans bloggtema till oss nätverkare på PRET-ty. En titt i badrumsskåpet. Problemet är att jag fortfarande är evakuerad från min lägenhet medan den mögelsaneras och renoveras så jag har inget badrumsskåp. En smärre katastrof, faktiskt.Men, jag har kartonger, förvaringar av olika slag, samlingar och anhopningar...

Om min förvaringsplats, ytterst tillfällig, i bokhyllan skrev jag redan tidigare. Och delar av samlingen har jag visat i deras bon. Men ni ska ändå få lite nya bilder på samma sak.
Mitt badrumsskåp, eller mina badrumsskåp i plural, har alltså ersatts av en bokhylla, en förvaring från Jula och diverse burkansamlingar som finns lite här och var i lägenheten. 
image5167
Nagellackssamlingen har växt och fyller nu två kartonger. De är placerade på spisen eftersom spisen ändå inte fungerar efter en gasläcka så den kan lika gärna vara avställningsyta...

På skrivbordet hittar man överlack, underlack och andra nagelvårdande lack i en liten svärm. I Bokhyllan ligger pappkartonger med Tigi Bedheadsmink, EM-smink, blandat smink och...

lösgonfransar, parfym, body butters och lotions, penslar, foundation och annat smått och gott. Lampan är för att jag ska se vad jag har eftersom jag saknar taklampa i det rummet. Också. Den röda saken på nedre hyllan är ett penseletui.

Vid min säng svärmar nagelvården vidare. Handkrämer, oljor, Lemony Flutter.... Nattkrämen från Derma Genesis är en hyfsad handkräm faktiskt.
Slutigen visar jag ögonskuggorna. De bor dels i den JULA-förvaring jag länkade till här ovan. Den är jättebra!
image5176
Den står, som ni ser på en byrå. Där huserar även pennorna och lite annat spännande.
Förutom den så har jag ögonskuggor i min gamla väska. Den står på golvet.
image5177
Och så finns ju läppstiften och glossen i varsin korg i badrummet där även mina duschkrämer och tvålar bor. Och vissa bodylotions. De står ihopfösta på fönsterbrädan och på handfatskanten och på badrumsgolvet. En salig blandning av nagellackremover från Cien, Zendium tandkräm, Lushtvålar och schampoo köpt på ÖB.

Jag ska ha två badrumsskåp när mitt badrum blir klart. Och en hylla. Och ett underskåp till handfatet. Jag längtar...

OPI Green-wich Village

Publicerad 2008-05-12 19:14:28 i Naglar i grönt,

image5140
Idag kom, som ni ser i inlägget nedan, lite nya lack från 8ty8. Två av OPI Mod about Brights-lack, Green-witch Village och Dating a Royal var med i den här laddningen och självklart är Green-witch village först ut som notd!
Det är ett 70-talsgrönt lack, krämigt och lite matt. Man behöver två lager fr full täckning och lacket är lite segt i konsistensen. Inte som "vanliga" OPI brukar vara.

Jag tycker det är ganska snyggt, men kanske ett ondigt köp om man redan äger t.ex Tree Hugger från China Glaze. Den är i och för sig aningens gulare i tonen, och ljusare, och så självklart med skimmer också, men är man inte besatt behöver man inte alla ljusgröna lack på markanden. Men jag är besatt...


På första bilden här ser ni Green-witch Village och på andra Tree Hugger. Döm själva om hur rafflande skillnaderna är. Sen är ju krämlack sommarens stora trend så kanske talar det till förmån för Green-witch Vilage?
Annars kan ju skimret också ge mer liv åt färgen och göra den mindre platt, och då är ju Tree Hugger valet för sommaren. Oavsett vilket du väljer, eller om du väljer båda, så är det en läcker färg.
image5146

Två bilder i lampljus:

Sinful Colors San Francisco

Publicerad 2008-05-11 20:36:56 i Naglar i grönt,

image5081image5083
Underbara Emelie på P'ssion skickade mig det lack jag varit besatt av en längre tid nu, San Francisco från Sinful Colors. Ett underbart lack i juvelskimrande grönt! Så utsökt vackert! Ah!

Jag har alltid älskat grönt nagellack och det har alltid varit svårt att hitta, speciellt dess djupa gröna färger. Många gröna lack uppnår kultstatus, som t.ex OPI Rainforest, och säljs dyrt på ebay. Det här lacket är ett drugstore-lack i USA men det går inte att köpa på nätet och finns inte i Europa. Fast det kommer nog snart för det ska tydligen finnas en återförsäljare av Sinful Colors i England och nu kan vi bara hoppas på att hela sortimentet snart går att få tag på lite enklare.
image5088image5089
På bilderna ser ni två lager av färgen och det är just just täckande. Det är ett härligt skimmer i lacket som ger djup och liv åt färgen. Lacket är lättmålat, låt inte lura er av den klumpiga appliceringen, den beror på att jag var så exalterad! Det är rätt segt på att torka dock. Även med ChG FF tar det en evighet, eller i alla fall tio minuter. Fattar inte vad det beror på? Ska prova med Poshe nästa gång fr det är inte alltid alla lack och överlack är helt kompatibla med varandra.
Hur som helst, här är det senaste tillskottet i min grna samling. Ett lack jag gett upp hoppet om att äga, trots att jag försökt tubba In the Make att köpa ett åt mig när hon åker till USA. ;D

Champagne Truffle

Publicerad 2008-05-11 16:20:26 i Eotd i grönt, Sminkans EotD,

image5064
Jag fick ju en ögonskugga idag från rara Bjooti, en Jelly Pong Pong-duo vid namn Champagne Truffle. Det är två skimrande gröna nyanser, en smaragdgrön och en lindblomsgrön. Färgerna är så perfekt kombinerade och vackra som något kan vara och jag var naturligtvis tvungen att genast prova!

Jag lade en grund av Dignity, en pärlvit, skimrande krämhighlighter, på hela ögonlocket. Därefter tog jag en stor, flufig pensel och lade frst den mrkare grna över hela ögonlocket och under ögat. Sedan tog jag den ljusare gröna från inre gonvrån upp mot brynet och hela vägen under brynet. Den mixades lite på yttre delen av brynbenet med en silverskimrande skugga från MAD Minerals, Diamond, för extra skimmer. Sedan drog jag en linje med Make Up Stores svarta kajal innanför fransarna och målade fransarna med Masterpiece Max.
image5069
Det hela blev en mjuk och skimrande look som passar perfekt en solig vårdag som denna! Ögonskuggorna var lättarbetade och enkla att blenda. Det är första gången jag provar något från Jelly Pong Pong och jag är positivt överraskad! De söta förpackningarna är dessutom ett plus!

Läpparna då? Jo, det blev läckraste läppstiftet i min samling just nu!  MAC Sci-fi delity.
image5071
Visst är det ljuvligt! Helt perfekt! Jag är kär i det här läppstiftet och kommer säkert ha det varje dag framöver!

Viva la Diva nr 85

Publicerad 2008-05-11 14:27:21 i Naglar i guld, koppar, brons,

image5046
Fr er som undrar kan jag berätta att mina naglar fortfarande är svarta och målade med ChG Liquid Leather. Innan jag målade dem svarta, i torsdags, provade jag åde det rosa Viva la Diva-lacket från inlägget före det här och detta lacket utan att gilla någon dera speciellt mycket. De åkte alltså av med en gång och ersattes med det svarta. De blev dock fotade innan fr att jag ska veta hur de ter sig nästa gång jag håller i flaskan och funderar...
Ett lite intressant guldlack är det här från Viva la Diva. Det har nämligen en ganska kall ton och en del silverglans i sig. Spännande! Dessvärre blir färgen lite obestämbar på nageln och den blir lite av en kompromiss mellan de olika ädla metallerna. Lite guld, lite silver, lite brons...

Det är en färg som inte gör mycket för mina naglar. På bilden ser ni två lager av färgen och så överlack på det. Det är ändå ingen spektakulär glans på det. Naglarna ser trubbiga och kortare ut än de behöver göra. Färgen blir lite kaki-tonad eller kanske finns det fler än jag som börjar tänka på havregrynsgröt? Inte mitt favoritlack, som ni märker. Jag borde ha anat det redan av hur färgen ser ut i flaskan...

Derma Genesis

Publicerad 2008-05-10 15:27:32 i Hud och hand,

image5028
Jag var ju en av dem som hade ju turen att få prova Derma Genesis från L'oreal, tack vara lite förmedling av kära Bjooti, och nu har jag ju provat i några veckor. Dags för en första rapport!

Enligt L'Oreal ska Derma Genesis verka direkt på hudcellerna och bibehålla hudens ungdom. Det kan man ju alltid hoppas på. Jag märker ingen skillnad från hur huden var innan men det förväntade jag mig inte heller. De produkter jag testat ordentligt nu sedan ganska precis en månad tillbaka är dagkräm, ögonkräm och serum.

Serumet innehåller hyaluonsyra och ska på huden före man smörjer in dagkrämen. Det har jag lyckats med och det känns rätt bra för dagkrämen är väldigt tjock i konsistensen och då blir den lättare att smeta ut om serumet är lite underlag åt den. Någon utslätande effekt och strålande lyster har jag inte sett. Min hud är exakt lika strålande och slät som innan, eller hur man nu ska uttrycka sig. Ingen förändring alltså.

Dagkrämen finns i två varianter. En med och en utan solskydd. Jag har använt den utan solskydd.
Dagkrämen ska verka i "perfekt harmoni med huden" och dessutom motverka rynkor och ge mig fastare hud och massor av lyster. Det är inte perfekt harmoni med min hud, men det är heller inte några direkta konflikter. Jag har fått enstaka kvisslor, ett par, tre på en månad, vilket är galet mycket för mig. Men de är små och går över på ett par dagar så de stör inte jättemycket. Jag är inte så petig heller. Jag menar, jag får ingen utseendekris för en finne. Å andra sidan har jag aldrig behövt fundera över finnar innan. Fastare hud vet jag inte om jag har fått heller. Det är ungefär samma fashet som innan. Samma med lystern. 
Skälet till att jag inte testat nattkrämen, som för övrigt lovar cellförnyelse, är att jag tycker dagkrämen är väldigt tung och fet vilket får mig tveksam till att våga prova nattkrämen.  Enstaka kvisslor kan jag leva med, men ingen invasion. Jag tycker dagkrämen är tung och täppande så nattkrämen får vänta lite.

Ögonkrämen har jag också provat. Den ska motverka fina linjer och påsar, men tyvärr gav den mig lite mer påsar än jag hade innan. Eller så är jag bara trött och svullen ändå. Troligen är det ingen skillnad av den heller. Den är dock väldigt trevlig som ansiktskräm då den är mindre tung än dagkrämen.

Alla produkterna är frpackade i praktiska pumpflaskor. De luktar lite örtigt, vilket alltid får mig att tänka på salladsdressing. Jag har använt dem i ansiktet istället för mina vanliga handkrämer och Nivea Soft hela den här månaden vilket är rekord för mig. Jag brukar annars snabbt återfalla i mina gamla vanor. Chansen att jag, som ju inte är hudvårdsinriktad, skulle köpa de här produkterna är små. Priset avskräcker, och då är ändå L'oreal knappast ett av de dyrare märkena.  Om man är mer intresserad av hudvård och är i min åldersgrupp, alltså 35 och uppåt, kan nog det här vara ett alternativ. Har man torr hud är nog den feta krämen mer välkommen än på min supernormala.

Om jag skulle betygsätta är det här nog 3/5. Avdrag för de plitor som dykt upp på grund av att krämen är så tung. Eller så tolkar jag det i alla fall.

Viva la Diva nr 82

Publicerad 2008-05-10 10:23:55 i Naglar i korall&persika,

image5037
Ytterligare ett impulsköp. Inte det bästa av mina spontana "detta ska jag ha!" heller. Nej, jag är inte speciellt förtjust i den här trista rödrosa.
Det är ett skimmerlack i en rosard ton som drar mer mot lax än hallon.  Trots skimret känns det flackt och tråkigt. För mycket mellanstadiedisco här, men inte, som det lack jag presenterade för några dagar sedan, på det där glada, optimistiska och pladdriga sättet. Nej, det här lacket har en lite osäkrare karaktär. Sötare och mindre påflugen kanske, men också mindre intressant.

Det här lacket är för flickigt för mig. Dessutom har det det stora felet transparens. Jag står inte ut med att kunna se linjen melan nagel och tipp lysa igenom lacket efter två lager. Det är inte okej. Jag kleggade på ytterligare ett lager, alltså tre in alles, och inte blev det så mycket bättre för det. Nej, nej, nej. Det här lacket är inte min favorit bland flaskorna. Någon som är sugen på det?

China Glaze Liquid Leather

Publicerad 2008-05-09 06:03:17 i Naglar i svart, grått, silver,

Dåliga bilder, lackade naglarna sent på kvällen och ljuset räckte inte. Vill bara visa glansen i det! Det här är ett lager lack, inget överlack. Observera att det var ett lager lack alltså.

Bilderna togs i hallen under en glödlampa. De är alltså alldeles för gultonade. Lacket är helt kolsvart och så blankt att man kan spegla sig i det! Konsistenssen är helt perfekt. Detta är den perfekta svarta!
Jag hoppas hinna ta dagsljusbilder imorgon, men jag vet inte om jag gör det. Annars får ni vänta på att jag lackar med det här lacket igen. För det kommer jag att göra många gånger!  Helt enastående kvalitet!  Lättmålat! Perfekt!
Här är naglarna i dagsljus:
image5061

Viva la Diva nr 34 och 71

Publicerad 2008-05-08 18:41:27 i NailArt,

image4999
En vuxen färg blev det idag. En mörkt lilaröd med lite skimmer i som räddar färgen från att bli platt. Det är en del rödbeta över den här nyansen, och den blir nästan som ett krämlack trots det skimmer jag nämner. Jag var tokförälskad när jag bar hem det i triumf, men väl på naglarna får det mig att se en tesmuttande socialarbetare eller bibliotekarie framför mig. Nej, hon är inte tråkig. Hon är kulturell och beläst och kompetent, hon är godhjärtad och bra på att lyssna. Ett väninnelack.

Det är lite för rejält för att ha en riktig udd. Den blir lite, lite tråkig i sin konventionalism. Den får mig att tänka på borsjtj vilket gör den hemtrevlig men knappast glammig.
Kvaliteten är dock god. Lacket glider på lätt, blir jämnt och täcker snabbt. Det ni ser är två lager, vilket är helt täckande men något ljusare än flaskan ger sken av.  Det är ett lack att lita på och det kommer vara gångbart även om tio år för den här typen av färger är aldrig moderna men finns ändå alltid kvar.
Jag hade nog tänkt mig att det lila i lacket skulle vara mer framträdande. Jag skyller på den usla belysningen på Åhléns. Jag är inte missnöjd men jag är heller inte nöjd.


Så, vad gör man när man vill ha lite mer sting i nagellacket? Byter färg? Nej, inte en gång till... Lägger till lite glitter? Ja! Varför inte!
image5010
Viva la Diva nr 71 är ett lila glitterlack med ceriseton. Otroligt snyggt, tycker jag! En poppig och glad färg som glatt ropar "se på mig!" där den dansar i ljuset!  Jag orkar inte brottas med ett glitterlager imorgon om jag ska lacka om då igen, så jag lade bara glitter på nageltipparna. inte en så elegant applicering som i en fransk manikyr utan mer som om man doppat naglarna i glitter. Det syns inte hur slarvigt det är om man inte tittar nära, vilket ni ju gör nu. På jobbet kommer ingen se i alla fall.

Det blir en lite spännande matchning mot det lilaröda nagellacket, inte helt självklart men samtidigt med en känsla av gradering. Lite underlig kombination, varken kontrasterande eller harmonisk utan lite både och. 
Det är bara ett tunt lager utstruket på nageltipparna så den andra färgen slår igenom glittertäcket. I och med att man fick dit glittret fick man också mer liv och schvung i notd:n. Jag skulle inte ha det så här om jag skulle på anställningsintervju, då hade det blivit bara 34:an, men visst blev det vansinnigt mycket roligare med 71:an på!
 
Så blir det kväll och lamporna tänds inomhus. Plötsligt vaknar min lite halvtrista nr 34 till liv. Det guldskimmer som tidigare knappt gjort något väsen av sig börjar få lacket att glöda på mina fingertoppar! Min allvarliga och alldagliga väninna börjar plötslligt berätta om magdanskursen hon går på och om sina hemliga älskare! Det är en total förvandling! Från grå mus till femme fatale! Eller, grå mus var hon kanske inte innan, men det passionerade, bultande hjärtat framkom inte direkt i dagsljus. Alltså är detta ett givet vinterlack. I varmt lampljus tas lackets glöd fram. Plötsligt syns det passionerade och blodfyllda i det. Det blir verkligen läckert! Så, Viva la Diva nr 34 rekomenderas för vinterns kalla kvällar då det skänker hetta till en kall årstid!

Och ni ser väl hur perfekt det matchade dagens läppar? Annars hittar ni läpparna i inlägget nedan! Jag var väldigt nöjd med den matchningen!

Viva la Diva nr 37

Publicerad 2008-05-07 16:14:39 i Naglar i korall&persika,

image4994
Viva la Divas lack med numret 37 inhandlades i måndags efter jobbet. En glad korallröd färg som har tydligt släktskap med t.ex Playtime från H&M, fast mindre orange. Det är dock samma fel på de båda lacken. Två lager och man kan fortfarande ana kanten mellan nagel och tipp, om ni förstår hur jag menar. Jag tycker det är jobbigt att lacka mer än två lager men jag avskyr att man ser linjen mellan vitt och rosa på nageln lysa igenom lacket. Det är ingen katastrof med nr 37, man jag kan se det anas och bara det stör mig.

Annars är det en härlig sommarfärg, lekfull och optimistisk! Den vill springa längs soliga sandstränder och ge sig ut på cykelturer med picnic-korg. Det är en bekymmerslös färg, och väldigt ung.
Min kollega tyckte gårdagens gyllenvita var mycket snyggare än detta. I hennes ögon är den här färgen sliskig. Det kan den nog också vara. Vad säger ni? Är det här färgen för tånaglarna i flip-flopsen? Eller ska den pryda även dina sommarnaglar när du spelar volleyboll på stranden? Eller hör den mer hemma på mellanstadiediscot?

Mascararecension-Masterpiece Max

Publicerad 2008-05-06 19:50:00 i ,

Ja, alla kvinnor jag känner har någon gång använt mascara, med ett undantag. Min mamma... Nåja, det var inte det jag skulle prata om utan det jag skulle göra var att presentera ytterligare en mascara för er. Jag har ju tidigare recenserat Hypnose från Lancome här på bloggen och tänkte då att jag skulle gå igenom de mascaror jag äger och använder med lite bilder till så ni får se effekten. Igår postade jag en recension av Double Extensions Beauty Tubes från L'oreal. Idag blir det Masterpiece Max från Max Factor. Det är ju en mascara som många kvinnor använder och så även jag. Den är inte jättebillig för att vara ett budgetmärke, men man kan ofta hitta den till olika kampanjpriser. Jag har den i svart. Det är dock en svart som är lite åt det mörkt brunsvarta hållet, något som stör mig ofantligt...

Borsten är inte jättetjock och stor, vilket jag alltid inbillar mig innan jag drar den upp ur tuben. Den är dock en ganska oflexibel plastborste med vassa piggar som ska separera fransarna och det gör jätteont de gånger man slarvar och missar och hamnar på den känliga "vattenlinjen" eller slemhinnan innanför fransarna. Vid ett tillfälle skrapade jag i så pass att det kändes som ett litet sår hade uppstått och jag fick låta bli smink ett par dagar.
Mascaran i sig är en helt okej. Den är lite torrare än Lancomes Hypnose så den tynger inte ner fransarna alls. Piggarna separerar verkligen fransarna, något som är bra, och jag tycker den ger lite volym också, men inte så som Hypnose. Men Hypnose är ju en volymmascara...
Så här ser jag ut utan mascara:

Jag har inte mycket till fransar...
Med ett lager MF MM så ser fransarna ut så här:

Lite slarvigt påmålat, igen, men poängen är ju att ni ser vad som händer med fransarna. De blir längre och får en liten tendens till "tofsar" längst upp i spetsarna. Det beror nog på att det finns fibrer som ska förlänga fransarna i mascaran, gissar jag.
Det är en helt okej mascara i min mening. Är man bara försiktig med borsten så får man fina fransar med den. Att den är ganska torr i konsistensen gillar jag. Blöta mascaror tenderar att bli bra först när de ska kastas...
Den här mascaran kan vara svår att tvätta bort på kvöllen. Den biter sig fast i huden och vill gärna göra att man får gråsvarta skuggningar under ögat. Den sitter dock bra på plats under dagen.
För mig funkar den här mascaran bra, förutom borsten som ger minus och svårigheten att bli av med den på kvällen...
3/5

Peace Baby och en kompis

Publicerad 2008-05-06 18:15:12 i Naglar i vitt, nude, beige,

image4950
Det fanns en tid då jag kom hem från jobbet och kopplade av med en liten kvällssminkning, vilket några av er kanske minns. Nu kommer jag hem från jobbet, sätter mig vid datorn och lackar naglarna istället. Senaste tiden har jag bytt nagellack varje dag. Det här är det lack jag burit idag tillsammans med Polyester Bride-sminkningen. 

OPI Peace Baby inhandlades, eller snarare beställdes, en dag då jag var hjärtligt trött på alla mörka lack. Jag ville ha krämiga, halvtransparenta lack och trodde mig ha hittat rätt i Peace Baby. Den kunde säkert ha varit helt perfekt också om den varit lite mer lättmålad. Som det är nu är den en otroligt knepig färg att få jämn och snygg. Det slutar alltid med två lager, som på bilderna, som jag inte blir nöjd med ändå, för det är strimmigt och eländigt. Ja ni ser själva. Usch...

Nej, så här kan man inte gå runt och se ut. Därfr inskaffades, eller impulsshoppades, ett skimmerlack i vitt med lite guldlyster från Viva la Diva. Det kostade 45 kronor och har nummer 47. Se vilken skillnad! Men det är ju inte vit, halvtransparent kräm längre utan gnistrande gyllenvitt, som Snow Angel från MAD!
image4956
Det är i alla fall tusen gånger finare än innan och jag är riktigt förtjust i mina naglar som ser sommarfina ut! Som bitsocker! Jag tycker det blev snyggt, inte anemiskt som vissa ljusa lack kan bli. Lite bröllopsvarning kanske? Kanske kan det bli ännu roligare med ett lager Golden Enchantment-överlack på! Vem vet om jag testar det någon gång? Nu ska jag lacka om naglarna igen så det här är redan borta. Valet nu står mellan lila och korall. Vi får se vilken av dem som vinner i lottdragningen!

Polyester Bride

Publicerad 2008-05-06 08:25:18 i Eotd i brunt, Sminkans EotD,

image4976
God morgon! Idag är det neutrala toner som gäller. Jag började med Bare Necessity Indelible Creme Eyeshadow på hela ögonlocket upp till brynet. Därefter blev det Urban Decay-paletten Ammo. Polyester Bride på inre halvan av ögonlocket och upp under brynet. Smog på yttre halvan av ögonlocket och ut mot tinningen, Sin precis ovanfr Smog under brynet. brun kajal från Tigi under ögat och geleyeliner från MsChic längs vre fransraden. Ovanpå kajal och eyeliner lite MAD Minerals Solitude för att ge det bruna ett kopparskimmer. Slutligen mascara. Först Double Extensions Beauty Tubes och sedan lite bronsfärg från en Max Factor Beyond Length eller vad de nu heter.
Det var väl allt... ögonbrynsskugga från HM, som vanligt.

Läpparna ska ju vara med också. Det här är ett läppstift jag fick för många år sedan i en goodiebag efter en L'Orealvisning. Invincible Platinum 909, Platinum coffee heter den. Jag är inte speciellt förtjust i L'oreals läppstift, men just den här gillar jag. Den har en ganska mjuk och len konsistens och glittret i den är inte verdrivet framträdande. Färgen är dessutom trevlig, om man bortser från att mina tänder blir lite gulaktiga av den.

Oj, det blev en väldigt blek bild. Färgen stämmer dock bra på läpparna. En brunrosa ton. Men riktigt så blek är jag inte...

Double Extensions Beauty Tubes

Publicerad 2008-05-05 19:41:09 i ,

image4947
En gigantisk borste är den här mascarans enda fel. Ja, kanske även tvåstegs-grejen som jag inte är så road av. Men om man står ut med att köra två lager mascara och kolla att man täckt det vita med svart så är den väldigt bra.
Den är nämligen svart. Riktigt svart. Masterpiece Max som jag också använder just nu är brunsvart, och det gäller även en massa andra mascaror. Detta är en riktigt svart mascara.
Den fäller inte. Det gillar jag! Inga mascarasmulor under ögat sent på eftermiddagen.
Det här med att den skulle vara så enkel att tvätta bort vet jag inte. Det funkar som med mina andra mascaror ungefär. Men det lossnar små tuber vilket gör att jag slipper en massa mascara i ögonen, så den får plus även för det. Jag har inte försökt ta bort den med bara vatten etersom jag aldrig har bara mascara. Jag tvättar bort den med allt annat ögonsmink och då behöver jag tvål eller remover av något slag.
Så här ser den ut i sina båda steg:

Det är en ganska trevlig mascara som ger en fin vardagsfrans. Man kan säkert bygga upp fransarna mycket mer också, men jag nöjer mig med ett lager av primern och sedan ett med färg. Det är dubbelt så mycket mot vad jag brukar ha i alla fall.
På minussidan har vi alltså den enorma borsten. Det känns som att förska måla fransarna med en humla. Men jag tycker ju att borsten på Hypnose från Lancome är i största laget...

Double Extensions Beauty Tubes är alltså en väldigt bra mascara som jag gärna rekomenderar!
Jag skulle säga att den får 3/5, avdrag för att det är jobbigt , i alla fall mentalt, med tvåstegsprincipen...

Sen har jag med tiden också insett att jag inte gillar att den tvättas bort som små tuber. För det första så är det sällan jag har mascara utan annat smink, alltså måste jag ändå använda mer än vatten när jag tar bort det på kvällen. Sen flyter de små tuberna av någon anledning in i mina ögon och det tycker jag är trist. Det jag först upplevde att jag slapp, mascara i ögonen, har jag nu insett att jag ändå får men på ett annat sätt. Inte bra. Så idag, någon månad senare inser jag att det aldrig mer blir en Beauty Tube för mig och jag ger den 2/5.

Viva la Diva i tokturkost

Publicerad 2008-05-05 18:16:34 i Naglar i blågrönt&turkos,

image4938
Gladaste turkosa färgen ger spralliga sommarnaglar! Fast nu är det bara vår än så länge... Men sprallig blir man! Se hur fint de matchar min kajal idag, eller tvärtom eftersom naglarna kom först.
Jag tröttnade alltså på Flying Dragon efter bara någon timme och bestämde mig för att ge denna tokturkosa färg en chans. Ingen bild kan göra den rättvisa, för den är så sprakande och har ett så härligt skimmer!

Det är en färg som syns. Inget för den diskrete med andra ord, men det är också en färg med energi! Härligt! Som ni ser på bilderna blev jag så fylld med energi att jag faktiskt åstadkom ett hack i nageln på en gång, men sånt är livet. det inte nageln i sig som är skadad, bara lacket.

Veckans bloggtema: Fotvård

Publicerad 2008-05-05 18:15:30 i Veckans bloggtema,

Äh, fotvård... Hopplöst ämne... Det är Sminkjante som kommit på veckans ämne och jag ser fram emot alla andras inlägg. Själv  kan jag inte erbjuda mer om ämnet än detta:
Jag tvättat fötterna i duschen och om jag är snäll smörjer jag dem med en body butter eller Lemony Flutter. That's it. Jag lackar inga tånaglar, äger ingen fotfil, har inga specialrutiner över huvud taget som är relaterade till mina stackars fötter. Inte ens en speciell fotkräm även om jag haft den från CCS.

För att skriva något här kan jag berätta att jag ibland får fotbadsskov och då badar jag fötterna i balja med lite såpa i vattnet. Det tycker jag är bra. Skoven inträffar dock bara vartannat år ungefär, och kan inte ses som någon rutin i mitt skönhetsliv.

Det här var verkligen det tråkigaste inlägget jag någonsin skrivit. Sorry...

Måndag med Baby Face

Publicerad 2008-05-05 05:59:12 i Eotd neutralt och klassiskt, Sminkans EotD,


Idag är det en make up med Artifact som bas. Artiffact är en vinröd Paint Pot från MAC. Ovanpå den ligger Cocoa, en brun, skimrande skugga från MAD Minerals på hela ögonlocket. Därefter lite turkos kajal under ögat. Det är en penna från Urban Decay jag har använt här. Sedan massor av ljusaprikosa, skimrande Baby Face, också från MAD som highlighter. Baby Face visade sig snabbt vilja sprida sig i hela ansiktet, i alla fall glittret, och ingen stopper i världen hade kunnat rädda mig från den glitterinvasionen. Jag hade glitter i pannan och på kinderna i massor. Dock inget på ögonlocket. Tack och lov att jag gr min founation sist så jag kunde torka bort allt glitter med en bomullspas och lite remover. Baby Face var ingen höjdare att jobba med. Speciellt som jag nu inte ser ett spår a det skimmer den skulle erbjuda men det gnistrar i mina gonbryn...
Mascara Double Extensions Beauty Tubes
Läppar fixade med en Tigi-penna i färgen Espresso och lite gloss.

Flying Dragon

Publicerad 2008-05-04 17:40:31 i Naglar i lila,

image4910
Idag har jag målat mina naglar med China Glaze-lacket Flying Dragon!
Det är en lysande lila färg som behöver ett bra överlack för att komma till sin rätt.

På första bilden här ovan är det utan överlack. Då blir det matt och grynigt. Med ett lager China Glaze Fast Forward blir det högblankt och som glaserat! China Glaze Fast Forward är ett ganska tjockt överlack som ger en lite speciell känsla. Väldigt keramisk glasyr...
Flying Dragon är full av små glitterpartiklar i blått och rosa. Det är en rolig färg men Blue Sparrow förblir nog min favorit av de båda. Vilken föredrar du?

Varför laga det som inte är trasigt?

Publicerad 2008-05-03 09:04:04 i Hud och hand,

Hudvård  är, som mina gamla läsare vet, inte mitt största intresse i livet. Sannolikt eftersom jag är begåvad med den där avundsvärda normala huden som inte är torr, fet, acne-disponerad, pormaskig eller vad det nu kan vara för olika problem som man kan ha. Jag har en helt normal hud utan några som helst problem. Jag är 35 och har börjat få fina linjer runt ögonen, något jag ser som normalt. Jag antar att det är läge för anti-agegrejen men jag ids inte hoppa på det tåget. Jag fick ju prova Derma Genesis från L'Oreal, vilket jag troget använt sedan jag fick paketet, men jag upplever ingen särskilt skillnad förutom ett par kvisslor som jag tror beror på att huden blir lite tilltäppt av både serum och fet dagkräm. Jag är inte alltför störd av mina två kvisslor men vill påpeka att jag inte brukar ha så många på ett år i normala fall. Eller kanske på ett år då. Man ska inte överdriva.

Varför började jag på detta inlägg? Jo, jag fick en kommentar på ett gammalt inlägg, som ni kan läsa här, av en tjej, Emma, som skriver:
om man provar någon bra rengöring efter att man rengjort med något dåligt så rensar huden ut allt gammalt och man får massa utslag - gjorde detta för länge sen med clinique och min hud mår toppen!

Det har jag hört många påstå. Men är det sant?Jag undrar ju också genast hur huden var innan?
Som jag skrev i inlägget, och har skrivit på andra ställen också, så kan jag behandla min hud rätt illa. Jag tvättar bort smink med tvål, vilket jag vet är dåligt eftersom tvål kan förändra hudens Ph-balans och det kan ge upphov till irritationer. Det har dock aldrig irriterat min hud. Det betyder inte att jag rekomenderar tvål, bara att jag tål att göra så. Jag använder sällan speciella krämer för ansiktet. Istället använder jag den lotion eller kräm jag hittar nära till hands när jag vill ha kräm, alltså blir det handkrämer eller kroppskrämer. Det brukar gå bra det med. Jag har inte fått finnar, inte fått exem eller utslag eller märkt något annorlunda med min hud för det.
Min hud har alltså varit normal och bra innan jag påbörjat mina försök med Clinique eller annat jag reagerat på.
Det är också bara ett fåtal saker jag har reagerat på. Bland annat det som Emma kommenterar. Clinique och LDB Vitamin Face Creme. Då handlade det om en reaktion jag ser som allergisk. Jag fick, som jag skrev, utslag i ansiktet  i form av små röda prickar. Av Cliniques produkter fick jag även kliande torra partier, men då höll jag på längre. Skälet att jag framhärdade med något som min hud mådde dåligt av var just för att kvinnan som sålde produkten till mig sa att det tar 1-3 månader för huden att "rensas ut" och bli bra.
 
Nu kommer vi till min fråga. Rensas ut från vad? Om den fungerar bra innan man börjar med en produkt, varför ska man acceptera att den  blir dålig under en period för att sedan normaliseras igen? Och varför ska man laga något som inte är trasigt? Om huden mår bra och är glad och fin och strålande, varför ska man börja vårda den på annat sätt än man redan gör?
Jag har ofta dåligt samvete för att jag "slarvar" med min hud. Frågan är dock om inte huden säger ifrån själv när den blir skadad av sättet man sköter den på? Jag tycker jag har bra hud och det har jag haft hela mitt liv. Inga tonårsfinnar eller så heller. Och jag har skött den ungefär likadant hela tiden. Jag smörjer in mig mer nu än för tio år sedan, men med ungefär samma saker. Ja, nu har jag ju hittat en ansiktskräm jag gillar för första gången, så jag har ju gjort ett litet framsteg!

Vad jag ville säga, trots att jag snurrar in mig i olika saker är att vi alla är utsatta för en massiv marknadsföring av produkter för vår hudvård. Jag tycker vi ska stanna upp innan vi köper och fråga oss om vi behöver den produkten. Behöver vi exfolierade läppar och antirynkkrämer innan vi knappt kan se de finaste små linjer i ögonvrårna? Knappast. Och hela den här idén om att en hud som är normal ändå ska skötas med olika tinkturer och salvor och att varje reaktion där huden säger nej ska förklaras med att den ska rensas från det dåliga vi gjort mot den innan, nej, jag tror inte på det. Jag tror att en hud som ser sund ut faktiskt också är det och att en hud som reagerar mot den behandling den får också gör det av en anledning och att den anledningen kan vara att den inte trivs med det vi utsätter den för.

Vad tycker ni?

Att fästa lösa glitter

Publicerad 2008-05-02 16:07:32 i ,

image4838
Många gånger har jag fått frågan hur man fäster lösa glitter på bästa sätt. Här är svaret. Man skaffar sig en glitterfästargel, den här från Smink och Perukmakaren för 39 kronor, och så använder man gelen som bindemedel. Mycket smidigt!
Undvik Mixing Liquid från Make Up Store. Den innehåller massor av alkohol och torkar ut både dina ögonlock och dina penslar.
Vaselin och det vaselin på tub som heter Blend&Fix kan bli väldigt kladdigt om man överdoserar och det finns risk för att glittret flyter ut eller att skuggorna du har under löses upp. 
Lösögonfranslim kan man använda, men det är svårt att få bort sen, tycker jag. Annars är det en variant om man bara vill ha glitter i en eyeliner. För stora ytor är dock inte franslim någon bra lösning.
Den här lilla gelen är speciellt framtagen för att fästa glitter. Den torkar så att man inte känner någon klibbig yta och om man är försiktig går det bra att lägga glitter med den här gelen som fixering även över andra skuggor.
Självklart kan man använda andra geler också, som t.ex de glittertuber som ibland säljs på t.ex Buttricks, H&M och liknande. Då är det dock redan glitter i. Den här är helt neutral.
Jag använder den som så att jag tar lite gel på handryggen, doppar penseln i och sedan penseln i glittret. Man kan göra på andra sätt också, men det är mitt.

Glittret på bilden är ett billigt glitter med rätt stora "flingor" som jag köpt hos Smink och Perukmakaren. Det finns säkert femtiotalet olika glitter i olika färger att köpa där av samma fabrikat som detta, och självklart även andra typer och märken av glitter. Vill man ha glitter så är Smink och Perukmakaren stället att gå till!

Viva la Diva nr 51

Publicerad 2008-05-02 08:55:13 i Naglar i gult,

image4852
Som en glad överraskning låg det här lacket i brevlådan en tisdag i slutet av april. Jag hasade mig hem från jobbet, trött och med vetskapen att kylen är tom och mjölken slut, men orkade inte gå till affären. Förstå vilken energiinjektion att hitta ett paket och öppna det och ut trillar detta koncentrerade solsken och ett gulligt brev från Rouaa! Glad som en lärka blev jag och jag rusade in i mitt badrum, tvättade bort det lack jag hade och skyndade mig att lacka med detta istället!

Lacket är skarpt gult med neonaktiga drag, krämigt och täckande efter två lager. Det är dock ganska svårt att måla med då det inte vill bli riktigt jämnt. Man får jobba lite med penslandet. Det bllir inte högblankt utan har samma yta som om man målat med en gul akrylfärg ungefär. Jag kan inte riktigt beskriva det.
Precis när jag höll på att lacka om naglarna ringde det på dörren och min granne ville byta ett par ord med mig. Hennes åsikt om det här lacket var ganska tydlig. Inte positiv... Men det är ju roligt! Får inte ni också ett stort, barnsligt leende på era läppar när ni tittar på bilderna här? Gult är inte fult, det är kul!
image4857

Red Twilight

Publicerad 2008-05-01 13:50:37 i Eotd i svart, Sminkans EotD,

image4639

Idag firar vi första maj, naglarna är röda och då vill man ju visa en makeup som också är röd! Så får vi lite variation idag också, eftrsom jag lade ut den väldigt diskreta och enkla eotd jag hade tidigare i veckan i morse. Det här är inte fullt så enkelt och diskret, men det är roligt!
Grunden för skuggorna är Dignity som lagts från frans till bryn. Därefter har jag lagt den röda skuggan East på hela ögonlocket och upp på brynbenet. Under och i ögat har jag svart kajal från Urban Decay. Därefter suddades lite röd skugga även under ögat. På ögonlocket lades sedan Twilight från Paula Dorf och den drogs ut lite i en spets. Rött glitter lades med en läppensel längs övre fransraden. Mascara Masterpiece Max.

Jag gillar verkligen min röda glittereyeliner! Ibland måste man få ha roligt och leka lite, eller hur?
Se bara vad läckert det blir när man blinkar:

Layering-experiment 1

Publicerad 2008-05-01 10:12:31 i Naglar i rött,

image4875
Jag hade lackat naglarna med OPI I've 'red' the Script men ändrade mig plötsligt. Ville ha naglarna rödare! Ni kommer få se bilderna på bara I've 'red' the Script någon annan gång, de ligger färdiga i blogg-utkasten och bara väntar, men idag får ni se mina första maj-naglar! Fast, det är klart, ett gammalt inlägg finns ju med I've 'red' the Script.
Ovanpå I've 'red' the Script ligger nämligen ett lager av Vodka&Caviar. Hur den ser ut för sig själv kan ni se här. Det är ett fantastiskt läckert, klarrött lack som verkligen förtjänar att uppmärksammas!
Här är det alltså ett lager I've 'red' the Script och ovanpå det ett lager Vodka&Caviar. Båda från OPI.

Jag är väldigt nöjd med kombinationen. Det blev en djupare röd färg än den klarröda V&C men inte så kall som den magentatonade IRTS. Lite av skimret i IRTS slår igenom V&C och ger djup och lyster. Kanske är det är den ultimata röda? Jag gillar den skarpt! Det är en lackröd färg, alltså sådant lack man använde förr när man lackade paket och brev. Dessutom har den ett härligt sidenskimmer! Den för tankarna till kinesiska bröllopsdräkter.

Om


sminkan_@hotmail.com

emmap85@live.se

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela