Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Guppy # 12

Publicerad 2012-02-29 18:17:56 i Naglar i svart, grått, silver,

Låt oss dyka ner i arkivet igen. Det var länge sedan jag visde svart på bloggen och jag har så himla många inlägg från hösten och vintern som jag vill visa er. Guppy har ju en cool serie med doftande lack som glittrar. Jag tror inte på Sanding Fruit extract, parfymen försvinner direkt, men glittret är fint! Här är det svarta glitterlacket med nummer 12 som jag lackat med.
Det torkar snabbt och matt, det är ett lager lack på bildena, ganska flödigt, och det är enkelt att måla med. Det krävs rejält med överlack. Jag har först ett lager av Models Own tre-i-ett bas/topp/glanslack och sedan ett lager Seche Vite.
Det glittrar rätt bra för att vara helsvart. Det är alltså inte silver i lacket utan det som ser ut som silverglitter är ljuset som fångas i glittret. Vist är det fint!

Nerd Lacquer Gorramit

Publicerad 2012-02-29 06:42:15 i Naglar i gult,

Gorramit är nästa lack ut att testas av mina nya, spännande Nerd Lacquers. Det är ett lack i en färg som kanske inte är för alla, lite syrligt gul med glitter i koppar och guld och rött. Glittret är i olika storlekar och det är både runt och yrkantigt. 
Precis som med Event Horizon så täcker lacket lätt med två lager. Det kommer lagom mycket glitter på penseln och det är inte svårt att få det lika på naglarna. Det torkar snabbt dessutom, alla fall med ett lager Seche Vite. Det är väldigt bra lack om man ser till egenskaperna. Just förmågan att torka är viktigt för mig just nu, i kattunge-tider, för Signe väntar inte på att manikyren ska torka innan hon kastar sig i famlnen på en och kräver klappar.
Som ni ser har jag fotat i sol och skugga och något sorts mittemellan-ljus också. Det är inte bara glitter i lacket, som ni förhoppningsvis ser, utan även skimmer. Guldskimmer tror jag.
Gorramit är en hopdragning av God damn it och användes i TV-showen Firefly och den efterföljande filmen Serenity. Egentligen dök ordet upp mycket tidigare, i westernfilmer, där man inte fick svära. Alltså för länge, länge sedan. Eftersom Firefly inspirerats av dessa gamla westernfilmer så kom ordet att ingå även i den vokabulär som användes där. Lite coolt.

Nya lack från Pahlish!

Publicerad 2012-02-28 18:04:26 i Nytt till lacklådan!,

Jag var tidigt hemma idag, jag jobbar ju bara halvdagar den här veckan, och jag lyckades få posten levererad till dörren istället för att behöva hämta den med avi på ICA. Härligt! Det som kom idag var två lack från indie-märket Pahlish. Jag beställde dem förra veckan så det är snabba ryck! Lacken heter Train Underwater och Sunlight Shooting Through the Pine Trees.
Visst ser de fantastiska ut! Jag tog bilder både i sol och i skugga för att verkligen visa hur vackra de är i flaskorna. Ska bli spännande att prova dem! Ni kan även se en liten sneak peak på min senaste manikyr, Gorramit från Nerd Lacquer, men mer om det imorgon.
Jag avslutar med en Signe. Hon och Siri har blivit kompisar och leker jättefint med varandra. Jag är så glad att allt gått så bra! Hon är verkligen en liten skönhet och otroligt bestämd. Ska hon kramas har man inte en chans, hon bara kravlar upp och lägger sig under ens haka och där ska hon vara. Man bara smälter...

Zoya Crystal

Publicerad 2012-02-28 07:09:46 i Naglar i blått,

Jag letade i arkivet efter något ljusblått för det är vad jag själv känner för just nu. Jag har dock fortfarande Event Horizon på naglarna så inget nytt har producerats för bloggen. Tur alltså att det finns en del inlägg i arkivet. Crystal har ni sett både här och på andra ställen många, många gånger. Det är dock ett oerhört fint lack så det skadar inte med en repris igen. Eller hur?
Som vanligt är det två lager lättapplicerat lack med kort torktid. Färgen är perfekt, blå med guldflecks, och det är ett lack som jag nästan överväger att köpa en backup av. Och jag har inte så många backuper och definitivt inte av annat än Ivanka och en hög hololack. Där har jag en del extraflaskor. Jag tror jag har tre av några holosar faktiskt. ;D
Så, vi hoppas på en trelvig tisdag. Jag jobbar bara halvdagar nu under sportlovet så jag kommer hem vid lunch. Det ska bli skönt. Jag måste dock städa för en kattallergiker kommer hem till mig på onsdag för Star Wars och cup cakes. Just nu är jag rätt opepp på att städa faktiskt. Jag skulle dammsuga oavsett men att behöva storstäda... Nå, jag får göra en intensivinsats och sen chilla med katterna. För de som är nyfikna så går det bra med Signe och brudarna. Hon sover i sängen på andra sidan om mitt huvud från Edit. En katt i nacken, en under näsan alltså. Funkar bra. Siri och Signe leker lite försiktigt men har inte blivit helt bekväma med varandra. Båda vill så gärna men när de får kontakt (alltså fysisk) så blir de nervösa och springer åt var sitt håll. Sen närmar de sig varandra igen och allt börjar om. De är väldigt söta och det är en vänlig nyfikenhet som gäller. Så här ser de ut på en riktigt dålig bild från igår:
Som ni ser var de i både sol och skugga och jag brände av en ögnblicksbild så den blev allt annat än bra och Signe ser självlysande vit ut, något hon inte är. Man kan dock se just nyfiket och vänligt, tycker jag.

Creep & Teal

Publicerad 2012-02-27 15:00:00 i Emmas FOTD 2012,

Länge sen det var något smink här på bloggen, dags att ta itu med det tycker jag. Helgens smink avr en sotning i teal och svartgrått som matchade helgnaglarna alldeles ypperligt. Naglarna får ni se på fredag då de faller under temat holofredag. Sminket tycker jag dock att vi ska kika på nu.

Hyn

Foundation: Idun Minerals Freja

Concealer: MAC Select Cover Up Concealer NW 20

Puder: Elemental Beauty Matte Powder

Rouge: MAC Mineralize Blush Love Thing

Ögon
Ögonbryn: Laura Mercier Brow Definer Warm
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance på ögonlocket och GOSH Love That Beige under ögat
Ögonskuggor: MAC Pigment Teal och Urband Decay Creep

Highlighter: Urban Decay Virgin

Eyeliner: Clinique Brush On Cream Eyeliner i svart

Mascara: Clinique Lash Power Mascara

Lösögonfransar: Ardell Demi Luvies

 

Läppar

Läppstift: MAC High Tea

 

På ögonlocket ser ni MAC-pigmentet Teal på inre havlan av ögonlocket samt lite under ögat och gråsvartskimriga Creep från Urban Decay på yttre halvan av ögonlocket och under ögat. Kanterna är lite blendande och så ligger Virgin som highlighter. Eyelinern är min nya från Clinique och mascaran kommer också därifrån. För att få lite extra fransar limmade jag dit en rad med Demi Luvies och så applicerade jag rouge och läppstift från MAC. Jag gillade den här sminkningen, det var länge sen jag använde Teal och jag hade glömt hur galet snygg den är. Tyvärr är den lite tungjobbad då den gärna vill falla ner, men det kan det vara värt ibland för färgen och skimret är banne mig helt fantastiskt och pigmenteringen är också bra.

 

Lynnderella Gotta Love Brains

Publicerad 2012-02-27 06:45:00 i Naglar i svart, grått, silver,

Gotta Love Brains är ett lack jag länge velat lägga tassarna på men inte haft råd att beställa de gånger jag gjort mina Lynnderella beställningar. När Nageldraken inte var jätteförtjust i det så var jag snabb på att erbjuda mig att köpa det men det blev ett byte istället. Några av mina frankenlack flick flytta till henne och Gotta Love Brains fick flytta till mig. Jag älskar dessutom lacket så det var verkligen ett lyckat byte!
Det här är två lager Gotta Love Brains över min gamla manikyr med Essie Navigate Her.Det är en vacker grå nyans som har en del glitter i olika form och färg. Allt från turkos, blått, vitt, lila och rosa samsas i den grå basen och lacket går att bygga till full opacitet. Färgen klär mig och jag gillar det lite speciella glitter som är i det. Färgerna harmoniserar och jag upplever inte lacket som glittrigt eftersom basen är mjölkig och förtar själva gnistret. Istället är det en marmorerad eller mosaikartad effekt. Eller som om man spillt glasbitar över en yta av betong. Jag tycker det är vackert.
I solen ser man att den grå färgen egentligen är ganska varm. den är inte så varm att den blir smutsgrå på mig men det kan man nog tacka de kalla nyanserna på glitterpartiklarna för.
Vad säger ni? Gillar ni lacket? Det är ju definitivt annorlunda från mycket annat och det är ju en lite osmaklig referens om man inte är förtjust i zombies... :D
Vi avslutar med en bild på Siri. Hon gillade Gotta Love Brains för det är grått. Grått är hennes älsklingsfärg för hon är grå. Förutom grått så gillar hon brunt för den färgen har hennes nya favoritfilt. Hennes förra favoritfilt är så trådig nu att hon vägrar ligga på den. Så går det när man har vassa klor.

Välkommen Signe

Publicerad 2012-02-26 19:40:53 i Allmänt,

Jag förstår av kommentarerna på förra inlägget att Signe är dagens höjdpunkt så vi ger henne ett officiellt välkommen här på bloggen. ;D
Signe är en Helig Birma och hon är tolv veckor gammal. Jag hämtade henne igår men träffade henne första gången när hon var nio veckor. Hon var minst i sin kull och har blivit flaskmatad för att hinna ikapp sina bröder i vikt. Nu märks ingen skillnad. Hon är glad och lekfull och som alla små barn gör hon allt intensivt. Leker, kramas eller sover med samma totala hängivenhet.
De andra katterna behandlar henne med viss försiktighet, vilket är naturligt. De är nyfikna och har nosat på henne men håller sig på sin kant. Det är inte så konstigt. Hon fick alla fall sova i sängen, på kudden, med mig och Edit. Siri är den som är mest svårflirtad än så länge, Edit är okej med alla katter så länge de inte jagar runt henne i lägenheten. Siri kommer nog bli mer förtjust när hon fattar att de kan ha kul ihop. Just nu är Signe i köket och leker medan de gamla tanterna sover i varsin fåtölj.
 

Nerd Lacquer Event Horizon

Publicerad 2012-02-26 15:24:11 i Naglar i blågrönt&turkos,

Först ut av Nerd Lacquer-lacken blir Event Horizon. Jag kände för den. Den påminner om China Glaze Atlantis men mörkare och mer dämpad i tonen. Och med mindre prismatiskt glitter. Det är dock havsblå, mörkblå och gröna toner som dominerar förutom det som i skugga ser ut som silverglitter men i solen avslöjar sig vara prismatiskt. Det mesta av glittret är jämnt i storleken, medelgrovt och runt men det finns också enstaka större hexglitter. Lacket är vackert både i sol och skugga. Det har djup och är intressant att titta på. Jag gillar det!
Lacket täcker utan problem med två lager. Det är något rinnigt så man får stryka av penseln ordentligt men det är lätthanterligt om man ser till att inte ha för mycket lack på penseln. Jag behövde inte göra någon clean up utan det var lättstyrt och penseln fungerar bra. Glittrets storlek är inte speciellt grov så ett lager Seche Vite räcker utan problem för en slät yta och lacket torkar på fem minuter efter det. Om alla Nerd Lacquer-lacken är av samma kvalitet så är jag  beredd att köpa varenda flaska! Det är verkligen häpnadsväckande bra!
Och så en bild på familjens nytillskott, Signe. 12 veckor gammal och helt bedårande.

Nerd Lacquer leverans

Publicerad 2012-02-25 09:27:20 i Nytt till lacklådan!,

Dags för ett lite blandat inlägg igen, precis som förra helgen. Det har kommit mycket nytt till lacklådan och ni ska även få se dagens naglar även om de är en repris på ett lack ni sett förut. Vi börjar med det mest spännande. Nerd Lacquers!
Jag är en nerd och jag är stolt över det. Okej, inte en naturvetar-nerd, nej, men nerd ändå. Ett lackmärke som Nerd Lacquer appelerar alltså bara genom namnen på lacken. Star Trek, Doctor Who, Liftarens Guide till Galaxen och mycket mer har varit inspirationskälla till lacken. Förutom de coola och roliga namnen så är det dessutom coola och roliga lack! Här kommer bilder på mina flaskor:
Event Horizon
The Quantum Bluniverse
Exterminate
The Selfish Green
Nebula
Quasar
Gorramit
Cyance Friction
Jag är så sugen på att prova dem allihop! De ser jättesnygga ut i flaskorna och jag tror de kommer bli fina till och med på mina stumpar till naglar. De börjar förresten jämna till sig så sakteliga. Jag klippte till de andra, ickebrutna, och den brutna har växt lite, så det är bättre än det var förra veckan. Jag har alltså för avsikt att så snart som möjligt ge er bilder på de här skönheterna. Det blir ingen swatchfest dock, där jag bränner igenom allihop på en dag för att få fram bilder. Mina nagelband är nariga och mina leder värker när det blir så här mitt-emellan-väder. Jag gillar vintern men brytningen mellan vinter och vår gör mig både trött och låg (precis som de som är höstdeppiga kan vissa bli vårdeppiga. Jag är en av dem) och ledbruten. Det spelar kanske ingen roll om det tar lite tid heller för just nu är Nerd Lacquer-shoppen stängd.
Jag fick även Cult Nails Toxic Seaweed så vi tittar på den med:
Det är det första lacket från Cult Nails som intresserat mig och den ser verkligen fin ut i flaskan. Jag är ju sjukt svag för grönt så det är kanske inte så konstigt att jag föll för just den här. Grönt och glitter...
Dagens naglar är valda för att matcha en viss kattpäls. Mer säger jag inte nu. ;D
Hits Hermes och så klart ser man knappt att det är holo för det är mulet ute.
Och en halvtimme senare kom solen! Mer bilder:

Mitt röda frankenlack Imbolc

Publicerad 2012-02-24 18:15:00 i Nagellack jag frankat, Naglar - holografiska lack,


Vill ni se ännu ett arkivinlägg med ett frankat hololack jag gjort? Det är inte ett spranken, alltså ingen spectraflair. Det här är gjort som mina första holo-franken, och mina flesta holofranken för den delen, med lack jag har hemma. När jag gjorde den var jag supernöjd och den är mer holografisk än bilderna visar. Den är dock inte i klass med de bästa röda från Glitter Gal eller Ozotic Pro. På pluskontot är färgen som är en djup och kraftfull röd. Den är en scattered holo, dock inte så scattered som bilderna ger sken av utan lite som ChG Kaleidoscope-lack. I sol bildar den regnbågar men de blir lite uppbrutna i glitter och inte "släta". Det är väldigt täckande, ett lager räcker. Exakt vad som är i det minns jag inte, det är ju rakt inte en ny skapelse. Och som sagt, bilderna gör det alltså inte rättvisa, det är mycket mer holo i verkligheten. 
Oj, jag glömde skriva om Imbolc. Det är en keltisk festdag, den firas i början av februari och markerar en punkt ungefär mitt emellan sommarsolståndet (Ostara)och vintersolståndet (Yule). En halvvägsfest alltså. En tappa inte modet, det är snart vår-fest. Det finns fyra festdagar som delar in året, Imbolc, Beltane, Lughnasadh och Samhain. Imbolc anses knuten till gudinnan Brigid som är helandets, poesins och smidets gudinna. På Imbolc vandrar Brigid på jorden och om man vill ha hennes välsignelse och hjälpa att hela eller lindra sjukdom så ska man lämna ett klädesplagg utanför dörren på natten. När Brigid går förbi så välsignar hon plagget som sedan ger sin ägare skydd och hälsa.
Imbolc firas med eldar tända både inne (i spisar, som ljus) och ute som vårbrasor. Det är för att elden är så viktig för högtiden som mitt flammande röda lack fått det namnet. Man försökte också sia om vad som skulle ske under det kommande året och det är också en dag då man försöker förutsäga vädret. Om det är en solig dag kommer vintern bita sig kvar länge för då är Cailleach, en uråldrig gudinnegestalt i form av en gammal hagga, ute och samlar ved men är det regnigt och moddigt så sover hon och vintern är snart slut.

Scathach

Publicerad 2012-02-24 05:40:00 i Nagellack jag frankat, Naglar - holografiska lack,

Holofredag igen, som ni säkert alla vet. Kerstins initiativ har ju verkligen fått fäste. Arkivinlägg blir det också. Det här är ett av mina egna lack. Scathach är ett Spranken, alltså ett frankenlack gjort med Spectraflair. Det är Beetle Green från IsaDora, klarlack och Spectraflair samt någon droppe svart som skapat detta lack. Planen var att göra ett riktigt mörkt grönt, lite metalliskt holo. Metalliska lack som detta och t.ex Metallic Green som jag också använt med Spectraflair, förtar mycket av den holografiska effekten men lacket blir intressantare i sämre ljus då det ser ut som moderlacket då. Ni förstår hur jag menar, eller hur?
Egenskaperna är utmärkta. Det täcker med ett lager, torkar snabbare än Seche Vite, ingen anledning att ha överlack alltså, och det är lätt att måla med.
Scathach är en skotsk gudinna som är både förtrogen med att se in i framtiden och har en skola för krigare och hon är suverän på kampsport. Hon har tränat många skotska hjältar och hennes hemvist är Isle of Skye där hon bor i Skuggornas sal. Hon har en tvillingsyster, Aife eller Aoife, som också är rätt krigisk, och deras förhållande är rätt spänt då de bland annat gillar samma man, en hjälte vid namn Cu Chulainn som Scathach tränat. Han har förhållanden med båda syrrorna och även Scathach dotter. Rena rama keltiska såpoperan. Hon har fortfarande betydelse för bland annat wiccatroende och det finns en speciel riddarorden, The Order of Scathach, där man utforskar "krigarens väg". Exakt vad det innebär vet jag inte då jag inte är medlem. Hur som helst så var hon värd att få ett lack uppkallat efter sig tycker jag och jag tror hon skulle ha gillat det. Förresten så är Isle of Skye även hemvist för den trevliga whiskyn Talisker.
Och dagens katt:

Essie Navigate Her

Publicerad 2012-02-23 15:29:36 i Naglar i grönt,

Vill ni se dagens naglar "på riktigt"? Mina små stumpar alltså. De blev precis ommålade men tills jag kom hem från jobbet så såg de ut så här. Jag fick ju mer än ett lack av Anne, som ni såg i mitt förra inlägg med Orange it Obvious. Jag fick även Navigate Her, det ljusa gröna. Så fick jag ju det hemliga lacket som jag inte kommer visa innan mina naglar växt ut också. ;D
Navigate Her kommer från vårkollektionen den med. Det är ett utmärkt lack, lätt att måla med och tydligen är det ingen risk för de nya, hemska penslarna i den gamla typen av flaska. Det är de nya, icke-salongflaskorna man ska se upp med. Hur som helst, den här har vanlig pensel och formulan är suverän. Det täcker med ett lite flödigare lager på mina micronaglar och det torkar snabbt. Lacket är verkligen trevligt på alla sätt och det enda som kan anmärkas på är att nyansen är väldigt gul i tonen vilket gör att min hudton blir mer rosa och färgen ser lite smutsig ut. Jag bryr mig inte ett dugg om det, jag gillar den här färgen även om den inte smickrar mina händer. Den får mig att tänka på avocadogröna kakelplattor och varma bad. Och ny grönska. Vår.
Någon ville att alla mina inlägg skulle avslutas med en bild på Siri. Det skulle jag kunna låta det här inlägget avslutas med men jag väljer att visa upp min äldsta katt istället. Hon är mindre intresserad av att låta mig fotografera henne men ibland så har man lite tur. Hon sitter bredvid mig på soffans armstöd ganska ofta och den här bilden är av henne när hon sitter där, på sin kudde, och tycker jag ska prata med henne. Det ska jag göra också. ;D

KleanColor Chunky Holo Poppy

Publicerad 2012-02-23 06:10:51 i Naglar - glitter för layering,

För många månader sedan så kom Sofia som har bloggen One Inch Nails hem till mig och umgicks och pratade lack en stund. Det var första gången vi träffades IRL och jag var lite nervös innan både av vettiga skäl (tänk om vi inte skulle gilla varandra trots att vi mailat och "känt" varandra över nätet länge) och mindre vettiga (hon är lång, snygg och har perfekta naglar och hon kommer tycka att jag är ett gammalt troll). Jag hade tänkt lacka om naglarna den dagen vi skulle träffas och ha något speciellt men jag fick totalt hjärnsläpp, stirrade på mina 1500+ lack och hittade inget jag ville ha. Jag behöll helt enkelt det lack jag radan hade och det, mina vänner, var det här!
Spam med tusen bilder men för ovanlighetens skull lite befogat då det här lacket ju är multikromt och dessutom ett glitter så man får många versioner av det beroende på ljus och vinkel. Jag har två lager Chunky Holo Poppy över ett lager svart krämlack. Poppy har en lätt orangetonad bas och jag trodde faktiskt inte den skulle göra någon skillnad men nu vet jag att de olika Chunky Holosarnas basfärg faktiskt märks när de är målade på svart. I vissa ljus ser nämligen min naglar ut att ha orangerött glitter. I och för sig, i vissa ljus ser de ut att vara täckta i grönt glitter också och så allt däremellan inklusive en aninges blått i kanterna.

Det blev verkligen oväntat snyggt och jag är nöjd med den här manikyren. De här lacken var så väl värda inveseringen för de kan verkligen fånga ens uppmärksamhet och väcka intresse. Jag älskar dem! Multikromt glitter liksom, vem kan motstå det? Nu får ni fortsätta att klicka upp bilderna och njuta av det här spektakulära färgspelet!

Vill ni veta vad Sofia hade för lack när vi träffades? Okej, här är en länk till hennes manikyr den dagen.

Catherine Arley 667 och 673 med Spectraflair

Publicerad 2012-02-22 18:40:00 i Naglar - holografiska lack,

Jag visade ju CA 677 igår och i det inlägget, som ju var från arkivet, så skrev jag om mina planer på att fixa till lite extra bling i lacket. Jag har ju så klart redan gjort det så här kommer ett inlägg med två av mina anra CA-duds. Även 677:an har fått spectraflair men den har jag tydligen inte fotat. Så här skrev jag alla fall om de andra två lacken jag sprankat upp:
Jag försökte gjuta lite liv i mina duds från Catherine Arley och öste ner Spectraflair i dem. Resultatet blev, inte oväntat, scattered holos som visserligen bjuder på bling men som inte ger en sådan där tjusig rgnbåge som man drömmer om. Fortfarande är de alltså inte magiska men de är glittriga. 
Det här är 667. Den är mycket glittrigare IRL men tyvärr vägrar min kamera att fotografera glitter. Vill ni se om ni upptäcker någon skillnad från hur den var i sin dud-version de luxe? Klicka på länken. Siri är förresten lika uttråkad av det fortfarande även om jag tycker det är betydligt roligare nu. Hon tycker fortfarande jag ska franka ett i samma färg som hennes päls med massor av linear holo. Vi får se hur jag gör med det, jag har ju redan frankat ett ganska tjusigt mörkgrått. (och eftersom det är ett arkivinlägg så har jag så klart redan gjort just det, frankat ett Siri-lack. Hon gillade det inte...)

Och här kommer 673:an:
Den lila blir likadan som den silvergrå. Väldigt glittrig och väldigt scattered. Om ni jämför inläggen ser ni knappt någon skillnad men det är kamerans fel. Den är mycket glittrigare nu men fortfarande inte vad jag hade önskat. Inte den snyggaste holo jag har alltså, men den är alla fall roligare än innan. Inget som går upp mot originalet som Emma har dock.

Picture Polish Tiffany

Publicerad 2012-02-22 06:01:00 i Naglar i blågrönt&turkos,

Här är ett av de tre lack jag vann i en utlottning hos More Nail Polish. Det är ett lack jag suktat efter sedan Sofia visade det på sin blogg under Picture Polish Blog Fest. Jag fick ju världens bästa ljusblå krämlack då, och var övertygad om att alla PP-lacken skulle vara lika fantastiska att måla med. Ha! Fel av mig. Första gången jag fick bli varse att inte alla lacken var lika bra var när Cactus skänkte mig sin Abyss. Hopplöst. Tiffany är bättre än Abyss men inte bra. Det är tjockt som satan. Det ska i Seche Restore i den här så det skvimpar om det. Jag hatar tjocka, tröga krämlack. Annars är det ett helt okej lack men eftersom det är så tjockt så vill torktiden bli trist och lång trots Seche Vite. Bu! Jag sabbar till och med några naglar en timme efter att jag lackat dem. Det är tre lager. Jag försökte göra dem så tunna som möjligt men det sista fick bli mer flödigt för att göra ytan jämn. Färgen är dock himla fin, eller hur!
Siri tyckte inte lacket förtjänade någon kommentar alls från henne. Hon vill bara kommentera Chanel och Deborah Lippmann från och med nu säger hon. Det blir svårt att få till för vi lägger för mycket pengar på lyxig kattmat för att faktiskt ha råd med de märkena så vi får se om hon omvärderar sitt beslut eller om Sheba har förlorat en storkund.

Catherine Arley # 677

Publicerad 2012-02-21 06:01:00 i Naglar - holografiska lack,

Mer ur arkivet! Nu från i somras. Ni ser att solen skiner. Så här skrev jag då:
En gång var det här ett fantastiskt lack men den nya versionen, den jag har, är tyvärr inte så himla spännande. Holoeffekten är svag och det enda förlåtande är den bärfärgade basen som jag gillar även när holoskimret inte visar sig alls. Knappast så fantastiskt att jag hade behövt skaffa det från Bulgarien dock... Nå, det kunde jag ju inte veta innan.
Ett lager, det är väldigt pigmenterat, och det torkar snabbt. Det är ju bra. Jag tror jag ska franka alla mina CA-duds med Spectraflair faktiskt. De kan ju inte bli sämre av det alla fall...

Ludurana Aurora Boreal Fascinante

Publicerad 2012-02-20 07:00:00 i Naglar - duokromatiska,

Tillbaka till arkivet igen. Jag visade ju hur dagens naglar faktiskt ser ut igår och de kommer få behålla den manikyren tills det chippar för jag gillar färgen och jag är inte lika pigg på att måla naglarna när de är så ojämna och eländiga. Men, det har redan gått en vecka sedan jag bröt nageln så om ytterligare en kommer det nog börja se lite mer acceptabelt ut. Hoppas jag alla fall. Arkivet är stort så vi klarar oss ett tag till alla fall, men det är klart, inget är oändligt.
Här kommer alla fall ett otroligt vackert lack som jag varmt rekomenderar. Facinante från Ludurana. Det är multikromt i antikguld/grönt, brons, koppar, rosa och lila. Väldigt vackert. Två lager av lacket räcker och det är en ganska tjock, lite klistrig formula. Inte så roligt att måla med, det kan jag erkänna, men det är värt det. Färgspelet är otroligt vackert! Lite mer tålamod mellan de båda lagren hade varit bra eller att jag hade tunnat lacket med Seche Restore, för jag fick några bubblor i manikyren.
Det är verkligen fint färgspel i det här. Jag såg bilder hos Neglelakkmani och såg direkt att jag måste ha det. Beställde det genast från Llarowe och ångrar mig inte en sekund.

Essie Orange, It's Obvious med mera

Publicerad 2012-02-19 14:20:41 i Naglar i orange,

Här kommer ett långt inlägg med lite blandat innehåll. Vi börjar med dagens naglar. Ja, dagens. Jag har precis målat om dem och jag beslöt att prova den här pigga skönheten. Det är oemotståndligt! Härlig, härlig orange! Fantastiskt fin färg, suverän formula och täckning och torktid. Essies vårkollektion kommer den från och den har det lite fåniga namnet Orange, it's obvious. Och ja, det är obvious. Det är en orange man inte kan missa. Jag älskar färgen! Den är perfekt!
Jag var förvarnad av Anne, som gett mig lacket, att det var Essies nya pensel. Jag visste inte att Essie tänkt byta pensel men även om jag gillade den gamla så kan jag tycka att den är på gränsen till för smal. Jag hoppades alltså på att de skulle behållit formen men gjort den lite,lite fylligare. Tror ni mina drömmar infriades? Nej... Bildbevis nedan. De valde att gå på den sämsta tänkbara linjen och gav oss en hybrid mellan Hits skitpensel och IsaDoras golvmopp. Platt. Bred. Hemsk. Det är ändå inte den katastrof jag väntade mig när jag drog upp penseln ur flaskan för formulan är magisk och då går det att måla lite med lätt hand och penseln på sniskan. Nackdelen, den allra största nackdelen alltså, med alla sådana här penslar av extra stor storlek, är att de för med sig för mycket lack även när man stryker av den noga mot flaskhalsen. Jag målade faktiskt mina tånaglar med den här färgen idag också. Jag kan måla alla fem tånaglar, och huden runt dem på grund av penselns bredd, utan att ladda med ny färg. Och då strök jag verkligen av penseln noga för jag ville inte droppa lack på äkta mattan. Att måla tunna lager är alltså, enligt mig, helt omöjligt. På mina bilder här ser ni ett lager om man tänker rent tekniskt, jag har bara målat en gång på varje nagel. Det är dock tjockt som tre "normala" lager. Spelar ju ingen roll när det ändå torkar på bara några minuter.
Anne ja, det är alltså Nailtastic-Anne. Hon var bussig nog att ge mig den här lilla presenten. Det var faktiskt med ett lack till men det får ni se i ett annat inlägg en annan dag. Det är himla fint, så det kommer sparas till en bra nageldag. :D
Två av vårens nya Essie-lack och så en nagelstärkare. Den senare behöver jag ju efter mitt nagelbrott från förra helgen. Jag har beslutat använda den ett tag nu som variation från min vanliga OPI NNS. Jag måste köpa en ny flaska NNS nämligen men har inte fått tummen ur. Istället för att köpa praktiska saker som nagelstärkare har jag nämligen införskaffat ofantliga mängder lack, allt från A Englands nya kollektion  och independentlack och lite annat smått och gott (som ni inte får se innan mina naglar blivit lite mer presentabla). De båda vårlacken från Essie är oemotståndliga för mig en dag som idag då våren känns i luften. Jag tycker också krämlack i pigga färger är det som passar bäst när man har ojämna stumpar till naglar. Vad brukar ni plocka fram när ni har naglar som ser ut som mina just nu?
Här ser ni katastrofen iförd endast nagelstärkaren. Det är långfingret som jag brutit av nageln på, därav den sneda kanten. Jag kan inte jämna den mer utan att gå in i köttet så den får vara en vecka till innan jag försöker få den snygg i formen. De andra klippte jag ner längs med fingertopparna. Ingen fri kant alltså. Alls. Det känns tomt och tråkigt. Sen är ju nagellängd ett ganska värdsligt problem, faktiskt inget att hänga upp sig på alls. Herregud, det finns värre saker än en bruten nagel. Men visst saknar jag mina fina, långa naglar. Så pass att jag beslöt trösta mig själv med lite cupcakesbakande.
Japp, det är en latmansversion, men det blev goda ändå. Latmansversion på så sätt att det är en färdigmix alltså. De ser dock festliga ut och smakade bra också. Jag har redan ätit två.
Vi avslutar detta långa, långa inlägg med att visa min baby som vill vara med och blogga. Hon tycker jag är lite trist som bara tittar på film (vi har sett Star Wars episod IV-VI) och sitter vid datorn. Edit är mer förstående. Och ja, så här ser det ut hemma hos mig. Lite stökigt men vi trivs. Man får alla fall äta choklad cupcakes i soffan, till och med när det är strössel på dem.

China Glaze Yee-Haw!

Publicerad 2012-02-19 09:27:12 i Naglar i korall&persika,

Vi fortsätter väl med inlägg från arkivet och från min nya genomswatchning av Rodeo Diva-kollektionen från China Glaze. Det här är ett av de mindre upphetsande lacken. Yee-Haw är en persikotonad sak med lite bränd ton. Inte min kopp te riktigt, men den kan fungera om man är i behov av något väldigt neutralt och vill ha en varm färg. Jag äger den bara för att få ihop en hel kollektion, precis som Golden Spurs också bara köptes för att få kolllektionen komplett.
Den har fint skimmer men det hjälper liksom inte när det är persika. Det är inte en färg som klär mig. Det har samma trista formula som alla de här lacken, men det var barnsjukdomar då man bytte till B3F för de flesta märken så låt oss inte hålla det emot China Glaze. Det krävs tre lager av det och torktiden är något seg även med Seche Vite. Räkna med en halvtimme alla fall.
Bilderna är tagna på balkongen i sol. Vad ska jag säga mer? Det är inte alls bra mot min hudton. Det ser frostigt ut i finishen, tycker jag. Vad tycker ni? Är den fin? Och som en liten ironisk detalj så var mina bilder av den bättre från förra omgången så hela idén med omswatchning förfelades med just det här lacket. ;D

Zoya Envy

Publicerad 2012-02-18 18:01:00 i Naglar i grönt,


Dags för ett till grönt lack från arkivets djupa gömmor. Det här är sedan i våras, tror jag. Zoya Envy är ett nästansvart mörkgrönt lack. Lite för nästansvart skulle man kunna säga, för mina bilder ser svarta ut... Hur som helst, det är utmärkt lack, det här är två lager som är lätta att applicera och torkar snabbt med Seche Vite.


Jag gillar Zoya Envy. Lacket har en varm, brunaktig, lite murrig underton. Det är alltid roligt att använda Zoyas lack för deras pensel är utmärkt för min nagelform. Zoya Envy kom för några år sedan och samma år kom OPI ut med Here Today, Aragone Tomorrow. De är rätt lika men jag föredrar nog Envy tror jag. Mest för penseln. Det är svårt att se skillnad på Envy och HTAG då båda är så mörka att de vill se svarta ut i många ljus.

China Glaze Gussied Up Green

Publicerad 2012-02-18 10:57:11 i Naglar i grönt,

Jag berättade ju när jag visade Golden Spurs för inte så länge sedan att jag fotade om alla mina Rodeo Diva-lack för jag var missnöjd med mina gamla bilder. Jag är inte jättenöjd med mina nya bilder heller, om jag ska vara ärlig, men jag kommer ändå visa dem. Jag frågade också vilka Rodeo Diva ni var mest sugna på att se igen och Mona ville se Gussied Up Green. Här kommer den alltså. Bilderna är tagna en solig dag på balkongen för kanske en månad sedan. 
Gussied Up Green är en mörkt skogsgrön skönhet med svärtade kanter. Lacket har en blå bas i sin gröna färg men inte så blå att den ser tealfärgad ut utan bara så att det är en tydligt kall färgton. Det är ett skimmerlack, så klart, och det är samma rinniga formula som alla China Glaze-lack hade vid den tiden då de bytte formula till B3F. Jag har använt min GuG rätt mycket då den kom men nu står den nog rätt orörd sedan marknaden för några år sedan exploderade med grönt. Den är en aning för mörk tycker jag, även om det gröna skimret alltid gör att man ser att det är ett grönt lack. Skalbaggegrönt kanske?

Perceval i fredagskläder

Publicerad 2012-02-17 15:09:00 i Emmas NOTD i glitter och holo,

Fredag betyder som bekant holo på vår och många fler bloggar. Ett lack som vi har visat många gånger här på bloggen är A Englands Perceval. Sminkan köpte den för ett tag sedan och även om hon tyckte det var mycket vackert så blev hon missnöjd med hållbarheten. Jag vet att jag aldrig har haft problem med detta, men kände i alla fall att jag ville testa för att vara säker på min sak. När dessa bilder togs hade jag burit Perceval i 4 dagar, den allra sista dagen toppade jag med Sminkans holografiska överlack. Vi kan således konstatera att mitt Perceval är klart bättre än Sminkans. Trist för henne och trist för alla andra som är sugna på en flaska eftersom hennes är nyinköpt och mitt från våren 2011. Verkar som om det hänt något med formulan på den tiden och det är inte till det bättre. I alla fall, jag älska mitt Perceval, det är ett av mina favoritlack och visst blev det tjusigt med regnbågarna? Regnbågarna ser väldigt gröna ut mot den röda basen, häftigt tycker jag:)

Koh Metallic Green

Publicerad 2012-02-17 06:06:00 i Naglar - holografiska lack,

Det är holofredag igen! Tack Kerstin för det initiativet! Det här inlägget är ganska aktuellt faktiskt. Så här såg mina naglar ut innan jag bröt dem i söndags. Eller bröt den, det var ju bara en som gick av, men man vill ju ha lite jämnare naglar än vad som hade blivit fallet om jag låtit resten vara som de var. Det här är helt klart bland det längsta mina naglar någonsin varit så jag är inte förvånad att det slutade med en olycka, speciellt eftersom jag skurade köket. Ni som har katt vet säkert att kök måste skuras rätt ofta, jag menar alltså väggar och dörrar och golv. Alla fall blir det så av mina katters kladdande vid maten. Speciellt Siri stänker runt rätt bra med käket. Nå, det är värt att städa lite extra för att få leva med katter. Lätt. 
Istället för att prata om naglarnas skick och katternas kladd kanske jag ska prata om lacket jag bär. Det är Kohs Metallic Green och det är ett av de finaste ljusgröna holografiska nagellacken jag har. Den är linear, som ni ser, och den är superholo. Det syns att den är holo i princip i alla ljus utom möjligen grått gryningsljus genom skitigt bussfönster. Jag älskade  att bära det så pass att jag inte tog av det efter nagelolyckan utan lät det sitta även efter att ha klippt och filat alla naglarna. Det var först på tredje dagen, när det chippade rätt kraftigt, som jag bytte. Jag tror det hade hållit längre utan att chippa om jag inte hade trasat upp det i kanten med nagelfil och nagelklippare.
Visst är det vackert! Är man lite haj på holländska kan man beställa dem direkt från Kohs webshop men de är rätt dyra. Jag tycker dock det är värt det med tanke på vad man får! De har två fantastiskt fina holografiska lack, den här och Platinum Silver, och jag rekomenderar båda.
JA, jag bildspammar. Jag får det. Det är i sorg över all denna nagellängd jag förlorat och för att lacket är så jäkla vackert. Inget går upp mot holo och grönt är min favoritfärg på nagellack. Det är en rätt blek grön, det går jag med på, men den är fin. Det här är ett lack i min smak!

W7 Metallic Neptune

Publicerad 2012-02-16 19:04:00 i Naglar - duokromatiska,

Här kommer ett inlägg från hösten, så klart, det blir ju bara arkivinlägg just nu. Jag tänker alltid på Sofia när jag lackar med mina duokroma lack. Hon är ju svag för duos, precis som jag, och för mig är det nästan omöjligt att lacka duokromt utan att tänka på vad Sofia skulle tycka. På samma sätt tänker jag alltid på min moster när jag lackar med vampiga lack och på Emma när jag bär ett rött skimmer. Har ni olika personer som poppar in i huudet på er när ni använder en viss typ av lack?
Duokromt har jag ju alltid gillat. Det är något speciellt med en färg som inte kan bestämma sig för exakt vad den vill vara. Blå eller lila? Brun eller grön? Ja, ni förstår hur jag menar. Metallic Neptune är ett duokromt lack i blått och lila. Tyvär lyckas jag inte fånga det lila. Jag får bara fram det blå. Det här är två lager av lacket och det är en fin färg även om det duokroma inte kommer till sin rätt i alla ljus. Det här är det närmaste jag kommit att fånga duokromen. Inte bra...

OPI Got the Blues for Red

Publicerad 2012-02-16 05:55:00 i Naglar i rött,

Ni vet ju att jag just nu har stympade naglar och alltså djupdyker i arkivet. Det här är ett sådant inlägg. Det låg färdigskrivet och redo så vi kör väl bara rakt av som det är. :D
Misär... Det här lacket är en så härlig mörkröd jelly men jag kan ju inte hantera penseljävlen så jag har lack överallt och jag tänkte faktiskt försöka städa med lite remover och en tops men jag vågade inte för jag ville inte ha rödfärgad hud på fingrarna. Ja, det blev som det blev allså. Lacket är från OPI:s Chicago kollektion som väl är från 2006. Väldigt vacker röd, som sagt. Jag använde den mycket när jag skaffade den men jag har glömt bort den lite. Den är väl värd att återupptäcka. Två lager lack, inget överlack.

China Glaze Tempest

Publicerad 2012-02-15 20:34:00 i Naglar i blått,

Idag har jag filat naglarna lite jämnare för att matcha min stympade långfingernagel och så målat dem knallröda. Det är min standardlösning när jag är nere på stumpstadiet. Fortfarande ser det så ojämnt ut eftersom den brutna nageln är av så långt ner så ni kommer inte få se denna pigga röda. Nej, istället tittar vi i arkivet igen. Jag hade en blå vecka i höstas och till den swatchade jag en del gamla lack som inte finns på bloggen för de är från före mitt nagelbloggande eller som har så usla bilder att jag ville göra om dem. Tempest är ett av lacken som jag ägt i åratal men som inte fått ett inlägg innan. Kan ju vara värt att göra ett, tänkte jag och så plockade jag fram det. Tempest är ett blålila lack som det inte finns så mycket att säga om. Det är tre lager av lacket och det är inget speciellt med det på något sätt. Finns inget att säga, liksom. Blålila. Fin glans.
Det tillhör China Glaze Core-collection och jag tror min är från före B3F-tiden efterrsom det har en mer glaslik finish och bra lackegenskaper. Jag köpte det i brytningen mellan den gamla och nya formulan, men jag orkar inte kolla nu vilket det är. Det är ganska tunt i konsistensen, jag trodde det skulle vara rinnigt men det är det inte. Det är lättkontrollerat och bra att måla med. Glansen är som sagt ljuvlig, här ser ni det utan överlack. Färgen är trevlig också, men kanske inte unik. Det är ett lack som lätt blir stående i lådan utan att man plockar fram det.

Lacquistry Go Ask Alice

Publicerad 2012-02-15 06:06:00 i Naglar i blått,

Jag har ju blivit biten av independent lacken och drömmer om beställningar från alla möjliga håll och kanter. Lynnderella var först men jag har också lack från Lacquistry och jag har beställningar inne hos Cult Nails och Nerd Lacquer. Jag vill absolut göra beställningar hos Hare och hos Dollish Polish under våren och jag har en förbeställning vilande just nu hos Pam's Girly Bits där jag väntar på att hon ska bli klar med sin nya kollektion. Något annat jag ser fram emot är att allas vår Brite Bird-Sanna startat lacktillverkning och jag kan knappt bärga mig tills jag får köpa några av hennes skapelser. Hon är så fantastiskt bra, Sanna, och jag älskade hennes ögonskuggor passionerat. Lacken kommer nog knocka sockorna av mig!
Det här är mitt första försök med Go Ask Alice från Lacquistry. Jag har använt det flera gånger efter detta, det är ju ett arkivinlägg, och det har varit mycket bättre de andra gångerna. Det blev dock inte fotograferat då på grund av bristande ljus. Jag slänger alltså ut de här bilderna och ber om ursäkt för dem. Det här är ett försök att få lacket täckande och jämnt och slätt vilket innebär att jag puttat runt lacket med penseln för att få ut det överallt och därigenom gjort vallar. Sen har jag öst på Seche Vite som också stelnat i vallar. Det åkte av så klart, men jag brände av bilderna på skoj och sen blev det alltså inga fler bilder trots de två efterföljande försöken som ju varit mer lyckade. MAn måste lära sig hur lacket funkar nämligen. Det är som klister med glitter i. Det blir nästan täckande men inte helt, därav mitt puttande med penseln, och om man väljer att lägga en bas av färg så slipper man det problemet. Jag har provat det över svart, vilket funkar bra, man ser inte det svarta alls när glittret väl är på om man nte verkligen spanar med falkblick och förstoringsglas, typ. Jag har provat över ett mellanblått också, vilket syntes mer eftersom det inte smälte ihop helt med lacket. En blå som tas upp av glittret mer skulle nog funka bra. Jag har också tunnat ur lacket jättemycket efter första försöket.
Om vi lämnar applikationsproblemen åt sidan och istället tittar på färgen så är lacket magiskt vackert! Massor av glitter i en lite turkostonad mellanblå och så guld i det och några enstaka korn i rött. Det är verkligen fint! Efter att jag köpte det här, som ju är ett lack inspirerat av OPI Absolutely Alice, så hittade jag Absolutely Alice rätt billigt på eBay och klickade hem det. Jag har inte gjort någpn jämförelse men jag har för avsikt att göra en, åtminstone på swatchstickor. 

H&M Miss Stone Heart

Publicerad 2012-02-14 19:10:00 i Naglar i svart, grått, silver,


Miss Stone Heart är inte nytt men jag har inte visat det på bloggen. Det är rätt trist så sannolikt hamnar det i arkivet ett tag också. Det är ju inte aktuellt och det har setts förut. Två lager. Mellangrått mellanlack.

Ja, så skrev jag i juni 2011 och så blev det också. Nästan ett år i arkivet. Det finns inlägg som legat där längre men nu har jag bestämt mig för att peta ut lite inlägg slumpvis så bloggen inte självdör medan mina naglar växer ut. Ja, jag berättade ju om min nagelolycka, jag bröt långfingernageln långt ner och har nu en stympad look på det fingret. Alla naglar fick klippas korta men jag kunde inte klippa dem så långt in som långfingernagelns brott var så vi får vänta lite tills det växer ut någon milimeter. Eller tills jag vänjer mig. Än så länge är det nästan jobbigt att titta på handen. Och då är ändå en bruten nagel satt i perspektiv rätt ordentligt eftersom jag veckan innan nageln bröts lyckades bryta något annat, nämligen lilltån. Som grädde på moset så har min tvättmaskin gått sönder. Japp... Så är det i mitt glamorösa liv. Kanske passar bra att visa ett rätt trist, grått lack då. 


Ozotic Pro Elytra # 530

Publicerad 2012-02-14 06:15:00 i Naglar - glitter för layering,

 
Mellan Bride of Franken, som jag visade igår, och manikyren jag hade när min nagel gick av (Koh Metallic Green) så lyckades jag klämma in detta. Ozotic Pro #530. Ett av deras Elytra-lack. Jag har ett sedan tidigare, ett lila/grönt tror jag, och jag gillar inte det speciellt mycket. Jag vet inte vad som fick mig att tro att jag skulle gilla det i koppar/rosa mer. I och för sig, jag gillar det inte mindre heller. Jag är rätt neutral till båda de här glitterlacken. Kanske kommer det en dag då jag verkligen kommer älska dem? Kanske är det en fråga om att hitta rätt kombination bara? Vem vet?

Som ni ser så har jag lagt glitterlacket över ett svart lack, samma A England Camelot som jag hade under Bride of Franken. I de flesta vinklar är glittret brunt men ibland hamnar det rätt och man ser guld, koppar, choklad, plommon och rosa. Ingen bild här gör det full rättvisa. Det är dock inte så mycket bättre IRL heller. Jag bytte bort det rätt snabbt. En sak som stör mig är att det bildas glitterkluster och kala fläckar trots att glittren är av rätt liten storlek. Jag vill ha jämn spridning. Man ser det tydligt på sista bilden. Camelot torkar rätt segt och det gör glitterlacket också så det tar minst 30 minuter även med Seche Vite. Jag misstänker att SV inte gillar A England faktiskt. Jag märker alla fall inte av effekten av snabbtorkande överlack men vem vet, det kanske skulle ta timmar att torka annars?

Blågrön med Ben Nye

Publicerad 2012-02-13 17:30:00 i Emmas FOTD 2012,

Lördagens smink kommer här. Man får ju passa på och leka med färg och form när det är helg, till vardags är mitt smink så tråkigt att klockorna stannar. Synd på alla vackra färger och produkter, men jag har inte riktigt tid och ork att stå och pyssla med skuggor och eyeliner på morgonen, då är det bassmink för att jag ska se fräsch ut som gäller.

Våren har ju knappast gjort sitt intåg än, men vårprodukterna börjar ju dyka upp, både på bloggar och i butikerna. Jag känner ett galet sug efter en ny palett eller två, Natural At Night från Too Faced och Naked 2 från Urban Decay står högst upp på min önskelista. Igår spanande jag i webbshoppar för att se var jag kunde få tag på dem billigast och då kände jag att en liten palettinventering här hemma kunde vara i sin ordning. Således plockade jag fram alla mina fina paletter och blev då faktiskt ganska inspirerad. Ben Nye Lumiére Brilliant Palette vann tävlingen och fick alltså stanna framme och utgöra basen till kvällens smink. Vad färgglada paletter beträffar känner jag egentligen inget större behov, min Ben Nye-palett är fortfarande finast i mina ögon och antagligen också bland de bättre. Skulle jag känna för matta färgglada skuggor så har jag ju alltid Creative Me # 1, för att inte tala om en uppsjö av singelskuggor i fast och pressad form. Neutrala paletter har jag betydlig färre och tror faktiskt att jag har mer skuggor i färg också, så en neutral palett till eller två skulle alltså vara välkomna. Skulle jag få för mig att sminka mig med skuggor på jobbet så är det ju självklart mycket mer användbart också och på resor sitter en neutral palett i resväskan aldrig fel. Nog babblat om det dock, nu ska vi titta på sminket som jag faktiskt bar, inte det jag fantiserar om.


Hyn

Foundation: Elemental Beauty Soft Focus foundation, en mix av färgerna Nude och Sunshine

Concealer: MAC Select Cover Up Concealer NW 20

Puder: Elemental Beauty Matte Powder

Rouge: MAC Mineralize Blush Dainty

Ögon
Ögonbryn: Laura Mercier Brow Definer Warm
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance på ögonlocket och GOSH Love That Beige under ögat
Ögonskuggor: Ben Nye Lumiére Grand Colour Pressed Eyeshadows i Chartreuse, Turquoise, Cosmic Blue och Royal Purple

Highlighter: Makeupcosmetics Magic Copper

Eyeliner: Clinique Brush On Cream Eyeliner i svart

Mascara: Clinique Lash Power Mascara

Lösögonfransar: Ardell 131

 

Läppar

Läppstift: MAC High Tea

 


När basen var på plats började jag med gröna Chartreuse i den inre ögonvrån. På mitten av ögonlocket lade jag Turquoise och på den yttre delen Cosmic Blue. Kanterna blendades och de blendades även lite uppåt. Under ögat applicerade jag Royal Purple och för att balansera de kalla tonerna lite såanvände jag ljuvliga Magic Copper som highlighter. Eyelinern är min nygamla från Clinique och jag applicerade sen mascara och lösögonfransar. Kinderna fick varm persikoton med Dainty, blixten slukade dock det mesta av mitt rouge, och slutligen målade jag jag munnen med ljusa nudestiftet High Tea.Lynnderella Bride of Franken

Publicerad 2012-02-13 06:19:00 i Naglar - glitter för layering,

Nu ska vi vara glada att jag inte redan tömt arkivet utan har en hel del material som ligger och väntar på att bli utsläppt. Varför? Jo, jag bröt en nagel igår. Långt nere dessutom, så jag fick klippa bort halva nageln och nu är det mer köttig fingertopp än nagel att beskåda. Tack och lov gjorde det inte ont och det hela var rätt odramatiskt. Alla naglar är nu nerklippta men det blir ju ojämnt när en nagel är så ruskigt kort så jag vill inte visa mina händer på ett tag. Tag lärdom, flickor, städning är farligt. Jag hade skurat golv och väggar i köket när nageln helt stilla gav upp andan. Vill man fortsätta städa men skydda sina naglar finns ju handskar, något jag är dålig på att använda. Förmodligen blir jag inte bättre på det efter det här heller...
På de här bilderna var alla naglar intakta. Det är Lynnderellas Bride of Franken över svart. Ett lager av A Englands Camelot som bas, flödigt målat för att vara täckande i så hög utsträckning som möjligt, därefter ett lager av Bride of Franken och så ett generöst lager Seche Vite på det. Bride of Franken är ett "slätare" lack som fungerar ungefär som flakes, alltså räcker ett lager överlack.
Bride of Franken består at en lätt lilatonad, skir bas i vilken medelstora glitter av iridscerande typ simmar runt. De är transparenta mylarglitter, tror jag, som beroende på vinkeln ger intryck av att vara lila, elektriskt blå eller lysande turkosa. Förutom glittren så är det också packat med "holodamm" som för tankarna till China Glaze Fairy Dust. Dessvärre vill inte kameran plocka upp det när jag fotade på balkongen precis innan dagsljuset försvann. Det som ser ut som silverdamm är egentligen holografiskt. Lacket är oerhört vackert och det mest "normala" av mina Lynnderellas. Det betyder inte att det skulle vara mindre unikt, men det är inte svårapplicerat, innehåller inga jättegrova glitter och det klarar sig, som sagt, med ett lager överlack. Lägger man det, som jag, över svart förändras manikyren till en blurple i och med att basen har sin lila tint. Jag älskade det här. Speciellt eftersom man i elektriskt ljus får de små gnistrande holopartiklarna som grädde på moset. Jag bar det i flera dagar, fredag var sista dagen och då fotade jag det också. Ni ser att jag stött till en nagel så det är en flisa ur lacket? Det var nagelns fel, inte lackens. Som vanligt finns Lynns lack att köpa på Llarowe men de säljer slut löjligt fort. Lyckas ni knipa den här skönheten så släpp den inte. Den är väldigt snygg och väldigt användbar.

OPI Summer for Shore - sammanfattning

Publicerad 2012-02-12 07:22:00 i Nagellack - kollektioner,

Sommaren 2003 släppte OPI en fantastisk liten kollektion med holografiska lack, Summer for Shore. De är lite frostiga i finishen men alla har en bedårande holoeffekt och det rosa och korallröda är härligt färgglada och absolut underskattade av dessa skönheter. De som man kanske talat mest om är Sand-erella, Blue Moon Lagoon och What's Dune. Det är svårt att förneka att Blue Moon Lagoon är min favorit, jag har till och med två flaskor av den, men Crim-Sun och Coral-Reef är goda tvåor. Jag gillar i och för sig alla dessa lack. De är mycket mer holografiska än mina bilder visar och någon gång i framtiden ska jag byta ut bilderna, men just nu ville jag visa alla på en gång eftersom jag diskuterat kollektionen med en forumkompis. De översta fyra bilderna togs på balkongen i starkt solljus och de hololack som är frostiga eller metalliska tappar ofta mycket av holoeffekten i allmänt skimmer på bilder tagna i sol.Trots att jag inte gör lacken rättvisa hoppas jag ni ska se vilken fin kollektion det är. Den bästa sommarkollektionen som OPI gjort!
Crim-Sun
Coral Reef
A Day at the Peach
Klicka för att stänga bilden
What's Dune (över NYX Pistachio)
Sand-erella
Blue Moon Lagoon över Misa Dirty Sexy Money

H&M Hello Kitty Glitter Purple

Publicerad 2012-02-11 17:08:00 i Naglar - glitter för layering,


Här kommer ett riktigt gammalt inlägg med ett lack från HM. Två lager av Hello Kitty Glitter Purple ovanpå ett annat lila lack. Vad tycker ni? Jag blev inte jätteförtjust, minns jag, och tog av det rätt omgående. Jag kan se av detaljbilden att jag inte skulle klara det idag heller. Det ser ut som skorv eller något annat äckligt. Usch!  Det skulle nog gå att få det täckande med ett eller två lager till och då kanske det skulle se bättre ut, vem vet, men jag orkade inte då och känner inget sug att göra om den här manikyren nu heller. Jag borde nog rensa ut det här lacket ur min samling. Sparar det mest för att glittret kanske kan vara fint i något frankenexperiment. 

Frankenlacket Rhiannon

Publicerad 2012-02-11 09:11:00 i Nagellack jag frankat, Naglar - holografiska lack,

Vi fortsätter med mer frankenlack tycker jag. Ett av mina projekt vad gäller frankenlack är Rhiannon. Dessvärre vet jag inte längre vad jag har i det. Det har gått igenom flera olika stadier nämligen. Först var det nog MUS Siw och något rött samt klarlack. Kan ha varit OPI I've Red the Script. Hur som helst, jag ville ha det mer holo och lade till spectraflair. Och så är det nog kanske mer av olika lack och massor av klarlack. Jag minns inte alls längre. Alla fall är det en ganska trevlig rosalila.
Två lager. Enkelt och bra. Det blir en jättefin holografisk effekt i solen men av en scattered effekt.
Rhiannon är ett annat namn på Epona. Epona är ju en gudinna associerad med hästar men också med fruktbarhet och med döden. Hennes hästar ledde de dödas själar till eftervärlden och hon kunde väcka de döda med hjälp av sina fåglar som sjöng den dödes själ  tillbaka från underjorden. Epona symboliseras ofta av en vit häst eller en vit kanin (fruktbarheten, ni vet) och hon ses både som en kvinnlig krigare och en beskyddare av barn och mödrar. Det ni.

Frankenlacket Nicnevin

Publicerad 2012-02-10 05:49:00 i Nagellack jag frankat, Naglar - holografiska lack,

Holofredag, och dags för ett frankenlack! Jag minns inte alls vad jag använt i det här frankenlacket. Lite MUS Siw eller MUS Madeleine, något lila, klarlack... Alla fall var tanken att skapa en kraftigt holografisk och lite "dammig" grålila. Jag gillar färgen! Inte så mörk som de flesta andra av mina lila frankens.
Nicnevin är ett häftigt namn på en häftig gudinna. Hon är drottning över féfolkens "unseelie court of Alba", drottning över Elphame eller Alfheim om man hellre säger så. Nicnevin hör hemma i den skottska mytologin och hon är kopplad till häxerier och magi, oknytt och underjorden. Hon kan kopplas ihop med vår egen Hel faktiskt, om man vill. November är hennes månad och på Samhein (som vi firar som Alla Helgons Dag) reser hon från underjorden till vår värld och öppnar portarna så alla de dödas själar kan återvända hit en natt. Man kan ibland se henne i skymningen när hon rider över himlen med sitt följe. Precis som många andra av de gudinnor som kopplas till magi så är korsvägar hennes platser och man kan se henne som skottarnas version av Hekate.
Vill du träffa henne, alltså gudinnan Nicnevin, ska du ta dig till en plats där du kan se hav, land och himmel på samma gång. Du ska vara där under de mörka timmarna och när du kallar på henne kommer du känna att en vind blåser upp. Hon kan ge dig magiska krafter, förmågan att se in i framtiden till exempel, eller förmågan att resa mellan olika världar. Du bör dock ha med ett offer till henne och du skall inte visa om du blir skrämd för då tycker hon inte du är värd att få ha någon magi. Jag tror jag får nöja mig med att ha gjort lacket, holo är alltid magi i min bok och att följa regnbågen, även den som är på en nagel, är att göra en resa till en annan värld.

Vampyre & Centaur

Publicerad 2012-02-09 18:45:00 i Emmas FOTD 2012,

En urgammal sminkning som jag bar när jag och några kompisar var och såg Breaking Dawn. Ja okej inte urgammal då, men den har legat i snart två månader i alla fall. Jag minns såklart inte vad jag hade för produkter, men än att det är guldiga Centaur från Taylor Made Minerals i inre ögonvrån och grålila Vampyre från Make Up Store i den yttre. Eyelinern är Isadoras glossiga, det ser jag, annars är det blankt, minns inte alls vad jag använde. Kommer ihåg att jag var väldigt belåten dock, kände mig väldigt fin i detta...

Deborah Lippmann Razzle Dazzle

Publicerad 2012-02-09 06:03:00 i Naglar, vampy,

Här ska ni få se ett av de vackraste lack Deborah Lippmann gjort! Då får ni betänka att hon gjort många fina lack och att två av dem sedan tidigare varit aktuella för min topp 20-lista. Det här är också ett lack som nog kan vara aktuellt för den listan. Razzle Dazzle.
Lacket kom i samma kollektion som Lady Sings the Blues, som jag också har och dessutom har ägt mycket längre, redan burit flera gånger och stuvat in på okänd plats i arkivet... Den kollektionen innehöll för övrigt även One Enchanted Evening och den har jag essence kopia av. :D
Razzle Dazzle är mörkt rödlila, vampigt skön, med massor av medelstora och små glitterkorn. Det är ett djup i lacket och det är livfullt då det gnistrar i alla ljus. Det ni ser på bilderna är två lager, kanske tre på vissa naglar, och det är så pass djupt i tonen att det svartnar lite i kanterna. Det är oerhört snyggt. Det kräver dock sina lager med överlack för att verkligen bli så sprakande och juvellikt som det kan vara. Jag tror det slutade på tre lager överlack här.
Ett av mina bästa köp i lackväg år 2011. Det allra sista lacket jag köpte dessutom. Jag klickade hem detta på nyårsafton om jag minns rätt. Älskar man vampiga lack och glitter kan man inte vara utan Razzle Dazzle. Jag rekomenderar det varmt.

Lynnderella Love, Lace and Lilacs

Publicerad 2012-02-08 18:24:17 i Naglar - glitter för layering,

Lynnderellas indie-lack är oerhört eftertraktade just nu. Massor av trådar på MUA NB handlar om hur gärna folk vill ha tag på dem och hur svårt det är eftersom efterfrågan är så mycket större än tillgången. Lynnderella fick lägga ner försäljningen via sin blogg då det blev totalt kaos för henne att hantera alla som mailade henne och ville förköpa lack, ville få lacken skickade internationellt och så vidare. Idag säljs hennes lack bara via Llarowe. Även Llarowe har brottats med hur man ska hantera den massiva efterfrågan. Lynn hinner inte tillverka lack i den takt som de efterfrågas nämligen. Nyligen släppte Lynn sin senaste kollektion, Lovely is who lovely does. Jag hade turen att få vara med på en för-försäljning som Lynn hade innan lacken släpptes officiellt och nu ångrar jag lite att jag inte köpte alla lacken. Jag var lite snål och högg bara ett lack, Love, Lace and Lilacs.
Love, Lace and Lilacs är ett lack som starkt påminner om Lynnderellas supersuccé Snow Angel. LL&L innehåller dock även strängglitter och är generellt vitare än SA. Jag tycker både är oerhört fina. Jag bär LL&L över ett nudelack här och det kändes rent, krispigt och snöliknande. Som frostrosor eller snökristaller. Verkligen vackert. Manikyren är dessutom inte i så många lager. Här ser ni ett lager OPI NNS, ett lager Zoya Minka, ett lager LL&L och så två lager Seche Vite.
Hur känner ni för Lynnderellas lack? Jag har på senaste tiden mer och mer blivit intresserad av små indie-lackmärken, precis som jag förr roades av de små mineralsminksindie-märkena. Nyligen lade jag en beställning hos Nerd Lacquer, jag har en förbeställning hos Pam's Girly Bits och jag har redan hunnit prova Lacquistry. Dollish Polish och Hare står på min lista för framtida betällningar. Har ni beställt några lack från de små "hemmafrankade" märkena? Är det något som intresserar er? Har ni några speciella favoritmärken bland de märkena?

Finger Paints Twisted

Publicerad 2012-02-08 05:55:33 i Naglar - flakes,

Vi börjar denna onsdag med något nytt. Eller ganska nytt alla fall. Det är Finger Paints flakelack Twisted som jag har här. Det blev ett otroligt sug efter dem i USA när de släpptes och jag ser fortfarande frågor på olika forum om huruvida någon har sett dem eller om någon hittat dem, om någon fortfarande är på jakt. Jag hade inte tänkt skaffa något, jag är inte flakie-kär, men sen blev det ändå så att jag köpte det från eBay. Jag är inte ledsen för det, det är ett fint flakelack. Det är multifärgade flakes av ganska stor storlek. Om man jämför det med Luduruana Relampago så är de lika i färgen men Relampago är mindre i flakestorlek och inte lika "tätt" så man kan få en lättare effekt. Twisted är inte möjlig att göra något diskret med.
Ett lager Twisted över svart. Om ni klickade på länken till Relampago så ser ni ett lager av den över mörkblått. Det blir väldigt olika intryck. Twisted ger verkligen ett brokigt intryck, eller marmorerat kanske låter bättre? Spräckligt? Det är ju häftigt, det är det. Jag har lite problem med det eftersom det är så många färger och så oregelbundna och täta flakes. Jag gillar det på ett sätt. Det är häftigt. Men sen blir det så mycket för ögat att jag vill göra rent naglarna och ha enfärgat igen. Vad tycker ni om flakes? Är ni sugna på Twisted eller är ni mer Relampago-typen? Eller vill ni ha enfärgade flakes? Inga flakes? Flakes i färgade lack som Orly Fowl Play?
En miljon bilder blir det. Jag gillar bilder och ni lär ju ha vant er vid det här laget. Låt oss alltså inte spara på krutet. Flake-splosion!

China Glaze Golden Spurs

Publicerad 2012-02-07 19:04:00 i Naglar i guld, koppar, brons,

Låt oss kasta oss in i nostalgins öppna armar och titta lite på en kollektion som många älskar och upphöjer till favoritstatus. China Glaze Rodeo Diva från 2008. En fantastisk kollektion. Jag var missnöjd med mina gamla bilder på de här lacken och beslöt att göra om dem genom att helt enkelt lacka mig igenom hela kollektionen. Vissa lack blev verkligen manikyrer jag älskade medan andra, som den här, inte riktigt fick mitt hjärta att slå hårdare.
Golden Spurs är ett lack som inte kan ses som upphetsande i något sammanhang. Det är inte nödvändigtvis så att det är fult heller, det är bara tråkigt. Ett beige lack med guldton. Fint skimmer. Knappast det lack man tänker på när man tänker på Rodeo Diva. Faktum är att den kollektion visserligen innehöll några riktiga godbitar (Cowgirl Up, Gussied Up Green, Wagon Trail) men också en del väldigt mjäkiga och idag ospännade lack. Golden Spurs köpte jag inte i första vändan, den köpte jag långt senare när jag fick för mig att jag ville ha en komplett kollektion (jag saknade bara tre) och jag ångrar väl inte det även om jag inte direkt överanvänder det. Det är tre lager lack, det är lite långsam torktid eftersom det är från Big3Free-erans barndom och om man vill se tidigare bilder på det kan man klicka här. Ironiskt nog så är de bilderna bättre. Nå, det ar ju inte det inlägget som startade min omswatcningssatsning. Bered er på att se fler Rodeo Diva alltså. Någon speciell ni är extra sugna på att se igen?

OPI Don't Toy With Me

Publicerad 2012-02-07 06:13:00 i Naglar i rött,

Tam tara tam! Jultema! Fortfarande! Ja, julen varar fram till påsken så det kan nog komma mera. Som ni vet har jag ju börjat dela med mig av de gamla lack jag bär mer regelbundet här på bloggen. Många av dem är ju från kollektioner som ligger några år bakåt så jag tror inte det blir för tjatigt. Mina favoritkollektioner är ju ofta jul- och höstkollektionerna så det kanske inte är så konstigt att det är jullack titt som tätt här på Sminkans blogg. 
Don't Toy With Me kom med OPI-kollektionen Holiday in Toyland 2008. Jag trodde då att det var den här som skulle bli favoriten av de både röda lacken med microglitter men när jag provade dem så var A Ruby for Rudolph så himla mycket mera "jag" och det lacket har jag burit så många gånger att jag oroar mig för att det ska ta slut. Det här lacket har jag inte burit mer än en gång före den här manikyren. Jag behöll det inte på nu heller, inte många timmar, för det fanns ett par saker som störde mig. Det ena irritationsmomentet kan lacket inte hjälpa. Det är inte rött nämligen, utan rosa. Okej, jag gillar magenta och cerise och de flesta rosa nyanser går alla fall hem hos mig ibland men just den här kändes inte snygg på mina naglar. Kanske beror det på det andra irritationsmomentet. Lackhelvetet är rinnigt och med den grova penseln har jag dålig kontroll och det vill rinna in i nagelbanden. Okej, säger ni, gör clean up då. Nej. Jag har aldrig lyckats bemästra någon clean up-teknik. Det enda jag lyckas med är att smeta ut färgen på huden och färga in fingrarna. Det är därför jag med jämna mellanrum bjuder på bilder som dessa. Inte perfekt lackat alltså. Ibland, om jag gillar färgen, låter jag det vara och tar det med nagelborsten när jag tvättar händerna. Det funkar bra. Om färgen, som här, inte gör mig lycklig eller ens lite glad, ja, då ryker alltihop och å börjar jag om. :D

Luduranas holografiska lack - sammanfattning

Publicerad 2012-02-06 18:52:00 i Nagellack - kollektioner,

Låt oss göra en sammanfattning av en kollektion igen! Ludurana Aurora Boreal Holografiska lack. Det är ett litet gäng väldigt vackra hololack som är antingen linear eller scattered men nära att vara linear, lite olika på olika lack.  Alla får tydliga regnbågar men Superior och Maravilhosa har de finaste partiklarna (finaste som motsats till grövsta alltså, inte finaste i motsats till fulaste. ;D) medan Notavel och Esplendido har de grövsta partiklarna. De är fortfarande något finare i kornen än t.ex China Glaze Kaleidoscopes som får en lite spräckligare effekt när holon slocknar. Luduranas lack är alla väldigt lätta att måla med. De kräver tre lager för opacitet och det räcker nästan inte på Esplendido. Alla lacken har också bra hållbarhet. Maravilhosa såg helt perfekt ut även efter fem dagars slitage. Ingen tip wear, inga flagor, inget lyft i kanterna. Perfekt. Jag är jättenöjd med dem alla men Superior är defintivt det allra vackraste och jag har nu flera backuper av den. Jag tror den rosa Maravilhosa är min tvåa i kollektionen för den är väldigt trevlig för att vara just rosa, den är hållbar och den är bra holo även i svagare ljus. Lacken finns att köpa hos Llarowe.
Esplendido
Maravilhosa
Notavel
Klicka för att stänga bilden
Supremo
Magnifica
Superior

BB Couture Frosty Meadow

Publicerad 2012-02-06 06:01:06 i Naglar i grönt,

Det här lacket hade jag i fredags förra veckan. Det kändes helt fel i snön kan jag säga, så jag älskade inte min manikyr trots att det är ett vackert lack egentligen. Bilderna tog jag lördag morgon och då hade jag redan tip wear, som ni ser. Eller om det är så illa att lacket dragit ihop sig och då ska det kallas shrinkage. Det tycker jag är tråkigt för ett lack som kostar så pass som ett BB  Couture borde hålla en väldigt hög kvalitet. Det är kanske ingen katastrof för mig som ofta byter varje dag men de flesta lackbärare vill väl ha ut en fem-sex dagar alla fall?
Frosty Meadow var ett av mina första lack från BB Couture. Det är en kall, mellangrön jelly med silverglitter i. Glittren hamnar på lite olika djup och bllir mer eller mindre täckta med lack så det upplevs som grönt. Det ni ser är tre tunna lager, det funkar med två flödiga också, och torktiden är helt okej. Om ni klickade på länken och läste det gamla inägget ser ni att jag redan där upplevde att det drog sig bakåt från tippen. Den här gången såg jag inte det direkt utan först efter ett dygn ungefär. Jag målade naglarna torsdag eftermiddag och fredag eftermiddag var det inte så illa som lördag morgon när bilderna togs. Det stör mig att lacket har den egenskapen. Det är ju ett jätteminus egentligen för målar jag mina naglar vill jag ju inte att de ska slitna ut direkt. Jag klarar inte av den här typen av slitage heller. Vad tycker ni om tip wear och krympande lack?

60-talstema

Publicerad 2012-02-05 13:51:02 i Emmas FOTD 2012,

Gårdagens smink kommer här. Jag var på fest med 50/60-talstema och satsade då på 60 tal med mycket eyeliner, maffiga fransar och svartvita kläder och smink. Inte jättespännande men kändes hyfsat tidsenligt. Håret hade såklart varit bättre om det hade legat i en välkammad frisyr med mycket volym bak i nacken, men till det krävs tid och det hade inte jag.

Hyn

Foundation: Elemental Beauty Soft Focus foundation, en mix av färgerna Nude och Sunshine

Concealer: MAC Select Cover Up Concealer NW 20

Puder: Elemental Beauty Matte Powder

Rouge: MAC Mineralize Blush Pleasantry

Ögon
Ögonbryn: Laura Mercier Brow Definer Warm
Ögonskuggsbas: Urban Decay Eyeshadow Primer Potion
Ögonskuggor: Make Up Store Cybershadow Next

Eyeliner: Clinique Brush On Cream Eyeliner i svart

Mascara: Clinique Lash Power Mascara

Lösögonfransar: Ardell 102

 

Läppar

Läppstift: Givenchy 715
Ögonsminket är superenkelt, en primer, beige skugga över hela ögonlocket och upp till brynbenet och så massa svart eyeliner. Även en hyfsad portion mascara, ett par rejäla fransar med sektioner, ni vet för att ge spindelbenseffekt och så lite kajal under ögat. Jag tror att den här sminkningen hade blivit väldigt fin med en färgstark mun, dock var det ju temafest så jag körde på vitt läppstift. Slänger med en outfitbild också här ifall nån är intresserad. Byxor under klänning är nog inte så 60-tal, men det var 15 minus och jag var inte beredd att riskera förfrysningskador bara för att följa ett tema:)

 

Lynnderella Heart Strings

Publicerad 2012-02-05 08:51:00 i Naglar - glitter för layering,

Ni vet ju att jag avskyr stängglitter men det vet inte Lynn, skaparen av Lynnderellas lack. När jag beställde från henne senast var hon gullig nog att skicka ett extra lack som en gåva. Det är Heart Strings. Eftersom jag blev rörd över hennes omtänksamhet så provade jag den först och den är kankse liiiite bättre än vad jag hade trott men strängglitter är inte min grej nu heller. Nej, inte ens glitterlackens drottning kan göra strängglitter till min grej. Okej, jag accepterar dem utan problem i många andra av hennes kreationer men då är de uppblandade med annat.
Jag tycker strängglitter ser lite hårigt ut. Och ostädat när de ligger huller om buller. Sen är jag fortfarande rörd av Lynns generositet och omtänksamhet så jag uppskattar definitivt gesten. Det är ett lager Heart Strings över ett lager Finger Paints Red-brandt.

BB Couture Green Goblin

Publicerad 2012-02-04 08:18:20 i Naglar i grönt,

Inte så spännande kanske men jag förvarnade om att det skulle bli en del gamla lack i repris. Green Goblin köpte jag när BB Couture var ett relativt nytt märke som nischade sig på att göra gröna lack, något som länge saknats på nagellacksmarknaden då. Idag finns grönt i parti och minut och det är bra. BB Couture har gjort en del himla snygga gröna men eftersom jag inte gillar deras penslar är det ganska sällan jag faktiskt använder dem.
Green Goblin är pigmenterat. Ni ser två lager här. Det har helt okej torktid och glans. Det är aningens mörkare på nageln än i flaskan. Ett helt okej lack men det känns idag inte så himla unikt eller fantastiskt längre. Vi har blivit bortskämda. det var 2009 jag köpte det här och mina originalbilder är så hemska att jag kommer radera det inlägget NU.

Kelpie

Publicerad 2012-02-03 20:22:09 i Emmas NOTD i glitter och holo,

Ett kortisinlägg, bara för att jag också vill vara med på holofredag, men samtidigt inte vill missa att mysa med min älskling. Här ser ni Kelpie, en av mina Holo Blacks. Jag var sugen på svartnat turkost holo när jag gjorde detta och mixade därför Jessica Indigo Glow med lite Liquid Leather, klarlack och så Make Up Store Siw för holoeffekten.
Jag tycker väldigt mycket om det här lacket och jag tycker att det är lite havs- eller vattenbetonat och det får därför heta Kelpie, bäckahäst ni vet. Bäckahästar är ju mytologiska häsliknande varelser som lever i vatten och som gillar att dränka folk. Inte så trevliga alltså, men lite spännande. I Tithetriologin möter kallar Kaye på en bäckahäst för att den ska hjälpa Roiben när han är skadad och senare i boken figurerar han igen, jag minns dock inte riktigt hans roll, förutom att han gör det han gillar mest, alltså dränker folk. Mitt lack heter i alla fall Kelpie, och jag tycker det är väldigt fint. Det är lite mer holografiskt än vad som syns på bilderna, men så är det visst för det mesta. Samtliga bilder är tagna i mitt ljustält.

Hits Apolo

Publicerad 2012-02-03 18:51:27 i Naglar - holografiska lack,

Ni har ju redan sett Apolo en gång men det är ett så vackert lack att ni nu får fler  bilder på det. Det var igår jag bar det och det var soligt och härligt och jag passade på att ta några bilder med min skräpkamera när jag var på jobbet. Därav bakgrunden med dator och scheman och what not som skymtar fram. Bilderna är långt ifrån superfantastiska men de förmedlar alla fall lite av den skönhet som är Apolos.
Det är ett lager av Apolo över svarta krämlacket I Only Date Werewolves från OPI. Varför layering? Jo, Hits lack är fluffiga så det var ren snålhet. Men jag har en backup av Apolo och några till av lacken från No Olimpo. De är så himla fiiiiiiina!

Ludurana Aurora Boreal Notavel

Publicerad 2012-02-03 06:34:00 i Naglar - holografiska lack,

Hej! Det är fredag igen. Det är inte klokt hur snabbt det går... Fredag är numera holofredag för det har Kerstin bestämt. Jag har egentligen gröna naglar idag och inte alls holo, men jag visar ett lack ur arkivet, som vanligt, och det är vackra Ludurana Aurora Boreal Notavel. Jag tror det är det sista av Luduranalacken från den holografiska kollektionen som jag har kvar att visa så det blir en sammanfattning av dem snart. Det finns en del riktiga godbitar i den kollektionen.
Notavel är ett grått holografiskt lack som i vissa vinklar ser men mellangrått ut och i andra lite djupare kolgrått. Det har vackra regnbågar i en scattered holo finish. Det är lättlackat som bara den, inga applikationsproblem alls, men det behövs tre lager. Torktiden är bra. Det är generellt sett ett väldigt trevligt lack. Jag tänker mig att det kanske kan vara ett alternativ om man är sugen på China Glaze Let's Do it in 3D. På MUA NB kallar man idag rätt ofta lack av den här typen för linear och den är lite av ett lack i gränslandet. När jag började samla holo så fick jag lära mig att det handlar om partikelstorlek. Ser man partiklarna och är linjen i regnbågen lite diffus mellan färgerna, då är det scattered. Är det rena färgfält i regnbågen och betydligt mindre partiklar är det linear. Är det ingen regnbåge kallas det för hologlitter. Är glittret inte av metallpartiklar utan av polyesterflingor (som China Glaze Atlantis exempelvis) så är det också glitter men frågan är om man kan kalla det holografiskt. Prismatiskt kanske? Vad vet jag...  Nu blir det bildspam på Notavel.

Ozotic Pro #522

Publicerad 2012-02-02 22:25:00 i Naglar - holografiska lack,


Är ni redo för holofredag? Jag vet, det är fortfarande torsdag men jag tänker tjuvstarta med ett inlägg från i våras. Ozotic har några riktigt tjusiga hololack. Den här är kanske lite mer dämpad i nyansen men jäkligt fin ändå. Gammalrosa skulle jag kalla det. En mjuk färg, inte alltför blek men heller inte speciellt iögonenfallande innan solen träffar det. i solen, eller starkt elektriskt ljus, är det regnbågar på längden och tvären.Visst är det tjusigt! Tre lager av lacket, inget underlack eller överlack på de här bilderna. Det torkar superfort och är enkelt att hantera. Jag har inget negativt att säga om det. Det är fantastiskt!OPI Rainforest

Publicerad 2012-02-02 14:43:00 i Emmas NOTD i blått och grönt,

Mycket gamla bilder på ett ännu äldre lack, nämligen smått legendariska Rainforest från OPI. Denna dyrbit finns såklart endast på ebay och är dyr, åtminstone 300 spänn får man betala, antingen lite mer. Men okej, det finns lack som har blivit mycket dyrare på kortare tid så hel orimligt är inte priset.

Jag har inte köpt Rainforest, det gjorde Sminkan för länge sedan och så fick jag en decant när jag hälsade på henne första gången. Hon har såklart visat det innan, ses här och här.Rainforest är klargrönt skimmer,riktigt vackert. Dock finns det många vackra gröna lack i dag vilket förtar lite av Rainforests glans, det är nog därför den fortfarande finns för 40 dollar på ebay, det kunde lika gärna ha varit det dubbla. Rainforest är ganska tunt i formulan och det täcker med tre lager. Mina bilder är inte jättebra, hade behövts mer sol, bortsett från matchningsbilden men mina gröna Tigerjeans, den gillar jag:) Vad säger ni om Rainforest? Är den värd sin kultstatus fortfarande eller försvinner den bland alla andra vackra gröna?

OPI Who Are You Wearing?

Publicerad 2012-02-02 06:06:00 i Naglar i lila,

Det här är ett lack jag haft ett kluvet förhållande till. Det är fint men det har ett minus, det är så mörkt att det faller inom nästansvart och ibland blir jag så otroligt leds på att OPI gör så mycket nästansvart. Det hade, enligt mig, tjänat på att var en mikronyans ljusare med kanske lite ljusare skimmer än vad det har nu så att färgen skulle bli något mer tydlig.
Det här kom i Holliday in Hollywood 2007. Jag köpte flera av lacken i den kollektionen och swappade även bort dem. Den här kom dock i retur ett halvår senare genom en kompis som köpt den till mig i present. Jag tog det som ödets sätt att säga att jag borde behålla det i min samling. Det är ingen riktig snurr på det vad gäller användandet dock, jag tror jag använt det två eller tre gånger sammanlagt. Vill jag ha ett nästansvart lila lack har jag några andra lack med pensel mer i min smak och med ungefär samma formula. Formulan är lite rinnig och vill gärna krypa upp i nagelbanden.

I solen kommer lite av det lila skimret fram. Då är den rätt fin. Om man skulle komma ihåg att bära den på sommaren när det är soligt så vore den nog roligare. En mulen vinterdag är den inte lika snygg, helt enkelt.

Jessica Disco Diva

Publicerad 2012-02-01 17:49:00 i Naglar - holografiska lack,

Jag har visat något gammalt idag så låt oss också se något nytt. Det här är Jessica Disco Diva, ett nysläppt holografiskt lack som verkligen inte behöver skämmas för sig. Det är ett klassiskt silverlack med rejäl holografisk effekt och det kommer i en duoförpackning med en egen aqua base. Den har jag dock inte använt här. 
Det ni ser är två lager av lacket som är enklare att måla med än t.ex Nfu Oh eller Layla. Det är lika holografiskt som Nfu Oh dessutom, och då snackar jag inte om den nya kassa versionen. Det här lacket är helt i paritet med original Nfu Oh eller MUS Greta.
Jag hade dåligt med sol när de här bilderna togs så det kommer säkert fler inlägg med det här lacket. Det är alla fall väl värt att snappa upp om man springer på det. Snyggt som tusan! Jag fick mitt från en tjej i USA som vet att jag älskar holo och erbjöd sig plocka upp den åt mig när den kom ut i butik och skicka den. Den kan säkert finnas på Beverly Beaute vid det här laget men jag har inte kollat upp det. Jag har för mig att det kostade $23 men jag svär inte på det för nu är det en månad eller två sedan jag betalade det. Och då var det alltså ett duopack med basen, de såldes inte enskilt.
En bild på Siri också. Katter muntrar alltid upp!

Orly Meet Me Under the Misteltoe

Publicerad 2012-02-01 06:11:00 i Naglar i grönt,

Tillbaka till jultemat. Detta tema som verkar oändligt här på bloggen. Jag hävar dock fortfarande att alla dessa vackra julkollektionslack absolut kan bäras året om. Titta bara på hur vackert Orlys Meet me Under the Misteltoe är. Underbart, blåtonat grönt med glitter i. 
Jag köper ganska sällan Orly eftersom jag inte gillar deras penslar. Ja, mina trogna läsare vet säkert att jag då och då hänger mig åt penselhat vad gäller både IsaDora och OPI men det slutar inte där. BB Couture och Orly har också penslar jag starkt ogillar. De är inte moppar som OPI-borsten men de är lite för långa och lite för böjliga för min smak. Jag har ändå skaffat mig en del lack även från Orly då de ibland släpper helt exceptionella färger. Meet me Under the Misteltoe är ett av dem. Jag tycker det är otroligt vackert.

Två lager av lacket som inte är alltför svårapplicerat trots penseln. Det är bra egenskaper på lacket, det torkar snabbt och flyter ut bra och är allmänt härligt. Jag rekomenderar det fortfarande varmt, precis som i originalinlägget jag länkade till ovan. Vad tycker ni förresten om min nya giv där det är förhållandevis många lack från förr som dyker upp igen. Jag använder ju min samling och återvänder till gamla favoriter och ofta är jag missnöjd med hur dåliga mina bilder är sedan tidigare. Ofta är jag missnöjd med mina nya bilder också, men ibland blir de lite bättre alla fall. Det har alla fall varit rätt mycket upprepningar här på bloggen och kommer bli mer så i framtiden. Jag får inga nya kollektioner hemskickade i brevlådan från PR-firmor så de nya lack jag köper är ju ett urval baserat på min smak och mitt intresse så jag kan aldrig bli en blogg som visar "senaste nytt" i särskilt hög grad. Jo, kanske om det är spännande hololack eller duokroma skönheter. Ni får alltså förbereda er på att det blir en hel del inlägg med lack som ni redan sett här och som har några år på nacken. Hoppas ni vll hänga med ändå.

Om


sminkan_@hotmail.com

emmap85@live.se

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela