Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Augustikavalkaden

Publicerad 2010-08-31 18:23:00 i Kavalkad,

Återigen är en månad slut och det är dags för en kavalkad av det smink som visats på bloggen. Min personliga favorit är den tredje på övre raden. Den tycker jag fick fin balans mot mitt ögas form och så är det ju min grå favoritskugga, Siri, som varit framme. Den har jag även använt en del nu på slutet av månaden eftersom hon legat så långt fram i mina tankar, katten alltså, att jag liksom valt skuggan också. Hoppas ni hittade något ni gillade i augusti. Imorgon börjar äntligen hösten och jag hoppas att inpiration och kraft kommer åter med den!
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.

Emma har varit flitig och ger oss sex vackra fotd. Boktemat är så klart lite extra spektakulärt men jag tycker ju alltid att Emma är supersnygg och visar inspirerande smink och inte minst smycken och accessoarer! Just den här månaden gillar jag glasögonen lite extra mycket!
1.
2.
1.
2.

Blått glitter

Publicerad 2010-08-31 05:25:41 i Sminkans EotD,


En lite melankolisk look i blått bjuder jag på här. De är en grund av Face Eye Fix och så två pigment från NYX Pearl Mania, Black Pearl och Baby Pearl.

Black Pearl på ögonlocket. Låt er inte luras av namnet, den är inte svart utan mellangrå. Baby Pearl är en rosavit skugga som jag använt som highlighter här. Därefter tog jag två flytande eyeliner från HOT, en ljusblå och en klarblå, och drog två eyelinerlinjer längs övre fransraden. Sen suddade jag ihop dem lite och målade blå glittereyeliner ovanpå båda. Under ögat och som inliner är det underbara mörkblå pennan Deep Blue Sea från Make Up Store. Det var allt.

Orly Cosmic Fx Lunar Eclipse

Publicerad 2010-08-31 05:24:44 i Naglar - duokromatiska,


Ännu ett duokromatiskt lack från Cosmic Fx. Lunar Eclipse leker med färgerna kungsblått och lila. Majestätiskt!


Det är inte en lika uttalad effekt som på t.ex Space Cadet men den är tydlig nog. Dessutom är det ett oerhört vackert skimmer! Man kan inte sluta titta på naglarna. Gillar man blått är detta absolut ett lack man bör ha hemma i sin Helmer.

Ni ser hur djupa och intensiva färgerna är? Det är tre lager lack. Det har en tendens att bli ojämt i kanten på nageln, alltså de små glitterkornen dras ut över den friliggande tippen och ger en sorts frans. Det går att hindra om man kommer på det i tid så klart, genom att lacka över tippen t.ex, så som man gr med överlack. Jag fick dock en ojämhet som störde mig lite sen när lacket torkat. Jag upptäckte det helt enkelt för sent. Har aldrig varit med om detta tidigare, eller jo, med Color Clubs täta glitterlack Magic Attraction och Object of Envy. De lacken gilalr jag inte så dem har jag inte använt igen men det här lacket kommer jag använda så det blir helt enkelt till att utveckla tekniken för min del.  

Sista bilden ser lite matt ut men visar det duokromatiska. Ni vet ju lika väl som jag hur svårt lila är att fånga på bild, det vill ju gärna se blått ut, och här måste man ju få till skillanden för att det ska bli tydligt med det duokroma. ;D

OPI I Pink I Love you

Publicerad 2010-08-30 06:29:26 i Naglar i rosa,


Och till dagens rosa smink ska ni få se dagens rosa naglar. Som ni ser har jag ett break från höstlacken. OPI I Pink I Love You är ett sådant där lack som jag egentligen inte vet varför jag har. Det är hur sött som helst men det är så "inte jag". Lustigt nog är det inte en ensam företeelse heller, jag har ju även Bad Kitty från China Glaze som är av samma typ. Efter att ha glömt lacket helt en period så kom jag på att testa det efter att ha sett Solveigs bilder på det. Alltså fram med det i ljuset!Ni får klicka upp småbilderna så ni kan se det holografiska glitter som är nedsänkt i det rosa skimmerlacket. Åh så flicksött! Inte lika glittrigt som Bad Kitty men mer feminint och vuxet. Flickigt vuxet, om du förstår hur jag menar. Låter helt paradoxalt men det finns ju kvinnor som kan rocka ljusrosa med glitter utan att behöva rodna.

Det är ett aningens skirt lack, jag målade fyra lager av det och som ni ser kladdade jag lite. Skyller som vanligt på den tokbreda penseln men sannolikt är felet mer mitt. Den stora mängden lager ger ett lite segtorkat lack. Det torkar dock helt efter ca 1 timme men fram till dess ska man inte utsätta det för tryck eller hack. Lite väl trögt för mig kan jag säga, jag vill ha en fungerande manikyr på under halvtimmen.


Färgen är jättesöt. Verkligen. Så söt att jag har bestämt mig för att ha det idag och känna hur det känns att bära "på riktigt". Jag får avstå från nitarmband och ringar från Alchemy Gothic en dag, liksom. Eller njuta av kontrasten. Vi får se. Hur som helst är det kul att äga det, hur slumpmässigt det nu än hamnade i mina lådor, för det är en UK limited edition så den är tydligen lite mindre vanlig. Kul.

Rosa med Manly och Siri

Publicerad 2010-08-30 06:22:13 i Eotd i rosa och rött, Sminkans EotD,


Idag är det rosa som gäller. Manlypaletten fick komma fram. Jag valde att para ihop de rosa nyanserna med min perfekta grå, Siri från Brite Bird.

GOSH! stiftskugga som bas. Sen en mellanrosa skugga på ögonlocket uttonad i den grå Siri. En ljusare rosa längs brynbenet. En vit skugga ur paletten användes som highlighter. Svart kajal runt ögat som ram och som inliner. Svart flytande eyeliner längs övre fransarna. Lite Siri under ögat för skimmer och lite vitt i inre vrån för att ljusa upp. Ja, det var väl det. Mascara och brynskugga så klart, men inget annat.

Siri är den perfekta grå för mig! Den passar med alla andra färger och det går att få den superintensiv och metallisk eller mjuk som en slöja. Sanna, vilket kalasjobb du gjorde här! Tack! Dessutom är den på kornet samma färg som min lilla älskling!

Orly Cosmic Fx Halleys Comet

Publicerad 2010-08-29 20:52:53 i Naglar i blågrönt&turkos,


Orly Cosmic Fx kollektionen innehåller många underbara lack varav ett är Halleys Comet. Det är väldigt likt Zoya Charla som jag också har men jag uppfattar nog detta som aningens grönare. Kan ju vara ljuset förstås, men ändå. Jag är inte ledsen att ha båda om vi säger så. De är båda underbara! 


Supersmidig formula, tre lager, snabb torktid, foillik yta som är helt slät. Superdupergnistrigt. Helt underbart! Det är en alldeles ljuvlig sjöjungfrublå med grön underton. Eller grön duokrom? Alla fall är det mycket grönt i den.

Ser ni hur gnistrigt det är? Min kamera är inget bra på gnister tyvärr. Jag lyckas aldrig göra glitterlack rättvisa. Men tro mig, detta är magiskt!

Vad säger ni? Om man jämför med mina bilder på Charla är det här grönare. Mitt minne säger att detta är grönare också. Men ljuset har hunnit förändras en hel del. Det skulle säkert inte skada med en jämförelse men Scrangie har ju redan gjort en.

Orly Cosmic Fx It's not Rocket Science

Publicerad 2010-08-29 09:59:25 i Naglar i grönt,


Vem vill se mer Orly Cosmic Fx? Jag ville alla fall prova fler av dem och valde det gröna It's not Rocket Science!


En lite speciell grön, som ormbunksblad på våren. Glitter i guld, grönt och turkos. Varmt med en liten krydda av det blå. Superläckert! Det här är verkligen en härlig grön!

Tre lager ger dessvärre inte full täckning, man behöver fyra, men jag har tre på bilderna. Man kan se att det är lite flammigt men jag bryr mig inte nu. Kommer säkert ändå byta lack innan natten om jag känner mig själv rätt. Nu har jag så många jag vill prova och på helgen har man ju dessutom tid.


Vad säger ni? Är det inte superläckert! Jag undrar hur likt China Glaze Zombie Zest det är, men har inte fått hem zombien än så jag kan inte jämföra. Någon som sett jämförelser på dem? Eller de kanske inte alls påminner om varandra, det är svårt att avgöra från en flaskbild på internet. Hur som helst, det här är ett av mina favoritlack i den varmgröna divisionen! Jag älskar känslan av ormbunksblad i glimtar av solsken som jag får av det. Jag tror nästan att det ska slå ut gullvivor mellan fingrarna på mig! Som ni förstår känns det alltså som mer vår än höst för mig men helt ärligt, ett så här vacker lack förtjänar att användas året om. :D

OPI The Color to Watch

Publicerad 2010-08-29 07:45:42 i Naglar i lila,


Tillbaka till höstlacken och ett av de OPI-lack jag skaffade och som jag inte hunnit visa er. Det här provade jag i samma veva som Diva of Geneva, Glitzerland och Lucerne-tainly look Marvelous. Det här är den ljuslila lilla skönheten som fått namnet The Color to Watch. Vackert som bara den men skirt, skirt... 


Visst är färgen närmast magisk! Lila med blå och rosa skiftningar. Mycket trevligt! Men, det är fyra lager av lacket och som ni vet är jag inte fröken tålamod så det är ingen torktid mellan lagren vilket ledde till att det bubblade sig. Att OPI har en pensel som jag tycker är svår att hantera är ingen hemlighet och det innebär att jag snart hade lack även på nagelbanden. Inte kul. Jag gillar verkligen färgen men lacket i övrigt är inte så himla roligt att måla med. Behöver jag säga att manikyren inte varade mer än några timmar? Jag sabbade den eftersom den tog för lång tid att torka. Det finns inget snabbtorkande överlack som klarar så många, sega lager tror jag...

BB Couture Horned Devil

Publicerad 2010-08-28 21:42:48 i Naglar i orange,


Mitt i alla höstkollektioner känner jag plötsligt att jag vill se sommarfärg. Kanske för att jag sitter och är lite uttråkad. Jag har fixat i köket, gjort piroger och pecan paj och Siri sover och Edit är på balkongen och spanar på grannarna. Jag har inget att göra. Okej, böcker att läsa har jag ju men jag är inte sugen. Alltså pepprar jag bloggen med ett gammalt inlägg med ett riktigt sommarlack. BB Couture Horned Devil är ett mörkorange lack med glitter i apelsingult. Ser fantastiskt ut i flaskan men är inte riktigt lika betagande på naglarna.

Det krävs fyra lager för att få full täckning, kanske fem om man ska vara säker på att slippa VNL. Glittret känns knottrigt och strävt och behöver flera lager överlack för att man ska få det glossigt, något som känns onödigt mycket på nageln efter alla lager lack.


Ni ser att det ändå har potential. De lite suddiga bilderna ger en bättre uppfattning om glittret. Det är väl inte så tokigt i teorin. Om man skulle grunda med ett opakt beige lack så kanske man kunde komma undan med två lager av detta och då kunna damma på med två lager överlack. Vad tror ni?

Orly Cosmic Fx Galaxy Girl

Publicerad 2010-08-28 14:38:04 i Naglar - duokromatiska,


Orly Cosmic Fx måste vara årets mest hypade kollektion och det med rätta. Det är sex magnifika lack! Här kommer det andra jag testat, Galaxy Girl. Supervackert, men inte så fantastiskt som Space Cadet.


I skuggan tar det upp blå och lila toner. Det är väldigt vackert, väldigt skimrande och helt klart spännande att titta på. Spännande men inte spektakulärt. Snyggt men inte sanslöst. Helt klart väl värt pengarna dock!

I solen försvinner det duokromatiska lite och det blir mer av ett vanligt skimmerlack om än med enormt tätt packat skimmer. En gnistrande matta av rött, lila, blått och silver.


Visst är det tjusigt! jag är imponerad av hur ljuset reflekteras och hur färgerna flyter in i varandra.  Comsic Fx är definitivt en kollektion man bör äga om man gillar gnistrande skönheter som lite går utanför den vanliga mallen.


Orly Cosmic Fx Space Cadet

Publicerad 2010-08-28 10:15:04 i Naglar - duokromatiska,


Jag måste ju visa Space Cadet. Jag tänkte avvakta eftersom Nailtastic visade det igår men ni får helt enkelt överleva att det dyker upp här med. Det är ett av de vackraste lack jag sett så här kommer ett av tidernas största bildspam på bloggen och jag anser att varje bild är nödvändig. Klicka upp alltså, för att färgen är så komplex.


Orly släppte ju en kollektion som heter Cosmic Fx i höst och Space Cadet var ett av de lacken och definitivt det som i flaskan lockade mig mest. Kraftigt duokromatisk i lila och grönt. Så himla läckert! Och vilken gnistrig yta! Det här är ett av de vackraste duokroma lacken någonsin! Ser ni!


Tre lager lack, två hade kunnat funka om man vill men jag körde på tre för att få maximalt färgdjup. Det är så enastående magiskt vackert! Som flytande metall och så skiftningarna då, som grädde på moset. Vackert, vackert, vackert!

Jag får mest fram det gröna men det lila finns där, tro mig. I vissa vinklar tar det ena över, i andra det andra, men man ser hela tiden att båda nyanserna finns där, bara i olika proportioner. Man kan inte sluta vrida på fingrarna och se ljus- och färgspelet! Magiskt!!

Massor av detaljbilder, men som sagt, de behövs. Ser ni hur det går från grönt till oliv till guld till koppar och så över rosa och lila! Har ni sett något liknande? Är det inte underbart!

Här ser ni lite mer av det lila skimret. Och så avslutar vi med ännu mer bilder, kanske inte helt nödvändiga men ändå. Det är så vackert att ni säkert kan uppskatta dem också. Och betänk att detta är en mulen kväll, inte en solig dag. Förstår ni hur det skulle se ut då? Jag saknar ord! 


Yay! Nu kom solen fram! Vilken tur att jag sparade på det här inlägget! Solbilder:


Zoya Cheryl

Publicerad 2010-08-28 08:47:33 i Naglar i brunt,greige,beige,


Jag försöker blanda upp höstkollektionerna lite och det var ju ett tag sedan jag visade något ur Wicked. Det här är så klart från arkivet, men det har så klart blivit liggande. Jag minns att jag provade det och sen tröttnade rätt snabbt och valde något annat och det lacket hamnade före i publiceringskön. Zoya Cheryl kommer alltså från denna höstens skimmerkollektion från Zoya, Wicked. Det är en brun nyans med massor av skimmer. Den ser mer komplex ut i flaskan där den får lite vinröd ton i vissa ljus, men i solen är den brun.


Det är superskimrigt och fint i sin hasselnötston, eller kanske hästkastanjton? Ett riktigt höstlack alla fall. Varmt och liksom mysigt. Sen är ju inte jag så mycket för bruna lack så jag tröttnar nästan på en gång.
Det var samma sak med förraförra årets Kalista och även lack som Anastasia även om den senare har en större komplexitet på naglarna än Kalista eller Cheryl. Vad roligt det var att titta på Anastasia. Jäklar vad mina naglar ändrats sen dess. Tack nagelstärkare! Tack! Vad hade jag gjort utan OPI Natural Nail Stengthener och Seche Rebuild? Och ändå har jag inte långa naglar nu heller, men längre alla fall. :D

Två lager lack på bilderna och ett lager överlack, Seche Vite. Normala egenskaper vad gäller lackning och torktid. Inget konstigt med det alltså. Ett helt okej lack enligt mig men inte så där så man får andnöd och hjärtklappning. Vad tycker ni om bruna lack? Lockar de?

Nubar Rosso

Publicerad 2010-08-27 19:27:51 i Naglar i rött,


Eftersom jag är så glad idag så får ni njuta av fler lack än ett. Hm, det händer i och för sig rätt ofta, oavsett mitt humör, men idag säger vi att det är glädje som gör det! Ni ville se Rosso från Venetian Glass-kollektionen och jag fixade det för några dagar sedan men det har blivit liggande. Nu kommer det dock! Glödande, glödande Nubar Rosso. Kan det bli rödare? Kan det bli mer skimmer? Visst är det vacker?


Från Nubar Venetian Glass kommer Rosso. Det är ett klarrött lack med glassfleck skimmer. Mycket lätt att lacka med och ljuvligt på alla sätt och vis. Två flödiga eller tre tunna lager täcker väl och det lätt att kontrollera lacket på penseln. Jag är väldigt nöjd med upplevelsen både av att lacka med det och att bära det på naglarna.


Färgen är verkligen intensiv och glödande. Man ser naglarna. Man vill dessutom se på dem! Helt ljuvligt lack!

Och om ni undrar vad jag bär för lack exakt just nu på mina naglar så är det Space Cadet från Orly Cosmic Fx men jag såg att Nailtastic swatchar den idag så jag skjuter på mina bilder. Vore synd om ni fick en överdos. :D

OPI Sanguine

Publicerad 2010-08-27 17:22:31 i Naglar, vampy,


OPI Sanguine är det sista lacket ut att visas här på bloggen av OPI Go Goth!-kollektionen. Det är ett varmt mörkrött lack som har en djup inre glöd. Verkligen vackert och helt klart lite blodlikt.

Två lager på naglarna och det tenderar att bli lite flammigt. det gör mig inget då det inte stör intrycket av lacket på naglarna. Det är så blankt och så "glowigt". Jag tycker det är kalasfint! En riktigt vampig nyans som håller sig på den röda sidan av brunt vilket jag uppskattar.

Vad säger ni? Gör det inte skäl för sitt namn? Och visst kan man tänka sig en stor flaska av det! Det är ju supervackert!

Siri är hemma!

Publicerad 2010-08-27 17:20:46 i Allmänt,


Idag fick jag hämta hem Siri från djursjukhuset. Hon hade rivit flickorna där så de var inte så sugna på att fortsätta behandla henne. Hon som är så snäll hemma... Alla fall har hon spunnit och kramats och ätit och skrämt gammelkattan med sin nya lukt av veterinär och den gigantiska krage hon måste bära för att inte klia på såret.
Så, nu har jag en enögd bandit. Jag älskar henne och det är så skönt att ha henne hemma. Nu får vi hoppas att det går bra med medicin, sårvård och läkprocess. Fortsätt hålla tummar och tår för oss!

Tack för allt stöd, allt deltagande och alla peppande kommentarer! Ni är bäst!

Siri

Publicerad 2010-08-27 06:06:04 i Allmänt,

Ja, idag är det fredag. I tisdags fick jag lägga in min Siri på djursjukhuset, igår opererade de bort hennes öga eftersom ingenting hjälpte och infektionen fortsatte förvärras. Idag kanske jag får hem henne. Jag hoppas på det men vågar inte ropa hej innan vi är över bäcken.


Så här kommer vi aldrig mer få se henne, med två gyllene ögon som stadigt ser in i kameran. Men förhoppningsvis kommer hon må bra och leva ett långt liv här med mig och det är det viktiga.

Håll tummarna för att hon repat sig tillräckligt efter sin operation för att få komma hem redan idag. Både jag och Edit saknar henne så det gör ont. I bästa fall kanske allt återgår till det vanliga här på bloggen snart också och jag kommer på att jag har en sminkblogg och inte en personlig kattblogg...

Orly Meet me under the Mistletoe

Publicerad 2010-08-26 18:55:27 i Naglar i grönt,Många av er var nyfikna på de lack från Orlys vinterkollektion, Tis the Season, som jag köpte. Eftersom grönt är min favoritfärg så börjar vi så klart med Meet me under the Mistletoe.

Det är överraskande vackert faktiskt! En ganska kalltonad mörkgrön med grönt glitter. Otroligt fint och dessutom pigmenterat och bra. Två lager här och utan överlack.Det blir ändå en slät fin yta och det torkar bra. Jag är positivt överraskad, faktiskt, för Orly tillhör inte mina favoriter eftersom jag har svårt för deras penslar men den här gången gick lackandet som en dans. Inget problem alls trots att penseln är så lång och böjlig.


Bilderna är tagna nu idag vid fyra på eftermiddagen och det är rätt mulet, men jag tycker ändå man kan se hur vackert det gnistrar! Gillar ni gröna glitterbomber är detta absolut väl värt att äga! I vissa ljus tar det upp en lite blå ton, men inte i så hög grad att det slutar vara grönt, om ni förstår vad jag menar. Nej, det här lacket är definitivt en vinnare och Sminkan rekomenderar varmt! Orly har en lysande höst och vinter vad gäller färger i år och har alla lacken den här kvaliteten så omprövar jag definitivt mitt tidigare omdöme om märket! Orly är ju toppen!

Och för er som undrar så beställde jag mina Orly-lack från Trans Design men det verkar som att de inte längre skickar Orly internationellt? Mycket underligt. Man kan dock köpa Orly från både 8ty8 och Head2Toe men de brukar vara lite segare på att uppdatera sitt sortiment. Normalt sett köper inte jag så gärna från TD, dels för att de har så sjukt seg leveranstid och för att jag råkat ut för "tull" två gånger av tre, något som aldrig hänt med paket från 8ty8... Hur som helst, det går alltså att få tag på lacken både från e-tailers och Orly finns med på NailMails utskickslista i år så man kan även köpa dem så. Jag vet inte om Karin tar in de senaste kollektionerna dock, men det får vi väl snart svar på.


Nubar Verde

Publicerad 2010-08-26 16:55:01 i Naglar i grönt,


Nubar Venetian Glass höstkollektion för 2010 är makalös! Jag älskar de tre lack jag hittills hunnit testa. Det här är gröna Verde. Visst är det underbart! Underbart och likt ett annat underbart lack, Zoya Edyta. Om jag skulle tvingas välja ett av dem är nog Nubars lite bättre som lack betraktat men namnet på Edyta är ju finare...


Som ni ser är det en skogsgrön bas med skimmer i turkos och guld, precis som Edyta. Enastående vackert! Det är tre lager lack och två kanske hade räckt. Jag har inget överlack här för det måste hinna yttorka innan man överlackar och då är det nästan ingen poäng enligt mig. Jag har så klart sabbat manikyren lite också, på bilderna, men det fixade jag sen.

Även om jag vet att Edyta och Verde är i princip identiska, se bara på jämförelsen Alizarine Claws gör här, så upplever jag Verde som varmare och grönare. Förmodligen är det mest ljusförhållandena det beror på.


Ett oerhört vackert grönt lack är det alla fall. Trolskt! Det är mossa och guld och daggdroppar och sommarhimmel över gläntor i djupa skogar. Det är nästan så att man ser lodjuren i trädkronorna och rävar som smyger sig undan bakom flyttblocken och mellan granarna. Sommarskog.

Orly Cosmic Fx och otestade lådan

Publicerad 2010-08-26 06:09:49 i Nytt till lacklådan!,


Har ju inte visat mina nya lack för er. De kom samma dag som Siri blev inlagd på Djursjukhuset, alltså i tisdags, och efter det har jag varit lite snurrig. För er som tagit del av min katts sorgliga äventyr på sista tiden så kan jag berätta att ett dygn på sjuhuset inte hjälpt. Infektionen fortsätter att bli förvärrad och om de inte får stopp på det idag innebär det sannolikt att hon blir tvungen att operera bort ögat. Så aggressiv blev infektionen plötsligt trots att hon hade både antibiotika och ögondroppar av olika slag... Jag är så oerhört ledsen. Men, det viktigaste är att hon blir frisk. Vi får se vad veterinären säger idag.

Hoppsan... Nu villade jag bort mig igen, det är ju nagellack jag ska prata om, och det är ju en sminkblogg jag har. Men jag vet ju att flera av er engagerat er och kanske undrar hur det går. Nu ska jag dock prata nagellack.
Jag fick hem hela Cosmic fx från Orly. Lacken är jättevackra i flaskorna. Det blev även tre från Orlys julkollektion, ett rött, ett vitt och ett grönt. Ni ser dem alla uppradade framför kartongen jag har oprövade lack i. Jag brukar kalla det en skokartong men det är det inte. Det är en kartong från eleven och den är betydligt mindre än en skokartong. Det är alltså inte fullt så dramatiskt som man kan tro. Fast i och för sig står inte alla lack som ska testas i lådan...

Vad känns mest intressant för er? Nubar Venetian Glass? Orly Cosmic fx? Zoya Wicked? Resten av China Glaze Vintage Vixen? Ja, det finns ju lack som inte hör till någon höstkollektion också. Borgheselacket Bella Blackberry är jag själv lite nyfiken på och även de nya BYS-lacken ska bli spännande att testa. Jag uppfattade att ni var mest nyfikna på Rosso och Verde från Venetian Glass och dem har jag redan fotat. Hann med både Rosso och Verde medan jag rastlöst väntade på att veterinären skulle ringa igår. Dem kan ni alltså få se redan idag om inget oväntat inträffar. Jag hoppas verkligen att det blir en dag utan överraskningar, alla fall av det negativa slaget. Glada överraskningar tar jag dock mer än gärna emot!

Eld och aska

Publicerad 2010-08-25 19:41:52 i Boktema 2010,

Här kommer min tolkning av veckans boktema, Ballad. Jag kände inte för att vara så utstuderad som Sminkan, så jag gjorde det enkelt för mig själv och tolkade eld och aska, som såklart symboliserar det bål, var på Nuada brinner vart sextonde år, för att sedan resa sig ur askan, utan minnen från sitt tidigare liv.  Min tolkning av Ballad är därför gjord med svart, rött och orange, eld och aska. Sen var jag himla sugen på strass så jag valde att limma dit lite ”eldgnistor” också. Och ja jag vet att några av mina gnistor drar i grönt, de var gula i asken, en liten missräkning alltså. Fast jag är lika glad för det. Jag tycker sminket är fint och det var superkul att leka med skuggor fransar och strasstenar:)

Hyn

Foundation: Wet N Wild Mineral Foundation Fair

Concealer: MAC Select Cover Up NW 20

Puder: Bare Minerals Mineral Veil

Rouge: Make Up Store Wonder Blush Cairo

Ögon

Ögonbryn: Wet n Wild Brow Essentials, den mörka skuggan
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance

Ögonskuggor: Make Up Store Pollution, Taylor Made Minerals Vegas, Makeupcosmetics Forgotten

Highlighter: the Balm Shady lady Devlish Danielle

Eyeliner: MAC Fluidline Blacktrack

Mascara: Max Factor 2000 Calorie

Lösfransar: MAC nr 6

Strasstenar: Superbra och fina som jag köpt på ebay

Läppar

Läppglans: MAC Slimshine Bare

På en bas av Shadow Insurance applicerade jag först svara Pollution på ögonlocket. Min tanke var sen att jag skulle ha en blendad övergång mellan färgerna. Men så tog jag fram röda Vegas med glitter och jag insåg genast mitt misstag. Vegas är fin och knallig, men grymt svårblendad. Dessutom rasade det ner glitter lite överallt, ingen hit alltså. Efter Vegas tog jag orangekoppriga Forgotten och sen Devlish Danielle som highlighter. Eyeliner, kajal, mer Pollution under ögat, mascara och så lösögonfransar. Det är andra gången jag använder dessa från MAC och de är väldigt behagliga, men nästan förrädiskt mjuka i kanten när man ska fästa dem. De vrider sig liksom om man inte är försiktig. Fina när de väl sitter dock, och mycket behagliga eftersom de är så mjuka. Sist applicerade jag lite rouge och lite läppstift och sen var jag klar. Kul med boktema igen tycker jag! Visst kan man leka med färger, snirklar strass och megafransar även utan boktema, men med boktemat känns det mer legitimt på något sätt:)

Cernunnos

Publicerad 2010-08-25 13:34:11 i Boktema 2010,


Ja, flickor, vad ska man göra för tolkning av dagens boktema? Det uppenbara är ju bålet på vilket Nuala brinner, men min favorit i historien är ju Cernunnos. Alltså blir det en inte alltför lyckad tolkning med honom som inspiration. Jag är inte riktigt nöjd men även om jag gjorde det här inlägget klart för några dagar sedan har jag inte haft tid att göra om sminket. Ja, ni vet ju vad som händer i mitt liv så jag tar inte det en gång till nu, men som sagt, jag skulle nog gjort om det här i vanliga fall och försökt göra det bättre.

Det är alla fall en enkel sotning med den svarta skuggan ur Brite Birds Sabina-trio och den gröna Hours, också från Brite Bird. Cream Cat som highlighter. Basen är GOSH! stiftskugga i beige. Väldigt basic. Skälet till färgvalet är att Cernunnos i Ballad är en sorts dödsrikets härskare och att han i vanliga fall kopplas samman med natur och djur vilket jag kopplade till färgen grönt. Sen gav jag mig på att rita horn. Det gick ju sådär, men ni kan väl använda er fantasi och låtsas att ni ser hjorthorn i min panna. :D


Cernunnos är alltså namnet på en keltisk gud. Man vet väldigt lite om honom faktiskt, men han förekommer ofta som dekoration på olika föremål och han dyrkades i hela den galliska världen. Han avbildas med hjorthorn och är ofta i sällskap med olika djur, t.ex den orm som är ett av hans attribut och även den är behornad. Man tror att Cernunnos hade med fruktbarhet att göra. Då föreställer man sig att guden föds på vintersolståndet, gifter sig med gudinnan på den vårfest som kallas Beltane (minns ni Avalons dimmor?) och sedan dör på sommarsolståndet. Han är alltså del av kretsloppet med födelse, liv, död och återfödsel i ett reinkarnationskretslopp. Alla fall tror man det inom t.ex den Gardnerska Wicca. Forskare menar att vi vet mycket lite om Cernunnos eftersom källorna är få. Man vet att namnet betyder den behornade, att han finns avbildad på hällristningar och olika föremål och att han framställs som en åldrad man, ofta med en pengapung och nästan alltid med olika vilda djur omkring sig, framförallt kronhjorten, förutom den tidigare nämnda ormen då. Eftersom han associeras till djur kallas han ofta för de vilda djurens gud. Det finns bara några få omnämnanden av honom i skriftliga källor så man får alltså tolka fram hans betydelse genom bilderna han förekommer på. Det är ormen som leder tankarna till dödsriket då ormen i många kulturer kopplas ihop med både kunskaper om det fördolda och dödsriket. Kronhjorten leder tankarna till jakt. Alla har vi väl hört talas om Herne the Hunter, den vilda jaktens behornade ledare? Många kopplar ihop Cernunnos med The Green Man såväl som Herne och andra naturgudar såsom t.ex den flöjtspelande Pan.

Här har jag lånat lite bilder från Wikipedia. Cernunnos med sin orm och de vilda djuren runt omkring.

Snart hoppas jag att vi får se Emmas tolkning som jag tror blir mycket mer sprakande än min! :D

Boktema: Ballad av Maggie Stiefvater

Publicerad 2010-08-25 13:28:27 i Boktema 2010,


Årets första boktema är en fortsättning på ett av vårens, Lament, av samma författare. Ballad är del två av denna bokserie och har James som huvudperson istället för Deirdre. James lärde vi ju känna som Deirdres bästa vän i den första boken. Han var förälskad i henne men hon valde tjusige Luke istället.

Precis som i Lament spelar musik en viktig roll. Deirdre spelade ju harpa, James spelar säckpipa. Både James och Deirdre har börjat på en internatskola, Thornking-Ash School of Music, en lite speciell skola som har ett lite speciellt uppdrag, något som eleverna inte känner till. James är en enastående säckpipespelare, ja, närmast magiskt bra på det. Så bra att han lockar till sig féfolk. En som lockas är Leanan Sidhe, en sorts väsen som fungerar som musa åt artister men också livnär sig på dem. James är dock luttrad efter sina tidigare erfarenheter av älvorna och deras grymhet så han vill inte ingå något avtal med Nuala, som hon kallar sig.

En Leanan Sidhe tar den form som är mest tilltalande för dess "offer" så självklart uppstår en attraktion mellan James och henne. Deras realation djupnar och förändras under bokens gång, samtidigt som James brottas med sorgen över att ha förlorat Deirdre som vän, och potentiell flickvän, efter den förra boken. Han blev också allvarligt skadad i slutet av Lament och även det präglar honom. Försiktigt tar han dock steg efter steg mot en förälskelse i Nuala.Tiden är dock knapp för dem båda. Nuala måste brinna vart 16 år. Likt en fågel fenix dör hon i lågorna men återuppstår igen ur askan, dock som en ny "person" utan sina minnen från föregående liv. Kan James rädda henne från elden?

På Thornking-Ash sker en del mystiska saker. Bland annat är en av lärarna, Sullivan, lite speciell. Kan han ha kontakt med féfolket? kanske till och med med älvdrottningen Eleanor? I skymningen hörs också musik spelas utanför skolans område. En magisk musik på flöjt. James dras till den musiken som ett järnfilsspån till en magnet. Han längtar efter att bli del av den och skräms samtidigt. Den som spelar är Cernunnos, den behornade guden, the thornking, som lockar till sig de dödas själar. James beslutar sig för att söka upp Cernunnos för att be om hjälp att rädda Nualas minnen när hon brinner på bålet på Halloween. För att få hans hjälp tvingas James och Nuala ta sig ända in i dödsrikets intet och där får de reda på Nualas ursprung och vad döden innebär för dem som saknar själ. Båda ställs inför livsavgörande val.

Förutom detta så finns också den ränksmidande drottning Eleanor som har en riktigt otäck plan som ska iscensättas på Halloween. En plan som innefattar James och som tvingar honom till ett val mellan sin gamla kärlek, Deirdre, och sin nya, Nuala.

China Glaze Emerald Fitzgerald

Publicerad 2010-08-25 07:15:27 i Naglar i blågrönt&turkos,


I måndags hade jag matchat min makeup, som ni kan se här, med mitt nagellack som ni får se nu. Emerald Fitzgerald skulle ni kanske ha trott att jag skulle bära först av alla ur Vintage Vixen? Det trodde jag själv tills jag fick hem dem. Den är fin men oj vad mycket mer lockande lack det fanns i den kollektionen...

Emerald Fitzgerald är en blågrön färg som inte känns så himla ny. Den är som en mindre skimrig Color Club Rulebreaker. Snyggt men inte jättenytt alltså. Fint skimmer, fin basfärg, fina egnenskaper gör dock att lacket är väl värt sin plats i samlingen. Dessutom så är jag en rätt okritisk älskare av alla blågröna färger.

Det torkar fort men kräver tre lager. Det är dock mycket lättlackat och har bra flöde från penseln utan att pöla eller droppa. Man har kontroll helt enkelt. Det är inte lackets fel, tror jag, att det bubblade sig något hysteriskt på vissa naglar, det är överlacket som ballat ur.  

Jag har ett linne i den här färgen och jag kallar den petrol. Vad kallar ni den? En vacker färg alla fall, oavsett namn. Ett bra lack. Men inte så att man blir andlös.

Shady Mermaid Siri

Publicerad 2010-08-24 19:53:47 i Sminkans EotD,


Hej allihop! Det här är egentligen gårdagens smink men då hann jag inte lägga ut det. Idag är sminklös och rödgråten för min katt, Siri, är inlagd på djursjukhuset då ögat hastigt försämrats istället för att bli bättre trots behandlingen. Jag är alltså en väldigt ledsen Sminka just nu och en ganska dålig bloggerska. Jag känner att jag varit väldigt dålig på att svara på kommentarer. Slog ihop svar idag igen och det brukar jag ju inte göra. Sluta inte kommentera för det, för era kommentarer betyder så mycket och ger mig inspiration och lust att fortsätta blogga alla fall, trots att energin och humöret inte är på topp.

Enkel sminkning, men ni är ju vana vid det nu.  Det är GOSH! stiftskugga under skuggorna och så har jag använt Siri (så klart) och Shady Mermaid från Brite Bird och Magic Copper från Makeupcosmetics.
Shady Mermaid på yttre delen av ögonlocket och Siri på inre samt ovanför. Magic Copper som highlighter. Svart kajal runt ögat och som inliner. Det är allt. Jag är rätt nöjd med tanke på att det var en sådan snabbsminkning ni vet, som man gör på ett par minuter. Och Siri är alltid fin. <3 

Nubar Venetian Glass

Publicerad 2010-08-23 21:09:48 i Nytt till lacklådan!,


Idag hade jag fått fint paket! Nubar Venetian Glass, höstkollektionen för 2010, låg och väntade på mig. En kollektion jag verkligen sett fram emot! Åtta vackra lack med glassfleckskimmer! Klicka upp småbilderna om ni vill titta närmare på dem. Bilderna kunde vara bättre men det är lite för mörkt nu när jag kom hem, tog bilderna för någon timme sedan innan solen helt gått ner, men det räckte inte fullt ut.

Rosso och Vino

Caramello och Oro

Bronzo och Arencia

Vaso och Verde

Min favorit bara från flaskorna är Vino som jag omedelbart lackade om till. Det ser fantastiskt ut så jag hoppas hinna fota det imorgon så ni får se det i all dess prakt. Om alla lacken är lika lättmålade och torkar lika fort så har vi en riktig vinnarkollektion! Lacken kommer finnas att köpa hos www.nailshop.se om cirka två veckor. De har ju funnits på eBay ett tag för den otålige. Med lite tur hinner jag visa er alla fall hälften innan de släpps här i Sverige och det är alltså Nail Shop som är den svenska återförsäljaren. Vilka är ni mest nyfikna på? Jag antar att ni sett de flesta redan, men alla fall...

Julifavoriterna

Publicerad 2010-08-23 20:08:38 i Emmas tre favoriter,

Vadå julifavoriterna tänker ni nu, det är ju slutet på augusti?! Ja jag vet, men bättre sent än aldrig. Aldrig har ju annars varit det som kännetecknat favoritkategorin på sistone, den stannade av för ett bra tag sen, men nu har jag bestämt mig för att försöka skaka lite liv i kategorin igen. Ifall ni har glömt vad kategorin innebär så handlar det om att jag listar de produkter jag har gillat lite extra under en månad, och särskilt stor chans har grejerna att komma med ifall de är nyförvärv och visar sig vara bra grejer. Helena aka LipGloss Bitch hade en liknande kategori ett bra tag före mig. Jag tyckte den var himla rolig så jag bestämde mig för att sno hennes idé rakt av. Helena om du läser det här så tycker jag att du ska damma av dina bästisar också, det var en superrolig inläggsserie!


Make Up Store Micro Shadow Aquarius

Ingen som läser bloggen regelbundet har väl undgått att Aquarius har varit min absoluta favoritskugga i sommar. Fantastiskt pigment och världens snyggast turkosa summerar nog mina känslor för den skuggan alldeles utmärkt. Vill ni se den på kan ni göra det här och här.


Make Up Store Wonder Blush Cairo

Det blir mycket Make Up Store denna månad, men det är inte så konstigt, jag har ju flyttat till Kalmar och här finns det ju MUS, det fanns det inte i min gamla hemstad. Således har det blivit en del nya sminkinköp, däribland detta rouge, som var en av de allra första sakerna jag köpte i sminkväg sen jag hade flyttat hit.  Rouget är av ett deras Wonder blush, alltså ett av Make Up Stores lösa mineralrouge med lite skimmer. Jag har tidigare Goddess av Wonder blushen och jag kan avslöja att Cairo är lika trevlig, fast med lite mer pigment, hmm, den kanske är ännu trevligare. Somrig och fin färg är det också, den går i lite brända persokotoner/korall, mycket trevlig färg till sommaren, även om jag vet att jag kommer föredra Goddess i höst. För den är rosa. Och jag älskar rosa kinder till höst och vinter. Förresten ska jag köpa Cleopatra med. Jag vet att jag sa att de var för dyra, men jag har nog ändrat mig, det är himla fina rouger och för mig kommer de räcka för alltid typ. Ni kan se den på här, här och här.


Max Factor 2000 Calorie Mascara

Vi avslutar med en mascara och bryter MUS-trenden lite. 2000 Calorie är en nygammal favorit i min samling, jag köpte den nog allra första gången när jag gick i mellanstadiet eller högstadiet och då tyckte jag att den var riktigt bra. Sen har jag inte haft den på minst 10 år, men till midsommarafton knep jag en när H&M hade kampanj och jag måste säga att denna mascara står sig än. Det är inte den allra bästa mascaran, men i den prisklassen är den himla schyst, den är nämligen väldigt snabbjobbad, perfekt för en sölfia som mig som alltid har superbråttom i slutet av sminksessionen. Lite smulig kan den vara, men allvarligt, det upplever jag att de flesta mascaror är på mig, särskilt när de har ett par  månader på nacken.

Vilka produkter har varit era favoriter i sommar? Har ni hittat några nya godbitar, eller har ni gamla favoriter som håller än?

// Emma

IsaDora Graffiti Nails Spraycan Blue

Publicerad 2010-08-23 06:35:07 i Naglar - crackle,


För att ni inte ska känna er övergivna kommer här ännu ett nagellacksinlägg. Ni vet ju att det blir dåligt med smink för tillfället, men häng med ett tag till så ordnar sig det med.

Jag har inte visat alla graffitilacken än så här kommer Spraycan Blue. Det är precis som Subway Green lite besvärligare än de andra färgerna att måla med. Man behöver två lager helt enkelt och det hinner man knappt med. För en snygg krakelering vill man ju ha tjockt av lacket annars blir det mer strimmigt än uppbrutet. 

Här ser ni det alla fall över Lucerne-tainly Look Marvelous från OPI. Ganska snyggt men fortfarnade är det rosa och det vita mina favoriter.

OPI Nevermore

Publicerad 2010-08-22 17:04:06 i Naglar i lila,


Tredje lacket ut från Go Goth! kollektionen! Nevermore. Läckraste namnet och ett inte så tokigt lack!


Det är inte unikt på något sätt men det är ett snyggt lila med skimmer i rosa och blått. Mycket mer skimmerpartiklar i detta än i Unripened vilket gör att det blir mer intressant på nageln. Det skiftar lite beroende på ljuset så det slår mer i blått eller i lila, som ni ser på detaljbilderna ovan.

Två lager lack, snabbtorkande och lättlackat. Ett jättefint och trevligt lack! Nu är det bara röda Sanguine kvar att prova, men det får vänta ett tag. Jag ska ha det här ett tag nu, tror jag, och spara fingrarna från remover. Vi får se hur länge jag håller den föresatsen men ambitionen är minst till imorgon kväll. ;D


Från Go Goth! har jag tidigare visat Obscurity och Unripened.

OPI Obscurity

Publicerad 2010-08-22 13:12:59 i Naglar i svart, grått, silver,


Obscurity är det matta lacket från OPI Go Goth! Halloween kollektion. Det täcker på ett enda lager, det torkar supersnabbt och det är en lite gummiliknande finish på det. Inte så tokigt, eller vad säger ni?

Jag blev positivt överraskad för jag var inte alls sugen på ett matt svart lack till. Min favorit är ju The Death Tar från ManGlaze så jag kände liksom att jag hade det jag behövde. Skillnaden är dock enorm på dem då Obscurity är ett matt krämlack. Inget skimmer alltså. Med överlack får man svartblank kräm. Utan överlack får man detta. Gråsvart gummi! Cool!

L.A.Girls Flare "Shocking"

Publicerad 2010-08-21 22:13:37 i Naglar i korall&persika,


Har lite småtråkigt nu. Alla kompisar är borta för kvällen och jag sitter och tittar på streamade TV-serier och väntar på nästa medicineringstillfälle för katten. Vet inte vad jag ska göra riktigt så jag har lackat om naglarna men inte orkat redigera bilderna så ni får ett arkivinlägg istället. Kan ju vara kul att visa alla "sommarfärger" innan vintern tänker jag, och det finns en del i gömmorna. L.A.Girls har ju gett min rosa/koralliga/orangefärgade del av samlingen ett rejält uppsving. Här är ett av de lack jag skaffat från dem, ett lack som lyckas vara alla de färgerna på en och samma gång. En lysande orange med magentatoner som nästan är en sorts halvneonig korallfärg. Förstod ni vad jag menade?

Tre lager lack på dessa bilder. Det är ändå en aningens transparent. Kanske en jellyformula? Jag är så usel på formulor. Den är alla fall genomlyslig även vid tre lager.

Det torkar fort och sköter sig bra ur alla de synvinklarna men jag kommer nog mest använda det för layering tror jag. Jag hade behövt i alla fall minst ett lager till för att tycka det är täckande nog, kanske mer. Det finns faktiskt ett inlägg där jag använt detta för layering också, men det kan vi ta en annan dag. Jag kan ju inte skämma bort er för mycket. ;D

Siri

Publicerad 2010-08-21 17:16:26 i Allmänt,


Siri hälsar och tackar för alla fina ord och uppmuntrande kommentarer som kommit sedan jag berättade att hon skurit sig i ögat. Hon vill inte posera just nu, men en gammal bild med båda ögonen friska kan ni ju få se. Sen är den som vanligt oskarp för hon sitter sällan still när man ska fotografera henne. För er som är intresserade kan jag berätta att hon fortfarande är svullen och vill knipa ihop ögat men att hon leker och äter och verkar må bra i övrigt. Nästa vecka har vi nästa återbesök hos veterinären. Tills hon är helt bra kommer jag nog vara lite off men nu vet ni ju vad som händer alla fall. Och det finns massor av arkivnaglar, det är mer sminkinlägg som saknas. Eller det finns ju några, men inte så att bloggen kommer hålla sig flytande på dem. Målet är ju annars att ni ska få smink och naglar varje dag men nu blir det kanske inte så. Vi får se. Naglar blir det alla fall definitivt och det är nog fler nagellacksgalna än sminkgalna som läser nu för tiden. ;D

OPI Go Goth! och Unripended

Publicerad 2010-08-21 16:52:29 i Naglar i svart, grått, silver,


Jag har ju fått hem OPI:s halloweenkollektion Go Goth! för ett tag sedan och kom på att ni kanske vill se den. Det är alltså fyra yttepytteminiflaskor i färgerna Unripened, Nevermore, Sanguine och Obscurity plus ett litet stretcharmband i spets. Jag som är en gammal gothtant har väl lite svårt att se OPI som supergothiga men vad sjutton, jag var ju tvungen att ha dem alla fall. Bara namnet på kollektionen gjorde den nödvändig i samlingen.  

Jag har just nu naglarna målade i Unripened. En charcoalgrå bas med skimmer i blått och lila. Den är inte ens i närheten av att vara så vacker som t.ex Blk Bila Bong från China Glaze eller Blackened Bleu från Barielle. Den har mycket mindre skimmer nämligen. Kanske kan man tycka det är roligt med det här även om man har något av de andra ifall det lila skimret tilltalar en extra mycket för det finns ju inte i de andra. I ärlighetens namn ser jag dock vare sig det blå eller det lila om jag inte skärskådar naglarna.


Det som är bra med minisarna från OPI är att penseln är mer hanterlig. Lätt att lacka med alltså, alla fall vad gäller bredden. Det ni ser är två lager av lacket, det torkade fort med ett lager Seche Vite men är redan repigt, inte ett dygn efter att jag målade på det. När det blivit så här repigt så ser det dessvärre också ganska tråkigt och matt ut.

Nå? Vad tycker ni om Go Goth? Känns den som en kväll på Grottan med Sisters of Mercy dånandes och spetskjolen släpandes över dansgolvet eller mer som ett alldeles vanligt nästansvart OPI-lack?

OPI Lucerne-tainly Look Marvelous

Publicerad 2010-08-20 17:51:50 i Naglar i svart, grått, silver,


Här är dagens manikyr. Gunmetalgrå OPI Lucerne-tainly Look Marvelous. Onödigt långt namn så från och med nu heter den LLM enligt mig.


Det här är tre lager av ett ganska kärvt lack som har bra torktid men får en lite matt finish. Jag öste på med tre lager överlack och ändå finns en lite borstad känsla. Det är rätt snyggt dock så jag accepterar det. Det vore dock kul om man kunde variera det med en glossigare finish om man vill.


Det är ett helt okej nagellack. Det är trevligt utan att vara speciellt uppmärksamhetskrävande. Det känns lite foil-aktigt men det gillar ju jag. Det är lite lustigt att det lyckas vara så mörkt men ändå silvrigt. Som en silversked som man satt över öppen låga så den svärtats i kanterna. Vad tycker ni? Jag hade ju aldrig köpt det för svenska priser men det kan väl vara värt de knappa fem dollar man får ge på näthandlarna?


Eftersom jag var ute på balkongen och fotade så kan ni ju få se min lilla baby också. Hon är ledsen för sitt öga men betydligt piggare än i söndags alla fall. Ni ser att hon kniper ihop ögat ordentligt. Det är det skadade ögat. Men hon får sin antibiotika och sina droppar så förhoppningsvis läker jacket i hornhinnan och hon blir bra. Det kommer så klart ta tid men det är ju så. Det är värt att gå upp ett par gånger per natt om min lilla skrutta bara blir frisk och gärna utan att få synnedsättningar.

L.A.Girl Metal "Metallic Olive"

Publicerad 2010-08-20 17:27:42 i Naglar i grönt,


L.A.Girl Metal Metallic Olive är ett lack jag först såg hos Alizarine Claws. Jag hoppas ni läser Alizarine, det är en blogg med riktigt spektakulära lack och snygga bilder. Rekomenderas varmt! Alla fall, jag hade ju köpt mängder av Metal-lacken men inte insett att den här skönheten fanns att tillgå. Så fort jag såg den var jag tvungen att skaffa den och jag är så glad över den!

En riktigt djup, fin mossig grön med skimmer i guld och turkos. Spännande och tokvackert! Jag tror det var två lager lack, kan ha varit tre. Ni vet ju att jag varit lite förvirrad på sistone, dels för jag sover för lite i och med Siris medicinering, dels för att jag är orolig för henne så mitt fokus liksom inte är riktigt där det brukar vara.

Hur som helst, det är behagligt att lacka med. Det är supervackert och torkade fort. Jag älskar det! Gillar ni gröna lack så är det definitivt något ni måste ha i lådan. Jag har inget liknande lack av alla mina 150 gröna, så det är definitivt en liten godbit! Billigt och bra också! www.cherryculture.com tillhandahåller L.A.Girl Metals och jag skulle nog våga säga att alla är värda att äga även om min samling inte är helt komplett.


Zoya Alegra

Publicerad 2010-08-20 07:13:08 i Naglar i rosa,


Hej allihop! Efter att ha bloggat intensivt i några dagar så är nu Emma på en liten week end-semester så det blir jag som har huvudansvaret igen. Som ni vet har jag en jobbig period nu,både känslomässigt och annars, då min yngsta katt är skadad och behöver medicin var tredje timme. Mitt fokus ligger där alltså och jag har knappt läst en blogg sen i lördags och även om jag har målat naglarna både i måndags och igår så har jag inte fixat några nya inlägg. Som ni vet brukar sådant inte hindra att det kommer upp nya saker på bloggen. Arkivet innehåller en del nagellacksinlägg som jag kan putta ut i "kristider".

Här kommer ett sådant arkivinlägg med ett lack jag tänkte visa eftersom Emma i veckan visade Zoya Gilda. Det blir alltså massor av bilder på ett lack som är så mycket vackrare än vad bilderna visar. Det är Zoya Alegra, det rosaröda lacket ur Sparkle kollektionen från vilken jag också visat Charla och Ivanka.


Rosalilarött. Kallas det fuchsia? Magenta? Alla fall är det en kall färg som klär mig. Den är glittrig som bara den och lacket har ganska god täckningsförmåga, två lager räckte. Ytan blir slät trots att det är så glittrigt. Jag älskar Zoyas glitterlack!


Hoppas ni kan se hur mycket det glittrar, men jag tror inte det. Inga bilder blev bra. Det är precis lika glittrigt som de andra två jag har, men kanske inte riktigt lika vackert. Jag tror de andra två båda kan hamna på favoritlistan medan detta nog bara är snyggt och bra men inte riktigt så enastående.


Lite skuggbilder också, för lacket är vackert i alla ljus.

Så, det var det. Nu ska jag droppa ögondroppar på min katt och sen åka till jobbet. Ha en bra fredag allihop.

Mischevious Marissa och Makeout Mary

Publicerad 2010-08-19 12:46:58 i Emmas FOTD 2010,

Jag fortsätter att testa skuggorna i min Shady Lady-palett från the Balm. Här är en lite ljusare sminkning som jag gjorde igår. Isabell var sugen på att se den gröna skuggan och det passade bra för jag var också himla nyfiken på den. Från början hade jag tänkt mig en sminkning med den gröna och den blå skuggan men sen satt jag och Sminkan och pratade och helt plötsligt hade jag bara 25 minuter till att sminka mig, föna håret och fota sminket. Jag fick således förenkla lite och generellt sett så tycker jag att det är lättare att jobba med ljusa skuggor när man har knappt med tiden, misstag och slarv syns inte lika tydligt.

Hyn

Foundation: Bare Minerals Light

Concealer: MAC Select Cover Up i NW20

Puder: Bare Minerals Mineral Veil

Rouge: MUS Wonderblush Cairo

Ögon

Ögonbryn: Clarins Retractable Brow Definer 03
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance

Ögonskuggor: The Balm Shady Lady Mischevious Marissa och Makeout Mary

Highlighter: The Balm Shady Lady Devlish Danielle

Eyeliner: MAC Fluidline Blacktrack

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: Max Factor 2000 Calorie

Läppar

Läppstift: MAC Slimshine Bare

Istället för Bossy Bobbi valde jag alltså att kombinera Makeout Mary med aprikoskoppriga Mischevious Marissa som fick ligga i den inre ögonvrån. I den yttre ögonvrån applicerade jag Makeout Mary, Devlish Danielle fick tjäna som highlighter och så målade jag kajal, eyeliner och mascara. Fort gick det och jag tycker att helheten blev väldigt fin, men Makeout Mary kändes lite mesig faktiskt. Den är klart mörkare i paletten än vad den blev på ögonlocket och det tycker jag är lite synd. Fast jag tycker fortfarande att Shady Lady är en alldeles ljuvlig palett. Vill ni ha ett eget exemplar så köpte jag min på Eleven där den kostar 390 kronor. På Inezzas hemsida finns den för betydligt billigare 309 kronor, men där har den varit slutsåld ett bra tag och med tanke på att paletten är slutsåld på the Balms hemsida så har jag inga större illusioner om att Inezza kommer att få in den i lager igen tyvärr.

China Glaze Foxy

Publicerad 2010-08-19 07:13:00 i Naglar, vampy,


Hej allihop! Ni kanske har märkt att jag varit väldigt frånvarande från bloggen och bloggläsning. Det beror på att min katt skadade sitt öga allvarligt i lördagskväll och vi har tillbringat hela söndagen, fram till klockan fyra på måndagsmorgonen, på djurakuten och självklart började jag jobba på måndag också. Min lilla baby ska ha medicin var tredje-var fjärde timme när jag är hemma, det betyder på nätterna också, så jag är alltså oerhört, oerhört trött. Jag har alltså inte ork att vare sig sminka mig, lacka om naglarna(!) eller läsa bloggar. Jag har knappt suttit vid datorn de här senaste dagarna.

Jag ser att Emma tagit väl hand om er så ni saknar mig knappast så värst mycket, men ett litet livstecken kommer här. Manikyren jag bar från lördag till måndag. Jag såg att underbara Nailtastic visade det alldeles precis nu i dagarna, men det visste jag inte när jag bar och fotade detta så ni får hålla till godo med en repris av Foxy.


China Glaze Foxy är sååååååå snyggt! Jag trodde nog inte jag skulle gilla det så mycket som jag gör när jag bara såg det i flaskan. Brunrött liksom. Man har ju sett det förr. Men det är vackert och varmt och glödande och sensuellt! Det här är ett lack för hösten som jag kommer älska att bära! I solen kommer de varma roströda skiftningarna fram och massor, massor av skimmer. Ser ni? Visst är det vackert! Jag klämde in en skuggbild också så ni kan jämföra, bara klicka upp! Eller vad sjutton, varför sluta visa bilder nu? Vi klämmer in fler så Foxy verkligen får breda ut sig!

Två lager lack är väl täckande, ett kan vara i minsta laget men kan funka om man får det helt jämnt. Det torkar fort och det är vackert, vackert, vackert!

I skugga ser det mer brunt ut, som rostande armeringsjärn. Fortfarande med underbar glans dock.

I solen ute på balkongen

Inne utan direkt ljus.

För ovanlighetens skull kan jag även tala om hållbarhet. Måndag eftermiddag började det chippa och då hade jag burit det sen lördag förmiddag då bilderna togs. Helt okej, tycker jag, men inte jättebra.

Zoya Gilda

Publicerad 2010-08-18 11:20:38 i Emmas NOTD i rosa, lila och rött,

Inga naglar här igår, jag var upptagen på annat håll då vi firade min pappas födelsedag och jag agerade kock. Vi tar igen det idag istället. Här kommer Gilda ett av de superskimriga/glittriga lacken från Zoyas Sparkle-kollektion. Sparkle-lacken består av stora skimmer/små glitterpartiklar i en färgad bas. De är alldeles fantastiskt vackra och blingiga när solen lyser på dem. Sminkan har tidigare visat gröna Ivanka och turkosa Charla och här kommer alltså rosa Gilda. Gilda är en ganska kall knallrosa färg som glittrar som bara den i solljuset. Lite skir, här jag tre lager men jag har fortfarande en VNL i vissa ljus. Lacket är dock trevligt att måla med och sitter bra, bilderna är tagna på tredje dagen jag bär Gilda och det är fortfarande helt perfekt på mina naglar, så jag förlåter Gilda att hon är lite skir…

Feisty Felicia med vänner

Publicerad 2010-08-17 18:06:53 i Emmas FOTD 2010,

I förra veckan beställde jag en Shady Lady-palett från the Balm och ni vet hur det är när man har nya grejer, man måste testa. Den här sminkningen gjorde jag således med enbart skuggor ifrån paletten. Ja jag använde ju annat smink med såklart, men skuggorna kommer alla ifrån paletten. Nu är det kanske lite tidigt att säga, men det jag har sett av skuggorna hittills har varit mycket bra, de är väl pigmenterade och bra att jobba med och dessutom så ingår det en mycket trevlig mix av färger.

Hyn

Concealer: MAC Select Cover Up NW20

Puder: Bare Minerals Mineral Veil

Rouge: Fyrinnae Glow Blush Enrapture

Ögon

Ögonbryn: Clarins Retractable Brow Definer 03

Primer: Too Faced Shadow Insurance
Ögonskuggor:  the Balm Shady Lady Feisty Felicia och Just this Once Jamie

Highlighter: Tempting Tara

Eyeliner: MAC Fluidline Blacktrack

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: Lancôme Hypnose Precious Cells

Läppar

Läppglans: MAC Slimshine Bare

 

Sminkningen är mycket enkel. På en bas av Shadow Insurance applicerade jag Feisty Felicia på i stort sett hela ögonlocket och så en bit upp på brynbenet. Kanten suddade jag med lite Just This Once Jamie, som även fick ligga i övre ögonvrån. Highlighter, kajal, eyeliner och mascara och så lite mer Feisty Felicity under ögat. Jag tycker inte det blev så tokigt. Feisty Felicia är en fin skugga, den påminner mig lite om Tuch från Make Up Store, som dock är mer duochrom. Som ni ser har jag kört foundationlös igen. Jag tyckte inte det blev så tokigt här faktiskt, men visst känns det lite blekt jämfört med när man har foundation.

Isadora Volcano Red

Publicerad 2010-08-16 20:44:54 i Emmas NOTD i rosa, lila och rött,

Gissningsvis så är våra läsare i chocktillstånd över att det redan är kväll och vi inte har publicerat ett enda lackinlägg. Men bara lugn, det kommer. Dock kommer det bli lite mer sparsmakat med inläggen ett tag framöver. Sminkan har börjat jobba och dessutom har hennes lillkisse ju gjort sig illa och måste medicineras ett antal gånger per dag, hon har alltså inte mycket tid över för bloggen. Som tur är så är jag ledig denna vecka och har därför tagit på mig att vara förste bloggare i några dagar, åtminstone fram till fredag, då jag ska åka bort ett par dagar.

Sen har jag ju inte ett tillnärmelsevis lika gediget arkiv som Sminkan. Jag lackar ju bara naglarna på helgerna nu på grund av jobb, så då blir det ju inte lika mycket att visa upp. Lite lack har jag som ligger och dräller i datorn i alla fall, och sen tänkte jag försöka fixa lite andra inlägg också såklart. Här kommer i alla fall en urgammal NOTD, det här är faktiskt det lack jag bar på midsommar, Isadora Volcano Red. Volcano Red är ett korallfärgat skimmerlack som har ett antal år på nacken. Men det är himla snyggt, och bra. Två lager täcker alldeles utmärkt och så har jag såklart underlack och överlack också. Ett stort plus med Volcano Red förutom den härliga färgen är penseln. Inte för att Isadoras penslar är så mycket att ropa halleluja över, men efter att ha testa deras Wide Brush är jag tacksam för varje lack från Isadora som inte har denna förfärliga mopp till pensel…

Turf & Green

Publicerad 2010-08-16 15:46:39 i Emmas FOTD 2010,

Här kommer en sminkning jag gjorde i lördags, då min pojkväns pappa fyllde år. Bilderna är tagna rätt sent. Ända fram tills klockan 18.30 var jag nämligen övertygad om att vi skulle vara på restaurangen 19.00. Jag slets ur mina lyckliga fantasier med en skräll då Eriks ena syster informerade mig om att det var 18.30 som gällde. Där stod jag med håret kring värmespolar och utan rouge och mascara. Ingen tid att fota alltså, utan jag tog istället några bilder när jag kom hem. Tyvärr blev bilderna rätt suddiga, jag måste ha varit trött och darrig efter middagen.  Det berodde hur som helst inte på alkoholintag då jag körde och således höll mig till mineralvatten.

Hyn

Foundation: Everyday Minerals Sunkissed Fair, formula intensive

Concealer under ögonen: Make Up Store Cover All Mix i pennform

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Fair

Puder: Bare Minerals Mineral Veil

Rouge: Make Up Store Wonderblush Cairo

Ögon

Ögonbryn: Wet n Wild Brow Essentials, den mörka skuggan
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance

Ögonskuggor: Taylor Made Minerals Turf och Make Up Store C/S Green

Highlighter: the Balm Shady Lady Devlish Danielle

Eyeliner: MAC Fluidline Blacktrack

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: Max Factor 2000 Calories

Läppar

Läppglans: MAC Slimshine Bare

Enklast möjliga makeup

Publicerad 2010-08-15 20:14:01 i Eotd neutralt och klassiskt, Sminkans EotD,


Det har gått några dagar utan smink från mig men jag har inte känt för smink alls den här helgen. Min katt har blivit sjuk och vi har varit hos veterinären hela dagen idag. Hon är så ledsen och jag med. Nå, jag har grävt i arkivet och hittat något som jag tidigare tyckt knappt varit värt att visa. En enkel sminkning med pigmenten Evocation, Shinkirou och Blue-Hooted Booby från Fyrinnae. Lite kajal och mascara.
Evocation i mörkt gråbeige på ögonlocket, Blue-Hooted booby längs brynbenet uttonad i Shinkirou som är highlightern. Svart kajal längs övre fransraden och så lite mascara. Inte så spännande men vad gör man inte för att visa lite variation här på bloggen. Ni vill väl inte bara ha naglar. Fast nagellacksinlägg har jag nog 30 ovisade alla fall så det lider vi ingen brist på här hos Sminkan.

Glitzerland möter Subway Green

Publicerad 2010-08-15 16:45:45 i Naglar - crackle,


Jag lyckades sabba fina Glitzerland med en dos Graffiti Nails i Subway Green. Helt klart det sämsta av de jag testat när det gäller att måla med. Det var lite tunnare och rinnigare, flöt ut på ett trist sätt och blev därför inte så snyggt krakelerat. Man behövde två lager av det för att få det snyggt, som på tummen, men det är svårt att hinna med innan krakeleringen börjat. Nå, de andra har varit så fina att jag accepterar en ful ankunge i kullen. Typiskt att det ska vara den gröna bara...

Lite exotiskt orm-känsla alla fall, trots att jag var missnöjd.

OPI Glitzerland

Publicerad 2010-08-14 22:50:47 i Naglar i guld, koppar, brons,


Efter att ha blivit frustrerad och arg på Diva of Geneva kändes det bra att ta bort det lacket och måla om. Nagelbanden blev lite upprörda, det får jag erkänna, men jag blev mycket gladare! Alla fall en stund. Jag lyckades sabba den här manikyren med ett av Graffiti-lacken lite senare och ni kommer få se det med, men inte just nu. Nu vill jag minnas den korta stund idag som jag faktiskt var nöjd och glad och tyckte naglarna var fina.

OPI Glitzerland hör till Swiss-kollektionen och det är ett foilliknande lack i en sorts kall guldton. Det är massor av skimmer i det, vilket syns på sista bilden som är tagen i direkt sol. Jag älskade det här lacket! Det var kontrollerbart och bra att måla med till och med så pass att jag glömde att hata penseln speciellt mycket. Det torkade inte jättefort, vilket jag förväntade mig med den här finishen, så det var ett minus. Färgen är dock tilltalande och jag fick full täckning med två lager. Helt klart en bra investering! Jag gillar det verkligen! 

Diva 2010

Publicerad 2010-08-14 14:07:01 i Naglar - flakes,


Jag verkligen avskydde min manikyr med Diva of Geneva. Det var ju bubbligt och valligt och penseldragsmärken och jag vet inte vad... Hur rädda en misslyckad manikyr? Ja, kanske med flakes... Nageldraken har ju visat 2010 från Nubar rätt nyligen och då tänkte jag faktiskt att jag borde ta fram den igen. Sagt och gjort.


Nubar 2010 fick alltså komma fram och glittra lite. Det gjorde alla fall att man inte såg de värsta skavankerna. Sen är ju jag egentligen inte en riktig flakefantast heller och ledsnade så klart efter en timme, men det var fint i solen. Helvetiskt att ta bort dock. Två lager av 2010 från Nubar över ett lager Diva of Geneva från OPI.Kortlivad men glittrig manikyr.


OPI Diva of Geneva

Publicerad 2010-08-14 09:11:29 i Naglar i lila,


Jag köpte fyra av lacken från OPI Swiss nu i höst, Diva of Geneva var ett av dem. Massor av lockande swatcher hade jag sett på massor av fantastiska bloggar så jag var mest sugen på att prova det. Inte så himla sugen dock att jag kastade mig över lacket, det blev liggandes en månad innan jag skruvade upp korken och lät det komma fram.

Det är ett rödlila skimmerlack med guldtoner i skimret. Själva färgen är väldigt rödbetstonad. Snyggt men konservativt. Jag gillar rödbeta så jag skulle nog använda det ändå, trots den lilla tantvarningen, men det är ett förskräckligt lack att måla med...


Jag målade ett lager av det tjocka, sega lacket och genast började det valla sig. Snabbräddningar lite här och där men tydliga penseldragsmärken. Ny taktik på hand två, de tunnaste lager jag kunde förmå, men då ville det dra med sig färgen på andra vändan eftersom lacket är segt. Båda händerna har bubblor, vänsterhanden penseldragsmärken och virvlar där lacket är för tjockt och inte vill flyta ut och högerhanden har kala fläckar där penseln dragit med färg. En rejäl dos av nagellacksförtunning kan kanske hjälpa något men som det är nu är det förskräckligt. Men färgen är tilltalande trots allt, tantighet och rödbetor till trots.

Okej, jag tar tillbaka tantigt. Det är kanske inte direkt tantigt. Jag bestämmer mig för att kalla det damigt. Och hävda att bilderna visar dess bästa sida. :D

L.A.Girl Flare "Tropical"

Publicerad 2010-08-14 00:21:57 i Naglar i blågrönt&turkos,


Nu är det dags för ett midnattsinlägg igen! Jag har precis klarat av att montera ihop en Helmer på helt egen hand. Min premiär som IKEA-möbel montör! Två timmar tog det för mig och då jobbade jag hela tiden... Vissa fixar det tydligen på en halvtimme. Jag är inget geni med andra ord. Först försökte jag läsa den jävla ritningen men det gick ju inte så jag fick chansa och prova mig fram. Nå, eftersom dagen tillbringats med en kompis på IKEA och sedan middag ihop så har jag samma manikyr som igår. Det blir alltså ett arkivinlägg som ni får njuta av nu mitt i natten!

L.A.Girl Flare "Tropical" är en härligt pigg turkosblå färg som inte är direkt unik men bättre än de flesta andra lack jag provat av samma typ av färg. Den täcker bra t.ex. Två lager lack på bilderna och visst, tre hade varit bättre, men två räcker. Det torkar snabbt, det är lätt att hantera vid lackandet, inget rinnande eller pölande. Jag är förtjust i det!

Som sagt, inte en unik färg. L.A.Colors Atomic är till exempel rätt snarlik, men som sagt, Tropical är bättre. Sen har jag någon sorts idé om att Tropical är mörkare än Atomic, men det kan jag inte svära på då jag inte kan jämföra dem sida vid sida just nu.


Jag gillar den här typen av färg och när det dessutom är lättlackat och snabbtorkat så är lacket definitivt i min samling för att stanna. Vi avslutar med några bilder tagna med min nya "extrakamera". Den är inte lika bra, men jag måste ju försöka lära mig att använda den också. Om inte annat så är den ju transportabel till skillnad från min klump till systemkamera och det är ju ett plus. Bara jag skulle få till notd-bilderna med den så är den väl värd den investering jag gjorde i den. Då skulle jag ju kunna fota dagens naglar i vinter även när jag jobbar. :D

Zoya Carrie Ann

Publicerad 2010-08-13 07:17:29 i Naglar i rött,


Zoya Carrie Ann från höstens Wicked-kollektion. Lysande rött med en rosa ton. Massor av skimmer. Snyggt men inte karismatiskt.


Det är både skimmer och microglitter, tror jag, och det är så tätt packat att det ser ut som metallfolie. Det guldskimmer man ser i flaskan syns dock inte på nageln utan skimret känns mer rosarött. Det är supertäckande, detta är ett enda lager, och det torkar normalsnabbt med Seche Vite, alltså yttorrt på fem minuter men behöver en halvtimme innan man kan hacka i det med udden på en penna.

En ganska glad färg, eller vad säger ni? Det var alltså den här röda skönheten som gömde sig under cracklelacket i rosa som jag visade här.

IsaDora Graffiti Nails Masterpiece Pink

Publicerad 2010-08-12 13:10:10 i Naglar - crackle,


Jag fortsätter glatt med mina Graffiti Nails. Idag är det rosa Masterpiece Pink ovanpå ett rött skimmerlack som jag visar er senare. Jag hade nog inte tänkt ha det här rosa cracklelacket över det röda skimret men precis nu så fick jag för mig att det var roligt så jag målade på det. Tänker mig att ni läsare tycker det är roligare att se alla cracklelacken nu när de är aktuella också.

Lika enkelt som det gula och det vita var det rosa. Tar inte många sekunder för det att bilda det roliga mönstret. Jag har ett lager Seche Vite ovanpå cracklelacket för att få glans och hållbarhet. Tycker det här är jätteroligt! Önskar jag hade ingredienserna till en strawberry cheese cake nu!

Jag fick tag på det svarta Graffiti Nails också idag! Fullt set nu alltså, men det var inte lätt att hitta. Fick dock tag på några stycken när jag väl hittade och köpte på mig dem utifall jag har kompisar som vill ha.

Mint, Cheerleader och Aquarius

Publicerad 2010-08-11 22:20:35 i Emmas FOTD 2010,

Här kommer en sminkning jag gjorde förra helgen. Jag hade tänkt visa den i förra veckan, men med mitt supersega bloggtempo får vi vara glada att den kommer i augusti. 2010. Det kan ju verka som om jag är en slöhög på alla fronter, men det är jag faktiskt inte. Idag har jag jobbat hela dagen, letat stallplats, färgat håret, lagat lasagne, pratat med Sminkan och nu bloggar jag. Det var väl inte så illa?

I alla fall. Jag gjorde en sminkning med underbara Aquarius, från MUS, fina Mint, från TMM och mesiga Cheerleader, också den från MUS. Jag var verkligen missnöjd med Cheerleader när jag gjorde den här sminkningen. Jag önskar att jag hade tagit knalliga Hollywood istället, det hade bergis blivit snyggare. Dessutom minns jag bara vilka skuggor jag använde, så jag tänker inte ens försöka skriva ut de övriga produkterna. I övrigt blev det väl okej, men bilderna är inte mycket att hurra över.  Sminket matchade för övrigt naglarna jag hade samtidigt rätt bra, tycker ni inte?

L300 Energizing Hydration Body Lotion

Publicerad 2010-08-11 19:49:53 i Hud och hand,


Ni som läser bloggen sedan länge vet att jag har hittat min favorithudvård från L300. Deras röda serie med Anti Age-produkter passade mig perfekt och jag använder både rengöringsmoussen och nattkrämen regelbundet. Självklart är man då nyfiken på deras lansering av kroppsvård och jag hade turen att få testa den här body lotionen. Nu har jag bara använt den i några veckor men jag tycker det kan räcka för ett första utlåtande.

L300 Energizing Hydration Body Lotion är helt doftfri. Det brukar störa mig så jag var beredd på att ogilla den där "icke-lukten" som många oparfymerade krämer har, ni vet, lite sjukhuskänsla. Jag blev dock positivt överraskad av att 100% doftfri betydde att den inte heller luktade sjukvårds-oparfymerat utan faktiskt inte luktar alls. Eller, allt luktar ju, men det här är så nära doftlöst man kan komma. Den känns fräsch helt enkelt.

Den ska innehålla massa bra saker som ska binda fukt och göra huden elastisk. Jag brukar inte lusläsa ingredienser utan kör på känslan av produkten och den här känns mjuk och fuktgivande utan att vara ett dugg klibbig. Full pott där alltså! Jag smörjer in mig direkt efter dusch och huden blir mjuk och len och känslan varar länge. Suveränt för jag är rätt torr just nu. Den är så pass fuktgivande att den biter på armbågar, knän och hälar, alla fall på mig som är lätt till medium torr, om ni förstår hur jag menar. Jag använder den även gärna som handkräm faktiskt och på handkrämer ställer jag höga krav. Fördelen när jag tar den på händerna är samma som jag redan nämnt, den går in i huden på en gång men lämnar en återfuktad känsla och smidig hud.

Jag betygsätter ju inte produkter i mina små recensioner, men gjorde jag skulle den här få toppbetyg!
Jag kommer köpa den här tuben i framtiden!

H&M Dust&Diamonds + bonus med Graffiti Nails

Publicerad 2010-08-11 10:16:24 i Naglar i brunt,greige,beige,


Det finns en viss risk för att detta blir det längsta inlägget någonsin för det är mycket jag tänker klämma in. Dagens manikyr, alla fall så här långt, och kakor och grejer. Men låt oss börja från början.


Igår när jag var på H&M så handlade jag ju en massa lack. Jag började ju genast leka med Graffiti Nails och visade det gula, Yellow Crew. Självklart kunde jag inte hålla mig hur länge som helst från att testa något annat så jag bytte faktiskt nagellack till Dust&Diamonds, det ni ser här, senare på kvällen. Den såg så lockande ut i flaskan med sin svamphattsbruna färg. Jag kunde inte motstå den, det är bara så. Alltså, på med det och se, det blev ju ljuvligt! 


Färgen är en krämig och kall brun som jag ena stunden tycker är, vad jag kallar, svamphattsbrun, och i andra får mig att tänka på choklad. Choklad vann nog för efter att ha haft lacket några timmar var jag tvungen att göra en chocolate cheesecake. Ni ser att det finns en viss likhet mellan den och naglarna? Nu är det ju bara lite hackad mörk choklad i kakan för jag hade inte massor av valmöjligheter, och så Oboy för jag har ingen kakao heller, men ändå.

Två lager lack är det alla fall, superfint att måla med, inte tjockt alls, och dessutom torkar det fort och med bra glans. Ett utmärkt lack! Kakan är lätt att göra också, bara som vanilg cheesecake och så i med choklad i fyllningen. Och Oboy då i det här fallet. :D

Ja, jag insåg ju att jag hade behövt lite vaniljglass till min chocolate cheesecake. Det hade jag inte men väl ett vitt crackle-lack!

IsaDora Graffiti Nails "White Art" ser ni här ovanpå Dust&Diamonds. Snyggt tycker jag! Ett lager White Art och så överlack på det, Seche Vite. Jag målade ett tjockt lager av Crackle-lacket, väntade till effekten var tydlig och lacket kändes "stabilt" ch sen på med Seche Vite. Funkade bra. Jag var lite orolig att överlacket skulle dra med det vita men det gjorde det inte. Jag har Seche Vite mellan Dust&Diamonds och White Art också, om ni undrar.

Zoya Kelly

Publicerad 2010-08-11 09:36:09 i Naglar i blått,


Vill ni se Zoya Kelly? Det var den manikyr jag hade när jag kom hem till Stockholm igår och det är ett av Zoyas nya lack för hösten. Kollektionen heter Wonderful och är alltså den kollektion med krämlack som kom i höst. Jag har köpt två lack, Kelly och Shawn, från den kollektionen och fick längta länge efter dem. Inte för att det var något fel på säljaren, tvärtom, utan för att posten strulade till det med aviseringen. Samma dag som påminnelseavin kom, det vill säga den första avin för mig eftersom det blev strul, så skulle säljaren skickat ut ersättningslacken. Nu slutade det dock lyckligt för oss båda, säljaren och mig, och jag har mina lack.

Kelly är ett lack jag skulle beskriva som skifferfärgat. En nyans mitt emellan grått och blått. Det är ganska mörkt men inte så att det drar åt nästansvart. Oerhört lättlackat, två lager, som ni kan se där jag slarvade, och snabb torktid. Ett ypperligt lack alltså. Kelly är vad jag hade önskat att OPI Suzi skies in the Pyrenees skulle ha varit. OPI-lacket är nästan för mörkt och är alltså lättare att ta för svart.

IsaDora Graffiti Nails + Notd med Yellow Crew

Publicerad 2010-08-10 16:00:06 i Naglar - crackle,


Jag har lämnat den strålande solen på landet och åkt hem till stan idag. Tänkte tillbringa mina sista semesterdagar i Stockholm och ladda upp inför måndag och jobb. När jag nu äntligen hade tillgång till ett H&M tänkte jag passa på att kolla om de fått in några roliga lack och det hade de! Graffiti Nails från IsaDora fanns på mitt lokala H&M för 49.90 styck! Som vanligt saknas det svarta. Om någon av er har tillgång till det och vill köpa det åt mig så maila! Det finns ju ingenstans på de H&M jag har nära. Det vore kul att ha en komplett kollektion av dem, liksom.

Nå, jag fick ju de andra färgerna alla fall och jag valde att börja med det gula! Bort med gammal manikyr, på med ett svart lack för att tydligt kunna se effekten och voilá!

Hur läckert som helst!

Jag började med lillfingret och strök på alldeles för tunt av det gula lacket. Det blir snyggare om man kör ett kraftigare lager tycker jag. Det spricker omedelbart upp och man får ett läckert krokodilskinnsaktigt mönster på naglarna. Jag älskar det! Effekten är snabbare, det torkar såååå mycket fortare och lacket är mer lätthanterligt än de jag tidigare haft från Cover Girl. Det här får ni inte missa, tjejer! Det är ju asläckert!

Depend #054

Publicerad 2010-08-10 11:08:59 i Naglar i blågrönt&turkos,


Ännu  ett favoritlack för sommaren 2010 från Depend. Visst är det helt fantastiskt! Jag älskar det!

En underbar turkos som fullkomligen lyser på fingertipparna! Lacket är lite tjockt men det är också opakt nog att klara sig med ett flödigt lager eller två tunna. Det känns alltså inte så tjockt på nageln som man skulle kunna tro när man ser formulan. Det torkar fort också och det är så glatt och härligt att man måste le när man tittar på det. Dessvärre håller det inte så bra. Den tjocka formulan straffar sig med att lacket gärna släpper och går att dra av i stora flak. Inte alls kul. Men, är man snabbytare av lack, som jag, spelar det inte så stor roll att man inte får ut mer än en dag av det. :D


Visst är det en sommarfärg som heter duga! Så alldeles fantastiskt ljuvligt lysande turkos!

Gulgrön

Publicerad 2010-08-10 11:07:38 i Eotd i grönt, Sminkans EotD,


Kände för en sminkning i gröna nyanser. Det fick bli Coastal Scents Hot Pots som kom fram. Jag valde dels de två gröna i min palett med skimmerskuggor, dels den illgröna  från min matta palett. Grunden är en krämhighlighter från elf.

Jag började med att applicera den gulgröna skimmerskuggan på inre delen av ögonlocket upp till brynet. Den matta, illgröna lades sedan på resten av ögonlocket och upp på brynbenet. Mellan dem använde jag den ljusare gröna skimmerskugga. Den använde jag också mellan de gröna skuggorna och highlightern. Highlightern är den hudfärgade skimmerskuggan ni ser som nummer två på första raden på första palettbilden.

Under ögat är det Make Up Stores kajal Green Card. Make Up Stores svarta kajal som inliner och eyeliner. Mascara från Maybelline.

Sparkling Award!

Publicerad 2010-08-09 22:28:39 i Allmänt,


Jag har fått en liten award/utmaning från Polish Pig, en av mina medsystrar i lackträsket.
Det hela är enkelt, man ska svara på en fråga, vad man gillar bäst med sin egen blogg, och så skicka vidare till andra som man uppskattar.

Ja, vad gillar jag med min egen blogg? Att den är rik på bilder tror jag. Jag tycker om att gå tillbaka i speciellt nagellackskategorierna och titta på mina nagellack när jag ska välja färg. På det viset är den ett levande arkiv för mig och jag kanske inte är nöjd med alla bilder men jag gillar att det är många. Sen gillar jag mitt och Emmas boktema. Det är nog min absoluta favoritkategori på bloggen. Det är roligt att titta tillbaka även på de inläggen och ännu roligare att göra dem. Att få leka lite och blanda mina två största intressen, böcker och smink.
På det stora hela är jag nöjd med min blogg på alla sätt faktiskt, eller vår blogg för vi är ju två. Det är jag också nöjd med! Det är roligt att ta en stund varje dag och koppla av allt annat och bara ägna sig åt yta och färg!

Så, vem ska jag skicka vidare till? Jag förstår att ni är nyfikna nu! Det blir några gamla favoriter till mig, bloggar jag följt sedan de startades. Kolla in dem, för de är alla värda awards på många olika grunder.
Bara för att jag tycker det är roligt ska jag också ge en motivering till varför.

Kajalpennan har jag följt sedan hon och svägerskan, numera Fåfängan, bloggade tillsammans. Från att ha haft fokus på smink så har nagellacken blivit mer och mer framträdande hos Kajalen. Vi har lite samma smak ibland och det är roligt att läsa hennes syn på saker och ting. Dessutom är hon rättfram och ärlig.

Sminkjante har jag också följt sedan första inlägget för närmare tre år sedan. En massa ögonskuggor har jag fått se där, och roliga manikyrer med prickar och streck och annat kreativt och roligt. Sminkjante och jag delar en passion för grönt på naglarna och på ögonen men hos Sminkjante får man även massa miljötänk och eko-smink. Kan säkert vara nyttigt även för en slarva som jag.

MakeUpmyLack är Sannas blogg. Sanna som har Brite Bird. Ännu en blogg jag följt från första inlägget. Här började det med ett fokus på naglar och breddades till ögonskuggor. Sanna är fantastiskt skicklig både på att göra färgsprakande och fantastiska sminkningar och vackra manikyrer. Bra bilder, vacker flicka med snygga naglar. Kan det bli bättre? Ja, när sötnosen Benny får vara med, Sannas hundvalp. :D

Skimmerskuggan var det Emma som började följa. Hon har alltid gillat Kerstin och fick mig att också börja kolla in bloggen. Det är något oerhört varmt och vänligt över Skimmerskuggan. Det känns som att fika med en kompis när man smyger in hos henne. Dessutom har hon fått mig att se färger som korall och persika med nya ögon.

Nailtastic upptäckte jag av en slump, tappade bort och återupptäckte. Idag är jag svårt beroende och får abstinens om inte både en ny manikyr och sambons kommentar dyker upp varje dag. Anne är smart, skriver bra, känns seriös och tar nagellack på allvar. Jag älskar det! Vackra nagellack och bra bilder är det också.

Tack tjejer för alla underbara inlägg!

Zoya Adina

Publicerad 2010-08-09 21:51:56 i Naglar - duokromatiska,


Vad säger ni om en liten bonus? Zoya Adina har väntat länge på att få visa upp sig. Här kommer det!

Zoya Adina är ett kraftigt duokromt lack som skiftar mellan lila och grönt. Den gröna färgen är betydligt mer framträdande i verkligheten än på mina bilder. Jag trodde faktiskt jag hade fångat den bättre men tyvärr...


Två lager lack som flyter ut bra och torkar snabbt. Inget krångel alls. Skimret i lacket är väldigt vackert och färgspelet distinkt men harmoniskt. Jag såg både lila, rosa och grönt och lite turkos i lacket.


Jag är väldigt förtjust i Zoyas lack. De har bra pensel och vackra färger och är lätta att lacka med. En del kan vara segtorkande men inte alla. Majoriteten är underbara!

OPI DS Illuminate

Publicerad 2010-08-09 16:37:38 i Naglar - holografiska lack,


OPI DS "Illuminate" har jag visat en gång förut men då bara i lampljus. Här kommer lite dagljusbilder i sommargrönska.

OPI DS "Illuminate" är en lite nötkrämsbrun färg med holografiskt glitter som i gynnsamma förhållanden nästan kan fås att ge ifrån sig en sådan vacker prismatisk regnbåge som man ju önskar sig. Men bara nästan och bara i extremt gynnsamma förhållanden. På det stora hela är det inte ett holografiskt lack utan ett mellanbrunt lack med glitter i.


Det kanske inte är en favorit för mig. Färgen är ganska trist och effekten så pass måttlig att det inte direkt gör mig lycklig, men det är ett roligt lack att variera med ibland.

Gul och brun

Publicerad 2010-08-09 16:37:01 i Eotd i orange och gult, Sminkans EotD,


Diskret i gult, vem trodde det var möjligt? Idag är det Manlypaletten och Sinful Colors stiftskugga igen. Det är brunt på yttre delen av ögonlocket och det är gult med lite grönton på inre halvan. Brun kajal runt ögat, en från Tigi. Det är allt.

China Glaze Bad Kitty

Publicerad 2010-08-08 22:18:10 i Naglar - glitter för layering,


Jag envisas ju med att ha Purple Confetti på naglarna så här produceras inget nytt. Jag är verkligen tagen av det lacket, det vackraste jag sett på länge! Så, om inget nytt kommer till så stannar väl bloggen? Nej, ni kan få lite gammalt arkivmaterial Vi håler oss till rosa och glitter tycker jag. Det är väl fint!.Förra året kom ju China Glaze ut med 50 "speciallack" med glitter. Jag har några stycken, bland annat detta rosa som köptes endast för namnet. Bad Kitty.

Bad Kitty är alltså ett lack med transparent, rosaaktig bas och flerfärgat glitter. På bilderna är det ett ganska generöst lager över rosa lacket Hyper från L.A.Girls. Det blir roligt och sött och glittrigt till tusen. Flickigt och fint. Kanske lite väl flickaktigt för en medelålders dam som jag själv, men jag låter mig inte stoppas! ;D


Lacket är som de flesta andra glitterlack. Kanske lite bättre än genomsnittet till och med. Det bästa med det är att det kommer rejält med glitter med på penseln och det sprider sig jämnt och fint över nageln. Det torkar normalsnabbt med Seche Vite. Det är inga konstigheter alltså. Jag är glad att jag köpte det.

Rosaröd

Publicerad 2010-08-08 14:35:21 i Eotd i rosa och rött, Sminkans EotD,


Jag har fortfarande Savinalacket Purple Confetti på naglarna så det blir mer rosa smink på bloggen. Dagens ser bättre ut i verkligheten än på bild. Det är alla fall en rosaröd och svart historia skapad med Manlypaletten och en bas av GOSH Waterproof Eye Shadow Stick Love That Beige.

Jag började med att lägga en rosaröd skugga på hela ögonlocket och upp på brynbenet. Sen gjorde jag ett yttre v i mörkbrunt men tyckte det blev lite mesigt så jag fyllde i med svart. En ljusare rosa över det svarta och in mot näsan och slutligen en highlighter precis under brynet. Det är inget konstigt eller avancerat, tanken var att färgerna skulle tala för sig själva. Det är en svart penna runt hela ögat som ram och så har den suddats udner ögat med pensel och lite svart ögonskugga. Klart.

Savina Purple Hologram

Publicerad 2010-08-07 23:58:37 i Naglar i lila,


Ett midnattsinlägg ska vi väl ha idag! Jag tänkte att ni kanske vill se mer av Savina, men den här gången är det inte ett lack jag förälskat mig handlöst i som Purple Confetti. Nej, det blev istället en ny besvikelse från Savina. Jag har ju köpt fem lack från detta för mig nya märke och det första jag testade gillade jag inte att lacka med även om färgen var snygg. Nästa var bättre, ni kommer få se det med vad det lider, men dessvärre var det här lacket ett riktigt bottennapp. Savina Purple Hologram har inte många plus.

Lacket är tjockt och segapplicerat. Det kräver tre lager för täckning och det är svårt att måla med eftersom det kärvar mellan lagren. Jag är inte glad... Det är ett alldeles förskräckligt lack. Färgen är dessutom blek och tråkig och glittret inte speciellt framträdande. Nej, Purple Hologram är en stor besvikelse. Namnet låter ju lovande, liksom, men det har inte alls någon direkt holografisk känsla. Stor skillnad från Purple Confetti alltså, som definitivt hör hemma bland hololacken.

Blekt, tråkigt, tjockt och segt. Köp inte det här lacket när ni shoppar Savina. Köp Purple Confetti!

Savina Purple Confetti

Publicerad 2010-08-07 14:36:13 i Naglar - holografiska lack,


Åh, vad irriterande... Det går inte att fota det här lacket så att man verkligen ser dess sanna skönhet. Det är så himla vackert! Ett djupt rödlila med massor med holografiska glitterkorn. Ni anar inte hur det sprakar och gnistrar i solen eller i elektriskt ljus. Det är så man nästan blir bländad!

Alldeles för usla bilder... Ni ser att det är en massa glitter alla fall. Föreställ er att de är högglittriga och sprakar i alla färger. Nu medan jag skriver detta, halv elva på kvällen med en enda lampa och datorn som enda ljus så är det ändå så man nästan inte kan skriva för man bara vill titta på naglarna. Som små eldflugor, som fyrverkeri!


Ja, Purple Confetti är ett superbra och lyckat köp! Under tre dollar på 8ty8. Ett lager täcker rätt bra, två definitivt. Det torkar snabbt. Det är lite kärvt att måla med men inte så farligt som vissa av de andra Savina jag testat. Ja, jag har ett par i arkivet som inte blivit bestående manikyrer utan mer bara swatcher. Den här är dock en manikyr jag nog behåller en dag eller två. :D

Bilderna ovan är tagna i skugga. Jag målade om naglarna sent på eftermiddagen och trodde inte det skulle bli någon sol att visa upp det i, men se, det blev det! Lite kvällssol alltså, på bilderna nedan:


Rosa och lila

Publicerad 2010-08-07 14:35:55 i Eotd i rosa och rött, Sminkans EotD,


Ännu en gång har jag plockat fram Manlypaletten och använt GOSH Waterproof Eye Shadow Stick Love That Beige som bas. Idag är det det lila och rosa tonerna som jag lekt med.

Jag började med en stark rosa skugga på hela ögonlocket. Den överlappade jag med en mörkare rosa på yttre tredjedelen av ögonlocket som sedan ytterligare förstärktes med en rödbaserad lila. Den starka rosa jag började med lades sedan ovanför den lila längs brynbenet och blendades ut i en ljusrosa och slutligen vitt. Under ögat lades samma starka rosa. Sen målade jag en ram runt hela ögat med en svart kajalpenna.

Glitter Gal Deep Green

Publicerad 2010-08-06 16:51:46 i Naglar - holografiska lack,


Tycker ni det räcker med grönt nu? Nej, tänkte väl det. grönt kan man aldrig få nog av. Låt mig visa min manikyr för dagen! Glitter Gal är ett australiskt (tror jag) märke som gör holografiska lack i alla möjliga färger. Jag har fyra, ett rött, ett blått, detta och ett svart som jag inte testat än. Den holografiska effekten är bäst i det röda av de tre jag provat hittills men alla är attraktiva och bra lack.


Ni ser att det finns en antydan till regnbåge men huvudsakligen är det holografiska glitterkorn. Jag är ändå förtjust då lacket har en vacker färg, djupt granskogsgrön, och dessutom ypperliga egenskaper. Det täcker med ett lager, det torkar på en minut och det håller bra även när man städar och skurar och har sig.

Nu har ni sett lacket i morgonsol men det är även vackert i skuggan. Se bara på bilderna nedan.


Den djupa gröna färgen och glansen i lacket tillsammans med glittret gör det till ett unikt och fint lack i alla ljus. Vad säger ni? Är det inte snyggt!

OPI Here Today... Aragon Tomorrow Suede

Publicerad 2010-08-06 16:17:48 i Naglar i grönt,


Många ville ju se Here Today... Aragon Tomorrow Suede så idag beslöt jag swatcha den. Och nej, jag är inte så imponerad. Den är rätt lik Veruschka från Zoya så det är nog onödigt att ha båda. Jag som inte är jättesvag för matta lack hade definitivt klarat mig med det ena av dem.

Ett lager täcker och det torkar fort, som matta lack brukar göra. Det är en mörkgrön med silverskimmer och den lyckas se dammig ut tycker jag. Ni får lite detaljbilder nedan:

Ja, det var utan överlack det. Med överlack då? Ja, en helt okej grön är det ju. Inte ett dugg lik Here Today... Aragon Tomorrow dock. Suedelacken verkar inte alls ha med de gamla färger de uppkallas efter att göra. Mycket underligt.

Ja, ett fint, lite blåtonat grönt skimmerlack blir det alltså med överlacket. Helt okej. Det är ju lite småroligt att leka med texturen också, och blanda blanka och matta fält. Det blir en ganska tydlig effekt dessutom. Jag kanske behåller det här men är inte helt säker än.

China Glaze Spin me Round

Publicerad 2010-08-05 23:20:07 i Naglar - holografiska lack,


Dags för arkivbilder till mitt lilla midnattsinlägg. Och jag fortsätter att ge er midnattsinlägg med holografiska lack ibeige. Jag förstår om ni gäspar lite när ni ser de här bilderna. De gör definitivt inte lacket rättvisa alla fall, inte om man skulle jämföra med hur det ser ut en solig dag. Tyvärr valde jag fel tillfälle att bära det på, jag lackar ju ofta på kvällen/natten och fotar dagen därpå och hade nog förväntat mig sol till fototillfället men fick inte det. I mulet väder är det här lacket bara ett beige med lite silverlikt skimmer.


Lite av dess storhet skymar fram i de få solstrimmor som bjöds. Alla lacken ur Kaleidoscope-kollektionen har jättefin holografisk effekt med regnbågar som slår ut och jättegnister. Även Spin me Round. Sen är det kankse inte den allra roligaste av färgerna som kom då och jag har ju en smärre svärm av hololack i beige av någon anledning. Varför har jag det? Jag menar begie? Mycket mystiskt, men kanske beror det på att OPI DS Design var en av de första favoriterna från hologenren.  Hur som helst, tre lager snabbtorkande lack är det på de här bilderna, ett lager Seche Vite som topplack. Inga bekymmer med appliceringen bara med ljuset.

Mintgrönt med Golden Rose 164

Publicerad 2010-08-05 18:38:35 i Emmas NOTD i blått och grönt,

Jag tänkte jag skulle ge lite livstecken ifrån mig här på bloggen. Jag vet att jag är kass på att blogga just nu, men herregud, jag jobbar ju heltid, det är hur långa dagar som helst ju. Och så bloggar Sminkan helt maniskt, känns som om jag kan luta mig tillbaka och slappa lite då. Eftersom det har varit min inställning i stort sett hela sommaren så ligger jag väldigt mycket efter med att visa mina naglar. Konstigt egentligen eftersom jag inte lackar mer än på helgerna nu. Flera av lackbilderna som ligger och dräller i min dator är dock från i våras, men planen är väl att jag ska visa dem nån gång också.

Här kommer i alla fall lacket jag bar förra helgen. Jag har tjatat om att jag vill ha ett mintgrönt skimmerlack under hela våren. Ja och sen när jag flyttade och plockade upp och ner alla lack så insåg jag att jag redan hade ett, nämligen ett från Golden Rose som jag köpte i Bulgarien förra sommaren. Himla fina tycker jag att det är och dessutom var det bra att måla med också. Två lager har jag här och lacket satt som bergen hela helgen. Jag var inte alls pigg på att ta bort det när helgen närmade sig sitt slut. Har ni en semesterresa kvar i sommar och får möjlighet att köpa Golden Rose så säger jag bara shoppa Jag har varit väldigt nöjd med alla produkter jag handlade från det märket, de är bra och prisvärda helt enkelt.

Milani 3D Hi-Tech

Publicerad 2010-08-05 13:50:03 i Naglar - holografiska lack,


I våras köpte jag två holografiska lack från Milani, ett lila och ett grönt. Det lila, Hi-Res, testade jag tidigare i somras men gillade inte något vidare så det gröna blev liggande till idag. Nu skiner solen från en klarblå himmel och jag vaknade och kände för grönt. Varsågoda: Hi-tech från Milani!

Det är ett ljusgrönt holografiskt lack med gulton i det gröna. Väldigt likt L8R G8R från China Glaze. Så likt att jag nog inte ser vitsen med att äga båda om man inte är manisk holo-samlare. Båda kräver dessutom tre lager för full täckning och har samma egenskaper vid lackningen. L8R G8R har kankse lite finare, mer slät, holoeffekt men annars är de ganska samma samma. I och för sig kan jag inte sida vid sida swatcha men jag tror verkligen de är lika. På mina bilder ser de inte så lika ut, inser jag, men vad sjutton...

Tre lager lack alltså, snabbtorkande och med utmärkt holografisk effekt. Ett riktigt trevligt lack! Det finns lättåtkomligt för oss alla på www.cherryculture.com.

Color Club Love 'em/Leave 'em

Publicerad 2010-08-04 23:21:07 i Naglar - holografiska lack,Emma pratade för ett tag sedan om att eventuellt skaffa sig det här lacket, Love 'em/Leave 'em från Color Club. Jag sa at thon kan få min flaska för det är inte så himla imponerande. Hur som helst, jag har swatchat lacket nu så jag kan ju visa hur det ser ut på mig alla fall.  Ni får förlåta att lite neongult från Spot Light inte avlägsnats helt. Jag såg det först när jag redigerade bilderna.Jag glömde ta med flaskan ut när jag fotograferade så ni får leva utan den obligatoriska flaskbilden. Det är alla fall Love 'Em/Leave 'Em från Color Clubs Wild and Willing-kollektion från hösten 2009. Det är ett beigefärgat holografiskt lack med väldigt diskret effekt.


Som vanligt med Color Club är det utmärkt att lacka med. Det torkar fort, det täcker perfekt med två lager. Det är synd att det lir så otroligt hudfärgat på mig. Det känns inte alls roligt på naglarna. Tyvärr. Det här var definitivt inte ett lack för mig, trots att jag normalt sett älskar holografiska lack i beige. Snyggast tycker jag det är i skugga då det blir ett ljusbeige lack med silverskimmer.

L.A.Girl Flare "Spot Light"

Publicerad 2010-08-04 15:14:31 i Naglar i gult,


L.A.Girl Flare är en serie färgstarka, lysande lack och det här är inget undantag. Det är neongula Spot Light ni ser här, men eftersom den är ganska skir så valde jag att lägga ett lager av den över min gamla manikyr med China Glaze Lemon Fizz. Det funkar perfekt för man få precis färgen i flaskan men man behöver inte jobba ihjäl sig med massor av lager.


Spot light är verkligen lysande gult, som en överstrykningspenna. Bilderna kan inte överföra den känslan, tyvärr, men ni får tro mig på mitt ord. Neongult är det verkligen. Som de flesta neonlack är  det snabbtorkande.


Vi avslutar med en bild till på naglar och dahlia...

China Glaze Lemon Fizz

Publicerad 2010-08-04 13:32:16 i Naglar i gult,


Det här lacket valde jag att bära på årets första kräftskiva. Lemon Fizz. Förra året hade jag knallröda OPI Vodka&Caviar, i år blev det istället ljusgul pastell. Jag fick nog fler komplimanger för det här faktiskt, så det var ju lite roligt. Det är en väldigt klädsam nyans av gult så jag gillar det definitivt.

Lemon Fizz ffrån China Glaze Up and Away-kollektion är det alltså ni ser här. Det är oerhört likt Nubar Lemon Sorbet, så likt att man knappast behöver båda, men nu har jag det och det gör ingenting. Båda är nämligen utmärkta lack och fina att titta på. Två lager behövdes för att få ett helt jämnt och täckande resultat med Lemon Fizz. Det torkar fort med snabbtorkande överlack och precis som Nubarlacket så mörknar det lite med ålder, men inte så farligt. Där tycker jag det är mer markant med Nubar faktiskt.

Det är en trevlig färg som får mig att tänka på vaniljsås och citronmarängpaj. Den är aningens gröntonad så den funkar även mot min rosa hy. Som sagt, det enda minuset är väl att den är så otroligt lik det lack jag hade sen tidigare.


Det är lite lustigt att jag från ett gult lack för några år sedan har gått till att ha en egen kategori för gula nagellack och skaffar så många att jag helt plötsligt sitter med dupes. Väldigt underligt faktiskt, för jag trodde inte själv att gult skulle bli en färg jag gillar. Den här sköna vaniljiga nyansen är dock svår att motstå, eller vad säger ni? Har ni mycket gula lack och vilka gula nyanser är ni mest förtjusta i?

Gammal och grå

Publicerad 2010-08-03 15:43:32 i Eotd i grått och silver, Sminkans EotD,


En enkel makeup i grått. Det jag använt är en uppskruvbar eyeliner rån Maybelline, Define-a-Line, svart ögonskugga från Manlypaletten och grå skuggan Siri från www.britebird.se. Highlighter är Cream Cat blandat med Fair Lady, också dem från Brite Bird. Och basen de alla vilar på är GOSH Waterproof Eye Shadow Stick i färgen Love that Beige.

Först en ram gjord med pennan och sen den grå skuggan över hela ögonlocket och lätt suddad ut mot tinningen. Sen fylldes ett yttre v i med lite svart skugga, inte mycket, bara så det blir lite mer definierat. Samma sak under ögat, lite av skuggan Siri under fransraden med lite förstärkning av svart ytterst.

Savina Morning Glory

Publicerad 2010-08-03 15:43:09 i Naglar i blågrönt&turkos,


Jag fick ju hem en hög Savina lack igår och idag tänkte jag ha ett av dem. Det är redan borttaget och nytt lack är på för så himla bra tyckte jag inte det blev. Savina Morning Glory visar sig vara ett jellylack i petrolblått. Fyra lager krävs för täckning och formulan är rinnig och inte alls i min smak. Det ska bli spännande att se om de andra Savinalacken är lika eller om de skiljer sig mycket mellan varandre. Just det här är verkligen inte i rolig att lacka med och manikyren blir kladdig för en sådan som jag som inte riktigt bemästrat tekniken.


Inget fel på färgen, det är en klassisk petrolblå och den är säkert jättefin till höstgarderoben. Jag vet inte om jag kommer använda den igen, den kommer alla fall inte fram i brådrasket. Jag är lite irriterad på de många lagren och den, i och med det, lite segare torktiden. Förmodligen kan man nog kalla det för normalt på alla sätt men efter att ha använt riktigt bra lack sista tiden så känns det rätt uselt, om ni förstår vad jag menar. Nej, till kvällens kräftskiva får det bli ett annat lack, men vilket jag har valt tänker jag inte tala om. Ni får vänta till imorgon. ;D

Sanna’s Choice och Light Lupin

Publicerad 2010-08-02 21:44:47 i Emmas FOTD 2010,

Idag har jag fått mina första paket hem till min nya bostad, ett paket ifrån Brite Bird och ett ifrån Everyday Minerals, vilket jag har firat med att leka lite med mina nya grejer. Från Brite Bird kom den urfina paletten Sannas Choice och den underbara highlighter Light Lupin, samt ett prov på skuggan Belle Bird. Från Everyday Minerals kom bara massa basgrejer, och dessutom endast prover. Ganska trist paket alltså, men ack så bra grejer att ha. Hur som helst så bestämde jag mig för att kasta mig över mina nya prylar och göra en liten sminkning på kvällskvisten. Alla skuggorna i paletten har jag använt, samt min nya fina highlighter. Belle Bird får vänta till en annan dag, men det ska bli spännande att testa den också.

Hyn

Foundation: Everyday Minerals Fawn Intensive

Concealer: Make Up Store Cover All Mix Set

Puder: Everyday Minerals Kaolin Powder Sunlight

Rouge: Make Up Store Wonderblush Cairo

Ögon

Ögonbryn: Clarins Retractable Brow Definer Lightest Brown
Ögonskuggsbas: GOSH Love That Beige!

Ögonskuggor: Brite Bird Eye-Ka-Ching!, Shady Mermaid och Purple Chopper

Highlighter: Brite Bird Light Lupin

Eyeliner: MAC Fluidline Blacktrack

Mascara: Face Volumizing Mascara

Lösögonfransar: Ardell Hotties
Läppar

Läppglans: Face Backsippa

På en bas av stiftskuggan Love That Beige applicerade jag på inre halvan av ögonlocket guldkoppriga Eye-Ka-Ching! På den yttre halvan av ögonlocket applicerade jag tealfärgade Shady Mermaid och under ögat, även där på en bas av Love That Beige lade jag Purple Chopper. Kanten på skuggan suddade jag sen lite med Light Lupin på en fluffig pensel. Den skimriga skönheten fick även ligga som highlighter upp till brynen. Därefter målade jag eyeliner och mascara, fäste med darriga händer mina favoritfransar från Ardell samt duttade på lite rouge och läppglans. Jag tycker att det blev ganska fint faktiskt, bättre än vad jag trodde. Dessutom så imponerar Sannas skuggor på mig i vanlig ordning, akta er vad hon kan den tjejen. Vill ni ha kvalitetsskuggor till riktigt bra priser så ska ni definitivt spana in hennes märke här.

Savinalacken är här!

Publicerad 2010-08-02 12:52:54 i Nytt till lacklådan!,


Okej, crappy bild men jag har bråttom och delar hellre detta med er än håller inne med dagens lackleverans! Jag ugår från att ni tänker som jag här och hellre får en bild och ett inlägg än inte.

Savina är ett märke som nyligen kommit upp på www.8ty8beauty.com, min absoluta favoritleverantör av nagellack. Idag är jag mer än kär i Tom på 8ty8 för han leverar så makalöst snabbt. Sällan tar det mer än en vecka, ofta mindre. Den här gången är magisk. Jag beställde lacken den 29:e juli och har dem i brevlådan 2:a augusti. Betänk att det varit helg också. Jag är förstummad!

Lite, dåliga men ändå, bilder på lacken:

Purple Confetti, Purple Hologram, Emerald (som ser ut att vara en dupe till China Glaze Outta Bounds)

Morning Glory och White Lavender, fast var de hittar lavender i det lacket förstår jag inte.

Lacken har samma flaskor som China Glaze, de kostar ungefär samma på 8ty8 också, och jag läste hos P'ssion att de tydligen har en del dupes till China Glazelacken. Av de fem färger jag valde nu är det bara Emerald jag direkt kan se att jag har ett liknande från China Glaze. HAr ni andra några förslag på dupes? Vore himla spännande att kolla upp liksom.

Det ska bli jättespännande att testa de här lacken, alltid kul med nya märken, men det kom faktiskt ett paket till idag. Dessvärre blev de bilderna så extremt usla att det inte ens går att visa. Efter en smärre evighet har alla fall mitt paket från Trans Design (hatar att de är så seeeeega) kommit och mina OPI Swisslack med det. Jag beställde fyra av skimren. Hade jag hållit ut en dag till hade jag hunnit få mail av Tom på 8ty8 att han hade lacken inne och då hade jag haft dem mer än en vecka snabbare. Nå jag var ju inte säker på att Tom skulle få dem så jag beställde från TD och nu är de alltså här. Samma order petade jag in Here Today, Aragon Tomorrow Suede i. Den kan ni få se bild på.

Så var det lite över- och underlack och en China Glaze Lemon Fizz med också. Ja, det var det. 11 nya nagellack idag alltså. Yay! Men fortfarande inga Zoya Kelly och Shawn...

L.A.Girls Rock Star "Party Animal"

Publicerad 2010-08-02 11:13:12 i Naglar, vampy,


Dagens naglar är i en klassisk Sminkan-färg. Vampigt vinrött som nästan är svart med microglitter som fångar ljuset och ger det liv. Nu är det dåligt med ljus på bilderna för det regnar lite ute men jag hoppas ni kan få en liten uppfattning om hur snyggt det här lacket är.


Party Animal är alltså djupt vinfärgat med glitter i som i flaskan verkar vara silvriga men på nageln ser röda ut. I elektriskt ljus på kvällen ser naglarna ut ungefär som om jag lackat med Lubu Heels, alltså svart med rött glitter. I ljus som inte plockar upp glittret ser det mer ut som vampiga favoritlacket Zoya Casey, men med glitter som kan anas då och då. 

Två lager lack på bilderna. Det första är betydligt rödare, så klart, men svårt att inte få flammigt. Det torkar fort och bereder mig inga problem alls att lacka med. Jag målade naglarna inatt, precis efter att jag publicerade inlägget med Free Love. Jag fick plötsligt en sådan längtan efter ett riktigt mörkt och dramatiskt lack. Skyller på att jag precis klickat hem Go Goth- minikollektion från OPI. :D

Jag bildspammar på som vanligt. Det är ju min stil, liksom. Alla bilder kanske inte tillför så mycket men vad sjutton, jag kan ju aldrig välja. Vad tycker ni förresten? Är det inte jättefint! Längtar ni också efter något vampigt nu efter sommaren? Vilka favoriter har ni i vamplackslådan?

Rock'n'Rolla-svalan

Publicerad 2010-08-02 10:43:17 i Eotd i lila, Sminkans EotD,


Jag har lite återupptäckt tjusningen med svalor. Jag gjorde den här typen av sminkningar rätt ofta på 90-talet men sen kom jag av mig. Nu känns det roligt igen. Det här är en svala som funkar både till vardags och fest och de skuggor jag använt är från Brite Bird. Det är lila Rock'n'Rolla, guldiga I'm Antiqui-teasing you och highlightern Fair Lady.

Basen jag använt är Face Eye Fix som ger en benvit, klibbig yta att fästa pigmenten på. Därefter gjorde jag en ram runt ögat med svart kajal och skissade ut min svalstjärt lite löst. Rock'n'Rolla på yttre delen av ögonlocket och ut mot tinningen i samma linje som den övre svalstjärtsfjädern. I'm Antiqui-teasing You på inre delen av ögonlocket och upp över Rock'n'Rolla. Sen Highlightern under brynet. Rock'n'Rolla även under ögat och så fylldes svalan i med flytande eyeliner. Avslutningsvis lade jag lite av Fair Lady i mellanrummet mellan de svarta strecken. Lätt som en plätt som en pannkaka. :D

Ciaté Enriching Hand Cream

Publicerad 2010-08-02 10:40:07 i Hud och hand,


Åh, vilken dålig bild... Jag har försökt fota de här flaskorna tusen gånger men det blir aldrig bra. Nu skiter jag i hur bilden ser ut och skriver om handkrämen ändå.

Ciaté har tre handkrämer, den ni ser på bilden med doft av "Spiced Apple and Cinnamon". Den luktar lite syntetiskt äppelpajigt, ungefär som äppelpajen på McDonalds. Sen finns doften"Sicilian Lemon and Cream" och "Morello Cherry and Vanilla". Den med citron har en lite kärv ton i sig men alla tre luktar ganska gott enligt mig. Morello Cherry and Vanilla är min favorit. Ovasett doft så är de rätt lika som handkräm betraktat. Man får 300ml  i en praktisk pumpflaska. Pumpen doserar lagom mycket kräm och krämen känns återfuktande och bra. Den är lite lik OPI Avojuice. Den går snabbt in i huden, den ger dig lena händer och återfuktning men för riktigt torra händer behövs en fetare kräm till kvällen. Jag använder min kräm som snabba fuktgivor under dagen, speciellt vid datorn där jag snabbt kan återgå till tangentbordet utan en kladdig hinna på fingrarna. Ibland blandar jag den med ett par droppar sötmandelolja för lite handmassage och det funkar bra. Den drar med sig oljan in i huden, känns det som, så jag blir inte så kladdig då heller.

Doften sitter i länge men klingar av från den första skarpa noten och blir ganska mjuk och mysig. Jag planerar att köpa dessa handkrämer igen. Dels är de bra just för att de inte handikappar en i evigheter med feta fingrar och dels är de dryga, doftar ganska gott och gör ett bra jobb med att hålla mig återfuktad och mjuk i händerna. Ni ser att jag inte hunnit använda ens en tredjedel av min flaska med Spiced Apple? Det är den jag använt mest för den står vid datorn. Jag har kanske smort in händerna med den tre gånger om dagen i en månad nu. Den blir alltså prisvärd med tanke på hur lite som går åt av den. Ja, priset ja... De kostar £12 på Ciatés hemsida. Fraktkostnaden varierar beroende på vilken fraktmetod du väljer, har jag för mig, och hur tungt ditt paket är. Minns inte vad jag själv betalade.

Zoya Ginessa - till Nailtastic

Publicerad 2010-08-02 08:56:29 i Naglar i vitt, nude, beige,


Jag har på känn att det sitter en massa sminkälskare och gråter av frusration just nu och tycker jag sviker dem och bara visar nagellack. Jag vill då bara påpeka att jag faktiskt haft ett sminkinlägg om dagen hela sommaren och det kommer ett idag också. Nagellacken blir kanske fler men det är ju naturligt eftersom jag målar naglarna oftare än jag sminkar mig nu på sommaren. Kanske annars också. :D
Ni som vill titta på smink får helt enkelt scrolla lite för ofta finns de inläggen lite längre ner i bloggen, men, som sagt, mängden sminkinlägg är konstant.

Nu ska jag visa ett nagellack ni kanske skulle ha sluppit om det inte vore för en diskussion om tråkiga och omoderna lack som jag och Anne på Nailtastic hade efter att jag visat Hey Doll. Visst, det lacket kanske inte är roligt och det har en lite tantig touch, men det här är värre.

Zoya Ginessa är inte ens i närheten av vad jag hade hoppats på och då vet jag faktiskt, helt ärligt, inte vad jag hade trott att jag skulle få hem i flaskan. Det jag fick är i alla fall detta, ett sockerbitsvitt lack med frostfinish. Jag tror alla fall det är frostfinish men jag är värdelös på sådana saker. Jag kan skilja på skimmer och kräm i de flesta fall, även om det finns några luriga där med, men frost är jag inte helt säker på. Det känns som detta skulle kunna vara det alla fall, kanske för färgen men mest för att skimret känns så... gammalmodigt. Det ser ut som ett lack på en medelånders tant på 80-talet. Det vill säga gammal gumma nu. Jag är i och för sig en medelålderstant men nu är det ju ändå 2010. så jag vill ha en lite modernare känsla på mina naglar.

Två lager lack som inte beredde mig några som helst problem. Torkade fort för att vara Zoya. Synd att jag inte gillade det på mina naglar alltså.

China Glaze Free Love

Publicerad 2010-08-01 23:39:15 i Naglar i orange,


Jag har ägnat kvällen åt att prata med Emma i telefon. Vi diskuterade bland annat nagellack, så klart, och diskuterade färgen orange. Jag har ju utvecklat en lite udda kärlek till orange på naglarna och har det senaste året skaffat mig en himla massa lack i orange. Det är lite nytt för mig som skydde alla varma färger förr. Hur som helst, jag berättade då för Emma det jag nu ska berätta för er. Hey Doll var för tråkig i regnet nu i eftermiddags. Jag kände att jag behövde något annat så naglarna lackades om och nu bjuder jag er på dagens midnattsinlägg. Det är lite regniga bilder mot en grå himmel men på ett lack som i sanning glöder!


China Glaze Free Love är en mellanorange skönhet som kom med Retro Diva kollektionen hösten 2009. Det är så vackert! En inre glöd tycks lysa upp det och man kan inte sluta titta på det där det lyser på fingertopparna. Lyser utan att vara neonigt eller grällt. Det är en behaglig nyans av orange. Mjuk till och med, men ändå kraftfull. Det är som en hel tub med vitaminer och en varm kofta på samma gång!


Det är synd att jag inte kan ta någon solskensbild idag för lackets skimmer är fantastiskt. Hela Retro Diva är värd att ägas så glöm inte bort den även om den är "gammal". Mer passande höstlack kan jag knappt föreställa mig. Den här till exempel får mig att tänka på hemstickade halsdukar och höstpromenader i parker där trädens löv bytt färg och det duggar lite, men inte på ett obehagligt sätt. Sen, när man kommer hem, kryper man upp i soffan med en stor kopp kanelte och myser medan regnet ökar lite i styrka och dropparna slår mot fönsterrutan. Hm... Kanske är det därför jag plockat fram den idag, en regnig dag. I alla fall är det en särdeles fin orange och den är dessutom supertäckande, ett lager räcker, glansig och torkar fort. Ett perfekt lack!

China Glaze Hey Doll

Publicerad 2010-08-01 15:42:34 i Naglar i övriga färger,


Ni trodde säkert att ni fått dagens dos av nagellack här på bloggen men nej, det kommer mera! Efter att ha ägnat den soliga förmiddagen åt trädgårdsarbete så har eftermiddagen gått lite i stå då det kommer lite stilla regn och himlen är mulen och grå. Ingen mer trädgård alltså utan en snabbattack på lacklådan och ny manikyr. Vad ska en flicka annars roa sig med?

Mer höstlack från Vintage Vixen kollektionen kommer alltså här. Det är Hey Doll, en svårbestämbar färg med både rosa, lila och bruna toner i sig. Skimret är silvrigt och lånar en lite askig ton åt färgen i vissa ljus.

Det var ett utmärkt lack att måla med. Två lager krävdes för att få en färgen helt jämn på naglarna. Lacket känns lite tunt och kärvt och är lätt att kontrollera på penseln men flyter inte ut på nageln som vissa "glattare" lack gör. Jag tyckte alla fall det var problemfritt att måla med och torktiden var helt okej med ett lager Nubar Diamont över.


Färgen är för mig väldigt svårbestämbar men intressant. Jag har inte så många lilarosagråbruna lack i mina lådor och färgen ser lite gammaldags och söt ut, tycker jag. Vänlig.

Övriga Vintage Vixen som jag provat så här långt hittar ni i länklistan här:
Riveter Rouge
Bogie
Swing Baby
Ingrid
Classic Camel
Midnight Mission

 

Lila och rosa

Publicerad 2010-08-01 15:42:14 i Eotd i lila, Sminkans EotD,


En sommarsminkning i rosa och lila, kan det bli bättre? Här har jag använt Manly-paletten och även Pink Shimmer från Overall Beauty Minerals.

Basen är en stiftskugga från Sinful Colors, Diamonds&Pearls heter den. Ovanpå den lade jag först den lila skuggan på yttre halvan av ögonlocket och sedan den rosa på den inre. En ljusare rosa på brynbenet och så blendades allt. Som extra touch lades Pink Shimmer över hela makeupen. Under ögat har jag lila kajal från IsaDora med en matt, mörklila från paletten ovanpå och eyelinern i lila är från HOT.

L.A.Girls Flare "Hyper"

Publicerad 2010-08-01 12:56:03 i Naglar i rosa,


L.A.Girls är ju ett av mina nya favoritmärken vad gäller nagellack och de har utökat mina rosa lack något alldeles vansinnigt. Här är ett av de rosa jag införskaffat, Hyper.


En ganska stark men ren rosa färg i en ypperlig formula som täcker med tre tunna lager. Lättmålat och bra på alla sätt. Jag gillar det! Det gränsar mot neon utan att riktigt bli så grällt och på bilderna ser ni det utan överlack och det är inte ett lack som torkar matt som de flesta neonlack gör.

Inte så tokigt va? Det är alla fall inget lack jag ångrar att jag köpt. Det blir nog ett bra tillskott i den rosa sektionen av samlingen.

Om


sminkan_@hotmail.com

emmap85@live.se

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela