Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Sminkan tackar för den här tiden!

Publicerad 2007-06-06 21:59:29 i Kavalkad,


Nu är det sommar och Sminkan tänker ta semester. Vi ses igen i höst om jag kommer ihåg mitt lösenord till bloggen... Jag lämnar er med en liten kavalkad av de senaste veckornas make uper. Får du abstinens så kan du alltid ta en titt i arkiven och hitta någon gammal favorit!  Ha en härlig sommar!

Guldmetallic

Publicerad 2007-06-06 21:57:21 i Eotd i guld, Sminkans EotD,


Här har jag använt tre skuggor, eyedust Lounge och Carat från Make Up Store och en svart från HM. Jag började med att måla en linje runt ögat med en mjuk svart penna. Sen skuggar jag pennlinjen med den svarta skuggan. Jag skuggar också in i globlinjen och lite uppåt, mot tinningen. Sen tar jag eyedust Lounge på hela det rörliga ögonlocket och suddar ihop med det svarta i skarven. Jag lägger också Lounge upp mot tinningen insuddat i det svarta. Eyedust Carat får sedan fungera som en highlighter uppe vid ögonbrynet. En kakeyeliner i svart får ge den avslutande touchen. Jag drar en linje med den längs övre fransraden och ut i en liten vinge.  Ögonbrynen skuggas och slutligen lite mascara.

De här bilderna är aningens för ljusa, den övre bilden något mörk, men man ser ganska bra hur skuggorna är placerade. Självklart kan man variera intensiteten i färgerna så de blir så här ljusa alternativt mörkare.

Grönt och rosa, en snygg kombination!

Publicerad 2007-06-04 18:16:22 i Eotd i grönt, Sminkans EotD,


Jag älskar grönt i ögon make-up! Här är det ögonpennan som ger mest färg. Pennan är från Tigi och i en ganska mörk, blåtonad grön. Jag har lagt den runt hela ögat och ut i en vinge för att ändra formen på ögat lite. En puderfoundation är bas för ögonskuggorna. efter att ha lagt foundation på ögonlocket upp till brynet så jag får en slät och bra yta, målade jag med den askigt lilarosa skuggan Glam från Make Up Store i globlinjen. Jag suddade ut färgen noga så den bara blir en skuggning på huden. Färgen på ögonlocket är en eyedust i ljusgrönt från Make up Store. den heter Bamboo. Jag duttade på den på ögonlocket med fingertoppen så man fick en mjuk, skimrande färg. Mascara på fransarna och så klart! snabbt och enkelt!

Guldkimrande mineral make-up!

Publicerad 2007-06-01 12:42:50 i Eotd i guld, Sminkans EotD,


Mineralögonskuggor från Everyday Minerals har kommit till användning igen! Här är det skuggorna Exhale, Oasis och Scented Candles som jag har använt.
Hela ögonlocket upp till ögonbrynet har jag lagt den aprikosa Scented Candle på. Sedan har skuggan Oasis i guldskimmrande metallic lagts över den på halva ögonlocket och upp mot globlinjen. Den mattbruna Exhale fick ge lite djup åt makeupen så den suddades in under ögat och i yttre ögonvrån. En svart eyeliner har sedan dragits längs med övre fransraden och i en tunn linje ut mot tinningen. Svart mascara på ögonfransarna både uppe och nere. Ögonbrynsskugga som avslutning. Klart! Jag tycker det blev ganska fint!

Om


sminkan_@hotmail.com

emmap85@live.se

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela