Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Priti Devil's Backbone

Publicerad 2011-08-09 11:02:00 i Naglar i blågrönt&turkos,


Ni har redan sett det här lacket hos Nailtastic, vi verkar ha fått samma erbjudande att prova giftfria lack från Priti genom deras svenska återförsäljare, webshoppen Bekkas. Det verkar vara en väldigt spännande ny webshop med både hud-, hår- och nagelgrejer samt makeup. Hur som helst, jag och Emma fick varsitt lack att testa från Priti och jag valde så klart mörkt tealgröna Devil's Backbone.


Vad är då så speciellt med Priti? De ska vara giftfria, alltså B3F, men det är ju faktiskt i princip alla ledande nagellacksmärken sedan 2006 alla fall. Vissa, som Nubar är B4F och exkluderar även Folmaldehyd resin, alltså är inte Priti unika på det sättet. Jag vet inte om det är unikt att flaskorna är återvinningsbara heller, jag har inte funderat på mina andra flaskor eftersom jag, så att säga, återvinner dem helt själv med franken-experiment, men en vanlig glasflaska måste väl vara återvinningsbar? Priti har en remover baserad på soja, den har jag också fått hem men jag har inte testat den än. Jag lovar att göra det och skriva om den men det får bli senare.

Nagellacket kan jag dock skriva om nu. Det är ett helt normalt nagellack som täcker med två lager och har helt normal torktid med ett lager Seche Vite. Det är en mer tjock än rinnig formula men på det stora taget ett helt normalt B3F-lack. Färgen är djup och vacker med härligt skimmer. Väldigt fint tycker jag. Priset för lacken hos www.bekkas.se är 109 kronor.

Jag tänkte avsluta med en liten reflektion kring nagellack och miljö. Jag har aldrig varit rädd för t.ex toulene eller formaldehyd, det är små mängder vi utsätter oss för och den största risken är hudirritation. Nu är de kemikalierna nästan helt borta från alla nagellacksmärken så vi behöver inte fundera över det. Det jag tycker vi ska fundera på är istället vad vi gör med bomullstussen med remover och lackrester. Slänger ni den i toaletten är ni stora miljöbovar för nagellack och remover är, enligt mig, farligare för vår natur och djuren i den än för oss (i ett första läge). Okej, så du slänger dina tussar i soporna säger du. Bättre, men inte bra nog. Jag samlar mina tussar i en plastburk med tätt lock, så luktar det inte, och när asken är full lämnar jag in den som miljöfarligt avfall antingen på tippen eller där det finns möjlighet att göra det annars (som på min arbetsplats). Jag är ingen eko-typ men att göra på det sättet är inte alls jobbigt. Om man har en 1l glassburk så räcker den säkert ett år för en vanlig lackare, jag klarar mig ett halvår med den volymen trots att jag lackar om naglarna varje dag. Det är alla fall ett tips för den som vill vara lite snäll mot naturen.

Kommentarer

Postat av: kerstin
Publicerad 2011-08-09 11:40:28

Urfin färg!Intressant med återvinningen av remover med bomull. Jag tänker mig att min Dependburk är ganska bra där. Den räcker i ca ett halvår, och sedan är det bara att lämna den bland farligt avfall.

Postat av: Lina
Publicerad 2011-08-09 12:01:14

Har faktiskt inte slagit mig att lägga tussarna i en glasburk och lämna in som miljöfarligt avfall.... Otroligt bra tips, ska no gbörja med det. Sen var färgen riktigt fin också.

Postat av: Cactus
Publicerad 2011-08-09 12:06:17

Roligt med nya märken! Men 109:- ...njä, inte riktigt värt det för min del.

Postat av: Chaosophia
Publicerad 2011-08-09 12:10:40

Kul att du fått testa på ett nytt märke! Lacket ser fint ut, men jag blir inte vidare sugen. Som du skrev så är det ju inte speciellt unikt med giftfria lack, och prislappen matchade inte riktigt hur lacket ser ut.Bra tips med glasburken! Jag ska försöka anamma det, så fort jag hittat en lämplig behållare.

Blev däremot fundersam över vad Kerstin skrev... Dependburk räcker i ett halvår? What? :o Min blev förstörd på typ två-tre veckor.

Postat av: Mrs Data
Publicerad 2011-08-09 12:47:02

Bra tips! Jag kör Dip in remover för fingrarna och den åker med det miljöfarliga avfallet, men till tårna använder jag bomull och då har jag slängt den i soporna mest för att jag inte har haft ett bra alternativ. Men det har jag nu. Och i toaletten ska det bara slängas toapapper, förutom det kroppsliga avfallet då.

Postat av: Sminkan
Publicerad 2011-08-09 12:50:02

Kerstin! Verkligen? Ett halvår? Min dör efter en vecka, typ. Men jag använder helst inte dip-in ör den tenderar att missfärga mina naglar.Lina! Glas- eller plast, spelar ingen roll vilket, men det är ett bra sätt att känna sig lite miljövänlig. :DCactus! Nej, det är rätt dyrt men samtidigt, vi kan ju betala 69 för ett IsaDora på halva mängden...Chaosophia! Jag använder antingen gamla glassburkar (hade en del efter sommaren), take-away plastbyttor som man släpat hem thaimat i, burkar jag får från kollegor som det varit godis i... Allt som är lufttätt. :D

Min dependburk dör också direkt. Kerstin lackar i och för sig inte om varje dag och har oftast bara ett lager lack. Kanske är det som är skillnaden? Vem vet?

Postat av: therese
Publicerad 2011-08-09 16:19:58

Gud vad bra skrivit om avfall, detta kommer jag absolut gör från och med nu! För jag är också ganska duktig på att måla naglarna väldigt mycket!

Postat av: Nailtastic
Publicerad 2011-08-09 16:59:42

Vad kul att vi valde samma lack! Det ser fint ut!

Postat av: Liza
Publicerad 2011-08-09 17:29:56

Ja de va snyggt nagellack!!

jaha där fick man ett tips om att förvara bomullsbollarna tack för det

Postat av: roxcat
Publicerad 2011-08-09 17:38:18

Väldigt vackert! Jag slänger faktiskt bomullsrondellerna direkt i soporna, men nu ska jag nog ta och leta reda på något annat att lägga dem i. Tack för tipset!

Postat av: Annie
Publicerad 2011-08-09 17:43:06

Vilken härlig färg!

Postat av: Chaosophia
Publicerad 2011-08-09 19:43:02

Jag får tvinga sambon att äta upp glassen ikväll, så har jag min burk sen. ;D Eller så köper jag thaimat imorgon (den här skitstaden kräver sin planering.....) iofs! Oavsett vad så löser det sig!Men ja, det beror nog på hur ofta man lackar om. Min burk funkar ju fortfarande att ta bort med, men jag måste ju ändå fram med bomull och annan remover för att få fingrarna rena sen, så det är onödigt att jag ens har kvar den fortfarande..

Postat av: Sminkan
Publicerad 2011-08-09 20:09:22

Therese! Kul att du gillade mitt tips!Nailtastic! Ja, det är definitivt den färg jag gillade mest av dem i shoppen.Liza! ja, samla använda bomullsrondeller. Det är bra!Roxcat! Bra! Tycker det är en bra sak att göra för miljön!Annie! Ja, den är fin!Chosophia! Jag gillar inte dip-in. Mina naglar blir missfärgade.

Postat av: feline
Publicerad 2011-08-09 20:37:23

Jag kör hardcorejävlas med naturen - skulle aldrig spola ner remover i toaletten, men vill skona ffa mitt barn inomhus, så jag lägger mina pads i en sådan svart Lush-burk, modell stor, och när den är full tömmer jag den i en kruka på balkongen. Där får tussarna ligga och dunsta av sig totalt till jag flyttar dem till soporna. Hehe. ondskefull Men det spelar ingen roll, när man kommer hem till mig möts man ändå alltid av följande två dofter: kaffe och lösningsmedel. lolZ.

Postat av: Emma P
Publicerad 2011-08-09 22:17:07

Det ser mycket vacketr ut, ska bli kul att testatmiott. Ja du vet ju redan att jag slänger mina tussar, men precis som jag sa när vi pratade så tycker jag att det är bra att du väcker tankar kring detta... Erik och jag diskuterade detta förresten och han påminde mig då om att jag minsann slängde tussarna i papperskorgen tills jag fick skäll av honom...

Postat av: My Nail Mania
Publicerad 2011-08-09 22:30:34

Vilket bra miljötips! Ska definitivt tänka på det. Vet du någon bra remover som är bättre för miljön förutom Pritis sojaremover?

Postat av: Liza
Publicerad 2011-08-09 23:47:04

ja men undrar om det kan vara farligt?

Ångorna i burken?

kanske kan explodera? vi får kolla upp det ??

Postat av: kerstin
Publicerad 2011-08-10 10:18:47

Trist att din depend missfärgar naglarna. Jag trodde att min skulle göra det, men det är inga problem.

Postat av: Sminkan
Publicerad 2011-08-10 10:33:31

feline! Ja, jag vet ju inte hur stor miljöpåverkan är heller. Är ingen eko-typ själv i normala fall.Emma! Ja, det var för du uppmuntrade till det som jag skrev det.Nail Mania! Ingen aning. Jag bekymrar mig inte om det eftersom jag gör som jag gör.Liza! Då skulle ju inte en dip in vara säker heller, och du har ju själv en sådan. Varför skulle en plastburk explodera och inte en annan? Det är alltså ingen som helst fara.Kerstin! Ja, men det beror ju på att min blir infärgad, själva svampen alltså, så pass snabbt. Om din håller ett halvår så förstår jag att din svamp inte ser ut som min...

Postat av: Liza
Publicerad 2011-08-12 12:29:28

JA RÄTT ( att jag inte kom på det ( har tom 2 des in.. 1 grön 1 blå...


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om


sminkan_@hotmail.com

emmap85@live.se

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela