Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Veckans bloggtema: Halloween - av Emma

Publicerad 2008-10-31 01:35:21 i Emmas FOTD 2008,

Veckans bloggtema är det Lip Gloss Bitch som har bestämt och temat lyder Halloween! Go crazy med din FOTD eller tipsa om passande produkter på temat. Eftersom Sminkan är på semester och jag faktiskt kände mig lite pepp på Halloweenlek, så bestämde vi att jag gör temat denna vecka. Min Halloweenlook har jag hämtat inspiration till hos http://www.makeupgeek.com/ och hon kallar looken för Dark fairy, så jag kör på samma titel. Alltså, här kommer min halloweenlook Dark fairy!


Jag nöjer mig med att beskriva ”halloweensminket” här, eftersom detta inte är en regelrätt FOTD. Till ögonen använde jag Lumene eye make up base, ovanpå den lade jag Violet, ett löst pigment, över hela ögonlocket och en bra bit upp mot brynet. Violet applicerades även kring ögat. På ögonlocket applicerade jag Top hat, en fast MAC-skugga, därefter kajalen Feline från MAC längs med övre fransraden, ovanpå den Black från EM. Highlightern Plush från TMM under brynet. Skuggorna suddades samman lite grann för att ge lite mjukare kanter. Kajal och black även under ögat. Clinique brush on cream eyeliner målade jag med längs med övre fransraden, och det är även den jag har gjort ”krumelurerna” kring ögonen med. Ovanför den svarta eyeliner drog jag ett streck med H&M glittereyeliner, silverglittret fick även följa med i den första kröken. Svart mascara, L’oreal beauty tubes double extensions på fransarna och Feline även som inliner. Min beskrivning är lite halvdålig, men är ni intresserade så tycker jag verkligen att ni ska kolla in hos Makeupgeek, under tutorials, där får ni en mycket bättre beskrivning.Munnen målade jag med en guldbeige läppenna från Collistar. Kring munnen gjorde jag en kontur med Feline, som jag sen suddade inåt munnen. Ovanpå pennorna applicerade jag ett guldbeiget läppstift från Yves Saint Laurent. Dazzleglass Comet Blue som topping. Munnen blev väl sådär, hade nog varit snyggare i rosa men jag har varken rosa penna eller stift, och jag har fortfarande köpstopp, så då får man ta vad man har…


Avslutningsvis vill jag bara säga att det här var jättekul att göra! Det var inte svårt, men däremot så tog det en herrans tid. Eyelinern är inte särskilt jämt målad, det ser ni på närbilderna, men å andra sidan så syns det bara då, så det är ju inte hela världen. lägg särskilt märke till att de nedersta krokarna är formade som ett E...


Sen vill jag även gärna introducera er för min hårförebild här. Har ni sett tecknade svansjön? Det har jag:) Odiles frisyr gjorde stort intryck på mig, så det är henne jag har försökt imitera här. Jag har inte blått hår, men ni fattar idén. Förresten inte bara hennes frisyr, jag tyckte att hon var en tuff tjej, om än ond, blå och halvtokig. Tyvärr hittade jag ingen bild på henne, så ni får använda er fantasi. Det måste verkligen vara utvecklande för er fantasi att se mina FOTDer… Hur som helst, Dark fairy och Odilehår var riktigt kul att göra, hoppas att ni har kul med era halloweensminkningar, det ska bli riktigt roligt att se på era bloggar!

Halloweeninspirerad sminkning med Doris och Pollution

Publicerad 2008-10-29 23:54:31 i Emmas FOTD 2008,

Nu när det snart är Halloween så tyckte jag att det kunde vara kul att göra en sminkning i svart och orange. Passar särskilt bra nu när Sminkan är och semestrar. Nu har hon ju i och för sig svårt att hålla sig ifrån bloggen, men jag kan ju ändå vara lite duktig och ge er lite smink. Jag vet att många tycker att det blir mycket naglar och att det är roligare med ögon och ansikten, så ni får väl titta lite extra nu.

Grunden är Everyday Minerals foundation intensive i fairly light. Röda blemmor i ansiktet har jag täckt med EMs concealer mint och det mörka partiet kring ögonen har ljusats upp med MACs studio finish concealer i NW20. Grunden fixerades med finishing dust från EM. Inget konstigt här alltså, jag har gjort som jag brukar.

Grunden för skuggorna är paint poten bare study från MAC, den har jag applicerat med en pensel upp till brynet. Då jag ville skapa en lite sotad look, så målade jag en linje längs med övre fransraden med en svart kajal från Max Factor. I inre ögonvrån applicerade jag en orange skugga med lite skimmer ifrån MUS, Doris. I den yttre ögonvrån och en bit in mot mitten målade jag med svarta Pollution, också den från MUS. Sen tyckte jag att det behövdes lite mer intensitet, så i mitten av ögonlocket målade jag med en mycket starkt orange skugga ifrån H&M, ni vet de där små divided skuggorna, som fanns förr. Övergångarna suddade jag sen ihop lite för att de inte skulle bli så tydliga. Ovanpå skuggorna och kajalen målade jag med Cliniques brush on cream liner i black. Den linjen drog jag sen ut till ett lite längre streck, som på ett ungefär följde den svarta skuggans form.

En highlighter lades över brynbenet och upp till brynet, crema ifrån Collistar. Ögonbrynen målades med Clarins ögonbrynspenna i lightest brown. Feline, en svart kajalpenna från MAC lades under ögat, ovanpå den applicerade jag lite polllution, för en lite sotigare loook. Svarta kajalpennan från Max Factor inne i ögat, som inliner. Svart mascara l’oreal beauty tubes double extension. På kindbenen svepte jag på lite av det lösa mineralrouget New car smell från EM. Läpparna fick lite färg, men framför allt glans och skimmer av TINte-läppglanset peachie sheen, en del av min painted lady palett. Den paletten är rätt trevlig faktiskt, det är bra färger, de är användbara samtidigt som det är väldigt olika färger i den. Dessutom så både luktar och smakar nästan alla TINtes glans, i alla fall de som jag har, gott. Jag är egentligen inget fan av läppglans med smak, men ibland kan det vara kul. Förresten brukar det avta efter en stund.

Så där, det var nog allt tror jag. Bilderna är nog tagna de flesta med blixt och så några utan, därav färgskillnaden mellan en del bilder. Ni får bara en FOTD idag, för jag hade ingen kille hemma som kunde ta bilder och hann inte plocka fram stativet, så ni får nöja er med den som jag gillar bäst.Mina läppar ser lite konstiga ut på den sista bilden, men det är svårt att ta läppbilder, så jag är hyfsat nöjd med den ändå.

Rosa lördag, rosa naglar – Av Emma

Publicerad 2008-10-28 20:22:18 i Emmas NOTD i rosa, lila och rött,

Min säsong för rosa naglar är på sommaren, säsongen är alltså för länge sen passerad. Men i oktober får de rosa naglarna, och för all del också det rosa sminket en renässans, i och med att det är rosa bandet-månaden.

I lördags var det ju rosa lördag och eftersom jag gillar att matcha, inte bara med kläder och accessoarer utan också med högtider, så valde jag att ha rosa naglar då jag skulle på stan med min mamma. Det här är alltså en ganska försenad manikyr, men jag skyller det på att jag har varit förkyld, jag borde ha stannat hemma i lördags i stället för att ranta på stan med mamsen.


Min samling av rosa lack är väldigt begränsad, rosa bandet-rosa var därför inget alternativ utan det fick bli en mörkare rosa. Jag målade först två lager av Creatives rosa färg Gotcha, men då jag inte blev nöjd med den färgen valde jag att göra lite layering med OPIs Calender Girl från sommarens retrokollektion. Jag vet att många stör sig på att detta lack är så skirt, men jag älskar verkligen färgen, så jag förlåter det alla dess mindre bra egenskaper, då det helt enkelt är värt det extra jobbet enligt mig. Calender girl har figurerat tidigare här på bloggen, då Sminkan också har ett exemplar av detta lack.


Här har jag målat två lager med Calender Girl, då det första lagret bara gjorde att det såg ut som om jag hade doppat naglarna i hallonsaft. Just då förbannade jag mig själv för att jag satt och målade fyralagersmanikyrer, men jag blev faktiskt nöjd med resultatet till slut, så jag har slutat sura för det. Calender girl kräver förresten fyra lager lack även på egen hand för att bli någorlunda täckande. Jag ska även lägga till att jag hade två lager Orly bonder under färglacken och ett lager China Glaze Fast Forward ovanpå, alltså sju lager lack allt som allt, det är rätt mycket. Creative lacket var tyvärr rätt segtorkat, så ni kan eventuellt se att det är små märken i mitt lack. Nåja, det syns inte så mkt, och det syns betydligt mindre på ett lack som innehåller skimmer som detta, hade det varit ett krämlack hade det sett hemskt ut, men nu, rätt okej.


Jag tycker att slutresultatet blev riktigt snyggt och kul faktiskt! Det blev nog något ljusare att lägga Gotcha underst istället för att bara måla med Calender girl. Hur som helst så är det riktigt lysrosa, lite av en färgpepp för oss förkylda faktiskt!
     

Vad säger ni, har ni speciella lack ni använder speciella årstider eller är alla nagellack året runt lack för er?

OPI Play ’til Midnight

Publicerad 2008-10-28 13:33:36 i Naglar i blått,


Play 'til Midnight är ett läckert blått lack som exakt matchar en gammal ryakudde mina katter gillar att ligga på. De båda är för övrigt rätt bra på att leka ända till midnatt, ibland även efter midnatt...
Det är alltså ett av alla dessa mörkblå lack som fullständigt översvämmar markanden. Unikt? Nja... Men värt att äga? Absolut!

Mörkblått med skimmer i rosa och blått vilket ger det en lite lilaaktig dager i vissa ljus. Vackert som bara den! En bättre version av Russian Navy som, i mina ögon, är snäppet för mörk och snäppet för lila. Det här lacket är nästan som RN men håller sig på rätt sida om de båda problemen.

Det är pigmenterat nog för att täcka korta naglar med ett lager. Jag klarar mig med ett och ett halvt, om ni förstår hur jag menar. Ett supertunt och ett lite kraftigare. Två tunna kan var bra också. Ni kommer hitta rätt variant för era naglar utan problem. Konsistensen är nmligen utmärkt och inte speciellt kladdig. Enda problemet med det är det eviga bekymret med OPI:s usla penslar...


Vi tittar närmare på skimret i lacket. På håll ser det ju bara blått ut. En djup, fin blå, men som sagt, bara blått. På nära håll ser man de fina skimmerkorn som finns i lacket och som ger det en riktigt läcker brytning i lite lila samt ett fint djup i färgen.

Låt oss titta på färgen under lysrörsrampen i mitt kök här på landet. Ni ser att skimret blir tydligare då än i dagsljus?

I vissa ljus blir det väldigt mörkblått, på gränsen till svartblått. Men det håller sig på rätt sida, tycker jag. Så, alla ni som gillar mörkblå lack och står i begrepp att skaffa ert allra första, ja, det här rekomenderar jag . I alla fall mer än jag någonsin rekomenderat Rusian Navy. Mycket mer blåton i detta, mer tydligt skimmer och samma goda egenskaper för övrigt.

Det här är alltså ett riktigt trevligt blått lack, om än kanske inte helt nödvändigt för samlingen om man redan har många liknande blå. I min samling är det dock absolut nödvändigt.  ;D

OPI You’re a Doll

Publicerad 2008-10-28 09:12:20 i Naglar i vitt, nude, beige,


En för mig väldigt udda färg som jag dock gillar direkt! Jag skaffade ju OPI's Tickle my France-y för inte så länge sedan, och blev väl inte stormförtjust. Den här är dock  en nudefärg som är mer "jag".


En rosa nyans som helt smälter ihop med min hy men på ett ganska trevligt sätt. Dessutom är det ett Clark Kent-lack då det döljer sig en miljon små microglitter i koppar och rött i det. Om man ser lacet i full sol kan man även ana sig till en massa mintgröna skimmer i det! Läckert!! Två lager ger nästan täckning. Tre behövs för att få det helt opakt. Men jag kan leva med aningens transparens i det. Jag har två lager lack på bilderna men toppade faktiskt med ett tredje lager senare och fick då en helt täckande, pärllik yta som var helt ljuvlig men aningens mer rosa.
Det är lättlackat, det torkar fort, det är väldigt hudfärgat och "naket".  Det enda minuset är Pro Wide-penseln.


Jag hade aldrig trott att den här färgen skulle falla mig i smaken, men det gjorde det. i tillräckligt hög grad för att bäras i två dagar. Otroligt nsyggt!

Gemensam bloggrecension: Läpprodukter

Publicerad 2008-10-27 16:39:20 i Läppar,


Det här är ett av de absolut bästa stift jag någonsin ägt! Maybelline är, för att vara budget, ett märke med hög klass på läppstiften. Jag rekomenderar dem verkligen. Detta är ett av de melondoftande med röd hylsa. Hydra Extreme Moisture Express heter de här stiften och just den här färgen heter Natural Rosewood. Läpparna får en fuktig men inte glossig look. Färgen täcker perfekt så alla ojämnheter i läpparnas egen färg jämnas ut och man får det perfekta plutet. Inbjudande och mjuka läppar som ser kyssvänliga och liksom saftiga ut.
När läpparna känns nariga eller torra väljer jag alltid ett av mina rödhylsade Maybelline före cerat eller andra vårdande produkter. Det här är minst lika lent och uppmjukande men ger dessutom krämig färg med lagom glans och täckning. Jag har många favoriter, rosa, röda och så det här lite brunrosa. Alla färger jag testat, utom det som var lite lila, har varit riktigt bra. Inga flagnande fläckar, inget glid utanför konturen. Men det måste bättras under dagen. Eftersom det är så pass krämigt och mjukt så försvinner det. Men det försvinner väldigt diskret. Man har inga ränder runt munnen efter det.
För mig är det här lätt 4.5/5. Enda nackdelen är att det alltså måste bättras på. Men hellre det än russinläppar...

OPI Brand New Skates

Publicerad 2008-10-27 13:13:03 i Naglar i svart, grått, silver,


Kanske vackrast av dem alla i Toyland-kollektionen, men den skiraste och kladdigaste också.

Det krävs fyra lager för full täckning, något som innebär att det kommer bli ett layeringlack i mina händer.

Fyra lager... Oj, vad jobbigt. Och kladdigt. Jag orkar ju inte sitta och vänta på att lagren torkar och två lager kommer man oftast undan med utan missöden, men tre och fyra brukar bli mer besvärligt.

Färgen är en mellangrå med massor av skimmer i guld, koppar och grönt. Det är enastående vackert. Ingen bild gör det rättvisa.


Det är ännu skimrigare än Misa Wishing on a Star men påminner en del om det lacket. Misas WOAS är någonstans mitt emellan Brand New Skates och Baby it's "Coal" Outside. 


Vi tar en närmare titt på skimret. Ni ser inslagen av grönt och rosalila plus silvret? Otroligt vackert och något större skimmerpartiklar än i Misas WOAS. Den har förövrigt skimmer i silver, blått och lila.

Jag är förtjust, trots de många lagren. Inget att göra en manikyr av just nu när jag inte har en bra layeringbas, men sen! Mmm! Jag ser för mig att det här lacket blir en favorit!

I lampljus ovan. I dagsljus nedan:

Och  famnen på den lilla OPI-Hunden. Han heter för övrigt Rufs nu.

Veckans bloggtema: Ögonbryn

Publicerad 2008-10-26 14:48:59 i Veckans bloggtema,


Emma gjorde tidernas jobb med veckans bloggtema-ögonbryn, men jag beslöt att också kasta in lite snabba tankar om ögonbrynsvård. Mina ögonbryn är täta och buskiga upp till vinkeln sen glesnar de ur kraftigt. Stråna är långa, tjocka och flammiga i ljusbrunt/mörkbrunt. De växer ihop lite över näsan, bara med några få strån, ch kanrymma ner på "highlighterområdet" och ut mot tinningen.
Jag har noppat dem sedan jag var 20-21, ett tag riktigt hårt så de bara var två tunna bågar modell "förorts-chic" och ifyla med penna från Shisheido. Orkade dock inte med att det var så skötselkrävande, och missklädamt på mig, så jag lät dem växa ut. Nu noppar jag sporadiskt.
På bilden ovan ser ni min "utrustning". Jag har ögonbrynsskuggor från H&M, Face i färgen Myrrha och så avänder jag ofta MsChics Ash Brown till mina bryn. Ögonbrynspenslarna är två, en smal, fin från Face som jag använder de gånger jag vill ha markerade, skarpa vinklar och mörka bryn. Den grövre från Smashbox är ingen höjdare egentligen, men jag har den till torra skuggor och naturlig look. Ibland borstar jag igenom brynen med en kam/borste grej, för styrsel. Inte alltid dock.
Sax, rakhyvel och pincett säger väl sig sjlv vad jag har de till. Jag klipper långa hår, rakar när jag inte orkar noppa, det vil  säga ofta, och noppar när jag är ordentlig. Problemet är att jag ofta hafsar till det och klipper så jag får kala fläckar, rakar snett så halva brynet försvinner eller kanterna blir ojämna. Noppandet tar för lång tid för min smak....
På dessa bilder, nedan, så har jag klippt bort en stor tuss precis bakom vinkelns högsta punkt. Nå, det tänker man väl inte så mycket på?

Omålat bryn. Rufsigt och felklippt. Onoppade småhår. Ja, så ser det alltså ut....

På med H&M ögonbrynsskugga med hjälp av Smashboxpenseln. Fattar ni hur svårt det var att ta den här bilden? Ge mig cred för den, trots att jag drar penseln åt fel håll här. ;D

Ifyllt, rufsigt och med onoppade småhår... Bättre, eller hur? Men långt ifrån perfekt. Perfekt är i och för sig tråkigt!

Mina Toyland, snabbswatchade

Publicerad 2008-10-25 15:53:50 i Nagellack - kollektioner,

OPI Holliday in Toyland


Jag har sex av de tolv lack som kommer i OPI's julkollektion. Inget av de röda, än, men de grå och blå. Egentligen hade jag inte tänkt skaffa det champagnefärgade, men gjorde det på ren impuls, och det är jag glad för nu. Jag har swatchat alla lacken med två lager lack, inget underlack eller överlack, med undantag för Brand New Skates som fick fyra lager för att bli täckande. Dessvärre var jag supersnabb och det blev kladdigt. Ni får leva med det. ;D

Baby it's "Coal" Outside

Brand New Skates

Glamour Game

You're a Doll

Play 'til Midnight

"Sheer" your Toys
Samtliga lack är fotade i dagsljus och med två lager lack utan över-eller underlack. Enda undantaget är Brand New Skates där det är fyra lager lack...
Närmare presentationer är på gång. Jag är nöjd med alla lacken och har ett av dem som manikyr just nu! Otroligt snyggt! ;D
Håll utkik i veckan så kommer de, som sagt, ett efter ett. Jag har skrivit texten men kan inte öppna dokumentet på lånedatorn, typiskt nog. Ska se om jag kan fixa det eller behöver göra om allt.

Veckan bloggtema ögonbryn – Av Emma

Publicerad 2008-10-23 20:59:31 i Veckans bloggtema,


Den här veckan är Sminkan nyfiken på våra ögonbryn och hur vi behandlar dem. Det här ämnet tycker jag är riktigt kul, och dessutom så fick jag komplimanger för mina ögonbryn i mitt senaste FOTD-inlägg, så därför tänkte jag haka på och skriva lite om hur jag sköter mina bryn.


Först vill jag bara göra klart att jag inte är snäll mot mina bryn. Jag gör ungefär allt som det står i skönhetsreportage att man inte ska göra. Jag plockar dem väldigt hårt, jag låter dem förlora sin naturliga form, jag klipper dem och dessutom så målar jag dem extremt hårt med penna. Saken är den att på den tiden jag var snäll mot mina bryn och skötte dem enligt konstens alla regler, så var jag också otroligt missnöjd med dem. De var glesa, det var så långa strån inåt mitten så det såg ut som om jag hade virvlar i dem, och jag hade svårt att manövrera en brynskugga på ett bra och snyggt sätt. Om någon frågade mig vad jag skulle plastikoperera om jag skulle göra en operation svarade jag mina ögonbryn (ingen aning om det faktiskt är möjligt, men man kan väl drömma:)) Min ögonbrynsförebild på den tiden var Meg i Sunset Beach, jag ville inte ha något av hennes utseende i övrigt, men åh vad jag trånade efter hennes ögonbryn!

Meg Cummings, en tjej med åtråvärda bryn. Bild: Googlad

 

Sen blev jag ond mot mina bryn, och började plocka dem hårt, klippa dem och måla dem med penna! Och jag har aldrig gillat mina bryn bättre! Idag är jag faktiskt helt och hållet nöjd med mina (målade) bryn. Ibland kan jag fascineras lite av Nicole Kidmans ögonbryn i Moulin Rouge, men det är lätt fixat, bara att måla lite längre streck med pennan:)

Nicole Kidman som Satine, ytterligare en ögonbrynsikon. Bild: Googlad

 

Vilka produkter använder jag då till att sköta mina bryn? Jag har två olika pincetter, en från Vitry, tror att den kostar runt hundralappen, och så har jag en från H&M, som jag införskaffade för blygsamma 19,50. Min favorit är utan tvekan den från H&M! Jag gillar inte snedställda vassa pincetter utan vill ha en rak pincett som sluter tätt ordentligt och inte har för vassa kanter. Min drömpincett bor dock hemma hos min mamma, där kan vi snacka om liten och smidig! Säkerligen införskaffad på Ica maxi eller någon annan glamorös affär, så ni ser dyrt behöver verkligen inte vara bäst. En gång när jag bodde hemma gömde jag mammas pincett när hon skulle åka utomlands, så att hon skulle vara tvungen att lämna den hemma. Snygga bryn är viktigt:)


 

Utöver att plocka mina ögonbryn så brukar jag klippa dem med en sax. Jag brukar då borsta brynen uppåt och klippa det som ser för långt ut, och sen så gör jag på samma sätt fast jag borstar brynen neråt. Saxen är en vanlig sax modell lite mindre och ganska spetsig i toppen, helt klart budget alltså.


 

Målar ögonbrynen gör jag med Clarins ögonbrynspenna i färgen lightest brown. Här går jag ifrån budgettrenden, då denna penna kostar ca 250 kronor i butik. Hu, jag tycker att det är läskigt mycket att lägga på en penna, men Clarins är så himla smarta att de har gjort en refill till denna penna. Priset ligger på 110 kronor, vilket jag tycker är betydligt mer överkomligt. En sån penna klarar jag mig med i cirka tre månader. Den håller alltså inte jättelänge, men med tanke på hur mycket jag målar mina bryn så tycker jag att det är helt okej, särskilt med tanke på att mina ögonbryn är en väldigt viktig del i min sminkning. Jag bör väl lägga till att denna penna är uppskruvnings/nerskruvningsbar. Det är otroligt viktigt för mig! På den tiden jag körde med vanlig penna fick jag nämligen vässa pennan varje dag, dessutom så var den tvungen att ligga i frysen för att den inte skulle gå sönder vid vässningen. Ur det perspektivet så är Clarins penna verkligen värd pengarna för mig!


Här får ni se en bild när brynen är halvklara. Ni kan se hur jag först ritar ut konturerna, och sen fyller i ögonbrynen.


Bryn under konstruktion


Slutligen en jämförande bild på mina omålade respektive målade bryn, ni ser det gör stor skillnad!


Omålat ögonbryn


Brynen fixade och klara

Precision Twilight Zone

Publicerad 2008-10-23 17:32:34 i Naglar i lila,


Ett lila lack med multifärgat skimmer är Twilight Zone från Precision. Jag har köpt det från eBay-affären Sparkling Nails by Jewel.

Jag tror inte man kan köpa Precisionlack på något annat ställe på nätet, i alla fall inte som jag hittat. Sparkling Nails är dock en trygg plats att handla från och hon har galna mängder av roliga lack från flera olika märken. Precision är en för mig ny bekantskap och jag hörde först talas om dem genom The Nailphile-bloggen. Där finns en miljon frestande bilder på dessa lack. Det örsta jag köpte, Rebel Red in You, gav mersmak och nu har jag köpt ytterligare några. Twilight Zone är ett av dem.

Lacket är en mellanlla färg med multifärgade glitterpartiklar i sig. I varmt ljus ser det mer rödlila ut och i kallare dagsljus med blålila. Som så ofta kommer glittet mer fram i elektriskt ljus eller solljus och slocknar rätt totalt i dagsljus. Okej, inte helt, men nära nog.

Det är ett trevligt och lättmålat lack som här har fått två lager och ett lager Poshe topplack. Bilden precis ovan är tagen med blixt.

Och bilden här ovan är tagen i lampljus.
Precisionlacken är ganska precisa vad gäller applicering. både konsistens och pensel känns bra. Man förstår verkligen inte vad som flög i OPI när de gjorde Pro-Wide penseln...
Torktiden på det här lacket verkar dock rätt seg även med snabbtorkande överlack. Det är dock värt att testa ett Precision. Rekomenderas!

Och en sista bild på det läckra glittret i flaskan!

Och lite tillblingat med aningens nailart...

Nfu Oh nr 60

Publicerad 2008-10-22 16:34:59 i Naglar - flakes,

Ni minns att jag fick mina Nfu Oh nyligen? Ja, jag har ju inte visat dem än. Jo, ett, men här är ett till!

Nfu Oh Shiny opal nr 60 är en svart opal med röda och gröna gnistor och eldar. Mycket vackert. Som vanligt varning för totalt bildspam...

Det går inte riktigt att beskriva det här lacket så klicka upp bilderna och se själva.


Ovanstående bilder är tagna i mulet väder men dagsljus och utomhus. Nedan följer bilder tagna inomhus i lampljus och vissa med blixt.

Ja, man ser ju lite rött i alla fall i det... Men ingen höjdarbild.


Det är, trots bilderna, ett magiskt lack som huvudsakligen ger intrycket av röda eldar i svart. Jag har använt ett lager Nfu Oh 60 över två lager Zoya Sloane här. Det gick relativt lätt att ta bort. Två bomullspad per hand med ca 1msk Cien remover på varje. Mycket enklare än t.ex Glitter Vixen-lacken från Color Club. Men glitter är glitter och det är alltid besvärligare än ett "vanligt" lack.

Midani Erbe Latte Corpo al Miele

Publicerad 2008-10-21 18:03:24 i Hud och hand,

Här ser ni en gammal trotjänare. Midani Erbe Latte Corpo al Miele.

Dessa fanns för många år sedan hos Naturapoteket. Jag föll för doften som är både honungslik och lite speciell. Jag har använt alla delar i serien men har endast kvar några få, dyrbara droppar av deras body lotion idag.
Den är ganska rinnig och lös. Den räcker otroligt långt och man blir otroligt mjuk och len av den. Först blir man lite tveksam till konsistensen. Som saftsoppa ungefär, inte kräm, om ni fattar hur jag menar. Den är alltså riktigt rinnig. En klick, eler pöl, av en enkronas storlek i handflatan räcker till båda armarna. Den är tokdryg!
Doften är stark och påminner om blomsterhonung men med något annat i också. Den sitter också i länge, länge. Kläder, sängkläder, ja allt man är i kontakt med, doftar sedan svagt av honung. Gillar man doften är det bra, gör man det inte... Ja, ni fattar. Alla gillar nämligen inte.

Jag tycker det är en härlig produkt. Den är verkligen mjukgörande på min hud. Dessutom kan jag ha den även på de delar av min hud som reagerar mot kraftigare krämer med kvisslor, som bröst och mage, lår och så vidare. Jag blir ofta torr på smalben och överarmar, men på känsligare hud reagerar jag mot feta, tunga body butters ibland. Den här tillgodoser både torra partier och känsliga utan problem. Jag älskar den! Och tänk vilken honungstreat jag får när jag tvättar mitt hår i honungsschampoo och sedan smörjer min kropp med denna och avslutar med min nattkräm med honung från Estland, ett fint litet byte från Badis! Då är Sminkan nöjd må ni tro! Honung, det är grejer det! Mums för både kropp och själ, hud och hår och te!

Bastet

Publicerad 2008-10-21 06:21:47 i , Eotd i svart,


Vi har ju redan tidigare pratat om hur trevligt det är med gudinnor. En av mina favoriter är självklart Bastet. Kattgudinnan. Fyrinnae gillar också henne och har gett henne en egen ögonskugga i svart och guld. Den har jag använt idag.
Det är en grund av PP Rubenesque först så att skuggona får fäste. Och när jag säger skugga så är det alltså nio gånger av tio ett löst pigment. Jag jobbar sällan med fasta skuggor, med ett lysande undantag i Twilight från Paula Dorf. Den har jag använt idag med, under ögat. Själva ögonlocket målades alltså med Bastet. Det är en skugga som inte gärna fäster på andra skuggor så den ska helst läggas direkt mot den klistriga basen, som här, för att bli färgmässigt intensiv och som i burken. Vad som inte syns här är det myckna guldskimret.

Runt Bastet som en ram och så in i yttre ögonvrån, som ni ser av bilden, lade jag MAC Museum Bronze. Det var ett pigment som överraskade vad gäller textur. Helt annorlunda än MAC:s vanliga. Det här är krämigt, pigmenterat och bra! Efter ramen så kom en highlighter som egentligen inte är en highlighter för den är för mörk för det. Det är Platinum, också från Fyrinnae. En greige skugga med kraftig metallisk glans.

Bilderna är lite halvusla idag. Jag sov lite oroligt och alldeles för lite, vaknade vid två med huvudvärk och har drömt en massa om spindlar, igen, vilket oroar mig lite. Försökte ligga och tänka på alla fina skor jag vill köpa när lönen kommer för att distrahera mig själv, men det hjälpte bara så länge jag var vaken. Sen kom mardrömmarna igen. Eller mardrömmar, spindeldrömmarna... Och jag är inte så förtjust i spindlar. Inte i närheten av mig i alla fall.
Oj, nu km jag av mig. Det är ingen penna, ingen eyeliner, men mascara. Ett snabbt drag bara på övre fransarna. Läpparna målades med samma typ av Lip Crayon som jag visade tidigare, men i beigerosa Indulge istället för rödbruna Flirt. Mycket neutral men samtidigt snygg färg. Inget gloss på, läppennan Indulge är krämigare än den mökare Flirt och klarar sig bra på egen hand.  Och matt är snyggt!

Ni skulle ha fått ett leende men bilden blev så suddig. Nå, jag bjuder på den och en bonus i form av en fotd. Igen. Nu kan ni inte klaga på det i alla fall, fjärde fotd:n! Och den underliga fläcken som ser ut som att jag inte har smink på ena ögat, det är en fläck på spegeln. Tvål tror jag efter att jag plaskat som en delfin i handfatet när jag morgontvagade mitt ljuva anlete. Makeupen är alltså okej, men bilden usel.

Jag ser verkligen sur ut på bilden, det är koncentrationen... Och tröttheten. Tur att jag hade leendet då, som sista bild.

1.22 Gigawatt Thunderstruck Honeypot

Publicerad 2008-10-20 19:08:39 i Emmas FOTD 2008,

Länge sen jag gjorde en FOTD, så tyckte att det var på tiden...


När Sminkan körde True Copper Plum Shimmer förra veckan blev jag grymt sugen på att göra något i koppar och blått! Först var jag inne på att göra en lite Kleopatrainspirerad sminkning, men det kom jag bort ifrån på vägen, lite synd, men jag är rätt nöjd med slutresultatet ändå så det är väl inget att hänga läpp för:) Märks dock att det var länge sen jag gjorde en FOTD, hade liksom glömt bort att man måste kräma på med extra mycket skugga för att det ska synas ordentligt.  Färgerna är alltså lite starkare IRL, ni får använda er fantasi:)


Min grund består av Everyday minerals intensivefoundation i färgen fairly light, ovanpå Fyrinnaes Rice Powder Primer. På röda märken applicerad jag EMs mintconcealer. Detta började jag med, då jag inte var så sugen på gröna prickar i ansiktet... Under ögonen applicerade jag MACs studio finish concealer i färgen NW20. Grunden fixerades med EMs finishing dust och brynen målades med Clarins fantastiska ögonbrynspenna i färgen lightest brown.


Så till ögonsminket. Jag applicerade paint poten bare study hela vägen från ögonlocket upp till brynet. Inre halvan av ögonlocket målade jag med en urgammal kopparfärgad lösskugga från Honeypot Cosmetics, ingen aning om vad färgen heter. Aldrig hört talas om märket? Knappt jag heller, snubblade över det i en liten sminkaffär någon gång, den här skuggan är hur som helst riktigt fin! Underbar färg och den blir riktigt intensiv. Dessutom riktigt lätthanterad för att vara en lös skugga. Jag har även haft en blå, men den slängde jag i ett ögonblick av plötslig galenskap, mycket dumt.


Efter den kopparfärgade skuggan jobbade jag mig mot den yttre ögonvrån och applicerade 1.22 gigawatts från Fyrinnae. På den allra yttersta delen applicerade jag Thunderstruck, en mörkblå ganska trevlig skugga från Viva la diva. Skuggorna suddades ihop med närmaste grannen. Därefter lade jag en highlighter, nr 22 Crema, en silk effect eyeshadow från Collistar upp till brynet, samt även lite omlott med den andra skuggorna för att sudda ut gränserna lite. Jag har sett att ganska många har varit nyfikna på Collistars smink. Jag har ganska mycket därifrån och kan säga att kvalitén är rätt blandad. Den här skuggan är i alla fall toppen, en av mina absoluta favorithighlighters!


Efter skuggorna fäste jag några stycken separata lösögonfransar ifrån Depend i yttre ögonvrån. Inte så mycket för att jag kände mig glamorös som för att jag tyckte att jag behövde öva på att fästa separata ögonfransar. Ovanför fransarna drog jag en linje med Cliniques brush on cream eyeliner i färgen black. Fransarna målades med Double Extension Beauty Tubes ifrån L'oreal i svart. Rouget är gentle, ett underbart mineralize rouge ifrån MAC. Ni måste tro att jag är helt insnöad på gentle, men så är faktiskt inte fallet. Visserligen är det ett fantastiskt rouge, men jag använder många andra också. Det är dock superbra ihop med lite tyngre ögonsminkningar och därför får ni se det på mig ganska ofta. Förresten kom jag på att jag ljög för ett tag sen, det var inte gentle i den blåa sminkningen, det var MUS carmel, som en liten parantes bara... Läpparna målades slutligen skimrande ljusrosa med läppglanset watershine i färgen cosmic pink, en riktig prinsessfärg, ifrån Maybelline.

Zoya Indigo

Publicerad 2008-10-20 18:20:18 i NailArt,

Hej igen. Nu är jag hemma efter en dag som kändes som sju svåra år. Måndagstrött, det är jag det. Allt känns tråk på måndagar och jag är oinspirerad och sur på jobbet. Det brukar vända snabbt när resten av veckan rullar igång, men just måndagar... Och jag hann som vanligt inte äta lunch och jag hann alltså inte heller handla bröd till resten av veckan. Jag brukar ha en lingongrova i pentryt så jag får i mig något innan jag kommer hem på kvällen. Nu blir det inte så. Hinner inte handla på tisdag eller onsdag nämligen. Skit... Men, det var härligt promenadväder när jag skulle traska iväg på ett litet ärende. Självklart gick jag vilse i den förort där jag jobbar  när jag var på väg tillbaka till centrum och hittade inte bussen på en halvtimme. Surt. Men sen bar det av till stan där en extern hårddisk inhandlades och jag mötte tre söta elever från förr. Gullungar!! Och så köpte jag en väska för att trösta mig. En grön. Och en liten sjal. Och hårsnoddar. Ja, det var dagens svammel. Jag skulle ju visa dessa naglar som är dagens och blir även morgondagens. Det är med inspiration från Badbombens Indigo-vurm.

Zoya Indigo är ju ett lack som ofta nämns som ett av de intressantaste blå. En djupblå färg med massor av multifärgat skimmer. Låter toppen, eller hur. Verkligheten är en annan. Ett helt vanligt blått där skimret knappt ens anas...

Ser ni hur det skimrar i flaskan? Galet vackert! men på nageln får man som sagt inte samma effekt. Det har dock vissa andra plus. Det har, som alla zoyalack, en bra pensel. Det täcker med ett lager och det är absolut inte fult. Bara inte vad man hoppas när man ser hur det gnistrar bakom glaset...

Okej, lampljus är inte rättvist mot det, men ändå.

Slarvig nail art, stenarna sitter med oregelbundna intervall, men det syns inte när man inte har nageln uppförstorad och i närbild... Det jag använt för den här manikyren är förresten följande:

Alla produkter på rad!

Två lager OPI Natural Nail Stengthener. Inte ett nagelvårdslack utan ett baslack som är nagelstärkande. Funkar på mjuka, skivande naglar. Är min livlina vad gäller naglar och jag har inte varit utan det sedan februari, tror jag.
Ett lager Zoya Indigo. Klicka upp bilden och titta på flaskan och skimret! Wow! Och så strass från mitt lilla hjul med strasstenar köpt på 8ty8. Blyertspennan är mitt "plockredskap" när jag tar upp och placerar strasstenarna.

Northern Lights holografiskt topplack från Out the Door. Oregelbundna glitterflingor. Helt fantastiskt! Och så Art Clublacket i guld.
resultatet under vitt ljus från lysrören i köket:

Lite patriotisk känsla på den, blev det. Om man ser sig som svensk. Eller ukrainare. Finns kanske fler med blågul flagga? Hur som helst, en snygg glans i Indigo, trots avsaknaden av skimmer. Och vi avslutar med en ännu mer närgången bild:

China Glaze Secret Peri-wink-le

Publicerad 2008-10-19 20:37:59 i Naglar i blått,

Här kommer ytterligare en gammal notd. Den har vilat sedan i september. Början av september till och med... Jag hade tänkt göra om den för bildena är inte bra och lacket bubbligt, men jag såg den hos NOTD idag och tänkte att det kanske är dags nu i alla fall. Hon verkar ju inte ha haft några problem med sitt lack, så jag kanske ska visa upp mitt elände då, för balansens skull. Så, här är den, från Operation Color, China Glaze Secret Peri-wink-le.

Periwinkle är ett namn på växten Vinca Minor som på svenska kallas vintergröna. Blommorna är svagt lilablå och de kommer väldigt tidigt på våren. Bladen är mörka och städsegröna. Självklart finns den i min trädgård. Att det här lacket skulle finnas i min samling trodde jag också skulle vara självklart, men nej. Det är det inte.

Färgen är fin, och glansen, men det är kladdigt, segt, rinnigt, bubbligt och allmänt eländigt. Jag lackar ur på lack som missköter sig. Det här är ett galet trist lack att lacka med då det hela tiden kräver maximalt engagemang och uppmärksamhet och ändå får bubblor. Men det ska få en chans till innan jag slänger det i papperskorgen. Kanske funkar det bättre en annan dag. Vem vet?


En bild från januari 2009 som liten uppdatering:

Kismet

Publicerad 2008-10-19 14:55:48 i Eotd i guld, Sminkans EotD,


Jag älskar att sminka mig mitt på dagen. Att ha tid och vakna ögon. Att orka peta in kontaktlinserna. Vilken känsla! Tänk vad stor roll det spelar, att ha vaknat ordentligt och känt in humöret lite. Jag har haft en skön förmiddag. Lyssnat på Kinks, jobbat i väldigt ineffektiv takt. Ätit lunch. Men nu är det dags för att förbereda en fikastund med kompisen. Vi är lite sena, vi sköt fram vår date med en timme drygt. Det är därför ni får denna lilla treat nu. Sminkan i en makeup hon är nöjd med!

Inte speciellt avancerad makeup, men den känns bra. Kanske för att jag beslöt att det  var ett "speciellt tillfälle" och tillät mig att använda Dignity. Inte mycket kvar av den och med alla andra baser jag samlat på mig så hade jag tänkt strunta i att skaffa en ny Dignity till dess jag gjort av med några av de andra. Hm, det blir nog till att ändra det beslutet. Jag hade glömt hur perfekt Dignity är. I 10 år har den varit min bästa vän och inget har någonsin toppat den. Den är ypperlig som bas för skuggor, bara man behärskar tekniken. Skuggorna blir dessutom färgintensiva som sjutton. Kismet idag såg helt metallisk ut, som man penslat flytande guld på huden som bildade en andra hud. När man sedan blendar får man istället en fantastiskt skimrande yta. Dessutom går det lätt att reglera hur blendad man vill vara. Nej, inget, inget, går upp mot Dignity!

Så, Dignity först alltså. Tunt över hela ögonlocket upp till brynet. Därefter Kismet från TMM på samma yta. Paula Dorfs Twilight kraftigt inblendad i ett yvigt Därefter Bone, en benvit/gulvit skugga från TMM blandad över Twilight och Kismet på brynbenet. Den ger det lite grönaktiga skimret när den kombineras med svarta Twilight.

Runt hela ögat en ram av Urban Decays penna Lucky. Därefter svart kajal från MUS som inliner och i fransroten under ögat. Sedan lite Twilight på det. Mascara. Klart. Inte svårt alls.
Läpparna målades med besvärliga MAC Media.

Och för den som känner sig förvirrad av ögonfärgen på dagens bilder så erkänner jag genast att jag har violetta kontaktlinser. Det är sällan jag orkar peta in dem, men just idag är ju ett "speciellt tillfälle".  ;D
Ni får en liten fotd också. Det är omöjligt att ta bilder på sig själv, men ni kan ju se att jag har alla delar av huvuvdet på plats. Dessutom kan ni beundra min Facefinity kompaktfoundation i färgen Porceline och mitt rouge från Tigi! Glamqueen, du missar väl inte mig i rouge! Tredje gången på en månad!

Nu måste jag dessvärre lämna er och klä mig i något svart och sticka iväg. Annars blir vi ännu mer sena till vår date det går ju inte. Men vi hörs snart!

Layering med elektrisk ål

Publicerad 2008-10-19 12:34:36 i Naglar - duokromatiska,

Eftersom jag visar en notd från augusti med Depend 134 så passar jag på att även visa en gammal notd med den och Electric Eel. Det här har också legat i arkivet ett tag, kanske en månad, men det passar ju perfekt idag. Glöm inte kolla in hur Depend 134 ser ut utan elektrisk ål också.

Electric Eel från OPI är så vansinningt vackert men skirare än den första vårgrönskan... Jag letar ständigt layeringpartners till den och här är mitt senaste försök. Depend 134 under, en champagnegrön eller Vino Verde grön färg med skimmer. Dessvärre slår skimret igenom så man får inte den perfekta Eel-känslan... Men färgmässigt var det perfekt!


De ljuvliga duochromatiska skiftningarna kommer i alla fall fram och den fantastiska färgen är perfekt. Vad kan jag säga annat än att det här är den bästa kombinationen hittills. Electric Eel är så vansinningt vackert att jag inte nog kan rekomendera den, men för layering. Vet ni något champagnefärgat lack med pärlfinish som är täckande och bra att ha under Electric Eel säg genast till mig!

Depend 134

Publicerad 2008-10-19 09:58:02 i Naglar i grönt,

Pixelpig fick mig att minnas den här notd:n som liksom glidit in i glömskans arkiv. Faktum är att jag verkligen gillar det här lilla lacket och äger två flaskor så det inte ska ta slut för fort... Fantastiskt på egen hand, ypperligt för layering. En sorts Vino Verde färg, om ni förstår hur jag menar.

Så, två månader senare kommer den alltså. Notd från augusti!

Här är en liten pärla i Dependsortimentet! Gyllene, grönskimrande 134! Riktigt läckert! Det är ett skimmerlack som har dagrar i grönt men som håller en ganska låg profil. Lacket täcker på två appliceringar och är riktigt vackert på!Trots den gyllene skiftningen så passar lacket min hudton. Förmodligen kan man se silvertoner i det likaväl, men det balanserar väl mellan varmt och kallt och kan nog passa både den rosa och den skära flickan väl. Mina fingrar ser dock väldigt rosa ut på bilden, men det beror nog mer på att kameran fick för lite ljus när jag fotade.

Den ljuvliga lilla gröna tonen i det påminner om den knappt synliga slöja av vårgrönt som man anar precis innan lövsprickningen blir riktigt märkbar. Den där månadsskiftet april/maj-grönskan som är innan björkarnas musöron är ett faktum. Den gröna ton som bara kvillrar som ett löfte, knappt märkbar men ändå där! Mindre grönt än så här kan inte ett grönt lack bli. Men det är ändå grönt. Ni förstår hur jag menar?

Hittar ni det här så köp det. Det är verkligen vackert! Dessutom är det diskret utan att vara tråkigt eller helt konventionellt. Jag rekommenderar det varmt!

Frankenlack i lila

Publicerad 2008-10-18 16:14:52 i Naglar i lila,

Okej, jag sa att jag skulle lägga av. Inga mer inlägg idag. Höll jag det? Nej. Här kommer dagens sjätte, och förhoppningsvis sista, inlägg. Läs på, kommentera och gör mig lycklig! Jag kommer inte vara så här produktiv om jag inte tror att ni hinnenr med. ;D
Jag har alltså frankat fram detta mästerverk dag. Den ska heta Divine Purple, tror jag, men namn är inte min starka sida.

lika delar av Seche Vite, Russian Navy från OPI, Velvet Rope från Color Club och OPI DS Divine.

utonhus ser den blålila ut, i alla fall när inte solen skiner. Snyggt blålila dock. Jag gillar färgen men den är inte så fantastisk som den blir i sol eller i elektriskt ljus. Tillåt mig visa:

Då vaknar alla de gnistrande skimmerkornen till liv och den röda färgen kommer fram. Jag tycker det blir otroligt fint!

Det blir helt sagolikt fint! En sprakande fest! En magisk karusell! En ljuvlig stjärmbeströdd matel! En gnistrande ametist!

Man kan inte se skimret på bilderna, för de är för små. Men i förstoring ser det ut så här:

Fantastiskt va? Jag är kär! Kär i min egen skapelse!

Hoppas ni också gillade det här lacket! Det är ganska likt Misas Fatal Affair men skimret är annorlunda. Jag tycker faktiskt min version är ännu snyggare! Dessutom har det goda lack egenskaper och torkar fort. Kan et bero på att en fjädedel består av Seche Vite? Och, det räcker med ett lager!

Tigi Bedhead Lip Crayon

Publicerad 2008-10-18 13:07:13 i Läppar,

Okej, jag sa ju att jag skulle skriva om Tigis Lip Crayons i mitt inlägg för några minuter sedan. Efter det här ska jag inte publicera mer idag. Nej, fem inlägg före lunch är redan det för mycket. Ni hinner ju inte med. Och jag hinner inte rätta... Hur som helst, här kommer min lilla tribut till Tigi!

Idag får dessa Lip Crayons representeras av Flirt. Jag har flera färger av dessa underbara Lip Crayons, läppstift i pennform. De är väldigt mjuka och behagliga att måla med. Otroligt krämiga för att vara i pennform. Jag gillar dem skarpt! De är kraftigt pigmenterade och täcker läppen direkt. Jag brukar måla själva konturen på läppen och sedan smeta in färgen genom att gnugga ihop läpparna. Då sprider den sig överraskande jämnt över läpparna. Måla man hela läppen med pennan får man en ännu kraftigare färg, men det vet jag inte alltid om jag vill. Jag tycker det är bra drag i dem ändå.

Eftersom det ä penna så är de trots allt aningens uttorkande i längden. Nyapplicerat känns det bra, som MACs läppstift ungefär, men efter en timme eller så vill man ha lite gloss för att ge mjukheten tillbaka till läpparna. det behövs ytterst lite, en pyttedutt på underläppens mitt som sedan smetas ut på samma sätt som färgen. Det som är bra är att färgen inte påverkas alls av detta. Samma intensitet även efter upprepade glossbehandlingar.

Färgen sitter alltså mycket bra. Den flyter inte ut. Att den är utanför mina konturer här beror på mig. Jag har en lite speciell läppkontur där läppfärgen går lite utanför själva kanten och det gör att jag gärna målar där läppfärgen tar slut, inte där läppens kontur ligger. Jag vet inte varför jag alltid gör så, men det är något vi får leva med, mina läppar och jag. Hur som helst, tigis Lip Crayon flyttar sig inte i första taget. Den är riktigt bra i longlasting-termer. Så, jag rekomenderar alla att prova en sådan här läppenna. De är inte lätta att få tag på tyvärr, men finns hos Lookfantastisc eller HqHair. Mnns inte exakt just nu. De är alltså både hållbara och lättmålade med. Nackdelen är att de måste vässas så man måste ha en vässare med rätt mått. Färgerna är också rätt begränsade till olika brunröda eller rosabruna färger. Men de är väl värda att testa! Just ja, den lilla röda fläcken på min hud är inte läppstift. Det är ett ärr efter mitt munsår. Så ni vet. ;D

Mer Misa Wishing on a Star

Publicerad 2008-10-18 13:00:50 i NailArt,

Nu i solsken!

Strålande sol över Stockholm! Här ser ni min lilla nailart grej också. Den är gjord så att jag lagt stenarna i lacket innan de torkat och sedan lagt två lager överlack över. De känns när man drar med fingret över dem, men de är rätt väl nersänkta i lack. Man kan inte känna dem individuellt utan som ett tjockt band.

Ni ser hur djupt de ligger?

De sticker knappt upp alls.

So, Steph, if you read this, I tried to take some pictures to show how deeply embedded the gemstones are. I place them on the nail before the polish is fully dried, then apply two coats of  top coat. I can feel the gems with my fingertip but not as individual gems, but as a ridge in the polish. They sit very securely. I never dropped one. And I don't get caught with them in my hair or in clothes. The top coat is thick enough to make the suface, well, not smooth but without edges.

Veckans bloggtema: Dusch och bad

Publicerad 2008-10-18 10:55:04 i Veckans bloggtema,

En gång i tiden var jag den lyckliga ägarinnan till ett badkar. Det var ett gammalt inkaklat badkar som var djupt men ganska kort. Eftersom det var djupt kunde man ändå vara helt nedsänkt från hakan och ner, men man var tvungen att ha böjda knän. Jag älskade mitt badkar. Faktum är att det var badkaret som fick mig att välja denna lägenheten. Jag var spekulant på en annan också, samma pris men på Söder, vid Hornstull. Det var en liten tvåa med så kallad stockholmsdusch. Nej tack, sa jag, och slog till på mitt ljuvliga badkar med fönster och utsikt över en bonsailiknande tall. Det var 1995. Jag har alltså levt lycklig med mitt badkar i mer än tio år men i februari revs det ut. Delades i två delar och skickades till soptippen. Jag hade en liten frist då jag var evakuerad till en lägenhet med badkar, men helt ärligt, det badkaret var inte så fint och bra som mitt gamla. Tanken var länge att jag skulle ha badkar på nytt men det visade sig svårt att hitta ett med rätt proportioner och vettigt pris. Det slutade med dusch och en tvättmaskin som tröst. När jag tvättar är jag glad för det. Det är skönt att inte behöva springa i en tvättstuga med varje liten grej. Kunna tvätta när som helst. Men varje gång jag ställer mig i duschen längtar jag efter mitt badkar. Det går aldrig att kompensera ett bakar med en dusch. Aldrig. Man kan aldrig bli lika varm och omsluten av en dusch. Skulle jag sälja lägenheten och flytta skulle jag flytta någonstans där jag kunde ha badkar... Mest sörjer mina värkande och stela leder. När värken har varit som jobbigast förr så tappade jag upp ett riktigt hett bad och låg i timmar. Nu får de nöja sig med vetevärmekuddar och det är inte samma sak.
Nå, nog med nostalgi. Så här är det idag:

Inte städat på bilden, som vanligt... Men, vad ser vi? Jo, duschen så klart. Den gillar jag inte. Dels är den ful dels är det ett klumpigt munstycke. Den var standard i renoveringen och jag tänkte inte på hur olika duschar kan vara. Får väl bli ett projekt för framtiden att byta ut den.
Duschhylla i hörnmodell och rostfritt. Köpt på IKEA. Schampoo och Balsam, duschkrämer, raklödder från blåvitt, en engångshyvel som fått hänga med onödigt länge. En fast tvål från Dove. Vanliga saker. En liten badborste i syntethår och vit plast. 10 kronor på ÖB. Ett fynd för det priset men inte snygg alls. Vad heter de där plastsakerna som är en trasselboll av nät? En sån har jag i alla fall i blått. Duschdraperi i genomskinlig plast (jag såg Psycho när jag var ung...) men det ska bytas ut mot en annan lösning. Tricket är att skydda fönstret och slippa den instängda känslan med en kabin. En duschvägg i glas hade varit snyggt, en sån man fäller in, det har min kompis Christian, men då skyddas inte fönstret och jag har så mycket grejer i fönstret, för det tjänstgör även som hylla, så jag vill inte behöva torka där varje gång. Nå, det finns en plan, men den får ni se när/om den fullgörs.

Jag badar, förlåt, duschar varje dag. Vem gör inte det? Dessutom slösar jag på allt som hör till. Varmvatten, duschtvål, schampoo och balsam, allt använder jag alldeles för mycket av. Däremot är jag ganska modest i mina märkesvanor. Mitt hår gillar Doves shampoo och balsam bäst. Just nu har jag haft Naturelle med katastrofala följder. Dove är över huvud taget ett märke jag gillar. Deo, lotions, tvål... Ldb använder jag också mycket av. Pool från Lidl! Ja, många billiga små pärlor! De gånger jag haft turen att få ta en sväng på Lidl eller ÖB köper jag på mig massor och lagrar i garderoben. Det finns en egen trådkorg för bara bad och hygien. Ni ser, den är bara halvfull nu, men jag ska bunkra upp på höstlovet.
I duschen just nu finns följande duschkrämer:

Pool Citron, Aquolina Choklad, Pool Oriental

Och en Aquolina med doft av Cola. Ja, så finns ju de två gräsliga YR-duschkrämerna som jag håller på att göra slut på. Det går fort, men jag väljer bort dem lite för ofta. Det är därför en av dem står och balanserar på blandaren tillsammans med min sminkborttagning från Iseree. ;D
Hett vatten och väldoftande duschtvål alltså. I mängder. Jag får liksom till badskum även i duschen. Jag har experimenterat med att ligga raklång på klinkergolvet (som är varmt och härligt) och låta vattnet forsa ner på mig. Det är inte i närheten av badkar. Jag funderar på en liten mysig pall också, men förmodligen blir det i alla fall inte samma lika. Man kan ju inte läsa i duschen. Jag läser knappt längre för jag vet inte var jag ska vara då? I sängen? Då somnar man ju... Jag kan inte smutta på det glas vin eller den kopp kaffe som Badbomen talade sig varm för. Nej, jag kan bara duscha i duschen. Hur trist är inte det? Man kan ju inte ens tända ljus i badrummet. Det stänker ju så från duschen eller så syns det knappt bakom draperiet. Sorgligt.
Efter den fuktionella duschen då? Jo, då ska man ju smörja in sig!

Krämer! Mmmm! Just nu växlar jag mellan Apotekets med rosa bandet, Aquolinas citronmaräng eller creme caramel eller muffins och vanilj. Jag gillar matdofter... Ibland tar jag Dalans olivkräm som jag köpte på Hemköp för 19 kronor, och när jag är riktigt torr kör jag ett tag med Propyderm. Inte lika väldoftande men bra. Canoderm har jag också ståendes på olika platser i lägenheten. Och en miljon handkrämer som ibland får tjänstgöra som kräm till hela mig.
När man är insmord och len och doftar kaka så avslutar jag ibland med lite talk. Det känns lite gammaldags mysigt. Här är den jag använder just nu, men jag provar gärna olika och tenderar att spara på gamla favoriter. Har en fantastisk burk i plåt från förr med nejlikor på. Den både doftar underbart och gör huden silkeslen. Mmm! Men den är bara för speciela tillfällen! Perky Pam kan man ha även till vardags. Talk är en underskattad produkt. Enda abret med talk är att det kan ge dammiga fläckar på kläder om man inte varit noga med att borsta in det i huden. Jag använder en puderborste modell större. Då är det sällan problem.

Det var väl min badrutin. Eller duschrutin. När jag hade badkar då var det ju en uppsjö av badgunk som trängdes om utrymmet. Badkulor, badsalt, badskum, badolja och några enstaka badbomber då och då. Badbrus inte att förglömma. Aromaterapioljor... Aaaaaah! Ett långt, hett bad är nog den största njutningen i livet. Avstå inte, mina vänner. Har ni ett badkar nyttja det varje dag!

Maybelline Deep Plum och IsaDora Purple Pearl

Publicerad 2008-10-18 08:56:40 i Läppar,


Det här är ett av mina senaste felköp vad gäller läppstift. Jag gillar inte alls det här stiftet. Visst, färgen är fin, men det är svårt att få den jämn och täckande.  Tidigare har Maybelline alltid varit ett säkert kort. Man har fått bra kvalitet för ett helt okej pris, men det här är inte okej. Det blir flammigt på läpparna. Dessutom är det så oljigt att det gärna flyter utanför konturen. Jag målar aldrig läpparna speciellt noga, jag kör stiftet direkt på läppen utan pensel eller konturpenna. Med det här stiftet kanske jag måste ändra på det. Fast då målar jag knappast läpparna med det heller. Jag tror denna i övrigt läckra lila färg kommer vandra vidare till en sopkorg. Tur att den var på kampanj när jag köpte den!

Samma trista problem har jag med IsaDora Purple Pearl.


Det är en mörklila färg som skulle vara så himla snygg om det gick att få den jämn på läpparna. Här är stiftet också oljigt och verkar inte vilja fästa i läpparna. Det gider runt och bildar otäcka färgvallar. Jag är verkligen besviken. Lila har alltid varit ett bekymmer med läppstift, vet inte varför. Hur som helst rekommenderar jag inte dessa båda stift. De är verkligen inte snygga på hur frestande de än ser ut i hylsorna.

Crystal International Lucky

Publicerad 2008-10-17 20:35:02 i Naglar i grönt,

Dags för dagens arkivlack! Ett fantastiskt vackert grönglittrande lack som var bäst i test tills jag föll huvudstupa för Emerald Sparkles från China Glaze. De är dock inte jämförbara egentligen då Emerald Sparkles har finare glitterkorn och en färgad bas. Det här är grövre glitter i ofärgad bas. Lacket fick jag av Derwent tillsammans med några andra Crystal lack. Dessvärre går det inte att köpa lack från Crystal från någon nätbutik eller återförsäljare i Sverige, vad jag vet. Men skulle ni hitta ett Crystal lack så slå till! De jag testat har verkligen varit bra!

Så, ett inlägg från augusti. Håll till godo!

Grönt glitter som täcker nageln helt på tre lager. Och då menar jag täcker! Ingen transparens alls! Imponerande! Vill man förenkla för sig själv kan man ha ett lager grönt lack under och ett lager glitterlack på det och få ett resultat som ser helt täckande ut, men vill man jobba fram det med bara glitterlacket går det alltså. Redan efter två lager känns det väldigt täckande, men med tre har man ingen skymt av nageln under.


Glittret är grovt och känns som en knottrig struktur. Det krävs mer än ett lager överlack om man använder Seche Vite eller Poshe men räcker med ett om man har det tjockare China Glaze Fast Forward eller Nail Tek Quicken. Ja, jag har provat med alla fyra...

Glittret består av två nyanser av grönt samt silver. Jag tycker det är mycket attraktivt med ett lager över ett grönt lack men med tre lager så blir det lite väl tjockt för min smak. Tjockt med glitter alltså. Men det här är verkligen ett lack som kan liva upp naglarna! På bilderna är det alltså ett lager lack över ett lager av ett annat grönt.

Diskret med glitter

Publicerad 2008-10-17 06:40:57 i Eotd neutralt och klassiskt, Sminkans EotD,


Visst låter det som motsatsord, diskret och glitter, men se! Det gick ju att sammanföra dem!
En enkel makeup i extremt uttonade färger och så en liten, liten eyeliner!

Grunden är, föga överraskande, PP Rubenesque. Därefter använde jag ögonskuggor från IsaDora:

Först den stora, runda på hela ögonlocket. Det är en Gleaming Eyeshadow och den är riktigt trevlig. En greige nyans som ni ser. Kan tydligen även användas med fuktad pensel, menn i vet ju att jag hatar fuktade penslar så den applicerades torr. För att bara få en sidenskimrande bas i obestämbar gråbeige ton, inte en mer färgintensiv skuggnng, så använde jag en stor pensel i gethår och svepte efter applceringen även över skuggan med en stor ansiktesborste. Därefter anväde jag palettens mörkaste skugga. Den har samma färg som mitt nagellack för dagen, svart med multifärgat glitter. Dock krämade jag inte på med full kraft av den heller utan lät den bara ge en svag skuggning åt brynbenets yttre del. Lite av den ljusaste skuggan i paletten fick ljusa upp precis under brynet vid själva vinkeln.

Sa jag att paletten heter Crystal Mauve? Den finns kanske inte att få tag på längre, men den är ganska trevlig.
Slutligen tog jag min geleyeliner i svart, Black Out, och drog en linje längs övre fransarna. Det blev så tråkgt att jag genast var tvungen att sträcka mig efter glittertuben, i det här fallet den blå, och lägga en anngens av glitter ovanpå eyelinern. Mascara. Och klar!

Ni ser att det blå glittret inte direkt hoppar på betraktaren och skriker ut sin existens? Den är faktiskt riktigt diskret. Speciellt som jag kommer ha glasögon som döljer ögonen dessutom. Det känns lite "hemligt" fredagsfint. Jag kan glida omkring i stillsam anonymitet och tänka " jag har i alla fall glitter idag!". Lite som Clark Kent måste tänka när han glider runt med Stålmannendräkten under kostymen.
Nå, läppar? Jodå. De är rosa.

Niveas nr 61, Pink Pleasure.
Så, snart kommer elektrikern som ska se om han kan koppla ihop min el på korrekt sätt så jag kan använda flera elektriska apparater samtidigt. Typ tvättmaskin och micro... Sen bär det av till jobbet och en ganska kort dag. Helgen är bokad för rättningsarbete så vi kanske ses en del. Kommer ju sitta här och jobba liksom, och då förtjänar man pauser då och då.  ;-)
Nu kom han, elektrikern. Har ni hört om hantverkare som kommer före utsatt tid? Nä, trodde inte det. Men nu har det hänt!
Nå, jag ska nog inte sitta här och leka med er. Strömmen bryts nog om någon minut. Vi hörs!

Misa Wishing on a Star

Publicerad 2008-10-16 20:11:05 i Naglar i svart, grått, silver,


Jag kunde ju inte hålla mig ifrån att lacka om naglarna trots allt. Spelar ingen roll att Nfu Oh 51 är så vackert att man nästan svimmar av hänförelse, jag vill ändå ha ett nytt idag. Så, här är dagens val. Misa Wising on a Star. Inte ny men fin!

Misa Wishing on a Star är förhållandevis lättlackat. Två lager räcker och appliceringen är enkel och kladdfri. Färgen är en gråaktig svart med med massa microglitter i silver, lila, grönt och blått. Ni minns Spellbound Black från IsaDora? Samma sak här men mer och fler färger på skimret.

I mulet väder fast i dagsljus ser det ut så här. Svart med silverskimmer och blåton. Snyggt, ja, men spektakulärt? Nja. Men vänta tills det får visa sin bästa sida under det elektriska ljuset!

Äsch, man ser ju inte skimret när bilden blir så liten. Vänta!

Nu! Ser ni! Wow! Mer bilder? Visst!


Här ser ni också min lilla nailartövning för dagen. Jag blev faktiskt nöjd! En enkel strassrad och så svart Art Club-lack mot nederdelen av nageln och en silverrand uppåt. I och med att WOAS är så skimrigt och gråtonat så ser man faktiskt att  den nedre halvan av nageln är svartmålad. Det blir tre fält, ett svart, ett glittergrått och så avdelningen i silver.

Under lysrör ser man också skimret. Skimret är verkligen lackets behållning. Det är så vackert! Sen behöver man vara ganska nära för att uppfatta de skiftande färgerna. På armslängds avstånd blir det bara silvergnister av det.

Lysrör                                Dagsljus                              Blixt
Jag tycker verkligen att WOAS är ett fantastiskt vackert lack, även om det kräver en lite närmare granskning för att visa upp sin fulla prakt. Älskar multifärgat skimmer! Och svart! Missa inte det här lacket! Dessutom ska det bli roligt att jämföra det med nya OPI It's Coal Outside. Det kan ju finnas likheter. Larvigt lika hoppar jag dock inte att de är. Förhoppningsvis är nämligen OPI-lacket på väg hem till mig nu, och fler tvillingar behövs inte i min lacksamling.

Nfu Oh Shiny Opal 51

Publicerad 2008-10-15 18:54:26 i Naglar - flakes,


Idag kom mina efterlängtade flaskor med Nfu Oh Shiny Opals och detta föll jag för som en sten! Vilken färg! Absolut mitt vackraste Nfu Oh hittills! Mmmmm! Jag ber er att klicka upp alla dessa bilder för att njuta av det i dess fulla prakt. Det här är Lacket med stort L! Bilderna är tagna i dagsljus på eftermiddagen en mulen dag på bilderna.
Lacket har en röd bas med plommonton. Massa skimmer och så de klassiska flakeglittren som skiftar i vinrött, lila, guld, brunt, brons och grönt. Men tack och lov bara lite i grönt. Jag tycker majoriteten flakelack från Nfu slår mycket i grönt/gult men det här är mer plommon-brons-rött.

De två första småbilderna är tagna i fönstret den tredje på balkongen.

Tre tagna under lysrörsarmaturen i köket.

På balkongen

På balkongen, ovan och nedan.

Jag hatar att ta bort flake- och vanliga glitterlack. Däför har jag naturligtvis haft ett lack som bas. Ett lager vinrött Viva la Diva nr 110. Sen är det ett lager Nfu Oh över. Jag vet alltså inte om det skulle se ut så här över ett annat lack eller inte. Jag är i alla fall tokkär i den här kombinationen. Otroligt vackert! Jag tog en bild med blixt och då ser man de lila skiftningarna. De ser man faktiskt inte annars i speciellt hög grad. De andra bilderna är väldigt rättvisa vad gäller färgskalan. Men ni får se blixtbilden ändå:

Jag känner inte alls igen den här blålila tonen i färgen från när man ser lacket i dagsljus eller elektriskt ljus. Jag uppfattar det hela tiden som en varm djupröd färg med olika skiftningar.  Det lila jag ser är i så fall plommon med dragning åt det bruna hållet. På något vis för tanken mig till Zoyalacken Colbie och Blair. Den har lite samma vinröda ton.

Här kan ni se det koppriga, bronstonade och brunaktiga. Dessvärre klarar inte kameran att då också få med det röda av någon anledning. De röda tonerna blir dock färre under ett lysrör och de kopparbruna mer framträdande.

Guldet syns här

Och en sista bild som förhoppningsvis visar det vinröda i det koppargläsnande bruna. Det här ska jag ha mer än en dag! Det är ju hur läckert som helst!

Lite naglar, men inte ur arkivet

Publicerad 2008-10-14 20:49:04 i NailArt,


Taget med blixt nu. Viva la Divas gråbeiga med lite nailart med Art Club lack i svart och Penny Copper. Nu är det faktiskt silver med i bilden också, men som vanligt orkar jag inte ta fler bilder. Och nej, jag är inte nöjd idg heller.

Den kopparfärgade blev inte ett dugg snygg mot den gråbeiga men silvret som jag lagt på i efterhand neutraliserar lite. Det är dock ingen höjdare. Men det får vara över morgondagen så får jag lista ut någon annan, förhoppningsvis snyggare, kombination till imorgon kväll. Egentligen borde jag gömma Nailartgrejerna så jag lät bli dem, men det är ju så roligt....

Zoya Irene

Publicerad 2008-10-14 20:06:44 i Naglar i grönt,

Okej, ett arkivlack per kväll var vad vi bestämde. Här kommer en notd från i maj. Ett härligt grönt lack som jag inte använt speciellt ofta, tyvärr. Det glöms liksom bort bland alla sina bröder och systrar i gröna lådan.

Maj 2008

image4718image4719
Jag kan nästan höra hur ni suckar:"inte grönt nu igen..." men, grönt är skönt!!
Zoya Irene är ett vacker grönt lack dessutom. Lite varmare i tonen än många av de gröna jag tidigare visat i min gröna nagelvecka, men inte alltför mycket guld i för mig. Färgen är en äkta grön och den har samma färg som mossa i skogsgläntor. Mycket vackert!

Det krävs tre tunna eller två tjocka lager för att få färgen täckande. Det är en lättmålad konsistens och som alla Zoya-lack så är det hållbart. Jag är väldigt nöjd med Zoya Irene!

Varnande exempel på misslyckade manikyrer

Publicerad 2008-10-13 20:46:38 i NailArt,


Kom hem idag och tänkte att det var läge att byta nagellack efter två (2!) dagar med samma... Zebran skulle bort, något nytt skulle till. Jag funderade på svart med rosa leopardprickar, krämbeige med blå virvlar eller mörkröd med blingiga strasstenar. Ovan ser ni det absolut förskräckliga resultatet av det första alternativet. Den rosa färgen blir inte tillräckligt täckande mot det svarta, prickarna ser ut som en obehaglig sjukdom och alltihopa blev bara rakt av gräsligt. Snacka om misshandel av underbara China Glaze Liquid Leather. Tänk om jag lämnat den som på första bilden. Orörd och jungfrulig. Istället för skändad av rosa leopardprickar. Nej, leoparden gillar jag inte. Det är andra gången den blir ful. Och jag menar ful.
Så, vad skulle jag då hitta på? Ja, jag gav mig på den i beige och blått...

Viva la Divas lack i beige. Ett härligt krämlack. Ack, varför tog jag inte lärdom av mitt första misslyckande och lät Konadplattorna vila i sin låda? Men nej, jag skulle tvunget trycka dit något blått. Men jag valde bort virvlarna, mina favoriter, för jag hittade en annan design som jag inte provat. Hm, på en nagel kanske det funkat. Men på alla? Och så räddningsförsöket med strass där mönstret inte ville sig riktigt. Ååååååå så dumt! Och fult.

Jaha, bort med det då. Jag tror jag kan få svårt att hinna lacka om naglarna imorgon nämligen, så jag kan verkligen inte ha kvar denna abomination bland manikyrer. Hu! nej, fram med ett annat lack! Och det är nu det visar sig att det finns dagar då man helt enkelt ska ge fan i sin nagellackssamling...

Viva la Divas jättevackra sidenskimrande grå lack nr 109. Och strass. Och Art Club i silver. Ja, nu är det även lite svart vilket något förbättrar situationen men jag vägrar ta fler foton nu. Och ja, det får sitta. Att börja om igen känns verkligen inte frestande. Jag vet inte varför jag inte bara kan låta saker vara. Hade jag inte börjat droppa strass i lacket och gett tusan i nailarttipparna hade jag inte misslyckats. Men i och för sig hade manikyren varit mer vanlig och tråkig. Fast snyggare. Så jobbigt att inte kunna bestämma sig för vad man vill ha. Roligt eller sofistikerat, galet eller harmoniskt. Kanske är därför ingenting har passat mig idag. Jag vet inte vad jag vill. Men nu är det som det är och imorgon har jag detta på naglarna. Punkt slut. 
 

OPI Route Beer Float

Publicerad 2008-10-13 16:34:43 i Naglar i övriga färger,

Igår utarbetade jag en strategi för hur jag ska minska ner arkivets alla opublicerade notd. Rouaa hade förslaget att jag publicerar en gammal notd innan jag går och lägger mig. Okej, det här är innan jag äter lunch, men det är tanken som räknas. Det är också en lite rolig notd för det här lacket är inte jättevanligt. Det är inte från någon av de senare säsongerna men exakt när det lanserades vet jag inte. Det är i alla fall ett lack som hade matchat min småtråkighet idag, men det är inte detta jag bär. Nej, jag har kvar mina zebrarandiga...

En lite obestämbar färg har OPI Route Beer Float. Lite brun, lite rosa, aningens grått eller kanske greige? Snyggt på ett diskret sätt och inte tråkigt. Har nog aldrig sett den hä färgen på ett annat lack. Okej, vissa brons- eller nougatfärgade kommer i närheten, men de ä inte helt  exakt som detta. Det här lyckas vara elegant trots sin lite slemmiga färg.


Lacket är oerhört lätt att lacka med. Här ser ni två lager lack och det täcker perfekt. Det blir inte randigt eller med synliga penseldrag utan flyter ut perfekt på nageln. Jag har slarvat, det är nämligen bara en test av färgen, så det är varken underlack eller överlack och appliceringen är lite hipp som happ. Ni ser ändå hur snyggt det är! Aningens pudrig plommonton finns någonstans i det också. Så läckert!

Gosh Green Hawaii

Publicerad 2008-10-12 23:37:47 i Naglar i grönt,

På begäran av Rouaa! Ett nagellack köpt av henne till mig. Arkiverat, bortglömt, återupptäckt!

Det här lacket blev jag kär i på LipGlossBitch blogg. Känner ni igen det? Jag hade tur, jag fick Rouaa att köpa det här till mig, och jag såg fram emot att testa det. När jag väl gjorde det blev jag dock besviken. Lacket är inte så täckande så man får lägga många lager. Dessutom är det tjockt och glitterkornen grova. Det blir en skrovlig, matt yta som inte ens China Glaze fast Forward bemästrar med ett lager. Dessutom lyckad lacket se knottrigt ut.

Jag gillar färgen och de multiärgade glitterkornen, men jag gillar inte appliceringen, torktiden eller knottrigheten. Nej, Green Hawaii har en del ganska rejäla minus på listan. Jag kommer nog satsa på layering med det här lacket för att få det tunnare och på så vis kanske reducera knottrorna. Det vore ju kul om man hittade ett sätt att ta tillvara färgen och glittret men slapp knottrigheten och grovheten.

Plum Shimmer på läpparna!

Publicerad 2008-10-12 20:04:58 i Läppar,


Hej allihop. Funderade ni på varför det inte var några läppar med i dagens makeup? Inte? Skälet var i alla fall att jag inte riktigt bestämt om det sklulle publiceras just nu. Men, vad sjutton... Plum Shimmer är ett pigment från Makeupcosmetics. Jag gillar det som ögonskugga, det har ni ju sett, men ibland vill man ju leka lite och då passar det bra som läppstift också! Jag har alltså matchat allt, läppar, ögon, naglar...

Jag började med en lila kajalpenna från IsaDora. Den lade jag på hela läpparna. Ovanpå den lades ett tjockt lager av pigmentet. Det blir en matt och grålila färg. Lite Corpse bride. Ganska effektullt, men dessvärre för torrt för att kännas bekvämt i längden.

Därefter tog jag ett gloss från L'Oreal i färgen Berry Crystal. Det lades ovanpå, precis som vanligt när man målar gloss.Då vaknar färgen till liv. Berry Crystal är ju dessutom rosa så man får fram blåbärstonen direkt. Både glosset och pigmentet innehåller microglitter dessutom.

Här ser ni nackdelen med fantasifärger. Man kan ana den rosa slemhinnan på läppens baksida...
Hur som helst så blev det en riktigt pigg och glad färg! Jag gillar! Okej, inte till jobbet, men så här privat!

Zebrarandig

Publicerad 2008-10-12 10:50:51 i NailArt,


En grund av Viva la Divas lila minilack från deras höstkollektion med sex krämlack.

På det konadstämplar med vitt speciallack.

Första bilden i lamljus andra i dagsljus.
Bildfrossa:

I lampljus.

Med blixt.

I dagsljus.
Som ni ser på detaljen av tummen räcker inte brickan. Jag har ändå försökt skarva på tippen. Borde satt stämpeln längre ner, men samtidigt är skarvandet larvigt svåt. Det blir ju inte exakt, och det stör mig. Men, jag tycker ändå det här var ganska roligt. Även om jag tröttnat på Konadstämplarna lite... Nu måste jag faktiskt använda dem eftersom jag skaffade så många...

Emma testar Makeupcosmetics mineralfoundation och rouge

Publicerad 2008-10-11 20:48:47 i Emma testar,

Emma testar: Makeupcosmetics mineralfoundation och rouge

Jag är en inbiten användare av mineralsmink, så när Sminkan frågade mig om jag ville testa foundation och rouge från det svenska märket Makeupcosmetics, (hädanefter refererat till som  MUC) sa jag självklart ja. Jag har testat en löspuderfoundation i den ljusaste färgen, Kathy, för ljus till blek hy, samt ett rouge i färgen Cassie, en färg som beskrivs på hemsidan som milt rosa.


MUCs mineralfoundation är fri från Bismuth Oxychloride, är vattenfast, har SPF 19 och det går dessutom att köpa prover av, så att man kan känna på färg och formula innan man slår till på en stor burk. Prover kan  köpas tio valfria för 49 kronor, de kommer då i små burkar. De stora storlekarna av foundation, rouge och liknande produkter är förpackade i 20 gramsburkar med strölock.


All natural mineral foundation Kathy

Jag har testat denna foundation av och till under några veckor. Mitt första intryck var "oj vad det dammar!" Det intrycket har delvis hållit i sig, det flyger ganska mycket puder i luften när man använder denna produkt. Här är det alltså viktigt att man verkligen arbetar in produkten i borsten, och dessutom slår av överflödet mot locket, något som jag är väldigt dålig på, så det är nog egentligen rätt åt mig att jag blir lite pudrig på tröjan:)


Om vi bortser från den något knixiga appliceringen så tycker jag faktiskt att detta är en helt okej vardagsfoundation. Den känns bra på huden och täckningen går att bygga upp, dessutom så tycker jag att hållbarheten är riktigt bra. Utöver detta så ger den faktiskt ett riktigt matt intryck. I burken tycker jag att man kan ana skimmer, men väl på huden så är detta verkligen ingenting som jag har störts av, bör väl tillägga att jag använder ett löst mineralpuder ovanpå, för det mesta Everyday minerals finishing dust.


Hade jag varit ny inom mineralfoundation hade jag nog tyckt att denna produkt hade känts underbar på huden, men nu måste jag nog säga att jag föredrar Everyday minerals och MACs mineralfoundation, då dessa är mer lättapplicerade och ger ett mer täckande resultat. För den som är ute efter en prisvärd foundation för vardagsbruk och som inte behöver så mycket täckning, tycker jag dock att detta kan vara ett bra och prisvärt alternativ. För mig är det helt klart ett plus att MUC är ett svenskt märke, och att man alltså inte måste hålla på och krångla med internationella beställningar. Planerar ni att beställa föreslår jag dock att ni först slår till på ett prov, då färgsortimentet är tämligen begränsat, och den ljusaste nyansen Kathy, faktiskt är lite för mörk för mig. Dessutom har Kathy en ganska stark dragning åt det gula hållet och borde därför passa varma hudtoner bäst.


Pris: 169 kronor för stor burk + kabuki, 99 kronor för en stor burk, 49 kronor för 10 stycken valfria prover

Innehåller: Mica, Sericite, Titanium Dioxide, Iron Oxide, Zinc Oxide


Mineral rouge Cassie

Mitt utlåtande om detta rouge kommer att bli mycket kort, helt enkelt för att jag inte tycker att färgen passar mig och jag har därför testat det ett begränsat antal gånger. I burken ser detta rouge lite gammelrosa och ganska neutralt ut, men på mig ser färgen betydligt varmare ut. Förutom färgen har jag inget ont att säga om detta rouge, det är lagom pigmenterat, det ger alltså en tydlig effekt, men är inte svårapplicerat som vissa extremt pigmenterade rouge kan bli. Då min hy tenderar bli igentäppt och irriterad av vanliga rouge försöker jag att använda mineralrouge så mycket som möjligt, och då fungerar detta rouge utmärkt. Det irriterar inte min hy, det är lättapplicerat och det har bra hållbarhet. Helt i klass med de flesta andra mineralrouge jag har testat, men till ett betydligt bättre pris än många stora märken. Detta rouge kommer jag säkert att köpa fler av, även om jag först kommer att köpa prover, då de produkter jag har testat från MUC har haft en dragning åt den varma färgskalan, vilket inte gör sig så bra mot mina kalla färger.


Pris: 89 kronor för en stor burk, 49 kronor för 10 stycken valfria prover

Innehåller: Mica, Sericite, Titanium Dioxide, Iron Oxide, Zinc Oxide.

Vill ni besöka butiken? Här är en länk!

Veckans bloggtema: Penselvård och favoritredskap

Publicerad 2008-10-11 18:18:22 i Veckans bloggtema,

Det är inte så länge sen jag skrev ett bamseninlägg om penslar här på bloggen. Läs gärna det, för där gick jag igenom lite favoriter och även sådana som är lite halvdana, som Japonesques Crease Brush t.ex. Den har jag gett upp om nu för den har förlorat formen. Redan. Skitkvalitet. Man förväntar sig mer för de pengarna....

Hur som helst, penslar och penselvård skulle veckan handla om. Och jag har valt ämnet. Jag är inte så sugen på att skriva själv som på att läsa andras, mest för att jag redan gjort det en gång, men här kommer lite nya bilder , lite nya borstar och lite nya kommentarer.

Här är setet jag använder mest. Köpt från Eleven. Kajalpennan köpte samma från Ebay betydligt billigare. Ja, ni ser hur det ser ut... Jag brukar ha hela setet hängandes på badrumsdörren, men av någon anledning, tror det var mitt badlakan som skymde dem för mycket, så hamnade de ovanpå tvättmaskinen. Där kommer de inte ligga länge. De hängs upp när jag tvättar nästa gång, men exakt just nu ligger de där. De som ligger på tvärs är nytvättade. De tvättas alltid med mild handtvål eller schampoo och balsameras kanske var tionde tvätt. Jag har blivit latare med det. Stora borstar som de för ansiktet, blamsamerar jag efter varje tvätt, men jag använder sällan puder eller rouge längre så det är inte så ofta jag måste tvätta dem.

Min favoritpensel för eyeliner ser ut som på första bilden. Har ett gäng olika av samma modell från Smink och Perukmakaren. Även från Face har jag en ruggigt bra eyelinerpensel med lite kortare skaft. Den älskar jag också! På andra bilden ser ni den syntetpensel jag använder för att lägga den krämprodukt jag fäster skuggorna i. Min förra, bättre, pensel ramlade ner från tvättmaskinen och rullade under den. Dessvärre får jag inte tag i den nu. Den får ligga där tills tvättmaskinen flyttas nästa gång. Sista bilden visar en av favoriterna ur Eleven-setet. Det är en stor, mjuk, fluffig pensel i gethår som jag använder för att blenda och highlighta. Älskar!

I det gamla inlägget jag länkade till kunde ni läsa om min favoritrougeborste från Tigi. Den har nu hård konkurens av denna snedskurna lilla pärla från Coastal Scents. Men Tigis är ju lätt att ta med då den ligger i en utfällbar hylsa. Fast när tar jag med en rougeborste? Aldrig.

Okej, här ser vi mina ögonbrynsborstar. Det är en från Face som ger perfekt kontroll! Kärlek!! Den använder jag när jag verkligen vill markera mina bryn och ha en grafisk form eller markerade vinklar. Den röda, från Smashbox, använder jag till vardags. Mycket klumpigare och sämre, men okej för ett naturligt resultat som inte ska synas.
På mittenbilden ser ni en rougeborste från Smink och Perukmakaren och en mysig blending brush från Coasal Scents. Setet på tredje bilden är med korta träskaft och bäverhår. Helt enastående penslar! Också från Coastal Scents. Detta är något av det bästa jag testat!
Slutligen en bild på mina kabukiborstar. Jag använder ju sällan, eller aldrig, mina mineralsfoundations, men de funkar bra med vanligt löspuder också!

Det var det. Hoppas ni hade kul  i mitt badrum. Självklart har jag massor med fler penslar, men det här är väl det viktigaste. Den lilla metalltuben bredvid kabukisarna är en Japonesque Touch Up Tube. Den använder jag otroligt sällan. Är inget fel på penslarna men de är inte bättre än andra heller.

Misa neonlack

Publicerad 2008-10-11 14:23:38 i Nagellack - kollektioner,


De här kom hem till mig igår. Eller idag för jag hann inte hämta ut dem igår. Fyra av Misas neonlack. Okej, det är höst och alla vill ha vampiga naglar i vinrött, men jag måste ju visa mina nya små troféer ändå!

Let's Go Green

Illande neongrönt med guldskimmer. Det skiraste av de fyra jag skaffat. Det krävde hela tre lager för att få det att täcka och även då finns tendens till VNL, Visible Nail Line... Men det är galet grönt och ganska roligt!

Guldskimret gör färgen lite mer intressant att bära för mig än ett bara neongrönt skulle ha varit. Skimret mjukar liksom upp det hela och gör det lite mer smickrande. Ändå är ju mina fingrar grisskära och lacket närmast fluoroscerande grönt. Något för Poison Ivy, utan tvekan!


Girl's Night Out

Riktigt snyggt neonlila lack utan skimmer. Bara en fullständigt underbar färg som inte er om ursäkt för sig. Det här gillar jag, även om jag, precis som med Adorées Neon Purple, funderar över om färgen i mina ögon verkligen är lila? Mer lilarosa... Eller?

Två lager räcker och lacket är lättmålat och trevligt att ha att göra med. Inte tokigt alls!


Pour Me Something Tall &Strong

Fantastiskt klarblå färg med bästa namnet i hela kollektionen! Två lager på bilderna, och lite VNL, som ni ser. Den torkar lite matt så ett bra överlack känns nödvändigt.

Helt klart ett lack för min blå samling. Den liknar inte något av mina övriga blå krämlack och den har en riktigt pigg, lite elektriskt blå, färg! Verkligen ett lyckat köp, enligt mig! Och nästa gång blir det tre lager så jag slipper den förargliga randen...


The Grass is Greener on my Side

Blågrönt eller turkosgrönt, en lite svårbestämd färg. Otroligt läckert! Detta är juvelen i samlingen! Späckat med skimmer och i samma färg som en mohairtröja jag stickade i slutet på 80-talet!

Färgen är svårtfångad då den gärna vill bli blåae på bild än i vekligeheten. Men den är inte utan blåton i verkligheten heller. En väldigt speciell färg. Otroligt fin! Två lager täcker och skimret ger det en lite pärlig finish.


Ja, det var det hele. Pigga och glada färger för en höstruskig dag!

Northern Lights

Publicerad 2008-10-09 18:55:50 i Naglar - glitter för layering,


Dagens notd! Japp, så här blev det. Zoya Indigo försvann helt under Northern Lights, ett holografiskt överlack från Out the Door. Tokblingigt och täckande. Häftigt!

Det är oregelbundna glitterflarn i varierande storlek. Dessutom multifärgat, eller multiskiftande kanske är mer korrekt. Man kan se alla färger man kan tänka sig gnistra i lacket, specielllt i elektriskt ljus. I dagsljus blir det mer silverfärgat. Kanske skulle bli annorlunda i sol, men vem ser sol?

Jag gillar verkligen det här! Det är roligt och gör mig på barnsligt gott humör. Kanske inte en långtidslösning för naglarna så man kan tröttna rätt snabbt på diskokulegrejen, men jag har haft svårt att inte titta på naglarna idag. Jag vill liksom vinkla dem mot ljuset och se alla galna glitter glimma!

OPI I've 'Red' the Script II

Publicerad 2008-10-09 15:28:21 i Naglar i rött,

Hej! Nu har jag just kommit hem från jobbet. Måste dammsuga och fixa lite inför morgondagen och så. Men, eftersom jag just nu petar i mig en smarrig lunch så passar jag på att kasta ut ett gammalt inlägg ur det enorma arkivet. Hösten bjuder ju på en del nya röda lack men, låt oss inte glömma de gamla godingarna! Vad säger ni om det här till exempel! Det är ett av mina favoritlack i rött och det är en notd från april.

April 2008
image4865
Det här lacket är en favorit i repris. Mest för att jag inte var nöjd med bilderna förra gången jag skrev om det. Färgen förtjänar att få bilder som gör den rättvisa! Det är ett rödbetsrött lack med skimmer i ceriserosa och blått. Det gör att det tonar rätt mycket mot lila. Men på ett väldigt snyggt sätt!

Det här är en av mina favoriter bland de röda lacken. Det räcker med ett lager, som på bilderna, och färgen är så läcker! Den passar året runt och överallt! En riktigt bra färg att ha i samlingen!

Om ni klickar upp de små bilderna får ni se skiftningarna i lacket, microskimret, ja hela den spännvidd färgen har. Jag vet att pekfingernageln är sabbad. Det är underlacket som korvar sig efter att jag hade lite för bråttom med att fixa några mackor åt mig. Men i övrigt är jag nöjd med bilderna  och tycker de visar färgen väldigt korrekt.

Fyra nya Adorée

Publicerad 2008-10-08 19:58:31 i Nagellack - kollektioner,

Hej mina vänner! Jag är så himla trött och har så himla mycket att göra att jag inte orkar eller hinner ta min vanliga bloggrunda. Jag kommer och hälsar på er alla imorgon istället. Orkar inte skriva ett inlägg heller så jag fiskar fram ett från förra veckan. Jag fick lite nya Adorée då och dem vill ni väl se?

105 Dill Pickle

Täckande metallsik silvergrön med ett enda lager! Superläckert! Enda nackdelen är att man kan se penseldragen precis som i de flesta lack med liknande finish. Jag tycker lacket är superläckert! Jag väntade mig verkligen inte att få det så här täckande med ett enda lager lack! Imponerande! Sen är jag svag för den här nyansen också. Silvrigt grön som jag föreställer mig älvors vingar eller alvers klädedräkter.


119 Mystical Grape

Det här lacket var inte alls lika täckande som Dill Pickle. Istället fick jag lägga på hela tre lager lack för att få det täckande. Färgen var mycket blekare än jag hade förväntat mig. Så kan det gå när man beställer nagellack över nätet. ;D
Den är lite för blek för min smak. Den lila tonen är ganska kall och det är ett lack som i alla fall jag skulle beskriva som med pärlfinish, även om jag inte är helt säker på vad det är. Skimret är så finmalt att det inte syns med blotta ögat. Det är absolut inte ett fult lack, tvärtom, men jag känner inte riktigt någon passion för det...


108 Copper Clay

Det här lacket såg jag i en notd av Derwent på Pret-ty. Jag blev helt tagen! Vilken underbar, rik färg! Vilket härligt skimmer!
Jag tror det hade blivit snyggare på mig om jag haft ett underlack under och lagt tre elle kanske fyra lager av färgen. jag valde att lägga två lager nu i denna snabbswatch och det ger inte riktigt flaskans färg även om det täcker. Oavsett är det ett fantastiskt lack! Djupt kopparbrunt med massor av guldskimmer! En riktigt varm, härlig färg som verklgen påminner om koppargrytorna i mammas kök.


135 Tudar Brown

En fantastisk färg som inte heller påminner om vad jag trodde att jag skulle få. Jag trodde på mörkt chokladbrunt som drar åt svart men fick hem ett lack i oxblod!

Det är ett krämlack och det täcker med två lager. Det behöver dock ett bra underlack, tror jag, för att appliceras helt jämnt. Här snabbswatchade jag ju bara lacken så det är inget under- eller överlack. Färgen påminner starkt om både Misa Love Bite och Color Club haute Couture. Misstänker att denna hade platsat i inlägget med de båda då även detta är lavigt likt...
Ja, ni ser att jag slarvat, men ni ser också färgen. Men jag kan erkänna att det var ett helt onödigt köp med tanke på mängden lack i oxblod som jag redan äger...

Kvällsmanikyr med Branding Iron

Publicerad 2008-10-07 20:31:17 i NailArt,


Ni har redan sett dagens manikyr med Rodeo Fanatic, fått en gammal goding ur mitt digra arkiv och nu bjuds ni även på en sneak peak på morgondagens naglar som precis blivit fixade och klara.

Klockan är över åtta på kvällen så dagsljus kan man glömma. Det är alltså olika lampsken och även blixt på vissa bilder. Nagellacket är China Glaze Branding Iron. Jag är fortfarande förtjust i det här lacket. Jag blev nämligen lite orolig när jag läste One Inch Nails inlägg om samma lack och såg bilderna där det ser betydligt brunare ut. Mitt intryck av lacket har alltid varit rödare än brunt, om är med brun ton. Så här såg min första notd med lacket ut, i strålande sol!

En kollega på jobbet som jag beställer nagellack åt (efter eget huvud...) var dessutom missnöjd med sitt Branding Iron och på henne såg det heller inte ut att vara någon höjdare. Skimret kommer inte fram och färgen ser nästan svart ut.
Kan det vara så att mitt enda lager av lacket, för jag har bara ett, ger den röda färgen mer spelrum? Eller är det lika brunt på mig som på One Inch Nail? Svart är det i alla fall inte...

Hur som helst ska jag ha det imorgon och jämföra med kollegans naglar. Jag tycker nämligen att lacket är fint på mina egna naglar men är helt överens om att det inte är attraktivt på vare sig henne eller One Inch Nails-Sofia... Vad tycker ni andra som äger lacket?
Och ska vi snacka konsistens så har jag kommit på tricket med lacket för att det inte ska appliceras kladdigt. Inte för flödigt på penseln men heller inte så lite att man måste doppa den igen för att få färgen jämn. Det blir lätt att penseln i ett andra drag drar med sig färgen som redan är på nageln, så kallad cuticle drag, och dessutom ett bra baslack som ger jämn, lite tjock yta att måla på. Redi funkar perfekt! De små gröna stenarna livade väl upp dessutom? Jag är helt klart i en bling-period och älskar mina nail art-grejer! Vem orkar bry sig om Konad när man kan strössla naglarna med strass? :D

Star Gazer nr 138

Publicerad 2008-10-07 18:01:39 i Naglar i blågrönt&turkos,

Som ni vet har jag ju Rodeo Fantatic på naglarna idag, men jag tänkte att jag kan liva upp er med en gammal notd från i våras. Det här lacket tillhör mina faoriter rent färgmässigt. Perfekt blandning av turkosblått och grönt! Hoppas ni gillar det!
image4663image4664
Ett rent impulsköp är det här nagellacket. Jag skulle handla lite penslar på Smink och Perukmakaren, väntar vid kassan och ser plötsligt något grönt glimma i ögonvrån. Jag kastar mig fram till ett litet bord med Star Gazers nagellack på display och hugger detta ljuvliga blågröna! Mmmmm! Underbart! Det liknar Rimmels Mania rätt mycket, som ni kan se här, men det skadar inte att ha två snarlika av en så härlig färg!

Jag har bara målat ett lager och det är över ett knallblått nagellack jag hade innan. Ändå täcker färgen helt det andra lacket. Det är inget överlack på då jag bara skulle prova det här och se hur det blev på. Det blev jättesnyggt! Har ni vägarna förbi Smink och Perukamakaren i Stockholm så skulle jag rekomendera att ni tittar in och ser vilka fynd ni kan göra. Det här nagellacket kanske? Eller någon annan av Star Gazers färger? Sen finns ju så mycket mer där.

China Glaze Emerald Sparkle

Publicerad 2008-10-06 05:50:34 i Naglar i grönt,

Det blir inget smink idag här hos Sminkan. Jag vill faktiskt inte sminka mig. Och då ska man inte göra det. Så, för er som vill ha något nytt att läsa trots detta så har jag de bilder på Emerald Sparkle som jag lovade igår.

Det perfekta gröna glitterlacket är äntligen här! China Glaze Emerald Sparkle!

Det täcker nageln redan med två lager lack. Basfärgen är skogsgrön, glittret knallgrönt. Lacket är dessutom späckat med glitter. Det är fantastiskt! Mina andra gröna glitterlack har ofta gröna glitter i transparent lack. Att även bottenfärgen är grön ger det här en extra skjuts och gör att man slipper layering eller hundra lager. Okej, Glitter Vixen-lacket i grönt behöver inte heller hundra lager, men det lider av att vara enormt tjockt, segt och sedan kärvt på nageln. Det här är bara ren perfektion. Det slår alla andra med hästlängder.

Har du någonsin funderat på att skaffa ett grönt glitterlack i livet så är det detta du ska ha. Man kan inte göra det bättre än så här. Detta är den ultimata lösningen för grönglittrande naglar. Och jag älskar det!

OPI Black Cherry Chutney

Publicerad 2008-10-04 23:08:48 i Naglar, vampy,


Svart bas med vinrött och lila skimmer. Så vackert! Jag trodde länge att jag kunde klara mig utan BCC, men nej, det här är ett nödvändigt lack i min samling!

På bilderna har jag svårt att fånga det vackra, djupa skimret och lacket ser bara nästansvart ut. I verkligheten finns skimret där och ger lacket en subtil brytning mot djupaste vinrött. Det är oerhört vackert!

Två lager behövs för att få en jämn färg över naglarna. Penseln är pro-wide och alltså helt vidrig att måla med, men vad ska man göra? Lacket är värt lite extra jobb.
Och eftersom jag är som jag är så glammade jag till det lite extra idag.

En liten strassrad och ett par linjer med Art Club-lacket Penny Copper. Just idag lyckades jag hejda mig vid en nagel också, och då tycker jag det är ganska fint. Faktum är att det verkligen bara är en nagel, jag valde bort att göra samma sak på högerhanden. Annars brukar jag faktiskt vara symmetrisk. Jag tycker det är kul med nagelstrass och dekorationer för då kan man ha det som ett litet smycke. Istället för ring, liksom. 

Självklart spårar det sen ur helt och jag måste ha mer glitter.

Någon borde låsa in mina nail art grejer när jag fått göra en liten grej. Jag ser ju ständigt ut som en julgranskula på naglarna nuförtiden.... Dessvärre tröttnar jag så snabbt sen och så blir det ny manikyr. Igen.

China Glaze Sleigh Ride

Publicerad 2008-10-04 12:44:49 i Nagellack - kollektioner,

Dagens alla inlägg verkar beröra glitter. Först veckans bloggtema och nu detta. Här kommer tre gnistande glitterlack på rad. Alla från China Glaze lilla julkollektion Sleigh Ride:

Tinsel


Ett transparent lack med silverglitter. Skulle vara örtjusande som överlack. Inte något att ha för sig själv dock. Det kräver tre lager för att bli som på mina bilder, och då täcker det fotfarande inte...

Men föreställ er detta över ett blått eller lila lack! Eller rosa! Kan nog bli hur sött som helst. Dessutom tror jag det kan vara roligt att ha när man frankar loss med något nytt spännande hopkok av färger.


Ruby Pumps


Min andra flaska Ruby Pumps. Nå, det gör inget. Jag kan ju byta bort en. Här ser ni i alla fall bilder på den. Den ligger över ett lager OPI Bastille my Heart. Ett lager Bastille, ett lager Ruby Pumps.

Jag föredrar att använda den till layering då jag hatar den sega torktiden. Så här får man den i alla fall hanterlig. Annars är det ett tokvackert jellylack med massa glitter i. En riktig läckerbit!


Emerald Sparkle


Det här är något av det vackrste jag sett. Två lager Emerald Sparkle. Helt täckande, helt gröngnistrande och helt underbart. Det här lacket är det ultimata gröna glitterlacket, och jag har många gröna glitterlack. Det här lacket är så enstående att jag tappar andan. Det är för vackert. Det är så vackert att hjärtat snörps ihop och ögonen tåras i ren lycka över att få se sådan skönhet på naglarna. Det här är poesi! Magi!

Det ska få ett alldeles eget inlägg. Det kommer alltså mera snart. Bilder alltså.

Veckans bloggtema: Glitter och Glamour

Publicerad 2008-10-04 09:52:52 i Veckans bloggtema,


Rocketqueen står för veckans bloggtema. Lösögonfransar, glitter och glam. Visa, tipsa eller fundera kring.
Det är inte ofta jag kommer iväg på festligheter numera. Helgerna tillbingas skrämmande ofta i hemmets lugna vrå med en DVD-film och en hög med hemarbete. Men, jag är inte främmande för glitter och glamour när tillfälle gives Och ibland får man helt enkelt skapa sig ett eget tillfälle.

Lösögonfransar är bland det roligaste som finns! Jag har säkert 20 par hemma i olika varianter. Jag föredrar en hel rad då det är både enklare och ger massiv effekt på en gång! Visst, jag har använt superdiskreta fransar, t.ex H&M Medium (istället för mascara, syns inte alls) och H&M long (liten förtätning av fransarna, som en extremt bra volymmascara). De har jag ofta knallat till jobbet med men det är faktiskt ett bra tag sedan sist jag gjorde det. Varför? Ja, för att jag är så slö på att använda kontaktlinser. Det är så snabbt och enkelt att bara klämma på glasögonen och gå...

Mina lösfrallor köper jag hos Smink&Perukmakaren eller från Head2Toebeauty. Favoriterna är mina extrema blunddockefransar som nuddar ögonbrynen, mina gröna glitterfransar som ni ser ovan och alla med strass på! ;D
Det leder oss över på den andra delen av Rocketqueens fråga. Ja, jag gillar ju glitter. Jag är född med en lite billig och vulgär ådra som ständigt får mig att trilla dit på överdrivna mängder av allt som blänker och glittrar. Kanske var jag en skata i ett tidgare liv? Hur som helst, stramt och minimalistiskt är inte min grej.

Glitter och lösfrallor!

Smetigt glitter.

Rött glitter!

Diskret glitter.
Oftast får glitter vara en liten eyeliner, men ibland får det breda ut sig mer. Ibland väljer jag att göra glitterögonbryn, men det har jag inga bilder på. Glitter är kul! Lösögonfransar är ännu roligare! Och lösfrallorna har en egen kategori om ni vill se fler alster med dem på!

Nubar Moonshadow

Publicerad 2008-10-03 19:04:24 i Naglar - duokromatiska,


Eftersom Emma visade ett grönt polychromt lack igår så måste jag visa det jag använder just nu på mina naglar. Det är ett favoritlack! Underbara polychroma Moonshadow med vinröd bas och skiftningar i grönt, antikguld och koppar.


Magnifik! Lacket är verkligen skiftande och den vinröda basen så vacker. En härligt bärig ton med lila lyster. Den gröna lystern är väldigt attraktiv men svårfångad på bild.

Guldtonen är lite antikguldig. Den har alltså en lite grönaktig lyster den med. Sen finns alltså koppartoner. Färgen växlar mellan den kalla rödlila och de varma koppar och guldtonerna. Det glider på som en dröm, inga problem att lacka med det. Två lager krävs men det känns verkligen inte besvärligt. Det är helt enkelt ett toppenlack! Dessutom är färgen verklgen unik! Det här är ett pefekt höstlack och dessutom ett perfekt Sminkanlack!

Depend 109 och After Hours

Publicerad 2008-10-02 20:32:58 i Emmas NOTD i blått och grönt,


Det här är ett nagellack som Sminkan visade i somras, men hon målade det ovanpå ett grönt lack, jag har istället lagt det på mörkgrå skimriga After hours. Och resultatet är så fint och annorlunda att jag tycker att Depend 109 är värt att visa upp en gång till!


Jag har faktiskt haft det här nagellacket i nästan ett år, men inte kommit mig för att använda det då det är så otroligt skört! I fredags bestämde jag mig dock för att ge det en chans, då After hours behövde piggas upp inför helgen, och det ångrar jag verkligen inte!


Lacket är som sagt extremt skört, det syntes knappt när jag målade utanför. Trots att det är så extremt transparent blev det riktigt snyggt med bara ett lager. Färgen ändrades dramatiskt omedelbart. Det här är alltså i högsta grad ett lack som passar till layering.


Resultatet är dessutom riktigt spännande! Lacket är nämligen riktigt duochromt! Basfärgen är en klar, nästan gräsgrön färg, men lacket skiftar, från grått med rosa inslag, till olivgrönt, till grönt med blåa och lila inslag, till klargrönt med rosa skiftningar, till riktigt häftig lysgrön. Låter det som om jag är förtjust? Det är jag! Just nu känns det som om jag aldrig mer kommer att behöva fler gröna nagellack:) Troligtvis så är den känslan övergående, men nu är jag fullt nöjd med att titta på mina naglar i olika ljusskiftningar! Det här lacket är så tjusigt och mångfasetterat. Hittar ni det så köp!

Orly Green Apple

Publicerad 2008-10-02 15:20:15 i Naglar i grönt,

Ännu ett lack som lämnat mig idag. Jag är verkligen förskräcklig som byter bort lacken innan jag hunnit publicera mina notd... Ja, dagens andra arkivinlägg och ytterligare ett lack jag inte längre äger.

Ett ljusgrönt, lite matt krämlack är Green Apple från Orly. Väldigt speciell färg. Jag vet faktiskt inte vad jag ska tycka. På ett sätt är den ju vansinnigt ful, men samtidigt har den en vårig charm och naglarna ser rätt snygga ut i den. 
Det är ett täckande krämlack som passar bra att använda under t.ex Electric Eel som annars är på tok för transparent. Annars kan man ju ha den även så här och känna sig lite 60-tals modsig. Av någon anledning år det här lacket mig att tänka på villaområdet i Edward Scissorhands. Pastell, 60-tal och Avon-damer...

Det är ett täckande lack så man behöver inte ha mer än två lager av det. Det är lättmålat och blir jämnt och fint på nageln. Färgen är lite åt Hulken-hållet till. En gamma-grön, liksom... Jag skulle aldrig äta ett äpple som hade den här färgen, det kan jag ärligt säga. Det ser dessutom väldigt plastigt ut. Det är säkert en av anledningarna till min 60-tals nostalgi.

China Glaze Hot Lava Love

Publicerad 2008-10-02 15:13:01 i Naglar i rött,

Mer nagellack ur arkivet! Det här åkte iväg på bytesresa idag. Väldigt fint lack, men hur många röda behöver man egentligen? Och säg nu inget som får mig att ångra att jag släppte denna röda lilla godbit... ;D

Härligt röd på ett livfullt sätt är Hot Lava Love! Här är det temperament och heta känslor! Vilken härlig färg!
Lacket är lättflytande och mindre "kladdig". Den täcker efter två lager och den har en härlig pärlglans. Färgen är brandbilsröd för övrigt. En färg som gjord för latinorytmer och fladdrande volangkjolar. Just pärlfinishen gör lacket unikt i min samling. Den röda delen av lacksamlingen har ju exploderat på sista tiden och det här skulle kunna vara väldigt likt An Affair in Red Square t.ex, men lyckas faktiskt hålla sig tillräckligt långt ifrån det för att berättiga sin plats i lådan.

Jag måste säga att det här är ett härligt, piggt och härligt lack. Vad säger ni? Är det kärlek? Hot Lava Love blev i alla fall jag förälskad i!

Septemberkavalkad

Publicerad 2008-10-01 21:45:53 i Kavalkad,

Ett år med regelbundna kavalkader har gått. Vad säger ni om det? Egentligen borde det firas!
Här kommer alltså ettårsjubileumskavalkaden:


Om


sminkan_@hotmail.com

emmap85@live.se

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela