Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Lynnderella Snow Angel

Publicerad 2012-05-31 15:57:00 i Naglar i vitt, nude, beige,

Vi tar en till repris medan vi väntar på att jag ska orka tömma kameran. Jag har en oerhört intensiv period på jobbet och med mitt eget pluggande. Ska lämna in hemtentan snart och sen släpper den biten men jobbet kommer fortsätta vara rätt intensivt någon vecka till. Det finns hopp om mer sommarfärger snart dock för jag har både haft det vackraste neonrosa lack jag sett på naglarna (hoppas bilderna blev bra!) och ett alldeles förskrckligt gult. Fram till dess jag tömt kameran och redigerat är vi dock hänvisade till arkivet och det lite knepiga är att arkivet består av vampies och holos... Ett inlägg med glitter i en ljus nyans hittade jag dock, det här. Lynnderella Snow Angel.
Jag tror det är OPI Don't Touck my Tutu som är bas. Det ser rätt fint ut tycker jag. Jag gillar Snow Angel och i ännu högre grad gillar jag DTMT!

Green Green Baby i repris

Publicerad 2012-05-31 05:38:29 i Naglar i grönt,


Jag vet, jag har visat det förr och med bättre bilder, men nu får ni mer av det, Alessandro Green Green Baby! Här är bilderna från förra årets skolavslutning och nu är det ju snart dags igen. Kanske blir det Green Green Baby i år igen. Det är så himla fint! Älskar det röda skimret mot det varma gröna! Unikt och roligt och intressant och ja, vackert! Klickar ni upp länken till det gamla inlägget så ser ni det i sol, här är det mulet.
Det sorgliga är att det är en miniflaska och att den inte finns att få tag på så lätt. Den här hittade några elever på en skolresa till Tyskland. Årets skolresa innebar inga fynd av det slaget. även om jag fick en del fina lack ändå, men om ni hittar Green Green Baby någonstans, kära läsare, och inte älskar den själva, så har den ett hem hos mig.

Half Baked Azalea

Publicerad 2012-05-30 16:00:00 i Emmas FOTD 2012,

En rosaguldig sminkning som har blivit liggande länge. Inte för att jag inte gillar den, tvärtom jag tycker det bev superbra, men det har alltid kommit annat i vägen så ni får se den nu.

Hyn

Foundation: Elemental Beauty Soft Focus foundation, en mix av färgerna Nude och Sunshine

Concealer: MAC Studio Sculpt Concealer NW 20

Puder: Elemental Beauty Matte Powder

Rouge: MAC Mineralize Pleasantry
Ögon
Ögonbryn: Laura Mercier Brow Definer Soft
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance
Ögonskuggor: Urban Decay Half Baked och Bn Nye Azalea

Highlighter: Urban Decay Virgin

Kajal: Elisabeth Arden

Mascara: Clinique Lash Power Mascara

Lösögonfransar: Ardell Wispies

Läppar

Läppstift: MAC High Tea

Half Baked på inre halvan av ögonlocket och Azalea på den yttre. Kanten blendades och jag använde ljusa Virgin som highlighter och målade eyeliner, mascara och limmade dit lösögonfransar. Ni kanske märkt att jag använt Wispies väldigt mycket på sistone, de är mina favoritfransar för närvarande, de ger en snygg inramning till ögat samtidigt som de ser naturliga ut, inte så där in your face som vissa fransar kan vara. Sen beror det ju såklart på vilken look man är ute efter men Wispies känns sällan fel.

L.A.Splash Sparkling Sands

Publicerad 2012-05-30 06:00:51 i Naglar i rosa,


L.A.Splash gör nog några av de bästa glitterlacken jag vet. De är ofta väldigt täta och täcker bra med ett eller två lager. De är verkligen gnistrande och finns i många vackra färger. Helt klart värt att investera i några alltså. Jag tror jag har alla deras gröna vid det här laget så jag tänkte att jag skulle gå lite utanför den färggruppen i min senaste beställning. Det blev Sparkling Sand i rosa och Sparkling Whale Tale i silver.

Bilderna på Sparkling Sand i skuggan gör inte alls lacket rättvisa. Jag kan verkligen inte fotografera glitter. Det är fantastiskt gnistrande även om inte solen träffar det. Jag tycker det är en vacker, lite gammalrosa, färg som jag uppfattar som klädsam. Det är två lager av lacket och det torkar snabbt.

I solen lyckas jag fånga mer och glittrigheten, men inte heller här är det i närheten av verkligheten. Och apropå verklighet, har någon sett sand i den här färgen?

Zoya Kym

Publicerad 2012-05-29 14:52:02 i Naglar i rött,

Vi kan väl liva upp oss lite så här på eftermiddagen med ett rött nagellack. Det är ett av Zoyas vackra röda lack från Wicked-kollektionen. Ett höstlack alltså. Finishen är närmast foillik med fantastiskt skimmer och det täcker väl med endast två lager. Perfekt formula.
Visst är det vackert! Ett mörkare, djupare rött än de andra två från samma kollektion. En lite "vuxen" färg som jag tycker känns elegant. Kanske är det att det lutar lite mot rost? Det är en underbar färg som blir ännu mer ljuvlig i solsken då det verkligen sprakar och gnistrar.

Sally Hansen Aquamarine

Publicerad 2012-05-29 09:07:41 i Naglar i blått,

Återigen ett gammalt lack som kanske förekommit förr här på bloggen. Orkar inte leta eller länke utan nöjer mig med att säga att jag haft det i många år och att det är en sådan där standardfärg som man gillar attt använda året om och som man har i lite olika varanter. Aquamarine är snyggast på neutrala underkläder, här ett lager Zoya Minka. Då räcker det med två lager som ger en härlig färg och vackert skimmer. Det är en snygg turkosblå eller ljus teal. Jag tycker det är en vacker färg även om den inte är superunik. Den har snyggt skimmer och den är billig att klicka hem från eBay.
Penslarna i de här flaskorna är väldigt bra och jag tycker lacken generellt sett är lätthanterade. Jag har nog köpt mina X-treme Wear från eBay men de finns nog i vissa affärer också. Har funnits alla fall. Eller har jag fel? Det känns som jag skulle ha sett flaskorna någonstans.

Essie Tour de Finance

Publicerad 2012-05-28 11:23:54 i Emmas NOTD i rosa, lila och rött,

Efter en mycket lång bloggvila tänkte jag att jag skulle försöka få in en fot på bloggen igen. Törs dock inte lova hur länge det kan vara, vi står mitt uppe i en flytt, i helgen går flyttlasset och då lär vi få fullt upp. Å andra sidan kommer jag snart ha en veckas semester så då blir det förhoppningsvis lite tid över. Jag ska försöka få ut lite smink i veckan, men först vill jag visa er vårens, enligt mig, finaste rosa lack, Essie Tour de Finance.
Tour De Finance är en ganska kall rosa med finmalt skimmer, på lite längre håll ser man inte skimmerpartiklarna så väl, det ser mest bara glowigt ut. Jag har haft det här lacket både på händerna och fötterna och det är galet knalligt och snyggt och dessutom är formulan ren perfektion, två lager täcker perfekt. Jag har inte jättemånga Essielack så jag vågar mig på att säga att detta är det bästa Essielacket jag har provat, både med avseende på färg och formula Jag köpte mitt i miniflaska i en av de små Essiekuberna på Beautybay. De finns fortfarande kvar där och kostar i skrivandets stund 127 kronor, jag tror jag köpte mitt lite biligare men det var ett tag sedan. Essies små minikit rekommenderar jag skarpt, de flaskorna innehåller hela 5 ml, vilket ju är en liten flaska såklart, men jämför man det med OPIs miniflaskor som bara innehåller 3,75 ml så tycker jag att Essiesminiset är ett bra alternativ, det känns i alla fall som om man får en riktig flaska, inte en leksaksflaska och miniset är ju alltid bra om man vill testa många färger för en lite mindre peng.

Picture Polish Jade

Publicerad 2012-05-28 05:50:55 i Naglar i blågrönt&turkos,

Låt oss återigen ta oss ner i arkivets djup och se på ett lack jag använt en gång för länge sedan. Det är en del av min vinst från More Nail Polish frankenlackstävling. Man vann tre lack från Picture Polish och det här är väl det jag inte visat redan. Jade heter det och det är ett turkosfärgat lack snarare än jadegrönt. En fin vårfärg är det ju så ni kan ju njuta av det på bilderna. 
Formulan är ingen dröm men inte det värsta jag varit med om heller. Det är aningens tjockt så tunna lager är att rekomendera för annars kan jag tänka mig att det bubblar. Torktiden är normal. Det är ett lack som är helt onödigt att köpa dock för HM och Depend har i prncip samma färger med bättre formula. Det känns lite som att jag gått över ån efter vatten helt enkelt.

Sammanfattning av Ozotic Pro Mish Mash

Publicerad 2012-05-27 14:27:48 i Nagellack - kollektioner,

En liten sammanfattning kommer här på fyra av Ozotics holografiska och duokroma lack. Som ni vet kommer Ozotic lägga ner tillverkningen av både holo och duokroma lack. Det jag förstått är att det beror på att pigmenten man jobbar med inte är godkända för kosmetiskt bruk i vissa länder (det handlar bland annat om spectraflair som ju är deras holopigment) och nu har de alltså valt att sluta tillverak lacken. Trist. Ni som vill ha Ozotics holografiska eller multikroma lack får alltså passa på nu. Av MishMash-lacken kan man nöja sig med 531 och 532. De är mest intressanta vad gäller duokrom effekt och mest holografiska. 532 är skir och kräver fyra lager för att täcka på egen hand men den är mer holografisk än 533 och 534. Absolut snyggast är 531. Den är min favorit!
531
Klicka för att stänga bilden
532
Klicka för att stänga bilden
533
534

China Glaze Pelican Grey

Publicerad 2012-05-27 13:02:13 i Naglar i svart, grått, silver,

Ett av förra vårens vackraste lack, och ett av de lack jag använt mest sedan det släpptes, är Pelican Grey. En underbar ljusgrå nyans som fungerar utmärkt både som här, på egen hand, eller som bas för olika glitterlack eller vad man vill. Det är en så ren och enkel färg.
Det här är två tunna lager och då är det en aningen genomlysligt vilket bara ökar den eteriska och lätta kvaliteten den här färgen har. Man kan, om man gillar lite flödigare lager, klara den här täckningen med ett lager, tror jag, alla fall på lite kortare naglar. Formulan är följsam, torktiden är kort. Jag vet att ni sett det flera gånger förut här hos mig, både ensamt och under andra lack, men det är verkligen en favorit och om ni, som jag, gillar ljusa grå lack så är det värt att påminna om. 

Rivka Lilly

Publicerad 2012-05-26 16:17:49 i Naglar - holografiska lack,

Jag har holografiska naglar idag men ett helt annat lack än jag visar på dessa bilder. Vi får se om jag kan fota imorgon. Nu gick solen i moln nämligen och lacket är slitet eftersom pappa och jag kämpat med en innätning av min balkong. Den blev inglasad igår nämligen och då fick jag ta ner kattnätet. Det var inte så enkelt att få upp det själv så jag fick ringa pappa för en blixtutryckning med slagborrmaskinen. Det blev lite improviserat morsdagfirande också, för det är ju mors dag imorgon. Det glömmer ni väl inte? Hur som helst, nätet är uppe, mina föräldrar på väg hem och jag tänkte att ni behövde få ett litet inlägg alla fall så ni vet att jag lever. Rivka Lilly ur arkivet alltså. :D
Tre tunna lager av ett lack som är godkänt på alla sätt men inte kasserar in några extra poäng. Det är inte jätteholografiskt, torktiden är bra men det är den på de flesta hololack. Det är okej helt enkelt. Färgen är dock ljuvlig. En blekblå med samma nyans som Signes ögon.
Jag har köpt det från Llarowe tror jag. Det var ett tag sedan. Gillar man bleka blå nyanser, som jag, är den värd att ha men jag misstänker att de nya Dependholosarna kan vara lika bra eller bättre alternativ. Där finns väl också en blekblå? Jag har inte jagat den kollektionen själv än. Fan, nu önskar jag att jag vore med på pressutskickslistan. Det hade smakat fågel att få hem några av dem i brevlådan. Nå, man får stå sitt kast och hosta upp slantarna som alla andra. Eller vara glad åt de hololack man redan har.

Hits No Olimpo Hera

Publicerad 2012-05-25 06:01:12 i Naglar - holografiska lack,

Holofredag! Jag fortsätter mina äventyr i hololand och återupptäcker mina favoriter för fullt. Ett av favoritlacken är så klart Hera, det påfågelsblå eller blågröna lacket, från Hits No Olimpo. Jag utsåg det till ett av mina topp 20 lack men jag vet inte om den egentligen är en större favorit än t.ex Dionisio eller Ares eller Demeter. Hela den kollektionen är topp 20 material helt enkelt. Så oerhört vackra och färgstarka och holografiska.
Mina bilder gör dessvärre inte lacket rättvisa. Det är mycket vackrare än så här. Två lager räcker för att få tillräcklig täckning även om man då kan ana en viss VNL om man verkligen granskar naglarna. Tre lager är helt täckande. Här är det tre lager men jag önskar nästan att jag stannat vid två för det var nästan vackrare med lite större genomlyslighet. Det är, precis som alla Hits hololack, en jelly, men en pigmenterad sådan.
Eftersom jag är missnöjd med fotona så blir det, precis som vanligt nu för tiden, ett par filmer som visar lacket mer korrekt. Jag tycker alla fall att man fångar mer a både det holografiska i det och färgen på det i videoklippen.

Color Club Sparkle and Soar

Publicerad 2012-05-24 15:53:34 i Naglar i orange,

Översta bilden är tagen i full sol. Det är ett oerhört läckert glassflecklack ni ser, bilderna gör det långt ifrån rättvisa. Color Club släppte ju en kollektion nu i vår med knalliga spralliga färger i en lätt duokrom glassfleckfinish. Jag har haft en gyulorange manikyr nu senast och orkade inte måla om men ville uppdatera mina naglar så det blev ett lager av det Sparkle and Soar ovanpå den befintliga manikyren. Ovanpå ett annat lack så är ett lager nog, hur det är på egen hand vet jag alltså inte än.
Lacket får mig att tänka på Zoyas glassflecks, och det är inte dåligt. Det finns en lite illusiv ton av grönt i skimret men jag kan inte fånga det på bild, knappt ens med ögat, men det skimrar förbi som en hägring ibland.Jag är oerhört nöjd med lacket. Color Club har också bra penslar så lackandet gick ba. Det översvämmade nagelbandet jag har beror på OPI-lacket jag har i botten.
När man har det så här, ett lager över en redan torr och klar manikyr, så är det torrt på minuter. Jag hade så klart Seche Vite som överlack så jag kan inte säga hur det skulle vara utan den. Nu när jag sitter inne och skriver på min laptop blir det mer orangerött, lacket, medan det på balkongen mer var guldorange. flecksen är i guld och basen i orange och vad som dominerar beror alltså på ljuset. den orange den har nu r snyggare, som en lysande morot. En morot man odlat i gulddamm! Eller som ringblommor! Ja, som en underbar rabatt översållad med ringblommor!

Catrice After Eight

Publicerad 2012-05-24 06:04:00 i Naglar i blågrönt&turkos,

Återigen ett arkivlack som inte andas vår men är galet snyggt. Catrice After Eight fick jag i present av en kollega som varit i Tyskland och jag använde det någon gång runt påsk om jag minns rätt. Det är helt fantastiskt! Enkelt att måla med och täcker med två lager. Dessutom en väldigt snygg färg.
Djupt mörkgrön med blåaktigt skimmer. Precis samma färg som After Eight-asken, alla fall som den ser ut i mitt minne. Samma svala men samtidigt fylliga känsla som jag tror After Eight vill förmedla med sin choklad men i nagellacksform. Jag älskar ju grönt och den här är helt i min smak. Jag önskar Catrice kunde säljas i Sverige. De har många snygga lack och bra kvalitet, alla fall på de få lack som lyckats hitta hem till mig.

Ludurana Aurora Boreal Superior II

Publicerad 2012-05-23 16:39:19 i Naglar - holografiska lack,

Luduranas holografiska lack är fina men bara ett av dem blev en sådan där omedelbar favorit. Superior. Den är så fantastiskt fint gulgrön, så sprakande holografisk och bara helt jäkla enastående! Älskar det! Det är ett av favoritlacken faktiskt och jag har burit det flera gånger redan. Nu när jag börjat filma så tänkte jag passa på att bära det igen så jag skulle få en liten filmsnutt av det också. Vi börjar dock med lite "vanliga" bilder.
Det är lite samma pose över de här men det blev så nu. Det finns vissa mindre skillnader. Vad tusan, det är som det är nu. Man ser alla fall den gulgröna färgen och man kan se lite av skiftningarna i regnbågen. Det är två tunna lager här. Jag har tunnat det här lacket också med Seche Restore. Det är ju så att jag föredrar en tunn formula, det är alltid lättare att hantera, så jag kan liksom inte låta bli att droppa i en pipett med uttunning i mina lack ibland. I det här hade jag i ca 15 droppar och inte för att lacket egentligen var tjockt, det var rätt normalt. Jag skrev att det var lätthanterligt redan första gången jag använde det, i november, och då använde jag tre tunna lager. Jag tycker inte täckningen direkt lider av att det bara är två lager här, det är inte någon VNL. Jag tror att lacket kan ha tjocknat något i flaskan från första gången till nu, annars hade femton droppar Restore varit galet. Det här är första gången jag känt att lacket doftar. Cactus skrev om doften på Luduranas holografiska lack och jag kände inte alls igen det. Det står att de är parymerade på flaskan men jag har aldrig känt doften. Idag gjorde jag det för jag hade inte smort in händerna innan jag lackade. Det doftar faktiskt exakt lika som Crabtree&evelyns handkräm med jojoba. Doften försvinner dock i princip direkt som lacket torkat så man får snabba på om man vill känna parfymen. Torktiden för lacket är kort, fem minuter kanske. Jag hade på ett lager överlack, inte snabbtorkande för ovanlighetens skull.
Ni får en liten filmsnutt, det var ju det jag ville få till med det här inlägget. Tyvärr ar det inte speciellt soligt den här dagen utan lite disigt, men jag tror jag fick till det okej alla fall. Tryck på mute när ni tittar för det var så mycket bakgrundsljud att jag lade dit musik istället. Jag gillar inte det, men jag vill inte att mina grannar ska behöva ha sina samtal på internet.

Zoya Lindsay

Publicerad 2012-05-23 06:14:56 i Naglar i rosa,

Lite vårkänsla ska jag försöka visa med ett rosa glassfleck från Zoya. Det här är Lindsay från Glitterati-kollektionen och det är en alldeles förtjusande liten rosa. Hela kollektionen är förtjusande. Bara glassflecklack i härliga, fruktiga färger. KLickar ni på länken kommer ni till en sammanfattning av den. Det är värt att påminna om den tycker jag, för gillar man den typen av färger så är det några av de bästa glassflecklacken jag vet och nu är ju kollektionen så pass gammal att den inte dyker upp på bloggarna längre.
Lindsay är en jelly, så klart, annars skulle det inte vara någon poäng med glassflecksen. Det är en rosa som jag inte kan placera in som varm eller kall. Ser ni på bilden att den liksom är båda delarna på en och samma gång? Jag tror att den nog är varm för i elektriskt ljus blir den närmast korallig eller orange i vissa vinklar. Hon är alla fall omväxlande och det är ju roligt. Den VNL ni ser är för mig acceptabel och den blir egentligen inte mer opak med fler lager heller. Det ni ser här är två tunna och ett mer flödigt lager. Då torkar hon på normaltid också, med fler lager löper man risken att det segar ihop och tar lång tid. De tär bra också om man har en liten paus mellan de båda tunna lagren och at tunderlakcet är torrt när man börjar måla med lacket. Många av världens glassflecks har problem med torktiden och det tror jag beror på att man, då de ofta är jellylack, smäcker på för tjocka och för många lager för att få täckning. Lite tålamod vid lackningen och man har igen det när det torkar snabbare. Man slipper också börja om med naglar som skrynklat ihop eller fått märken.
Jag är förtjust i alla mina Glitteratilack. Det är fantastiska glassflecks och de ger somriga, "saftiga" naglar. Sen är det ju ändå sällan jag får lust att bära rosa.

Zoya Julieanne

Publicerad 2012-05-22 19:59:07 i Naglar i lila,

Jag är inte så inne i våren än och mitt arkivmaterial är det definitivt inte. Valet står mellan att visa hololack, något jag känner att jag gjort alldeles för mycket av på sista tiden, eller vampigt. Vampigt är kanske mer förknippat med hösten och vintern än våren men jag är ju förtjust i mörka lack året om. Det här är dock inte en favorit. Det är Julieanne från Zoyas Wicked-kollektion. Den kom på hösten, så klart, och innehöll även strålande skönheter som Edyta, Carrie Ann och Kym.
Julieanne täcker med två lager, som de andra i kollektionen, har bra formula och torktid. Penseln är perfekt, som alltid hos Zoya. Färgen är trist. Den påminner om flera andra lack i lila med glassflecks. Det finns lite guld i flecksen, tror jag, men mest känns det som lila bara. En ganska oinspirerande färg. Lustigt nog var det här lacket otroligt populärt när det kom och det fanns de som tyckte det var finare än samma års sommarkollektions lila, Mimi. Jag tycker de är lika trista. Jag har inte använt Mimi mer än en gång, Julieanne två gånger men inte hela dagar. De får mig inte att känna någonting och då byter jag helt enkelt till något skojigare.

Gina Tricot Viva Glam

Publicerad 2012-05-22 06:22:09 i Naglar i guld, koppar, brons,

Ett foillack bestående av en mix av silvervita och guldgula glitterpartiklar. Spännande! Det lyckas nämligen landa mitt emellan att vara ett guldlack och ett silverlack och det är oerhört spännande att titta på. Viva Glam är väl värt den hype den fick på ett antal nagellacksbloggar tidigare i vår. Verkligen ett vinnande koncept!
Tre tunna lager på mina bilder och då har jag viss VNL kvar. Det stör dock inte. Lacket är verkligen speciellt och mina bilder gör det inte rättvisa, tyvärr. Det är en färgs som liksom flyter. Själva formulan är inte perfekt men inte katastrof heller och torktiden är okej om än inte bra om man använder snabbtorkande överlack, i mitt fall Seche Vite.

Hits No Olimpo Zeus

Publicerad 2012-05-21 20:00:36 i Naglar - holografiska lack,

Under en kort och intensiv period var Hits Zeus min favorit bland svarta hololack. Sen kom Layla Flash Black och sopade alla andra liknande lack av mattan, men fortfarande är Zeus ett otroligt fint lack och jag använder det gärna. Skillnaden mellan det och Flash Black är i huvudsak att Flash Black är linjär medan Zeus är scattered. 
Här ser ni ett tunt och ett flödigt lager av Hits Zeus. Den täcker bra men den är så klart inte svart. Det är mörkt grått. Vill man ha ett holografiskt kolsvart lack får man nog franka sig ett eget för av mina köpta holos har alla som ska vara svarta antingen en grå eller brun bas. Det finns två skäl till det. Det ena är att en alltför pigmenterad bas dränker holoeffekten så man behöver en relativt genomlyslig jelly. En diluterad svart blir antingen grå eler brun. Det andra skälet är att holopigmentet ger alla lack en lite grå ton som blir extra tydligt i de som ska vara svarta och de som ska vara vita. Vill man väldigt gärna ha Zeus svartare kan man lägga det ovanpå en opak svart, så klart. Jag har burit det både så och såhär, på egen hand. Oftast föredrar jag att bära lack på egen hand av någon anledning. Kanske blir det lite plattare över svart? Minns inte för jag fotade inte den gången.

Scattered alltså, men som ni ser får den ihop en regnbåge. Lite diffus i det ganska medelmåttiga solsken den här dagen bjöd på. Jag hade stora svårigheter att få den fotograferad alls faktiskt, för det var väldigt molnigt. Förra gången jag fotade det tog jag en uppsättning i blixtbelysning och en i solsken. Jag tycker de bilderna visar mer holografisk effekt men det kanske beror på att jag hade en Aqua Base under lacket. Det verkar som att jag behövde fler lager för att få opacitet över Aqua Basen men jag tycker, av bilderna att döma, att det var mer regnbåge. Intressant... Jag har inte upplevt någon skillnad på t.ex MUS lack när jag målat varannan nagel ovanpå Aqua Fix och varannan på vanligt baslack. Nåja, jag får experimentera mer med det i framtiden. Kanske kommer jag bli en Aqua Base konvertit med tiden.
Två filmklipp för att visa lite av hur det ser ut i rörelse. Jag tror det är mer rättvisande för lacket än dagens bilder. Det är ganska korta klipp.

Zoya Rihana

Publicerad 2012-05-21 06:09:22 i Naglar i lila,

Dags för ett av mina favoritlack i lila. Ni vet ju att jag älskar China Glaze Cowgirl Up. Det här är nog strået vassare ändå. Varför? Jo, för det här är perfekt Zoya-formula och perfekt Zoya-pensel men ungefär samma färg. Det är inte exakt lika, jag minns att jag faktiskt gjorde en jämförelse då kollektionen kom, men de är tillräckligt lika för att jag ska tycka att de är lika vackra.
Två enkla lager alltså. Lacket är smidigt och följsamt och håller sig på plats utan att flyta ut och ställa till besvär. Penseln är en dröm. Det är bara så att Zoya gör den pensel som passar mig bäst av alla penslar i hela världen. Jag förstår inte trenden mot breda penslar som verkar finnas. Det började ju för några år sedan med OPI och IsaDora men att t.ex Essie som haft så bra penslar valt att köra en linje med breda nu är så konstigt. De ger åtminstone valmöjligheten än så länge. Har man breda naglar måste man ju kunna måla med en smal pensel men med flera penseldrag, eller hur? Har man smala naglar blir lackande med breda penslar i princip omöjligt utan att måla på huden. Men, varför pratar jag om det nu när jag visar ett lack med perfekt pensel? Kanske för att varje gång man målar med ett Zoya lack så inser man hur stor betydelse det har och hur fort och enkelt man kan måla naglarna om man har rätt redskap.
Rihana kom i en höstkollektion som heter Pulse och som kom ut 2008. En lila och röd skimmerkollektion som verkligen är ett måste om man gillar vampy-lack.

Lippmann Lady Sings the Blues

Publicerad 2012-05-20 17:57:37 i Naglar i blått,

Ett tredje inlägg idag kommer här. Har vi visat holo och duokromt kan vi väl passa på med ett glitter också. Lippmann gör nog världens vackraste glitter! Titta på det här! Lady Sings the Blues. Vackert!
Svart eller mörkblå jellybas, jag kan inte avgöra vilket, med hexagonala glitter i ljusgrått och blått. Det är riktigt läckert. Som att stirra in i havsdjupen från en u-båt. Eller resa genom galaxer med Starship Enterprise. Två lager av lacket ger denna enastående effekt och det är mycket mer lätthanterligt än man skulle kunna tro med tanke på att det är ett glitterlack med så stora partiklar.

Nail Pop Kimono

Publicerad 2012-05-20 17:53:17 i Naglar - duokromatiska,


Vi måste ju se till att få upp lite duokroma lack också. Här är ett jag fått av en kompis i England. Hon erbjöd sig att fixa ett av den här skönheten åt mig då hon vet att jag ÄLSKAR duokroma lack och speciellt gröna sådana. Det är två lager lack, det känns lite strävt att måla med men flyter ut fint och torkar snabbt. inga problem alltså.
Lacket skiftar mellan en mellangrön med varm underton, oliv, kaki, antikguld och rosatonad koppar. Det är ganska tydliga skiftningar även om jag har ännu mer dramatiska duokroma lack i samligen. Snyggt är det alla fall! Den här typen av lack kan man inte få för många av. Det är så roligt att det börjat komma så många duokroma och holografiska lack och så många olika typer av glitter och allt vad det är. Det är som att lackvärldens alla hämningar och begränsningar tagits bort och vi översvämmas av kreativitet och roliga, unika lack både av indiemärken och etablerade märken. Har vi haft så här roligt i nagellacksvärlden på länge? Kanske där i början på 90-talet, då var det också många roliga lack på marknaden, men det är nog, ta mig fan, bättre nu!

Layla Ultra Violet

Publicerad 2012-05-20 12:05:51 i Naglar - holografiska lack,

Okej, mer hololack. Jag vet, jag skulle ju inte fastna i holovisandet men jag kan ju inte låta bli. Det här lackade jag med igår. Det passar väl dessutom bra i väntan på den nya Layla-kollektionen som verkar kraftigt försenad. Jag passar alltså på att återanvända mina gamla Layla-lack. Ultra Violet är en av favoriterna. En mellanlila som täcker på två lager och ger magnifika regnbågar. Verkligen magnifika! Det är så holografiskt att man tappar andan. Jag älskar det! 
Första gången jag använde det tyckte jag det behövde tunnas lite för det ville bilda vallar, som i och för sig självutjämnade, och även dra med sig lack med penseln. Jag tunnade det med en dos Seche Restore, slängde i ett par metallkulor och nu har jag ett smidigt och lättlackat lack. det ni ser är tre tunna lager. Jag hade klarat mig med två lite flödigareom jag velat. Det är överlack på bilderna, inte för att troktiden kräver det, lacket torkar på minuter, men för att jag gillar överlack och inte kan avstå. :D
Visst är det vackert! Och då är det inte ens jättesoligt ute när jag tar bilderna. Disigt, men ljust. Regnbågarna syns även i skugga men då blir lacket lite silvrigt vilket gör att de urskiljs svagare och lacket blir blekare överlag.
Jag vet, jag vet, alldeles för många bilder. Men det är ju holo... Hololack förtjänar hur många bilder som helst. Speciellt ett så här pass holografiskt lack. Det finns inga andra hololack med så här mycket effekt som produceras idag. Både Nfu Oh och MUS har ju försämrat sina hololack och andra lack som kanske kan ha varit en match, som Chanel och GOSH, har ju också försvunnit från marknaden. Layla är dock lättillgängliga. Man kan beställa dem från deras hemsida. Jag önskar jag kunde visa er promobilden på deras kommande kollektion. Jag vågar dock inte göra det då det inte är en officiell nyhet. Och jag vet inte om kollektionen bara är försenad eller om något mer hänt. Det är ju länge sedan vi holo-maniker fick nyheten om den kollektionen och då sa de att den skulle i produktion veckan efter och vara tillgänglig inom kort. Jag är orolig att den inte blir av eftersom vi inte hört något om releasedatum efter det. Nå, jag har inte slutat hoppas.
Och ni vet vad som väntar, eller hur? Ja, två korta filmklipp för att illustrera exakt hur magiskt det här lacket är.

China Glaze Rated Holographic

Publicerad 2012-05-20 08:26:13 i Naglar - holografiska lack,

Jag vet, jag skulle försöka lugna mig med de holografiska lacken och visa arkivinlägg på andra finisher. Det känns dock som att arkivet då rätt snart skulle bestå av bara holografiska lack. Det är ju det som fylls på hela tiden nu när jag bara använt hololack i några veckor. Jag känner inget omedelbart behov av att bryta den trenden heller. Holografiska lack är helt enkelt det jag vill ha just nu. Rated Holographic, som ni ser här, bar jag dock inte länge. Den är för brunrosa, eller persikotonad, för att jag ska trivas i den och den är inte den mest holografiska i Kaleidoscope kollektionen. Är det inte sol eller starkt ljus på den blir det persika med silverglitter. Det kändes inte så roligt så den byttes ut mot färgstarkare Tickle My Triangle som jag redan visat.
Missförstå mig rätt, jag tycker inte det här är ett dåligt lack. Jag skulle inte köpa det för dagens eBay-priser, trots att de är låga, för så snyggt eller spännande är det inte, men jag köpte mitt från 8ty8 någon gång på våren 2008, alltså två år efter att kollektionen släpptes, och då kostade dem kanske tre och en halv dollar styck. Det var det ju klart värt även om dollarna då låg något högre än idag. Egentligen är den inte så mycket dyrare idag, om man orkar leta lite. Rated Holographic har en diskret, nästan konservativ, färg som får en twist i och med holoeffekten som inte alls är konservativ. Det är scattered holo, som ni ser, och det blir alltså mest silver av det i skugga. Det är ett trelagerslack som alla Kaleidoscopes och det har bra egenskaper och torktid. Är man väldigt förtjust i färgen kan man nog hitta det för 6-10 dollar på eBay med tanke på att det inte är den mest populära av lacken. Mer ska man inte betala, då är det bättre att vänta tycker jag, för jag har sett den många gånger för det priset. Jag trålar alltid lite överallt efter backups av Kaleidoscope, OMG, DS-lack och annat. Jag slår till då och då om jag hittar dem billigt på en blog sale eller eBay. Den här har jag sett billigt i alla år men inte köpt en backup av. Jag kommer inte göra slut på den här flaskan.

China Glaze Cat's Eye

Publicerad 2012-05-19 16:22:07 i Naglar i grönt,

Ett väldigt gammalt lack kommer här. Jag har dock inte ägt det så länge. Skaffade det i år. Det är ett av de lack jag länge velat ha men inte skaffat ändå, om ni förstår vad jag menar. Dels är det ju namnet, Cat's Eye, dels är det ju färgen. Så vacker grön! Tre lager av den här skönheten på mina bilder.
Visst är det vackert! En underbar nyans som i och för sig inte liknar Siris öga, och än mindre Signes, men jag förstår ändå inspirationen. Det gjorde jag ju inte med Princess Sabra som ju har tillnamnet Tristam's Eyes och ska ha inspirerats av Adinas katt. Den är väldigt brun och grumlig. Det här är mer kattögegrönt enligt mig. Fast olika katter har ju olika ögonfärg och jag vet ju inte hur Tristams ögon ser ut. Lacket är alla fall lite benäget att få penseldragsmärken. Annars är det bra. Inga problem med t.ex torktiden. Vad tycker ni? Borde jag köpt det för länge sen eller är det inte i er smak?

Basic 5501-33

Publicerad 2012-05-19 15:09:14 i Naglar i grönt,

Jag måste sitta vid datorn idag. Ska skriva en hemtenta på min fortbildningskurs. Alla fall en del av den. Så tråkigt... Jag kommer inte riktigt igång. Istället klickar jag runt på olika nagelforum, tittar på TV och funderar på att baka paj. Det ni. Alla gamla bra srategier för att slippa plugga vaknar i mig. Kanske ska jag städa? Kanske ska jag duscha? Kanske ska jag sortera mina örhängen? Det finns så många saker man intge vill göra när man har tid men nu känns de plötsligt så lockande. Jag satsr på att tömma ur arkivet lite till.
Det här lacket fick jag av en kollega som var i Tyskland för inte så länge sedan. Jag provade det direkt men som vanligt hamnade det underst i högen av lack jag måste visa. Nu har jag inte så mycket nyheter så då får det äntligen komma fram. Välförtjänt för det är ett härligt lack. Ett lager täcker bra och det är en djup, kall, svärtad grön. Skimmer dessutom. Visst är det fint! Inte så vårigt men underbart ändå. Den här typen av grön är så jag. Jag tycker den är elegant och dessutom passar den min hudton och min personlighet. Tycker jag själv alla fall.

Mood Magic i lila

Publicerad 2012-05-19 12:36:02 i Naglar - färgskiftande,

Mer arkivlack. Det blir inte jättedramatisk skillnad på tipp och nagelbädd på det här lacket, men man kan ana att det skiftar lite. JAg hade väl inte tillräckligt stor skillnad på fingertopp och utomhustemperatur helt enkelt. Inomhus händer ingenting, vilket är synd för det var ju det som gjorde Clairs Mood Happy/Earthy så rolig. Den var tydligt tvåfärgad beroende på temperatur. Men, det är roligt med sådana här lack så jag är glad att jag fått det!

Zoya Kotori

Publicerad 2012-05-19 08:52:45 i Naglar i blått,

Efter gårdagens galna holofrossa så lugnar vi oss med lite glitter från arkivet. Jag tror alla fall det räknas som glitter. Kan vara glassflecks kanske? Kotori heter lacket och det är inte heller nytt här på bloggen men jag bar det någon gång nu under våren och tog om bilderna. Jag har använt det här rätt många gånger och gillar verkligen färgen. 
Visst är det en vacker blå! Kotori är vacker och jag passar på att än en gång tacka Zoya för penseln och formulan. Okej, det kräver sina tre, tunna, lager men det torkar snabbt och penseln är perfekt och lacket är lätt att styra. Färgen är unik på ett sätt, det uplevs som blått för ögat men det är egentligen en mörkgrå, skir bas med blå glitter i. Eller om det är glassflecks. fan, skillnad på olika holos är inte hälften så komplicerat som att hålla isär alla olika glitter som finns. det kan ju i och för sig bero på att jag aldrig har tyckt att det är lika viktigt... :D

Sally Hansen Nail Prisms Diamond

Publicerad 2012-05-18 20:06:43 i Naglar - holografiska lack,

Och ett till hololack! Det är tidernas holofrossa här denna holofredag. Hoppas Emma snart hoppar in och visar sitt bidrag. ;D
Det här är inte mitt bästa Prism-lack. Faktiskt mitt sämsta. Det här är Diamond, ett av mina första lack från Sally Hansens Nail Prisms-serie och det kunde ha avskräckt mig för livet. Den är skir, den bubblar, den är seg att torka... ja, den är en mardröm. 
Fem lager på dess bilder. Det går inte att måla så många lager utan att få bubblor någonstans. Här blev det bubblor på ringfingret. Massor av dem. Fult. Men, jag ville prova det här igen och se om det hade blivit bättre efter att ha legat i lådan sedan 2008. Det hade det alltså inte. Jag tror det är bra som holotopcoat om man vill ha det. Det är alla fall inte bra för sig själv. Enda pluset är att den inte är en typisk silverholo för den har en gul ton i sig. Mycket intressant.
Som ni ser är det en ganska fin holografisk effekt. Det är ju roligt. Jag vet att många har använt den som bas för en MPJ franken. Kanske man kan göra men jag tänker behålla den som den är. Det är ju, som sagt, en unik nyans. Och den har blivit dyr! Jag fattar inte det. För några år sedan kostade den 2-3 dollar. Nu är den tydligen en av de mer eftersökta av Prism-holosarna. Tro mig, de andra är bättre.

Glitter Gal Blue

Publicerad 2012-05-18 16:26:39 i Naglar - holografiska lack,

När vi ändå håller på kan vi väl rasa vidare genom arkivinläggen med holografiska lack. Kanske kan man få bjuda på ett Glitter Gal? Det var ett tag sedan jag visade något av dem och den här tror jag inte ens har fått vara med tidigare. Annars har jag ju hamnat lite i en repris-rut. Ni vet ju alla att jag älskar mina holos och nu när våren är här blir det ju nästan omöjligt att avstå från dem. Det här var dock tidigare i år som det var framme.
Glitter Gal Blue, jag undrar om det är den som numera heter Bondi Blue? Jag vet faktiskt inte för jag har inte köpt Glitter Gal på bra länge. De har bytt flaskstorlek sedan jag shoppade och har bytt namn på lacken också för att få lite mer inspirerande namn än de gamla "red", "blue" och "green". Blue är blåklintsblå och en trevlig scattered holo som är lite lik Layla Ocean Rush i basfärgen, lite mindre grönt i kanske, och något mindre intensiv, och så inte alls lika holografiskt. Den är också ganska lik Teeez Cool men mer holografisk då. Det krävs tre lager av lacket för att bli täckande och det är enkelt att måla med och torkar normalsnabbt. Det är trevligt alltså men av de tre holo jag visat idag är det inte min favorit. :D

China Glaze L8R G8R

Publicerad 2012-05-18 13:56:58 i Naglar - holografiska lack,

Vi kan väl fullständigt gå överstyr med hololack idag när det är holofredag. Atena, som var lacket jag bar igår och idag fram till lunch, har jag ju visat redan. Det är otroligt vackert så scrolla ner och kika på det. Jag har en annan holofavorit just nu men ingen sol att fota i så det får bli lite gamla godingar ur srkivet. Det här är verkligen värt att uppmärksammans nämligen, även om det var ett tag sedan jag hade det nu. L8R G8R är och förblir en klassiker!
När de här lacken kom på hösten 2007 så var L8R G8R ett av dem jag mest av allt traktade efter. Det gjorde mig definitivt inte besviken och jag är forfarande kär i det. En blekgrön med gula undertoner, tydligt linjär holo, som ni ser, och dessutom utomordentliga egenskaper. Alla OMG-lacken täcker med två generösa eller tre tunna lager och de är inte besvärliga att måla med om man jämför med t.ex Layla eller Nfu Oh. Helt underbart lack alltså. Inte så mycket mer att säga än det. Jag vet, det är discontinued och säljs idag snordyrt på eBay, men kanske är det ändå värt de summorna. Jag är glad att jag köpte det då, för länge sedan, när de precis släpptes, men hade man inte den turen så skulle jag nog uppmana till att överväga åtminstone något av lacken ur den här kollektionen. L8R G8R, 2NITE och FYI är nog mina tre favoriter ur den men även QT och OMG! är underbara. Eller vad sjutton, alla är underbara!

Hits No Olimpo Atena

Publicerad 2012-05-18 10:52:21 i Naglar - holografiska lack,

Hits No Olimpo är enligt mig en av de bästa kollektioner som någonsin gjorts. Fantastiska och intensiva färger, starka holografiska effekter med gnistrande regnbågar. Om Layla kan matcha intensiteten i färgerna med sitt nya släpp som jag och Emma väntar på som barn väntar på julafton, och dessutom ha samma linjära och kraftfulla holo, då kommer jag att svimma i en holorgasm. Det ser alla fall ut som att Laylas nya lack kommer vara starkare i färgerna än den förra kollektionen på den bild jag sett, men deras promobilder är ju i samma klass som OPI:s så vem vet. Alla fall, vi ska inte prata om Layla, vi ska prata om Hits. Hits lyckades ju ge oss de intensiva färgerna förra året och jag älskar dem!
Atena är det fuchsiafärgade. Stark och lysande rosa alltså. En färg som jag gillar på mig själv för den är kall nog att passa min hudton och kraftfull nog att matcha min person. En gång i tiden, när jag precis börjat jobba som lärare, så var det en tjej i mitt arbetslag som tyckte jag påminde om magentafärgade rosor. Som person alltså. Min bild blev den av en ganska stel och oinbjudande snittros i en billig bukett på Ica men hon kanske inte alls menade så. Det är ändå en lustig association då jag inte direkt överanvänder färger av den här typen.

Mina bilder vill inte fånga hur vackert det här lacket är. Det är en jelly men den täcker med två lager. Den holografiska effekten är stark. Regnbågarna tippar lite mot gult snarare än blått. Den är scattered men i det mellanregistret vi talat om tidigare som närmasr sig linjära lack. Här är en länk till min hologuide. Det blir alltså tydliga regnbågar även om inte färgbanden är till hundra procent sammanhållna.

Och eftersom det blivit en vana och för att jag tycker det verkligen ger en bättre uppfattning om hur lacket ser ut, här kommer ett videoklipp:

Colorama Cherry Pop

Publicerad 2012-05-17 14:37:29 i Naglar i rött,

Nej, vi måste försöka komma ifrån alla dessa hololack. Jag har hur många inlägg med hololack som helst i arkivet och det blir fler och fler. Idag har jag målat om, från underbara Dionisio till vackra Atena, ännu ett av Hits holografiska lack alltså. Det är dock inte det jag ska visa er nu. Nej, ni får se ett lack jag fick som ett extra när jag köpte några lack av en tjej som hade en blogsale. Det är Colorama, från Maybelline. Ett rött jellylack som jag har tre lager av på bilderna.
Färgen är härligt knallröd. Saftig och mumsig. Inte ett dugg åt körsbärshållet dock, trots namnet, Cherry Pop. Jag är dock oerhört positivt överraskad över hur fint det blir på naglarna. Jag brukar ju inte gilla jelly men det här ser inte så tokigt ut faktiskt. Det är klart mn ser lite VNL men jag upplever inte att naglarna ser skitiga ut som jag kan tycka det blir med vissa lack.

Hits No Olimpo Dionysio

Publicerad 2012-05-17 08:23:15 i Naglar - holografiska lack,

Jag njöt av Ares i ett par dagar men sen var jag sugen på något annat även om det gärna fick vara samma stil. Jag plockade alltså fram Dionisio, det lila lacket från Hits No Olimpo-kollektionen. 
Två lager av det här fantastiska lacket räcker. Det är en smidig formula och jag köpte mina lack innan Hits fick problem med penslarna. Okej, penseln är lite bred och platt för att vara i min smak men den är inte omöjlig på något sätt. Det är samma sak som med OPI-penseln, den är lite för bred för de smalaste naglarna, men det funkar okej alla fall. Torktiden är snabb och lacket är bra på alla sätt.
Ni ser att det är en kraftig effekt i det här lacket. Scattered, så klart, men det får ihop regnbågar utan problem. Många indie-märken som gör hololack kallar ju spectraflairfranken för linjära, vilket de inte är då partikelstorleken är för grov för det, och även etablerade märken kallar sina scattered för linear nu för tiden. Begreppsförvirringen är total, speciellt sedan t.ex Klean Color kallade sina prismatiska lack för holo och sina multikroma glitter för chunky holos. Hur som helst, det här lacket ligger bra till på "holometern" som ni ser och det blir tydliga regnbågar även om det inte är linjärt.
Det är en härlig och intensiv lila färg dessutom. Även i mulet väder, som det varit idag, så är det vackert och faktum är att den holografiska effekten gör sig påmind även i ganska moderata mängder med sol eller elektriskt ljus. När den slocknar är det som sagt en fin färg ändå och det är ett av skälen till att jag tycker No Olimpo var en så lysande kollektion. Lacken är färgstarka och intensiva nog att vara intressanta att bära oavsett ljusförhållandena. Bilderna här är tagna när solen visade sig, så de visar lacket när det är som bäst.
Gissa vad! Jag har gjort inte bara en utan två videor! Varför? Jo, jag bytte vinkel mot ljuset och sen kunde jag inte välja vilken av dem som bäst visar lacket. Så var det med det. Båda är ganska korta så pinan är över snabbt om ni tittar på dem. Jag älskar att se hololack i solsken så jag ska nog titta på mina filmsnuttar när jag känner mig lite oinspirerad och hängig. Regnbågar jagar oftast bort det negativa man samlat i tankarna.

Up Colors Ouro Boreal

Publicerad 2012-05-16 18:04:24 i Naglar - holografiska lack,

Dags att kasta ut lite mer arkivinlägg. Vi kan låtsas att det är fredag idag för det är ju söndag imorgon, eller hur man nu ska säga. Det blev ju konstigt för vart tog lördagen vägen då? Äsch... Ni vet ju att holofredag kommer alla möjliga dagar här hos oss. Det här är ett av mina Up Colors.
Det är tre lager och lacket är lite kärvt och penseln bjänglig och sladdrig. Torktiden var normal. Färgen är en blek och lite trist grön och holoeffekten väldigt sccattered. Det blir lite diffusa färgfält men ngen riktig regnbåge.
Vad tycker ni? Är det ett lack i er smak? Jag hade nog förväntat mig lite mer av det om jag ska vara ärlig...

Gina Tricot Luxurious

Publicerad 2012-05-16 05:46:00 i Naglar i guld, koppar, brons,

Ett foillack från Gina Tricots lacklinje, kallt guldigt eller bronsigt, ser ni här. Inte unikt, jag har minst en kanske fler dupes, men jag skaffar ju den här färgen och typen av lack för jag gillar dem. Det här är tre lager och det är varken lätt eller svårt att måla med. Två lager om man är mer generös kan nog funka det med. Torktiden är varken lång eller kort. Det är ett mellanlack, helt enkelt.

Isadora Papagayo Blue

Publicerad 2012-05-15 19:50:17 i Emmas NOTD i blått och grönt,

I fredags gick jag en mycket snabb sväng på stan, hamnade på H&M och upptäckte att de körde sin årliga drive med kampanj på Isadoralack, alltså en flaska för 40 kronor istället för 60. Hurra tänkte jag och knep snabbt 4 lack, Papagayo Blue, Marzipan, South Beach och Hot Hibiscus. Först ut för testning är Papagayo Blue.
Isadoras mardrömslika Wide Brush till trots så gick det rätt bra att måla med det här lacket. Jag brukar dra mig för att köpa Isadoralack för att jag tycker att penseln är så svår, men antingen så har penseln modifierats eller så har jag vuxit i min roll som nagelmålare för det gick riktigt bra, ett par spretiga strån i borsten till trots. Papagayo Blue täcker med två lager och är väldigt glansigt och fint, i alla fall med ett lager Poshé. Färgen är en lysande lilablå i utomhusljus, inne uppfattar jag den som mer lila, inte alls särskilt blå. Riktigt snyggt är det i alla fall, en härlig färg som väcker mycket uppmärksamhet, jag är glad att jag har den och att jag inte betalade fullpris:)

Lynnderella Love Potion No 99

Publicerad 2012-05-15 06:03:54 i Naglar i lila,

Titta vad jag hittade i arkivet! Ett Lynnderella! Jag tror det är det sista att visas av dem jag har. Hon har ju släppt en ny kollektion nu så är ni intresserade av Lynns lack ska ni kila över till Llarowe och sätta upp er på "önskelistan" så kommer ni snart ha några hett eftertraktade Lynnderella lack att leka med. Love Potion no 99 kom med en äldre kollektion, kanske var det Early Halloweens. Det ni ser på mina bilder här är ett lager över HM Purple. Jag föredrar att använda Lynnderellalack till layering.
Ett lager av Love Potion No 99 är ganska lätthanterlig i en layering. Man får vara lite lätt på handen men man behöver inte breda ut det som smör på en macka alla fall. Det går att använda en mer vanlig penselteknik. Glittren är inte så grova och mer glesa än i de knepigare av Lynns lack. Det här är alltså ett trevligt glitter-effektlack. Som ni ser är det lite olika storlekar och färger på glittret. Jag gillar det alltså men jag är medveten om att Lynns lack inte blir de mest använda hos mig just för att jag inte är en layering-person. Jag har skov med mina halvglitternaglar men oftast är det ett lack som gäller. Hur gör ni? Använder ni ofta lack till layering eller olika effektlack eller är ni lika lata som jag?

OPI Absolutely Alice

Publicerad 2012-05-14 21:13:27 i Naglar i blått,

OPI Absolutely Alice är ju ett sådant lack som verkligen hypats och älskats. Jag var helt ointresserad av hela den kollektionen när den släpptes och det har aldrig riktigt pirrat i mig av längtan när jag sett swatcher heller. Till sist blev jag dock övertygad om att det måste vara helt enastående, det här lacket, för alla älskar det ju så vansinnigt och ska ha tio backuper och få kistans insida målad med den när de dör. Jag var alltså tvungen att klicka hem det från eBay när jag av en slump ramlade över det till bra pris. Det landade någonstans mellan 10 och 20 dollar, kanske femton. Inte samma sak som om jag köpt det när det släpptes och betalat 5.75 på Trans Design... Nå, det hade ju klart varit värt det om jag älskat det. Femton dollar är ingen stor summa idag. Jag är dock inte så kär i det. Jag föredrar både mitt Lacquistry-Alice och andra blå glitterlack, som Kendall at the Katwalk, framför det här. Det är inte ens topp tio blå glitter, tror jag. Fast det är inte fult heller. Det är ett mellanlack.
Kanske snäppet bättre än i mellanregistret till och med, men inte fantastiskt. Vad säger ni? Är det ett favoritlack för er? Det är ju trevligt med glitter, visst, och blått och guld är somrigt och fint, men är det verkligen så fint. Det ni ser på bilderna är två lager och minst samma antal lager överlack. Det är ett tag sedan jag tog bilderna så jag minns inte så mycket mer. Det är klart jag är glad att ha det i min ägo men jag hade nog inte köpt det nu heller om det inte vore för att så många är så galna i det att jag ville se om det är så magiskt i verkligheten. Min kista ska inte dekoreras med det på insidan alla fall. Jag tänker mig hellre en regnbåge av mina hololack och så en ficklampsapp på mobilen så jag kan ligga och lysa på dem och njuta i min ensamhet. Fast jag ska ju inte begravas i kista. Jag tänker mer begravning á la bålet i Van Helsing. Jag kan tll och med tänka mig att bilda ett moln i form av mitt ansikte och kankse vinka lite... "Bränn, bränn, bränn!" som trollen säger i tomteskogen.
Och här kommer en ganska lång video på brudarna på balkongen för er som saknat katterna.

Misa Looking for Trouble

Publicerad 2012-05-14 18:12:12 i Naglar i rosa,

Titta här vad jag fick av Nailtastic Anne! Ett rosa lack från Misa! Visst är det en fin rosa! Oerhört Barbie! Jag gillar ju den här typen av rosa lack, kall underton och skimmer och hela faderullan. Tuggummirosa med ett violett skimmer faktiskt. Knalligt och härligt! Fyra lager av lacket var dock mindre roligt även om jag var beredd på det. Torktiden är överraskande snabb trots de många lagren. Det är inte spektakulärt men det är absolut fint och en trevlig sommarfärg. Sen lyckades jag slå av hörnet på en nagel när jag bar det här vilket var lite trist. Pekfingret ser fortfarande helt snett och eländigt ut efter det men det är inget att göra. Jag vägrar klippa ner allt IGEN. Jag kommer aldrig få tillbaka mina långa naglar om det ska fortsätta så här.

Hits No Olimpo Ares

Publicerad 2012-05-14 05:33:01 i Naglar - holografiska lack,

Det här är söndagens hololack. Helt underbara Hits Ares. Planen är att ha den under arbetsveckan som kommer. Jag älskar verkligen rött och ett rött hololack måste väl vara bland det bästa som finns! 

Ares, tre lager av klarröd jelly med en vacker scattered holo effekt som är svår att fånga på bild. Den är ljuvlig, lysande och glittrande! Hitslacken har väldigt fåniga flaskor och penslarna är inte de bästa världen sett men tack och lov är formulan på de holografiska lacken bra och om man är försiktig så den breda penseln inte målar utanför nageln så håller sig lacket där man säter det utan att rinna ut eller bete sig illa på något annat sätt. Bredden på penseln är ungefär som den på OPI Pro Wide Brush men något styvare vilket gör att den alla fall inte fjädrar ut så mycket. Det gör den inte bättre än OPI-penseln, men den är fasen inte sämre heller. Jo, om den är ojämn, men det har jag bara varit med om i Hits duokroma lack.
Jag måste visa ännu en av mina ringar. Det matchar inte perfekt med lack och ring, men det är lite roligt att få visa upp den ändå. Jag gillar stora smycken. Ska det vara så ska det vara så det syns, helt enkelt.
Ja, vad mer ska jag säga. Ares har normal torktid med Seche Vite. Det är ett lack som är vackert även i skugga eftersom färgen är så pass intensiv. Det är verkligen ett underbart lack och jag har använt det flera gånger. Så många gånger att jag har en backup av det faktiskt. Lacken är fluffiga och mängden i flaskorna liten så de räcker inte till mer än kanske tio manikyrer. Väl värt alla fall, och man kan ju beställa dem från brasilien så får man dem åtminstone billigare än om man köper från Llarowe. Jag köper mina backuper så, för då är det inte lika bråttom. Jag brukar vara för ivrig för att vänta på nyheterna, liksom, men sen gör det inget att frakten tar några extra veckor.
Jag vet, ni var inte så sugna på videor, men den här gången blir det en för det här lacket tycker jag man får en bättre uppfattning om på filmen än på bilderna. Ni behöver ju inte titta om ni inte vill.

Neutrala skuggor och lösa lockar

Publicerad 2012-05-13 13:48:00 i Emmas FOTD 2012,

Lördagens smink kommer här, guld och bruna skuggor från Naked-paletten som jag kombinerade med mjuka lockar, skapade med värmespolar. Det här är en look som min sambo uppskattade, han jublar sällan över mina mer färgglada kreationer.

Hyn

Foundation: Elemental Beauty Soft Focus foundation, en mix av färgerna Nude och Sunshine

Concealer: MAC Studio Sculpt Concealer NW 20

Puder: Elemental Beauty Matte Powder

Rouge: MAC Mineralize Quite Cute Giggly
Ögon
Ögonbryn: Laura Mercier Brow Definer Soft
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance
Ögonskuggor: Urban Decay Half Baked, Smog och Darkhorse

Highlighter: Urban Decay Virgin

Kajal: Elisabeth Arden

Mascara: Clinique Lash Power Mascara

Lösögonfransar: Ardell Inividuella fransar, korta och medium

Läppar

Läppstift: Make Up Store Attitude

På ögonlocket applicerade jag guldiga Half Baked. I globlinjen och uppåt applicerade jag Smog på en fluffig Creasebrush och därefter mörkare Darkhorse meden pencil brush, mer centrerat i globlinjen för en lite intensivare effekt där. Highligher är Virgin. Under ögat ligger Darkhorse tillsammans med en kajalpenna i svart och jag målade eyeliner, mascara och fäste individuella fransar. Läpparna fick lite färg med mitt nya läppstift Attitude, jag köpte det i onsdags och gillar det verkligen. Det är en trevlig färg och färgen är lätt att bygga upp eller tona ner beroende på hur knalligt resultat man vill ha.

Sally Hansen Nail Prisms Bronze Pink

Publicerad 2012-05-13 08:51:12 i Naglar - duokromatiska,

jag har kommit på att jag borde göra en sammanfattning av alla mina Nail Prisms så jag dels håller rätt på vad jag redan äger och dels kan hjälpa andra som handlar på eBay och undrar vad det blir på naglarna. Vi får se om jag får ihop det för alla mina Nail Prisms är inte ens fotade än och många har egentligen alldeles för dåliga bilder. Här är alla fall en av de som är fotade och där bilderna är okej. 
Bronze Pink är en av mina favoriter. Rostrött, tegel, koppar, brons, guld och olivgrönt. Mmm! Härliga färger och tydliga skiftningar. Som höstlöv. Jag älskar det här lacket. Det är ett av favoriterna av de duokroma Prism-lacken.
Det har likheter med Amber Ruby, det skulle inte förvåna mig om det var samma lack. Jag har inte jämfört dem sida vid sida och jag tror Bronze Pink har mer gröna toner men det kan vara en fråga om ljusförhållanden de gånger jag burit lacken. De är så pass lika att man inte behöver känna stress om man inte äger båda. Vi vet ju dessutom att Sally Hansen lyckades släppa samma lack under olika namn och olika lack under samma namn under den tiden Nail Prisms producerades.
Visst är det tjusiga färgväxlingar, oavsett om det är Amber Ruby under ett alias eller inte. Jag älskar det här lacket och är oerhört glad att jag snappat upp det. Man kan fortfarande fynda Nail Prisms så passa på och köp några av dessa duokroma skönheter. De slår t.ex Ozotic Pro med hästlängder. Billigare och bättre. :D
China Glaze Tickle My Triangle

Publicerad 2012-05-12 11:24:25 i Naglar - holografiska lack,

Så, varför fortsätter vi inte på det lite flickiga temat med söta lack? Ett vackert rosa holo kan väl passa bra då? Kanske kan vi unna oss ett till arkivinlägg med Kaleidoscopelack, denna gång fina Tickle my Triangle. Det är ett av de Kaleidoscopes som har mer färg, den här en kall rosa ton, och den har också bra holografisk effekt. Scattered, så klart. 
Tre lager täcker utan problem och formulan är lätt att måla med och torkar snabbt. Det är bra lack, helt enkelt, i den här kollektionen. Den är kanske inte spännande nog för att få mig att gå i spinn men den är söt och glad och glittrig. Somrig, liksom.
Tråkigt nog fotades den här innan jag kom på att jag kan använda kameran för att filma mina hololack. Det finns säkert tjugo holoinlägg i arkivet och inget av dem med video. Ni får alltså hålla till godo med vanliga bilder. Jag vet inte heller hur mycket de flmerna tillför. Upplevde ni att det gav någonting att se naglarna i rörelse? Jag tror man får en bättre uppfattning om den holografiska effekten men jag vet inte om det är värt att översvämma mitt youtubekonto med nagellack om det inte finns efterfrågan på det.

Zoya Mieko

Publicerad 2012-05-12 08:11:21 i Naglar i rött,

God morgon! Jag ska ägna dagen åt studier till min fortbildningskurs och jag känner mig inte särskilt motiverad. Har alla fall segat mig upp nu, tidigt, och ska snart göra kaffe och rosta bröd så jag får lite energi. Ni ska också få någonting. Ett sött lack! Här ser ni Zoya Mieko, en mjuk hallonrött med guldskimmer. Det är ett väldigt fint litet lack, faktiskt, och jag förstår inte varför jag inte använt det mera. Det är en evighet sedan jag bar det senast
Som alltd med Zoyas lack är det lätt att måla med eftersom penseln är perfekt och formulan är också bra, varken tjock eller tunn utan lagom. Det täcker med två lager och det torkar snabbt med ett lager Seche Vite. Visst är det fint! Jag gillar att bottenfärgen är kall medan guldglittret ger värme så intrycket blir lite koralligt.

Brite Bird - Grow Back Down Again

Publicerad 2012-05-11 17:48:19 i Emmas NOTD i glitter och holo,

Fredag igen, sanslöst vad veckorna går fort. Härligt med helg och såklart också härligt med holo för det betyder ju också fredagarna. Sminkan sa innan att hon fuskade och visade helgens naglar. Jag fuskar nästan alltid, är sällan jag bär holo på fredagen och hinner fota och lägga ut. Här kommer alltså helgens naglar, det sista för testning av mina Brite Bird-holos, Grow Back Down Again, ett vackert tealfärgat lack med ordentlig holoeffekt. Mina bilder är inte bra, lacket såg väldigt blått ut så jag har mixtrat lite med färgerna för att få det mer naturtroget men helt hundra blev det inte, det är fortfarande för blått.
Precis som allt Sannas smink brukar vara så är formulan ypperlig, två lager täcker alldeles utmärkt. Finfin holoeffekt också kombinerat med starka färger, så jäkla bra jobbat Sanna! Jag har nog sagt det förr men det tål att säga igen, Brite Birds holosar påminner mig väldigt mycket om Hits holos men Brite Bird har bättre formula, riktiga fullträffar verkligen.

China Glaze Spin Me Round

Publicerad 2012-05-11 05:42:38 i Naglar - holografiska lack,

Holofredag!! En härlig tradition, eller hur!  Jag fuskar så klart, och visar ett lack från förra helgen. det kommer dock bli holo här lite senare om solen vill samarbeta. Just nu är det mulet och trist. Det kommer säkert klarna upp lagom tills jag är på jobbet. Vi får se hur det ser ut när jag kommer hem alltså. 
You Spin Me Round är ännu ett av lacken från Kaleidoscope. Ni ser att jag varit lite nostalgisk på sista tiden. Faktum är att jag har massor av inlägg från den här kollektionen liggande från hösten och framåt. Det här hade jag dock i söndags. Jag hade tänkt prova St George igen egentligen, den från A England. Den blev total misär och jag blev arg och därför blev det Kaleidoscope igen. Ett tryggt lack för jag vet hur det är att lacka med, hur lång torktid den har och allt annat väsentligt.
Alla mina Kaleidoscope kräver tre lager. De är enkla att måla med, torkar snabbt och är på det stora taget trevliga. Minuset är att många av dem är rätt bleka. Inte alla dock. Den här ska ju vara blek, det är nudelacket i kollektionen. En ganska kall beige med massor av hologlitter som ser silvrigt ut om det inte är i solen. I solen kommer en medelstark scattered effekt fram. Det är inte full fräs på det, som på t.ex He's Going in Circles utan får mig mer att tänka på effekten på de bästa Milani-lacken. Kanske något mer holografiskt än dem, men inte mycket.

För att verkligen visa er så blir det en liten video igen. Det är väl roligt! Knäppandet beror på att kamerans autofokusering är igång.

Sally Hansen Nail Prisms White Turquoise

Publicerad 2012-05-10 20:41:37 i Naglar i blågrönt&turkos,

Sally Hansen Nail Prisms White Turquoise är perfekt om man vill göra sin svarta eller marinblå manikyr lite spännande på andra dagen. Det blir ett kraftigt turkos skimmer som kan hålla intresset vid liv en extra dag om man vill. Det är inget måste bland Prism-lacken men man kan få den för typ 2 dollar om man vill.

Up Colors Rosa Prisma

Publicerad 2012-05-10 20:07:27 i Naglar - holografiska lack,

Tre lager av Up Colors Rosa Prisma kan ni se här. Ett ganska intentsägande och tråkigt lack, enligt mig. Det är en nudefärg med rosa underton. Penseln är sladdrig och lacket tjockt men inte självutjämnande utan det kräver flera lager för att bli slätt. Jag har planer på att förtunna även dessa lack för att göra dem smidigare att lacka med. Vi får se. Det är alla fall holografiskt, en ganska mesig scattered holo som vill bilda mer frägfält än bågar.
Det finns dock lite kräm i det i full sol, som ni kan se. Det är snäppet mer holografiskt än t.ex Catherine Arleylacken som de är nu. Det är inte i närheten av Catherine Arley från förr dock. Ett mellanlack kan vi kanske kalla det. Det är inte fult men det är heller inte fantastiskt. Vad tycker ni? Blir ni sugna? Det finns i så fall hos både Llarowe och Ninja Polish.

Nat Robbins Midnight Hour

Publicerad 2012-05-10 06:10:20 i Naglar i blått,

Midnight Hour av Nat Robbins är ett lack som utpekats som en möjlig dupe till Essie Starry Starry Night. Det är inte en exakt dupe men troligen det av mina lack som är närmast originalet. 
Svärtad blå jellybas och små silverfärgade glitter. Jellyn låter glittren skina igenom så man ser det som att det även är olika nyanser av blått förutom silvret. Det här är två lager av lacket som vare sig var fantastiskt eller dåligt att måla med. Ett mellanlack ur den synvinkeln men färgen är ju underbar. Jag är ju svag för dessa mörkblå md silverglitter som ni vet.
Jag fick det här lacket i present av en förtjusande lackälskare i Polen som visste att jag ville ha det. Oerhört gulligt! Jag har ingen aning om hur man annars får tag på dem.

LA Girls Blazin'

Publicerad 2012-05-09 20:11:19 i Naglar i rosa,

Mer arkivlack som även varit med förr på bloggen. Jag återanvänder en hel del, som ni märker. Att LA Girls är bra lack vet vi ju sedan förr och det här är dessutom en härlig rosa eller rosalila. Lätt att måla med, glossigt och med en intensiv färg. Vad kan man klaga på? Inget!
Tre tunna lager eller två flödiga täcker väl. Det är enkelt att måla med, penseln är okej om än inte lika magiskt bra som Zoyas. Visst är det snyggt! Man blir glad av det!
Jag köper mina LA Girls från Cherry Culture och jag måste säga att jag inte har ångrat ett enda av dem. De kostar bara några dollar och man får bra kvalitet och många roliga färger.

Zoya Edyta

Publicerad 2012-05-09 06:06:49 i Naglar i grönt,

Här kommer ett lack som också legat till sig lite i arkivet. Det har också visats förr och det är dessutom ett av mina topp 20-lack. Jag älskar det. det har så klart ett plus redan i namnet, Edyta. Det är samma namn som Edit fast på polska och som ni vet var Edit min äldsta katts namn. 
Lacket Edyta är fantastiskt bra. Det täcker med två lättarbetade lager, torkar snabbt och har så klart den perfekta Zoya penseln. Zoya är sueräna vad gäller penslarna. Lagom på alla sätt.
Färgen är underbar! Det är en mörkt grågrön med flecks i guld och teal. Oerhört vacker och elegant. Lacket kom i en kollektion för några år sedan, Wicked, som innehöll flera lack med samma finish. De är en sorts foilig finish med flecks i som Zoya är rätt ensamma om.
Visst är det vackert! Jag kan dock inte säga att det är unikt. Nubar har ett lack som är i princip likadant, Verde. Edyta vinner dock i min bok på grund av namnet. Sen är jag nog lite mer förtjust i Zoyas pensel också även om Nubars är god tvåa.

China Glaze Skyscraper

Publicerad 2012-05-08 19:16:58 i Naglar i blått,

Låt oss ta ett steg tillbaka och titta på ett lack från arkivet. Ett lack jag visat förr men som är så vackert att det förtjänar att komma fram igen. China Glaze Skyscraper kom med höstkollektionen förra året, Metro hette väl den. Det varnågra spännande lack i den och Skyscraper är verkligen en favorit. 
Mellanblått med massor av silverglitter. Det här är två flödiga lager. Torktiden är snabb men den kräver överlack för att få den där perfekta och glassläta ytan. Det tycker inte jag är något problem. Lacket är verkligen både vackert, lättanvänt och bra på alla sätt.
Det är en ljusare blå än de SSn-lika lacken som ju är mer svärtade. Annars funkar det på ett liknande sätt då glittret skiner igenom jellyn så man får ett intryck av att det är både silverfärgade och blå glitter. Egentligen är de bara silverfärgade.
Visst är det tjusigt! Jag är verkligen förtjust i Skyscraper!Nerd Lacquer Don't Blink

Publicerad 2012-05-08 06:16:53 i Naglar i svart, grått, silver,

Okej, här kommer det första av mina lack från Nerd som jag varit lite missnöjd med. Inte färgen, men formulan. Det ni ser här är tre lager, det är okej, men det är en knepig formula, tjock och klistrig. Väldigt knepigt att få att flyta ut på ett bra sätt på nageln och det vill valla sig på nageln. Man får peta på det med penseln för att få det att hamna rätt, som när man brer en macka. Jag förväntar mig det av t.ex Lynnderellas lack, de kräver lite "smörknivsteknik" men Nerd har alltid varit enkla att måla med fram till nu.
Om man bortser från att lacket är lite knepigt att måla med så är det fint. En lätt, ljusgrå färg och så silverfärgade glitter i lite olika storlek. Det finns även mörka glitter i mixen. Intrycket blir lite spräckligt, som ett fågelägg, men helt harmoniskt. I och med att basfärgen är så ljus så känns det luftigt och lätt som dimma över en sjö en tidig höstdag.
Det är verkligen synd att det är så tjockt och jobbigt. Jag tror jag ska göra som med St George och ösa i massor av Seche Restore. Jag tror det kommer täcka med tre lager även i uttunnad form men att jag då får jämnare och mer lätthanterliga lager.

i.myss Light Pearl Black

Publicerad 2012-05-07 20:11:38 i Naglar i svart, grått, silver,

Här kommer ett arkivinlägg från för länge sedan. Jag minns inte ens när det var men jag minns att jag köpte ett gäng lack från i.myss efter att jag provat den duokroma gröna. Jag köpte även en backup av den och en extra som jag gav Sofia för hon nog skulle gilla den hon med. I den vevan högg jag ett mörkblått, en annan grön och så den här också. Den här är svart, som ni ser, med skimmer som jag inte kan avgöra om det är silver eller guld. 
Det är lättlackat, täcker med två lager, och torkar snabbt. Penseln är ju lite knepig, liksom det att lacket är delat mellan flaskan och korken och man kan få mer lack på penseln genom att trycka på korken. Som en tub alltså. Ni ser på den översta bilden hur de tänkt det hela.
Det här är inte det unikaste lacket i världen men det är fint ändå och flaskan är ju kul om inte annat. Jag köper i.myss, som är ett koreanskt märke, på eBay.

A England St George

Publicerad 2012-05-07 05:51:35 i Naglar - holografiska lack,

Här ska ni få se min plan för idag. Jag ville prova A England St George igen. Färgen ser så underbar ut på alla bilder av det så jag ville verkligen ha det. Jag plockade fram det och började min manikyr. Lacket är så tjockt, penseln är inte styv nog för att hantera den tunga formulan, jag blev förtvivlad och öste i Seche Restore (thinner) för att få ett lack jag kan hantera. Efter flera omgångar av droppande och skakande fick jag de så hanterligt att jag kunde avsluta manikyren. Två och en halvt pipett som kommer med refillflaskan (25 droppar?) gick det och då är formulan fortfarande i tjockaste laget enligt mig. 
Jag gillar helt klart inte lack som är så tunga på penseln och tjocka i formulan. St George är kanske värst hittills av de A England jag provat men alla lacken är ju kraftiga i konsistensen. På plussidan är det bara ett lager av det här lacket som krävs. Ärligt talat, jag målar hellre tre tunna lager än ett tjockt som det här men det är ju en smaksak. Jag vet inte heller om det här bubblade upp eller inte när det torkade, jag var så irriterad efter att ha fått göra om så många naglar under processen med uttunningen av lacket att jag tog bort hela skiten och lackade om. Fingrarna på högerhanden hade fått blåfärg som bitit sig fast efter removern och jag var så arg att jag hade kunnat kasta flaskan från balkongen. Nu ska jag förhoppningsvis få en bättre start med lacket nästa gång eftersom det ändå är uttunnat. Jag hade i så mycket Seche Restore som gick i flaskan.
Eftersom det var söndag igår och jag hade tid och lust så gjorde jag en till liten video. Två faktiskt för det finns även en på det lack jag faktiskt beslutade att bära. Här är den alltså, min flmsnutt med ett lack som har vacker färg, svag scattered holo och som jag för andra gången misslyckats med att faktiskt bära.

China Glaze Sunshine

Publicerad 2012-05-06 18:10:47 i Naglar i gult,

Lite solsken kanske man får bjuda på. Det är China Glaze Sunshine som jag plockat fram. Ett lager över Gina tricot Aspen Gold. Det är ett lack som jag tyvärr alltid blir lite besviken på och jag tycker glittren drunknar lite i basen och ytan ser lite gropig ut, liksom. Jag har fortfarande inte testat det på egen hand, det kanske blir bättre så. Många jelly lack blir ju platta om man grundar dem med ett lack ton i ton. Det får bli ett framtida projekt att ta reda på hur det är med det här lacket.

China Glaze Visit me in Prism

Publicerad 2012-05-05 22:12:04 i Naglar - holografiska lack,

Okej, om jag fuskade i fredags och hade neon så har jag lackat om till holo nu. Visit me in Prism, en av mina gamla godingar som ni kan se av den slitna flaskan. Den kom 2006 med Kaleidoscopelacken och är ett scattered holo i ljuslila. Väldigt sött! Den är lite rolig för den är mer holo nu, i lampljuset, än den var i det i och för sig rätt fjuttiga solljus jag hittade på balkongen. 
Här är det i dagsljus. Jag ska inte säga sol för det var det egentligen inte. Men det var rätt ljust. Man ser ju lite holoeffekt dessutom. Det är tre lager av lacket. Torktiden är snabb, det är lätt att måla med. Det är ett bra lack. Enda felet är väl att det är ur produktion och hett eftertraktat så flaskorna idag går för mer än 20 dollar på eBay. Jag vet inte om färgen är så spektakulär att det är värt vilket pris som helst men det är fint och det funkar även om man ska ha ett mer neutralt lack.
Här kommer ett försök att videoblogga. Det var skitkallt på balkongen, jag frös som en hund och var barfota dessutom. Vinden rasslar i mikrofonen och man ser skuggan av nätet jag har uppspänt för katternas skull. Kanske inte den bästa filmsnutten alltså, men det är min premiär vad gäller att visa video på naglarna. Jag kanske blir bättre med lite övning.
Och lite ninjaträning som grädde på moset. Siri och Signe har en liten brottningsmatch på gång här. De slåss alltså inte, de leker. Det ser ganska våldsamt ut men de är helt oskadda och ligger och sover tillsammans nu.

Sally Hansen HD Cyber

Publicerad 2012-05-05 15:15:18 i Naglar i lila,

Ett lack som verkligen fått "mogna" i sin Hlemerlåda är Cyber. Jag köpte den efter att Emma visat den på bloggen 2009 och ja, där har den stått sedan dess. jag provade många andra av mina HD-lack och de behöver antingen underkläder eller många segtorkande lager så jag blev lite leds, speciellt som bra underkläder är svårt att hitta. Nu har jag ju de fantastiska Zoya Touch-lacken som verkligen är utmärkta i sådana här lägen. Här är det ett lager Zoya Shay under Cyber som ändå kräver tre lager för att bli snygg. Det funkar dock med torktiden, inte snabb men heller inte superseg, så jag förlåter den dess skirhet. Vore den inte skir skulle den heller inte ha det sidenskimmer som den nu besitter.

Emma älskar verkligen det här lacket, det har jag förstått, och visst är det snyggt. Det påminner lite i mitt huvud om Coconut Kiss som är ett av mina favoritlila och jag skulle länka om inte mina bilder av det lacket vore så hemska. Jag måste göra ett nytt inlägg med det någon gång... Usch, det är många lack som skulle behövas göras nya inlägg åt. Och när det är klart vill man väl börja om igen för då är man väl ännu lite bättre på att applicera och fota... :D

Girly Bits Promise Me

Publicerad 2012-05-05 13:04:46 i Naglar i rosa,

Här kommer ett av mina lack från Girly Bits. Det här var en mini-extra som Pam packat ner, en trevlig överraskning även om jag kanske inte köpt den själv. Det är inte min sorts rosa. Lacket har fått namn efter Pams dotters första egna sång som getts ut, tror jag, och det är en rosa skir jelly med olika slags glitter i. Det ni ser här är tre lager och då är VNL ändå tydlig. 
Jag upplevde lacket som ganska tjockt och svårbemästrat. Det ville glida på nageln och forma vallar eftersom torktiden är lång och lacket lite segt. Jagvar kanske inte så himla noga heller, för jag hade inte tänkt behålla lacket på. Det är en ljuvlig liten skapelse om man är förtjust i rosa. Jag har rosa lack jag verkligen gillar men det är sällan ett rosa lack ropar på mig. Det här är inte min stil alls, men jag kan se att det är ett lack som nog många kommer älska. Vad tycker du? Är det ett lack du skulle vilja bära?

Ethine

Publicerad 2012-05-04 22:33:05 i Emmas NOTD i glitter och holo,

Nu är det ju holofredag och inte neonfredag så jag tänker styra oss på rätt köl igen. Denna vecka har jag burit ett av mina egna frankenholos, ni vet Holo Black i den ljuslilarosa färgen Ethine. Jag tycker att det här lacket blev väldigt fint, det har väldigt vackra gnistriga regnbågar i solljuset och en ganska trevlig färg. Jag är osäker på vad jag använt för lack, det är Siw som gett holoeffekten och så är det klarlack och om jag inte missminner mig ett knallrosa lack från Sally Hansen, minns ej namnet. Hur som helst, det var otippat att det skulle bli så ljust men jag tycker att det blev fint och passar för bra som Ethine. Här är två lager, tre hade varit bättre, men jag kände mig lat och trött när jag målade naglarna.
För er som inte läst Holly Blacks fantastiska Tithe-triologi så kan jag meddela att Ethine är Roibens syster, tror att de är tvillingar men jag är inte hundra. Ethine är väldigt lik Roiben till utseendet och min tanke med lacket var att jag ville ha en feminin version av Roiben, tänk grårosa. Tycker att det blev rätt bra. Vad gäller personen Ethine är jag lite kluven, hon är extremt undergiven den saliga drottningen i bok 1, men i slutet av den tredje delen ser hon Silarial för vad hon verkligen är och tuffar till sig rejält. Bra där Ethine, sånt gillas!

China Glaze Sun Worshipper

Publicerad 2012-05-04 17:59:06 i Naglar i orange,

Jag vet att det är holofredag men faktum är att för mig är det neon som gäller idag. Jag har sett en massa vackra neonmanikyrer sista tiden och varit sugen så igår slog jag till och plockade fram det mest lysande jag äger. China Glaze Sun Worshipper. Jag har visat den förr så den är ingen nyhet men den är väl så fantastisk att den förtjänar en repris den med. Eller vad säger du, Anne? ;D
Det är en mardröm att måla med. Här ser ni fem lager och den är fortfarande streaky och på ställen där man inte överlappat lagren så blir det liksom sprickor i kanten. Ni ser det på min tumme. Jag bryr mig dock inte för ingen ser så noga på ett lack som det här. Det sticker en i ögonen och skriker ut sin närvaro. Man ser naglarna på tio meters håll. Det är inget som kan nonchaleras eller missas. Det är som tio lysande prickar seglar omkring vid en men de är liksom inte del av en för de är så osannolikt jätteneoniga.
Tack och lov torkar det fort som attan så de många lagren är inte plågsamma vad gäller torktid. Det torkar med satinmatt finish så överlack är ett måste. Jag kan inte tänka mig ett bättre neonlack när man tänker på färgen men det är som sagt strimmigt och flammigt även efter mina många lager så det kräver att man är noggran och tålmodig. Vill ni se min gröna ring som jag "matchat" med idag? Klart ni vill! Så här ser den ut. Ett eBayfynd. Jag älskar roliga smycken som gärna får vara lite överdrivna och blingiga. Svårt att motstå att skaffa mer också när man kan få dem för en dollar och fri frakt på eBay.


Sally Hansen Magical Blue Aura

Publicerad 2012-05-04 06:02:27 i Naglar - holografiska lack,

Jag har ju återanvänt mina gamla Magical-lack från Sally Hansen på sista tiden och det här är det blå, Blue Aura. En underbar blå. Intensiv och kraftigt holografiskt. den täcker väl med två lager och torktiden är snabb. Ett superlack alltså och ännu ett som man sörjer att det inte längre finns i produktion.
Den är en nyans ljusare än Laylas Ocean Rush så man kan tack och lov trösta sig lite med den om man är sugen på ett sådant här blått hololack men linjära bågar. Jag bar det här en mulen dag så det finns inga solljusbilder. Någon bild är tagen med blixt men de flesta bara i befintligt ljus. Det är alltså så mycket bättre en solig dag att det känns som att jag måste bära det snart igen.

Ebalay 008

Publicerad 2012-05-03 20:14:28 i Naglar - duokromatiska,

Jag uppdaterade min manikyr med China Glaze GR8 och behöll den några dagar till genom två lager Ebalay 008. Det är den gul/guld/rosa/gröna av Ebalays effektlack. Jag vet inte hur täckande den är på egen hand men två lager täcker definitivt holon under. Den är snygg!
Härligt multikrom! Jag lyckades inte fånga den syrliga gröna färgen som finns där, men det kanske kan anas en liten grönton alla fall. Lacket är enkelt att måla med och det torkade utan bekymmer. Här är det Seche Vite som är överlacket.

Några bilder är tagna i solsken, andra i skugga. Ni kan säkert se själva vilka som är vad. I solsken så blir det mer glittrigt och guldigt än mulikromt men det gör ju ingenting. Det är fint då med även om jag kanske föredrar det i skuggan. Vi avslutar med en solbild.

Zoya Bijou

Publicerad 2012-05-03 14:47:48 i Naglar i rosa,

Här så ska ni få ett litet rosa jellylack med glassflecks. Ni har sett det förut men det är ju vårigt så det förslår och ibland måste det dyka upp något som är lite otypiskt mig här på bloggen så ni håller er på tårna. ;D
Bijou är ett lack från Zoya och jag tycker det är väldigt sött. Det är en varm rosa med silvriga flecks. Det är en ganska skir jellybas som kräver minst tre lager. Här ser ni två lager men då är VNL inte direkt obetydlig. Det syns något mindre i verkligheten är på mina bilder då de glittriga flecksen lurar ögat. Jag valde att bara ha två då jag ville ha den där lite läppglansig känslan. Genomlysligt och lätt. Upplevelsen av lacket så här blir enligt mig flickig och vårig och oskuldsfull. Det kanske inte ropar "Sminkan" men det är fin på sitt sätt och jag anser fortfarande att Zoya är mästarna på glassfleck.

Dollish Polish Expecto Patronum

Publicerad 2012-05-03 06:11:06 i Naglar i vitt, nude, beige,

God morgon! Här kommer ett av mina fyra lack från Dollish Polish. Expecto Patronum. Det är en väldigt, väldigt skir vit jelly med blå glitter i. Tre tunna lager på mina bilder. Jag var orolig för vad jag skulle tycka om lacket eftersom det dels är så ljust och skirt, dels har en lite slumpvis placering av glittren.
Den skira basen är bättre än väntat. Jag verkar ha fått något slag i huvudet eller så, för min tidigare aversion mot skira lack verkar ha släppt något. Det är så klart VNL men lackets karaktär kräver skirheten. Föreställ er att man lagt det över ett vitt lack, då hade effekten blivit platt och tråkig.
Problemet med lacket, för mig, är nog mer att glittren är så oregelbundet spridda. Sen är lacket bättre än jag trodde. Jag kan tänka mig att bära det någon dag när jag är på rätt humör.
Vad tycker ni om Expecto Patronum? Är det i er smak?

Chartreuse & Wild Mango

Publicerad 2012-05-02 16:00:00 i Emmas FOTD 2012,

Efter den olivguldiga sminkningen var det dags för färg igen. Skimmerskuggan inspirerade mig till att välja grönt och jag fick för mig att jag skulle göra en omvänd version av min Wild Mango/Citrus Soda-sminkning. Ögonlocket blev alltså knalligt grönt, dock med Chartreuse istället för Citrus Soda och längs med undre fransraden applicerade jag Wild Mango, knalligt, somrigt och ganska kul tycker jag.

Hyn

Foundation: Idun Minerals Freja

Concealer: MAC Studio Sculpt Concealer i NW 20

Puder: Elemental Beauty Matte Powder

Rouge: MAC Mineralize Blush Dainty

Ögon
Ögonbryn: Laura Mercier Brow Definer Warm
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance och Gosh Love That Beige under ögat
Ögonskuggor: Ben Nye Chartreuse och MAD Minerals Wild Mango

Highlighter: Brite Bird Big, Mean, Yellow Dog

Eyeliner: Clinique Brush On Cream Eyeliner i svart

Mascara: L'oreal Double Extension Beauty Tubes

Lösögonfransar: Ardell Hotties

 

Läppar

Läppstift: MAC High Tea

Efter att ha gått runt och varit mer nöjd med förra sommarens sminkning en stund så fick jag för mig att jag skulle ha en inliner också, tycker definitivt att den extra definitionen lyfte sminkningen, blev mycket mer nöjd med varianten med inlinern...

Zoya Carrie Ann

Publicerad 2012-05-02 06:06:49 i Naglar i rött,

Jag tänkte ju från början bära något rött på naglarna igår men sen blev det inte så. Jag har fortfarande guldnaglar faktiskt så lackandet går lite på lågvarv. Tur då att jag haft mer intensiva perioder så det finns ett litet arkiv att ta av och speciellt att det även fanns något rött i det! Det här har jag visat förr på bloggen men det är värt att ta fram det igen. Från Zoya Wicked, en underbar höstkollektion, är Carrie Ann.
Det är en foillik finish på det. Oerhört slätt, oerhört gnistrigt. Det är verkligen helt ljuvligt! Det påminner om det där lacket jag inte tyckte om från OPI, Love is a Racket, men är bättre. Bättre att måla med, bättre täckning, bättre torktid, bättre färg. Ja, okej, de påminner inte så mycket då. Men någonstans får jag ändå för mig att Carrie Ann är föregångaren till de röda foiliga lacken som kom förra året, Butter London Knees Up och Love is a Racket. Det här är bara så mycket bättre! Det täcker med ett flödigt lager om man vill. Jag föredrar två lager för att annars känns mina naglar för tunna. Det är verkligen ett härligt rött. Rekomenderas varmt!

China Glaze GR8

Publicerad 2012-05-01 19:57:07 i Naglar - holografiska lack,

Jag vet, jag är så jäkla tråkig. bara holo, holo, holo... Jag har mest använt mina hololack sista tiden och det är alltid roligast att visa det man haft senast på naglarna. Jag hade tänkt lacka om och bära rött idag men det är samma lack som jag hade igår som pryder mina naglar, guldfärgade GR8 från China Glaze OMG-kollektion.
Det är ett ganska anonymt lack från den kollektionen, fortfarande lätt att köpa för under tio dollar dessutom. Den fula ankungen, helt enkelt. Jag är dock ganska förtjust i det. Jag kan ju säga att jag använt det lika mycket som jag använt LOL alla fall. Mer än jag använt QT, men det beror på att jag tappade bort min flaska med QT i massor av år. GR8 är ett lite smutsigt guldlack med bra holografisk effekt för sin färggrupp. Guld blir ju gärna metalliskt och holopigmenten passar inte med metalliska skimmerpartiklar. Silver verkar enklare att åstadkomma av någon anledning men det hände rolyckor där med. Titta på katastrofen NfuOh hade med sin foiliga, metalliska, icke-holoiga version av 61. Titta på vad MUS gjort med sin Greta... Om pigmenten är metalliska vill de alltså gärna dränka holoeffekten och det gör att just guldiga hololack är rätt veka i regnbågen. GR8 är himla bra för den lyckas vara linjär, den lyckas ge en tydlig holoflamma, och den är inte grå i skugga. I skugga ser man inte holon alls, men det gör man inte med något av OMG-lacken. GR8 ser dock då ut som ett vanligt, trevligt guldlack.
Två lager. Snabb torktid. Enkel applicering över ett lager OPI NNS och Seche Vite. Jag hade överlack på tummen men inte på resten av naglarna för att se om det är någon skillnad. Det är det inte. Högerhanden har jag överlack på alla naglarna och jag kan inte se någon skillnad på vilka naglar som är med och vilka som är utan. Inte heller slitaget verkar mer eller mindre på någon hand. Jag har klippt klätterrosor, attackerat revande smörblomma och brännässla och kvickrot, planterat en smultronschersmin, grävt upp en ros jag trodde var dör (fel av mig...) och planterat blommor på Edits grav. Naglarna har hållit för det och jag har inte haft handskar på mig. Ja, det är väl alt jag kan säga. GR8 är GR8! ;D
Nu till ett experiment. Jag ska se om jag kan visa videoklipp på bloggen. Det här är bara en minifilm med Signe och Siri, men om det funkar så kanske det kan bli nagellacksfilmer någon gång. Om jag orkar. Och undrar ni varför det klickar så konstigt? Jag försökte zooma in och zooma ut men det funkade inte så bra. Så var det med det. Min första film:

Regnbågsskittle

Publicerad 2012-05-01 11:50:45 i Emmas NOTD övrigt,

Förra helgen visade Sminkan regnbågar och funderade till och med på att ha en liten regnbågstävling. Tävling blev det ingen men hon inspirerade mig till att göra en regnbågsskittle. Alltid när jag gjort skittles så har jag valt att göra samma sak på båda händerna fast ibland spegelvänt. Här valde jag att låta regnbågen löpa från vänster lillfingernagel till höger lillfingernagel, höger och vänsterhanden är alltså helt olika.
Vänsterhandens nagellack är:
Lillfinger: Kicks Girls Night Out
Ringfinger:H&M Blue My Mind
Långfinger: Essence Shocking Blue
Pekfinger: Evri Teen T-63
Tumme: Essie Navigate Her
Högerhandens nagellack är:
Lillfinger: Isadora Power Pink
Ringfinger:Kicks Riviera Chic
Långfinger: Kicks Juicy Crush
Pekfinger: Kicks Chilly Bellini
Tumme: Nubar Lemon Sorbet
Den här typen av naglar tycker jag är superroliga och det passar ju perfekt för en långhelg, de är lite väl extrema för att jobba i tycker jag, men det beror ju på vad man har för jobb. De allra flesta lacken täckte med 2 lager men Evri Teen, Lemon Sorbet och Chilly Bellini krävde tre lager. Girls Night Out hade också vunnit ppå tre lager har jag insett senare men det är ingen katastrof så jag har inte orkat åtgärda detta. Trots att naglarna är inne på fjärde dagen så är de fortfarande fina och chipintakta, vilket jag tycker är lite imponerande med tanke på de blandade märken jag använt och att det mest är budgetmärken.

Hare Supernova Springs

Publicerad 2012-05-01 07:30:38 i Naglar i övriga färger,

Låt mig visa något annat än hololack. Det här har jag faktiskt också haft en av dagarna på landet. Den mulna och kalla dagen. Nå, det klarnade ju upp till eftermiddagen, men ett tag var det grått och det var då jag tog bilderna. Sen var lacket för slitet efter trädgårdsarbetet för att få vara med igen. 
Det här är två lager av Supernova Springs och de ligger faktiskt ovanpå min gamla manikyr, alltså över He's Going in Circles. Nej, det var ingen mening med det, jag var bara lat och det var inget fel på min gamla manikyr i form av flagande tippar eller så. Jag ville bara byta färg och ja, då målade jag detta ovanpå. Jag vet alltså inte om det är täckande på två lagerför sig själv men det är det alla fall så här. 
Färgen är en djuplila jelly med grönt glitter. Det är det, enligt mig, snyggaste av mina Hare-lack. Det beror delvis på att det är mörkast men också på att det är mest konventionellt. Asteroid Turf är så extrem och det måste man vara på humör för. Det är inte varje dag man vill ha en färg som får en att tänka på hulken med herpes på naglarna. Den är ändå min nummer två av mina tre för de dagar man vill ha hulkenherpes som en sorts accessoar och statement är den ju oöverträffad. Och jag har sådana dagar. Cosmo Blossoms är en sorts lightversion av Supernova Springs och känns i stort sett menlös.

Om


sminkan_@hotmail.com

emmap85@live.se

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela