Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

En eBay-guide till Ika

Publicerad 2010-03-09 20:55:27 i Allmänt,

Ika ville ha en guide till hur man shoppar på eBay. Jag är inte specialist på guider men jag shoppar på ebay så jag har nu satt ihop lite bilder och ska försöka förklara. Nu blev inte bilderna så bra, men vad sjutton, de kankse ger lite ledning alla fall...

Man börjar med att skapa ett konto. Det här är mitt konto:

1. När det är klart och du är inloggad så kan du börja titta i olika eBayshoppar eller på auktioner. Det finns en sökfunktion som är smidig att använda och du kan välja t.ex att bara se auktioner, bara buy now eller sortera efter priser, frakt eller sluttid på auktion. Dessa funktioner hittar man lätt om man läser på sidan. Inget jag kommer gå in på alltså.


2. När du hittat varan du är sugen på klickar du upp den och får upp en ruta där all information finns. Om det är auktion kan du skriva in ditt maxbud och låta ebay buda åt dig, eller om det är Buy it Now kan du klicka på den blå knappen och köpa varan direkt. Bilden ovan på nagellacket är en Buy it Now. Den under med nageldekorationshjulet är en auktion. Då skriver man in sitt bud i rutan och klickar på Place Bid. När du bekräftat att du vill köpa/buda hittar du sedan varan under "my eBay", alltså ditt konto.

3. När du budar på en vara kommer du se den under Buying reminders, den översta rubriken. Samma sak med det du köpt. Här ser ni att det står att jag ska betala för en vara. Det är en nagelbuffer som jag köpte för att demonstrera principen. Ni ser vad jag gör för er läsare... :D
När jag klickar på den länken så kommer jag till betalsidan. Den ser ni nedan:

4. Här kan jag välja att betala. Jag klickar på Pay Now och skickas då över till PayPalsidan, loggar in på PayPal och får upp vad varan kostar och vart den skickas, som vanligt med PayPal. När jag klickat på betala så är köpet klart.

Enkelt som bara den. Farligt enkelt faktiskt. Hoppas det var till nytta för dig Ika, och kanske någon annan eBay-novis.

Om


sminkan_@hotmail.com

emmap85@live.se

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela