Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Julifavoriterna

Publicerad 2010-08-23 20:08:38 i Emmas tre favoriter,

Vadå julifavoriterna tänker ni nu, det är ju slutet på augusti?! Ja jag vet, men bättre sent än aldrig. Aldrig har ju annars varit det som kännetecknat favoritkategorin på sistone, den stannade av för ett bra tag sen, men nu har jag bestämt mig för att försöka skaka lite liv i kategorin igen. Ifall ni har glömt vad kategorin innebär så handlar det om att jag listar de produkter jag har gillat lite extra under en månad, och särskilt stor chans har grejerna att komma med ifall de är nyförvärv och visar sig vara bra grejer. Helena aka LipGloss Bitch hade en liknande kategori ett bra tag före mig. Jag tyckte den var himla rolig så jag bestämde mig för att sno hennes idé rakt av. Helena om du läser det här så tycker jag att du ska damma av dina bästisar också, det var en superrolig inläggsserie!


Make Up Store Micro Shadow Aquarius

Ingen som läser bloggen regelbundet har väl undgått att Aquarius har varit min absoluta favoritskugga i sommar. Fantastiskt pigment och världens snyggast turkosa summerar nog mina känslor för den skuggan alldeles utmärkt. Vill ni se den på kan ni göra det här och här.


Make Up Store Wonder Blush Cairo

Det blir mycket Make Up Store denna månad, men det är inte så konstigt, jag har ju flyttat till Kalmar och här finns det ju MUS, det fanns det inte i min gamla hemstad. Således har det blivit en del nya sminkinköp, däribland detta rouge, som var en av de allra första sakerna jag köpte i sminkväg sen jag hade flyttat hit.  Rouget är av ett deras Wonder blush, alltså ett av Make Up Stores lösa mineralrouge med lite skimmer. Jag har tidigare Goddess av Wonder blushen och jag kan avslöja att Cairo är lika trevlig, fast med lite mer pigment, hmm, den kanske är ännu trevligare. Somrig och fin färg är det också, den går i lite brända persokotoner/korall, mycket trevlig färg till sommaren, även om jag vet att jag kommer föredra Goddess i höst. För den är rosa. Och jag älskar rosa kinder till höst och vinter. Förresten ska jag köpa Cleopatra med. Jag vet att jag sa att de var för dyra, men jag har nog ändrat mig, det är himla fina rouger och för mig kommer de räcka för alltid typ. Ni kan se den på här, här och här.


Max Factor 2000 Calorie Mascara

Vi avslutar med en mascara och bryter MUS-trenden lite. 2000 Calorie är en nygammal favorit i min samling, jag köpte den nog allra första gången när jag gick i mellanstadiet eller högstadiet och då tyckte jag att den var riktigt bra. Sen har jag inte haft den på minst 10 år, men till midsommarafton knep jag en när H&M hade kampanj och jag måste säga att denna mascara står sig än. Det är inte den allra bästa mascaran, men i den prisklassen är den himla schyst, den är nämligen väldigt snabbjobbad, perfekt för en sölfia som mig som alltid har superbråttom i slutet av sminksessionen. Lite smulig kan den vara, men allvarligt, det upplever jag att de flesta mascaror är på mig, särskilt när de har ett par  månader på nacken.

Vilka produkter har varit era favoriter i sommar? Har ni hittat några nya godbitar, eller har ni gamla favoriter som håller än?

// Emma

Kommentarer

Postat av: kerstin
Publicerad 2010-08-23 20:26:00

Finfina grejer och väldigt kul inlägg! Rouget ser så himla härligt ut, även om jag tycker att det är lite jobbigt med lösa rouge.



Jag har ett liknande inlägg på g till imorgon, med lite sommarförlängande godingar.

Postat av: Maja
Publicerad 2010-08-23 20:30:41

Åh, jag älskar sådana här inlägg! Allt ser väldigt fint ut, speciellt det där rouget från MUS gillar jag, väldigt fin färg.

Postat av: Josephine (Makeuponista)
Publicerad 2010-08-23 20:57:35

En av mina favvorouger är mineralrougen Luxor ifrån MUS, Cairo är också grym! :)

Postat av: Sminkan
Publicerad 2010-08-23 21:12:09

aquarius är en storfavorit hos mig med, fast det var länge sen jag använde den. Har ju haft den i evigheter och man ledsnar inte på den.

Kul att du blåst liv i den här kategorin. Du vet ju att jag älskar den!

Postat av: Ninni
Publicerad 2010-08-23 21:26:50

Jag kommer att lägga upp mina sommarfavorit-lippies på bloggen under denna veckan så häng med! :-)

Postat av: Helena/LipGlossBitch
Publicerad 2010-08-23 21:38:13

Ja det är ju en himla bra kategori :) Undrar varför den rann ut i sanden, ska absolut dammas av!

Postat av: Isabell
Publicerad 2010-08-23 22:08:04

Jag gillar den här kategorin! 2000 Calorie är en såndär pålitlig mascara som håller måttet trots att det är en gamling.

Jag kanske rentav leker härmapa gör ett sånt här inlägg med ;)

Postat av: CC
Publicerad 2010-08-23 22:40:27

Jag använder ju mest samma grejer...men min bästa nya upptäckt i sommar är helt klart Lumenes Mineral Bronzer Arctic Sun, den skimriga :) Älskar den och använder den varje dag! Fast det slutar jag väl med i vinter förmodar jag (förutom när jag åker till Californien då)

Postat av: Emma P
Publicerad 2010-08-23 23:25:14

Kerstin: Vad roligt att du tycker det:) Ja, jag vet att en många tycker det, jag har faktiskt inga problem alls med det. Jag antar att övning ger färdighet:)

Ah, spännade. Ser fram emot ditt inlägg!



Maja: Tack, vad roligt att höra:) Det är ett himla fint rouge, och användbart.



Josephine (Makeuponista): Låter bra, ska kika lite extra på Luxor nästa gång jag är på MUS...



Sminkan: Aquarius är verkligen fantastisk, tror inte att jag heller kommer att tröttna. Haha, vad bra:) Ska försöka upprätthålla livet i den, ett tag iaf....



Ninni: Åh vad roligt! Hmm, ja kanske det. fast i ärlighetens namn har jag nästan bara haft bare från MAC:)



Helena/LipGlossBitch: ja visst är det:) Åh ja, gör det!



Isabel: vad roligt att höra! Japp den är riktigt bra. tror att det finns rätt många mascaror som är bra, trots att de har varit med ett tag. Mascaratillverkarna har väl inte lyckats med fullt så stora revolutioner som de vill få oss att tro...



CC: Se där, den ska jag kika lite extra på när jag har vägarna förbi ett lumeneställ. jag gillar ju sedan tidigare deras mineralrouger, som det nog var du som tipsade mig om, om jag inte minns fel.

Postat av: Marina
Publicerad 2010-08-23 23:52:39

Va härligt! Kul att du har tillgång till MUS nu för tiden. Aquarius är en av de allra första skuggorna jag någonsin köpt hos MUS, om inte den absolut första, och absolut fortfarande en favorit.

Postat av: Honi
Publicerad 2010-08-24 07:08:32

Spännande inläggs-serie, har lust att sno den också! 2000 calorie mascaran har jag också, älskar den!

Postat av: Linda Johansson
Publicerad 2010-08-24 11:00:25

Ja, MF mascaran var nog en av de första mascaror jag köpte i en affär (istället för Yves Rocher o liknande). Den var länge en favorit och jag använder fortfarande MF, fast alla deras mascaror tycks smula liite för mycket för mina allergiska ögon...

Vad tycker du om Kalmar då? Jag bodde där 1999-2001 och nu bor jag ca 1 timmes restid bort så jag shoppar i Kalmar ibland. Men MUS brukar jag sällan besöka, affären är ju pytteliten och de anställda tycks mest stå utanför och röka och ignorerar kunderna totalt. Men nu var det länge sen jag var där, hoppas de har anställt någon som är mer intresserad av sitt jobb.

Postat av: Aida
Publicerad 2010-08-24 13:09:18

Du skojar! Jag har precis flyttat till Karlskrona! Vi är nog inte så långt ifrån varandra om jag inte har fel. Vilket sammandträffande.



Vilket vackert rouge dessutom. Har inte hunnit bege mig ut på en MUS-jakt men när jag väl gör det behöver jag också uppdatera mitt MUS-förråd.

Postat av: Nailspotting
Publicerad 2010-08-24 21:12:36

Min absoluta favorit i sommar har varit Nars Smudgeproof Primer! Har aldrig tidigare hittat något som håller ögonskuggan på plats som Smudgeproof, helt fantastisk. Ögonskuggan har suttit kvar trots 46 grader varmt i Las Vegas och 90% luftfuktighet här i Boston. Älskar den :)

Postat av: Emma P
Publicerad 2010-08-24 22:40:37

Marina: Oh ja, det är jättekul faktiskt! ja många har ju Aquarius, men jsag har varit sen att hoppa på tåget. Ångrar verkligen inte att jag har gjort det nu dock:)



Honi: Sno på bara, det är fritt fram:)Den är inte alls tokig...



Linda johansson: Hmm, där slog du kanske huvudet på spiken. Jag har ju också allergier, kan säkert bidra till smuligheten. Håller med om att MF mascaror över lag har en smultendens, framför allt när de har nån eller ett par månader på nacken...

Jo jag tycker det är himla trevligt! Superfin sommarstad, vi får väl se hur dte blir i höst. Hmm, njae, den är väl inte så luten? Tycker den är som MUS-butiker brukar vara mest. jag har fått ett trevligt bemötande iaf när jag har varit där, så jag är nöjd:)



Aida: Åh, vad roligt:) Världen är rätt liten ibland... Ja det är himla fint. Det får du kolla in när du ska ut på MUS-jakt!



Nailspotting: Men iieeehhh wiiiee, det låter ju superbra, den vill jag också testa! ska spana in, men gissar att det kan bli en ganska dyr historia...


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela