Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Emmas julaftonssmink

Publicerad 2010-12-27 10:43:31 i Emmas FOTD 2010,

Lite sent omsider kommer här mitt julsmink. Jag firade jul i Malmö med mammas släkt och datortiden var lite knapp, men nu ska jag förhoppningsvis hinna blogga lite mer.

Hyn

Foundation: Bare Minerals Golden Fair

Concealer: MAC Studio Finish Concealer NW20

Puder: Bare Minerals Mineral Veil

Rouge: Taylor Made Minerals Hubris

Ögon

Ögonbryn: Clarins Retractable Brow Definer Lightest Brown
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance

Ögonskuggor: Taylor Made Minerals Centaur och Brite Bird Killer Heels

Highlighter: Brite Bird Big, Mean, Yellow Dog

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Eyeliner: Isadora Glossy Eyeliner

Mascara: L'oreal Double Extension Beauty Tubes

Läppar

Läppstift: MAC Slimshine Bare



Mitt julsmink gick i rött och guld, min favorit julkombination. Vissa protester väcktes när jag greppade röda Killer Heels, mamma sa att jag skulle se rödgråten ut och mormor jämförde mig med en clown. Usch vilka dumheter, det är snyggt med röd ögonskugga, capisce! Jag tycker att det blev bra i alla fall. Grönguldiga Centaur ligger på inre halvan av ögonlocket och röda Killer Heels på den yttre. Vitgul highlighter, svart eyeliner och kajal, mitt nya favoritrouge Hubris samt bleka läppar och så var jag klar för julfirandet. Nu är ju julfirandet dock i det närmaste över, jag har några kompisar kvar att byta klappar med. Vad gör ni i mellandagarna? Arbetar ni i ert anletes svett eller kopplar ni av och laddar upp inför nästa helg? Själv kopplar jag av, men eftersom jag är i Motala är det såklart mycket som ska hinnas med. Shopping, skidåkning, bio, vänner som man ska hinna umgås med, och så måste jag såklart hinna med min älskling också. Kära besvär dock och jag är himla glad att jag i alla fall inte behöver plugga i mellandagarna.

Kommentarer

Postat av: Vanessa
Publicerad 2010-12-27 11:41:29

LIKE ..! :)

Postat av: Emma P
Publicerad 2010-12-27 11:43:47

Vanessa: tack raring:)

Postat av: Sanna
Publicerad 2010-12-27 12:24:34

superfint Emma!!!

Postat av: Monica Hansen
Publicerad 2010-12-27 13:03:43

Du är så duktig på eyelinern! Gott nytt år:)

Postat av: Sminkan
Publicerad 2010-12-27 13:11:12

Jättesnyggt och så klart rött är fint som ögonskugga!

Postat av: Nailtastic
Publicerad 2010-12-27 13:58:52

Väldigt snyggt, du passar otroligt bra i färgerna!

Postat av: Jenniies Fotoblogg
Publicerad 2010-12-27 15:11:14

Hej, jag bara undrar vilket betalningssätt du använder dig av när du beställer från e.l.f ? :)

Postat av: sminkjante
Publicerad 2010-12-27 15:45:59

Klart rött är fin som ögonskugga! Kanonfin kombination. Jag jobbar två dagar nu i mellandagarna sedan är jag ledig fram till den 11 januari.



God fortsättning:)

Postat av: Wolfie
Publicerad 2010-12-27 16:10:30

Annorlunda men mycket snygg makeup. Hur sjutton får du till eyelinern så där snyggt? Mina försvinner i kråksparken - fniss.

Postat av: Vikab
Publicerad 2010-12-27 17:55:17

Eyelinerskola efterlyses! Min blir aldrig sådär snygg.

Postat av: Josephine
Publicerad 2010-12-27 19:24:03

Så fint!

Postat av: Emma P
Publicerad 2010-12-27 20:27:09

Sanna: tack!



Monica Hansen: Tack, vad snäll du är:) Tack detsamma!



Sminkan: Tack! Japp, så är det:)



Nailtastic: tack så mkt:) Haha, vad bra, då kan jag göra rött och guld nästa jul också:) Och antagligen innan dess också..



Jenniies Fotoblogg: Jag har aldrig handlat hos Elf, har fått lite grejer nån gång bara. Sminkan har dock handlat några gånger och hon betalar antingen med paypal eller kort, dock sviktar hennes minne lite i frågan.



Sminkjante: tack så mkt! Kul att höra att det är fler som gillar röd skugga:) Åh vad skönt! Då har du lite långledigt. God fortsättning till dig också!



Wolfie: Tack raring:) Oj, ingen aning, övning? Tycker att det är rätt svårt, men har målat eyeliner i många år, känns som om jag blivit klart bättre.



Vikab: Oj hjälp, hur ska det gå till? Måste jag fundera på. Kul att du gillar den:)



Jospehine: tack så mkt raring:)



Postat av: kerstin
Publicerad 2010-12-27 21:18:35

Jättefint! Du kan verkligen bära upp röd skugga!



Jag är hemma och villar upp mig och förbereder nyår. Julen tillbringades nästan datorfritt hemma hos föräldrarna. Inte så dumt =)

Postat av: Maja
Publicerad 2010-12-27 22:11:01

Jättevackert och väldigt juligt. Jag hade faktiskt också röd ögonskugga på julafton, rött är annars en färg som jag väldigt sällan sminkar mig i. Och jag måste hålla med om att du är väldigt bra på att måla din eyeliner. ;)

Postat av: Emma P
Publicerad 2010-12-27 22:17:56

kerstin: Åh tack, vad du är snäll, nu blev jag riktigt glad! Låter som ett superskönt sätt att tillbringa mellandagarna på och julen med för den delen.



Maja: Tack snälla du:) hurra vad kul! Rött är så fint, jag tycker alla borde bära röd ögonskugga mer! Och vad snällt! Jag tackar och bugar:)

Postat av: Honi
Publicerad 2010-12-28 09:34:43

Gud vad fin den guldiga skuggan är! :) Och du är vacker som vanligt!

Postat av: marybeth
Publicerad 2010-12-28 20:22:16

Jag älskar dina eldiga sminkningar! Och vaddå kan inte ha röd ögonskugga? Klart man kan! :D Du gör det sjukt bra också! Jag däremot skulle nog faila totalt med det :D



Som vanligt är du strålande fin. Golden fair verkar vara perfekta nyansen för dig.. :)

Postat av: Linda
Publicerad 2010-12-28 22:02:01

Härlig julsminkning, perfekta nyanser för ändamålet! Själv blev det neutralt på både julafton pch juldagen då jag reagerar med kliande ögon på både kissar och hundar som jag varit omgiven av hela helgen. Blir mer allergisk med åldern, himla typiskt :o(

Postat av: Emma P
Publicerad 2010-12-29 14:00:42

Honi: Centaur är alldeles ljuvlig, ett måste i varje sminkväska! Tack så mkt, vad snäll du är!



Marybeth: Åh tack, vad roligt att höra, tack! japp, precis klart man kan:) Fast de sa inte så mycket när jag var klar, det var mest innan.



Nyansen är bra, men jag skulle faktiskt önska att den var lite lite mörkare. Light är för mörk och golden fair för ljus, ack ett sånt öde;)



Linda: tacl så mkt! Usch då vad jobbigt, sånt är aldrig kul... jag har också en del allergier, men klarade mig under julen som tur va...

Postat av: marybeth
Publicerad 2010-12-29 15:27:44

Så lite så vet du :) De fick nog erkänna sig besegrade!



Ah.. det är så typiskt det där! Light är nog lite för mörk för mig den här årstiden eg men fairly light är lite för rosa istället och golden fair blev inte alls bra på mig.. tyckte jag förut iaf.. får ta och prova igen någon dag.. Det är så typiskt det där med nyanser! Du kanske kan blanda ihop lite? :D Inte så kul iofs.. Vad tycker du om den annars? Du har ju testat en del märken av mineralfoundation vet jag..

Postat av: Emma P
Publicerad 2010-12-29 18:57:06

Marybeth: haha, ja lite så tolkade jag det:)



Ja jag har ungefär samma problem. Fast jag tycker Golden Fair är rätt bra, bara lite ljus och med rouge så funkar den helt okej nu i vinter. Jag gillar bare minerals foundation. Har testat många och fortsätter att använda och köpa denna, så det är ju ett bra betyg. Sen är det kanske inte min allra bästa foundation, EM är nog min absoluta favorit, men jag tycker om den lite slöjliknande täckning som denna ger och så tycker jag att den håller rätt bra under dagen. Alternerar ganska friskt mellan olika foundations men Bare Minerals i originalformula hamnar nog på topp tre. Den matta tycker jag är mycket sämre...

Postat av: Isabell
Publicerad 2010-12-30 14:38:00

Lite sen kommentar, men iaf; jättefin julsminkning! Skuggorna fullkomligt lyser på bilderna. Häftigt!

Postat av: marybeth
Publicerad 2010-12-30 18:07:10

Toppen! Ja jag gillar den också.. jag har kört med den några år nu och prövat några få andra men återgår alltid till den i slutänden.. :) EM funkade inte alls för mig tyvärr, min hud kliade och sved så sjukt mycket så fort jag försökte använda den.. Jättesynd..



Den matta har jag inte prövat då jag inte riktigt har nåt behov av det.. men då har jag ju inte missat nåt ändå :)



Jag har beställt en ny sorts mineral veil nu från strawberrynet.. originalet var slut så jag tog en som hette illuminating.. lite skimmer tänkte jag att jag nog inte dör av, så är den ju så mycket billigare där än nån annanstans.. :) Tyckte du den där hydrating mineral veil var bättre eller sämre än originalet? Tusen frågor har jag känns det som..

Postat av: Emma P
Publicerad 2010-12-30 21:43:01

Isabell: Äsch vadå, bättre sent än aldrig:) Tack så mkt. jag tycker också att skuggorna är superfina!



Marybeth: Vad synd att inte EM passade dig, tycker deras intensive-formula är alldeles fantastisk. Nej, den matta är inte lika bra så där behöver du inte sörja. Var väldigt torr när jag provade den dock och nu har jag bytt kräm så ska ge den en ny chans. Får se om jag orkar skriva några rader.



Men vadå, det gör väl inget:) Tycker det är jättekul att ha nån att diskutera sånt med:) jag tycker att hydrating veil är sämre, men jag blir ganska blank. Deras vanliga veil kör jag som varjedagpuder, hydrating har jag bara använt nån gång ibland när jag haft väldigt matt foundation. Då har den funkat bra dock, men jag har aldrig testat den på en mer glowig foundation, känns som om den skulle bli sämre då, men det beror ju såklart på hur din hy är. Har tänkte att jag ska testa den på BMs matta formula, men har inte kommit mig för än...


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela