Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

China Glaze Secret Peri-wink-le + konad

Publicerad 2009-03-05 17:37:07 i NailArt,


Det här är ett lack ur en kollektion från China Glaze, Operation Color, som kom förra hösten. Färgen är en förtjusande ljusblå lite dämpad ton som i alla fall jag tycker är väldigt attraktiv. Dock har det inte blivit att jag använt lacket speciellt mycket.  Första gången jag hade det kändes det tjockt och kladdigt och till och med bubblade sig. Jag hällde i några droppar polish reviver från Poshé och hoppades att det skulle få en bättre konsistens till nästa gång.

Och nu var det alltså dags. Lacket hade verkligen förtunnats rejält. Det fick till och med bli två lager istället för ett för att få det täckande och fint. Nu bubblar det sig inte alls och känns som att jag kan kontrollera det väl när jag lägger det på nageln.

Jag använde Poshé snabbtorkande överlack och då var torktiden ganska kort. Ändå lyckas jag stöta i lillfingernageln innan lacket härdat helt. Nå, sådant händer ibland. Det blir ingen större skada och jag har redan funderingar på vad jag ska göra mer med lacket. Kanske är det inlägget jag nyss skrev på Nailed om konadstämpling som plötsligt ger mig ett sug efter att placera något mönster på den blå, glansiga ytan. Vissa pastelliga krämlack ger mig verkligen lust att täcka dem med zebraränder eller virvelmönstret jag visade tidigare.

Sagt och gjort, fram med Konadstämplingsgrejerna och så väljer jag dels zebrarandsmotivet, dels det vita speciallacket. Nu är det inte så länge sen jag köpte det vita speciallacket, men, jag upptäcker nu att det, tyvärr, inte lägre har den släta konsistens det hade från början. Det är lite klumpigt och ojämnt när man penslar det på plattan, som om man blandat det med vatten. Stämplarna blir heller inte så bra som jag önskat. Även trots att jag klippte ner naglarna en del idag så räcker inte stämpeln längs hela min nagel. Skarvandet är tricksigt och blir inte helt perfekt. På håll blir det dock en rolig manikyr med de vita ränderna över den ljusa blå.

Kommentarer

Postat av: Karusell
Publicerad 2009-03-05 18:56:27

En inverterad albinozebra - nice! :D Jag är lite småförtjust i det där pastelliga lacket men hemma hos mig skulle det nog bara stå och damma på någon hylla. :)Kul att se det hos någon som faktiskt bär det. :)

Postat av: Marie
Publicerad 2009-03-05 19:28:14

Det är bara i din och Adrasteiahs bloggar jag kan vara ärlig och skriva: nä, det där lacket var inte så snyggt! Självklart kan jag hålla truten när jag inte gillar något, vilket jag oftast gör, men just nu ville jag också påpeka det faktum att med dig kan man faktiskt vara ärlig och diskutera lack man inte gillar. Om man nu skulle vilja det.

Anyways: konadikyren var skitfin! Önskar jag hade ett större djurpälsmotiv, jag har bara ett pyttelitet leopardmotiv...

Postat av: Lucy
Publicerad 2009-03-05 19:53:38

I like your Konad. Very different. Looks pretty on you.

Postat av: Sminkan
Publicerad 2009-03-05 20:22:11

Karusell! Ja, jag har ju någon sorts galeskap vad gäller lack och vill ha alla färger...



Marie! Hahaha! Nej, jag förstår vad du menar. Jag har ett hatkärleksförhållande till detta. Det kan se plastigt snyggt ut men också var aganska platt och tråkigt. Har inte lyckats bära det en hel dag hittills...



Lucy! Thank you! :D

Postat av: Alexlyndra
Publicerad 2009-03-05 21:20:27

åh, sån härlig blå! Det blev väldigt fint med zebraränder.

Postat av: Sminkan
Publicerad 2009-03-05 21:23:21

Alex! Ja, det blev lite kul med ränder.

Postat av: sminkjante
Publicerad 2009-03-06 08:34:50

Jag älskar färgen på detta lack. Men jag har inte heller använt det mer än en eller två gånger. Zebraränderna hottade verkligen upp det.

Postat av: Elin
Publicerad 2009-03-06 08:44:30

SNYGGT!

Postat av: Sminkan
Publicerad 2009-03-06 16:27:03

Sminkjante! JA, med zebrisarna blev det lite roligare. Men färgen är ju fint på sitt sätt. Vet inte varför det aldrig känns rätt på...



Elin! Tack!

Postat av: martina
Publicerad 2009-03-07 10:32:16

åh, vart hittar man såna stämplar då? :D

Postat av: Sminkan
Publicerad 2009-03-07 17:47:51

Martina! På nagelshop.se kan man köpa konad!

Postat av: Merlyn
Publicerad 2009-03-08 12:09:52

ooh, den här blåa a riktigt najs :D kram

Postat av: GULLET
Publicerad 2009-05-26 13:14:04

Hej!

Man kan också köpa Konad på välaboden! Bra priser! snabb leverans och en överraskningspresent när man handlar. Det fick jag i alla fall. Sök på Välaboden så får Ni se.


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela