Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

CND Plum Truffles

Publicerad 2011-12-19 09:13:00 i Naglar, vampy,

Temaveckan fortsätter som ni ser, för vi lackar ju fortfarande mot jul. ;D
Jag har till och med julstämning och ser fram emot både att laga lite mat (kålrotslåda, janssons frestelse...) och själva julaftonen med paketutdelning. Det är saligare att giva än att taga, och i år har jag kommit på en massa riktigt bra julklappar som jag vet kommer göra mottagarna riktigt glada! Idag vaknade jag dessutom till ett vintervitt landskap där ett decimetertjockt snötäcke bäddat in allt och gjort allt vackert.
Jag passar på att visa ett litet set som CND släppt nu inför julen. Det är deras Plum Truffles Collection som består av ett krämlack, Plum truffles, och ett effektlack, Plum Truffle Sparkles. Snygga färger om man inte vill vara julröd. Vampiga plommontoner är ju helt rätt året om och ni vet ju redan att jag älskar CND:s olika effektlack även om jag inte visar dem så ofta. Det är suveräna små lack om man vill kunna förändra sin manikyr utan att lacka om varje dag och de kan ge nya spännande kombinationer om man bara vågar prova. Grönt skimmer över ett orange krämlack, hur blir det? Blå gnistor över gult, vad händer? Ibland blir man verkligen överraskad både av förändringen av den färg man lägger efektlacket över och över hur effektlacket förändras beroende på basen. Här är det dock två lack som är menade för varandra och jag har fotat dem så den här gången.
Plum Truffles är ett pigmenterat krämlack med helt okej egenskaper. Det ryktades för något år sedan om att CND skulle ha fixat sin formula så lacken skulle glida på som smör och faktiskt också torka. Torkandet har ju alltid varit CND:s nemesis. Har de lyckats? Ja, med vissa lack har de det, med andra, inte så mycket. Det här är ett lack med torktid över det normala, men det blir alla fall torrt efter ett tag. Lite tålamod så ordnar det sig. Lacket är inte spektakulärt på något sätt men det är  godkänt. Effektlacket då? Låt oss titta på det!
Det är två tunna lager av krämlacket och ett flödigt av effektlacket. Jag ville att det skulle synas. Det hade varit bättre att hålla igen lite på det tycker jag för det är så stora partiklar i det, som alltid i de som kallas sparkles, att intrycket blir spräckligt. Glittret är inte plommonfärgat utan rosa i en lite dämpad nyans som har dragning åt lila. Fungerar helt okej men blir inte nummer ett på min effects-lista. Sammantaget är det ett trevligt set som jag lyckades snappa åt mig förhållandevis billigt så jag är inte missnöjd. Det finns dock bättre set med effects-lacken. Jag gillar förra årets julsläpp med det guldiga och det silvriga effectslacken som även var lite prismatiska. De var jäkligt snygga bägga två.

Kommentarer

Postat av: Chaosophia
Publicerad 2011-12-19 11:13:31

Rätt sött faktiskt! Inget fantastiskt direkt dock, men det är trevligt med annat än rött så här i juletider.

Postat av: Solveig
Publicerad 2011-12-19 12:39:32

Det var en veldig fin kombinasjon! :)

Postat av: sminkan
Publicerad 2011-12-19 19:59:42

Chaosophia! Ja, en liten twist på jultemat.



Solveig! Ja, den är helt okej.

Postat av: My nail polish online
Publicerad 2011-12-19 20:34:13

Jag funderade faktiskt på dessa men jag har så många plommonfärgade lack att jag tänkte om. Fint är det dock :)

Postat av: Sanna
Publicerad 2011-12-19 21:30:51

Ganska fint, men inte mer för mig.

Känner inget som helst ha-begär, och det är ju bra på ett sätt;)

Postat av: sminkan
Publicerad 2011-12-19 21:41:16

MNPO! Ja, det är knappast några nödvändiga lack.



Sanna! Nej, jag förstår precis. De är inte "to die for".

Postat av: Annie
Publicerad 2011-12-19 21:43:40

De där var riktigt tjusiga :)

Postat av: Lisa
Publicerad 2011-12-20 07:38:26

Det blev ett sett till mig för en vecka sedan.. :)



http://nailsbodybeauty.se/cnd-the-plum-truffle-collection-limited-edition-2855.html



En inspirations video för olika lackningar för settet var en positiv överaskning. :)



Guld och silver settet har jag inte köpt men det hittade jag här oxå: http://nailsbodybeauty.se/cnd-silver-gold-sparkling-effects-1133.html det kanske är värt att inhandla oxå?



God jul :D

Postat av: sminkan
Publicerad 2011-12-20 12:33:10

Annie! Krämlacket är inte dumt.



Lisa! Det i guld och silver gillar jag.


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela