Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Cetuem #191

Publicerad 2010-09-19 08:32:24 i Naglar i grönt,


Nail Mail hade ju nu senast Cetuem på listan och jag, som aldrig provat Cetuem, slog till på tre gröna. Det här är det första jag provar av dem. Jag blev inte jätteimponerad när jag tittade på flaskorna. Skimret hade sjunkit till botten och färgerna var kraftigt skiktade. Man fick med blendkulor, men dessvärre räcker de inte till för att få ihop lacket igen. Jo, det ena av mina tre, men både det här och ett till skakade jag hur länge som helst vid flera tillfällen under två dagar innan jag gav upp, tog en böjd nailart pensel och vispade runt i flaskorna. Inte ens då kunde jag få skimret att falla ut jämnt i lacken och i det andra är det fortfarande en tydlig bottensats av skimmer trots att flaskan stått upp och ner i ett dygn. Nå, jag hoppades att det bara skulle vara skiktning som var problematiskt och att lacket för övrigt skulle vara fantastiskt.

Problem nummer två hade jag i och för sig upptäckt redan när jag först öppnade flaskan för att droppa i blendkulorna. Korkarna går inte att återförsluta i linje med flaskan. Inte om man drar åt dem så att det är tätt alla fall. Man vill ju helst inte ha en flaska som inte är riktigt stängd så jag får leva med sneda korkar antar jag. Ni ser hur det ser ut på bilden ovan...


Nå, hur var det att lacka med då? Tredje och fjärde problemet visar sig raskt. Det är ett extremt tjockt och segt lack. Limliknande liksom. Penseln är bred och och inte så enkel att manövrera. Jag är också orolig att den kommer böja sig eller bli missformad av lackets tyngd. Lacket är alldeles för tjockt helt enkelt. Jag öste i säkert 10-15 droppar av Poshé Polish Reviver men konsistensen är ändå så kraftig att kommer upp en klump av färg på penseln.

Färgen är dock ganska fin. En blågrön med grönt och guldfärgat skimmer. Duokroma tendenser som är svåra att fånga på bild. Det här är två lager av lacket och det skulle behövas tre men det är för svårt att måla med för att jag ska våga mig på ett tredje lager. Det är synd att en så fin färg ska vara så usel i formula. Att det är tjockt gör dessutom att det inte vill torka och när de här bilderna tas har jag gjort om flera naglar flera gånger av olika anledningar. Antingen har det skadats av beröring och bildat dragspel eller så har andra lagret lack dragit med det första i sin limlika vidrighet och allt har blivit ojämnt och inte gått att jämna ut igen. Jag är helt matt och lite ledsen. Jag hoppas det bara är det här lacket som har dessa egenskaper så att de andra två ska vara användbara. Hur har era Cetuem varit, ni som köpt från Nail Mail nu i senaste omgången?


Kommentarer

Postat av: Kajsa/Monticka
Publicerad 2010-09-19 10:33:16

Jag är SÅ otroligt glad att jag inte beställde något från Cetuem!

Både avsaknan på ordentliga swatches på fler än en handfull färger, duger inte för mig.

Och sen kändes de inte särskilt unika och att formulan sades vara skit gjorde inte saken bättre heller.



Det enda jag fundrade på, var faktiskt det du visar här, men kom sedan fram till att det är lite för likt NYX Jungle som jag har..

Postat av: Ninni
Publicerad 2010-09-19 10:56:11

Vad trist, verkar nästan som om tillverkaren inte testat produkten ordentligt innan den släpptes på marknaden.

Postat av: Johanna
Publicerad 2010-09-19 11:40:19

Tråkigt att läsa. Jag har hunnit prova ett (225, vinrött skimmer) av de tre lack jag beställde. Lacket var skiktat i flaskan men kulorna som följde med hjälpte något. Formulan upplever jag som något tjockare än andra lack men det var inga problem att lacka två varv. Sedan satt lacket som sten, hade inte flisat någonting när jag tog bort det efter tre dagar.



Postat av: Honi
Publicerad 2010-09-19 11:41:34

Låter som ett tråkigt lack :( Färgen är ju.. okej iallafall. Tråkigt på alla problem.

Postat av: Sminkan
Publicerad 2010-09-19 12:39:44

Kajsa! Det behöver ju inte vara lika illa med alla. Just nu känner jag dock inte för att testa de andra två. Jag var tvungen att byta det här nästan på en gång dessutom för det blev hack i. Fan.



Ninni! Det fanns ju en del negativt att läsa om Cetuem på nätet men jag hoppades att det inte skulle vara sant. Man hoppas att tillverkaren kommer ta åt sig av kritiken i framtiden.



Johanna! Låter ju ändå ganska okej. Din kork, gick den att få i linje med flaskan? Två av mina går inte att få rätt igen men en funkar bra. Det som korken funkar på är också det som går att skaka ihop. Lustigt att det kan bli så. :D



Honi! Ja, det var en besvikelse...

Postat av: Veronica
Publicerad 2010-09-19 14:08:30

Jag har bara testat ett av mina (216 tror jag det var) och det är underbart! Lila med kraftig duokromt inslag av olivgrönt. Lätt att lacka med också. Jag tror det skiljer sig väldigt från lack till lack tyvärr. Korken är däremot urkorkad (hahahaha)- klumpig att måla med och jag råkade också ut för det att den inte gick att återförsluta ordentligt igen.

Postat av: Emilie
Publicerad 2010-09-19 15:28:56

Sminkan! Jag har också det där gröna lacket men jag har inte använt det än. jag kan återkomma med hur konsistensen var när jag har testat det. trist att de inte är helt hundra :/

Postat av: Johanna
Publicerad 2010-09-19 17:52:53

Två av korkarna har jag fått rätt men var tvungen att ta hjälp av sambon att få upp dem igen :)

Postat av: Sminkan
Publicerad 2010-09-19 18:24:26

Veronica! Skönt att lacket var bra! Korkarna verkar vara hopplösa för flera... Jag hoppas verklgien att de andra två av mina lack ska vara bättre.



Emilie! Ja! Gör det! Det vore spännande att höra om du upplever det likadant.



Johanna! Korkarna är förskräckliga. Det ser så sjavigt ut när de är ett kvartsvarv snett...

Postat av: Emma P
Publicerad 2010-09-19 20:37:48

jag tycker faktiskt att det ser oroligt fint ut, och jämt ut om du förstår hur jag menar. Ofta kan man ju se på lackningen om ett lack har taskig formula, men här syns det inte...

Postat av: Charlotte
Publicerad 2010-09-19 20:43:24

Valde att testa 166 först och är jättenöjd faktiskt... Bra formula, torkade snabbt, tok duochromt, nästan tre färger t o m i guldgrönt, mörkt rosa och brons. Höll bra också.



Nöjd så här långt i alla fall.

Postat av: Viveka
Publicerad 2010-09-19 21:19:06

Samma färg,segt och klumpigt, ska tunna dettill nästa gång.Hemsk pensel och kulorna orkar inte snurra sig runt i lacket!!!! MEN OERHÖRT VACKERT.....Undrar hur dom andra två är...194 likadant men 191 tunnare!!

Postat av: Pamsan
Publicerad 2010-09-19 21:19:49

Har precis lackat med just detta lacket och färgen är ju helt underbar. Håller med dig om att formulan var som klister men jag fasade för att det skulle vara mycket värre. Tur att jag läste detta inlägget innan jag började lacka för mina förväntningar var i botten. :) Nu ska jag bara vänta på att det ska torka. Korkarna stör mig också :/

Postat av: Viveka
Publicerad 2010-09-19 21:20:31

Förlåt, menar 161! Det var tunnare och mera lättjobbat.

Postat av: Sminkan
Publicerad 2010-09-19 22:33:24

Emma! Jag håller med, det ser slätt och fint ut på bild. Dessvärre var det en mardröm ändå.



Charlotte! Låter bra, då har jag lite hopp om mina två andra lack.



Viveka! Nej, det låter precis som mitt. Kulorna orkar inte genom lacket för det är för tjockt. Jag tyckte det blev lite bättre efter min jätteskvätt med förtunning men behövs nog ännu mer för att få det helt hanterbart.



Pamsan! Ja, det är bra ibland att förvänta sig det värsta. Det gjorde inte jag ska jag säga. Jag blev så besviken... Nästa lack blir nog annorlunda för då förväntar jag mig ju detta. :D

Postat av: kerstin
Publicerad 2010-09-19 22:37:42

Detta lacket var snyggt tycker jag, men Golden Dragon är nog finare. Är de så lika som jag tror?

Postat av: Johanna
Publicerad 2010-09-20 09:41:00

Det känns tråkigt att korkarna är så eftersom jag tycker om flaskornas design i övrigt.

Postat av: Sminkan
Publicerad 2010-09-20 18:52:50

Kerstin! Golden Dragon är så mycket finare! Jag tänkte inte på att de skulle vara lika, jag tänkte mer på NYX Jungle. Den här är blåare än GD tror jag.



Johanna! Ja, korkarna är riktigt dåliga...

Postat av: Nageldraken
Publicerad 2010-09-20 21:17:39

Jag har inte hunnit testa något av de fem jag fick hem, men ingen på av dem går att få korkarna i linje på efter att de öppnats i alla fall. Det ser inte så kul ut.

Postat av: Sminkan
Publicerad 2010-09-20 22:17:39

Nageldraken! Korkarna verkar genomgående usla. Konstigt att inte företaget kollat upp sådant för det gör ju att märket känns billigt tycker jag. Och det är det ju inte...

Postat av: SaintBella
Publicerad 2010-09-24 20:35:16

Det är tydligen väldigt olika kvalitet på Cetuems lack, det märkte jag när jag swatchade de 23 jag beställde.

En del är tunna, andra tjocka, en del är skira men för många räcker två lager bra.

Visst, det är inte ovanligt att det skiljer sig från lack till lack även när det gäller andra märken. Om vi tar tex. Nubar som exempel, där kan man ändå säga att de flesta lack är bra även om några är knepiga.

Med Cetuem däremot kan man inte kan säga varken eller, för det finns både bra och dåliga lack där. Det finns ingen konstant formula, liksom, och det tycker jag är dåligt.



Jag har bara provat 166 på naglarna, och det var okej, förutom att det chippade dag två, men det kan ha haft att göra med mina egna naglar.



Angående skiktningen så hade jag inga problem med att få dem att blandas. Man får försöka se var kulorna ligger och rulla flaskan lite långsamt så kulorna kommer överallt.



Korkarna är väl sådär kan jag tycka, men jag upplever inte samma problem som du med linjen, det är bara att prova olika gängor så går det att få jämnt.

Störigt dock att de är så stora.



Både jag och Karin tycker det är jättetråkigt att det är så vaierande kvalitet på lacken, det är svårt att veta när det inte finns så mycket skrivet om dem. Men nu vet vi bättre.



Maila gärna till Cetuem på [email protected] och klaga!



Om alla gör det så märker de att något behöver göras. Jag har till och med funderat på att fixa en namnlista där vi som konsumenter önskar mer konstant (=bra) formula, mer täckande lack, smartare korkar och kulor i flaskorna.

Och 3 free också, såklart!

Jag blev så himla arg, för Karin hade fått uppgiften från Cetuem själva att lacken var 3 free, men vad ser jag när jag läser på flaskan? Toluene och formaldehyde resin (en biprodukt till formaldehyd). Riktigt dåligt av Cetuem!

Nej, det blir nog inga fler affärer med Cetuem.

Postat av: Sminkan
Publicerad 2010-09-24 22:54:43

Saint Bella! Det är ju inte Karins fel, eller Nail Mails, att lacken är mindre bra. Det vet man ju när man köper också. All info man hittade om Cetuem var ju kritisk men jag ville ju ändå testa även om jag begränsade mig till tre. Nu har jag bara testat ett och det sög verkligen men jag har hopp om det som var lättare att blenda ihop. Det verkar tunnare. Mina korkar går inte att få i linje hur man än gör och jag lovar att det inte finns något sätt att blanda ihop lacken med kulorna, inte de två tjocka. Dem fick jag ställa upp och ner, lägga på sidan och vända på och sedan skaka med jämna mellanrum för att få bottensatsen av skimmer att röra sig över huvud taget.


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela