Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Radiant Shadows av Melissa Marr

Publicerad 2010-09-03 05:51:21 i Boktema 2010,

Den här veckan tolkar vi Radiant Shadows av Melissa Marr i vårt boktema. Radiant Shadows är den fjärde boken i Melissa Marrs serie om vinterhovet, sommarhovet, höghovet och mörkerhovet och deras regenter samt deras vänner och fiender. Denna serie är utan jämförelse den populäraste i vårt boktema, i alla fall vad gäller antal gånger de har fått dyka upp i boktemat. Varje bok har nämligen tilldelats ett eget tema. Därmed inte sagt att det är våra favoritböcker på andra plan. Men det passar ju bra att vika ett boktema åt dem när det kommer en ny bok och det är väldigt bra böcker.

I den här boken får vi stifta närmare bekantskap med Ani. Hon är dotter till en mänsklig kvinna och Gabriel, mörkerhovets konungs högra hand. Ani är mycket speciell, även för att tillhöra mörkerhovet, hon kan nämligen inhämta energi både genom känslor och via beröring, vilket gör henne tämligen unik. Tyvärr är pappa Gabriel ganska beskyddande, vilket resulterar i att Ani ständigt känner sig utsvulten.  Mörkerhovets tidigare konung Irial ser Ani både som sin familj och som ett verktyg för honom att kunna föda sitt hov och han experimenterar med möjligheterna till att kunna utvinna energi ur Ani för mörkerhovets räkning.

 

Så en dag möter Ani Devlin, en underskön alv, skapad av höghovets drottning Sorcha och hennes syster Bananach, även refererad till som krig och kaos, för att skapa en slags balans dem emellan. Ani faller såklart för Devlin, och han också för henne. Vad Ani dock inte vet är att Devlin har känt till hennes existens under mycket lång tid, han var nämligen  närvarande när hennes mamma blev mördad. Även Devlin kan se att Ani är mycket betydelsefull och om han inte själv fattade det så har han en vän Katherine Rae O’Flarhety som kan vandra i drömmar och se fördolda ting och på så sätt har insett Anis betydelse. Tillsammans ger sig Ani och Devlin ut på en gastkramande färd som för dem rakt in i hjärtat av Fairie i deras strävan efter att skapa balans mellan de olika hoven. Självklart får vi även möta karaktärerna ifrån de tidigare böckerna, även om Ani och Devlin är de karaktärer som det ligger mest fokus på i denna bok.

 

Radiant shadows förefaller nog vara en ganska rörig bok efter min lilla sammanfattning.  Jag skyller på att jag är ut boktemagängorna, jag har inte skrivit ett enda bokinlägg på månader. Det är hur som helst en väldigt bra bok. Gillar du den här typen av fantasy kommer du att tycka mycket om denna bok, även om den inte på långa vägar är lika bra som Ink Exchange, som enligt mig och Sminkan är Melissa Marrs verkliga storverk än så länge. Avslutningsvis kan jag berätta att Wicked Lovely-serien ska komma att omfatta fem böcker, och jag längtar efter den sista med bitterljuv förtjusning. Det är underbara böcker, för mig hade hon gärna fått skriva ytterligare fem, även om jag vet att Sminkan som inte är en vän av långa serier inte delar min åsikt.

Kommentarer


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om


sminkan_@hotmail.com

emmap85@live.se

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela