Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Boktema: Ballad av Maggie Stiefvater

Publicerad 2010-08-25 13:28:27 i Boktema 2010,


Årets första boktema är en fortsättning på ett av vårens, Lament, av samma författare. Ballad är del två av denna bokserie och har James som huvudperson istället för Deirdre. James lärde vi ju känna som Deirdres bästa vän i den första boken. Han var förälskad i henne men hon valde tjusige Luke istället.

Precis som i Lament spelar musik en viktig roll. Deirdre spelade ju harpa, James spelar säckpipa. Både James och Deirdre har börjat på en internatskola, Thornking-Ash School of Music, en lite speciell skola som har ett lite speciellt uppdrag, något som eleverna inte känner till. James är en enastående säckpipespelare, ja, närmast magiskt bra på det. Så bra att han lockar till sig féfolk. En som lockas är Leanan Sidhe, en sorts väsen som fungerar som musa åt artister men också livnär sig på dem. James är dock luttrad efter sina tidigare erfarenheter av älvorna och deras grymhet så han vill inte ingå något avtal med Nuala, som hon kallar sig.

En Leanan Sidhe tar den form som är mest tilltalande för dess "offer" så självklart uppstår en attraktion mellan James och henne. Deras realation djupnar och förändras under bokens gång, samtidigt som James brottas med sorgen över att ha förlorat Deirdre som vän, och potentiell flickvän, efter den förra boken. Han blev också allvarligt skadad i slutet av Lament och även det präglar honom. Försiktigt tar han dock steg efter steg mot en förälskelse i Nuala.Tiden är dock knapp för dem båda. Nuala måste brinna vart 16 år. Likt en fågel fenix dör hon i lågorna men återuppstår igen ur askan, dock som en ny "person" utan sina minnen från föregående liv. Kan James rädda henne från elden?

På Thornking-Ash sker en del mystiska saker. Bland annat är en av lärarna, Sullivan, lite speciell. Kan han ha kontakt med féfolket? kanske till och med med älvdrottningen Eleanor? I skymningen hörs också musik spelas utanför skolans område. En magisk musik på flöjt. James dras till den musiken som ett järnfilsspån till en magnet. Han längtar efter att bli del av den och skräms samtidigt. Den som spelar är Cernunnos, den behornade guden, the thornking, som lockar till sig de dödas själar. James beslutar sig för att söka upp Cernunnos för att be om hjälp att rädda Nualas minnen när hon brinner på bålet på Halloween. För att få hans hjälp tvingas James och Nuala ta sig ända in i dödsrikets intet och där får de reda på Nualas ursprung och vad döden innebär för dem som saknar själ. Båda ställs inför livsavgörande val.

Förutom detta så finns också den ränksmidande drottning Eleanor som har en riktigt otäck plan som ska iscensättas på Halloween. En plan som innefattar James och som tvingar honom till ett val mellan sin gamla kärlek, Deirdre, och sin nya, Nuala.

Kommentarer

Postat av: Karusell
Publicerad 2010-08-25 17:21:55

Åh vad glad jag blir över att boktemat är tillbaka! En riktig energiinjektion!Hoppas att Siri är lite kryare idag, otäckt med ögat men det brukar också vara snabbare på att läka. De första tre åren fick jag varje augusti åka in till veterinären med min yngsta katt, hon lyckades råka ut för de mest underliga grejor. Det är tufft ibland, jag vet det. Kramar till er båda!

Postat av: Nicole
Publicerad 2010-08-25 19:17:06

Wooop woooop yay :D älskar era bokteman....jag har flera böcker ni har recenserat hihi sen så gör ni snygga sminkningar med :D keep it up

Postat av: Sminkan
Publicerad 2010-08-25 19:52:15

Karusell! Kul att höra att boktemat uppskattas!

Just idag känns det väldigt tungt för hon har blivit ännu sämre under natten på sjukhuset och nu tror de att de måste ta bort ögat. Men bara hon blir frisk så är jag glad. Tänker på henne hela tiden.Nicole! Vad roligt att höra! Vi blir så glada om ni uppskattar boktemat!

Postat av: Emma P
Publicerad 2010-08-25 21:12:45

Så roligt med boktema igen! Hurra för boktemat!!!


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om


sminkan_@hotmail.com

emmap85@live.se

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela