Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Rödrosa med Manly

Publicerad 2010-05-02 14:57:51 i Emmas FOTD 2010,

Vi kör vidare på det röda temat, här med en sminkning i rött och rosa som jag har gjort med min Manly-palett. Rött kan ju vara en rätt knepig färg att kombinera med andra, men det kan bli väldigt coolt och effektfullt när man lyckas. Sen kan jag ju ärligen erkänna att jag vanligtvis använder rött ihop med svart eller med guld eller silver. Trots att jag tycker att rött ögonsmink är bland det coolaste man kan ha så kräver det ju sin kvinna och det är knappast en färg jag halar fram klockan halv sex på morgonen när jag ska åka till universitetet. Känner man att man orkar bära upp det tycker jag dock att rött är allra snyggast och coolast, ingen sminkfärg har så mycket attityd som rött!

Sen är det ju som sagt inte helt lättmatchat, varken med andra skuggfärger eller med rouge och läppstift. Jag tenderar att matcha med bruna eller persikofärgade rouge och ljusa läppar när jag bär röd ögonskugga, så även här. Jag tänkte förresten att jag skulle passa på att försöka testa lite nya matchningar med rött nu när vi har röd temavecka, även om jag såklart inte kan låta bli att bära endast rött eller rött och svart också. Här matchade jag som sagt med rosa och jag tycker inte alls att det blev så tokigt. Rött och rosa är coolt ihop och jag tycker inte alls att det skär sig faktiskt. Jag gillar rött och rosa ihop, inte bara på smink utan i största allmänhet faktiskt.

Hyn
Foundation: GloPressed Base Natural Fair

Concealer under ögonen: Clarins Instant Light 00

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Fair

Puder: Lucy Minerals Finishing Powder

Rouge: Taylor Made Minerals Abundance
Ögon
Ögonbryn: Wet n Wild Brow Essentials, den mörka skuggan
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance

Ögonskuggor: Två rosa och en röd från min Manly-palett

Highlighter: Vitskimrande från Manly-paletten

Eyeliner: MAC Fluidline Blacktrack

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: MAC Studio Fix Lash

Läppar
Läppglans: Face Krokus

Kommentarer

Postat av: Sminkan
Publicerad 2010-05-02 15:01:02

En lysande kombination! Läckert med det rosa till. Du ser fantastisk ut!

Postat av: Sexy Sadie
Publicerad 2010-05-02 15:51:36

Dødsbra.

Jeg ser bare sjuk ut i rød øyeskygge.

Postat av: sminkjante
Publicerad 2010-05-02 16:04:40

Jag håller med dig om att rött och rosa fungerar strålande ihop. Det här var riktigt läckert.

Postat av: Josephine (Makeuponista)
Publicerad 2010-05-02 16:04:46

Åh vad häftig kombo! =)

Postat av: Fia
Publicerad 2010-05-02 17:13:22

Riktigt snyggt! Jag blir sugen på att äta sushi med några geishor när jag beundrar din sminkning. :)

Postat av: Sanna
Publicerad 2010-05-02 17:29:33

Älskar rött och rosa tillsammans!

Kanonsnyggt!

Postat av: Zizzie
Publicerad 2010-05-02 17:42:24

Oj vad läckert! :)

Postat av: kerstin
Publicerad 2010-05-02 20:06:26

Underbrat snyggt! Jag är också förtjust i rött och rosa ihop, och här tycker jag verkligen att du gör kombinationen rättvisa här!

Postat av: marybeth
Publicerad 2010-05-02 21:26:48

Sjukt bra kombo! Jag gillar!

Postat av: Honi
Publicerad 2010-05-02 22:17:46

Supersnyggt :) Vad anvænder du før kamera/ljus nær du tar dina bilder (Sminkan också før den delen!)? Jag hade tænkt att prova fota hær någon dag framøver och se om jag fick det klart nog på min øgonsminkning.

Postat av: Emma P
Publicerad 2010-05-02 23:06:41

Sminkan: Tack! ja visst blev det fint!



Sexy sadie: Tack! ja, det kan ju helt klart vara svårburet, men så häftigt när man lyckas!



Josephine: tack så mycket, vad roligt att du tycker det:)



Fia: Haha, ja men det låter ju bra tycker jag:) Tack så mkt.



Sanna: tack! ja visst är det en härlig kombi.



Zizzie: tack tack:)



kerstin: tack så mkt! Ja jag tycker det är ursnyggt tillsammans. Vad roligt om du tycker det:) Känns som om jag lyckades rätt bra...



Marybeth: Tusen tack, vad glad jag bli!



Honi: Tack tack:) Vi gör helt olika hon och jag. jag fotar med en Nikon D 70, en systemkamera och tar mina bilder inne med blixt. Brukar fota i köket med hjälp av kökslampa, fönsterlampa, spislampa och eventuellt dagsljus. Naglar fotar jag helst ute utan blixt, men det är ju inte alltid det går. Nu är jag inte hundra på hur Sminkan gör, eller jo, jag tror jag har rätt bra kläm. Hon har också en systemkamera och hon fotar ute på sin balkong tror jag, i dagsljus utan blixt. tror att hon även fotar i badrummet ibland, även där kör hon blixtlöst tror jag...Hoppas att det var till nån hjälp och lycka till med fotandet:)

Postat av: Emma P
Publicerad 2010-05-02 23:08:46

Honi: Kan ju lägga till att jag brukar justera mina bilder en del i Picasa, det gör även Sminkan. Jag beskär och lägger automatisk kontrastpå nästan alla mina bilder där, och så finns det ju en del andra effekter såklart. det är ju inget professionellt redigeringsprogram, men det funkar bra för oss glada amatörer och gör faktiskt en del skillnad:)

Postat av: Sminkan
Publicerad 2010-05-02 23:33:03

Honi! Jag försöker fota utomhus, då behöver jag inte redigera bilderna nästan alls, bara beskära. Annars fotar jag i badrummet och då använder jag de automatiska korrigeringarna i Picasa precis som Emma säger.Hon har helt rätt i att jag inte använder blixt och att jag har en systemkamera. En Panasonic Lumix.

Postat av: Honi
Publicerad 2010-05-03 14:24:04

Sminkan och Emma : Tackar så mycket før svar :) Har sjælv en systemkamera (Nikon D40X) och ett stort fønster så jag får sætta mig dær och provfota lite och jæmføra med bilderna från inomhus! Jag brukar anvænda GIMP eller Paint.net nær jag beskær och ljuskorrigerar bilder i øvrigt, har aldrig gillat Picasa (Synd, många andra verkar bara ha bra erfarenheter med det). Igen, tack før svar och bra tips!

Postat av: Vanessa
Publicerad 2010-05-03 14:41:16

oh hjälp vilka fina färger!!! Det ser så himla snyggt med ditt ljusa hy! Oh super super fint! :D

Postat av: Vanessa
Publicerad 2010-05-03 14:41:49

juste.. vart kan man köpa sån där palette ? ..jag är sugen på den där 88 paletten.. är den bra tycker du ? :)

Postat av: Jennyfer
Publicerad 2010-05-03 15:14:51

Ville bara kommentera att jag tycker du sminkar dina ögonbryn FÖR grova, ser ej narturligt ut. Använd ögonbryns skugga istället för penna, så ser det mer verkligt ut. Ville bara säga det men självklart får man sminka sig hur man vill med vad man vill men det vara bara min åsikt!

Postat av: Linda
Publicerad 2010-05-03 17:12:20

älskar rosa o rött tillsammans, ursnyggt!

Postat av: Emma P
Publicerad 2010-05-03 20:39:39

Honi: ja men då tycker jag att du ska köra igång och testa:) Och ge inte upp om det inte blir bra första gången, övning ger faktiskt färdighet i det här fallet. Även om jag fortfarande har långt att gå...



Vanessa: tack! ja visst är det glada fina färger:) Manly-paletterna köper du på ebay. Sök på eyeshadow palette 120 Manly så får du säkert en massa träffar. De brukar gå att få för dryga 150 kronor och innehåller massa bra skuggor även om de har lite blandad kvalitet.



Hmm 88-paletten? Är det coastal scents du menar då? Jag har ingen sån så vet inte tyvärr. Är egentligen inget palettfan, jag tycker de är inspirationshämmande. Föredrar att leka med singelskuggor så det här är den enda riktigt stora paletten jag har. Sminkan har gjort ett inlägg om paletter, du kan ju kika där om du är nyfiken http://sminkan.blogg.se/2009/july/ebay-paletter-och-coastalscents.html .



Jennyfer: Hmm, tycker du att de är för grova? De är ju inte breda alls...? Jag misstänker att du menar att jag sminkar mina bryn med för skarpa kanter och för mörka. Det är dock ett fullständigt medvetet val och något jag tycker är himla snyggt i dramatiska sminkningar. Är jag mer neutral har jag som regel ljusare bryn. Jag alternerar mellan att använda brynskugga och brynpenna men just här har jag använt skugga, vilket står under produkter jag har använt.



Linda: Tack! ja visst är det en fin kombi:)

Postat av: Vanessa
Publicerad 2010-05-04 10:33:53

ah okey tack! jag ska kika! :) Det där med palette.. jag tycker också man ska ju inte grunda all sin sminkning på palette. men de finns så många färger och möjligheter tycker jag.. man liksom blandar med singel skuggor och palette :)Det är ju oftast inte bäästa kvaliteten så därför tycker jag också det är bra om man blandar lite :)

Postat av: Emma P
Publicerad 2010-05-04 10:37:14

Vanessa: Nej precis, det är kul att ha både och. Nu innehåller den här blandade strukturer och har ju otroligt många färger så det kommer man ju långt med, men det känns ändå lite trist att bara använda en palett:) Smidigt iofs. Använder jag den så orkar jag sällan bemöda mig med att plocka fram andra skuggor...

Postat av: Isabell
Publicerad 2010-05-04 10:56:01

Heh, just det där med att rosa och rött skär sig är något som min mor har repeterat för mig sen jag var liten ;)

Men det stämmer ju inte alls i den här sminkningen, det blev istället en härligt livfull kombination! Jättefint och uppiggande liksom!

Postat av: Emma P
Publicerad 2010-05-04 11:18:09

Isabell: Haha , ja jag har också lärt mig det sen barnsben, men jag tycker att mamma har fel:) Jag tycker det är effektfullt och coolt, känns som en fix idé på 90-talet att man inte kunde ha rött och rosa ihop. Tack, vad roligt att du tycker det:)

Postat av: Anki
Publicerad 2010-05-07 12:49:01

Har aldrig tänkt tanken att kombinera röd skugga med rosa innan, men nu blev jag sugen på att prova!

Postat av: Emma P
Publicerad 2010-05-08 00:05:30

Anki: Vad roligt! Det är så kul när man kan inspirera:)


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela