Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Röd och grön med Lime Crime och Brite Bird

Publicerad 2010-05-04 16:09:05 i Emmas FOTD 2010,

Här kommer dagens röda temasminkning, som även innehåller ganska mycket grönt. Jag fick förslag av en kompis att göra en röd och ljusgrön sminkning för ganska länge sen. Just då nappade jag inte riktigt på idén, men nu när det var dags för vår röda temavecka tyckte jag att det kunde vara kul att testa. Min invändning var från början att rött och grönt känns så juligt, men det tycker jag inte alls att denna blev. Jag är hyfsat nöjd med sminkningen faktiskt. Jag har applicerat skuggorna lite annorlunda också som ni ser och jag tycker att det blev rätt bra. Sen var gårdagens så klart tjusigare, men man kan ju inte vara superdramatisk med lösögonfransar jämt. Den här sminkningen bar jag dessutom i söndags, dagen efter cut creasen, så då kändes det helt rätt att ta det lite lugnare med sminket.

Hyn
Foundation: Bare Escentuals Fairly Light

Concealer: Cover All mix Set

Puder: Lucy Minerals Finishing Dust Oil control

Rouge: Luch Minerals Sweetcheeks
Ögon
Ögonbryn: Wet n Wild Brow Essentials, den mörka skuggan
Ögonskuggsbas: GOSH Waterproof Eye Shadow Stick Love That Beige

Ögonskuggor: Brite Bird Citrus Soda och Lime Crime Siren

Highlighter: Brite Bird Cream Cat

Eyeliner: Make Up Store Cake Eyeliner Black

Mascara: MAC Studio Fix Lash

Läppar
Läppglans: Face Krokus

På ögonlocket och upp till brynbenet applicerade jag en krämskugga från GOSH, som jag sen jämnade till med fingret. I inre ögonvrån applicerade jag fantastiskt fina Citrus Soda från Brite Bird och på mitten av ögonlocket applicerade jag vackert skimrande röda Siren från Lime Crime, själv har jag dock fått ett sample av snälla Stephy. Därefter plockade jag upp Citrus Soda-penseln igen och applicerade Citrus Soda i den yttre ögonvrån, så att den låg på båda sidorna om Siren. Därefter applicerade jag eyeliner, kajal, mascara, rouge och läppglans och så var sminkningen färdig.

Kommentarer

Postat av: Sanna
Publicerad 2010-05-04 16:36:28

Vackert och annorlunda!

Två bra ord de där:)

väldigt fint!

Postat av: kerstin
Publicerad 2010-05-04 17:28:05

Snyggt! Det blev faktiskt inte alls juligt! Jag gillar att hur du applicerat färgerna, kul och annorlunda mot hur tex jag allt lägger en på inre halva och en på yttre.

Postat av: ewe
Publicerad 2010-05-04 17:30:42

Denna älskade jag! Det var kul att du påminde mig om att det va jag som sagt åt dig att kombinera rött och grönt, kände mig stolt över att ha kommit på ett så bra förslag:D

Postat av: sminkjante
Publicerad 2010-05-04 22:36:15

Gillar appliceringen. Fina skuggor tillsammans om än lite ovanliga.

Postat av: Sminkan
Publicerad 2010-05-05 06:08:17

Riktigt snyggt! Överraskande färgkombination men den funkar ju bra! Jag tycker du är söt och lite flickaktig här, busig liksom. Både tuff och ljuv samtidigt.

Postat av: Isabell
Publicerad 2010-05-05 07:50:16

Jättefint och jag gillar placeringen av skuggorna! Jag tycker inte att kombinationen blev julig alls, snarare somrig. Det får mig att tänka på vallmons kronblad och stjälk!

Postat av: Emma P
Publicerad 2010-05-05 11:56:10

Sanna: Det är det absolut! Tack så mkt, vad roligt att du tycker det:)



Kerstin: Tack! Nej du har rätt, det blev det inte. Jag applicerar också ofta som du gör, men det var kul att testa något annat och jag tycker det blev fint:)



ewe: Tack:) haha, ja men det var ju bra att du blev nöjd när det var din idé:D



Sminkjante: tack! ja, både appliceringen och skuggorna kändes lite ovanliga, men jag tycker det blev lyckat och det är ju kul att testa något nytt ibland...



Sminkan: Tack Sweetie. Ja den funkade ju faktiskt riktigt bra, jag är belåten. Kul att testa en lite annan applicering också. Haha, ja kanske det:)



Isabell: Tack! ja det gör faktiskt jag med, det blev bättre än vad jag trodde att det skulle bli...

Postat av: Vanessa
Publicerad 2010-05-05 15:04:39

Färgerna funkade jätte fint ihop ! Man kan blanda hur man vill egentligen så jag tycker att det man ska lyckas med är HUR man applicera det :) och du lyckades alldelles utmärkt här :) <3

Postat av: Emma P
Publicerad 2010-05-05 22:31:54

Vanessa: ja det har du rätt i. Tack, vad kul att höra:)

Postat av: marybeth
Publicerad 2010-05-06 22:12:00

Vilken skön kombo, ser väldigt syrligt och vårigt ut! :) Jag gillar att du dragit ut eyelinern så pass mycket och att den liksom är i skuggan.

Postat av: Emma P
Publicerad 2010-05-08 11:08:59

marybeth: Tack! Jag tycker med att det var en fin kombination:) Åh, tycker du. Jag tycker den är kort, men allt är väl relativt:D


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela