Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Emmas Twilight-tolkning

Publicerad 2009-01-30 21:18:15 i Boktema 2009,

Här kommer då min Twilight-tolkning. Som ni ser så har Sminkan och jag tänkt ganska lika, men jag tycker ändå att det blev ganska stor skillnad, då jag hade svårt att släppa min fascination för skarpa linjer. När jag gjorde sminket så morrade jag åt mig själv på grunda av det, nu när jag såg Sminkan tycker jag att det är en herrans tur att jag körde på skarpa linjer. För mig känns det som om rött, svart och vitt är det mest naturliga valet när det kommer till vampyrtolkningar. När Twilightböckerna dessutom ser ut som de gör så tyckte jag inte att det var så mycket att fundera över faktiskt. Eftersom Sminkan i veckan gjorde en svart sotning med röda kanter så bestämde jag mig för att göra en röd sotning med svarta kanter istället. Från början hade jag tänkt att jag skulle göra en mjuk och softad kant, men när jag väl satt där och sminkade mig så levde penseln sitt eget liv. Det svarta hamnade alltså som en skarp kontur runt det röda istället.


Hyn

Foundation: Everyday Minerals Matte Foundation sandy fair
Concealer under ögonen: MAC Studio Finish Concealer NW 20          

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intenisive Fair Concealer

Puder: Elemental Beauty Matte

Ögon

Ögonbryn: Clarins ögonbrynspenna Lightest Brown
Ögonskuggsbas: MAC Paint Pot Bare Study 
Ögonskuggor: Barry M Dazzledust nr 73 och MUS Pollution

Highlighter: Isadora Gleaming Eyeshadow Sulver White

Eyeliner: Clinique Brush On Cream Eyeliner Black

Kajal: MAX Factor Black

Mascara: Define-A-Lash Volume

Lösögonfransar: H & M Long med Ardell franslim

Läppar

Läppstift: Givenchy 715


Efter Bare Study så målade jag med Barry M skuggan på hela den rörliga delen av ögonlocket, samt en bra bit upp på brynbenet. Den röda konturen fyllde jag sen i med svarta Pollution från MUS. Silver white från Isadora som highlighter under brynet, den lilla biten som inte redan var fylld med svart och rött. Silver white valde jag att fukta, då jag kände att det var min chans att få in lite vitt i ögonsminket. Dessutom så ville jag hemskt gärna få in lite skimmer, då vampyrerna i Twilight glittrar i solljus. Ja jag vet, vampyrer förväntas inte vistas i solljus, men Twilightvampyrerna tar ingen hänsyn till detta, deras enda eftergift är att de glittrar när solens strålar faller på dem.


Efter highlightern var det dags för lösögonfransar. Dessa fäste jag så nära mina egna fransar som möjligt, och när de satt fast drog jag en linje med svart eyeliner ovanför fransarna. Svart kajal under ögat och lite Pollution ovanpå. Fransarna målades med define a lash, en för mig ganska ny mascara som visade sig funka suveränt ihop med lösfransarna. Kinderna fick vara rougelösa eftersom jag tycker att Twilightlooken fodrar ljus hy. Helst kritvit hy så klart, men vitt smink är inget jag håller mig med, så det fick bli den allra ljusaste foundationen jag ägde. Läpparna målades med Givenchy 715, ett läppstift som faktiskt är vitt i hylsan, alltså en liten eftergift för min inte helt kritvita hy. Sådär, det var min tolkning av Twilight.

Kommentarer

Postat av: Sminkan
Publicerad 2009-01-30 22:08:47

Du blir så galet grönögd att jag bli snurrig!



Väldigt dramatiska linjer och en härlig tolkning! Ser faktiskt omslagen framför mig när jag tittar på dina bilder! Och du är vampyriskt blek också! Snygg som en glamourvampyr dessutom! Ingen blek och grotesk nosferatu utan en hollywoodvampyr

Postat av: Fru Choklad
Publicerad 2009-01-30 22:23:40

Väldigt snyggt och dramatiskt du också Emma. Hoppas ni inte misstycker att jag lagt mig i och gjort en Twilightsminkning jag med. Böckerna är ju så otroligt bra och bland det bästa jag läst i vampyrväg sedan jag slutade vampyrlajva (Vampire the masquerade)för ett antal år sedan. Nu kör jag PC versionen av spelet när jag hinner och det är inte så dumt det heller ;) Ahhh dessa vampyrer.....

Postat av: Fru Choklad
Publicerad 2009-01-30 22:29:13

BTW vet någon av er vad som hänt med Pret-ty? Det verkar inte gå att komma in där! (Inte hos Bjooti heller.)Har ni hört något?

Postat av: Lina
Publicerad 2009-01-30 22:30:22

Väldigt snyggt!

Postat av: Babbidesign - [Design & Foto]
Publicerad 2009-01-30 22:33:13

Snyggt! Och du, jag har en sida med bloggdesigner, välkommen in :)

Postat av: CC
Publicerad 2009-01-30 23:58:46

Läckert o dramatiskt :) Både du o Sminkan har verkligen varsin egen stil när ni sminkar er, oavsett vilket tema ni kör.



Måste erkänna att jag inte läst böckerna, läser så lite numera tyvärr... men oj vad jag var stamkund förr hos SF bokhandeln här i Sthlm o köpte alla nya vampyrböcker...

Postat av: Suss
Publicerad 2009-01-31 01:06:30

Du fick en otroligt läcker ögonform i det där! och som vanligt är du snygg i rött!

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-01-31 01:35:06

Sminkan: haha, ja okej, det är ju bra ju:)Och vad kul, då har jag lyckats... Jag tyckte att det blev fint faktiskt. Men innan idag var jag förbanne mig groteskvampyr... hade lätt platsat i nosferatu, men den sparar vi som sagt till halloween;)Jag tog precis bort fransarna, alltså hjälp vad kalt det känns, mina egna fransar känns obefintliga.



Fru Choklad: Tack så mkt, vad snäll du är! och herregud nej, vi tar alls inte illa upp, kör på, jag ville jättegärna se din Twilighttolkning också! Det är verkligen himla bra böcker... Och tyvärr, har ingen aning om vad som har hänt med pret-ty och Bjooti. Sist jag kollade funkade de fint, kanske en server som ligger ner? Bjooti funkade för mig nu iaf, inte pret-ty dock...



Lina: tack!



babbidesign: tack! Låter kul, ska kika in...



CC: Tack! ja visst har vi. det är ju himla tur, för oj vad lika vi hade blivit annars idag... Känner du för att läsa tycker jag att du ska kolla upp dem, de är bra, och snabblästa. som att äta godis, hux flux är det slut och man vet inte vad det var som hände:)



Suss: Tack så mkt! Vad snäll du är! jag vill jättegärna vara fin i rött såklart, jag har ju snöat in mig lite på det:)

Postat av: LipGloss Bitch
Publicerad 2009-01-31 10:16:01

Du är alldeles slående Emma! Jättevacker!

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-01-31 12:47:20

LipGloss Bitch: Tack så mkt, vad glad jag blir:)

Postat av: Alexlyndra
Publicerad 2009-01-31 13:02:14

Jätte cool tolkning av temat! Härlig röd skugga.

Postat av: Leonie
Publicerad 2009-01-31 16:55:21

Läckert, hyn är vampyrblek och kontrasten mot den kraftiga ögonmaken och ditt mörka hår är verkligen effektfull. Skitsnyggt! Jag älskar rödsvarta maker. Och som jag kommenterade till Sminkan - kul med boktema.

Postat av: Mikaela
Publicerad 2009-01-31 17:01:48

Cool sminkning :)

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-01-31 22:40:59

Alexlyndra: tack så mkt! Och visst är den:) Fick den av Sminkan, dem kom superlägligt igår, så då ville jag såklart använda den:)



Leonie: Tack, vad glad jag blir! Ja jag tyckte att det blev en fin kontrast faktiskt. Är också väldigt förtjust i rött och svart, iaf på smink. och vad kul att du gillar boktemat:)





Mikaela: tack så mkt!

Postat av: Marybeth
Publicerad 2009-01-31 22:55:42

Dramatiskt vackert!



Dina sminkningar ser alltid så perfekta ut, det är fantastiskt! Rött och svart klär dig verkligen!

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-02-01 12:05:18

Marybeth: Tack! Haha, tycker du, vad snällt:) De är definitivt inte perfekta alltid, men de värre bottennnappen hamnar ju inte i bloggen:) dessutom så tycker jag att det är roligare att visa kvällssminkningar, även om en eller annan vardagssminkning hittar hit också.

Postat av: Marybeth
Publicerad 2009-02-01 19:20:44

Det tycker jag! _:) Jo, kvällsminkningar är ju roligare, man kan ju gå loss lite mer då.. än vardags. Jag har ganska trist smink på vardagar så när det är fest eller nåt annat så brukar jag köra hårt med långa lösfrallor, eyeliner, glitter och lite allt möjligt :D Jag försöker dock hålla det inom gränserna så att det inte blir dragqueenvarning, det sa nämligen brorsan om en sminkning en gång, hah.

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-02-01 23:36:41

Marybeth: Jo, det är kul att få köra på med lite mer! Jag tycker det är roligt med ögonskuggor till vardags med, men är ofta så trött på morgonen och då blir det bara lite basic grejer. Haha, nej dragqueen vill man kanske inte se ut som, men det kan ju vara en kul look att göra iaf:)Sen tycker jag inte att man ska lyssna för mkt på killar. Min sambo sa att denna var en av de hemskare jag har gjort, och det håller jag verkligen inte med honom om;)

Postat av: Marybeth
Publicerad 2009-02-04 13:30:59

Det är samma här, jag är alldeles för trött på morgonen och till vardags har jag oftast glasögon, jag tycker det är svårt att få fram ögonskuggorna fint då.



Ja, ibland är det ju kul att go crazy :) Du har nog rätt i det med, deras smak är ganska annorlunda och i det här fallet får jag hålla med om att din sambo har totalt fel! Men jag har märkt att flertalet killar faktiskt föredrar det osminkade framför sminkade. Gud vet varför ;)

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-02-04 18:16:21

Nej jag tycker att han, och de flesta killar är utrista när det gäller smink! Min sambo tycker att det är fint när jag har smink, men det ska se naturligt ut. Helt enkelt vad jag brukar referera till som tråksmink:)


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela