Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Sommarens palettskörd

Publicerad 2012-09-09 16:01:00 i Emmas sminkväska,

Ni var flera som var nyfikna på att se mina nya paletter när jag frågade så lite bilder kommer här. Jag har haft hiskelig palettmani hela sommaren och slängt alla shoppinghämningar över bord känner jag, dags att återta i alla fall några, men det hindrar ju inte att jag visar er mina nya godbitar. I våras när jag köpte Natural At Night så kände jag att jag var tvungen att vänta innan jag köpte fler paletter, den känslan släppte dock sen.
 
I början av sommaren köpte jag Naked 2, jag har suktat efter den länge. Sen läste jag massa bra saker om Wet 'n' Wilds Comfort Zone-palett och då Wet 'n' Wild fanns på mitt Ica Maxi högg jag en sån. Någon månad senare såldes allt Wet 'n' Wild-sminket ut för halva priset och då kunde jag inte låta bli att hugga de andra paletterna samt även trion Walking on Eggshells, som jag hört flera You tube-gurus prisa. Förra veckan var jag i Göteborg och jag är iväg blir jag lätt lite lösaktig med plånboken. MAC bjöd på absolut noll av intresse för mig, men NK har ju Too Faced och där hittade jag en massa roliga paletter varav Eye Love och Matte Eyes fick följa med mig hem. Eye Love visade jag förra helgen, samt Blu Had Me At Hello från Wet N Wild, men de får vara med i det här lilla shoppinginlägget också. Som om jag inte hade köpt nog med paletter så var jag dessutom på Linköpings Afroshop i början på veckan. Där har de Sleek Make Up och paletterna kostar rimliga 99 kronor. Eftersom jag redan hade sjunkit så långt i palettträsket så kunde jag inte låta bli Bad Girl-paletten, kändes som att en hit eller dit inte gjorde nån skillnad. Jag har varit sugen på att testa Sleek ett tag och nu när jag kunde köpa dem utan frakt och dessutom hade möjlighet att spana på dem live så kunde jag bara inte låta bli. Usch jag är förtappad.
 
Jag ska hålla mig lugn nu ett tag, men det kommer säkert bli fler Sleek-paletter framöver, de verkar så himla bra. Som ni ser har jag swatchat Bad Girl. Jag hade en vision om att jag skulle visa er swatcher på alla paletterna, men gav upp efter en, det tar sån förbannad tid om man ska hålla på och göra rent verktygen och låta dem torka mellan varven och jag hatar att pilla med fingrarna i mina skuggor. Är det nån ni är särskilt nyfiken kan jag nog fixa en swatch, men allvarligt talat, det här inlägget blir långt och bildtungt nog även utan swatcher på alla skuggorna. Nog babblat nu, bilder på paletterna är ju vad ni vill ha egentligen:) Jag tänker såklart prata lite om dem var och en också.
 
 
Naked 2, uppföljaren till supersuccén Naked. 12 skuggor varav 3 är matta och resten skimriga, några med lite glitter i. Det ingick även ett miniläppglans och penseln ni ser i förpackningen, Urban Decay tycker jag är lite roliga så, men får i regel chansen att testa ganska många produkter om man köper en palett ifrån dem.
 
 
   
4 st Wet 'n' Wld-paletter, riktiga budgetfynd får man väl kalla dessa. De med 8 skuggor kostade 89 kronor och trion 59. På ordinarepris alltså, jag har bara köpt den neutrala till det priset, de andra var på 50 % och de var således riktigt billiga. Jag har fakiskt bara testat den blå och Comfort Zone, de andra har jag inte ens hunnit bryta, för många paletter, hmm ja.
 
 
 
Eye Love, en samlingspalett med 2 skuggor vardera från 4 av Too Faceds paletter och desstom får man en mini Shadow Insurance. Bra, för min börjar bli lite torr. Too Faced är ofta lite snåla med extraprylarna tycker jag. Jag vill mycket hellre ha extrasmink istället för beskrivningar av make uper som de ofta bjuder på, här ser ni dem i locket på paletten.
 
 
 
En till Too Faced-palett, denna med enbart matta skuggor. Inga extraprylar men 3 idékort i locket. Jag tycker inte att såna är så roliga men min kollega som var med mig tyckte att det var briljant så smaken är som baken.
 
   
 
 
Slutligen Bad Girl från Sleek Make Up. En fantastisk palett för sotningar vågar jag mig på att påstå, här finns både färg och neutralt men dramatiskt och de allra flesta skuggorna är ordenligt pigmenterade, 99 kronor är verkligen ett fynd. Den innehåller även två highlighter och de är lite skirare såklart men annars kändes det som om det var mycket tryck i skuggorna när jag swatchade. Alla skuggorna är på bar hud och jag har använt de små skumapplikatorerna för appliceringen, äntligen får jag nån nytta av dem, de brukar annars hamna direkt i soporna:)
 
Det var alltså mina nya paletter. Jag har inte testat alla ännu men ska liga lågt med palettshoppandet ett tag så att jag hinner komma ikapp. Jag hade faktiskt tänkt testa Bad Girl nu i helgen men sen blev jag förkyld och då kändes det inte så kul. Jag har dock en sminkning med Naked 2 sen tidigare i somras så jag ska lägga ut den i dagarna istället.

Kommentarer

Postat av: Aila
Publicerad 2012-09-09 16:22:23

Oh jöses vilka fina. Jag har båda Naked paletter, velar fram å tillbaka om jag ska köpa Urban Decay Smoked Palette... det är så mycket som jag vill ha just nu ;))!

Postat av: Emma P
Publicerad 2012-09-09 17:05:22

Aila: Ja visst är de:) Ja, jag blev också sugen på den, men kom fram till att det var onödigt, jag har redan 3 av skuggorna och det är så få matta, vilket är mitt verkliga craving just nu:) Ska nog satsa på sleeks matta mörka istället. Fast Smoked ser fin ut, ingen tvekan om den saken...

Postat av: Linda
Publicerad 2012-09-09 18:03:32

Såå fina :) och såå kul att se vad andra köper :) har varit sugen på naked 2 länge nu med och sleek borde slå till särskilt på sleek, ska bara komma på en anledning att få min sambo vilja åka från Borås till Linköping :D

Postat av: Marina
Publicerad 2012-09-09 18:19:14

Åhhhh vad härligt att shoppa loss lite... det måste man få ibland! Min ekonomi är så skral nu för tiden sen jag skilde mig, så det blir i stort sett inget nytt alls, mer än rena förbrukningprylar. alla paletterna verkar härliga, men jag är framför allt sugen på att testa de från Sleek. Skulle vilja ha den som heter Acid, verkar så himla häftig! Underbart inlägg!

Postat av: Sminkan
Publicerad 2012-09-09 19:01:53

Sleekpaletten skulle jag kunna tänka mig. Den var riktigt snygg!

Postat av: Emma P
Publicerad 2012-09-09 19:19:50

Linda: Ja det är lite roligt, eller hur:) Naked 2 är jättefin, fast vette tusan om inte ettan är ännu bättre. Men den har du säkert redan? Sleek är klart prisvärdast av dessa och efter att ha swatchat så är jag väldigt positiv, ska bli kul att testa den paletten. Haha, du tror inte den finns nån närmare återförsäljare?:) Det är en tjej på Tradera som har dem i fysisk butik med tror jag, fast det är nog uppåt landet...

Postat av: Emma P
Publicerad 2012-09-09 19:26:17

Marina: Ja det är ju roligt:) Fast nu får det va nog för ett tag känner jag, måste ju hinna använda alla nya grejer också... Ja den är häftig, väldigt neonig:)

Postat av: Emma P
Publicerad 2012-09-09 19:27:22

Sminkan: Ja hade du sminkat dig så är jag övertygad om att du redan hade haft den, Sleek känns som ett märke i din smak...

Postat av: Martine
Publicerad 2012-09-09 19:47:50

Jag är tokförtjust i Sleek - har massa produkter från dem och har inte blivit besviken en enda gång. Bad Girl ser ut att precis vad jag är ute efter i färgskala när det kommer till sotningar. Den hamnar på listan! :)

Postat av: Helena
Publicerad 2012-09-09 21:05:27

Jag måste ha Sleek-paletten. Måste. Måste. Måste.

Postat av: My nail polish online
Publicerad 2012-09-09 21:40:08

Den sista ska jag leta upp! Måste ha :D

Postat av: Emma P
Publicerad 2012-09-09 21:47:18

Martine: Roligt att höra! Det formligen står sotning stämplat över hela bad girl:)

Postat av: Emma P
Publicerad 2012-09-09 21:49:19

Helena: Den är kanonfin och priset är ju superbra så det tycker jag absolut att du ska ha...

Postat av: Emma P
Publicerad 2012-09-09 21:54:37

Mnpo: den verkar väcka såna känslor hos många:) och det är ju en bra palett att ha cravings efter, snygg, bra och billig. Den finns för en hundring på tradera om du inte hittar den i butik... Tycker Sleek är lite onödigt dyra i frakten om men bara vill ha nån grej.

Postat av: Chaosophia
Publicerad 2012-09-10 08:53:35

Underbara paletter! Jag önskar att jag lade en beställning på Bad Girl när de ändå hade 20% på deras hemsida hela förra veckan, men nääääe....

Postat av: kerstin
Publicerad 2012-09-10 16:53:16

Detta inlägget är att betrakta som rena palettporren! Too Faced-paletterna är helt fantastiska, och nu blev jag sugen på Sleeken också!

Postat av: Emma P
Publicerad 2012-09-10 21:40:44

Chaosophia: Ja visst är det! Jag har ju iofs inte testat alla men är övertygad om att jag kommer bli nöjd,de från Too Faced swatchade jag för mig själv i samband med köpet och WNW var så billiga, svårt att bli missnöjd då:) Ja du, det var kanske dumt. Men visst är frakten rätt dyr? Tror det är det som avskräckt mig från att handla på deras sida...

Postat av: Emma P
Publicerad 2012-09-10 21:42:20

kerstin: haha, ja det är nog precis vad det är! Ja du har väl många från Too Faced va? Jag har Natural at Night och jag gillar den. Sleek känns som klart prisvärdast i gänget och kanske som den grymmaste rent pigmentmässigt också...

Postat av: mona
Publicerad 2012-09-11 19:36:38

Vaknade av ett hjärtskärande skri inatt. Det var flera av dina paletter som skrek att de ville flytta hem till mig...!! ;))

Postat av: Emma P
Publicerad 2012-09-13 08:48:40

Mona: Haha hoho. Nej du. Jag pratade med dem imorse och de lovar och svär att du ljuger: D

Postat av: Amy
Publicerad 2014-12-03 12:26:52

Åhh vart köpte du naked palette 2!


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela