Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Nubar Prisms "Gem" i repris

Publicerad 2011-01-14 20:01:00 i Naglar - holografiska lack,


Kanske får man bjuda på lite arkivlack så här på fredagkvällen?

Juni 2010: Nubar Gem är ett sådant lack jag vill älska. Faktum är att jag faktiskt gör det, alla fall oftast. Det är vackert, det är det, men det är det på ett sätt som tilltalar mig ena stunden men känns blekt och tråkigt nästa. I sommarens skarpa solsken blir det lite blekt och tråkigt ibland men samtidigt får man ju hela det magnifika gnistret att komma fram i solskenet. Jag är alltså lite kluven till om detta är ett lack jag vill ha på mig just nu. Första gången jag bar det var jag mer entusiastisk, som ni kan se här, men andra gången, som blev odokumenterad, så tyckte jag det kändes lite väl blaskigt och solen lyste med sin frånvaro så glittret kom inte fram heller. Idag? Jag vet inte...


När jag såg promobilderna för Nubar Prisms sa jag till Emma att jag bara måste ha alla de bruntonade. Gem, Jewel och Spark, samt det röda, Prize. Jag var helt exalterad över de olika nyanserna av beige-brun-taupe som kollektionen medförde. Så fick jag hem lacken, fortfarande exalterad, provade Gem och älskade det delvis men inte helt. Inte reservationslöst. Varför älskar jag det inte totalt och hängivet kanske ni nu undrar. Jo, för flera olika anledningar. Det är skirt. Tre lager på bilderna men fyra hade varit bättre nu på sommaren när solen är stark. På vinterhalvåret och i mulet väder räcker tre lager tror jag. Det duokromatiska, eller polykromatiska, i lackets basfärg är både ett plus och ett minus. På vintern i det kalla ljuset blir det rosa, lila och grå skiftningar i lacket men på sommaren, nu, i det varmare ljuset så blir det väldigt hudfärgat. Det är inte lackets fel, men något jag älskade med det på vintern gör det lite blekt nu på sommaren.

Man kan dock inte förneka att lacket är enastående med sitt magnifika hologlitter. Ingen regnbåge alltså, utan massor av glitter som reflekterar ljuset i alla regnbågens färger. Någonting i lacket får mig förresten att tänka på den lokala stensorten vi har här i Mälardalen. Ser ni på bilderna jag tagit mot ett av flyttblocken i min trädgård att samma grå-beige-rosa toner finns i stenen som i lacket? Tycker det är jättecoolt!

Och stenen kan ni även se på den här bilden som även inkluderar båda mina kattfröknar. :D

Kommentarer

Postat av: Nailspotting
Publicerad 2011-01-14 20:37:43

Hm, har ju varit lite sugen på det här efter att jag köpte Jewel men nu vet jag inte, de ser väldigt lika ut... Hm. Kanske ska satsa på de röda krämlacken hos Nubar istället :)

Postat av: åsa-li
Publicerad 2011-01-14 21:19:20

hej Sminkan jag känner exakt som du. Jag tycker det är fint men gillar det inte riktigt ändå. himmla konstigt.

Postat av: Nailtastic
Publicerad 2011-01-14 22:31:06

Jag känner ungefär som du om Gem. Det är ju unikt och lite annorlunda, vilket alltid är ett plus. Men det är ändå inte ett lack jag älskar. Trots utmärkta förutsättningar lyckas Gem liksom vara lite...tråkig?

Postat av: nailsbybellan
Publicerad 2011-01-14 22:55:53

Jag har också varit väldigt sugen på Gem. Men jag tror jag vet nu varör jag tvekar! Jag älskar ljusa taupiga färger, i krämlack det vill säga. Men när man lägger till glitter och holo blir det lätt lite trist? Haha.. det borde ju liva upp men varenda gång jag har något i den färgskalan med glitter och skimmer så önskar jag bara att jag valt något mer färgglatt. Konstigt :S..

Postat av: Lisa
Publicerad 2011-01-14 23:39:51

De flesta hololacken ligger på gränsen mellan wow och blaerk, så det gäller att bara ha dem på sig när solen skiner. Då, och endast då, tar de över och lyser upp.

Undantagen är Color Clubs holos, de verkar leva och stråla själva även utan sol.

Postat av: Sminkan
Publicerad 2011-01-15 09:41:31

Nailspotting! Jag skulle nog ta de röda om du redan har Jewel.



Åsa-Li! Visst är det så, det fångar än inte alls som man tycker det borde.



Nailtastic! Tråkigt är rätta ordet. Konstigt när det är både prismatiskt glitter och duokromatiskt...



Nailbybellan! Det finns undantag dock. Jag älskar DS Desire och DS Design som är i den färgskalan. Men Gem missar målet.



Lisa! Jag håller inte med riktigt då det här var skittråkigt i solsken som på bilderna ovan och samma sak kan hända andra hololack, ofta ljusa, som blir urvattnade i stark sol. Color Club tycker jag faktiskt inte heller är speciellt bra hololack. Nu tänker jag på de jag har, Wild at Heart, Love'em and leave'em, Revvvolution, Fashon Addict och den andra som kom i samma kollektion. Jag älskar Color Clubs lack annars men just hololacken tycker jag inte de utmärker sig med. Grymma Hololack med effekt även i svagt ljus är svåra att hitta men det finns några riktiga godingar från bland annat Sally Hansen, OPI, ChG m.fl. Ljusa lack har ofta mer effekt än mörka om det inte är väldigt stark sol. Kan alltså vara värt att testa lacken olika årstider för att se när de gör sig bäst.



Postat av: lovisa
Publicerad 2011-01-15 10:34:24

gud så fnt!

Postat av: Hanna Skattberg
Publicerad 2011-01-15 10:39:18

härlig blogg!



hur mårs de?:)

Postat av: Maja
Publicerad 2011-01-15 12:19:35

Nja, lite trist tycker jag nog.

Postat av: Sminkan
Publicerad 2011-01-15 15:00:36

Lovisa! Ja, kanske det. Jag är lite besviken på det.



Hanna! Kul att du gillar bloggen.



Maja! Ja, jag med.

Postat av: Marie
Publicerad 2011-01-15 18:02:28

Så snyggt! Har nyligen startat en nagelblogg, och undrar lite snällt om jag får länka till dig/er.

Postat av: Sminkan
Publicerad 2011-01-15 18:52:48

Marie! Så klart du får länka om du vill! Lycka till med bloggen! Det är alltid roligt med nya nagellacksbloggar!

Postat av: Emma P
Publicerad 2011-01-16 10:53:14

Underbar bild på katterna i slutet!

Gem är ett sånt lack jag velar kring ifall jag ska köpa. Vackert, men verkar lite jobbigt. Har för mig att du sa att det var APITA att få bort?

Postat av: Sminkan
Publicerad 2011-01-16 12:20:12

Emma! Ja, jag ser ingen anlening till att du ska skaffa det här...

Postat av: makeupoholic
Publicerad 2011-01-18 21:42:19

Jag tycker det här ser helt grymt snyggt ut i alla fall, men kan hålla med dig om att de här ljust beigebruna lacken kan kännas lite bleka ut på, i vissa ljus. Hur som helst är det väldigt vackert att se på såhär på dina bilder!

Postat av: Sminkan
Publicerad 2011-01-18 22:33:43

Makeupoholic! Ja, det är vackert men något är lite trist ändå. Den saknar något.

Postat av: Emma P
Publicerad 2011-01-20 23:34:24

Gillar du inte wild at heart?! Jag är i chocktillstånd!

Postat av: Sminkan
Publicerad 2011-01-21 06:08:46

Emma! Gillar gör jag väl men den är inte nummer ett på lila listan.


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela