Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Boktemat: Narnia- Första tolkningen

Publicerad 2009-02-07 09:06:49 i Boktema 2009,

Det här är min första Narniasminkning, även om ni får se den som nummer två. Vad jag eftersträvade här var att dels fånga färgerna i bokomslaget, men även att fånga upp Aslans färger, lite gyllengult sådär. I slutändan blev det mer guld och brunt än Aslan, men det gör ju inte så mkt, för jag matchar ju böckerna finfint i alla fall.



Hyn

Foundation: Elemental Beauty Soft Touch Foundation Nude
Concealer under ögonen: MAC Studio Finish Concealer NW 20          

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Fair Concealer

Puder: Elemental Beauty Matte

Rouge: Ett palettrouge från Elisabeth Arden som heter gud vet vad...

Ögon

Ögonbryn: Clarins ögonbrynspenna Lightest Brown
Ögonskuggsbas: Nars krämskugga Eldorado 
Ögonskuggor: Fyrinnae Shrouded In Gold, MUC Desert och MUC Brown Smoke

Highlighter: Collistar Crema

Eyeliner: Smashbox Cream Eyliner Smashing Deep Bronze och MAC Fluidline Uppity

Mascara: Define-A-Lash Volume Black

Läppar

Läppglans: Isadora Sun Protecting Lipgloss Raspberry



Grunden för det hela är Eldorado, en guldskimrig krämskugga från Nars. Ovanpå den har jag i inre ögonvrån applicerat Shrouded In Gold, på mitten har jag applicerar Desert och i ytterkanten ligger Smokey Brown, min favorit bland bruna skuggor. Som highlighter valde jag Collistars enkelskugga crema, eftersom jag ville hålla mig till en lite guldig färgskala. Därefter målade jag eyeliner, först en linje med en bronsig eyeliner från Smashbox och därefter Uppity från MAC som en linje ovanför den bronsiga, samt även under ögat. På med mascara, läppglans och rouge och så var det klart. Ganska olikt mina vanliga bloggsminkningar, kanske mest på grund av färgvalet, men jag tycker faktiskt att det blev fint. Dessutom känns det som om jag lyckades fånga färgerna på böckerna ganska bra, även om jag kanske inte precis lyckades återskapa Aslans man och päls med mitt färgval. Ja apropå lejonman ja. Jag är inte nyss uppkliven ur sängen på bilderna, jag rufsade till det medveten, eftersom jag ansåg att lejonman måste vara idealet vid en sån här Narniatolkning.


// Emma

Kommentarer

Postat av: Sminkan
Publicerad 2009-02-07 09:08:57

Jag tycker du är väldigt lejonlik här! Och vacker! Gillar dig i guld och med rufsigt hår. Om Elven Dager matchade dina ögon perfekt vad gäller det gröna så hr dessa skuggor matchat det gyllene i din iris. Din ögonfärg ser hela annorlunda ut, faktiskt ganska lik de ögon jag tror Aslan har!

Postat av: Mayaline
Publicerad 2009-02-07 13:11:06

Vilket ljuvligt skimmer! Speciellt i första bilden, det ser ju ut som flytande metall. Den sminkningen passar ju lika fint på fest som till vardags.

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-02-07 13:25:43

Sminkan: Tycker du? haha, tack:)Ja jag har ju lite brunt i ögonen med. Kul att kunna variera vilka färger som ska framhävas. Ja vem vet, han kanske har såna ögon...



Mayaline: Tack! Ja skimret blev fint faktiskt! Sen är det ju alltid svårt att fånga skimmer på bild, men det var riktigt skimrigt.

Postat av: Suss
Publicerad 2009-02-07 13:46:10

vackra emma! ♥

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-02-07 14:01:34

Suss: Wow, tack så mkt, vad gullig du är!

Postat av: Alexlyndra
Publicerad 2009-02-07 14:50:01

Oooh, hur vackert som helst! Väldigt diskret men sticker ändå ut, jätte häftig!

Postat av: Rocketqueen
Publicerad 2009-02-07 18:16:11

Jag tror jag dör! Sagolikt! Jag älskar dessutom Narnia och känslan du fångat här är alldeles perfekt till Aslans tjocka gyllengula man.

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-02-07 19:14:49

Alexlyndra: tack! ja det här var en look som jag utan vidare kunde traksa till stallet med när den var fotad. det gjorde jag inte med den gröna...



Rocketqueen: Hehe, tack så mkt! Vad kul att du tycker det, då lyckades jag alltså rätt bra:)

Postat av: Frida
Publicerad 2009-02-08 14:05:36

Väldigt vacker och elegant!

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-02-08 20:22:21

Frida: Tack så mkt!


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela