Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Budget vs Lyx: Paint Pot vs ICE

Publicerad 2009-02-16 18:33:01 i ,


Första inlägget jag skriver i den här kategorin, Budget vs Lyx. Jag är något av en budgettjej, tycker sällan att kvaliteten är så mycket bättre hos dyrare märken, så jag har inte så mycket att testa men det här faller sig naturligt. Indelible Creme Eyeshadow och MAC Paint Pot. Indelible Creme Eyeshadow kan man bland annat köpa hos MAD Minerals och det är 3 gram i burken och priset är $9. I dagens kurs är det ca 75 kronor.
MAC Paint Pot köper man hos MAC, så klart, och de kostar ca 180 kronor. Då får man nästan dubbelt upp i mängd, 5 gram. Dessutom slipper man fraktkostnader.

Jag gjorde mitt test med Painterly Paint Pot på höger öga

och ICE Bare Necessity på vänster.
Redan här ser ni skillnaden. Painterly blir en sidenmat, slät yta medan Bare Necessity är lite oljigare och ligger lite i veck. De vecken försvinner när man lägger på ögonskuggan dock. I och med fotograferande och val av testskuggor så torkade båda baserna till något, och det är viktigt att komma ihåg för på paint poten gör det stor skillnad.
Och de ligger direkt på ren, bar hud. Inget puder eller annat jox är inblandat.

Så här såg det alltså ut när jag började. De har samma färg, Painterly är på mitt högeröga, det vill säga längst till vänster på skärmen, kom ihåg att allt blir spegelvänt. Bare Necessity alltså på vänster öga, längst till höger på skärmen. ;D

Jag valde att lägga en makeup med tre pigment från Makeupcosmetics, Moment i blått, BlueBrown och January. Redan när jag börjar lägga på den blå Moment märks skillnaden. På paintpoten får den inte riktigt fäste då den har torkat till den sidenyta som den får efter en minut ungefär. Eller mindre... I vanliga fall försöker jag få dit skuggorna snabbare, så den inte hinner torka, men oftast är det bara första skuggan som verkligen fäster och blir intensiv. Sen går allt att blenda väldigt lätt då basen blivit så silkeslen och torr. På ICE är det kvar en oljig yta som suger tag i pigmenten och håller dem fast och ger intensitet. Det innebär också att det är svårare att korrigera misstag och blenda. Underlaget är trögare helt enkelt.


Så här blir det färdiga resultatet. Ni ser att skuggorna på Painterly är skirare och ljusare och flyter mer in i varandra? På ICE är de istället mer färgintensiva och har ett annat djup. Skimret är ungefär lika på båda baserna. Det var en himla tur, måste jag säga, att jag gjorde det här en dag som jag var ledig. Hade tänkt testa detta en dag på jobbet, men det blev så otroligt stor skillnad att man inte kan gå ut i detta...

Hållbarheten då? Jo, jag upplever den som rätt lika på båda baserna men kan säga att jag aldrig varit med om en makeup som creasat med Paint Pot som bas. Den torkar ju, som sagt, och blir till en puderlik yta. Den kan inte creasa helt enkelt. Den andra, ICE, är oljigare så där finns en liten risk. Med pigment ovanpå brukar den dock vara så pass fixerad att den inte rubbas ur sitt läge. Jag litar på båda för en 10 timmars dag, utan tvekan. Har man fetare hud skulle jag dock rekomendera Paint Pot i första hand.

Som ni ser är resultatet så skiftande att det egentligen inte går att säga att den ena är bättre än den andra. Mitt första budget vs lyx faller alltså på att produktern inte är jämförbara. Vill man ha en torr bas som är lätt att blenda skuggor och pigment på men ger ett skirare och färgsvagare resultat av makeupen så väljer man paint pot.

Vill man ha en  bas som ger intensiv färg och mycket djup åt skuggorna skulle jag rekomendera ICE. Men det är inte priset ni ska låta avgöra detta utan effekten ni eftersträvar. Jag gillar båda och tycker båda är bra att ha i sminkväskan.
Egentligen borde jag, efter detta, jämföra ICE med FACE Stockholms Dignity men det får bli en annan dag.

Kommentarer

Postat av: Anonym
Publicerad 2009-02-16 20:22:19

Sminkan, jag blev nominerad av en tjej som gör egna lack och jag nominerar dig! Läs mer här http://alexlyndra.blogg.se/2009/february/triple-award.html

Postat av: Alexlyndra
Publicerad 2009-02-16 20:22:49

/Alexlyndra var det som skrev övre, men det ser du iofs på länken. ;)

Postat av: Josefine
Publicerad 2009-02-16 20:23:44

Tack för att du visade det här! Jag tänkte nämligen köpa ICE men nu tänker jag inte göra det då min ögonskugga veckar sig men paint pot och dignity. Då tror jag inte det är bra att ha en som är oljigare än paintpoten. Synd! TFSI funkar inte på mig så nu väntar jag på UDPP. Snart ger jag upp haha.

Postat av: Sminkan
Publicerad 2009-02-16 21:25:46

Alex! Tack raring!!



Josefine! Vad bra att den kom till nytta direkt! :D

Men vad jobbigt att ha ögonskuggor som creasar. Har du testat primer - torktid - paint pot - torktid och så skugga på det? Då borde det ju hålla? Men du får inte det så intensivt...

Postat av: Josefine
Publicerad 2009-02-16 21:29:22

Jag har provat TFSI under paintpot, och då funkar det lite bättre. Då veckar det inte sig men jag får en linje mitt på, inte ett stort veck alltså. Bäst hittills men jag hoppas att UDPP eller iaf UDPP och paintpot tillsammans blir bättre!

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-02-16 21:39:10

Vad kul att du har kickat igång kategorin! Jag tycker att det blev ett bra första inlägg! Jag har funderat lite kring vad jag ska skriva, men har svårt att komma på likvärdiga produkter som jag äger både billiga och dyra...

Postat av: Efwa
Publicerad 2009-02-16 22:34:25

Jag tycker det är så roligt när du gör tester. Fram för fler!!!



Intressant att det var så olika på de här två, man hade ju inte direkt väntat sig det. Dessutom, innan jag läste vilken som var på vilket öga så trodde jag att det var precis tvärtom.



Postat av: Marie
Publicerad 2009-02-16 22:34:36

Haha, vad kul att du gör denna just idag. Jag bytte bort min Paint Pot eftesom jag trivs så bra med ICE :) Men idag hade jag ett litet ögonskuggsveck på ena ögat. Bara på ett litet ställe dock, gissar att det blev för mycket just där helt enkelt.

Postat av: Sminkan
Publicerad 2009-02-17 06:28:10

Josefine! Jag håller tummarna för en vinnande kombination!



Emma! Ja, det får väl vara H&M brynskugga mot Clarins penna, t.ex. Man använder dem ju i samma syfte?



Efwa! Ja, jag visste ju innan att den ena var ojigare men trodde inte heller det skulle vara så stor skillnad. Lutar mer och mer åt att dt inte blir fler Paint Pots här. eller kanske ubenesque då, för den gillar jag ändå lite mer än de andra...



Marie! Ja, man får vara lätt på handen! Men ICE är bättre än PP ur alla andra synvinklar, tycker jag. Jag vill ha färg och intensitet så jag tar gärna att man måste vara försiktig med mängden och bra på att blenda... :D

Postat av: inthemake
Publicerad 2009-02-17 10:44:43

Vilken kanontest...sådär rakt av hade jag ju valt att köpa ICE om jag bara fick köpa en!!

Postat av: misingen
Publicerad 2009-02-17 12:20:44

Åh, vad bra test! Tycker inte riktigt om resultatet av min Paint pot då skuggorna beter sig prescis så som på dig, lite skirt men tyvärr lite urvattnat intryck... Tar man för mycket av paint poten då kanske? Dessutom smular den ibland bort skuggorna efter några timmar och det ser jättefult ut ... Väntar jag för länge då kanske innan jag lägger på skuggorna?



Har även dignity men den creasar ibland.

Skall testa med UDPP under med det är lite tidsödande för morgonmaken känner jag...



Jag är trött på att experimentera,

kräver därmed ett komplett test från dig med alla tänkbara varianter! TAck.. ;)



Postat av: Efwa
Publicerad 2009-02-17 12:26:27

Jag själv vet direkt att jag INTE kan sluta med PP och gå över till de mer oljiga (ICE och Dignity etc). Jag creasar på nolltid då. Håller mig till PP, Kryolan och Mehron. Torra fina baser som sitter stenhårt ;-)



Man får helt enkelt lida för sina feta ögonlock :-D

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-02-17 13:48:57

Ja fast det är ju helt olika produkter... Nej du, Clarins ska gå en runda mot NYX isf, om jag kommer mig för att köpa den... Sen har jag idéer med rouge men behöver köpa den ena först. vilket jag iofs har planerat, så då blir det nog av.

Postat av: sandra
Publicerad 2009-02-17 15:08:43

Snyggt :) Gillar hur du sminakr dig :) Ska börja "ta efter" dig om det är ok :) Ha en underbar dag!

Postat av: sminkjante
Publicerad 2009-02-17 16:14:23

Bra att du gjorde det här testet. Jag har båda två och har upplevt det likadant som du.

Postat av: Sminkan
Publicerad 2009-02-17 18:30:23

ItM! Ja, jag med...



Misingen! Jag trro inte du tar för mycket men kanske att du ska vara snabbare på med skuggorna så inte ytan torkar till. Man får vara som en kobra med PP, kasta på skuggorna direkt!

Jag har inte varit med om smulandet däremot och har ingen teori om det. Rouaa kanske vet? Eller Rocketqueen? De jobbar ju på MAC och har stenkoll.



Dignity är onekligen knepig, men får man till det är den perfekt. Lägg den så tunnt att du inte ens tror du fått dit något så kommer det funka! Och helst med lösa pigment som fixerar bättre!



Efwa! Man får hitta det som passar en bäst. Och jag ogillar verligen inte PP. De är snabba och trevliga och bra. :D



Emma! Låter som en plan! Och du! Mineralfoundation i olika prisklasser? Har vi inte en som är dyrare och någon billig?



Sandra! Bara roligt om man kan inspirera! Och tack!!



Sminkjante! Skönt att höra att du upplever samma sak! Tack!

Postat av: Marybeth
Publicerad 2009-02-18 19:23:02

Dina tester är urbra, älskar dom!


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela