Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Boktemat: Narnia- Damen med det gröna sminket

Publicerad 2009-02-06 17:09:34 i Boktema 2009,

Min favoritkaraktär i Narnia är ju utan tvekan Aslan så klart, därom råder det inga tvivel. Därefter kommer Edmund och Lucy och som bubblare kommer Jill. Tyvärr så känns ingen av dessa kul att tolka i makeup, utom Aslan, och den tolkningen har jag gjort, men ni får se den imorgon. Därför blickade jag lite längre bort, närmare bestämt över till fiendesidan. Jag gissade på att Sminkan skulle tolka Vita häxan. Men det finns ju fler färgstarka damer att välja och vraka bland, åtminstone två som jag kan komma på på rak arm. I den näst sista boken, Silvertronen, en av mina absoluta favoriter för övrigt, kanske till och med den jag gillar bäst, finns det en dam som har den goda smaken att ständigt gå klädd i en lång grön klänning. Därav bär hon smeknamnet damen i den gröna klänningen. Damen i den gröna klänningen översatte jag för min tolknings skull till damen med det gröna sminket. För att visa att det rör sig om en karaktär ur silvertronen slängde jag även dit en linje med Silverstroke, en riktigt härlig silvrig gelliner från MAC. Alltså, damen med det gröna sminket, vad sägs?



Hyn

Foundation: Elemental Beauty Soft Touch Foundation Nude
Concealer under ögonen: MAC Studio Finish Concealer NW 20          

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Fair Concealer

Puder: Elemental Beauty Matte

Rouge:

Ögon

Ögonbryn: Clarins ögonbrynspenna Lightest Brown
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance 
Ögonskuggor: Fyrinnae Elven Dagger och MUC Apple

Highlighter: Isadora Gleaming Eyeshadow Silver White

Eyeliner: MAC Fluidline Silverstroke

Kajal: MAX Factor Black

Mascara: Define-A-Lash Volume Black

Lösögonfransar: H & M Long med Ardell franslim

Läppar

Läppstift: Givenchy 715


Efter att jag hade grundat hela vägen upp till brynet med Shadow Insurance så gick jag lös med Elven Dagger på hela ögonlocket, samt en bra bit upp på brynbenet. Fick jag bara välja en grön ögonskugga i hela världen så skulle jag välja Elven Dagger, utan att tänka två gånger! Vad jag försöker säga är att denna skugga är så himla bra så det nästan är otäckt, och har ni inte den måste ni verkligen spana in den. Det är dessutom hittills den enda skugga jag har valt att köpa i fullsize från Fyrinnae. Ni fattar galoppen va? Spana in och köp, ja bunkra!


Efter Elven Dagger så valde jag att sudda kanten lite med en ljusare grön skugga, valet föll på Apple från MUC. Därefter plockade jag fram Silver White från Isadora och highlightade med upp till brynet, samt snodde runt lite med i den inre ögonvrån.  Därefter var det dags för lösögonfransar, dem fäste jag med hjälp av Ardells suveräna lim! Kanten dolde jag med Silverstroke och därefter målade jag med svart kajal under ögat och svart mascara på fransarna. Kinderna fick lite rosig färg av Lumenes mineralrouge i färgen Winterrose och läpparna målades ytterst ljusa och neutrala med ett i det närmaste vitt läppstift från Givenchy.


Så en liten bonus som avslutning. I Silvertronen kan man läsa att damen i den gröna klänningen har en häst, "en häst så vacker att man genast ville kyssa den på nosen och ge den en sockerbit". Hästen ifråga heter för övrigt Snöflinga. Som ni kanske förstår så har även damen med det gröna sminket en häst. Hästen ifråga är dock brun och heter därför såklart inte Snöflinga, utan Noblezze, men visst är hon så söt att man vill pussa henne på nosen och ge henne en sockerbit?! Det vill i alla fall jag. Hon hälsar för övrigt att hon inte får pussa på folk hon inte känner, men att ni är välkomna att hälsa på henne med sockerskålen i högsta hugg.

// Emma

Kommentarer

Postat av: Sminkan
Publicerad 2009-02-06 17:33:10

Så otroligt vackert! Elven Dager klär dig perfekt och Noblezze är verkligen söt som socker! Gillar att du kör hela konceptet med grön topp också! Har du sett att Elven dagger matchar din ögonfärg? så grönögd du är här förresten! otroligt fint!

Postat av: Emma
Publicerad 2009-02-06 17:44:36

Vilken vacker häst! Och makeupen var jättefin den också. =)

Postat av: Alexlyndra
Publicerad 2009-02-06 17:59:21

Åh, vilken fin grön! Jätte fin make till temat. :)

Postat av: Mayaline
Publicerad 2009-02-06 18:11:33

Vilken härlig grön!! Jag är verkligen impad av dina närbilder, vad använder du för kamera? Hästen var verkligen fin också :)

Postat av: Marie
Publicerad 2009-02-06 18:49:17

Härlig grön! Och jättefin häst..!

Postat av: P'ssion Emelie
Publicerad 2009-02-06 19:08:04

Jättesnyggt Emma!



Det var åratal sedan jag läste serien sist så jag minns inga andra karaktärer än dem som är med i senaste narniafilmen.



Men när du sa att hästen hette snöflinga och den på bilden dessutom är brun tänkte jag att en brun och vit mejk kan jag ju göra. Men sen kom jag ju på, att det var ju precis en sådan jag lagt upp. Hehe vilket sammanträffande.

Postat av: CC
Publicerad 2009-02-06 19:24:52

Du ser så klassisk och tjusig ut på dina makeupbilder :)

Hästen ser vacker o vis ut, men du får ge en sockerbit från mig (o en puss) för jag är faktiskt lite skraj för hästar.

Postat av: Marina
Publicerad 2009-02-06 19:26:28

Ahhh va tjuuusigt! Verkligen cool grön färg, måste spana in! Pållen är ju hur söt som helst! Jag förstår att du vill pussa på henne, mina döttrar skulle dööööö av avundsjuka! Vilka gröna ögon du har!

Postat av: adrasteiah
Publicerad 2009-02-06 20:47:30

Åh vad fint! Elven Dagger passade verkligen jättebra till dina fina gröna ögon!

Postat av: derwent
Publicerad 2009-02-06 21:06:38

Passar dej perfekt! mycket fint!

Postat av: Elena
Publicerad 2009-02-06 22:11:32

Åh shit, vilka grymma fransar du fick till, utomordentligt vackert!

Postat av: Mimmi
Publicerad 2009-02-06 22:39:18

Otroligt bra och vacker tolkning!

Postat av: Leonie
Publicerad 2009-02-07 07:44:36

Åh, lyckliga du som har en egen häst,hon är jättefin.

Riktigt snygg make, den gröna färgen är skitsnygg och du passar väldigt bra i grönt.Det silvriga skimret och lösfrallorna är pricken över i.

Postat av: badis
Publicerad 2009-02-07 09:30:11

Åh, otroligt vackert! Wowwowwow! Såg du också på den litet äldre brittiska Narniaserien som liten? Jag avgudade den gröna damen! p.s. Får jag ta upp den gröna damen i mitt "femme fatale by badis-tema" här i nåt skede?

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-02-07 13:58:59

Sminkan: tack:) Ja elven dagger är en finfin skugga, tycker den passar bra till mina ögon. Det roliga är att du för några månader sen betraktade mig som blåögd;) Noblezze hälsar och tackar för övrigt!



Emma: tack så mkt!



Alexlyndra: Tack, vad glad jag blir:) Elven dagger är verkligen en kanonskugga, har du testat Fyrinnae?



Mayaline: Oj tack så mkt! Herregud, är du impad av mina närbilder? Oj, nu blev jag riktigt glad! Jag har en Nikon D 70. Den är bra, men batteriet börjar bli gammalt och trött, så det är snart dags för ett nytt.



Marie: Tack tack!



Emelie: tack så jättemkt! Vad kul att du redan hade gjort en tolkning som passade till temat, klart imponerad av din tankeläsarförmåga:)Ska kolla in ditt smink sen, det låter himla fint...



CC: tycker du? Vad snällt! Tack så mkt:) Jag ska ge henne en sockerbit och hälsa från dig, jag är övertygad om att hon tycker det går lika bra;)



Marina: Tack tack, vad kul att du gillar det! Ja spana in! Elven dagger är så vacker, och den tar fram det gröna i mina ögon ännu mer tycker jag. ja jag pussar henne rätt mkt faktiskt, hon är mitt gull:)Jag förstår att dina döttrar blir avis, det skulle jag nog också ha varit innan jag fick egen häst. Rider de?



Adrasteiah: Tack! jag Elven Dagger är verkligen en av mina personliga favoriter...



Derwent: Tack så mkt:)



Elena: Tack! ja du, H&M har bra fransar:)



Mimmi: tack, vad kul att höra!



Leonie: Tack! och ja jag vet, hon är min pärla! Jag älskar grönt, det är min favoritfärg, och silvret och fransarna kändes kul här!



Badis: Tack så mkt söta du! Japp, det var när jag kollade på dne serien som jag fastnade! Såg silvertronen först, dte är nog därför jag gillar den så mkt! och så för att den är bra då såklart:) Jag tycker absolut att du ska ta upp henne i ditt tema, vore kul att se!

Postat av: Caroline Elisabeth
Publicerad 2009-02-08 00:22:23

Åh vilken härlig färg det var på den skuggan, jättefint! :)

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-02-08 00:53:32

Caroline Elisabeth: Tack. Ja Elven dagger är så vacker så det är helt galet! Apple är med fin förresten...


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela