Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Temaveckan rosa och gult - Golden Lemon och Fuchsia

Publicerad 2009-01-12 21:13:36 i Emmas FOTD 2009,

Första dagen i temaveckan och i ett svagt ögonblick lovade jag Sminkan en gul och rosa sminkning, alltså ett sammanslag av måndagens och tisdagens färger. Jag kan säga att det ångrade jag i morse när jag halade mig ur sängen en kvart tidigare för att hinna fixa och fota. Det är otroligt tidigt på bilderna och jag ser inte piggare ut än så här klockan kvart i sex på morgonen. Jag beklagar att jag ser så hemskt sur ut, men jag klarade bara inte av att le imorse. Ska jag vara ärlig så slog mig aldrig tanken, jag kommer knappt ihåg hur man ler så tidigt på morgonen. Vi får vara glada att jag hade sinnesnärvaro nog att ta av mig morgonrocken, som jag annars brukar ha ovanpå kläderna när det är kallt och ruggigt.


Hyn

Foundation: Everyday Minerals Intensive Foundation Fairly Light
Concealer under ögonen: MAC Studion Finish Concealer NW 20

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Fair Concealer
Puder: Everyday Minerals Finishing Dust

Rouge: MAC Pink Swoon
Ögon

Ögonbryn: Clarins brynpenna i Lightest Brown
Ögonskuggsbas: Maybelline Color Definer
Ögonskuggor: MAC Pigment Golden Lemon och Fuchsia

Highlighter: Collistar Crema

Eyeliner: Clinique Brush On Cream Eyeliner Black

Kajal: Max Factor Khol någonting i svart
Mascara: L'oreal Double Extension Beauty Tubes

Läppar

Läppglans: Benefit Her Glossiness Didn't Hear It From Me


Som ni ser så blev det inte så mycket gult, utan mest rosa. Golden Lemon var först hopplös att få fast ovanpå Color Definer, och när jag väl fick fast den så käkade kameran helt fräckt upp den gula färgen. Nåja, den finns där i inre ögonvrån och ni kan nog ana den som ett guldgult skimmer, men i själva verket var färgen betydligt starkare. Golden Lemon i inre ögonvrån alltså, Fuchsia på den yttre halvan. Highlighter från Collistar, eyeliner från Clinique och mascara från L'oreal. Kinderna fick lite rosa ton med Pink Swoon och läpparna målades neutrala med Benefit Didn't Hear it From Me. Resultatet blev jag faktiskt rätt nöjd med. Jag har använt denna kombination tidigare och blev uppmanad av en kompis att göra om samma sminkning. Synd att kameran trilskades, men ni får tro mig när jag säger att Golden Lemon och Fuchsia är väldigt fina tillsammans.

Kommentarer

Postat av: Sminkan
Publicerad 2009-01-12 21:27:04

Du är så snygg Emma! Till och med mitt i natten! Jag gillade ärgerna på dig. Dkan bära upp knallgult och rosa och ändå vara sofistikerad! Nice! Återigen en läcker fotd! Mer! Mer!

Postat av: malin
Publicerad 2009-01-12 21:55:32

tjusigt :) kram malin

Postat av: Alexlyndra
Publicerad 2009-01-12 22:09:27

Oavsett tröttheten så lyckades du hur bra som helst! Riktigt snyggt med gult och rosa!

Postat av: Linda
Publicerad 2009-01-12 22:14:52

Håller med Sminkan, du är ursnygg även tidigt på morgonkvisten! Men du är absolut ursäktad att du inte ler den tidpunkten, de gör inte jag heller, eller kvart i sex då sover jag fortfarande :D men jag ler inte runt sju då jag knalalr upp heller för den delen. Framåt åttasnåret då kan man börja dra på smilbanden..hihi Jättefin sminkning är det, gult och rosa ihop va kanonsnyggt!

Postat av: Emelie
Publicerad 2009-01-12 23:15:07

Tycker du ser pigg ut ändå, och fin :) Jag såg ännu tröttare ut när jag steg upp imorse kl fem. Jag är tudelad till line definer, den är jobbig att arbeta med tyvärr.

Postat av: aja beautyblogger
Publicerad 2009-01-12 23:17:00

Snyggt! Jag gillar rosa/gula sminkningar!

Postat av: CC
Publicerad 2009-01-12 23:29:49

Du ser ljuv o fin ut o vilka långa fransar!!

Tänkte på dig faktiskt när jag tittade på Lumenes Mineralize Blush tror jag de hette. Kolla på dem! De innehåller inte talk.. 2 nyanser i varje förpackning. Vill ha :)

Postat av: creme-idiot
Publicerad 2009-01-13 00:29:12

Åh, jag som utnämnt rosa och grönt till min favoritkombination, är fick den visst konkurrens... Detta är den allra största fördelen med alla era bloggar, man blir sååå inspirerad och drivs till nytänkande. Gult och rosa hade jag absolut inte fått för mig själv att blanda. Nu kan jag inte bestämma mig för vilket jag vill ha imorgon. Blir kanske grönt, rosa OCH gult...?

förresten, ibland lyckas jag fktiskt inspirera mig själv. Vaknade häromdagen av att jag hade drömt en färgkombo. Tokigt, eller hur? Har till och med börjat drömma smink! Det var vinrött och gult jag drömde om. Inte solgul, eller citrongul, utan riktigt senapsgul.det blev fakstiskt riktigt fint. Med rätt vinröda. Usch, det finns så många färger, men så lite dagar. Ibland funderar jag fak´tiskt på att måla ögonen olika, på så sätt kan man ju ha åtminstone två kobinationer dagligen, det blir ju fjorton i veckan...!!! Hm... Haha, bara skojar, fullt så tokig är jag inte. Än...

Postat av: Marybeth
Publicerad 2009-01-13 00:34:18

Till Emma: Detta var urläckert! Coolt att kombinera gult och rosa, att jag inte tänkte på det själv, kunde jag ha smitit undan gult lite fint.. :) Och såg jag hälften så fräsch ut vid den tiden som du gör här på dessa bilder vore jag glad.. :)

Postat av: sminkjante
Publicerad 2009-01-13 09:57:49

Jättefint.

Jag förstår precis hur du känner på morgonen. Det finns en anledning varför jag oftast bara tar bilder på ögonen.

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-01-13 17:38:52

Sminkan: åh, vilket peptalk, nu rodnar jag... Tack så mkt söta snälla du!



Malin: Tack så mycket Malin! kram



Alexlyndra: tack så mkt, vad roligt att höra!



Linda: tack! och skönt att höra att det inte bara är jag som är trött och inte sprudlande lycklig på morgonkvisten... Ja rosa och gult är fint! de smälte ihop väldigt bra, nästan lite solnedgång över det hela...



Emelie: tack! ja du klockan fem är man inte på topp precis. Ja jag vet, den är lite knepig. Jag gillar den för att jag tycker att det blir väldigt bra hållbarhet jämfört med t ex paint pots... Men den är lite seg att få ut på ögonlocken. jag brukar måla på en suýntetpensel och sen smeta ut det över ögonlocket, då funkar det för mig.



Aja beautyblogger: tack så mkt!



CC: oj, tack tack, vad glad jag blir!Jag kollade faktiskt efter dem innan idag när jag var på stan, låter som ngt som skulle passa mig. Hittade dem inte dock, men det kanske är nytt och mitt kicks är ganska segt att ta in nya grejer. Ska hålla utkik. Tack för tipset!



Creme idiot: Hihi tack så mkt, vad kul att höra! Grönt och rosa är en underbar kombi, men gult och rosa är inte så dumt dte heller:) fast inte sjutton slår det grönt och rosa i en sann barbie loves MAC-tolkning?:) Gult grönt och rosa låter lovely tycker jag! kan mkt väl vara en vinnande kombi...



Åh vad kul!:) bra att kunna inspirera sig själv... Det lät som en fin kombination! haha ja 14 är ju bättre än 7 i det här fallet:) Själv drömmer jag om rouge...



Marybeth: Vad glad jag blir, tack så mkt snälla du! Ja det är en fin kombi tycker jag, helt klart värt att testa... Och tack igen! Jag kände mig mer trött än fräsch, men bra om det inte syns!



Sminkjante: Tack så mkt sötnos! Ja du, det är nog inte så dumt, men mina vardagssminkningar tenderar att försvinna på ögonbilder så tänkte jag kunde fylla ut med några ansiktsbilder:) den när jag tittade ner tyckte jag blev fin, syns det inte att jag är trött och oglad...

Postat av: daniella
Publicerad 2009-01-13 21:30:16

Hejsan! Det liknar ju nästan dessa som jag gjorde för ett tag sen =) men fint blev det =)



http://thisismed.blogg.se/2008/december/dagens-eotd-1.html#comment



http://thisismed.blogg.se/2009/january/dagens-eotd-och-lordagen.html#comment



Kram Daniella

Postat av: Elina - Den svenska blondinen i Florida
Publicerad 2009-01-14 01:38:59

Underbart snyggt! Verkligen jättefint!

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-01-14 11:11:16

Daniella: Ah vad kul! Jag ska spana in dina sminkningar!



Elina - Den svenska blondinen i Florida: Tack så mkt!


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela