Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Blå blixt

Publicerad 2011-02-01 18:09:00 i Sminkans EotD,


Jag fattar inte hur andra bloggtjejer gör detta. De flesta fotar ju med blixt och jag tänker inte på det men jag har svårt att acceptera hur bilderna ser ut. Färgerna förändras, allt blir skarpare och skimret blir överdrivet tydligt. Visst, det är skimrigt men här ser det ju nästan blött ut och det är inte mitt intryck när jag ser mig i spegeln.

Hur som helst, det är blå pigment, rosa pigment och så guldskimrande highlighter. Jag minns inte exakt vad jag plockade fram längre, massor av burkar kastades i och ur lådorna, men Camisole från MAD i ljusrosa, Cobolt från MAD, Jazzy Blue från Pure Luxe, February från Makeupcosmetics och Pink Lemonade från Brite Bird var alla fall framme. Svart kajal som ram men blå krämliner från Stila längs övre och undre fransraden. Brynskugga och mascara. Det är inte riktigt så här 80-talsknalligt på riktigt utan aningens mer dämpat och mjukare. Okej, inte någon enorm skillnad kanske, men ändå.

Kommentarer

Postat av: Ingela
Publicerad 2011-02-01 19:30:36

Testa att dämpa blixten med att antingen tejpa för den med kontorstejp eller lägga något tunt över. Antar du har stativ... Du kan även testa att ändra vitbalansen, gör inga stora kliv till att börja med och testa både + och - på den.

Postat av: Sminkan
Publicerad 2011-02-01 19:55:03

Ingela! Nix, stativet är på landet. använder det inte när jag fotar smink eller naglar. Jag vet itne, jag hoppas ju på ljusare tider helt enkelt. Kanske får förlika mig med detta till dess. Vill inte tejpa på kameran heller...

Postat av: Ingela
Publicerad 2011-02-01 20:06:34

Förstår du inte vill tejpa kameran, det vill inte jag heller ;) men du kan alltid lägga en nått tunt över typ näsduk eller en tunn sjal över. Gör underverk ;)

Testa vitbalansen också, den gör en del om du hittar rätt...

Ljusare tider hoppas jag också på... less på snö, kyla och mörker.

Postat av: Emma P
Publicerad 2011-02-01 20:35:44

Nu tycker jag att dina blixtbilder är rätt snygga, men förstår att du reagerar på att det är så stor skillnad för det är det verkligen. I ditt fall iaf, mina ickeblixtbilder upplever jag som mindre skarpa än dina, om du förstår hur jag menar. Vad händer om du ändrar inställningarna på kameran? olika program kan ju ge rätt olika resultat... Vitbalansen kan ju kanske också vara en idé...?

Postat av: Sminkan
Publicerad 2011-02-01 21:45:51

Ingela! Ja, jag ska försöka. Annars får det vara och jag får vara gnällig alternativt skita i att fota till dess det blir ljust. :D



Emma! Ja, det är verkligen stor skillnad men skulle jag vara van vid blixtbilder skulle jag nog inte bli så upprörd. De är ju inte suoerfula, bara inte rättvisande som en dagsljusbild.

Postat av: Susanna
Publicerad 2011-02-01 22:01:07

Jätteläckra blå färger är det iallafall! Kolla gärna in min "Deep Blue Sea"!

Postat av: makeupoholic
Publicerad 2011-02-01 22:02:29

Jag känner som du, får inte alls till det med blixt, därav väldigt få makeupbilder hos mig under vinterhalvåret... Jag tycker aldrig jag får till en bra återgivning av färg och/eller skimmer om jag inte står i dagsljus faktiskt.

Postat av: Sminkan
Publicerad 2011-02-02 06:44:10

Susanna! Tack!



Makeupoholic! Skönt att det är någon mer som inte heller lyckas med blixt... Jag tror man är väldigt självkritisk också, andras blixtbilder stör mig inte alls.

Postat av: Emma P
Publicerad 2011-02-05 11:42:02

Och din hud ser ut som porslin...

Postat av: Sminkan
Publicerad 2011-02-05 18:09:30

Emma! Ja, men det gör den ju alltid! ;P


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela