Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Crabtree&Evelyn Rosewater Hand Therapy

Publicerad 2008-07-02 18:06:04 i Hud och hand,

image4360
Här är det klassisk rosdoft och massor av sheasmör i en otroligt opraktisk liten tub men med romatisk touch.
Man får 100 ml kräm i tuben som kostar runt hundringen. Tuben är som vilken kaviartub som helst när det gäller att få ut det sista... Annars har den ju sin gammaldags charm och ser söt ut där den ligger på bordet.
Att den har så mycket sheasmör i sig innebär att den inte går in i huden särskilt snabbt. Den lämnar också en hinna som sedan halkar av händerna nästa gång man ska tvätta dem. Det känns lite som man har ett lager silikon på huden när man använt Hand Therapy, som en silikonbaserad primer för ansiket till exempel.
Det fungerar säkert som barriär mot fukt och smuts, men jag är inte odelat förtjust i känslan.
Jag upplever att den här krämen lindrar och mjukgör för stunden men inte gör så stor skillnad på längre sikt.
Doften är stark och rosig. Jag tycker den är behaglig, men det är det nog inte alla som gör. För mig ökar doften den gammaldags charmen. Gillar man doften finns dessutom hela serier att köpa med allt från doftande kroppstalk till duschkrämer och doftljus.

Rosor har ju flitigt använts i hudvård i evigheter. Rosenolja och rosenvatten är inte dumt alls i hudvård av olika slag. Glycerin blandat med rosenvatten är väldigt bra för uttorkade händer. Man har använt så kallade Damascenarosor för oljeutvinning i över tusen år. Rose de Rescht tror vissa att man använde för ramställning av rosenolja redan år 800 e. Kr.
Självklart finns det en sådan ros i min trädgård. Jag har rätt många damascenerrosor över huvud taget, men inte den ros som odlas i Bulgarien i stora fält just för att producera oljan. Den heter Kazanlik. Jag har däremot den underbara Ispahan som också använts för det ändamålet.Några av mina rosor ser ni här:

Det är den vita sommardamascenen Botzaris, en centifolia muscosa som heter Comtesse de Murinais och så ljuvliga lilla Omar Khayyam, också en damascena. Slutligen är det Ispahan som vilar i en mörkt purpurfärgad gallicaros.

Kommentarer

Postat av: Emma P
Publicerad 2008-07-02 18:50:57

Men förpackningen är verkligen underbart söt! jag skulle kunna köpa den bara för förpackningen och ha den liggande på mitt sminkbord som kuttermsycke:)

Postat av: Sanna
Publicerad 2008-07-02 19:30:40

Tuben är ju så gammaldags och lantligt söt-sånt gillar jag. och mer rosor yummie!

Postat av: Veronica
Publicerad 2008-07-02 20:45:20

Som vanligt ursöta rosor! Och jag skulle inte protestera högt mot handkrämen heller =)

Postat av: Sminkan
Publicerad 2008-07-03 09:26:06

Emma! Jo, jag gillar också tuben.Tills jag ska ha ut det sista...



Sanna! Ja, charmig tub, absolut!



Veronica! Nej, jag kan nog köpa den igen bara för doften.

Postat av: badbomben
Publicerad 2008-07-03 14:46:01

Tuben är übersöt!:) Roligt att se mera fina rosor också!

Postat av: Sminkan
Publicerad 2008-07-03 17:16:58

Badbomben! Rosor är min melodi! ;D


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela