Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Blå sotning med Viva la Diva och Lime Crime

Publicerad 2009-04-19 13:20:50 i Emmas FOTD 2009,

Igår var jag på födelsedagsfest hos en kompis. Jag gick länge i val och kval inför hur jag skulle sminka mig, men valde till slut att göra en blå sotning, mestadels för att blått passade så bra med mina accessoarer och naglar. Lösögonfransar var dessutom nästan givet. Fakefransar är kul och är det fest så tycker jag at man ska passa på. Jag hade egentligen tänkt ge mig på blundfransarna som Sminkan är så förtjust i, men då det var lite knappt med tiden så bestämde jag mig för att peta dit H&M mediumfransar istället.


Hyn

Foundation: Elemental Beauty Soft Touch Foundation Nude
Concealer under ögonen: Clarins Instant Light 00          

Puder: Elemental Beauty Matte

Rouge: MAC Moon River, rougedelen

Ögon

Ögonbryn: Clarins ögonbrynspenna Lightest Brown
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance
Ögonskuggor: Viva la Diva Thunderstruck och Lime Crime Pompadour

Highlighter: Make Up Store Stardust Fairy

Eyeliner: Indelileble Gel Eyeliner Scuba Dive

Mascara: Estée Lauder Double Wear Mascara Black

Lösögonfransar: H&M Medium

Läppar

Läppstift: Benefit Her Glossiness Didn't Hear It From Me


Shadow Insurance som grund. Därefter mörkblåa Thunderstruck på hela ögonlocket samt upp på brynbenet. När jag gör såna här sotningar så brukar jag alltid försöka följa ögonbrynets form på ett ungefär. Där brynet går upp får alltså skuggan gå upp och vice versa. Thunderstruck applicerades alltså, med MAC 217. Jag vet att många anser att denna borste lämpar sig bäst för att sudda skarpa linjer och highlighters. Jag tycker dock att detta är en väldigt bra borste att applicera stark pigmenterade skuggor som är lite svårhanterade med. Skuggor som fäller eller tenderar att bli flammiga är #217 suveränt bra till. Men som sagt, det krävs att de är pigmenterade, för detta är inte den traditionella borsten att packa på färg med.


Efter Thunderstruck applicerade jag klarblå Pompadour längs med den övre kanten, dels för att få en mjukare linje, samt för att ge lite mer färg till sminket. Precis som Siren kommer Pompadour ifrån Lime Crime, fast i mitt fall är de båda en present från snälla Stephy. Efter Pompadour tog jag lite Stardust och highlightade med. Highlightern fick ligga dels under brynet, samt även i den inre ögonvrån. När var klar petade jag på lösögonfransar. Limraden dolde jag under blå eyeliner. När jag sotar så här brukar jag alltid försöka använda eyeliner i samma färg som skuggorna, bara en mörkare ton. Detta för att jag inte vill tappa den blå känslan till förmån för svart. Jag applicerade sen kajal och lite Thunderstruck under ögat, målade mascara samt rouge. Läpparna är helt nakna på dessa bilder. Detta eftersom jag skulle cykla till min kompis och inte var så tilltalad av tanken på att mitt hår skulle fastna i läppglanset innan kvällen ens hunnit börja. Senare målade jag alltså läpparna med Her Glossiness, men här är de osminkade.

Kommentarer

Postat av: Mayaline
Publicerad 2009-04-19 13:36:31

Vilken otroligt läcker blå sotning! Hur var Lime crime-skuggan i hållbarhet?

Postat av: Sminkan
Publicerad 2009-04-19 13:43:59

Ååååååååååååååååååååååå! Så snyggt! Så snyggt! Så snyggt! Bästa blå sotningen jag sett! Otroligt läckert! Fina färger, vackert gjort och Medium ser ju ut som att de syns på dig, vilket jag inte fattar. På mig försvinner de helt. Oavsett, du är underbart vacker och jag är imponerad! Vilken överraskning när jag öppnade bloggen nu! Hurra! Hurra! Hade tänkt visa mitt smink också, men vi väntar med det, för det här är ju enastående!

Postat av: Aila
Publicerad 2009-04-19 13:49:02

Det här är fan rock ´n roll;))! Me like!

Postat av: Therése
Publicerad 2009-04-19 14:32:16

Så helt makalöst snyggt! Nu kommer jag definitivt gå och köpa Thunderstruck som jag har stått och tummat på så många gånger. OJ... det här inlägget blir definitivt ett som ska sparas för framtida inspiration. I LOOOOVE! Vart får man tag i Lime Crime förresten?

Postat av: Gråpyre
Publicerad 2009-04-19 15:17:35

Wow, vilken fantastisk blå färg! Så snyggt gjort!

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-04-19 17:32:18

Mayaline: Tack! Oj, ingen aning, jag hade den ju bara i kanten, tänkte inte på det. men den röda siren var iaf väldigt bra. Alltså jag har typ aldrig problem med hållbarheten hos skuggor ovanpå shadow insurance, och lime crime är inget undantag. De sitter bra alltså.



Sminkan: Åh, tack, vad glad jag blir! Det är iaf den bästa blåa sotningen jag har gjort. Min allra första sminkning som jag gjorde här skulle ha sett ut som denna, men blev för ljus. Och ja, jag har inga problem med att medium inte skulle synas. Det är väl inte riktigt lika uppenbart att det är fake med dem, men nog syns de alltid... Du måste ha längre fransar än jag.



Aila: tack så mkt Aila:)



Therése: Tack! och vad kul, vad glad jag blir! Lime Crime köper man hos www.limecrimemakeup.com . Har dock aldrig handlat därifrån så vet inte hur det funkar. Skuggorna ser verkligen underbara ut på sidan, men de är ganska dyra om man jämför med t ex MUC och fyrinnae. Däremot inte om man jämför med t ex MAC och MUS, så det är ju inte superdyrt alltså. Vet inte vad frakten går på dock.



Gråpyre: Åh, tack så mkt!

Postat av: Alexlyndra
Publicerad 2009-04-19 17:40:46

Oj jäklar, Emma, helt fantiskt blåa lock du fixat till här! Galet snygg sotning i blått. Jag tror inte jag sett en snyggare blå sotning nån gång. Nu vill jag se mer mer mer! :D

Postat av: LipGloss Bitch
Publicerad 2009-04-19 17:49:40

Grymt snyggt! Jäklars vilken intensitet!

Postat av: CC
Publicerad 2009-04-19 18:28:21

Jäklar vad intensiv färgen blev!! :D kanske får köpa den där rackaren, har fingrat på Thunderstruck några gr...

Postat av: Minimänniskan
Publicerad 2009-04-19 18:56:37

Emma, det här var så snyggt att jag får svindel!

Postat av: stephy
Publicerad 2009-04-19 20:03:23

meeeeeeeeeeeeeeeeeeen vad snyggt! återigen vilken jävla tur att jag skickade skuggorna till dig! denna är helt otroligt galet snygg! I LOVE IT! du klär super i blått! fiiint fiint fiint!

kram!

Postat av: Suss
Publicerad 2009-04-19 21:10:21

Guuuud så läckert!! Och fan vad vacker du blir i mörka färger!

Postat av: Mimmi
Publicerad 2009-04-19 21:42:35

Du är skitsnygg!

Postat av: Purity
Publicerad 2009-04-19 22:24:16

Oh så intensivt och snyggt, passar dig sjukt bra! Jättefint blendat =)

Postat av: Marina
Publicerad 2009-04-19 23:07:04

Det var det snyggaste jag sett på länge! Verkligen!Du är verkligen duktig! Och så har man då hittat ytterligare en sight att shoppa ifrån..;-)

Postat av: Elena
Publicerad 2009-04-20 11:04:24

GRYMT!

Postat av: sminkjante
Publicerad 2009-04-20 11:59:54

Snyggaste blåsotningen ever! Du är så fin och passar otroligt bra i blått!

Postat av: Inthemake
Publicerad 2009-04-20 13:06:50

Holy lord va snyggt...tror faktiskt att jag kan sträcka mig så långt att påstå att detta var nog en av de snyggaste blå makeuperna jag sett...någonsin!

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-04-20 17:14:30

Alexlyndra: Åh wow, tack! Ja det är definitivt den finaste blåa jag har gjort, och kommentarer som dina är alltid så himla kul att läsa, tack snälla Alex!



LGB: Tack så mkt!



CC: Ja köp! thunderstruck är superbra pigmenterad och asläcker, men tenderar att smula lite, därav appliceringen med #217.



Minimänniskan: Tack så mkt, nu blev jag superglad nu!



Stephy: Taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaack! Jag är också väldigt glad för det:) Det är väldigt trevliga skuggor att jobba med och det är alltid kul att testa nya märken! tack snälla! kram



Suss: Tack så mkt snälla rara du!



Mimmi: Åh tack:)



Purity: tack! Och vad kul att du tycker jag har blendat bra, det är annars inte min specialitet;)



Marina: Tack!!! Gud vad jag har fått mkt beröm för denna, jag blir alldeles till mig:) Och ja, Lime Crime är helt klart vät att spana in...



Elena: Tack!



Sminkjante: oj tycker du det? tack! Du är alltid så snäll!



Inthemake: Åh tack! Gud vad kul att du tycker det! Det är definitivt den finaste blåa jag har gjort nån gång...









Postat av: Sanna
Publicerad 2009-04-20 18:16:51

underbart!

Postat av: Kerstin
Publicerad 2009-04-20 22:16:33

Alldeles underbart vackert! Precis så vill jag se ut nästa gång jg går på fest! (Hoppas kommentaren kommer fram, verkar vara ngt strul här ikväll.)

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-04-21 10:55:42

Sanna: Tack!



Kerstin: Tack så mkt, vad kul! Jag tycker också att du ska se ut så när du går på fest nästa gång, vore roligt att se bilder! Och jo då, den kom fram men det tog en stund. Blogg.se har ju sina bättre och sämre perioder helt klart.

Postat av: Ulrikke
Publicerad 2009-04-23 14:56:12

Veldig vakkert!



Åh, elsker Lime Crime!

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-04-23 19:12:12

Ulrikke: Tack! Jag har inte använt dem så mkt, men det jag har sett hittills verkar väldigt bra.


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela