Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Sminkans tolkning av The Magicians

Publicerad 2010-01-11 20:24:51 i Boktema 2010,

Här kommer ett arkiv-boktema. Ni minns att vi hade boktema i höstas? Sen var det väldigt svårt för Emma att hinna med eftersom hon veckopendlade till och från sin praktikplats och jag hade jättemycket med jobbet så vi lade ner det med ganska kort varsel. Så kort faktiskt att jag hade gjort ett boktema klart som inte blev publicerat. Det kommer nu. Och texten med. Kan berätta att nu, den 11/1 2010 så har jag läst boken och jag tyckte inte om den. ;D

Just nu, när jag skriver detta, är klockan 17.41 och det är tisdagen den 20:e oktober. Jag kom hem för fyrtio minuter sedan och jag har massor att göra. Jag sa faktiskt till Emma senast igår att det blir inget boktema de närmaste veckorna för jag tänker ta mig en välbehövlig semestervecka nästa vecka och åka redan på fredag, men, när jag satt på tunnelbanan idag tänkte jag om. Jag ska avsätta en timme till boktemat tänkte jag. Smink, foto och inlägg, allt ska jag hinna på den tiden. Sagt och gjort, här är min tolkning. Till saken hör att jag inte läst mer än 29 sidor i boken, men jag valde att tolka omslaget.

Omslaget visar en gammal ek i ett höstlandskap. Jag valde att dels tolka trädet med en sorts grenverk mot tinningen och dels försöka plocka upp färgerna i skuggorna.

Sminket är ett superhafsigt litet jobb, men inte så tokigt ändå om jag får säga det själv. Idén är mycket bättre än utförandet dock. Grunden är en sorts krämögonskugga med applikator, som ett läppglans typ, från Max Factor. Sen är det en skugga från Manlypaletten i gulgrönt och den gröna ögonskuggan Nea från Ninja Minerals. Den senare luktar skunk dessvärre då oljan i den härsknat så det var sista gången den fick vara med och leka. Synd på en fin färg. I globlinjen ligger Fairytale i gråblått från Make Up Store. Under ögat har jag olivgrön kajal från IsaDora med Fairytale ovanpå. Det är samma kajal som jag ritat trädet med. Jag borde så klart använt eyeliner och pensel, men nej, jag kladdade med en trubbig kajal jag. Inte så listigt... Förutom den gröna från IsaDora använde jag även en guldfärgad kajal som också är från dem samt Green Card från MUS. Lite eyeliner också, samma som längs övre fransraden, Hot Chocolate från MsChic. Mascara, mörkblå inliner. Ja, det var allt. Inte strålande, men med inspiration från omslaget alla fall. Highlightern är en gulvit från Manlypaletten kom jag på. Brynskuggan från Face, Myrrah. Hoppas ni gillade min tolkning. Lite rolig alla fall, hoppas jag.

Jag hann!  Jag har till och med åtta minuter tillgodo på min bloggtimme! Ha! Snacka snabbt jobbat! Och den är till och med borttvättad redan! :D

Ja, och den stressen var alltså helt obefogad, som ni har förstått. Men, här är alltså min tolkning på boktemat The Magicians.

Kommentarer

Postat av: Emma P
Publicerad 2010-01-11 21:23:52

Haha, det är ju rätt kul att du stressade så och sen dröjde det så länge innan du fick publicera. Nåja, du var väl förberedd iaf, till skillnad från mig. Och jag tycker du är fin, jag gillar ditt träd, jag fattar bara inte vad det gör på framsidan av boken...

Postat av: Sanna
Publicerad 2010-01-11 23:35:03

Haha, sådär kan det bli:D Bloggtimmen som gick och gömde sig. Vilken klar och vacker blick du fick med dessa färger.

Postat av: sminkjante
Publicerad 2010-01-12 08:16:10

Jag gillar tolkningen. Fina färger.

Postat av: kerstin
Publicerad 2010-01-12 10:19:04

Synd att boken var kass, sminkningen är ju raka motsatsen!

Postat av: Linda
Publicerad 2010-01-12 18:02:06

Wow så fint!!!! Synd att boken inte va nå vidare :(

Postat av: Fru Choklad
Publicerad 2010-01-12 21:29:15

Vad läckert Sminkan! Du har verkligen fångat omslaget. Jättefint med grenarna som sträcker sig ut över tinnigen och färgerna finns där också. Att du skulle ha hafsat kan jag inte se. Om jag ska bortse från omslaget så får bilderna på ditt öga mig att tänka på en trädälva som tittar fram mellan grenarna på ett träd. Det där med att läsa böcker som man inte gillar :P Det är rätt vidrigt. Höll själv på med "Jonathan Strange och Mr Norell" i en hel evighet. Tyckte inte alls om den och var mer än lättad när den efter mycket möda äntligen var slut. Jag förstår ändå att du var sugen på att göra en sminktolkning av omslaget för DET är i alla fall inspirerande även om nu innehållet inte var det.

Postat av: Sminkan
Publicerad 2010-01-13 06:53:57

Emma! Ja, det är skönt att "ligga lite före" på ett sätt. Du vet ju hur jag är. :D



Sanna! Tack!



Sminkjante! Tack!



Kerstin! Sminkningen är tyvärr lika kass, men tack!



Linda! Jag kan inte tycka att det här är lyckat, men tack ändå.



Fru Choklad! Trädälva fick det geanst att kännas lite bättre. ;D

Postat av: Mayaline
Publicerad 2010-01-14 09:54:16

Vilka härliga vårfärger!

Postat av: Sminkan
Publicerad 2010-01-14 15:54:11

Mayaline! Ja, och ändå är den från i höstas. ;D

Postat av: darjish
Publicerad 2010-01-15 10:50:13

åh, vad snyggt det blev med grenen vid ögat!! :)

Postat av: Sminkan
Publicerad 2010-01-15 14:54:31

darjish! Tack. Kul att höra!

Postat av: creme-idiot
Publicerad 2010-01-16 00:49:43

Lika vacker som vanligt!!

Postat av: Sminkan
Publicerad 2010-01-16 09:20:20

C-I! Tack!


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela