Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Viva la Diva nr 34 och 71

Publicerad 2008-05-08 18:41:27 i NailArt,

image4999
En vuxen färg blev det idag. En mörkt lilaröd med lite skimmer i som räddar färgen från att bli platt. Det är en del rödbeta över den här nyansen, och den blir nästan som ett krämlack trots det skimmer jag nämner. Jag var tokförälskad när jag bar hem det i triumf, men väl på naglarna får det mig att se en tesmuttande socialarbetare eller bibliotekarie framför mig. Nej, hon är inte tråkig. Hon är kulturell och beläst och kompetent, hon är godhjärtad och bra på att lyssna. Ett väninnelack.

Det är lite för rejält för att ha en riktig udd. Den blir lite, lite tråkig i sin konventionalism. Den får mig att tänka på borsjtj vilket gör den hemtrevlig men knappast glammig.
Kvaliteten är dock god. Lacket glider på lätt, blir jämnt och täcker snabbt. Det ni ser är två lager, vilket är helt täckande men något ljusare än flaskan ger sken av.  Det är ett lack att lita på och det kommer vara gångbart även om tio år för den här typen av färger är aldrig moderna men finns ändå alltid kvar.
Jag hade nog tänkt mig att det lila i lacket skulle vara mer framträdande. Jag skyller på den usla belysningen på Åhléns. Jag är inte missnöjd men jag är heller inte nöjd.


Så, vad gör man när man vill ha lite mer sting i nagellacket? Byter färg? Nej, inte en gång till... Lägger till lite glitter? Ja! Varför inte!
image5010
Viva la Diva nr 71 är ett lila glitterlack med ceriseton. Otroligt snyggt, tycker jag! En poppig och glad färg som glatt ropar "se på mig!" där den dansar i ljuset!  Jag orkar inte brottas med ett glitterlager imorgon om jag ska lacka om då igen, så jag lade bara glitter på nageltipparna. inte en så elegant applicering som i en fransk manikyr utan mer som om man doppat naglarna i glitter. Det syns inte hur slarvigt det är om man inte tittar nära, vilket ni ju gör nu. På jobbet kommer ingen se i alla fall.

Det blir en lite spännande matchning mot det lilaröda nagellacket, inte helt självklart men samtidigt med en känsla av gradering. Lite underlig kombination, varken kontrasterande eller harmonisk utan lite både och. 
Det är bara ett tunt lager utstruket på nageltipparna så den andra färgen slår igenom glittertäcket. I och med att man fick dit glittret fick man också mer liv och schvung i notd:n. Jag skulle inte ha det så här om jag skulle på anställningsintervju, då hade det blivit bara 34:an, men visst blev det vansinnigt mycket roligare med 71:an på!
 
Så blir det kväll och lamporna tänds inomhus. Plötsligt vaknar min lite halvtrista nr 34 till liv. Det guldskimmer som tidigare knappt gjort något väsen av sig börjar få lacket att glöda på mina fingertoppar! Min allvarliga och alldagliga väninna börjar plötslligt berätta om magdanskursen hon går på och om sina hemliga älskare! Det är en total förvandling! Från grå mus till femme fatale! Eller, grå mus var hon kanske inte innan, men det passionerade, bultande hjärtat framkom inte direkt i dagsljus. Alltså är detta ett givet vinterlack. I varmt lampljus tas lackets glöd fram. Plötsligt syns det passionerade och blodfyllda i det. Det blir verkligen läckert! Så, Viva la Diva nr 34 rekomenderas för vinterns kalla kvällar då det skänker hetta till en kall årstid!

Och ni ser väl hur perfekt det matchade dagens läppar? Annars hittar ni läpparna i inlägget nedan! Jag var väldigt nöjd med den matchningen!

Kommentarer

Postat av: Badbomben
Publicerad 2008-05-08 19:10:52

Så sympatisk och levande beskrivning av lacket! Bibliotekarien som bär korsett under kråsblusen!
71:an gav nog litet spänst åt henne under dagen.
Verkligen perfekt matchning med läpparna!

Postat av: Sminkan
Publicerad 2008-05-08 19:15:43

Badbomben! Tack! Ja, jag tror du slår huvudet på spiken! definitivt korsett under blusen på den här bibliotekarien!

Postat av: MakeupMyLack- Sanna
Publicerad 2008-05-08 19:16:08

Riktigt snyggt med glittertippar! Jag tycker även att det var snyggt utan med.
Och ja, jag la märke till hur bra det matchade ihop med läpparna direkt;)

Postat av: Sminkan
Publicerad 2008-05-08 19:18:17

Sanna! Så klart du såg mn matchning! Jag är så nöjd, så nöjd!
Efter att ha sett henne i lampljus blev jag lite småkär i henne på nytt. Väldigt trevlig färg!

Postat av: Ika
Publicerad 2008-05-08 20:52:05

*fnitter* 34:an vore ju perfekt åt mej då med tanke på mitt jobb :) Jag är verkligen en tesmuttande bibliotekarie! Men det är nog 71:an jag vill ha trots allt. Den är faktiskt precis just det lila glitterlack jag tänkte på! *kär*

Postat av: Sminkan
Publicerad 2008-05-08 21:31:51

Ika! Vad bra! Då skickar jag ett snart!

Postat av: Ika
Publicerad 2008-05-08 21:36:03

Tack! Åh vad snäll du är!

Postat av: Linda
Publicerad 2008-05-08 21:48:10

Så härligt du skriver :o)
Åh mera Supersnygga Viva La Diva, hur ska detta gå, får shoppa hela stället snart :P *hihi*

Postat av: Sminkan
Publicerad 2008-05-08 22:14:34

Ika! inga problem!

Linda! Ja, det är just det jag håller på med...:D

Postat av: rocketqueen
Publicerad 2008-05-08 22:31:39

Jag tänker också på borsjtj! Så lustigt, jag stt på bussen hem idag och tänkte på den där lackningen du gjorde med det mörkgröna lacket och det silvriga, det var så snyggt. Runt jul, tror jag? Började tänka på kant-lackningar, och så har du gjort en idag! Det lila var så läckert!

Postat av: Chaosophia
Publicerad 2008-05-08 22:57:46

Oooh, jag gillar det här! Jag gillar även bottenlacket i sig och kan tänka mig att jag skulle trivas rätt bra
i den färgen trots att jag inte är någon bibliotekarie! Får nog gå ner och shoppa loss lite på Lindex eller Åhléns snart känner jag. ;)
Den vita sockerbits-lackningen du gjorde häromdagen var ruskigt snygg också tycker jag. Synd för mig bara att jag har problem som attans att få bort Viva la Divas glitterlack om jag inte sitter och försöker dra bort det..

Postat av: Emma P
Publicerad 2008-05-08 23:09:42

Det blev fint med glittret! Fast det var fint innan med... har du sett att retro-kollektionen har kommit in hos 8ty8?:) nu bryr jag mig verkligen inte om att jag inte har några pengar, jag ska ha! NU! eller iaf om nån vecka då...

Postat av: Sminkan
Publicerad 2008-05-09 05:54:17

Rocketqueen! Du menar den med Trixie från Zoya? Det var mitt frsta försök, det här är mitt andra. Jag är alldeles för klumpig för några snygga frihands franska manikyrer som de Emelie gör, men det här är ju i alla fall något!

Chaosophia! Det vita sockerbitslacket var inte svårt att få bort. Det är inte så stora glitter, om det nu är det som gör skillnaden.

Emma! Är det sant! Redan! Åh, jag vill också beställa NU!!!

Postat av: sminkjante
Publicerad 2008-05-09 08:20:49

Så snyggt det blev med glitter på tipparna:)

Postat av: inthemake
Publicerad 2008-05-09 08:42:36

Kanonsnyggt!! Lägga till är en väldigt bra uppfinning ;) hihi

Postat av: rocketqueen
Publicerad 2008-05-09 08:58:28

Jaa, just den! Den är gorgeous!

Och jag älskar din målande beskrivning! Jag riktigt såg framför mig hur hon böjer sig fram med glimten i ögat för att berätta en hemlighet!

Postat av: Sminkan
Publicerad 2008-05-10 09:52:18

Sminkjante! Ja, lite glitter livar alltid upp!

ItM! Absolut!

RQ! Haha! Ja, hon är lite mer än vad som först möter ögat!


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om


sminkan_@hotmail.com

emmap85@live.se

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela