Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Att fästa lösa glitter

Publicerad 2008-05-02 16:07:32 i ,

image4838
Många gånger har jag fått frågan hur man fäster lösa glitter på bästa sätt. Här är svaret. Man skaffar sig en glitterfästargel, den här från Smink och Perukmakaren för 39 kronor, och så använder man gelen som bindemedel. Mycket smidigt!
Undvik Mixing Liquid från Make Up Store. Den innehåller massor av alkohol och torkar ut både dina ögonlock och dina penslar.
Vaselin och det vaselin på tub som heter Blend&Fix kan bli väldigt kladdigt om man överdoserar och det finns risk för att glittret flyter ut eller att skuggorna du har under löses upp. 
Lösögonfranslim kan man använda, men det är svårt att få bort sen, tycker jag. Annars är det en variant om man bara vill ha glitter i en eyeliner. För stora ytor är dock inte franslim någon bra lösning.
Den här lilla gelen är speciellt framtagen för att fästa glitter. Den torkar så att man inte känner någon klibbig yta och om man är försiktig går det bra att lägga glitter med den här gelen som fixering även över andra skuggor.
Självklart kan man använda andra geler också, som t.ex de glittertuber som ibland säljs på t.ex Buttricks, H&M och liknande. Då är det dock redan glitter i. Den här är helt neutral.
Jag använder den som så att jag tar lite gel på handryggen, doppar penseln i och sedan penseln i glittret. Man kan göra på andra sätt också, men det är mitt.

Glittret på bilden är ett billigt glitter med rätt stora "flingor" som jag köpt hos Smink och Perukmakaren. Det finns säkert femtiotalet olika glitter i olika färger att köpa där av samma fabrikat som detta, och självklart även andra typer och märken av glitter. Vill man ha glitter så är Smink och Perukmakaren stället att gå till!

Kommentarer

Postat av: dami
Publicerad 2008-05-02 20:39:20

Tack för ett jättebra tips! Ska absolut till Smink och Perukmakaren nästa vecka.

Postat av: leonie
Publicerad 2008-05-02 22:19:17

Bra inlägg och tips!

Postat av: Emma P
Publicerad 2008-05-02 22:49:45

Aha, det är så du gör:) Verkar bra, synd att inte smink och perukmakarna finns i lite fler städer...

Postat av: Sanna
Publicerad 2008-05-03 00:10:24

Håller med dig ang mixing liquid, man blir torr och det svider som bara den, ush.

Postat av: Sminkan
Publicerad 2008-05-03 08:58:38

Dami! Ja, Smink och Perukmakaren är bästa stället i stan!!

Leonie! Tack!

Emma! Men det funkar ju med en sådan glittergel på tub som man kan köpa på andra ställen med, bara att då får man glitter redan i gelen. Kan ju bi snygga effekter!

Sanna! Mixing Liquid är hemsk på alla sätt...

Postat av: Maja
Publicerad 2008-05-03 19:57:10

Jag tycker det funkar bra att fästa lösglitter med MUS Twinkle Eyeshadow, men ska definitivt testa Perukmakarnas gel.


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela