Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

KleanColor Pearl Jungle

Publicerad 2011-06-28 17:22:57 i Naglar i grönt,


Okej, här kommer nästa lack för dagen. Från gult till mitt hemmagjorda gröna hololack och sen vidare till detta, Pearl Jungle från KleanColor. Jag har inte målat om naglarna från mitt gröna hololack utan bara målat över. Det är två lager Pearl Jungle över min befintliga manikyr. Pearl Jungle är ett klart grönt lack som lutar mot blått och i det finns glassflecks i ljusare grönt som ger det en nästan metallisk finsih.

Två lager verkar täckande nog, alla fall ser man inga spår av det mörkare gröna hololacket. Det torkar helt okej med Seche Vite och jag tycker färgen är klädsam och somrig. Jag orkade inte gå ut och fota, som ni ser, utan knäppte bilderna i fönstret. Jag tänker inte öppna dörren ut mot värmen och solen mer idag. Usch... Jag är ingen värmeälskare och sol är bra när man ska foto hololack men annars är det bäst när det är lite mulet. Tycker jag, alltså. Många älskar ju sol och värme...

Ja, som ni ser får ni även bilder på en av de åtta små ringar jag tillverkat här hemma i stugan. Det är ChG Atlantis som jag använt mig av. Helt okej ring tycker jag själv. Jag är riktigt förtjust i alla mina små skapelser (fem par örhängen, åtta ringar och ett hänge så här långt) och har beställt hem mer cabochoner och sånt. Skulle behöva hitta lite snygga infästningar både till ringar och hängen så det blir nog jakt efter det på eBay endera natten. Eftersom jag vet att många av er gör nagellackssmycken så passar jag på att fråga om ni har några bra återförsäljare att rekomendera? Skriv gärna i kommentarerna i så fall. Jag har vansinnigt roligt med mina nagellack men det vore ju kul om hela den färdiga produkten hade en schysst finish sen också. :D

En bonus till på min lilla (s)katt. Siri ville vara med och fota lack även inne. Om ni undrar vad det är för konstig grej som hon sitter bredvid så är det en gammal barometer. Jag har inte bestämt än om den ska upp på väggen eller inte. Ungefär två minuter efter att jag tog den här bilden hade hon puttat ner flaskan (som man anar som något grönt i vänstra hörnet) från kistan och lekte med den på parkettgolvet...



Kommentarer

Postat av: Chaosophia
Publicerad 2011-06-28 18:12:24

Haha! Jag skrattar åt Siri och det gröna nagellacket! Vore ju inte direkt trevligt att få en massa nagellack på parketten direkt..



Lacket ser fint ut, men det ger mig inga direkta "måste ha!"-vibbar. Jag är mer tagen av din Atlantis-ring! Atlantis ser ut att göra sig riktigt riktigt bra på baksidan av en cabochon!



Hängen är som sagt det enda jag har köpt, men de är i alla fall de snyggaste jag hittat hittills på ebay.. Om jag minns rätt så kommer de från http://myworld.ebay.com/lingyunlv/

Postat av: Lina
Publicerad 2011-06-28 19:21:50

Siri är så söt! Jag kom på min Sötnos att bära omkring på min rougeborste en dag, hon lyckade se ganska skamsen ut i alla fall..



Måste säga att jag älskar ringen, otroligt snygg. Känner nog att jag också måste prova göra några egna ringar och halsband! Limmar du fast stenen eller är det någon annan metod som man bör använda?

Postat av: CC
Publicerad 2011-06-28 20:02:33

Jättefin ring! åhh synd att du tycker det är för varmt, det är så skööönt nu :) För varje år som går älskar jag värme mer, brukade avsky det förr.

Postat av: Linda Johansson
Publicerad 2011-06-28 21:05:35

Oj, vilken vacker ring du har gjort! Den skulle jag gärna köpa! :)

Jag hatar att pyssla, har inget tålamod och har numera mycket problem med värk och stelhet i fingrarna och dålig koordinationsförmåga. Min syster däremot skulle säkert älska detta, hon gillar att göra pärlsmycken, men hon kommer aldrig igång med något av de miljoner projekt hon "planerar". Suck...

Postat av: Emma P
Publicerad 2011-06-28 21:15:37

Jättefint lack och vilken underbar ring! Duktiga Siri som hjälper dig att fota, hon är allt en liten raring:)

Postat av: Pamsan
Publicerad 2011-06-28 21:38:34

Riktigt fint lack men jag kanske, kanske klarar mig utan det. Vi får se. :) Ringer var ursnygg. Verkar ju riktigt kul att göra egna smycken. Måste nog kolla upp det lite mer.

Postat av: Sminkan
Publicerad 2011-06-28 22:49:43

Chaosophia! Atlantis är perfekt som smyckeslack! Jag tror jag köpt något från den säljaren du nämner och jag ska kolla in sortimentet igen nu. Vill ha snygga infattningar för hängen jag med!



Lina! Japp, det gör Siri med! Kabukiborstar är kul att leka med, eler "döda" som hon säger...

Ja, jag tycker du ska prova att göra lite smycken! Jag limmar fast stenen och det har varit väldigt enkelt att göra smyckena!



CC! För mig är det tvärtom...



Linda! Den blev fin, ringen! Jag är så nöjd med mina smycken! Är du också reumatisk? Jag har en del bekymmer med fingerlederna och ja, andra leder med, på grund av reumatism. Kan ha väldigt svårt ibland med pillgrejer men det här med nagellackssmyckena har funkat bra än så länge. Om jag kan måla naglarna så kan jag måla en cabochon, så det funkar bra än så länge.



Emma! Visst är hon!



Pamsan! Roligt och enkelt! Du måste prova!

Postat av: Ann
Publicerad 2011-06-29 09:18:26

Bara måste fråga (som newbie), hur får du dina nagelband så fina och lackfria efter att ha målat med mörka lack? Använder du nån speciell metod för att ta bort spillet när du lackar? Eller är du så skicklig att det blir fint direkt? Dum fråga kanske, men jag är nyfiken! Drar mig för mörka lack då jag tycker det är svårt att få det snyggt upp mot nagelbanden.

Postat av: Sminkan
Publicerad 2011-06-29 10:40:21

Ann! Jag har inte någon metod men jag vet att både Megan Chair och Alizarine Claws har visat tutorials för hur man kan göra. Jag bara målar och blir det spill och kladd, för det blir det ibland, så får det vara så. Det går bort när jag tvättat händerna några gånger. Dra dig inte för mörka lack. Det finns lösningar med aceton och penslar och sånt om du vill det. Annars kan du pensla lite hudkräm runt nageln, på huden, innan du målar så fäster inte lacket lika hårt och går lätt att pilla bort när det torkat. Det finns många tekniker om du vill prova med sådant. Jag nöjer mig som sagt med handtvätt men jag är inte så himla noga av mig. :D

Postat av: Ann
Publicerad 2011-06-29 16:19:45

Tack! det var en bra tutorial på Alizarine Claws

Postat av: Sminkan
Publicerad 2011-06-29 17:18:28

Ann! Vad bra att du hittade en du gillar! Alizarine är så jädra bra dessutom, på alla sätt. Snygga bilder och bra texter. ♥

Postat av: Viveka
Publicerad 2011-06-29 21:46:03

Vilken vacker ring! Spekulant på smycken om du vill sälja sen.Hälsa kissis!

Postat av: Sminkan
Publicerad 2011-06-30 09:19:46

Viveka! Tack! Jag tror dock inte på att jag blir så bra att det blir tal om någon försäljning. Det är mest roligt att hålla på och blir inte nödvändigtvis så himla snyggt alla gånger. :D

Postat av: feline
Publicerad 2011-06-30 10:23:02

Älskar ej heller denna typ av grönt lack (kors i taket), men jag råkade göra en beställning på lite cabochons och justerbara ringar - här ska lackas! :) Försluter du dina på något vis, eller limmar du rätt på lacket?

Postat av: Sminkan
Publicerad 2011-06-30 13:28:16

Feline! Skönt att man inte vill ha alla gröna i hela världen!

Jag limmar direkt på. Har inte varit något problem än. Men jag använder ett lim som heter E6000 och vet inte om du har samma.


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela