Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

The Good Neighbours av Holly Black

Publicerad 2010-04-12 05:35:54 i Boktema 2010,


Jag och Emma är ju väldigt förtjusta i Holly Blacks böcker om älvor, speciellt den trilogi som vi redan haft som boktema och som vi ständigt läser om och rekomenderar till alla som är minsta lilla intresserade av att läsa urban fantasy. Holly Black har dock skrivit mer än bara de tre romanerna. Dels är hon författare till Spiderwickböckerna som jag dock inte har läst alls, dels finns dessa helt underbara grafiska romaner skrivna av Holly Black och ritade av Ted Naifeh.

Än så länge finns bara två av dessa utgivna, men det kommer en tredje snart. Vi har läst bok ett och två, Kin och Kith. De handlar om samma tjej, Rue, vars mamma försvunnit spårlöst så hon lever ensam med sin pappa. Hon är en helt vanlig tonårstjej med pojkvän som spelar i band och så vidare, men hela hennes liv vänds upp och ner dels av moderns försvinnande men även då hennes pappa anklagas för att ha mördat mamman. Det kan inte Rue acceptera så hon börjar leta efter sin mamma och gräva i familjens historia. Hennes mamma visar sig då vara mer än ögat ser. Hon är ingen vanlig person utan en av älvfolket och hon är tillbaka i Faerie då ett löfte brutits. Kan Rue få tillbaka sin mamma och hur ska det bli med henne nu när hon vet att hon bara är till hälften människa? Ja, lite av de svaren får vi men Rue ställs verkligen inför en hård prövning i den andra boken, Kith, då hennes morfar, Aubrey, vill ta över staden och göra den till en del av Faerie. Hur? Jo med hjälp av växtligheten. Civilisationen ska utplånas i en djungel av murgröna och träd.

Ted Naifeh är en skicklig tecknare och böckerna är mycket vackra att läsa. Här ovan ser ni Rues vackra älvmamma. Vackert alltså, men också mörkt och hotande. Rues vänner, bland annat pojkvännen, dras in i älvvärlden och konsekvenserna är hårda för vissa av dem. Dessutom gör sig Rues älvblod mer och mer gällande. Ska hon kunna stå emot Aubrey och sin mor eller inte? Andra boken slutar på ett sätt som verkligen får en att längta efter tredje delen...
Kommentarer

Postat av: Emma P
Publicerad 2010-04-12 09:56:39

Det är riktigt spännande böcker/serier. Och mkt fint illustrerade dessutom... Tycker att du har beskrivit dem bra. Och du har så rätt, man längtar efter den avslutande delen. Tror att den också ska komma under 2010...

Postat av: Emma P
Publicerad 2010-04-12 09:59:06

Förresten! The Posion Eaters finns på adlibris nu!!! Ihhh så spännande... Ett kommande boktema gissar jag på:)

Postat av: Sminkan
Publicerad 2010-04-12 18:51:59

Emma! Iiiih! Finns den nu! Skit... Jag måste hålla mig tills jag får lön. Åh, vad roligt! Vi ska läsa mer Holly Black! Mer Holly Black! Och jag löser nya Septimus Heap just nu! Fick den i min hand idag!


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om


sminkan_@hotmail.com

emmap85@live.se

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela