Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Lumene 3-action Treatment

Publicerad 2010-03-16 21:17:23 i Hud och hand,


För ett tag sedan fick jag ett mail med frågan om jag ville testa Pure Skin, något mineralmärke och så Lumenes nya dag och nattkräm. Jag har inga problem med huden, gillar inte mineralfoundation längre (jag erkänner, jag gillade det för tre år sedan men det var nog mest nyhetens behag...) så det jag ville testa var Lumenes krämer!

Sedan jag fick testa L300 Anti Age har jag ju varit helt såld på det. Använder det hela tiden och har faktiskt börjat bli rätt duktig på att kräma och dona. Innan var det ju tvål och vatten och en handkräm som gällde, och det funkade det med, men jag är lite förtjust nu i att ha olika krämer och serum och rengöringsmousser. Alltså var det med stor spänning jag började använda dessa nya produkter. För att vara tydlig nu ska jag säga att jag aldrig märkt skillnad på min hud beroende på vad jag använt för hudvård eller anti-hudvård då, med tvålen och det. Fortfarande halkar jag dit på att ta bort smink som är vattenfast eller kraftigt pigmenterat med min vanliga punptvål från Lidl, men ändå. Ni får förfasa er bäst ni vill, jag har som sagt inga direkta problem och är gammal nog att få bestämma själv hur jag gör med mitt ansikte. De här krämerna gör inte heller någon skillnad, så det är ju bra. Alltså, det är heller ingen negativ effekt som när jag testade L'Oreals Derma Genesis och trodde mig ha blivit pollenallergiker.

Dagkrämen är för tunn och vattnig för min smak. Den har jag alltså mer eller mindre skippat. Istället är det nattkrämen som använts dygnet runt, både efter sminkborttagning, under smink och till natten. Den är tjockare och mer återfuktande och skön. På en yngre, fetar hud funkar nog dagkrämen, men jag är ju medelålders (37 år gammal faktiskt) så jag tycker det är skönt med en fetare kräm.
Det negativa jag har att säga, och det gäller både dag- och nattkrämen, är doften. Det luktar godis. Sött och sliskigt. Det gillar jag inte. Jag älskar body lotions som doftar kakor och choklad och honung, det gör jag, och säkert skulle jag fixa det om det var en ansiktskräm med, men det här luktar som en tablettask Zoo.

Jag har provat nattkrämen i tre veckor nu och den fungerar alltså bra. Den är en utmärkt bas för smink och  den sjunker in rätt snabbt men lämnar en sammetslen yta på huden och den känns återfuktande på alla sätt. Jag har inte fått några konstiga utbrott av finnar eller så, utan huden har hållit sig lugn och snäll. Dessutom är den galet dryg. Mycket mer dryg än L300 som ju är min standardkräm. Det är nog ändå så att jag kommer återgå till L300 Anti Age, mest för att den inte luktar godis.

Lumenes krämer lovar skydda huden mot miljöpåverkan, hålla hudens fuktbalans och skydda mot åldrande och förbättra elasticiteten i huden. Den ska inte användas vid ögonen, men det har jag glatt gjort och det har inte irriterat alls på mig. Den har som sagt fungerat utmärkt. Huden känns elastisk och fuktig, men som sagt, den gjorde ju det innan också så jag vet inte vad som är huden i sig och vad som är krämens påverkan.

Lumenes nattkräm får en finfin 3:a och då är det avdrag för äcklig godislukt.
Dagkrämen får en 1.a då den inte alls är trevlig i konsistens eller doft. För rinnig och för mycket godislukt.

Kommentarer

Postat av: Aila
Publicerad 2010-03-16 22:06:22

Alltså var inte det här inlägget uppe redan imorse eller är jag helt tokig?

Postat av: Emma P
Publicerad 2010-03-16 22:28:29

Ha, jag tycker också att dte är skönt med en fetare kräm, så det så! gillar inte godislukt dock så den går bort, men annars låter ju inte nattkrämen så tokig.

Postat av: Eleni
Publicerad 2010-03-16 23:44:45

Vad är det tänkt att kalaset ska kosta?

Postat av: Sminkan
Publicerad 2010-03-17 07:02:50

Aila! Jo, men det strulade med blogg.se. Ledsen att det blev konstigt.



Emma! Ja, lukten är ett jätteminus.



Eleni! Ingen aning, men så dyra borde de ju inte vara?

Postat av: Eleni
Publicerad 2010-03-17 12:25:03

Nä, säkert inte :) Frågan är bara om det kan bli billigare än L300-serien? Jag kör själv på L300-serien för torr hy och tycker den toppen! Så jag förstår att du inte vill byta.

Postat av: Sminkan
Publicerad 2010-03-17 18:16:57

Eleni! Nej L300 är superbra!

Postat av: marybeth
Publicerad 2010-03-17 21:50:47

Jag gillar Lumene överlag och hade gärna testat den om det inte hade varit för godislukten. Jag har svårt för starka dofter på saker jag har i ansiktet, på kroppen också för övrigt. En del funkar och en del inte. Men i ansiktet brukar jag försöka ha oparfymerade eller svagt parfymerade i alla fall. Jag får sniffa på den själv sen också och se vad jag tycker, alltid spännande att se om man upplever dofterna lika.


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela