Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Hungerspelen

Publicerad 2009-04-17 17:40:53 i Boktema 2009,

Nu ni, håll i er, nu blir det något så vansinnigt otippat som en bok som varken innehåller vampyrer, älvor eller drakar. Ytterst oväntat jag vet, men ombyte förnöjer, så vi kör en vecka utan drakhorn, älvor eller blodsugare.


Veckans bok är som ni såklart fattade när ni läste rubriken, Hungerspelen av Suzanne Collins. Hungerspelen som är en ungdomsbok kom ut 2008, och har blivit väldigt populär, både hos Sminkan, mig, många andra bloggare samt även hos många bibliotekskortinnehavare. Inte så konstigt faktiskt för Hungerspelen är en riktigt spännande bok, som både innehåller äventyr, kärlek, läskiga framtidförutsägelser och nutida samhällskritik. Faktiskt en riktigt bra bok, så läs vet jag! Detta är dessutom den första i en triologi, så vi ser fram emot fler spännande böcker!


Boken utspelar sig i ett framtida Nordamerika, där landet, har blivit indelat i 12 distrikt som styrs av en huvudstad. Till följd av ett inbördeskrig som distrikten förlorade så hålls distrikten strikt i schack av huvudstaden. Dessutom så hålls varje år en tävling, hungerspelen, för att påminna befolkningen om inbördeskriget och deras vanmakt gentemot den styrande makten i huvudstaden. Hungerspelen går till så att två barn från varje distrikt lottas ut för att delta i en tävling. De framlottade barnen förs sedan till huvudstaden där de stylas upp, tränas, värderas och intervjuas, innan de släpps samman på arenan. Deltagarna är 24 när det börjar och endast en överlever och får åka hem. För att folket ska kunna följa det stora spektaklet som hungerspelen är, så direktsänds dessutom allting. Blod, skräck och död, underhållning på hög nivå om man frågar programarrangörerna. 


I distrikt 12, det allra lägst stående och fattigaste distriktet, ser Katniss Everdeen hur det som inte får hända sker, hennes 12-åriga syster Prim väljs ut för att delta i hungerspelen. Katniss som sedan fadern dog har varit systerns stora stöd och dessutom familjens huvudsakliga försörjare, grips av panik, och anmäler sig omedelbart frivillig att ta systerns plats, allt för att rädda Prim. Till Kats förskräckelse väljs dessutom en pojke som hon är vagt bekant med och dessutom betraktar som en vän, Peeta, ut som den andre deltagaren från distrikt 12, och då alltså också som Katniss motståndare. Tillsammans med sin tränare Haymitch, den ende av två hungerspelsvinnarevinnare från distrikt 12 som fortfarande är i livet, Effie Trinket en av arrangörerna för spelen, samt sin motståndare Peeta, beger sig Katniss till huvudstaden, för att stylas inför målet, att dödas eller döda på arenan.


I huvudtaden möter Katniss Cinna, en framåtsträvande stylist, som har bestämt sig för att göra hennes entré till en oförglömlig show. När Katniss och Peeta gör entré i sin vagn, iförda brinnande eld är succén ett faktum och helt plötsligt så ser inte allt riktigt lika omöjligt ut. Men trots det återstår det svåraste, att överleva spelen, och där kan bara en av ungdomarna stå som vinnare.

//Emma

Kommentarer

Postat av: P'ssion Emelie
Publicerad 2009-04-17 17:44:04

Cool bok, blev sugen på att läsa den nu. Mera boktips, mera!

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-04-17 22:50:10

Emelie: Gör det! det är en riktigt bra bok faktiskt... Och vad kul att du gillar våra boktips!

Postat av: Sminkan
Publicerad 2009-04-18 12:29:00

JA, det är en galet bra bok! Vi har så extremt bra boksmak, du och jag Emma! :D

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-04-18 16:33:47

Åh ja jag vet! Det är inte klokt:D

Postat av: Jacob <3 aKa VevGudN^
Publicerad 2010-11-11 20:48:36

nej nej inte självupp tagna =P


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om


sminkan_@hotmail.com

emmap85@live.se

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela