Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Vampyrkrönikan

Publicerad 2009-03-27 16:31:48 i Boktema 2009,

Denna vecka har Sminkan och jag slitit våra hår i brist på boktemainspiration. Jag gjorde ju en vampyrtolkning på vårt första boktema Twilight, och det känns svårt att inte ramla ner i samma hjulspår igen. Därför blir det här ingen regelrätt vampyrtolkning, utan istället en tolkning av framsidan. De första böckerna är ju svarta med guldtext med en röd kant. Alltså satsade jag på en lite sotig make up med röd eyeliner. Och så lösögonfransar då, det är ju bara boktema en gång i veckan...


Hyn

Foundation: Elemental Beauty Soft Touch Foundation Nude
Concealer under ögonen: MAC Studio Finish Concealer NW 20

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Fair          

Puder: Elemental Beauty Matte

Rouge: Glo Minerals Sunset

Ögon

Ögonbryn: Clarins ögonbrynspenna Lightest Brown
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance
Ögonskuggor: Fyrinnea Shrouded In Gold och MUS Pollution

Highlighter: Collistar Crema

Eyeliner: MUS Cakeyeliner i rött

Kajal: Elizabeth Arden Smokey Black

Mascara: Define-A-Lash Volume Black

Lösögonfransar: Ardell 105

Läppar

Läppglans: Avanya Ravishing Red




På inre delen av ögonlocket samt en bit under ögat ligger Shrouded In Gold. På yttre halvan, under ögat samt utdraget i en spets ligger svarta Pollution. Highlighter är Collistars crema och ögonfransarna är samma som vid förra veckans boktema. När ögonfransarna var på plats drog jag ett streck längs med övre fransraden med röd eyeliner. Jag trodde att det skulle bli svårt att få ordentlig färg ovanpå den svarta skuggan, men det gick faktiskt riktigt bra. Vampyrer har ju inte rosiga kinder, så därför tänkte jag skippa rouge, men bestämde mig sedan för att sculptera kindbenen lite med Glo Minerals Sunset. Läpparna målades röda med läppglans från Avanya. Det här var ursprungslooken, men när jag hade fotat lite kunde jag inte låta bli att vilja måla med lite eyeliner i ansiktet, det är ju så kul! Som ni säkert vet så gråter vampyrer blod. Jag bestämde mig därför för att testa att måla några blodtårar i ansiktet. Det blev väl sådär, men lite kul var det allt.

Kommentarer

Postat av: CC
Publicerad 2009-03-27 17:10:01

Åh, det där har du gjort jättesnyggt!! Love it verkligen :)

Postat av: Sminkan
Publicerad 2009-03-27 17:16:24

Tokvackert! Helt perfekt! Du ser jättevampyrisk ut! Jag gör inte det... Ska precis redigera mina bilder...

Postat av: Purity
Publicerad 2009-03-27 17:22:37

Vad snyggt med den röda eyelinern, riktigt originellt! =D

Postat av: Kerstin
Publicerad 2009-03-27 18:02:45

Wow! Extremt snygg ögonsminkning!

Postat av: Mayaline
Publicerad 2009-03-27 19:55:02

Du ser verkligen vampyrig ut, speciellt med din ljusa hy. Snygg och originell sminkning! Läpparna var också väldigt snygga.

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-03-27 22:03:56

CC: Tack så mkt! Vad skönt att få godkännande av ett inbitet fan:)



Sminkan: tack så mkt raring! Vad bra... men var är dina bilder nånstans?



Purity: Tack så mkt, vad kul! Att vara originell känns ju alltid lite roligt...



Kerstin: Tack så mkt!



Mayaline: Tack så mkt! tycker du det? Hmm, jag trodde inte att det skulle bli så vampyriskt, men kanon isf! Ja läppglanset är en väldigt fin färg, men är inte så förtjust i konsistensen...

Postat av: Marina
Publicerad 2009-03-27 23:59:16

Jädrar vilken cool vampyrsminkning! Man tänker verkligen vampyr! Ursnyggt! Du är så duktig att komma på små detaljer som blir pricken över i! Det där tårarna är ju verkligen pricken!

Postat av: Marybeth
Publicerad 2009-03-28 00:19:19

Gud så läckert! Älskar att du körde röd eyeliner, det var fiffigt :) Ardell nr 105 är några utav favoriter hos mig också, dom är underbara! Läpparna var inte dumma dom inte heller :D

Postat av: creme-idiot
Publicerad 2009-03-28 01:05:47

Åh, wao, snygging! Vilka läppar!!! Vilka ögon!! Gillar speciellt eye-linern. Röd liner, det var sååå fräckt!!! Jag bugar... och beundrar!!!

Postat av: Suss
Publicerad 2009-03-28 03:37:35

ååh det blev ju toksnyggt med röd eyeliner, jag skiter i om du kört vampyr förut.. du var jättefint i det!

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-03-28 09:54:02

Marina: Tack! Haha, ja det är ju verkligen prickar här:)



Marybeth: Tack så mkt! Vad kul. Ardell gör väldigt bra fransar... Skulle inte ha ngt emot några fler.



Creme-idiot: Tack så jättemkt!



Suss: tac Suss! Det var ju bra:) Nej jag trodde inte att ngn skulle bry sig, men det är ju ändå kul att förnya sig lite. Dock tycker jag att jag gjorde det här. Tror jag iaf...

Postat av: Alexlyndra
Publicerad 2009-03-28 10:43:12

Emma är vampyrernas vampyr! Guuu så bra! Klockrent. Åh, jag blir helt till mig! Jag har alltid varit vampyrfreak, detta är otroligt!

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-03-28 21:46:42

Alexlyndra: Åh gud, tack så mkt:) Jag är faktsikt nöjd som fan, mer nöjd varje gång jag ser den... Och vad kul att du är ett vampyrfreak! Det verkar som om många tjejer i "min" bloggosfär gillar nagellack, ögonskuggor och vampyrer:D

Postat av: Lucy
Publicerad 2009-04-01 07:11:29

Absolutely adore your makeup. I was just scrolling thru your blog. I don't know how to translate this, so I just look at the photos. You do the most amazing makeup. I love the combinations you come up with. This makeup really caught my eye. I love the tears! I just wish I could read your blog. You are really stunning. Love your lips also. I have a thinner upper lip that I always make larger with my lipstick. Thanks for the lovely photos anyway.

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-04-05 13:33:59

Lucy: thank you Lucy! I'm so glad to hear that you like the blog and the makeup! Sad to hear that you could't translate it, but I think that it's possible to do, just not sure how to do it.

Postat av: Vanessa
Publicerad 2010-03-09 09:54:49

Seexxiii !! :) sjukt snyggt!

red lips!! ;) grr

Postat av: Emma P
Publicerad 2010-03-09 21:24:15

Vanessa: Tack! jag är väldigt förtjust i denna:) Har inte röda läppar så ofta men tycker det är himla coolt. Fast min kille tycker det är riktigt fult, det begränsar mitt användande en del... Använde det mycket mer förr faktiskt.


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela