Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Evernight av Claudia Grey

Publicerad 2010-03-08 05:36:16 i Boktema 2010,

Dags för ännu en vampyrer på internatskola-bok. Evernight heter den första boken i den här serien och de utspelar sig, som House of Night-böckerna och Vampyre Academy, på ett internat för vampyrer. Evernight är dock inte lika uppenbart en vampyrskola. Vampyrer lever inte öppet i samhället och alla elever på skolan är definitivt inte vampyrer. Vilka som är vad? Nej, det talar jag inte om, men det är inte alltför svårt att lista ut.


Evernight av Claudia Grey handlar om Bianca, en tonårstjej som tvingas gå på läskiga, gotiska internatskolan Evernight Academy eftersom hennes föräldrar fått jobb där som lärare. När jag säger gotiska menar jag alltså till arkitekturen, själva skolan är en lite gammaldags men ändå rätt vanlig internatskola. Eller vanlig… Något är definitivt annorlunda. En av eleverna, Ranulf, verkar mer som tagen direkt ur medeltiden och världsvane, gentlemannamässige Balthazar känns knappast som en modern kille i övre tonåren. Något är alltså fel på Evernight Academy och Biancas känslor för stället är definitivt inte positiva. Hon vill verkligen inte börja där. Så motbjudande är tanken att hon faktiskt vill rymma hemifrån. Det äventyret blir kort, men hon möter superläckre Lucas, en bister ung man med hemligheter. Varför Lucas smyger omkring runt skolan mitt i natten kan man ju fråga sig. Dessutom spionerar han helt klart på de andra eleverna. Men, trots att han är så lynnig och mystisk, så faller självklart Bianca för honom.

Skolan börjar alltså och Bianca får nya vänner men känslan av att allt inte är som det ska dröjer kvar hos henne. Är det inte någon som smyger utanför kompisen Raquels fönster?

Dessutom faller Bianca inte bara för Lucas. Balthazar är också en het kandidat till pojkvänsposten. Sen är ju allt naturligtvis komplicerat till max. Lucas kan inte stanna på skolan. Det visar sig att hans familj och Biancas är fiender. Lucas är inte direkt omtyckt på skolan innan och när det avslöjas vem och vad han egentligen är så är han mer än ovälkommen, han är avskydd. Det är Romeo och Julia i allra högsta grad alltså. Familjernas ovänskap, alla odds emot förhållandet och Lucas i exil. Kan deras kärlek ändå överleva eller är det tryggast och bäst att välja välanpassade Balthazar? Det visar sig också att Bianca är något mer än en vanlig tjej på skolan. Hon är något helt unikt. Vad? Ja, det får ni ta reda på själva om ni läser boken!

Kommentarer

Postat av: Emma P
Publicerad 2010-03-08 14:53:52

Iiihhh, nervpirrande! Det är faktsikt en bra bok och bra skrivet om den också...

Postat av: Molly
Publicerad 2010-03-08 16:56:49

Jag har tänkt läsa den för månader nu. Men har inte gjort det än:( Ska väl göra det snart

Postat av: Sminkan
Publicerad 2010-03-08 20:38:18

Emma! Tack! Kände mig lite oinspirerad så kul om jag fick det att låta spännande!



Molly! Ja, sätt igång! Den är rolig att läsa!

Postat av: Fru Choklad
Publicerad 2010-03-08 21:09:25

Låter lovande. Själv har jag just läst ut andra delen i House of nightserien och är otroligt förtjust i Zoey och hennes vänner. Läste idag att första boken håller på att bli film och det ser jag verkligen fram emot. Det borde kunna bli en riktigt bra filmserie :)

Postat av: Nicole
Publicerad 2010-03-08 22:55:00

Ohh så spännande den låter, är den på engelska (finns säkert att få tag på annars :) )

Postat av: Sminkan
Publicerad 2010-03-09 05:48:11

Fru Choklad! Ja, HoN är kul läsning! Du kommer säkert gilla Evernight med om du är förtjust i den stilen på böcker. Film säger du? Vad kul! Det måste man ju se sen!



Nicole! Ja, de är på engelska. Jag och Emma läser nog rätt mycket på engelska, mest för att vi vill ha böckerna direkt och inte orkar vänta på översättarna... :D


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela