Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Mineralögonskuggor: Overall Beauty

Publicerad 2010-03-09 05:51:27 i Mineralögonskuggeguiden,


Ja, idag är det dags för ännu ett av de mineralögonskuggemärken jag har i lådorna att få komma fram och presentera sig. Det är Overall Beautys ögonskuggor jag visar den här gången. Färgerna är Prince i lila, Metal Rose i rostrött, Copper Petal i ljus koppar och Pink Shimmer i, ja just det, ljusrosa skimmer.

I dagsljus på balkongen ser de ut så här. De är applicerade över tre olika baser, U=UDPP, P=Paint Pot Painterly från MAC, D=Dignity från Face.

Ovan ser ni samma swatch i tre olika ljussättning, första i lampljus, andra i indirekt ljus från fönstret och tredje dagsljus precis som den stora bilden ovan.

Overall Beauty har mineralskuggor som håller en god kvalitet. Jag vet faktiskt inte varför jag använder dem så sällan. Färgerna är fina och skimrande. De ger nästan ett lite vått intryck på ögonen, som om man skulle ha applicerat dem på en hinna av vaselin. De är pigmenterade och lättblendade. Finns inget dåligt att säga om dem förutom att det är ett ganska begränsat utbud på färgerna. Ändå blir de oanvända. De har ingen riktigt wow-faktor trots att de alltså på intet sätt är dåliga eller så.

Här ser ni en makeup fotad i dagsljus där jag använt Prince, Copper Petal och Pink Shimmer. Ni ser att de är högmetallsika och glänser. De är som sagt lätta att applicera och blenda. Det är nästan genant att behöva erkänna att det är allt jag kan säga om dem. Jag har använt dem för lite och de utmärker sig inte tillräckligt från andra märken. Skulle vara den lite vaselinlika glansen då. Den är i och för sig läcker.
Jag har använt skuggorna från Overall Beauty ett par gånger på bloggen, här och lite av Copper Petal ser ni även här. Metal Rose och Pink Shimmer har jag här.Det är utmärkta skuggor. Om ni är inne på Overall Beautys hemsida för att klicka hem lite BB Couturelack kan ni absolut passa på att slänga ner en ögonskugga eller två också. Det är inget fel alls på dem. Sen har de inte heller den wow-faktor som vissa andra mineralskuggor har för mig. Priset är $8 styck och jag vet inte om man kan få samples. Det tycker jag är lite av en nackdel, men som sagt, hittar man en färg man gillar är det absolut värt de 56 kronor det kostar. Frakten är ganska rimlig också.

Kommentarer

Postat av: Debbie
Publicerad 2010-03-09 07:00:48

De verkar iaf numera ha samples =)



Overall Beauty Minerals Eye Shadows or Blush ~ Samples

Now offering Samples of all the colors we offer!

Postat av: Anonym
Publicerad 2010-03-09 13:14:02

Skitsnyggt ju!

Postat av: Anonym
Publicerad 2010-03-09 13:34:42

Nä nu måste jag fråga! :) har så länge varit nyfiken på vad UPD på din hand betyder.. å eftersom jag själv inte kan komma på svaret så är det nu dags att fråga dig! va står de för?

å riktigt snygga sminkningar måste jag säga!

Postat av: sminkjante
Publicerad 2010-03-09 14:27:33

Jag har inte testat något från detta märke. Det är lika intressant att läsa inläggen om olika mineralmärken.

Postat av: Sminkan
Publicerad 2010-03-09 15:30:03

Debbie! Vad bra! Tack för info!



Anonym 1! Tack!



Anonym 2! Det står i texten, "U=UDPP, P=Paint Pot Painterly från MAC, D=Dignity från Face." Det är alltså tre olika baser.



Sminkjante! Ja, jag tycker det är roligt att skriva också!

Postat av: Emma P
Publicerad 2010-03-09 20:28:11

Jättebra inlägg och fin sminkning. tycker den lila är himla snygg. skrev ngt bättre förra gången men minns inte riktigt vad, sorry...

Postat av: Sminkan
Publicerad 2010-03-09 21:08:03

Emma! Tack! Sminket har varit med förr, men man vill ju ha lite illustrationer. ;D

Postat av: Fru Choklad
Publicerad 2010-03-11 21:28:05

Den här metallic kompositionen är så snygg! Otroligt läckra färger och vackert komponerat.


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela