Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Eldig dubbel till Fia

Publicerad 2010-03-14 13:14:37 i Linslekskategorin,


Nytt litet dubbeltest, den här gången på önskemål av Fia. En eldig sminkning ville hon se och mot bruna linserna. Jag omtolkade det till att Fia ville se hur de färger som klassiskt sett ska framhäva blå ögon, alltså gult, guld, orange och brunt, ska se ut mot dels mitt vanliga gråblåmelerade öga, dels mot de bruna ful-linserna. Och de är alltså fula för att de har en sån där "naturlig irismönstring" inte för att de är bruna, om någon missförstått. Jag älskar bruna ögon men jag hatar iris-mönstring som får en att se ut som någon slags djur.

Brunt har vi här. En ganska trevlig kombination mot de varma skuggorna, eller vad säger ni? Jag tycker det blev riktigt fint. Dessutom ser man här att pennan under ögat är grön, olivgrön närmare bestämt. Det är Stash från Urban Decay.

Det var brunt det. Inte alls dumt enligt mig.

Här är det mitt naturliga öga och pennan under ögat blir brun fast den är grön. Annars är även detta rätt trevligt i mina ögon. Fast om jag är mer blåögd i det vet jag inte. Det är exakt samma ljusförhållanden på bilderna i det här inlägget, så klart, för de är fotade i fönstret i köket på samma gång. Om ni undrar alltså.

Lite sol, lite skugga på bilderna. Försökte få olika ljusförhållanden. Jag gillar ju varma färger men det får min hud att bli väldigt rosa. Alla som följer bloggen vet att jag då och då drämmer till med orange just för att det är en fin färg i mina ögon. Den är dock inte det jag passar bäst i, hur mycket jag än skulle vilja framhäva mina blågrå med det. Den färg som får mina ögon mest blå är faktiskt grönt. Så färgläran kan ta sig någonstans. Fast det har jag i och för sig alltid hävdat. ;D

Ögonskuggor ska man välja efter humör och smak och kläder och vad man nu än får för sig. Låt inte färghjulet styra dig, sminkflicka! Låt det vara andra saker, som färgen på stenen i din ring eller dina nya skor istället. Alla ögonfärger passar i alla ögonskuggor så länge din blick lyser av självförtroende och färgglädje! Men, kära läsare, låt inte det hindra er från att önska andra små test av skuggor och ögonfärger. Det är ju roligt att jämföra även om jag inte vill uppmana till färgläreslaveri.

Ögonskuggorna här var m/s Honey Pie och Sunrise från Make Up Store och e/d Carat och Inka, även de från Make Up Store. pennan under ögat var Stash från Urban Decay och så har jag en flytande eyeliner från Sephora längs övre fransraden. Hoppas ni hade kul med mig i det här inlägget. Fler önskemål?

Kommentarer

Postat av: Isabell
Publicerad 2010-03-14 14:15:21

Roligt inlägg! Sunrise är en såndär skugga som jag har suktat efter i flera år. Den är så fin!

Sen håller jag med om att det vore väldigt begränsande och tråkigt att bara rätta sig efter färgläran. Orange och brunt får mina ögon att "poppa" medan grönt får mig egentligen att se trött ut, men det struntar jag i :D

Mycket snyggt smink.

Postat av: Stephy
Publicerad 2010-03-14 14:49:43

Riktigt fint! älskar färgerna!

Postat av: Sminkan
Publicerad 2010-03-14 15:55:59

Isabell! Ja, visst måste man få ha alla färger och skitsamma om man ser mindre fantastisk ut i vissa. Man är ju underbar oavsett!Stephy! Tack!

Postat av: Fru Choklad
Publicerad 2010-03-14 16:00:54

Väldigt snygg sminkning. Måste säga att jag tycker att sminkningen var otroligt vacker både mot det blå och det bruna ögat.Färgerna på ögonskuggorna är verkligen läckra Sunrise är en personlig favorit i den här färgskalan.

Postat av: Zizzie
Publicerad 2010-03-14 17:43:42

Väldigt snyggt! Jag gillar verkligen färgerna! :)

Postat av: Fia
Publicerad 2010-03-14 18:10:38

Åh, tack! Det var verkligen skitsnyggt! Nu ska jag våga mig på de varma färgerna, en gång för alla, trots att jag, precis som du, har problem med vad de varma färgerna plockar fram vad gällande ansiktstonerna. :)

Postat av: badis
Publicerad 2010-03-14 18:10:41

Yay vad jag gillar de här inläggen! Kan du eventuellt tänka dig en lila look med de gröna linserna och de bruna?:)

Postat av: Ninni
Publicerad 2010-03-14 18:22:23

Jättesnyggt och speciellt till den bruna linsen tycker jag. :-)

Postat av: Tintomara
Publicerad 2010-03-14 18:50:00

Väldigt fina färger! Det passade särskilt fint till den bruna linsen tycker jag. :-)

Postat av: kerstin
Publicerad 2010-03-14 18:55:20

Jag håller med om färghjulet, det är bull =) Din sminkning, däremot är jättefin, till vilken ögonfärg som helst! Lite läskigt med "djurlinserna", men ändå lite kul =)

Postat av: Aila
Publicerad 2010-03-14 20:36:24

Jättesnyggt!

Postat av: Nicole
Publicerad 2010-03-14 21:03:27

Väldigt bra skrivet :) om färgläran att den kan ta sig XD, tycker precis som du att alla ögonfärger passar i alla färger :) tycker du har fått till det riktigt snyggt med en eldig effekt ^_^

Postat av: Sminkan
Publicerad 2010-03-14 21:17:44

Fru Choklad! Visst är det en härlig skugga, Sunrise! Och Honey Pie med! Ibland får MUS verkligen till det med ruggigt bra skuggor!Zizzie! Tack! Jag med!Fia! Man får offra sig lite och vara grisskär ibland för den färgglada sakens skull! ;DBadis! Så klart jag kan! Allt för dig! Lila till ett grönt och ett brunt öga kommer, men inte de närmaste dagarna. Boktema imorgon och jobbar sent tisdag. Kanske på onsdag eller torsdag.Ninni! Ja, det blev rätt bra till brunt!Tintomara! Håller med, men fint till blått med!Kerstin! Japp, ner med färghjulet! Visst är det läskigt med linserna, men vad sjutton, nu måste jag ju använda dem lite innan jag slänger dem. :DAila! Tack!Nicole! Ja, visst är det så! Låt oss alla leka i hela färgpaletten!

Postat av: Emma P
Publicerad 2010-03-14 21:22:07

Du har rätt, färghjulet ska inte styra. Både är jättefina, toppenbra inlägg!

Postat av: CC
Publicerad 2010-03-15 00:02:42

Jag är heller ingen anhängare till färghjulet...

Visserligen "ska" de där färgerna passa det blå ögat bäst men jag tycker faktiskt att de framhäver det bruna ögat mer.. snygg sminkning hursomhelst

Postat av: Sminkan
Publicerad 2010-03-15 05:54:56

Emma! Tack!CC! Nej, jag håller helt med. Det framhäver absolut det bruna ögat mer. Man kan ju hoppas att dessa små inlägg leder till att fler och fler slänger färghjulen i soporna!

Postat av: Helena
Publicerad 2010-03-15 12:47:09

Apropå det du skrev om vad som får dina ögon att se blå ut, så fick jag en glad kommentar när jag hade turkos ögonskugga till mina gråblå ögon om att de såg... grönare ut?! Så ja, färgläran kan ta sig nånstans :)Kul ämne!

Postat av: Sminkan
Publicerad 2010-03-15 19:52:17

Helena! Ja, det händer mig med! Det är rätt kul! Älskar att jag har melerade ögon, de överraskar mig ständigt!


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om


sminkan_@hotmail.com

emmap85@live.se

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela