Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Aquolina kaffeskrubb

Publicerad 2008-12-06 08:21:07 i Hud och hand,


Kaffeskrubb från Aquolina, det borde ju vara min kopp med te, men nej... Den luktar kaffeaktigt, men inte alls så dä härligt som nymalda bönor eller som när man öppnar ett nytt paket mörkrostar, härligt kaffe fö första gången och köket plötsligt fylls av den där ylliga aromen som ger dig hopp om livet, lugn och lycka. Kaffe...

Nej, kaffeskrubben luktar kaffesump. Lite, lite surt och lite fadd kaffedoft. Som ett melittafilter man inte tömmer förrän dagen efter man brygde kaffet, typ. Och den känns ungefär som att skrubba sig med kaffesump. Ingen riktigt klösig effekt alltså. När jag skrubbar vill jag verkigen känna att det river ordentligt. Favoriten är Figs&Leaves från Lush. Den är riktigt hårdhänt. Jag är egentligen ingen skrubbivrare, har ägt kanske tre skrubbar sammanlagt tidigare, varav en är rätt ny och köpt på Lidl. Den gav lite mersmak och renderade i detta köp. Jag kan ju passa på att erätta att den i alla fall funkar, trots att den inte river så värst hårt. Huden blir lenare och slätare.

Doftfförhoppningarna infriades alltså inte helt i alla fall. Jag såg verkligen för mig hur jag på morgonen skulle kliva in i duschen och omvävas av kaffearom, kliva ut, svepa in mig i mitt badlakan och sätta på kaffebryggaren och sminka mig med en dubbel doftupplevelse, den från köket, med det hemtrevliga puttrandet, och den från huden. Faktum är att när jag duschat med den här är jag inte sugen på kaffe. Den luktar som en dålig kaffeupplevelse helt enkelt. Så nu är det en kvällsskrubb. Lustigt nog doftar den plötsligt riktigt gott när man torkat sig och smort in sig med en Aquolina body lotion med valfri smaskig kakdoft. Kombinationen ger en doft av kafferep. Och den doftar länge. Om man använt den på kvällen dröjer sg den angenäma kaffeoch vaniljdoften kvar morgonen efter. Men som sagt, den ska kombineras med en kakdoftande body lotion för at ge maximal kaffelycka. Då bli den plötsligt till vaniljdrömmar och kaffe i tunna porslinskoppar med rosor på, linneduk med broderier, prassliga servetter i så tunt papper att det blir genomskinligt när man pressar läpparna mot det. Humlesurr, grönskande bersåer och sockertänger i silver. Precis så doftar den alltså efter en stund. Då kan jag förlåta den att den luktar kaffesump i duschen. Den nostalgidoft som breder ut sig efter duschen får mig att sitta och sniffa på min arm och längta till sommarens kaffebjudningar på min altan. Åh, sommar....

Kommentarer

Postat av: badis
Publicerad 2008-12-06 12:34:37

Vilken tur att det blev bättre med en lotion! Älskar dina lotionduschgunkbeskrivingar, gimme more! MOREMOREMOREMOREMORE! (sjunget i billyidol-anda)

Postat av: Marina
Publicerad 2008-12-06 12:57:58

Åhh vad härligt du beskriver! Jag blir sugen både på kaffe, att duscha och sommar! Är det din lilla röda stuga? Ser helt underbart ut! Jag älskar trädgård, men känner alltid att jag har tummen mitt i näven och får aldrig till det riktigt. Vad går inte upp emot en kaffe på altanen eller ännu hellre en syrenberså?? Det är min stora dröm! Möjligen att jag ersätter kaffet mot ett glas vin...;-)

Postat av: glamqueen
Publicerad 2008-12-06 13:22:41

haha, kaffesump..:P

vad härligt att det blev kafferep på verandan sen med lotionet på. med rosor och allt, det ser verkligen mysigt ut! å, jag skulle vilja sitta där och äta småkakor just nu!!

Postat av: Sminkan
Publicerad 2008-12-06 13:25:20

Badis! ja, jag luktar fortfarande svagt av kafferep! ;D

Mer blir det, men inte idag. Du är den enda som gillar mina krämigare inlägg. ;D



Marina! Mitt hus, ja. OCh vad bra om jag lyckades locka dig lite! ;D



GQ! Ja, visst vor det mysigt att sitta där och fika! Dessvärre snöade det på landet igår, hörde jag, så fika på altan är nog tveksamt just nu. Men i mitt kök, med eld i vedspisen! Mysigt!

Postat av: Josephine
Publicerad 2008-12-06 14:46:08

En riktigt god hand och fot-skrubb är OPI´s cappuccino och espresso scrub. UNDERBAR! :)

Postat av: Kajsa
Publicerad 2008-12-06 14:56:18

Jag som inte trodde att man kunde trädgårdsfixa utan att få äckligt fula naglar.. Vare sig man har handskar eller ej. Jättevacker trädgård, jag älskar rosor!

Postat av: Sminkan
Publicerad 2008-12-06 16:18:22

Josephine! Åh, vad härligt det låter! Måste testa den!



Kajsa! Hihi, jodå, man kan ha trädgård och naglar! fast man får hålla in längden lite ibland. Beror på vad man ska göra. ;D

Postat av: RM
Publicerad 2008-12-06 16:44:24

Aw, synd att den inte var så väldoftande. :)

Postat av: Emma
Publicerad 2008-12-06 22:15:59

Jag gillar dina kräminlägg! Du har alltid så underbara beskrivningar av dofterna. =D


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela