Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

RBL Atamé

Publicerad 2011-11-17 21:03:00 i Naglar, vampy,

Ni verkar ju fortfarande pigga på vampiga lack, det är kul, så jag bjuder på ett extra ikväll. Det är ännu ett RBL-lack. Jag är, som sagt, inget stort fan av RBL. De lack jag ägt eller äger är inte kompis med mitt sätt att lacka naglarna och alla krämlacken blir strimmiga och flammiga på mig. Här har jag lagt på fyra lager av Atamé men ändå inte fått färgen jämn och snygg. Det är trist för det RBL är dyra lack och svåra att få tag på.
Av de lack jag ägt har jag skänkt eller bytt bort de flesta och idag har jag kvar fyra stycken. Dem behåller jag för att de har intressanta namn eller är kopplade till något minne. Det här är kvar för namnet får mig att tänka på Athame, den rituella dolk som används i vissa magiska ritualer. Jag tror dock det är mer i min fantasi än i RBL:s. Kanske borde jag tänka på Átame istället, som väl är originaltiteln på Almodovarfilmen Bind mig, älska mig?
Det är alla fall vampigt och färgen är snygg. En djup bärton som stöter i brunt. Lite ton av levrat blod. Inte illa alls på det sättet. Syns det att det är flammigt för er som bara ser bilderna? Hur som helst så är det ett lack jag behåller.

Kommentarer

Postat av: Honi
Publicerad 2011-11-17 22:06:29

Tjusigt och lite mer spännande att det går mer mot brunt än rött utan att förlora vampigheten :)

Postat av: Andrea
Publicerad 2011-11-17 22:20:25

Snygg ja, men synd på formulan, intevärt priset då när det finns andra liknande..Jag undrar, finns det nåt rött mörkt kräm/jellylack som inte slår i brunt? Tipsa mig då snälla!

Postat av: sminkan
Publicerad 2011-11-18 06:08:07

Honi! Kanske det. Jag tycker rätt många går mot brunt, speciellt av skimmerlacken.Andrea! Flm Noir från RBL går inte mot brunt utan mot lila.

Postat av: Mrs Data
Publicerad 2011-11-18 08:08:32

Tänkte på Almodovar direkt när jag såg namnet på lacket, så ja - det är orginaltiteln på "Bind mig, älska mig". Väldigt bra film det där.

Postat av: Chaosophia
Publicerad 2011-11-20 10:57:46

Mmm! Jag har alltid, ALLTID, älskat den här typen av färg. På naglarna då. Levrat blod slår nog aldrig fel.

Postat av: sminkan
Publicerad 2011-11-20 18:43:00

Mrs Data! Du ser, med den associationen skulle det här nog åka ur Helmer illa kvickt. Jag fortsätter tänka på en Athame istället. Fast filmen är bra.Chaosophia! Nej, det kan vara himla snyggt men den här är lite för dämpad för mig. Jag behöver hårdare kontrast. Mer blodpudding efter att den stekts.


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om


sminkan_@hotmail.com

emmap85@live.se

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela