Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Ännu ett holofranken. Manannan

Publicerad 2011-10-04 21:25:00 i Nagellack jag frankat, Naglar - holografiska lack,

Jag visade nyss mitt Spectraflairfranken Lir där jag nämnde Manannan. Av någon anledning känner jag nu att jag måste visa även det. Ja, jag tänker på dig Chaosofia. ;D
Manannan är ett av mina frankenlack skapat med MUS Siw som bas och så något blått också. Vad för blått vet jag inte längre. Det är alla fall en vacker färg med en kraftig holografisk effekt. Jag älskar Manannan!
Namnet är som vanligt ur den keltiska mytologin. Det är en havsgud som har lite roliga saker för sig. Bland annat kan han byta skepnad och han gillar att spela människorna små spratt. Han har en kappa som kan skifta färg och han är också en sorts samlare av de dödas själar. Han reser längs med floderna på sin båt och de som levt länge och börjar bli trötta kan få åka med till hans förtrollade ö där man kan vila i något som närmast påminner om ett paradis. Han kan också frammana dimma och fungerar som en länk mellan vår värld och världen bortanför. Manannan är son till guden Lir, eller Lear, som betyder hav på iriska. Manannan var gift med en fédrottning och hade två döttrar, Aine och Niamh med det gyllene håret.


Som avslutning får ni se det sötaste jag vet, mina katter. :D


Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela