Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Vattenhäxan

Publicerad 2010-02-01 18:02:16 i Boktema 2010,


Inget riktigt boktema för Emma är upptagen den här veckan, men jag kan ju klämma till med en sminkning inspirerad av en bok ändå. Det blev bok två i Anya Bast serie om elementhäxorna. Mest för att jag var sugen på att leka lite med strass och ett par blå lösögonfransar av ovanligt dålig kvalitet.

Bokserien handlar alltså om elementhäxor, det vill säga att de har sina krafter kopplade till ett av de fyra elementen. I bok två, Witch Blood, handlar det om Isobel. Hennes syster har mördats av en ondskefull sammanslutning av trollkarlar och hon söker hämnd. Trollkarlarna har besvärjt fram en demon och den demonen måste stoppas. Hon söker hjälp av det som kallas The Covent, en sammanslutning av goda häxor och trollkarlar, och hon blir förälskad i deras ledare, Thomas Monahan. Massor av sex är det i boken, något som irriterar mig som vill läsa själva historien. Nej, boken är inte speciellt bra. Intrigen hamnar i bakgrunden och det är mer Harlekin-romans än fantasybok. Jag rekomenderar den alltså inte. Men vad sjutton, något sorts boktema förtjänar ni ju så vi kör på det här. ;D

Sminket är mycket roligare än boken. Mycket, mycket roligare. Grunden är Dignity, som vanligt. Det är alltså en krämhighlighter från Face och den är applicerad från frans till bryn för att ge skuggorna ett bra grepp. Sen har jag Cobolt från MAD Minerals på hela ögonlocket. I globlinjen är det supervackra, skimrande Sea från Makeupcosmetics och den övergår i ljuvliga Twinkle från TMM. Det är Twinkle som skimrar i turkos i inre ögonvrån och under brynet alltså.

Under ögat och som inliner använde jag Atlantis, en penna från IsaDora. Den är jättebra! Rekomenderar den varmt. Den fäster verkligen på vattenlinjen och den är mjuk och bra att måla med. Ni ser att den är inliner även under övre fransraden på bilden nedan. Eyeliner längs övre fransraden är Cobolt från Stila, en Smudge Pot. Sen är det glittereyeliner i ljusblått under ögat ovanpå Atlantis.

De värdelösa blå plastfransarna köpta från eBay fästes sedan så gott det gick. Jag försökte binda ihop dem lite med mina egna fransar med mascara men det blev väl sådär. Nå, färgen är fin på dem alla fall. Sen målade jag brynen med brynskugga från Wet'n'Wild vilket kändes passande med tanke på mitt vattentema! Avslutningsvis strasstenar i blått, grönt och kristallvitt. Tycker det blev ganska bra som tolkning på elementet vatten. Hoppas ni gillade detta interimistiska boktema. Vi kommer tillbaka med ett riktigt boktema nästa vecka och då blir det älvor! Wohoo! Jag vet preciiiiis vad jag ska göra då!

Kommentarer

Postat av: Emma P
Publicerad 2010-02-01 18:37:14

Wow, vilken otroligt fin och häftig vattenhäxa du är! Älskar färgerna, och strassen, och som sagt även fransarna:)

Postat av: Sminkan
Publicerad 2010-02-01 18:46:27

Emma! Tack Emmisen! Vad roligt att höra! Det blev rätt fint tycker jag med!

Postat av: Ninni
Publicerad 2010-02-01 18:59:02

Wow, den där är grym! Där ligger man verkligen i lä!

Postat av: Emma
Publicerad 2010-02-01 19:21:53

Fransarna var supersnygga!

Postat av: Josephine (Makeuponista)
Publicerad 2010-02-01 19:42:11

Wow! Älskar strazzen, och fransarna är döläckra! =)

Postat av: CC
Publicerad 2010-02-01 19:43:05

Det är iaf coolt med blå fransar! Synd att de inte är bra då...jag har kikat på röda liknande som jag vill ha till en grej..

Snygg sminkning iaf :)

Postat av: Aila
Publicerad 2010-02-01 20:06:30

Det är allt annat än häxa, snygg mejkad häxa möjligtvis ☻

Postat av: Miss PUSSY
Publicerad 2010-02-01 21:32:23

Fantastisk snyggt!!!



Men du .. nuu jävlar! Jag vet inte hur länge (vi kanske till och med snackar år) jag har hajat till varje gång du haft "Cobolt från Stila, en smudge pot". Snälla berätta, vad exakt är en smudge pot och var köper man den? Pris? Jag har även reagerat på den där pennan från Tigi (blå) som du ibland har i samband med nämnda smudge pot. Please, tell me!



Kram, kram!

Postat av: Miss PUSSY
Publicerad 2010-02-01 21:40:26

Ursäkta mig, jag kom på att man kunde googla. Hehehehe .. Nu har jag hittat. Jag kan ju i alla fall fråga dig om du handlar Stila på nätet eller finns det till samma pris i någon fysisk butik, typ Åhléns eller dylikt?

Postat av: Kajsa Kavat
Publicerad 2010-02-01 22:16:41

Underbart, vilket silkigt lyster och vilka färger! Stenarna är pricken över i:et.

Postat av: sminkjante
Publicerad 2010-02-02 07:53:33

Otroligt snyggt och vackert. Gillar den blå inlinern, stenarna också naturligtvis Cobolt.

Postat av: Rocketqueen
Publicerad 2010-02-02 11:15:08

Åååh, underbart! Fantastiskt! Jag älskar blått!

Postat av: Emilie
Publicerad 2010-02-02 11:36:04

Sminkan/Emma, hur lång tid brukar det ta innan leveransen kommer från MUC? Jag beställde i fredags så förmodligen är det inte dags att börja fundera än, men jag är så sugen på skuggorna och hoppas verkligen på att de kommer innan fredag för då ska jag ut :P

Postat av: Emma P
Publicerad 2010-02-02 12:28:51

Emilie: Det brukar gå ganska fort. Beställde du några prover? jag har för mig att det står på sidan att de bara skickar paket med prover i en gång i veckan. Är det inte prover i paketet brukar det bara ta några dagar, annars kan det kanske ta nån vecka. Och nej, det är knappast dags att börja fundera än, du får ha lite is i magen helt enkelt:) Det är ju det värsta med internetbeställningar, att man måste vänta på sina godsaker suck.

Postat av: Izabella
Publicerad 2010-02-02 13:04:01

Gryyyyymt! Helt galet snyggt! Jag vill också ha tillräckligt med grejer för att kunna göra sånt här!



Och tack så mycket :) men är säker på att du skulle göra en snyggare sotning ;)

Postat av: Izabella
Publicerad 2010-02-02 13:05:10

Glömde fråga om vi kan länka varann, behöver lite mer länkar på min sida ;) och skulle gärna vilja synas på lite fler stället! :)

Postat av: Emilie
Publicerad 2010-02-02 13:48:32

Emma P: Nä, jag beställde inga prover, det hade jag inte en tanke på faktiskt :P Då kanske de trillar in imårrn eller på torsdag då, det är ju iofs inga problem men man är ju ändå så förväntansfull :P



Angående kommentaren du skrev på min blogg om Katarina Wennstams böcker så håller jag med dig! Eller ja, jag har bara läst flickan och skulden i och med att den är en bok i min kurs på universitetet, men den fångade mig totalt. Jag imponerades också av hennes sätt och jag var så frustrerat arg på allt som hade med våldtäckterna att göra! Jag hoppas att boken om männen är bra, men jag tror nog att det är flickan och skulden som är den som känns mest, kanske för att man verkligen lider med dem som får sina fall nedlagda och allting, allt är så tragiskt :S



Okej? Vad har hon skrivit mer för böcker? Jag som precis ska kila ner på stan och handla en kalender, jag kanske hittar något hon skrivit på hyllan. Det är alltid kul att hitta böcker från nya och bra författare :) Tack för tipsen!



Postat av: Emma P
Publicerad 2010-02-02 14:56:18

Emilie: Då har du dem säkert innan den här veckan är slut! Katta brukar vara snabb, men sen kan ju posten sega såklart...



Ja du, vad är det de heter nu då, Alfahannen som sagt då, men det är den senaste ju. Smuts heter iaf den första skönlitterära hon har skrivit. Dödergök heter den andra, kikade i Alfahannen:) det är tydligen en triologi. Fast de kan definitivt läsas självständigt, jag har aldrig uppfattat att de skulle hänga ihop så pass.

Postat av: kerstin
Publicerad 2010-02-02 15:31:30

Såå fiint! Synd att fransarna är kassa, för de ser verkligen fina ut! Spännande att se Cobolt, nu vill jag ha den också =) Glittret under ögat är urtjustigt, det ser verkligen ut som havsglitter!

Postat av: Sminkan
Publicerad 2010-02-02 18:24:34

Ninni! Tack! Men hallå, ligger i lä? Det är ingen tävling för då kan jag lägga ner direkt med tanke på alla superkreativa som finns där ute. Du har en jättefin blogg!



Emma! Ja, men obekväma...



Josephine! Ja, den blev rätt bra,va!



CC! Funkar nog på en modell men man kan inte gå med dem länge för de är väldigt hårda.



Aila! Tack! Jag tycker också det blev fint!



Miss Pussy! Köpte nog Stila på lookfantastic eller HQHair. Tigi köper jag på www.lyko.se just nu. Vet inte om Stila finns i butik i Sverige. Rekomenderar både Smudge Pot och kajalen varmt!



Kajsa! Tack! Det är så roligt att höra att fler än jag tyckte om den!



Sminkjante! Tack! Vad kul att du gillade den!



RQ! Blått är underbart!



Izabella! Det är ingen tävling och din blogg verkar bli jättefin och trevlig att följa. Tycker du var duktig!



Kerstin! Ja, jag tycker faktiskt också allt blev rätt bra! hurra!!

Postat av: Sanna
Publicerad 2010-02-02 19:43:47

skitsnyggt! älskar bilderna!

Postat av: Linda
Publicerad 2010-02-02 20:35:33

mm perfektion, vackert som tusan!

Postat av: Sminkan
Publicerad 2010-02-03 08:05:37

Sanna! Tack! Visst blev de bra!



Linda! rodnar Tack!

Postat av: LIENE
Publicerad 2010-02-03 08:55:57

Supersnygg sminkning!

Postat av: Sminkan
Publicerad 2010-02-03 17:25:03

Liene! Tackar!


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela