Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Scathach

Publicerad 2012-02-24 05:40:00 i Nagellack jag frankat, Naglar - holografiska lack,

Holofredag igen, som ni säkert alla vet. Kerstins initiativ har ju verkligen fått fäste. Arkivinlägg blir det också. Det här är ett av mina egna lack. Scathach är ett Spranken, alltså ett frankenlack gjort med Spectraflair. Det är Beetle Green från IsaDora, klarlack och Spectraflair samt någon droppe svart som skapat detta lack. Planen var att göra ett riktigt mörkt grönt, lite metalliskt holo. Metalliska lack som detta och t.ex Metallic Green som jag också använt med Spectraflair, förtar mycket av den holografiska effekten men lacket blir intressantare i sämre ljus då det ser ut som moderlacket då. Ni förstår hur jag menar, eller hur?
Egenskaperna är utmärkta. Det täcker med ett lager, torkar snabbare än Seche Vite, ingen anledning att ha överlack alltså, och det är lätt att måla med.
Scathach är en skotsk gudinna som är både förtrogen med att se in i framtiden och har en skola för krigare och hon är suverän på kampsport. Hon har tränat många skotska hjältar och hennes hemvist är Isle of Skye där hon bor i Skuggornas sal. Hon har en tvillingsyster, Aife eller Aoife, som också är rätt krigisk, och deras förhållande är rätt spänt då de bland annat gillar samma man, en hjälte vid namn Cu Chulainn som Scathach tränat. Han har förhållanden med båda syrrorna och även Scathach dotter. Rena rama keltiska såpoperan. Hon har fortfarande betydelse för bland annat wiccatroende och det finns en speciel riddarorden, The Order of Scathach, där man utforskar "krigarens väg". Exakt vad det innebär vet jag inte då jag inte är medlem. Hur som helst så var hon värd att få ett lack uppkallat efter sig tycker jag och jag tror hon skulle ha gillat det. Förresten så är Isle of Skye även hemvist för den trevliga whiskyn Talisker.
Och dagens katt:

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela