Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Ytterligare ett grönt holografiskt frankenlack, Balor

Publicerad 2011-09-30 18:10:00 i Nagellack jag frankat, Naglar - holografiska lack,

Balor är ytterligare en av de gudar som förknippas med underjorden och döden. Om Arawn var walesisk så är Balor dock irisk. Balor var känd för att ha ett öga i pannan och ett i nacken. Praktiskt om man inte vill bli överraskad bakifrån. Dessutom var han en ganska elak pappa som låste in sin dotter i ett torn av kristall för att hon inte skulle kunna bli med barn. Han skulle nämligen dräpas av sin dotterson. Självklart misslyckades planen och Balor föll för sitt barnbarns hand, men innan dess så injagade han fruktan med sitt onda öga som kunde skicka ut en sorts "dödsstråle" och bessegra hela härar med soldater. Alltså, förstår ni att jag älskar gamla myter? De är ju fantastiska! Jag älskar även moderna varianter, som superhjältar och fantasyberättelser, men myterna har ännu en dimension. Inte bara superkrafter utan även historia, förklaringar av världen och människan i den. Hätigt! Alla ni som funderar på vad ni ska göra av era liv, läs religionshistoria på universitetet! Det är fantastiskt roligt!
Tillbaka till själva lacket. Det är gjort med Spectraflair som holo-ingrediens. Det gröna är en blandning av ChG Gussied up Green och Borghese Pistaccio samt ofärgat lack. Jag tycker färgen är lite skönt irisk som en saftig fyrklöver. De är dessutom riktigt bra holo i det.
Jag ljusade upp några bilder för att ni ska se regnbågen tydligare men färgen är rätt mättad i verkligheten. Men skir. Den kräver minst fyra lager. Den torkar dock snabbt och känns inte tjock på nageln trots de många lagren.

Om


sminkan_@hotmail.com

emmap85@live.se

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela