Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Spicegold och Sound för Sminkan

Publicerad 2009-07-23 14:53:15 i Emmas FOTD 2009,

Idag är det dags för det tionde inlägget i Sminkans födelsedagspresent. Det har varit kul att göra ett inlägg om dagen, men det kräver lite planering också. Det var egentligen inte alls meningen att denna sminkning skulle bli grön, jag hade en helt annan idé. Men sen fick jag två stycken skuggsamples på posten från Marina, tack Marina, de är så himla fina! I alla fall, jag kunde såklart inte hålla mig ifrån att testa dem, man är ju bara människa. Sen kan jag tycka att det ligger en viss logik i att avsluta och börja Sminkans temavecka med en grön sminkning. Det är ju trots allt grönt som de flesta associerar till Sminkan, eller hur? Alltså Sminkis, denna gröna är till dig, hoppas att du gillar den!


Hyn

Foundation: I.d. Mineral Foundation Fairly Light

Concealer under ögonen: Clarins Instant Light 00

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Medium          

Puder: Elemental Beauty Matte

Highlighter I.d. Clear Radiance

Ögon

Ögonbryn: Clarins ögonbrynspenna Lightest Brown
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance + Wet n Wild Eye Shadow Pencil i Graphite
Ögonskuggor: Face Eyedust Cound och Nouba Spicegold

Highlighter: Collistar Crema

Eyeliner: MAC Fluidline Shade

Kajal: Wet N Wild Eyeliner Pencil i Gun Metal Green

Mascara: Estée Lauder Double Wear Mascara Black

Lösfransar: Köpta på ebay, löjligt billigt superfynd, lim från Ardell

Läppar

Läppglans: Clarins Lip Tint Colour Nr 11 Raisin



Basen för skuggorna är dels Shadow Insurance och dels en svart krämskuggepenna. Jag gillar de pennorna, de ger ett himla bra fäste för skuggorna, och snabbar dessutom på täckningsprocessen lite. Jag hade bråttom när jag gjorde sminket, snabbheten var alltså det jag var ute efter. Dock hade det nog fungerat bättre med den gröna pennan, den svarta pennan suddade ut skillnaden mellan Sound och Spicegold lite väl mycket. Sound är en skimrig ganska klargrön ögonskugga, det är de som ligger på den inre halvan av ögonlocket. På yttre halvan ligger Spicegold, en mörkare lite Tealgrön skugga från Nouba. Jag har även svept på lite Collistar Crema upp mot brynet, en mycket trevlig skugga. Eyelinern jag har använt är Fluidline i färgen Shade. Under ögat ligger grön kajal och ovanpå kajalen lite mer Spicegold. Mascara på fransarna och lösögonfransar, dessa var faktiskt riktigt lättjobbade, särskilt med tanke på priset. Dock var de liksom gråa i kanten, ni vet den delen man fäster på ögonlocken. Jag målade därför över kanten med lite eyeliner. Inget rouge då jag ville ha lite färg på läpparna, och det lätt blir lite för mycket med färg både på läpparna, kinderna och munnen. Endast lite highlighter från I.d. på kinderna alltså och ett läppglans i stiftform från Clarins, så var sminket färdigt. Jag tycker att det blev fint, väldigt långt ifrån min ursprungliga idé om hur dagens inlägg skulle se ut, men vad gör det egentligen.

Kommentarer

Postat av: marinamake
Publicerad 2009-07-23 15:42:17

Va bra att skuggorna kom fram! Du är ju superfin i de där färgerna, men det visste vi ju redan :-)! Blir inte lika snyggt på mig...;-) Å jaa, passar jättebra med en grön sminkning för Sminkan! Ursprungsidén kanske vi kan få se en annan dag...??

Postat av: Sminkan
Publicerad 2009-07-23 15:49:08

otroligt tjusigt! tycker du har helt rätt i att det passar utmärkt att börja och avsluta dessa tio dagar i grönt! Du klär i grönt! Och de båda skuggorna var enastående vackra! Jag skulle inte tacka nej till dem jag heller! Vilket skimmer!



Sminket är perfekt och du är vacker som en dag! Jag är så glad över mina tio inlägg och hoppas att du fått lite blodad tand så det kommer mera! ;D

Postat av: Vanessa
Publicerad 2009-07-23 17:22:43

hehe jag tänkte oxå sminka mig med grönt idag men det blev annat istället :P

Postat av: kerstin
Publicerad 2009-07-23 17:26:48

Underbart snyggt!

Postat av: Fröken Frodig
Publicerad 2009-07-23 17:39:39

Så jättefint!

Postat av: Sexy Sadie
Publicerad 2009-07-23 20:35:33

Utrolig bra, skal kopieres.

Postat av: Sofie
Publicerad 2009-07-23 20:39:36

vilken fin blogg du har =) och shit va du sminkar dig fint =D

Postat av: Molly
Publicerad 2009-07-24 09:40:21

nu var det ju inte dessa inlägget var om, men jag tycker du har grymma ögonbryn :D

Postat av: Sanna svarar:
Publicerad 2009-07-24 10:59:23

Så vackert och så fin matchning med outfiten:)

Postat av: Isabell
Publicerad 2009-07-24 13:13:28

Mycket tjusigt! Sound har jag faktiskt här hemma. Tyvärr blir den lite för mörk på mig, ser bara trött ut i den... Men på dig är den vacker, du passar så bra i grönt!

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-07-24 13:14:39

Marinamake: Tack, både för komplimangen och för skuggorna:) De är verkligen kanonfina, är mkt glad för dem! Och vadå, du passar väl i grönt?! Ja, jag tror att det passar Sminkan, även om det hade varit kul med mer variation... Japp, den kommer säkert någon annan dag, bara jag lyckas genomföra:)



Sminkan: Tack raring, du är så snäll! Ja det var så jag tänkte med, får göra den andra idén någon annan dag helt enkelt... Ja då, lite blodad tand har jag nog fått, men kommer kanske inte skriva varje dag för det:) och skuggorna, ja de skulle helt klart klä dig, riktiga Sminkan-skuggor:)



Vanessa: Grönt är fint, men är säker på att din sminkning med blev snygg, ska spana sen...



Kerstin: tack!



Fröken Frodig: Tack tack!



Sexy sadie: Tack! ja, kopiera på vet jag:)



Sofie: Åh tack! Vi är två tjejer bakom bloggen, men sminkningen har jag gjort själv:)



Molly: Nej, men att få höra sådant är alltid kul. Tack!



Sanna: Tack så mycket, jag kände mig lite matchad faktiskt:)

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-07-24 13:22:04

Isabell: Tack så mkt, jag älskar grönt! Hmm, tycker du den är mörk? Jag tycker den ser rätt ljus ut, eller ja klar i färgen, här ligger den ju på en mörk bas. Nåja, smaken är som baken:) En väldigt trevlig skugga är det iaf.

Postat av: sminkjante
Publicerad 2009-07-24 18:15:14

Underbart skimmer. Attans vad snyggt det här är.

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-07-24 19:33:57

Sminkjante: Tack. Ja, det blev superskimrigt, tror att pennan bidrar en del där faktiskt, men jag klagar inte:)


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela