Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Ninja Minerals i nytt försök

Publicerad 2009-07-01 00:09:48 i ,


När jag kom hem till Stockholm hittade jag två skuggor från Sara, som har egna märket Ninja Minerals, i min brevlåda. Hon hade mailat mig och berättat att hon ändrade formulan på sina skuggor efter att jag klagat tidigare på att de inte funkade på mig på torrt underlag. Förmodligen beror det på att min hud är äldre än de andra testpersonernas, jag fyller ju faktiskt 36 nu, och min hud har aldrig varit oljig. Sen funkade ju skuggorna utmärkt på en fetare bas, så klart, det har ni ju fått se. Men, nu är det alltså ny formula och nya skuggor. Färgerna heter Peacock och Nea. Jag tog några bilder på Nea för att ni ska se hur den ser ut i burk och på pensel. Förutom det får ni även se lite avskavda naglar... ;D

Som ni ser är den nya formulan mer oljig, pigmenten rullar ihop sig till små korn eller kulor, När man fyller penseln så plattas kulorna ut och blir lite som en "smet". Det packas inte speciellt mycket av pigmentet i penseln, här är det min favoritpensel som jag använt, den från e.l.f.
Pigmenten påminner om vissa från MAC (t.ex Mauvement och Frost) och dessvärre är de inte mina favoriter. Jag vill ha mina mineraler och pigment ganska finmalda och pudriga. Jag väljer hellre en fet bas än har oljiga pigment. Som ni förstår var jag lite osäker på vad jag skulle tycka när jag satte penseln mot ögonlocket. Speciellt som Sara varit så otroligt vänlig och hjälpsam och ansträngt sig för att hitta rätt formula just för mig.

Den nya formulan är krämig och intensiv i färgerna. Jag provade den naturligtvis över samma bas som förra gången. L'oreals stiftskugga Color Fresco i vitt. Ni ser att jag har Nea på ögonlocket och Peacock under ögat samt i globlinjen. Det är även svart kajal längs övre fransarna och en matt, benvit highlighterskugga från Tigi.
Formulan fungerar bra på en torrare bas. Färgen är lysande och klar på båda skuggorna. De är lite mer svårblendade än den tidigare formulan, vilket är ett minus, men annars är det huvudsakligen plus för min del. Eller om vi säger så här, den torrare formulan känns bättre men syns mindre än denna om man använder en torrare bas. Med torr menar jag i samma klass som MAC Paint Pots ungefär. En helt torr bas använder jag aldrig. Med feta baser menar jag verkligen oljiga eller klistriga skapelser som Dignity eller Face Eye Fix. Eller fetsmink för den delen. Så, om jag använder antingen Color fresco eller Paint Pot är detta en bra formula, men, jag kommer nog föredra den första formulan och lägga den på ett fetare underlag. Lättare att jobba med. Stort tack till Sara för att du tog dig tid och försökte hitta en perfekt skugga åt mig! Du är en underbar tjej! Och till alla andra - prova Ninja Minerals! Härliga färger och med en så dedikerad tjej som Sara kommer det bli kalasbra produkter!

Kommentarer

Postat av: Sexy Sadie
Publicerad 2009-07-01 00:26:29

synd du ikke liker de der farger for jeg synes de er bare knall og midt i blinken til deg. Dødsbra make up i dag!

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-07-01 01:06:10

Väldigt fint, tycker särskilt att den turkosa är ljuvlig, jag är helt klart väldigt förtjust i turkost just nu... Synd att formulan inte funkade helt, för färgerna är snygga på dig.

Postat av: Rocketqueen
Publicerad 2009-07-01 08:07:12

Ahhhhhhhh GOD så snyggt! Perfekta färger till dig!

Postat av: Anonym
Publicerad 2009-07-01 10:59:34

SexySadie! Jag älskar färgerna men föredrar en annan formula. Det här är ju färger jag bär både ofta och gärna, så färgerna är klockrena!



Emma! Ja, båda skuggorna är vackra!



RQ! Tack! Ja, färgerna är kalas. Jag har varit väldigt svag för den här kombinationen länge och det känns fortfarande som en perfekt sommarkombination.

Postat av: Sminkan
Publicerad 2009-07-01 11:02:57

Det är jag som är anonym. Blogg.se hatar mig... ;D

Postat av: CC
Publicerad 2009-07-01 14:12:16

Bra tryck i färgerna där :)

Postat av: Sminkan
Publicerad 2009-07-01 22:30:40

CC! Ja, helt okej!

Postat av: makeupoholic
Publicerad 2009-07-05 19:45:42

Skuggorna ser otroligt färgintensiva ut, vad snällt av henne att fixa med formulan för att passa dig!

Postat av: Alexlyndra
Publicerad 2009-07-07 10:44:57

Guuu så fint! Älskar färgerna tillsammans!


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela