Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Turkosblå festsminkning med strass

Publicerad 2009-07-18 14:40:02 i Emmas FOTD 2009,

Idag tycker jag att vi kör en sminkning igen, det är trots allt roligast. Jag är inne i en turkos period just nu. Jag gillar min nya turkosa skugga från Golden Rose otroligt mycket. Eller ja, alla tre skuggorna, men jag har inte så många turkosa sen tidigare, så den toppar definitivt min turkosa lista nu. Turkost känns dessutom som en snygg sommarfärg, alltså bestämde jag mig för att det fick bli en turkosblå sminkning när jag skulle gå ut. Från början hade jag funderingar på att göra en glittereyeliner med tillhörande prickar, á la Micromiss och Suss. Dock är min glitterhantering ganska amatörmässig så jag bestämde mig för att öva lite mer på glittret innan jag använder det offentligt. Dock kom jag på att jag hade lösögonfransar med blå och turkosa strasstenar som jag har fått av supersnälla Sminkan. Perfekt alltså, lite glittrigt och festligt, och jag slipper knöla med glitter, kunde knappast bli bättre.



Hyn

Foundation: Wet N Wild Mineral Foundation fair

Concealer under ögonen: Everyday Minerals Abbot's Perk Me Up

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Medium       

Puder: Elemental Beauty Matte

Rouge: MAC Mineralize Duo Moon River

Ögon

Ögonbryn: Wet N Wild Arch Envy Double Sided Brow Pencil Brunette
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance
Ögonskuggor: Golden Rose 105, Lime Crime Pompadour och MAC Star By Night

Highlighter: Make Up Store Stardust Fairy

Eyeliner: Clinique Brush On Cream Eyeliner Black

Kajal: Wet N Wild Eyeliner Pencil in Cobalt Blue

Mascara: Estée Lauder Double Wear Mascara

Läppar

Läppglans: Golden Rose Diamonds Lipgloss 02



Ögonlocken grundades med Shadow Insurance. Därefter applicerade jag den turkosa skuggan från Golden Rose på den inre delen av ögonlocket, alltså i inre ögonvrån. Mittendelen av ögonlocket målade jag med Pompadour från Lime Crime, en present ifrån snälla Stephy. Yttre delen av ögonlocket målade jag med Star By Night från MAC, det var den enda pressade skuggan jag använde till den är makeupen, jag använder nog lösa skuggor ungefär tio gånger så mycket som pressade skuggor... Skuggorna fick täcka den rörliga delen av ögonlocket och drogs även upp en liten bit brynbenet. Den del som var bar upp till brynet fick några drag av superskimriga och glittriga Fairy från Make Up Store. Efter skuggorna målade jag eyeliner, mascara och kajal. Därefter fäste jag ögonfransarna. Himla fina fransar faktiskt! Dock hade jag lite problem att fästa dem, de bökade förfärligt med mig. Och då blev jag såklart stressad och det hela blev ännu värre. Slutade med att fransarna hamnade mer i mina egna fransar än på ögonlocken. Nåja, det syntes bara när jag blundade och jag fick till och med en komplimang för min ögonfransfästning, så jag antar att det såg okej ut. Makeupen avslutades med underbara Moon River på kinderna och ett glittrigt läppglans från Golden Rose på munnen. Jag blev riktigt nöjd med denna sminkning, tycker att den blev festlig och fin, och ändå inte allt för tung, vilket ofta är mitt stora sminkproblem på sommaren.


Avslutningsvis kan jag ju också säga att jag har pillat en del på mina nya grejer från Wet N Wild. Vid första provningen upplever jag ögonbrynspennan som rätt bedrövlig, ska testa den nån mer gång, men tror inte att det kommer att bli någon favorit. Kajalpennan däremot, den var riktigt bra, gav lagom med färg och satt bra. Sen tycker jag kanske inte riktigt att den lever upp till Chrome-namnet, men det är ju en mindre parentes.

Kommentarer

Postat av: Josephine- Makeuponista
Publicerad 2009-07-18 16:05:09

Gud så snyggt! Färgerna är fantastiska och likaså fransarna :)

Postat av: Sminkan
Publicerad 2009-07-18 16:23:41

Åh! Bland det snyggaste du gjort! Så vackert! Jag är alldeles tagen!

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-07-18 16:35:53

Josephine- Makeuponista: Åh tack, vad glad jag blir! Ja, jag gillar dem med, både färgerna och fransarna:)



Sminkan: Åh tack raring, tycker du verkligen det?:) Din förtjänt isf, fått fransarna av dig ju:)

Postat av: Sexy Sadie
Publicerad 2009-07-18 17:56:59

Kjemepfin!

Postat av: Marie
Publicerad 2009-07-18 22:01:46

Innan jag läst klart tänkte jag "hon har en jäkla lösfransföring, hon!" så det ser uppenbarligen bra ut :)

Får man säga att jag gillar färgen på ögonbrynspennan du använt idag mer än den från Clarins? Men jag förstår såklart att du kanske skippar denna eftersom den verkar kass...

Din eyeliner är jättesnygg! Jag är så lättcharmad när det kommer till en snygg fet eyeliner ;)

Postat av: marinamake
Publicerad 2009-07-18 23:00:41

Åh va snyggt, jag älskar turkost! Det var verkligen snyggt skimmer i den där turkosa du använt! Å jag gillar frallorna med!

Postat av: Sminkan
Publicerad 2009-07-19 09:41:32

Det är ju knappast fransarnas förtjänst att du är vacker och välsminkad. Jag har ju också använt samma fransar i en katastrofsminkning... :D

Postat av: Maggie
Publicerad 2009-07-19 11:04:30

Otroligt läcker sminkning! Jag älskar strassen på lösfrallorna :D

Postat av: Alexlyndra
Publicerad 2009-07-19 12:32:20

Nej men Emma! Det är något med dig denna månaden. Dina senaste sminkningar med denna har varit helt annorlunda från din vanliga. Alla är så fantastiskt fina!

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-07-19 15:09:05

Sexy Sadie: Tack:)



Marie: Åh tack, vad bra! Ja jag tycker inte det syns när jag har ögonen öppna, så det är okej. Dock är ju dessa fransar rätt stela, hade dte varit Ardell hade det inte varit några problem liksom. Och klart att du får säga dte, jag gillar också färgen, men strukturen var inte alls kul. Dock ser det snyggare ut på bilderna än i verkligheten, men ska testa den igen, det kanske blir bättre om jag är lite lättare på handen.



marinamake: Tack! ja turkost är fint, och den här skuggan är bland de ljuvligare helt klart:) Ja, fransarna är superfina, lite svårjobbade, men det funkar.



Sminkan: haha, nej jag vet, men de lyfter den här sminkingen helt klart. Väldigt fina fransar är det, tack sötis!



Maggie: Tack! ja jag tycker att de är underbara, bara inte vid själva fästningen:)



Alexlyndra: nej med Alex, tack:)Är det en särskilt produkt du syftar på? Kul att du gillar den och att du tycker att det är en bra månad, nu blev jag glad:)

Postat av: sminkjante
Publicerad 2009-07-19 17:46:13

Vackert!

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-07-19 20:36:23

Sminkjante: tack!

Postat av: creme-idiot
Publicerad 2009-07-19 23:58:44

Så tjusig du är!!!! Dina ögonlock belv liksom gigantiska med denna turkosa!!! Jag blev alldeles hänförd. Sötnos!

Postat av: kerstin
Publicerad 2009-07-20 16:19:14

Underbart vackert! Turkost är så himla fint! Din kombination här, med fransarna o skuggappliceringen är fantastisk!

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-07-21 19:24:03

Creme-idiot: tack så mkt:)haha, gigantiska? Okej:)



Kerstin: tack! ja turkost är underbart, och jag gillar denna variant:)

Postat av: Hanna
Publicerad 2009-07-22 09:16:33

Fransarna var helt underbara!

Såg att du använt skugga från Lime Crime, vet du om det finns att köpa någonstans i Sverige, är väldigt intresserad av att testa det märket :)

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-07-22 22:51:16

Hanna: Tack, det tycker jag med:) tyvärr, Lime Crime finns inte i Sverige, det går dock att köpa via den amerikanska hemsidan www.limecrimemakeup.com , tror jag att det är. Jag har faktiskt inte handlat från dem själv, fick ett par samples från Stephy på http://stylebystephy.blogg.se/ , där kan du se mer från Lime Crime om du är intresserad...


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela