Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Metal Cherry och Knight Divine

Publicerad 2009-07-20 19:29:30 i Emmas FOTD 2009,

Här kommer min dagens, som jag faktiskt bär just nu, det är inte så vanligt att mitt smink hamnar på bloggen medan jag fortfarande har det på mig. Tanken var att jag ville göra något med Metal Cherry som ögonskugga, jag har bara testat den som rouge, och Sminkan och jag pratade om att ha den som ögonskugga, så då blev jag lite inspirerad. Här ligger den tillsammans med min favorit bland grå skuggor Knight Divine från MAC. Det här är verkligen inte ett dugg somrigt, men det blåste så idag att jag kände för något lite murrigare.

Hyn

Foundation: Makeupcosmetics mineralfoundation i Kathy

Concealer under ögonen: Dream Mousse Concealer i 04

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Medium       

Puder: Elemental Beauty Matte

Rouge: Everyday Minerals Photo Album

Ögon

Ögonbryn: H&M brynskugga, den mörka delen
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance
Ögonskuggor: Rouget Metal Cherry från Make Up Store och Knight Divine från MAC

Highlighter: Isadora Gleaming Eyeshadow Silver White

Eyeliner: Make Up store Cake Eyeliner

Mascara: L'oreal Double Extension Beauty Tubes

Läppar

Läppglans: Wet n Wild Speed Lip Gloss i 948 Fired Up



Inga komplicerade grepp här, Metal Cherry på den inre halvan av ögonlocket och Knight Dvine på den yttre halvan. Svart eyeliner, inte i en vinge bara som ett litet streck i ögonvrån, ett ministreck. Kajal och grå skugga under ögat och mascara på fransarna. Nu hade det ju varit dunderläge att ha matchande rouge och ögonskugga alltså Metal Cherry både som rouge och skugga, men då jag vet att MUS rouge täpper till min just nu redan mycket ledsna hud, så valde jag istället Photo Album från Everyday Minerals. Avslutade med ett läppglans från Wet n Wild. Och ja, det var så sant, jag har brynskugga idag, istället för penna, vad tycker ni, ser det bättre ut än pennan? Jag har fått för mig att det gör det, men jag behöver en skugga som håller bra, tycker att H&M har lite dålig hållbarhet, så tipsa mig gärna! Avslutningsvis så gillar jag det här sminket, tycker att det är en snygg kombi, och dessutom så känns den lite annorlunda från det smink jag vanligtvis bär.

Kommentarer

Postat av: Sminkan
Publicerad 2009-07-20 19:34:21

Wow! Så snyggt! Jag gillade den här eyelinern med. Börjar kännas tjatigt att säga det... Snygga färger också! Kul att se dig i MUC-foundation. Om det är bättre eller sämre med brynskugga vet jag inte. Jag gillade W'n'W-pennan...

Postat av: marinamake
Publicerad 2009-07-20 22:10:14

Åh du är snygg som vanligt! Sååå snyggt med Metal Cherry som skugga. Men vi gillar ju röda skuggor vi ;-)! Dina bryn ser schyssta ut, skulle inte märkt någon skillnad om du inte skrivit det. Själv använder jag aldrig någon annan än Tri Brow från MUS, föredrar skugga istället för penna till brynen.

Postat av: Fru Choklad
Publicerad 2009-07-20 22:19:07

Vilken cool och annorlunda kombo! Helt klart nytt. Har inte sett nått liknande förut och det är ju rätt svårt att göra nått unikt idag när alla färger är tillgängliga och folk bloggar smink hej vilt. Jag är imponerad.

Ska dessutom passa på att tacka för ditt svar ang min zoya fråga. Har kollat in sidorna och det fanns ju en hel del att spana in :D så Tack tack!

Postat av: DevilCandy
Publicerad 2009-07-21 00:20:34

Jag håller med Marinamake, Tri Brown Shadow är svårslagen. Använder den för det mesta tillsammans med deras vaxgunk som jag inte kommer ihåg vad det heter - lip and brow fix tror jag - och det sitter kanonbra; en fördel också att man kan blanda till en bra färg från de olika skuggorna.



Metal Cherry ser kanonbra ut på dig! Vad har du använt för highlighter, tycker det ser ut som något fint och ljust där?

Postat av: DevilCandy
Publicerad 2009-07-21 00:21:45

Glöm att jag sa något, nu läste jag ordentligt. :-P Blir så ivrig att skutta vidare till bilderna...

Postat av: CC
Publicerad 2009-07-21 00:57:00

Metal Cherry är kul att använda som skugga :) sitter ju bra också..



Bryn...VLD har ju en billig variant på Tribrow, testa den. Smashbox annars, då följer det med vax.

Fast jag tycker dina bryn är jättesnygga som du brukar ha dem, med penna (ovanligt för på de flesta ser det ju bättre ut med skugga)

Postat av: makeupoholic
Publicerad 2009-07-21 11:09:51

Jag var lite snabb på avtryckaren nyss, vilket resulterade i en tom kommentar från "ma"... :-)



Hur som helst, fint! Metal Cherry ser jätteläcker ut!

Postat av: Linda
Publicerad 2009-07-21 15:12:23

Viva la Diva har en grym brynskugga. Tre nyanser i en. Den sitter som berget och är riktigt lätt att jobba med. Budgettips. :)

Postat av: Pernillamariaa
Publicerad 2009-07-21 18:28:36

Kalas snyggt!

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-07-21 19:05:54

Sminkan: tack! haha, ja kanske det, men det är inte tjatigt att höra:) Ja okej, nja den pennan kommer jag inte köra på, den var definitivt inte särskilt kul...



Marina: Tack! Åh ja, det gör vi ju, rött är läckert:) Nej okej, det är ju bra att de ser ut som vanligt ungefär, fast jag inbillar mig att detta är lite mjukare. ja de flesta föredrar ju brynskugga, men jag tycker att penna är sjukt mkt lättare att måla med. Får se, misstänker att jag kommer alternera:)



Fru Choklad: Åh tack snälla, det var superbra beröm! härligt när man kan göra ngt som känns lite nytt. Sen måste jag bara fråga, är det jag som ha svarat på zoya-frågan? och isf var, jag känner inte igen det och hittar inget på din blogg..?



Devil Candy: Ja tri brow verkar vara en favorit hos många, helt klart, kanske blir ett köp där. Tack! Jag gillar metal cherry, den är fin både som skugga och rouge, och otroligt pigmenterad. Ja, den skuggan är min favorit från Isadora, den är så himla bra! Lätt hänt att man vill kolla på bilderna först:)



CC: Ja jag tror att jag köpte den efter att ha sett dig använda den som skugga faktiskt.

Tack, det var kul att höra! Dock har min favoritpenna utgått ur sortimentet och jag vill ha en man vrider upp, vilket börjar bli ovanligt, delvis därför jag vill byta till skugga. Ja, ska nog testa den från VlD, fick ett annat tips om den. Smashbox, ja varför inte, ska kolla på den med... Antar att det är lite annan prisklass på den:)



Makeupoholic: Asch, det är lätt hänt, fixar det... Ja, Metal Cherry är fin, lite annorlunda färg...



Linda: Då ska jag kolla på den, CC tipsade också om den, och billigt är ju inte helt fel, särskilt inte i väntan på lönen:)Tack för tipset!



Pernillamariaa: tack så mkt!

Postat av: sminkjante
Publicerad 2009-07-22 12:54:11

Underbart!

Postat av: kerstin
Publicerad 2009-07-22 14:03:14

Kul att rouge som skugga kan bli så snyggt!

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-07-22 16:13:28

Sminkjante: Tack.



Kerstin: ja jag håller med, det kan faktiskt fungera förvånansvärt bra!


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela